Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Aktív témák
-
escape
aktív tag
Azt szeretném kérdezni, hogy volt itt egy hozzászólás, ami a Helyek menühöz történő mappa hozzáadásáról szól, de nem találom sehol már vagy 4 szer végigolvastam az utolsó 4 oldalt...
Kisegítene valaki?

-
escape
aktív tag
válasz
PiciKenny
üzenetére
Lent jobb klikk az óra melett és nekem ott 2 kapcsolat van egy vezetékes, és egy modemes.
A vezetékes tulajdonságainál beállítottam a rögzített IP-t, a megfelelő címeket beírtam, le okéztam, majd a DNS menüben egy egyik dns nem volt jó uh azt átirtam, kapott egy pipát a vezetékes hálózatnak és lőn aktiv internethozzáférés (persze restart után).
Elég bonyolult és nem is sikerül mindig, de most sikerült megcsinálni uh nem nyúlok inkább hozzá

-
vamzi
senior tag
válasz
PiciKenny
üzenetére
nekem k8ne delux lapon ment.és ubin is akkor dhcp-vel kérd a netet.amúgy számomra a hálózatok egy nagyon titokzatos dolog.sose azt csinálja amit én akarok, sose akkor amikor én akarom.csak egyszer gondol 1et és megy minden, máskor nem.én ugy szoktam a netet megcsinálni, h a net bedugva a gépbe és ugy telepiten az ubit

-
tusi74
őstag
Nektek bejön a www.ubuntu.hu?
-
-
Sianis
addikt
-
Tomszlaj
tag
Sziasztok!
Feltelepítettem P3 533MHz-es gépemre az Ubuntu 7.10-t. Minden rendben ment, de adódott egy kis problémám a videókártyával(Nvidia Gef FX5200). Amint betöltődik a rendszer, a monitor kikapcsol. A kari valószínűleg nagyobb felbontásban akar megjeleníteni, mint amit a monitor tud.
Mivel nem látok semmit, ezért nem tudom átállítani a felbontást.
Mit tegyek?(Sajnos nem vagyok valami nagy linux guru...)Előre is köszönöm!
Tomszlaj -
ngabor2
nagyúr
jól tudom, hogy az oem telepítő nem grafikusan telepíti a cuccost, hanem ad egy parancssort? elég problémás vidkártyám van, amit ráadásul jelenleg csak dvi-vel tudok a monitorral összekötni, és úgy meg nem jön be a kép. mindenképp ubuntut akarnék rátenni, de haoz kell a parancssor az x előtt.
megj.: úgy is lett próbálva a normál ubi, hogy mikor próbál bejönni az x, akkor masszívan nyomkodtam a ctrl-alt-f1-et... hatástalanul.
-
-
PiciKenny
senior tag
Sziasztok, most tértem rá erre a szépségre Ubuntu Linux, csak nemismeri be a lant pedig arrol menne a net
segítene valaki? én winwosos voltam eddig
szal..jah

-
Használ valaki Xen-t, pláne működő 3D-s támogatással?
-
tusi74
őstag
válasz
ngabor2
üzenetére
Köszi, nézegetem, bár nem sokra jutottam. Óh, én nem aprózom el. Mostmár lassan 2 hete egyszer sem fagyott le. Ma lefagyott egyszer, de akkor csontig. Eddig az összes fagyásom csontig volt. De olvastam a fórumokat, vannak még akik arra panaszkodnak, hogy az Ubi néha csontig fagy. Egyébként mostmár szabályos fájdalom visszamenni a Vistára. Azok a lassú frissítések, az állandó winyó reszelés.
-
Dave™
nagyúr
-
Davey7
senior tag
válasz
Neil Watts
üzenetére
A macintosnak örülnék,de sajna nem....
Albacomp traveller v6: intel core duo 2Ghz, 1 Giga ram,via chrome 9 HC videókártya, a többi sztem annyira nem lényeges... különben az angol szöveget én is értettem csak azért raktam be mert csodálkoztam,h egy ilyen gépre nem enged telepíteni...és mondom,hogy alkalmazást sem tudok törölni,mert ott is kiír vmit...
-
tusi74
őstag
Van arra valami lehetőség, hogy utólag megnézzük, hogy mitől fagyott csontra az Ubi? Értsd még a bill is elszállt. Csak a reset gomb működött. Van valami log fájl erről?
-
zabu
tag
válasz
Major Major
üzenetére
köszi, megpróbálom ez után: Miután egy kétszer újraindítottam a gépet, kiírtam hogy valami olyasmit írogatott nekem, hogy 24 restart után nem volt ellenőrizve a vinyóm. hát végigment aztán restart, nem vagyok benne 100% /98%/de egyből utána, valami hibaüzenetet dob ki: nem vagyok benne biztos de valami ilyesmi comreset failed hibaszám:-16. Ha live cd-ről bootolok akkor meg azt mondja nem lett jó bootolás. Egyetlen 400Gb-s vinyó van bennt, 3 partícióval: 100gb ntfs, ~270gb nfts és 23giga linux ext3. Egyikbe sem enged belépni. Próbáltam mountolási parancsokat csinálni, nem jött be. Másik vezeték és helyre dugtam, semmi. Reinstallt próbáltam, nem jó, nem engedi valami elérési utat nem talál, gondolom a mount miatt.
Adatmentés formázás nem a legjobb megoldás, mivel nem tudom nagyon megoldani :/.
Mit javasolnak az Urak?Tisztelettel: Egy kétségbeesett kezdő linuxos

-
-
Vladi
nagyúr
válasz
Neil Watts
üzenetére
Szerintem mekintosa van.
-
Szia!
Milyen géped van?

Abból meg tudom mondani mi a problem...
kb. azt mondja az angol szöveg, hogy vmi olyan egzotikus HW-d van, hogy arra nem megy fel az MC... (ez eléggé tág fogalom... lehet p1-es géped, de lehet Intel QX9950 Tri SLI 9850GX2-d is)

AZ UTOLSÓ MONDAT VÉGE ÉRDEKES: "not support your computer type" ---> "nem támogatom a Te számítógép tipusodat..."
Üdv. Core2
-
Davey7
senior tag
újabb problem

ha fel szeretnék rakni mondjuk egy mc-t azt írja,h a csomag nem található (E: Az alábbi csomag nem található: mc)
és az add/remove menüben sem tuduk se telepíteni se törölni alkalmazást...
ezt kapom: ...név... cannot be installed on your computer type (i386)
Either the application requires special hardware features or the vendor decided to not support your computer type.
ez mitől lehet?
-
Davey7
senior tag
nemtudom,hogy a MAC e a hibás,de ara gondolok...
mikor meglett a notebook win alatt sem ment a net míg át nem állítottam a MAC címét a hálókártyának..na most én új linuxos vagyok és nemtudom,hogyan lehetne ott megoldani...megpróbálom amit javasoltatok..hátha...
"A fagyás CTRL+ALT+Fx-nél jön?" -igen annál
-
soccerfan
csendes tag
Gond nélkül lehet MAC címet regisztrálni. Nincs limit tudtommal.
Viszon úgy emlékszem, amennyiben a MAC cím a problémás, akkor azt a böngészőn keresztül a UPC jelzi, és felkínálja a lehetőséget a regisztrációra.
Nekem ez volt a tapasztalat.Vagy talán ezen a címen: prov.chello.hu
-
rtom
senior tag
válasz
Major Major
üzenetére
sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg
vagy xrandr megmondja, milyen felbontásokat állíthatsz
-
Davey7
senior tag
notebook-ra tettem fel és ott nemtudok hálókártyát cserélni...
már a network beállításoknál ahol kijelzik a kábeles kapcsolatot beállítottam,hogy dinamikus legyen az ip,de mégsem kap semmit...a modemet is újraindítottam és semmi...lehet rápróbálok,hogy újratelepítem a rendszert....
különben más gond is van vele...nem tudok terminált váltani,mert lefagy...először csíkok jelennek meg a képernyőn aztán pedig elkezd fehéredni és semmit nem tudok kezdeni vele...
-
rtom
senior tag
válasz
Major Major
üzenetére
De, de, gyökér vagyok, de még akkor mekkora lennék, ha szó nélkül leszedném nőm gépéről a Win-t...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
PWR
aktív tag
a DHCP-t az /etc/network/interfaces alatt tudod belőni. Az eth0-nál (goldolom, 1 hálókari van) az
iface eth0 inet dhcp
álljon - ha eddig statikus volt, akkor a dhcp helyett static áll.Nem tudod azt a hálókarit betenni a gépbe, amit eddig használtál az upc-vel? az lenne a legegyszerübb. vagy újra regisztrálni a mac-et az upc-nél, ahogy előttem irták (nem tudom, ez ingyen van-e) vagy vegyél egy routert, azon lehet állítani a WAN MAC-et.
-
rtom
senior tag
A khb-nál SMS auth. vagy chipkártyával azonosítós verzió van, utóbbit tartották biztonságosabbnak, ezt ajánlották, asszony ezt kérte. Igaz pénzbe kerül, de kisebb (?) az esély a feltörésre. Próbáltam ledumálni róla, hogy nem kell, mert fizetni kell érte, meg különben sem megy linux alatt, de hajthatatlan...(sajna nem sikerült még megfertőznöm, a Win-t és IE-t kedveli)

-
-
Davey7
senior tag
egy kis segítségre lenne szükségem!
most tettem fel egy ubuntu 7.04-et,de nem megy a net...
UPC-s net,úgyhogy gondolom át kellene állítani a hálókártya MAC címét...így próbáltam: sudo gedit /etc/network/interfaces
és ott beírtam,h hwaddress ether xx:xx:xx:xx:xx:xx
ezt a segédletet az ubuntu oldalon tlaáltam,de sajnos nem megy így sem....
mi lehet a baj/megoldás?kérlek segítsetek!
-
zabu
tag
Hello!
tegnap beállítottam a felbontást 1280x1024 60hz-re, mivel minden indításbál kéri hogy állítsam át, de eddig nem az adminisztrációs menüben állítottam, ott meg nem változott semmi.
ma indítom be a masinát, erre ugyan az grub bejön aztán kis fekete képernyő, és a monitor hibaüzenete. nem tudja megjeleníteni ezt a módot álítsam át 60hz-re a felbontás maradhat. most parancssorból próbálom átállítani, de mivel nem sokat értek hozzá, pár próbálkozás után feladtam. milyen paranccsal lehet felbontást állítani? vagy ilyenkor mia a teendő?
üdv: zabu -
Dave™
nagyúr
Szeretnék kérni egy kis speciális segítséget. Ubi 7.10 alatt van gondom azzal, hogy passzív módban megy a net, mert nem sima adsl-ről van szó, hanem egy helyi szolgáltató LAN csomagjáról. Mivel a házban egy router osztja szét a netet, ezért igényeltem "fix ip"-t, hogy közvetlen kapcsolat legyen a külvilággal, ezt anno win xp alatt a kapcsolat tulajdonságainál, (tartomány?) név feliratú üres mezőbe kellett beírni (na_pppoe_server volt a beírandó szöveg), illetve ha számít valamit, az ip protokolt ki kellett kapcsolni a hálókártya tulajdonságainál, bár most inkább a beírandó szöveg lehet a gond, mert net az van, csak passzív, pedig elvileg fix ip-m van. Ha van ötlet a beállításra, nagyon megköszönném a segítséget! Eddig szemet hunytam felette, de már zavar
Köszi szépen! -
Vladi
nagyúr
válasz
valóságépítő
üzenetére
csúnya szakállas Jóságos Főgonosz
-
ngabor2
nagyúr
az ati beállítása (mit kell egyáltalán állítani rajta?) asszem mostanában a catalyst control center (leánykori nevén Ati control center) progiban található. pontos részleteket nem tudok, nv kártyám van.
valóságépítő: a kérdés nem konkrétan neked ment, csak az a tapasztalatom, hogy ha elég sok parancssort írsz megoldásként, akkor jön egy ilyen kérdés.
-
-
ngabor2
nagyúr
válasz
valóságépítő
üzenetére
ismét gonosz leszek (szoktam
): köv. kérdés: parancssor nélkül nem megy? a synaptic-ban nincs reconfigure? sose használtam, ezért kérdezem.megj.: nem nekem kell a válasz, több okból se:
- én szeretem a parancssort, jelenleg is 8 terminál van megnyitva
- nem notim van, pontosabban a notin is szkripttel oldom meg ezt a problémát
- állandó 100%-on megy a proci, és nem is akarom lassítani. -
valóságépítő
tag
szia,
a panelra jobbklikk: add to panel
a megjelenő alkamlmazások közül pedig kiválasztod a CPU Frequency Monitortezután
sudo dpkg-reconfigure gnome-applets
majd egy igen a 'Install cpufreq-selector with SUID root' kérdésre
Ha defaultba is be szeretnéd állitani, hogy milyen módban induljon:
Alt + F2 és elindítod a "gconf-editor" -t
ezen belül apps>gnome-power-manger>cpufreq
és átállítod policy_ac ill. a policy_battery fülnél hogy melyik legyen az alap, persze után használat közben cserélgetheted őket
(nálam 4-et tud, conservative, ondemand, performance és powersave) -
bbazsy
őstag
hali
na nagy nehezen felment ubuntu, nagyjából megtaláltam mindent, ami igy hirtelen kell, 1 kivételével. ibm notim van, c2d duo proci. ezt win alatt, de linux alatt főleg 1000mhz-en szeretném járatni 2000 helyett. ehhez valami app van, ami ezt nekem szépen leszabályozza? +ugyanez a helyzet az ati x1400al.
köszi
bébé -
rtom
senior tag
Ha már netbank -nál tartunk, van valakinek khb-s chipkártya-olvasóval? Csak azért van XP a desktop gépemen, mert ezt nem sikerült Ubi alatt beizzítanom, sajna a banknak "csak a középtávú tervei között szerepel a platformfüggetlen netbankolás" (ez most kb. idézet volt a válaszlevelükből, linux alatti használatra irányuló kérdésemre).
A wine-al a win-es FF-et feltettem, és települt a netbank plugin-ja. Elméletileg csak a kártyaolvasót kéne életre kelteni és elérhetővé tenni a wine-os FF alól. A neten olvastam, hogy a CardMan olvasónak van Linux-os támogatottsága, fel is tettem, de az FF olvasásnál belefagy.
Valakinek tapasztalata ilyesmivel? Esetleg ötlet, merre kellene keresnem?
-
tusi74
őstag
válasz
Cathfaern
üzenetére
Nekem ezek a beállításaim. Simítás, és hinting maximumra állítva.
A betűbeállítások:
Ubuntu-s betűkA Firefox-os betűknél: Az alapértelmezett a sans serif 16, és a haladó beállítás:
Firefox-os betűkMsttcorefonts feltéve. Nekem most nagyon tetszik, lehet valakinek van szebb kombináció.
-
zabu
tag
válasz
Major Major
üzenetére
kösz, synapticban benne van gnome-os meglessük azt
kösz ez pont tökéletes

-
zabu
tag
Tudna valaki nekem mondani egy olyan programot ami nagyban hasonslít a total commanderhez, és körülbelül annyira megbízható?
-
tusi74
őstag
válasz
Cathfaern
üzenetére
Na ezeket átnézem, köszi.

Vladi! Köszi!
Azóta nem síránkozok, mióta belőttem tisztább hangúra a Skype-t, m int a Win-en , illetve a betűk szebbek lettek, mint MS alatt. Igaz ezeket a beállításokat kinyomtattam, hogy ne kelljen őket bűvölni. Már jelenleg ott tartok, hogy igaz, hogy kezdőknek, de már én segítek, hogy Ubuntuban, mit hogy a www.ubuntu.hu fórumán. 
-
tusi74
őstag
Ja ja.
Vagyis inkább dual-bootosnak. De pl. a Gimp-et nagyon megszerettem. Képet már csak azzal szerkesztek. Már az a furcsa, ha a Paint Shop Pro-ra vissza kell mennem. Már csak az Abbyy miatt van Win-em.Ami igazából a Linuxhoz láncol, az a sebesség. Olyan, mintha új gépet vettem volna. Nem mindegy, hogy reggel 5 percig bootol a gép, vagy 2 percig.
Mondjuk nekem megvan az az előnyöm, a most kezdőkhöz képest, hogy bár most van először huzamosabb ideig fent Linux, de alapvetően kezelési problémám nincs vele, mert a közelemben mindig volt Linux, csak mindig a szoftvereket vártam. Illetve egy pár ZH-t megírtam parancsokból, igaz az sem tegnap volt. De a parancssor, nem idegen. Egyedül a mai napig ez a sudo-zás a furcsa. Bennem még az van, hogy átjelentkezés-->root stb. Ez még mindig szokatlan, de egyébként menni fog ez. Már csak egy OCR kell, és repül a Vista a levesbe.
-
tusi74
őstag
Én pedig úgy jártam, hogy feltettem az Ubit úgy egy hónapja és sohasem fagyott. Aztán valami miatt újra kellett tenni, és ugyanazokkal a beállításokkal kilépett a Firefox utalás közben. Tök jó. Aztán kigugliztam, hogy a 115-ös bug-os és visszadwongradeltem a 48-ra, azóta atomstabil.
-
dbius
veterán
Köszönöm a kimerítő tájékoztatást. Úgy tűnik, hogy igazad volt
valóban a 115-ös volt fent. Lecseréltem az általad is említett 48-asra, és most sikerült belépni fagyás nélkül 
Csaj azt nem értem, hogy eddig miért működött, mert nem mostanában lett feltéve a flash, hanem kb. egy éve és nem láttam, hogy frissítette volna magát

Csak azóta voltak problémáim, hogy frissítettem a firefoxot - nem kézzel - 2.0.0.12-re.

-
tusi74
őstag
Szívesen. Akár a flashplugin-nonfree-vel tetted fel, akár az Adobe telepítőjével, mindenképpen az r115-ös kell, hogy fent legyen, mert mindkét módszer azt csinálja, hogy az Adobe-tól lehúzza a legfrissebb flasht.
Tehát, ha mostanában telepítetted, szinte biztos, hogy a 115-ös van fent. Nekem azonnal megoldotta a gondot a downgradelés az r48-ra.Csak egy a lényeg, hogy minden libflashplayer.so-t cserélj le, ami a gépeden van, mert ha csak az egyik helyen is a friss marad fent, akkor egy az, hogy összeakadnak, kettő, ugyanúgy összeomlik.
-
bbazsy
őstag
sziasztok..
lényegében ugyanaz a problémám, mint az elején Bero -nak, talán most megoldjuk.
telepíteném fel(ibm z61m, ati x1400), minden OK, de X -et nem tölti be se sima "start and install", se "start in safe graphics mode" -ban sem..
valakinek ötlet, h hogy tudnám működésre bírni? ( azt láttam, h ha már egyszer felmegy, akkor hogy kell leszedni az ati drivert, de fel se ment
)-légyszi ha lehet lépésről lépésre, nem igazán használtam még linuxot, de egyetem most rákényszerít

köszi
bébé -
tusi74
őstag
Nekem is összeomlott az OTP, mindaddig, míg a következőt végig nem csináltam:
Feltettem Synapticcal a flashplugin-nonfree csomagot, az mégiscsak az Ubuntu-ra van gyártva. Majd sudo nautilus paranccsal root jogokkal bementem a /usr/bin/flashplugin-nonfree könyvtárba, és az ott levő libflashplayer.so-t kicseréltem egy régebbi verzióra történetesen a 9.00 r48-asra.
Ha te az Adobe oldalán levő telepítővel tetted fel a flash-t akkor nem ebbe a nonfree-s könyvtárba, hanem a /usr/bin/firefox, vagy /usr/bin/mozilla-firefox vagy ahová kérted a telepítést, oda tetted fel. Történetesen, akkor onnan kell kicserélni.
Ehhez a 48-as release-hez már elég nehéz hozzájutni, így ahogy megszereztem, fel is töltöttem a rapidshare-ra.Lehet, hogy a r67-es kiadás is jó, csak én a 48-asat találtam meg a neten. A 115-ösrül meg több helyen olvastam, hogy elég bug-os.
-
escape
aktív tag
Háth asszem h már mindegy volt..
Ugy döntöttem hogy kezdjük tiszta lappal.
letöröltem az ubit, win alatt megformáztam a dolgokat aztán feltettem.Uh most olyan amilyennek szeretném!

Köszi minden segitésget, a Gparted Live-ot leszedtem és kiirtam uh azzal fog menni legközelebb..
mégegyszer köszi mindenkinek! -
S1Lv3R
tag
Szia!
Ilyen szöveggel futott le a configure vége:
config.status: WARNING: Makefile.conf.in seems to ignore the --datarootdir setting
config.status: creating snddevices
config.status: creating utils/alsa-driver.spec
config.status: creating utils/buildrpm
config.status: creating toplevel.config
config.status: creating utils/alsasound
config.status: creating utils/alsasound.posix
config.status: creating include/pci_ids_compat.h
config.status: creating include/i2c-id_compat.h
config.status: creating include/config.h
config.status: include/config.h is unchanged
config.status: creating include/config1.h
config.status: include/config1.h is unchanged
config.status: creating include/version.h
config.status: include/version.h is unchanged
config.status: creating include/autoconf-extra.h
config.status: include/autoconf-extra.h is unchanged
Hacking autoconf.h...
silver@ubuntu-laptop:~/Letöltések/ALSA/alsa-driver-1.0.16$ -
S1Lv3R
tag
köszi , most sikerült továbblépnem , de ismételten elakadtam

a make parancs kiadása után az alábbi hibát kaptam :
silver@ubuntu-laptop:~/Letöltések/ALSA/alsa-driver-1.0.16$ make
if [ ! -d include/sound -a ! -L include/sound ]; then \
ln -sf ../alsa-kernel/include include/sound ; \
fi
cp -puvf include/version.h include/sound/version.h
`include/version.h' -> `include/sound/version.h'
make dep
make[1]: Entering directory `/home/silver/Letöltések/ALSA/alsa-driver-1.0.16'
make[2]: Entering directory `/home/silver/Letöltések/ALSA/alsa-driver-1.0.16/acore'
copying file alsa-kernel/core/info.c
/home/silver/Letöltések/ALSA/alsa-driver-1.0.16/utils/patch-alsa: 24: patch: not found
make[2]: *** [info.c] Error 1
make[2]: Leaving directory `/home/silver/Letöltések/ALSA/alsa-driver-1.0.16/acore'
make[1]: *** [dep] Error 1
make[1]: Leaving directory `/home/silver/Letöltések/ALSA/alsa-driver-1.0.16'
make: *** [include/sndversions.h] Error 2pls help

-
S1Lv3R
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Vásároltam egy fusi amilo 1703-as notit, amire ubuntu linuxot (7.10) telepítettem.
A hagot nem sikerül belőnöm rajta , pedig van egy leírás ami szerint beüzemelhető.
A leírás : [link]
Ez alapján eljutottam oda, hogy kicsomagoljam a home könyvtárba a letöltött drivereket, majd parancssorból futtassam a ./configure -t.
Az alábbi hibát dobta a gép : e
silver@ubuntu-laptop:~/Letöltések/ALSA/alsa-driver-1.0.16rc2$ ./configure
checking for gcc... gcc
checking for C compiler default output file name... configure: error: C compiler cannot create executables
See `config.log' for more details.Ubiban még csak az 1.14-es alsa driver van így azért azt nem tudom használni.
Valakinek lenne ötlete?Köszi,
Attila
-
GD
őstag
milyen laptop pontosan?
-
harry3
őstag
???
-
harry3
őstag
Sziasztok.Amikor telepíteni akarom a Ubuntu 7.10-et akkor nem indul a telepítő.Beírom acpi=off és megy is.Amikor kész és ki akarom kapcsolni a gépet nem kapcsol ki.A menu.Ist fájlban módosítom az acpi=ott-ot acpi=on-ra és nem kapcsol be a gép.Starting up....és megáll, amúgy laptopom van.Mit csináljak?
-
rtom
senior tag
Na, rájöttem hogy ha a laptop a lábamon van, akkor lefedem az alján lévő nyílásokat, azaz nem kap levegőt szegény, és ezért fagy meg a rendszer szinte szabályos időközönként
Amatőr hiba...A frissen telepített 7.04-re feltettem a Xorg-os fglrx drivert (ATI Xpress 1100 kártya), ami működik is, de már a glxgears is 100%-on pörgeti a procit (~1500 FPS-t értem el), ami ledöbbentett. Még ha laptop is...
Szal a kérdés az, hogy mivel próbálkozzak, hogy a proci terhelést csökkentsem. Gyári driver? Egyéb?

-
Itt már érdekesebb a kérdés, mert függ attól is, hogy a /home külön filerendszeren van-é, avagy hagytad, hogy a telepítő használatba vegye a lemezterületet és automatikusan ossza azt fel. Ha nincs külön filerendszer neki, akkor marad a GParted LiveCD-s megoldás, illetve bármilyen LiveCD jó, amin rajta van a GParted.
Ha külön filerendszeren van, akkor nincs gond, leválasztod, átméretezed, visszacsatolod, pl. mount paranccsal.
-
dbius
veterán
válasz
Major Major
üzenetére
Thx, hogy megnézted... Szerintem ez ugyanaz a probléma lesz... nálam is nem mindig ugyanott omlik össze a netbankon belül, legtöbbször az sms kód beírásnál, de az oldal betöltése közben is szokott
A korábbi verziókkal semmi problémám nem volt. -
Aktív témák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hobby rádiós topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- ASUS routerek
- Formula-1
- Ha nem növelnéd feleslegesen a villanyszámlád, a Chieftecnek van pár új ajánlata
- Formula-1 humoros
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- EK Quantum Velocity 2 D-RGB AM5 Nickel Processzor blokk
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus B150-Pro i5 6500 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1050Ti 4GB Rampage SHIVA 450W
- Samsung Galaxy A50 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65B3 -65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
tenksz

beállitás probléma esetleg? vagy nemtámogatja a lapot?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

), viszont az számít, h csak 3/4ig útig bírja a noti hazafele, v végig.