Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Gurulunk, WAZE?!
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Aktív témák
-
-
valóságépítő
tag
az új xorghoz itt van egy leírás:
http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=72490szólj ha fordítsunk belőle. Ha jól látom csak pár apró eltérés van Protéziséhez képest.
a tegnapi kirohanásért meg elnézést kérek, elragadtattam magam, fölösleges volt. Meg is írom a requiem for the murdered tomatoes aka catchup symphony című opuszomat
-
valóságépítő
tag
akkor azt hiszem így:
sudo apt-get remove adept adept-batch adept-common adept-installer adept-manager adept-notifier adept-updater akregator amarok amarok-xine apport-qt ark arts cryptsetup debtags desktop-effects-kde digikam dmsetup dolphin enscript foomatic-db-gutenprint gdebi-kde gnupg-agent gpgsm gtk-qt-engine gwenview hpijs-ppds hplip-gui ijsgutenprint jockey-kde k3b kaddressbook kaffeine kamera karm katapult kate kbstate kcontrol kcron kde-guidance kde-guidance-powermanager kde-icons-mono kde-style-qtcurve kde-systemsettings kdeadmin-kfile-plugins kdebase-bin kdebase-bin-kde3 kdebase-data kdebase-kio-plugins kdebluetooth kdegraphics-kfile-plugins kdelibs-data kdelibs4c2a kdemultimedia-kfile-plugins kdemultimedia-kio-plugins kdenetwork-filesharing kdenetwork-kfile-plugins kdepasswd kdepim-kio-plugins kdepim-kresources kdepim-wizards kdeprint kdesktop kdesudo kdm kdnssd keep kfind kghostview khelpcenter kicker kio-apt kio-locate kio-umountwrapper kipi-plugins klipper kmag kmail kmailcvt kmenuedit kmilo kmix kmousetool kmplayer-base kmplayer-konq-plugins knetworkconf knotes konq-plugins konqueror konqueror-nsplugins konsole kontact konversation kooka kopete korganizer kpdf kpf kppp krdc krfb kscreensaver ksmserver ksnapshot ksvg ksysguard ksysguardd ksystemlog ktorrent kubuntu-artwork-usplash kubuntu-default-settings kubuntu-desktop kubuntu-docs kubuntu-konqueror-shortcuts kvkbd kwalletmanager kwin kwin-style-crystal language-selector-qt libakode2 libarts1-akode libarts1c2a libartsc0 libaudio2 libavahi-qt3-1 libavcodec1d libavutil1d libclucene0ldbl libdbus-qt-1-1c2 libept0 libexiv2-2 libfftw3-3 libflac++6 libgmp3c2 libgsm1 libifp4 libijs-0.35 libjpeg-progs libk3b2 libkbluetooth0 libkcal2b libkcddb1 libkdcraw3 libkdepim1a libkexiv2-3 libkipi0 libkleopatra1 libkmime2 libkonq4 libkpimexchange1 libkpimidentities1 libksba8 libkscan1 libksieve0 libktnef1 liblua50 liblualib50 libmad0 libmimelib1c2a libmodplug0c2 libmpcdec3 libnjb5 libofa0 libpoppler-qt2 libpostproc1d libpq5 libpythonize0 libqt-perl libqt3-mt libqt4-core libqt4-gui librsync1 libruby1.8 libsearchclient0 libskim0 libsmokeqt1 libstreamanalyzer0 libstreams0 libstrigihtmlgui0 libtunepimp5 libxapian15 libxcb-shape0 libxcb-shm0 libxcb-xv0 libxine1 libxine1-bin libxine1-console libxine1-ffmpeg libxine1-misc-plugins libxine1-plugins libxine1-x libxvmc1 network-manager-kde networkstatus openoffice.org-kde openoffice.org-style-crystal perl-suid pinentry-qt poster psutils pykdeextensions python-dev python-kde3 python-qt3 python-qt4 python-qt4-common python-qt4-dbus python-reportlab python-sip4 python2.5-dev qca-tls rdiff-backup ruby ruby1.8 scim-bridge-client-qt scim-qtimm skim software-properties-kde speedcrunch strigi-applet strigi-daemon system-config-printer-kde ttf-arphic-ukai vorbis-tools && sudo apt-get install ubuntu-desktop
csak nézz bele, lehet, h van közte olyen kde-s cucc amit gnome alatt is használsz
-
valóságépítő
tag
válasz
Neil Watts
üzenetére
próbáld ki
és installálhatsz újra

-
valóságépítő
tag
ez kimaradt: nálam conky van a rendszerinfókra,
rainlendar a naptár
a gnomepanel meg az idøjárás -
valóságépítő
tag
-
valóságépítő
tag
ém meg elkezdtem az ubuntu rastafa geekerz slágerén dolgozni:
ha túl sok a szmájli
nem fogod látni
a partner állapotát
a
part
ner
állapotát, ó ó ó... -
valóságépítő
tag
válasz
luw2win
üzenetére
pidgin: gondolom MSN protokol. Reklamálni ugyanott
(asszem az msn szerverein megy keresztül, ezért lassú). Esetleg próbáld ki az aMSN-t, hátha azzal gyorsabb.Azureust nem használtam, itt a Deluge fut, valamiért nálam a Transmission sokkal lassabb volt. De az is lehet, h a firewallban vmi blokkolva van
mod: aMSN is mehet apt-gettel vagy synapticcal, ugyanaz a verzió van a repókban
és így tudod updatelni is -
valóságépítő
tag
válasz
Neil Watts
üzenetére
arról van vmi valahol, hogy mit is mondott a srác?
mert úgy látsz nagyon izgult mint újonc a kernelforgatás közben
és nem nagyon lehetett értenibocs: közben meglett

-
-
valóságépítő
tag
válasz
luciferc
üzenetére
haller
ha jól értem, mindenképp KDE-se ablakkezelőt akarsz, ugye?
csak egy tipp: még ne a Kde 4-es tedd fel, bármilyen disztrót választasz.
Állítólag még (nagyon?) bugzik. Tudtommal emiatt és valami kisebb release késés miatt nem lett LTS a kubuntu 8.04.Amugy meg gnome, kde, ezek desktop environment-ek angolul, ami azt jelent sztem, h minden linuxon kb ugyanúgy fognak kinézni. Viszont ennél fontosabb a belbecs, azaz nem teljesen mellékes, hogy milyen rendszerrre települnek. Hiába kuzinok a mostani disztrók, jelentős különbségek vannak, talán úgyis lehetne mondani, h strukturális különbségek vannak köztük, nem mindegy hogy patrilineáris vagy matrilineáris leszármazottra rakod azt a ruhát
-
valóságépítő
tag
-
valóságépítő
tag
itt is nvidia megy 7300-as, restrcited (169.12 + 2.6.24.12-17.36 ha ezt kell nézni)
asszem gubancok a 8as meg a 9-es szériákkal vannak főlegqwertly
én még várnék egy kicsit a bétával, főleg mert még bizonytalan vagyok és nem szivesen nyúlok a kernelhez, másrészt meg ez még béta driver és ha jól tudom minden nagyobb frissítés után újra kell rakni. No meg szerintem hamarosan kijön a végleges verzió
-
valóságépítő
tag
haller
gyári dvdkhez a libdvdcss2 csomag kell a medibuntu repóból. Vagy az egészet hozzáadod a source-hoz amit akkor érdemes ha mást is akarsz innen (skype, adobe, google earth) vagy pedig csak ezt a csomagot telepíted:
wget -c http://packages.medibuntu.org/pool/free/libd/libdvdcss/libdvdcss2_1.2.9-2medibuntu4_i386.deb
sudo dpkg -i libdvdcss2_1.2.9-2medibuntu4_i386.debnálam amarok van médiaügyileg plusz rhythmbox.
ha az egész kollekciót (400GB) kell browsolni akkor amarok + mysql
ha tudom mit akarok akkor ritmusdoboz. Itt nincs beszkennelve a kollekció.de esetleg érdemes az exaile-t is kipróbálni, tud annyit mint az amarok, és nem kde-s
-
valóságépítő
tag
hali
azt, hogyan tudnám megnézni, hogy meilyik alkalmazásom használja a swapot és miért?
ugyanis többször azt veszem észre, hogy a rendszermemória 80%-a szabad és mégis a swap (2GB) 2%a használva van?
-
valóságépítő
tag
én még nem használtam de lehet, hogy neked ez fog segíteni:
http://www.supergrubdisk.orgill. megoldásötletek
-
valóságépítő
tag
az mit jelent, h ott a régi ubi?
nem lehet, hogy csak fenthagyta a régebbi kernelt is? ez esetben le tudod szedni a synapticból (linux-image 2.6.xxx) és ezzel a grubodat is frissíteni fogjaaz új firefox-szal én is meg vagyok elégedve, gyorsabb és kevesebbet hal be, de néha még mindig vadul pörgeti a procit, fel 50%-ig

-
valóságépítő
tag
haller
Medibuntus repókban van skype (meg google earth, meg egyéb non-free cuccosok).
Ha innen rakod őket, értesít ha van frissítés. Hátránya, hogy plusz egy repó, azaz lassítja az updatet meg a csomagok közti keresgélést -
valóságépítő
tag
-
valóságépítő
tag
akkor most belekezdek az 1001 éjszaka meséibe:
wine, cedega, a gamerek ezekkel nyomják, a wine honlapján figyelemmel tudod kísérni milyen cuccosok mennek linuxon. Na meg ott van a jó kis supertux és a quake open arena
de mielőtt a játékokon agyalsz, szerintem guglizz rá a hardvereidre, mennyire jók az ubival, hogyan kell a drivereket telepíteni, stb. No meg a topic első hozzászólását is érdemes elolvasni
Zolee_70:
esetleg érdemes mostantól a /home-ot külön particióra rakni, akkor elvileg nem kell 6 havonta újrarakni
-
valóságépítő
tag
mén már a flash?
elvileg van egy olyan, hogy libflashsupport a bétában még alapból felment a flashpluginnel együtt, a végső verzióban már nem. A hangot megoldja, viszont nekem úgy tűnik néha kicsit megpörgeti a procit
és már mélyterminálom is van, a videókarit kellett újratelepíteni
-
valóságépítő
tag
[erre] senki többet?
mi kutyulhat be a tty termináloknak? -
valóságépítő
tag
ajjajj
eltűntek a ttyűim
ctrl alt f1-f6 ra nem reagál
merre keressem őket?
-
valóságépítő
tag
válasz
.:GoliBali:.
üzenetére
küldjem mégis?
vagy megpróbálod innen vagy a gittegyletből -
valóságépítő
tag
válasz
üzenetére
rögtön az első: lib3d
#5884) qwertly
és ha a régebbi kernellel bootolsz és onnan egy update/upgrade?
-
valóságépítő
tag
válasz
Neil Watts
üzenetére
az a wifi karit fogja kezelni

az xorg még rejtély, nincs semmi parancssoros alternatívája, vagy beállítja vagy nem
nektek is folyton fagyaszt a flash? itt mióta firefox beta 5 van, folyamatosan szívok youtube videókkal pl.
-
valóságépítő
tag
így az elején az envy lesz a te barátod, guglizz "alberto milone + envy"-re, elvileg mióta az ubifejlesztők is támogatják már nem okoz galibákat és a vidó drivert beleforgatja a kernelbe
audio:
az amarok lesz a tiéd, de repóból telepítsd, van cover navigátor benne, a wikin kikeresi az előadóról az infót, tud mysql adatbázist csinálni és abban gyorsan keresni. továnni pályázók: exaile, bansheeescape:
amsn-nál "aplay $sound" van beállítva?
-
valóságépítő
tag
nem kell megijedni a termináltól, de ha mégis ott van a synaptic a rendszer menüben. Egyszerűbb telepítéseknél a terminálban egy sort kell beírni, synapticban meg páratt klikkelni rákeresni a csomagra és telepíteni. Ez nagyjából az apt-get grafikus megfelelője. Mindez részletesen elmagyarázva itt: Hogyan telepíts BÁRMIT Ubuntu alá?
(#5702) vamzi
sudo apt-get install -f
sudo dpkg --configure -aezekre mit reagál?
Desktopszépítésben meghagyom az okítást core2-nek, ő már profi

-
valóságépítő
tag
te embör, következő gyalu előtt sztem szólj be ide, hátha valaki tud segíteni. ha így folytatod megdöntöd az ubi install/nap rekordot

a linuxban pont az a profi, hogy nem kell a folyamatos újrainstall
#5693) blackrulz
kóstolgasd végig a lejátszókat banshee, exaile, rhythmbox, amarok mind kezeli az ipodot is, az utóbbi telepít kde-s libeket is, van aki nem szereti
-
valóságépítő
tag
ntfs - ext oda vissza
legegyszerűbb ha a telepítőre bízod, ha minden jól megy akkor felajánlja majd hogy lecsippent az üres helyből x Gb-ot, és te csak tologatással kijelölöd, hogy mennyi legyen, azon belül meg a swapot is elintézi magának
persze flash java megy rendesen, lehet, hogy majd egy kicsit kell bütykölni rajta
remélem sikerül

-
valóságépítő
tag
válasz
üzenetére
.:GoliBali:. megy már a 3D windows vagy feladtad?
-
valóságépítő
tag
hali
- elsőre nem egy bétát kellene
- 32 bitest (64en nehezebb az alap dolgokat telepíteni, java, flash)
- NTFS elérhető, de a linuxot nem tudod erre. majd magától megformázza ext3-ra
- swapot is felajánl de 4GB ram mellé nem biztos, hogy kell
- bétával valszeg lesz hardver szívás -
valóságépítő
tag
válasz
Forest_roby
üzenetére
Ez segít? ha fordítani kell, szólj

-
valóságépítő
tag
válasz
Forest_roby
üzenetére
hali
[link] csak hogy egy klasszikust idézzek

-
valóságépítő
tag
hali
pl. milyen hangkari van benne? ubi wiki ezt a fórum meg ezt dobja ki. Nem olvastam végig, de ha kell segítség sikolts

azt hiszem notebook hangchipekkel elég sokan szopóágra kerültek/nek.
7.10-el én is rengeteget szenvedtem a 8.04 bétával viszont "out of the box" működött minden, még a hibernálás is. Szóval ez a mitől jobb az új kérdés eléggé rendszerfüggő.GoliBali
abszolút passz, de nem lehet hogy régebbi verziót használsz és bugos? vagy hogy eltér az alap és a pluginok verziószáma? nálam 0.72 és megy rendesen
-
valóságépítő
tag
válasz
üzenetére
sajna akkor passz, esetleg egy compiz reinstall, de ennél okosabbat nem tudok

-
valóságépítő
tag
válasz
üzenetére
hmm
ha nincs fent alapból akkor lehet, hogy a compiz-fusion-plugins-extra csomagban lesz a 3D windows
-
valóságépítő
tag
csak jelentem, hogy ezt hardy alpha6-ról írom
bár a napokban voltak gubancok a frissítésekkel eddig úgy tűnik télleg jó stabil LTS lesz,
firefox 3 b4, most 3 tabbal 70 MB memóriát eszik, flash és jáva ok, utóbbihoz kellett egy kis bütykölés
és a skype nem műx -
valóságépítő
tag
bocsánat
én így telepítettem:synapticsban ezt a repót add a 3rd party softwerekhez:
deb http://ppa.launchpad.net/gilir/ubuntu gutsy main universe
(csak más cuccost majd ne nagyon töltögess innen).
Egy update után keress a screenletsre, és akkor úgy tudod telepíteni, hogy szól mindig ha van frissítés valamint megjelenik egy screenlets menü a system/preferences-ben, ahonnan majd kezeled a screenleteket.
-
valóságépítő
tag
szia,
a panelra jobbklikk: add to panel
a megjelenő alkamlmazások közül pedig kiválasztod a CPU Frequency Monitortezután
sudo dpkg-reconfigure gnome-applets
majd egy igen a 'Install cpufreq-selector with SUID root' kérdésre
Ha defaultba is be szeretnéd állitani, hogy milyen módban induljon:
Alt + F2 és elindítod a "gconf-editor" -t
ezen belül apps>gnome-power-manger>cpufreq
és átállítod policy_ac ill. a policy_battery fülnél hogy melyik legyen az alap, persze után használat közben cserélgetheted őket
(nálam 4-et tud, conservative, ondemand, performance és powersave) -
valóságépítő
tag
válasz
V.Stryker
üzenetére
hali
két hónapja tértem át a gutsyra ez az első linuxos tapasztalatom. a windows is fent van, de azóta egyszer sem bootoltam be, mindent el tudok intézni a linuxon belül. Persze nagyon sok mindenben bizonytalan vagyok még, de eddig minden gondra találtam megoldást, főleg az ubuntuforumokon.
sok sikert
valóságépítő technikum
-
valóságépítő
tag
üdv mindenkinek, még új vagyok itt, kb 1 hónapos boldog ubuntu felhasználó. Most próbálok először segíteni, remélem nem nagy baromság
operával nekem sem akarta felismerni, viszont az opera.com fórum tanácsai alapján felraktam a 9.50-es bétát és azóta rendesen megy a flash is
Aktív témák
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Gyermek PC játékok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- iKing - Apple iPhone 15 Pro Natural Titanium ProMotion 120 Hz, A17 Pro, USB-C 128 GB
- Acer Chromebase All-in-One PC 23.8" Touchscreen
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest