Hirdetés
- Meggyi001: Több tucat Eiffel torony??? ... Igen, gyere mutatom, hogy hol...
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- bambano: A sor végén
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
Nkboy
senior tag
Ilyen hibával Én is találkoztam, de nem tudom mi volt a gond. Egy Wines laptop volt nálam behalt op rendszerrel. Ubi 8.04 live Cd-ről indítottam de ugyanezt a hibát dobta ki. Ami érdekesség volt számomra, hogy az ubuntu 7.04 live cd-ről indítva gond nélkül látta az ntfs meghajtókat.
-
Nkboy
senior tag
válasz
luciferc
üzenetére
Ha a boot folyamatot akarod látni akkor ki kell szedni a quiet splash opciót. Nem kell viszont beírni a nosplash opciót.
Ha mégse látnál semmit:
Esetleg még bírhatod a következőt: vga=791 Ez a szabványos vga módnak felel meg.
Vagy: vga=0x317 Ez 1024×768 60Hz-nek felel meg.Időzóna: Rendszerbeállítások >>> Dátum és Idő ,a dátum és az idő automatikus beállítása pipát vedd ki, és akkor nem dobja előre két órát.
Hálózat: Rendszerbeállítások >>> Hálózati beállítások Itt be tudod állítani a fix IP címet. Rendszergazda jog kell hozzá.
-
harry
veterán
Szóval továbbra is lenne egy ilyen problémám: [link]
8.04 Ubuntu (először Wubival akartam, de akkor a fenti hiba miatt fel sem ment, csak ha lehúztem minden vinyót).
Egy 300-as vinyó van egy SATA II vezérlőn, egy ntfs partícióval. A Places helyen látom a kötetcimkét, de a mountolás nem sikerül, a fenti hiba miatt. nForce 4-es chipes az alaplap. Az alaplapon elvileg minden extra hülyeség le van tiltva (nincs raid, vagy hasonlók). -
luciferc
őstag
No, lényeg a lényeg, ez most egy nagyon nagyon nagy csalódás volt, mert alapvetően semmi bajom a farigcsálással, a fórumok olvasásával, gondolkozással, kereséssel, stb (sőt!), de nem az install miatt, hanem ha mondjuk extra igényeim vannak, egzotikus hardverem van, stb.
De most csak azért is felnyomom Live-ból
-
delacct
tag
válasz
luciferc
üzenetére
miért is?
volt egy probléma. kiwi=ubuntu8.04 magyar-román fine tuned verzió.
Ha másik disztrót akarok mondani akkor aztmondom:
Ne használj ubuntut mert:
-bugos
-idióta függőségek,rengeteg farigcsálással
-mert rohadt lassú
-mert van benne kompizkocka,csak nem megyen
-rengeteg hozzánemértő vérpisti használja
-szép babazsír színe van
-színes szagos ettyázi közösség
-aki ezt a disztribúciót túléli az valószinüleg máskor is használ linuxotinkább halgattam okosan.
-
-
luciferc
őstag
válasz
Major Major
üzenetére
Ha nincs netkapcsolat az install közben, akkor nem kerülnek fel a magyar csomagok, azok ugyanis nincsenek rajta a CD-n.
ok, ez így érthető, Viszont ha ezt így tudják a fejlesztők is (remélem...), akkor esetleg nem kellene installkor megkérdezni a net kapcsolat konfigurálását? Biztos én vagyok a túl kekeckedő, de ha engedem a lúzer usernek kiválasztani a magyart, majd érzékelem, hogy nem érzékelem a netet, ami kell a magyarhoz, akkor esetleg megkérdezem, hogy akar-e most netet konfigolni. Nem? Ha meg nem, akkor közlöm vele, hogy kezdjen angolul tanulni

Az install nem hiszem, hogy el van szúrva, tettem már fel bőven oprendszereket, linuxokat is, ubit is, ez meg ráadásul next-next-finish (ez a baj...). Mellesleg az időzóna és óra konfignál a sima kubuntu hardy is előreállítja az órát 2 órával. Most őszintén, normális ez?
van valakinek tippje, hogy mi a baj? feltehetem még a sima ubit is, hátha az jól működik...
-
Major Major
senior tag
válasz
luciferc
üzenetére
Ha nincs netkapcsolat az install közben, akkor nem kerülnek fel a magyar csomagok, azok ugyanis nincsenek rajta a CD-n.
Olyan problémákba futottál itt bele hirtelen, amikkel én nem is találkoztam. Hozzá kell tegyem, én a kis gépen Gutsyként telepítettem még a Kubit, a nagyon meg KDE4-es van, tehát nem tudom megmondani hogy nem-e az install van elszúrva.
-
luciferc
őstag
válasz
Major Major
üzenetére
Na, feltettem a KDE3-as hardyt. Ez sem igazán jól muzsikál, pedig ez nem lehet teszt jellegű. Egyrészt telepítéskor még magyar, utána már nem az. A magyar csomagok sincsenek fent alapból. Nem értem. Nem arról van szó, én felteszem őket, meg átállítom, de aki nem beszélni angolka, az mit csinál? Knetworkmanager itt is beteg, bár a net működik, de nem jelzi a kapcsolatot. Ezt sem értem.
Amúgy splash itt sincs. mod: ha kiszedem a bootnál a quiet-et és beírom, hogy nosplsh, akkor sem látszik a boot folyamat. mi van itt?Most komolyan, én bénázok el valamit egy 6 lépéses next-next-finish telepítésnél, vagy ez a kubuntu 8.04 tényleg nem az igazi?

-
luciferc
őstag
válasz
Major Major
üzenetére
az az manual config, bocs. kösz a linket, elég ijesztő, hogy így kijött a hardykde4...
annyira nem aggódom, ha nem jó, nem éles a rendszer, egyelőre win van fent mint fő rendszer. feltolok egy KDE3-as hardyt is, hogy lássam az jó-e.
alapvetően gáznak érzem, hogy a meglehetősen kommersz gépen nem megy rendesen a kubuntu kde4 kiadott verziója...
-
luciferc
őstag
válasz
Major Major
üzenetére
hát, egy 19colos LCD csak elbírja a splash felbontását... de ez a legkevesebb, bootolok majd nosplash-el, hátha.
ja, Knetworkmanager, nem hajlandó megnyílni az options rész.
jó vicc az upgrade, ha nincs hálóm...

-
Major Major
senior tag
válasz
luciferc
üzenetére
valószínűleg a splash olyan felbontáson van, amit a monitor nem bír, most hirtelen nem keresem meg neked hogy ezt hol kell beállítani, de volt már róla szó a topicban. ha a nosplash boot opcióval indítasz, akkor látni fogod a szöveget, és azt is, min tököl annyi ideig
netes ikon alatt mit értesz? Knetworkmanager?
Ha most telepítetted, akkor sokat nem veszíthetsz, szerintem upgradelj 4.1 Beta-ra, instrukciók a www.kubuntu.org oldalon.
-
luciferc
őstag
Kubuntu 8.04 KDE4 remix gond: feltelepítettem ezt a kis csodát, de nem igazán akar rendesen működni. Először is induláskor nincs splash screen, viszont a szöveges infokat sem látom. Nem zavar, de szerintem lennie kellene valamelyiknek. Mikor nagy nehezen elindul (nem nagyon kapkod...), megpróbálom konfigurálni a netet (fix IP), de egyszerűen nem indul el a net konfig (jobb gomb a netes ikonon majd options). Bekéri a jelszót, de nem indul el. Ja és bónuszként angol a felület, holott én magyarnak telepítettem, már másodjára... Most akkor mi van?
mod: azt már csak hab a tortán, hogy nem kérdezi meg a hardver óra beállítását, magától áttolja +2 órára.
-
Madize
csendes tag
Újabb kezdő Linux oktatás lesz a WiZiQ-n ma! Az oktatás nyelve angol, és bárki csatlakozhat, teljesen ingyenes. 13-án lesz egy ismétlés, és az eredeti URL-en mindig visszanézhető a felvétel.
További nyilvános tanórák itt. -
rtom
senior tag
Előbbire: fstab-ban benne van? ntfs-3g telepítve (vagy 8.04-es Ubuntu)? Mostanában szembesültem vele, hogyha win alatt nem lett leválasztva a drive (esetemben külső), akkor a linux nem akarja csatolni (csak force opcióval, ami nem tűnik egészségesnek)
Utóbbira: alternate CD vagy hibaüzenet?
-
törölt tag
sziasztok!
van valakinek ötlete, hogy miért nem hajlandó elindulni az utóbbi pár napban az aMule? semmit nem csináltam vele, egyszer csak nem hajlandó futni. konzolban ezt a hibát dobja:Initialising aMule
Checking if there is an instance already running...
No other instances are running.
aMule Version: aMule SVN using wxGTK2 v2.8.7 (Snapshot: Mon Feb 18 07:02:15 CET 2008)
Terminated after throwing an instance of 'CInvalidStateEx'
what(): CRunTimeException::CInvalidStateException: CFile: Cannot get length of closed file.
backtrace:
[2] wxThreadHelperThread::~wxThreadHelperThread() in amule [0x8089dbd]
[3] wxEntry(int&, wchar_t**) in /usr/lib/libwx_baseu-2.8.so.0[0xb754d09d]
[4] wxEntry(int&, char**) in /usr/lib/libwx_baseu-2.8.so.0[0xb754d107]
[5] std::basic_string<char, std::char_traits<char>, std::allocator<char> > std::operator+<char, std::char_traits<char>, std::allocator<char> >(std::basic_string<char, std::char_traits<char>, std::allocator<char> > const&, std::basic_string<char, std::char_traits<char>, std::allocator<char> > const&) in amule [0x8162880]
[6] __libc_start_main in /lib/tls/i686/cmov/libc.so.6[0xb725a450]
[7] wxNotebook::SetPadding(wxSize const&) in amule[0x8084be1]
Abortedha pedig sudo-val akarom futtatni, akkor ezt:
Initialising aMule
Checking if there is an instance already running...
There is an instance of aMule already running
Raising current running instance.persze nem történik ilyenkor sem semmi. ha megnézem ps -e paranccsal, akkor nem fut, szóval nem nagyon tudom hova tenni...
-
csibor
addikt
Nem látom az nfts partíciókat,igaz az Xp-be lett telepítve.Az othoni gép látja az nfts lemezeket
Bár az meg telepítésnél 98%-nál súlyos hiba üzenettel leál,csak live modban indul el. -
ngabor2
nagyúr
nem megy a hangerőszabályozás az audacious-ban... hiába mozgatom a csúszkát, a hangerő marad. a mixerben lehet állítani, sőt, billentyűzetről, a multimédiás gombokkal is, de ebből a progiból (amiből az esetek 90%-ban kapom a hangot bele az arcomba) nem. ha engedélyezem a sw mixert, akkor valamelyest lehet állítani, de alapból sokkal halkabb, meg meglehetősen nagy a késleltetése.
-
DrGonzo22
őstag
Szia,
köszi a választ, cd olvasási hibát ír ki. Végülis kiírtam egy másik cd-re azzal semmi gond, de elég furcsa, hogy a régi cd tökéletesen megy minden notebook-ban (már 4-be raktam be) és egyetlenegy pc-ben sem (3-ban próbáltam, mindengyikban más cd olvasó). Viszont felmerült néhány új gond, nem tudok középső egérgomb lenyomásával rollozni, és nem találom hol lehetne ezt beállítani.
-
Tomaaasz
aktív tag
válasz
Major Major
üzenetére
deev@deev-laptop:~$ more /etc/fstab |grep home
UUID=f83973dc-a9da-4596-99e4-15de5695e2a0 /home/deev/stuff ext3 defaults 0 2de már sikerült
De megint van egy problémám, FTP-ről nem tudok másolni a gépre. Csatlakozik, böngészni tudok de másolni nem. "A fájl nem érhető el"
Mielőtt updatelt 8.04-re ment...
-
Major Major
senior tag
válasz
Tomaaasz
üzenetére
A /home könyvtár maga root jogosultságú, csak a benne levő felhasználói künyvtárak hozzáférhetők a felhasználóknak. (kinek-kinek a sajátja) Ha valamiért a felhasználói könyvtárad is a rooté, adj ki terminálban egy
sudo chown -R <neved> /home/<neved>
parancsotszerk: azért mutass nekünk egy more /etc/fstab |grep home kimenetet
-
Tesztelem a Debian Lenny-t...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Slipandris
üzenetére
Talán jobbak lesznek az ATIk?
(nyáron csere nVre úgy érzem...
)
Viccet félretéve: Örülök, hogy működik!
-
Slipandris
tag
válasz
Slipandris
üzenetére
Miután elment a kép, megnyomtam még 1x a CTRL+ALT+F1-et, akkor vissza jött a "terminál", és akkor sikerült amit írtál.
Köszönöm szépen.

-
Slipandris
tag
válasz
Major Major
üzenetére
Igen, ezt mar probaltam, de ugyan az volt.
3x villan a kep, aztan vegleg kikapcsol a moncsi. -
Major Major
senior tag
válasz
Slipandris
üzenetére
mit értesz live session alatt? mikor nem jön be az ubuntu, válts az egyes virtual terminalra, ctrl+alt+F1-el, kapsz egy logint, és utána
-
Slipandris
tag
válasz
Major Major
üzenetére
Ha jol sejtem, a live session terminaljaba kell irjam ugye?
(hol lehetne mashol?)
Megcsinaltam, minden maradt ugyan ugy. -
Major Major
senior tag
válasz
Slipandris
üzenetére
CTRL+ALT+BACKSPACE-t nyomni kell, nem írni. De csak akkor ér bármit is, ha fut az X server, ugyanis azt indítja újra.
Első körben lépje be a teminálba, aztán tolj egy
sudo cp /etc/X11/xorg.conf /etc/X11/xorg.conf.bad aztán
sudo rm /etc/X11/xorg.conf -ot, ezzel először elmented (biztos ami biztos), majd letörlöd a grafikus beállításokat tároló file-t, elvileg újraindítás után generál magának újat, és elindul az alapbeállításokkal. -
Slipandris
tag
Reszletezve
bejon egy lista h mit tolt
*Starting anac h ronistic cron anacron OK
stb, vege pedig
*Running local boot scripts /etc/rc.local
aztan kikapcsol a monitor rendesen...vege
-
Slipandris
tag
Na, ez hihetetlen.
Fel akartam rakni az nvidia legujabb driveret, minden rendben is ment, aztan azota nem lep be az ubuntu.
Egy olyan oldalon neztem, ahol vmi linux programozo csavo irta le mit hogy, de nem tudom mar hol volt mert a google nem hozza be a talalatot hiaba irom ugyan ugy be a szoveget ahogy volt ott. na mindegy
azt irta ha nem jo akkor CRTL+ALT+BACKSPACE ..de hol<
ha live sessionba irom be akkor ker egy user nevet+jelszot, de nem fogadja el az enyem.
-
DrGonzo22
őstag
#7836-ra van valakinek ötlete?
-
Tomaaasz
aktív tag
Köszönöm a válaszokat!
Már frissít 7.10-re, de miért is kockázatos?
Bár úgy érzem sokat fogok még ebbe a topicba járni... -
Vladi
nagyúr
válasz
Tomaaasz
üzenetére
Két lépésben tudod frissíteni: 7.04-7.10-8.04
Ez elég kockázatos. Lehet jobban jársz egy tiszta telepítéssel.
Lemented a /home-ot és még a szükséges config állományokat:
/boot/grub/menu.lst
/etc/fstab
legalább.
Bár igazából októberig támogatott a 7.04, úgyhogy nem kell kapkodni azzal a frissítéssel. -
Tomaaasz
aktív tag
Sziasztok!
Most raktam fel ezt a remek rendszert, annyi lenne a kérdésem hogy hogyan tudom frissíteni 7.04-ről 8.04-re? Mert csak ez volt itthon...
-
TrueDeva
csendes tag
Sziasztok!
Életemben először raktam fel Ubuntut, szóval nem vagyok túl tapasztalt a témában.
Specifiákciók:AMD athlon XP 2400+
ASUS A7N8X
nvidia nforce2 chipset
Ati Radeon X1650 Pro
SMC2804WBRP-G Router
SMC2802W Wlan kártyaHiba:
Nem tudok csatlakozni a wlan routerhez, hiába adtam meg a megfelelő passphrase és a megfelelő titkosítást. Érzékeli a wlant a kártyám.
Ami gyanús nekem, hogy a wlan hálózatak van egy labelje pl.
wlanhome), amit nem érzékel az ubuntu, csak egy üres string van a label helyén (nagyjából ez: '' ). Windows viszont látja ezt és rá is tud csatlakozni.Van ismert hiba ezzel kapcsolatban, ami segíthetne nekem?
A segítségeteket előre is köszönöm. -
vamzi
senior tag
válasz
Slipandris
üzenetére
úgytudom wine-vel eléggé jól lehet tolni a wow-ot, csak kicsit heggeszteni kell(:
-
vamzi
senior tag
válasz
Slipandris
üzenetére
mit műveltél azzal a géppel?
valójában nem tudom a megoldást, de rootként tuti tudod törölni. vagy mc-vel törlöd(midnight commander) vagy alt+f2 majd beírod, hogy gksu nautilus és elnavigálasz az asztalra, majd törlöd a kérdéses mappát. -
greatchaos
addikt
válasz
Neil Watts
üzenetére
eszközmeghajtókban engedélyeztem. milyen kocka?
-
DrGonzo22
őstag
Sziasztok,
egy elég komoly problémába futottam a pár hete letöltött Ubuntu 8.04 LTS PC (Intel x86) desktop CD telepítése közben. Kb. 28-31%-nál cd olvasási hibát ír, és restart-ot javasol a telepítés során, a cd ellenőrzés, sőt a cd-ről való boot-olást választva is. Már két cd meghajtóval is kipróbáltam, mindkettő beolvas akármilyen más cd-t. A cd szintén nem hibás, mert az összes notebook-ba amibe eddig betettem rögtön beboot-ol, vagy végigfut a cd ellenőrzés, stb. Viszont akármelyik pc-be teszem be, 31%-on megáll, és uazt a hibaüzenentet adja. Eleinte a 32-64 bit (64-bit PC (AMD64) desktop CD) problémára gondoltam, de a notebookok is mind 64-esek voltak. Bármi ötlet?
Előre is köszönöm.
-
vamzi
senior tag
rendszer/beállítások/alapértelmezett programok
itt tudod beállítani a kérdéses programokat. ha a kiterjesztésekhez szeretnél igazodni akkor:
jobb klikk a filera tulajdonságok majd megnyitás ezzel és hozzáad listárol kiválasztod a programot, ha nincs benne akkor egyéni parancs használata és beírod a program parancsát.ha kész van csak fogod és átpipálod, hogy mivel szeretnéd megnyitni. -
vamzi
senior tag
válasz
Slipandris
üzenetére
rmdir el kell az üres mappákat törölni.
honnan tudod, hogy a régi amsn van fent ha feltelepitesz egyet? mert a kinézet csak egy szkin. az meg, hogy kiirja, hogy van frisebb verzió, azzal ne törődj, mivel ez is ugyan az a verzió csak valamiért kiirja nála.arra is van megoldás, de előbb menjen. -
klaczi
aktív tag
Nos nálam minden tökéletes. Amit csak rádugok a routerre azt látni oda vissza, minden gépet az ubis gép programcsoportjának nevére kell konfigolni. Legalább is nekem aki csak a winen tudom a programcsoportot átnevezni. Sőt még az alapértelmezett médialejátszót sem tudom megváltoztatni. SMPlayert szeretném, de nem tudom alapértelmezetté tenni. Talán néhány autó frissítés oszt jó lesz.
Remélem nem engem kérdeztél 2 napja van ilyenem! -
Slipandris
tag
Találtam egy leírást:
http://ubuntu.hu/forum/ubuntu-704-gnome/kuka
/home/user/.local/share/Trash
itt van. bementem abba amit nem lehetett törölni, és egyenként töröltem benne a fájlokat, amit előtte nem engedett.
Viszont van benne egy üres mappa, listázásnál nincs semmi.
Azt még mindíg nem engedi, mappa törléssel sem.root@user-desktop:~/.local/share/Trash/files/amsn-0.94-1.pkg/opt/amsn/doc-pak# rm -d docs
rm: "docs" nem törölhető: Könyvtár
-
rtom
senior tag
válasz
greatchaos
üzenetére
Ismét reklám: olvasnivaló
Lehet, be kéne linkelni ezt is az 1. hsz.-be? De legalábbis a compiz-os topic-ban.
-
rtom
senior tag
Elkezdtem én is szórakozni a samba-val
Win-es laptopon létrehoztam egy OTTHON nevű workgroup-ot, megosztottam két könyvtárat írásra, Ubuntu-s desktopon telepítettem samba-t, megosztottam egy könyvtárat a /home-on belül, de a win-es gép nem látja.
Próbálkoztam egy gsambad nevű gui-s progival is, de ott meg túl sok mindent lehet beállítani. Szal egyelőre csak linuxról win-re tudok írni...
Az asztali gép nem látszik a munkacsoportban, lehet ez a gond

-
válasz
greatchaos
üzenetére
Az eszközmeghajtókban engedélyezted?

Van kockád?
-
greatchaos
addikt
válasz
Neil Watts
üzenetére
hát a 3d-s kütyüket a hardver accelerationban bekapcsltam. lehet nem ez a driver, de én ennek mondtam...
-
rtom
senior tag
válasz
Slipandris
üzenetére
indítsd sudo-val terminálból a fájlkezelődet (p. sudo gnome-commander)
-
Slipandris
tag
A .amsn mappát már töröltem előtte is, most sincs ott.
A lomtárból viszont nem tudom törölni még mindígElnézést, a(z) „amsn-0.94-1.pkg” jogosultságai nem változtathatók meg: A háttérprogram nem támogatja a műveletet
A benne lévő fájlok nem törölhetőek:
CREDITS
FAQ
README
TODO
docsAmit linkeltél amsnt, azt is a "saját telepítőjével" felraktam, de indításkor ugyan az.
Nem a legújabb.Terminálból mint root (tán akkor lesz jogom) hogy lehetne törölni?
-
válasz
greatchaos
üzenetére
ccsm
apt-get install ccsm
azt hiszem...
Az alapból felajánlott ati driver van fenn neked vagy a "gyári"?
-
klaczi
aktív tag
válasz
n0_gAboR
üzenetére
"Az ubuntu mas filozofiaval bir - inkabb a GNOME/OS X elgondolast viszi tovabb, mint attekintheto, atlaguserek szamara elegendo konfig feluletek - es jol atgondolt alapbeallitasok - automatizalt konfig"
Erre vágyunk mi átlag vagy az alatti userek.
Mindent jól csinál de a fenti dolog probléma. Én le nem szedem jól használható így is. Egy darab üres cd-be került. Most csendben maradok. Figyelek!! -
klaczi
aktív tag
Semmit nem felejtettem el. Ugyanis innen minden szerkeszthető VOLT. Próbaképpen az Opennel megnyitottam egy doc fájlt a másik gépen beleírtam és kimentettem. Minden rendben volt.
A helyzet az, hogy az Ubuntuban 2 munkacsoportom volt. 1. munkacsoport nevű ebben megtaláltam a wines gépeket (közben a routerra rátettem egy notit is). Egy másik meg Workgroup néven. Itt volt ez a gép egyedül. No gondoltam itt a baj. Fogtam és a másik két gépen is Workgroupot állítottam be. Azóta csak egy munkacsoportom van, ami gondolom helyes. Nem változott semmi. Tehát dokumentumok mappába be. Pdf fájl kijelöl. Másol. Hálózat,megkeres másik gép,dokumentumok megosztva és látszik. Tömve van fájlokkal. Én próbál: beillesztés. Semmi Tök szürke és nem müxik. Átmegyek másik gépre megkeresem az Ubis gépet ugyanazt a fájlt kimásolom és beillesztem ahová csak akarom. No ezért írtam, hogy az XP jobban látja. A sambáról gőzöm sincs de az XPés gép a hálózati helyekben hivatkozik rá ezért gondoltam nekem van ilyenem. Ne gondoljátok, hogy az xpén elhibázok valamit.(mások is módosíthatják fájljaimat Az xp így fogalmaz)beállítva.Jjól tudok bánni vele. Hibázik az nélkülem is csak ott felismerem. A rendszer egyébként tök jó. Én soha nem játszom. De mivel csak 2 napja látom nem tudja kiváltani az MS-t. Különben is tele vagyok kütyüvel aminek örülök, ha ott működik. Azt tudo, hogy hosszú, de remélem érthető is voltam.
Köszi mindent egyébként. -
greatchaos
addikt
válasz
Neil Watts
üzenetére
újratelepítettem, ati driver fenn, így nekem gyorsabb volt, mint újra beállítani. egy olyan kérdés lenne még, hogy 3d-s ablakokat hogyan lehet elővarázsolni?
a vizuális effekteket maxra tettem, de youtube-on nagyon sokkal jobbak is vannak...
-
n0_gAboR
őstag
Linux szerver OS-kent egy kiforrott, szeles korben hasznalt, es elterjedt dolog. Viszont az a szemlelet hogy hasznaljuk desktop-kent nem egy regi dolok, mostanaban kezd csak teret nyerni - ez latszik is az iszonyatos meretu fejlodesbol amin keresztul megy mostanaban.
Igy meg nincs mindenre GUI - jobb ha hozzaszoksz, hogyha melyebbre mesz mindenkepp kell terminalt basztatni.
"A terminált meg látni nem akarom többet. Pipákkal is mennie kell. Elvégre azért van."
Masik nagy hibaja az usereknek, akik windowsrol jonnek, hogy egy mas rendszerben is a windowst keresik. (eleinte enis estem ebbe a hibaba). Ilyen szemlelettel nem lesz hosszueletu a linux nalad - ugyanis itt nagyon sok mindent direkt mashogy csinalnak ami elsore furcsa lehet, ha megerted miert, akar meg meg is fog tetszeni.
Egyebkent ha kattintgatni vagysz, OpenSuSE linux a neked valo, annak van a legszeleskorubb "vezerlopult" szeru rendszerszintu beallitokozpontja - ott szinte mindent be lehet konfigolni - meg is van az ara. Nemsokara jon belole az uj 11-es verzio
Az ubuntu mas filozofiaval bir - inkabb a GNOME/OS X elgondolast viszi tovabb, mint attekintheto, atlaguserek szamara elegendo konfig feluletek - es jol atgondolt alapbeallitasok - automatizalt konfig
-
válasz
greatchaos
üzenetére
nem, hanem GRUB Error: 17 lesz (=
), szedd le a GRUB-ot is! -
greatchaos
addikt
-
rtom
senior tag
válasz
greatchaos
üzenetére
Ha ilyen sűrűn cserélgeted a VGA-t a gépben, akkor javaslom, minden karihoz mentsd el az /etc/X11/xorg.conf-ot, cserénél először csökkentett üzemmódban cseréld le a jóra és csak utána indíts grafikus felületet. Vagy a másik lehetőség, hogy vesa módon hagyod, 3D nélkül ugyan, de azzal minden kártyának mennie kéne.
Jelen szituációban a
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg
parancs segíthet. Lehetséges, hogy még betöltődik a nvidiás kernel-modul is, ezt lsmod-dal kilistázza és rmmod-dal ki tudod szedni (bár elméletileg elég okosnak kéne lenni ahhoz, hogy ezt ne tegye)
-
-
-
-
klaczi
aktív tag
válasz
n0_gAboR
üzenetére
Ezeken a dolgokon rég túl vagyok. Minden megosztás tök jó. Ezen a gépen tudom nézni a Windows gépen tárolt filmet például. Megnyitok valamit onnan szerkesztem ki tudom menteni oda. Odamegyek és másolok, innen. De itt kiadom pl. xy.pdf másolás. Majd bemegyek Win dokumentumok - beillesztés nem müxik. Gondolom, ha nem lenne samba telepítve egyáltalán nem tudnék megosztani semmit. Jobban teszem most, ha mégegyszer átkajtatom a Wines gépet. Amúgy ezen a gépen jó lesz ez így is, csak nem szeretem, ha valami felemásan működik. A terminált meg látni nem akarom többet. Pipákkal is mennie kell. Elvégre azért van. Egyébként mikor eldöntöttem, hogy felrakok egy ilyet piszokul vigyáztam, hogy a gépnek semmi köze winhez ne legyen. Direkt erre drótoztam össze ezt a configot.
-
csibor
addikt
ma reggel nem akar indulni,új egeret tettem a gépbe,usb porton X6-80D,a régi ps2 meghalt.Azóta nem hajlandó elindulni,hogy tudnám életre kelteni?
-
n0_gAboR
őstag
Nagy az orom a 2.6.24-19-es kernellel ujra megy a suspend a gepemen

-
n0_gAboR
őstag
válasz
Slipandris
üzenetére
Az keverhetett be hogy te autopackage-bol tetted fel az amsn-t (pkg erre utal, nem?), azt kene leszedni elobb. Autopackage feltesz egy GUI-s progit amivel a vele telepitett cuccokat lehet leszedni.
Minden program tiszta lappal indul hogyha kitorlod a beallitasait a home konyvtaradbol. Az amsn a .amsn rejtett konyvtarban lakozik ezt tavolitsd el.
Ha valamit meg nem enged torolni, akkor probald meg root-kent.
-
vamzi
senior tag
válasz
Slipandris
üzenetére
synapticban teljes törlés az amsn-re. aztán nyomsz egy alt+f2-t és beírod: gksu nautilus, majd benavigálsz a home könyvtáradba(a nautilusban baloldalt kiválasztod "filerendszer" majd home majd az userneved) ha bent vagy a "saját mappá"-ban akkor nyomj egy ctrl+h-t és ezáltal találsz is egy .wine könyvtárat amire rákattintasz egyszer balegérgombal és shift+del majd enter. Elvileg így teljesen letörlöd a gépről. Ha nem, akkor komolyan mondom, letörlöm az enyémet és megkeresem hol maradt még fent cucc
mondjuk miota linuxszozok megvan az összes log-om meg szmájlim a .wine könyvtáramban
uh csak óvatosan nyulkálok arrafele(: -
greatchaos
addikt
segítség kellene, mert mikor telepítettem az ubuntu-t, akkor az alaplapi x1250-s vga-t használtam. utána jött egy x800xl. nem volt semmi gond, nem történt semmi. aztán jött egy nvidia 6600gt. egyből jött, hogy driver így, driver úgy, majd ő feltelepíti. ok. rendben volt. most vissza kellett tennem az x800-st, és egy számomra megoldhatalan hiba fogad. már a betöltésnél látszanak olyan dolgok, amire lépni nem tok, hogy miért ellenőrzi a battery-t, mikor eddig nem írta, de a lényeg, hogy alacsonyfelbontású módban fut. 800x600. ez használhatatlan. a drivereknél beállítottam az ati accelerátor használatát, e semmi nem változott. az indulásnál az foggad, hogy enm sikerült megállapítani a vga típusát... hogy tudom automatikusan feltelepíteni hogy jó legyen, vagy legalább visszaállítani egy régebbi időpontra, amikor még az x800 volt benne eredendően is...
nagyon várom a segítséget, mert így sajnos használhatatlan. olyan szájbarágósan kellene a help

-
Slipandris
tag
Na én ezt nem értem.
1 napot szórakoztam azzal, hogy a legújabb (0.97) AMSN helyett 0.94-em legyen, de feladtam. Na igen ám, de most már nem tudom felrakni a 0.97-et, akármit indítok, töltök, mindíg ugyan az a más típusú ablak fogad, és írja is hogy van új verzió, töltsem le valahonnan. (ez lehet hogy 0.94.. nem tudtam megnézni, de ezzel sem ment a plus! ami 0.94et kérne)
A másik:A kukában van egy 0.94es pkg amit nem lehet letörölni, nincs jogom hozzá.
Elnézést, a(z) „amsn-0.94-1.pkg” jogosultságai nem változtathatók meg: A háttérprogram nem támogatja a műveletet
ugyan így, még egy Munkaasztal mappa is van a lomtárban (azt sem tudom hogy került oda), de azt sem lehet törölni:
Hiba a fájl eltávolítása közben: A könyvtár nem üres
Synaptic-ban rámegyek az amsn-re, ott Kijelölés teljes eltávolításra.
Nem tudom, ilyenkor nem kéne totál eltűnnnie?
Ugyan úgy ott van, csak ki van kapcsolva.
Azt írja 0.97, de ha indítom bizony nem az.Hogy lehet normálisan törölni? azt a szót sem akarom látni, hogy amsn. Tiszta lapot akarok mán!

+akármit szedek, legújabbat, kisebbet nagyobbat, azt írja, hogy ugyan az a verzió már telepítve van (arra a korcsra gondol).
És tartok ugyanott.
-
n0_gAboR
őstag
Szambaval szarozni elvileg forditott esetben kell (linuxos megosztasok a windowsos gepnek).
Ubin ezt lehet egyszerubben is:
File kezeloben (nautilus) jobb klikk a mappara, majd 'Sharing Options', erre felkinalja hogy feltelepiti a megosztashoz a cuccokat. (tulajdonkeppen felteszi a Samba-t).Ezek utan a 'Sharing Options'-bol lehet megosztani, nekem viszont csak root-kent akart mukodni (gksu nautilus), nem megfelelo jogosultsagokra hivatkozva (pedig elvileg be van pipalva a groups-nal).
-
n0_gAboR
őstag
Ha látod a win-es gépet, megy a net, látod a routert, akkor megy a hálózat (és a hálókártya is) rendesen.
Nálam a win-es gépek az OTTHON munkacsoport tagjai. Mindegyiken vannak megosztott könyvtárak/partíciók. Ezeket így érem el Ubuntu/GNOME alól:
Places > Network / Windows Network > OTTHON (a workgroup neve) > (az adott gép neve) > itt már látom is a megosztásokat.
Routerben minden gép DHCP-vel kap IP-t.
Windows alatt a megosztások a "file és nyomtató megosztás" bekapcsolásával, és az adott könyvtár/partíció hálozatra való felkínálásával vannak beállítva.
Aktív témák
- Honor 400 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- NJOY Szünetmentes + AVR Horus Plus 2000, 2000VA, 1200W, Line-Interactice, LCD Touch displa PWUP-LI20
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370P i7 9700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB RAMPAGE Shiva A-data 600W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747, 91% Akkumulátor
- (Cini) Minis Forum mini PC Ryzen AI 9 HX 370 AMD Radeon 890M RAM és SSD nélkül! 1 év garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

jogosultság megvan...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

wlanhome), amit nem érzékel az ubuntu, csak egy üres string van a label helyén (nagyjából ez: '' ). Windows viszont látja ezt és rá is tud csatlakozni.

mit műveltél azzal a géppel?