Aktív témák
-
T_boy
tag
Sziasztok! Melyik a legegyszerűbb Linux disztri? Van olyan, amiben nincs terminál? Nem szeretnék parancsokkal bajlódni... Elnézést az OFF-ért.
-
Alexios
veterán
Megoldottam a dolgot úgy hogy WPA helyett WEP-et használok így egyből ment.. Szóval jelenleg egy boldog Ubuntu felhasználó vagyok
-
Alexios
veterán
válasz
valóságépítő #7296 üzenetére
Szia!
Próbáltam azt is, eredmény ugyanaz. Látja a hálózatot, kéri a jelszót de nemmegy tovább hanem kb. fél perc múlva újra kéri a jelszót.
-
4sal3
aktív tag
válasz
valóságépítő #7296 üzenetére
abban ragadtam le
mod: ha msn akkor már Emesene
nekem nagyságrendekkel gyorsabb mint az aMsn[ Szerkesztve ]
-
4sal3
aktív tag
sziasztok
végre ráleltem erre a topicralenne egy kérdésem,
sikerült valakinek 3d-t lehelni via chrome9 hc tipusu int. vga-ba?
olvastam más oldalakon, hogy unichrome ill openchrome driverekkel kellene próbálkozni.sok mindent próbáltam, de nemjutottam egyről a kettőre.
vkinek vmi ötlet?köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
Helló!
Most ismerkedek az Ubuntu-val azon belülis a 8.04-es verzióval, ám nem tudom beállítani rajta a wifit. Egy Netgear WPN111-es USB-s vevőm van, meg is csináltam ennek a leírásnak alapján, meg is találja a hálózatot, beírom a jelszót a WPA titkosításhoz mikor kérdezi de innen nem megy tovább, nem bír kapcsolódni a hálózathoz, hanem újra meg újra megkérdezi a jelszót.
Előre is köszönöm a segítséget.[ Szerkesztve ]
-
n00n
őstag
Helló!
Ha 64bites a procim arra rá megy a 32bites ubi vagy csak a 32-es?
-
vamzi
senior tag
válasz
valóságépítő #7287 üzenetére
jaja repóban is megvan, csak utána még a pluginokat hegeszteni kell bele.Amit meg linkeltem, abban benne van egy két általános plugin(gnotifi; colorednick; stb) és van benne másik szkin is.És mivel a legfrisebb amsnből forgattam, ezért az is friss (: csak gondoltam így egyszerűbb lesz neki.
n0_gAboR:okéés, köszike, hogy szóltál.
luw2win: routeren keresztül próbálkozol? Mert akkor valószínüleg az lesz a bajod, hogy nincs nyitva port se a torrentnek, se az msnkliensednek.
[ Szerkesztve ]
-
valóságépítő
tag
válasz
luw2win #7284 üzenetére
pidgin: gondolom MSN protokol. Reklamálni ugyanott
(asszem az msn szerverein megy keresztül, ezért lassú). Esetleg próbáld ki az aMSN-t, hátha azzal gyorsabb.
Azureust nem használtam, itt a Deluge fut, valamiért nálam a Transmission sokkal lassabb volt. De az is lehet, h a firewallban vmi blokkolva van
mod: aMSN is mehet apt-gettel vagy synapticcal, ugyanaz a verzió van a repókban
és így tudod updatelni is[ Szerkesztve ]
-
vamzi
senior tag
válasz
luw2win #7284 üzenetére
pidgin helyet ha gondolod kipróbálhatod az emesene vagy amsn programokat.az emesene picit gyorsabb, az amsn meg sokattudó és választékosabb a beállítások menüje is.emesene telepitéséhez terminálba: sudo apt-get install emesene
amsn-hez kattints ide és windózos gondolkodással telepítsd fela sebesség csökkenésedre sajna nem tok értelmeset mondani :S közvetlen netről is olyan lassú?
-
róland
veterán
LIRC beállításáról tudnátok valami infót. (Jó lenne végre a távirányítót is használni tv-hez Linux alatt.)
-
luw2win
őstag
kb 3 hete van fenn az ubuntu és most láttok először linuxot, eddig win-t használtam, hát persze h win-es észjárásom van
[B]Köv kérdés[/B
]: Pidgin üzenetkezelőn ha átküldök egy fájl-t és 2-3 kb/s-el küldi és 4mb/s netem van. Azureus-al is ez a gondom h 50-60 al szed,
Windowson meg jön 300-400 al min. és msnen is 100x gyorsabb
Mit tegyek?! -
vamzi
senior tag
válasz
n0_gAboR #7282 üzenetére
én pedig transmissiont ajánlanék otthonra, mivel nem tudom van e webes gui-ja.Nekem nagyon bejött. előtte utorrentet használtam emulálva sokáig, majd azureus(véleményem dettó mint n0_gAboR-nak) és a hardy-val kipróbáltam a transmissiont.Nagyon bevált nekem, azóta csak ezt használom.
-
GD
őstag
válasz
luw2win #7279 üzenetére
huh, de szörnyű windows-os észjárásod van...
usb-t nem kell telepíteni.. mikor rádugod add ki konzolban hogy: lsusb avagy azt hogy dmesg és látni fogod milyen meghajtóként jött fel.. ( /dev/sd*) akkor már csak csatolni kell (mount)..
illetve rájönni, hogy magától miért nem tette meg.. -
-
luw2win
őstag
Hali!
Nem ismeri fel a pendrive-omat hol tudom telepiteni az USB-t?!
Csomagkezelőbe rákerestem az USB-re de nem adott ki semmi jelentősset
thx -
Kephamos
addikt
Mostanában frisítéskor ezt írja ki:
E: icedtea-gcjwebplugin: post-installation script alfolyamat 2 hibakóddal kilépettMi lehet a hiba oka? Vagyis mit csináljak?
-
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
-
GD
őstag
hali!
kb olyan 2-3 ubuntu verzióval ezelőtt próbálkoztam azureus-al local desktop gépen, akkor azért még elép szépen volt vele szívás.. kb minden 3 indítás crash volt, mindenféle google és file-hegesztés után sem volt igazán életképes, én onnantól le is tettem róla.. azóta nem kizárt hogy jobb letta te szervereden van ablakozó? vagy hogy éred el grafikus torrent felülettel távolról?
amit "zabált" a torrentflux az a mem és cpu, de nem én vagyok a szerver üzemeltetője.. ellenben aki csinálja számomra hiteles, nem ma kezdte a linux-ot..most googleztam rá, látom hogy azu-nak van webes gui-ja is.. nah majd összehasonlításnak megkérem a srácot hogy tegyen vele egy próbát, kíváncsi leszek
[ Szerkesztve ]
-
Major Major
senior tag
válasz
Szkeptikus #7274 üzenetére
Hát a legegyszerűbb egy win telepítővel lenne, de megoldható nélküle is:
http://www.arsgeek.com/?p=3340
(a liveCD helyébe simán képzeld a mostani installált kubit)
utána pedig tedd fel ezt a progit, hogy be tudd tölteni a linuxot a windows boot loaderből:
https://gna.org/projects/grub4dos/[ Szerkesztve ]
-
Szkeptikus
tag
Sziasztok,
Adott egy gép amin Windows 2000 volt és egy pendrivera telepítettem egy kubuntu 8.04-et. A Kubuntu be is töltődik, de a gépre felrakott egy Grub-ot.
A windows 2000 most nem elérhető és ha pendrive nélkül indítom a gépet akkor a grub hibaüzenettel jelenik meg és nem bootol...
A kérdésem: hogyan tudom az eredeti windows 2000 bootot helyreállítani (akár a Kubuntu elvesztése árán is)
(jelenleg kizárólag a pendriveról tudok bootolni, tehát kubuntuból kell megoldani a problémát)
Nagyon sürgős lenne...
Előre is köszi!
-
bsh
addikt
bughalmaz meg erőforrászabálás... igen, ezek a legendák, amik alap nélkül keringenek a neten... de ha valaki egy kicsit is megpróbálná... vagy értene a beállításához...
konkrétan milyen erőforrást zabál? és milyen bugjai vannak?
mert nekem is egy szerveren (egyéb más szolgáltatások mellett) fut többszáz torrenttel, 24/7/365, még soha egyszer sem volt vele a legkisebb fennakadás sem, 0% cpu mellett és alaposan felvett vm mérettel, mindezt egy ócskavasnak is nevezhető "szerveren", és nem kell nézzem, hogy melyik torrent site-on milyen utorrent kliens van bannolva.
emellett használom céges szerveren és otthoni és céges xp gépen is, problémamentesen...
ezek az erőforrászabáló meg bughalmaz pletykák a sok looser usertől terjednek csakna jó nem "flémelek" tovább, ígérem.
ha rám hallgattok, azt csináltok, amit akartok! -
GD
őstag
nem a tudás az elsődleges, hanem ez egy 100megás szerveren fut, amin még pár szolgáltatás, és nem illő elzabálnia az erőforrást, viszont webesen biztonságos csak usernak torrenten managelni, nem lenne jó shell-t adni, meg lámák hozzá hogy parancssorból nyomják..azureus egy bughalmaz, még szóló kliensnek is .-)
-
valóságépítő
tag
válasz
Neil Watts #7269 üzenetére
arról van vmi valahol, hogy mit is mondott a srác?
mert úgy látsz nagyon izgult mint újonc a kernelforgatás közben
és nem nagyon lehetett értenibocs: közben meglett
[ Szerkesztve ]
-
bsh
addikt
-
GD
őstag
válasz
n0_gAboR #7247 üzenetére
jahm, de érdekes, hogy egyszerre nem tud a két verzió futni..vagy sokat akarok? :-)
gondolom közös libeket használnak vagy nemtom, ha már fut az ff3 és indítk egy ff2-re készített parancsikont, kapásból ff3 nyílik..
az egész mizéria a utorrent webes felülete miatt van.. majd a következő kiadás már támogatja az ff3-at... ideje felébredniük.. -
n0_gAboR
őstag
válasz
Major Major #7258 üzenetére
Ez a pasmoidos desktop-ot aki kitalalta azt jol pofan kene b@szni. Nem tudom miert nem lehetett a jol bevalt modszernel maradni hogy a dolphin kezelte vna a dolgokat. Egyebkent sztem pont a plasma miatt tart ott az egesz ahol, vagyis meg nagyon gyerek cipoben.
-
ballington
addikt
válasz
Major Major #7257 üzenetére
na pont ez a chown parancs kellene nekem
-
vamzi
senior tag
válasz
Major Major #7257 üzenetére
az mc-vel mi a bajod?
szerintem nagyon jól jön egy rendszerösszeomlásnál pölö és annyira nagyon nem is gányolja össze a rendszert.Egyébként meg igen, simán felrakatnám vele, mivel magamból kiindulva nem értek semmit ezekhez a jogos hókuszpókuszokhoz, szóval szvsz nekem ez egyszerűbbnek és gyorsabbnak tűnik/tűnt.Ha a jogokról van valami jókis linked megoszthatnád velem, mert szeretnék megismerkedni a használatukkal.És nautilus van az ubiba.
-
Major Major
senior tag
válasz
luciferc #7192 üzenetére
És végül, a Kubuntu 8.04 miért nem lett LTS? Nem akarnék most guglizni, ti meg biztos tudjátok.
Kubuntu Hardy azért nem LTS, mert a 4-es KDE még zsír új, és küszködik kisebb-nagyobb problémákkal, amiket nem akart a Canonical a nyakába venni azzal, hogy pénzért supportálja őket. A másik oldalon meg nem akarta a 3.5-ös KDE-t további 2 évre támogatni, mikor itt van már az utódja.
KDE4: Én ezt használom, a gutsy -> hardy frissítés betett a rendszernek, így egyszerűbb volt újrapakolni, de akkor már nem akartam a régit, úgyhogy belevágtam. Jelenleg a 4.0.4-nél tartunk, ez már használható. A programok jórészt még nincsenek meg az új verzióra, de ez nem különösebben zavaró.
Ami viszont igen:
-Desktop gyakorlatilag nincs, pontosabban nem lehet kezelni csak filekezelőből, mert simán az asztalon csak plasmoidok vannak, ha mondjuk letörlök egy könyvtárat, akkor csak a hozzá tartozó plasmoidot törli le, ugyanúgy megmarad a könyvtár a ~/Desktop/ alatt
-Elég szegényesek a beállítási lehetőségek (mintha Gnome-ot használnál)
-Néhol bugzik a megjelenítés (scrollbaroknál, taboknál)Ami jó benne:
-Jól néz ki
-Nem kell compiz, a kwin tud magától compositiont, nekem jobban is tetszik nála.Szóval használható már így is, de júliusban jön ki a 4.1, akkor már, reméljük, highly recommended lesz.
-
Major Major
senior tag
Nem egészen értem: na és egy másik megoldás?
így a legegyszerűbb frissíteni az E-T-t szerintem.És ha rottként kezeled a fájlokat teljesen mindegy, hogy ki a tulajdonosa(ezt az állítást egy hozzáértőbb ember igazán alátámaszthatná, vagy megcáfolhatná)
Most komolyan felrakatnál vele plusz egy programot (illetve nem tudom mit ránt még magával), azért, hogy hozzáférjen egy root mappához?
Ez olyan windowsos megoldásEgyrészt használhatja sudo-val rootként a beépített fájlkezelőt (Nautilus vagy Thunar nemtom mi van ubi alatt)
Másrészt megváltoztathatja chown-al a könyvtár tulajdonosát, és akkor onnantól simán tud benne garázdálkodni
Harmadrészt chmod 777-el megadhatja, hogy a tulajdonostól függetlenül, mindenki csinálhasson mindent a könyvtárral -> ld. egyel feljebb -
Windowsos Virtualdub helyett mit lehet használni Ubuntu alatt ugyanazon célok elérése érdekében?
-
róland
veterán
válasz
luw2win #7253 üzenetére
Ubuntu 8.04 Hardy Heron:
- Ubuntu, Kubuntu, Xubuntu, stb. az egyes csomagok összeállítására utalnak (pl. felhasználói felület, telepített csomagok, alkalmazások, speciális kiadások)
- 8.04 (7.10, 7.04, stb.) a kiadás dátumára: 8.04 = 2008. április
- Hardy Heron (Gutsy Gibbon, Feisty Fawn, stb.) elnevezések. (Könnyebb megjegyezni a Bátor Kócsag [Hardy Heron] megjelölést, mint az Ubuntu 8.04-re hivatkozni állandóan.) -
luw2win
őstag
Hali!
Vmi nem értek lehet h hülye kérdés, de mi a különbség a Hardy Heron és a normál 8.04 es változat között?!- vagy ez ugyanaz!?
kösziMod: Az USB-t nem ismeri fel, hol tudom feltenni?
[ Szerkesztve ]
-
válasz
valóságépítő #7249 üzenetére
ez kamu. bármit irsz a keresőbe, mindig ad ki találatot rá.
valszeg igy terjesztik a viruskákat.
mindegy mit keresel, csak töltsél le tőlük aztán futtas. -
róland
veterán
SonyEricsson telefonhoz létezik valamilyen szinkronizáló szoftver Ubuntura?
-
válasz
valóságépítő #7245 üzenetére
no kicsit nyomkodtam a lejátszó gombjait, és sikerült felrakni a kodeket.
most már tudok tv-zni -
-
vamzi
senior tag
válasz
ballington #7239 üzenetére
de jóhelyre rakta a profilt.a profilokat a linux mindig a /home/username mappában tárolja így ha letörlöd az os-t akkor megmaradnak a mentéseid.Egyébként igen mikor feltettem tapasztaltam, hogy lehet máshova is telepíteni.Most a hangal szenvedek kicsit, hogy legyen
de még mindig azt mondom, h mc-vel bemásolod a kívánt fileokat a kívánt helyre.
-
ballington
addikt
én a /home alá raktam fel, de most nézem, hogy 2 helyen van: 1. /games/enemy-territory; 2. ./etwolf
játékban a profil létrehozása után nem a telepített helyre rakta a profil-t, hanem a ./etwolf-ba...namost akkor mi van -
ballington
addikt
sztem felment volna sudo nélkül is, mert lehet választani h hova telepítse.
elindul a játék sudo nélkül is terminálból.telepíteni az oké, hogy így kell, csak a csomag nevével meg vagyok lőve.
én az enemy-territory.hu-ról töltöttem le, de az 2.60-as, és a 2.60b-re való patch miatt kellene belemásolnom. meghát van egy csomó letöltött map, meg cfg, amiket belemásolnék.
-
P@trick
tag
sajna nem segített... illetve én ebből nem sok hasznosat hámoztam ki... hátha ti
patrick@lenry-desktop:~$ sudo apt-get install -f
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
0 frissített, 0 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 0 nem frissített.
1 nincs teljesen telepítve/eltávolítva.
A művelet végrehajtása után 0B lemezterület kerül felhasználásra.
Beállítás: collectd (4.3.0-1) ...
Starting statistics collection and monitoring daemon: collectdinvoke-rc.d: initscript collectd, action "start" failed.
dpkg: hibás feldolgozás: collectd (--configure):
post-installation script alfolyamat 1 hibakóddal kilépett
Hibák történtek a feldolgozáskor:
collectd
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)jah amúgy Lenry voltam, csak öcsém van bejelentkezve és nem vettem észre
[ Szerkesztve ]
-
vamzi
senior tag
válasz
ballington #7234 üzenetére
keversz egy picit.A sudo az csak root jogokkal ruház fel.Ha anélkül próbálnád feltelepíteni az E-T-t akkor valószínüleg nem menne, mivel nagy valószínüséggel a '/usr/share' mappába telepíti fel magát és ahoz, hogy oda írni tudjál root jogokra van szükséged.Törölni: sudo apt-get remove xy (az xy a játék neve)
futtatni a játékot: sudo xy vagy alt+f2 és oda beírni a játék nevét, majd entert kell nyomni.Nem egészen értem: na és egy másik megoldás?
így a legegyszerűbb frissíteni az E-T-t szerintem.És ha rottként kezeled a fájlokat teljesen mindegy, hogy ki a tulajdonosa(ezt az állítást egy hozzáértőbb ember igazán alátámaszthatná, vagy megcáfolhatná)
egyébként én most töltöm [innen] a játékot és majd megnézem én is, hogy mi merre hogyvan. -
vamzi
senior tag
válasz
ballington #7232 üzenetére
a fentebb írt parancsal: sudo apt-get install mc feltelepíted a midnight commandert.Aztán konzolból sudo mc így indítod.És kapsz egy 2paneles filekezelőt ami tökre hasonlít a norton commanderre.És mivel az mc-t sudóval indítod ezért odamásolsz ahova akarsz és amit akarsz, de vigyázz, mert tényleg mindenhez hozzáférsz!
-
ballington
addikt
na hy!
felraktam az enemy-territory-t sudo paranccsal.
egy frissítést kellene végeznem rajta, úgy, hogy frissítek 2 fájlt a könyvtárában, viszont nemtom, mert nincs jogosultságom rá. a tulajdonságok/jogosultságok alatt sem tudom változtatni, mivel root alatt hozta létre a könyvtárat, így nincs jogom hozzá.
gondolom terminálban meg lehetne változtatni a jogokat, ebben szeretnék segítséget kérni: a cél, teljes körű hozzáférés nem root-ként iselőre is thx
-
bsh
addikt
felrkatad már a ff2-t vagy csak előre érdeklődsz?
mert szerintem az is ugyanúgy a ~/.mozilla/firefox/profile.ini fájlt fogja használni mint eddig a ff3, nem lesz változás
de ha mégis, ha létrehoz egy új profilt valahol, akkor ezt az a profile.ini-t kell átszerkeszteni, a profile0 szekciót, ami a default, azon belül is a path-ot átírod hogy a megfelelő (régi) profilra mutasson, és ennyi.
persze mindezt bezárt foxnál... -
vamzi
senior tag
válasz
Hali1975 #7224 üzenetére
hááth, nem tudom. kicsit rágugliztam és mindenhol azt írták a hibára, hogy az mbr-t kellene újraírni a hdd-ben, illetve teljesen újraformázott vinyóra kellene telepíteni.Az igazsághoz hozzá tartozik az is, hogy erre főleg vista userek panaszkodtakt és a grubbal hozták összefüggésbe.Én ennyit tudtam tenni az ügyért (:
Szkeptikus:
természetesen létezik, pontosabban telepíthető pendrivera is.[ Szerkesztve ]
-
Szkeptikus
tag
Sziasztok,
Van egy Dell D630as laptop amire szeretnék Ubuntut rakni anélkül, hogy a winchestert használnám.
Létezik pendrivera telepíthető UBUNTU?
Köszi!
-
vamzi
senior tag
igen. menten gondoltam, hogy ismeritek egymást miután megnéztem kinek is postoltam
háth rávenni, passz.de nekem nem csak egy .ini file található abban a mappában, hanem egy saját 'default' mappa amiben benne vannak a kérdéses fileok.szerintem ha megnézem a fox2 hova ment és oda átmásolod mappástól(már ha egyezik a nevük)a kívánt fileokat.Nyüstöld kicsit a fox2-t és nézd meg a mentés helyét, az is ott lesz valahol. egy próbát megér sztem. -
Hali1975
tag
Sziasztok!
Letoltottem a wubildr . Kovettem az utasitísokat. Most nem irja ki az "...upper memory" uzenetet.
Hanem:
booting GRLDR
Truning on gate A20...De nem lep tovabb.
Koszonom a segitseget.
Az Ubuntu egy teljesen onallo particiora van telepitve.
Udv:
A -
vamzi
senior tag
szerintem meg pontosan ott tárolja.Méghozzá a ./mozzila/firefox
amennyiben nem látod ezt a mappádat, akkor terminálba: sudo apt-get install mc majd ha kész csak annyit írsz be a terminálba, hogy sudo mc és oda másolsz és amit ahova csak és amit akarsz.jahh most nézem, neked lehet éppen nem kell bemutatni a hszem végét
de ismétlés a tudás anyja (:
[ Szerkesztve ]
-
GD
őstag
kérdésem: ff3 beállításat, könyvjelzőket,pluginjeit hogy tudom legegyszerűbben átdobni ff2-re?
home-ban nézelődtem de nem ott tárolja..asszem.. -
vamzi
senior tag
-
n0_gAboR
őstag
Azert irtak rola valoszinuleg (az opensource fanatikusok
), mert binaris formatumban terjesztik, es a keszito megtiltja a terjesztest, tehat csak a weblaprol toltheto le.
Ennek ellenere fenn vannak a weboldalon a patch-ek, amiket alkalmaz az eredeti firefox forraskodjara: [link]
Ezen kivul meg a kolonbozo processzor architekturakra kulon vannak forditott, optimalizalt verziok. (gondolom ezert is van a binaris terjesztes)100%-ig kompatibilis a firefox-al (ugyanis, ez csak egy optimalizalt build, meg az artwork mas)
-
Lenry
félisten
válasz
ngabor2 #7083 üzenetére
kiadtam:
lenry@lenry-desktop:~$ sudo apt-get upgrade
[sudo] password for lenry:
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
Az alábbi csomagok vissza lesznek tartva:
libtotem-plparser10
0 frissített, 0 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 1 nem frissített.
1 nincs teljesen telepítve/eltávolítva.
A művelet végrehajtása után 0B lemezterület kerül felhasználásra.
Folytatni akarod [Y/n]? y
Beállítás: collectd (4.3.0-1) ...
Starting statistics collection and monitoring daemon: collectdinvoke-rc.d: initscript collectd, action "start" failed.
dpkg: hibás feldolgozás: collectd (--configure):
post-installation script alfolyamat 1 hibakóddal kilépett
Hibák történtek a feldolgozáskor:
collectd
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)bocs a késői válaszért, de eddig nem voltam itthon ennél a gépnél
-
Kephamos
addikt
Milyen lejátszó ajánlotok, ami a DVD menüket is megjeleníti?
-
n0_gAboR
őstag
Ha szar a FF3 beta, akkor tegyetek vissza Synaptic-bol a 2-eset, ott van benne. 3-asat meg leszedni. Enis igy hasznalom, mivel van par kiegeszites ami kell, es csak 2-essel muxik.
sudo ln -s /usr/bin/firefox-2 /usr/bin/firefox
ezt a parancsot kiadod terminalbol, es akkor a firefox paranccsal fog indulni a 2-es, nem pedig csak firefox-2 -vel. Igy minden program tudja majd inditani.
Esetleg ajanlom meg a Swiftfox cuccot, ami egy optimalizalt firefox (kulon van minden tipusu procira optimalizalt valtozat), ebbol is van 2-es verzio meg.
Aztan a Compiz kikapcsolasaval is gyorsabb lesz a firefox, foleg a scrollozasnal jon elo a kulonbseg.
Ha mindenkepp hagyni akarjatok a Compiz-t, akkor erdemes kikapcsolni a 'detect refresh rate'-t a General tab-on, es beallitani a Refresh-t a monitorod ertekere (Csomoszor rosszul detektalja a Compiz, ezert kevesebb, altalaban 50Hz refreshel tolja). Erdemes meg kikapcsolni a Horizontal Sync-et, ez is lassit a dolgokon.
[ Szerkesztve ]
-
vamzi
senior tag
válasz
luw2win #7212 üzenetére
A hardy heron a kódneve (fantázia neve?) az ubuntu 8.04 kiadásának. Nekem akkor nem adott ki magából hangot a jútúb, mikor valami lefoglalta a hangkártyát(pl egy film levolt téve tálcára).Próbáld meg akkor a jútúbot, mikor épp bekapcsoltad a gépet és semmi nem fut, semmilyen IM(pl msn kliens,skype vagy jabber vagy akármi)teháth csak a fox fusson és úgy nézd.Szerintem ez a pulse audio hibája lesz, bugja vagy helytelen beállítása(épp azt nem csinálja amire kitalálták vagy nemtom')
a vga-hoz annyit kérdeznék csak, hogy d3d van?glxinfo |grep direct
ha direct rendering: yes akkor van és másholl van a scrollozási hiba, ha no akkor meg egyértelműen driver hiba.
A végén a a kérdéseid nagy részét meg is válaszoltad a "mod:" dal, mert a ff3b5 még mindig erősen béta és sok a hibája.a notimon pölö újabban azt játsza, h 4tabulátornál többel indítva inkább becsukja magát azt sunyít
pedig az átlag nálam 10-12 tabulátor
de van mikor csak gondol egyet és elcsukja magát.a gmailomban nálam is jelentkezik a scrollozási hiba.Igaz az én vga-mhoz nincs driver
érdekes mód az asztali gépen eddig nem bugzik(kopkopkop)
Jah a könyvjelzőid azért maradtak meg újratelepítés után, mert azt a /home partíción egy rejtett mappában tárolja. én már vagy 4X újratettem az ubuntut, de az előzményeim is megvannak és a kedvencek, meg a címsor alatt a kis parancsikonok vagy mik is.
Szóval a 3as fox még erősen bugzik, nem erőltetni.Nekem a notira repül is majd vissza a 7.04 az való rája
huh, méretes egy hsz lett -
luw2win
őstag
válasz
luw2win #7211 üzenetére
És nagyon sürű hogyfagy, lassu a ff
, lehet h ujra kéne tenni a rendszert.
Néha olyan érzésem van amikor nincs feltéve win alatt a vga és szaggat amikor görgőzök lefele
Fenn van a vga szoftver ubuntun
Meg amikor hozzászólok akk ott lenn az animációk is szaggatnak
Mod: Nem lehet h nem tökéletes még a ff 3.0b5?!
Most kaptam hibaüzeneteket:[link][ Szerkesztve ]
-
luw2win
őstag
Nem tom mi ez a Hardy de a rendszer 8.04 es ubuntu, ujratettem a firefoxot és egyből lett hang minden ok, ma megint néztem youtubot és nincs hangja, a érdekes mivel ujratettem, és megmaradt minden könyvjelző de a flash program nevét verzióját nem irja ki, pedig 1x már feltettem,
Ha videot akarok nézni youtube-on akk átkapcsolok win-re, és ott megy.
Vmi ötlet?! -
-
Vladi
nagyúr
A google talk csinál ilyet. Az meg ugye protokoll. msn az nem. A többi passz, nem használom.
(#7203) qwertly
Az nVidia? Mert lehet, még nem támogatják linux alatt.
Mod: bingó:
"We're sorry, the NVIDIA Smart Scan does not support your system at this time.Supported operating systems: Microsoft Windows 98, 98SE, ME, 2000, XP, 2003, Media Center, and Windows Vista."
[ Szerkesztve ]
-
qwertly
addikt
Sziasztok lenne valaki szives leírni akinek működök a 9600GT videokártya,És hogyan tudta beüzemelni?