- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- hdanesz: 50. Debrecen Nagydíj - nemzetközi salakmotorverseny - életemben másodjára
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
qwertly
addikt
válasz
Major Major #7697 üzenetére
Inentöl nem megy:
STEP 3: Install
Type "sh NVIDIA-Linux-x86-173.14.05-pkg1.run" to install the driver. NVIDIA now provides a utility to assist you with configuration of your X server configuration file. Please see Chapter 3 of the README or run 'man nvidia-xconfig' for details on usage. Instructions for those wishing to edit their X config file by hand can also be found in the README.[/I] -
qwertly
addikt
válasz
Major Major #7683 üzenetére
Szia most tudtam újra a gép elé ülni,szóval letöltöttem a 173.14.05 drivert ennek a nevét be kopiztam a teáltalad leírt parancssorba
de azt írta ki hogy nincsen ilyen mappa vagy fájl.Ezt írtam le :sudo bash nvidia-driver-installer-173.14.05.pgk1.run --buildpkg Ubuntu/hardy
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #7692 üzenetére
kellemetlen...
-
Kephamos
addikt
válasz
Major Major #7688 üzenetére
Akkor szokás szerint ügyeskedek!
-
sghc_toma
senior tag
válasz
Major Major #7686 üzenetére
ehh.. én is, csak nekem még van fent egy menüsor... kukába a tűzrókával
-
Kephamos
addikt
válasz
Major Major #7682 üzenetére
Az elsőnek semmi hasznát nem vettem, azt én is megtaláltam.
A másodikért pedig köszi. -
sghc_toma
senior tag
válasz
Major Major #7683 üzenetére
...az nvidia honlap valami ipari hulladék, reklámszemét, nem lehet rajta megtalálni a drivereket, google-t kellett használnom hozzá
te tuti, hogy az nvidia oldalt nézted? bejön az oldal, és a legelső menüpont az, hogy download drivers...nemtom miért nem rakja dőlt típusba
mert ha van a két tag között enter, akkor nem működik.. -
válasz
VaniliásRönk #7671 üzenetére
Azért, mert a beépített zárt meghajtó nem ad lehetőséget a tv-kimeneten a felbontás csökkentésére; viccesen fest a TV-n, amikor a monitoron lévő videó függőlegesen is és vízszintesen is félbe van vágva
-
Major Major
senior tag
válasz
qwertly #7679 üzenetére
kicsúsztam az időböl többek között azért, mert ez az nvidia honlap valami ipari hulladék, reklámszemét, nem lehet rajta megtalálni a drivereket, google-t kellett használnom hozzá
szóval elég tiszta a leírás, hol akadtál el?
[I]STEP 1: Review the NVIDIA Software License.
You will need to accept this license prior to downloading any files.
STEP 2: Download the Driver File
Download - NVIDIA-Linux-x86-173.14.05.pkg1.run
SuSE users: please read the SuSE NVIDIA Installer HOWTO before downloading the driver.
STEP 3: Install
Type "sh NVIDIA-Linux-x86-173.14.05-pkg1.run" to install the driver. NVIDIA now provides a utility to assist you with configuration of your X server configuration file. Please see Chapter 3 of the README or run 'man nvidia-xconfig' for details on usage. Instructions for those wishing to edit their X config file by hand can also be found in the README.[/I]nemtom miért nem rakja dőlt típusba
-
Major Major
senior tag
válasz
qwertly #7679 üzenetére
nvidia driverben nem tudok segíteni, ati-t használok
ott így telepítem a drivertsudo bash ati-driver-installer-8-5-x86.x86_64.run --buildpkg Ubuntu/hardy
sudo dpkg -i xorg-driver-fglrx_8.493.1-0ubuntu1_i386.deb
a driver használatban van a Jockey szerint
compizról nem tudok nyuilatkozni
kwin-kde4 compositing nem működik, de ezt inkább a kde 4.0.3 számlájára írom -
qwertly
addikt
válasz
Major Major #7672 üzenetére
Szia akkor lenné szíves leírni ezt,én miképpen telepítsem a legújabb nvidia drivert 9600GT kártya alá.
-
qwertly
addikt
Sziasztok én is kísérleteznék az Envy nélküli nvidia driver telepítésél leszedtem a legújabbat ez már támogatja a 9600Gt videokártyámat
.Az envy uninstalláltam a régi nvidia drivert de most nem tudom,hogyan kénne elindulnom az nvidia driver telepitésel?Valaki lenne szíves leírni
,más leszedtem a firefox 3 de nem tudom magyarra váltani itt mi a trükk?
-
vamzi
senior tag
válasz
Major Major #7672 üzenetére
most én is megpróbáltam envy nélkül felgorni az ati drivert amit a hivatalos oldalról szedtem le. Futtathatóvá tettem, majd super userként lefutattam. Az interaktív telepitőn átverekedve magam fel is telepitettem.restart: fehér képernyő, csak egerem van. gyorsan átírtam az xorg.confot vesa-ra, hogy tudjak irni. Erre mi a megoldás?Tudom, hogy fentebb kérdezték, de már engem is érdekel
amíg megjön a válasz guglizok (:
-
vamzi
senior tag
tudom,tudom off, csak szólni akarok azoknak akik elgondolkodtak a notim hibáján. Szóval az van, h nem ramok és nem akksi. Inkább töltő vagy valami, mert megint meghalt, de töltő nélkül egész jó. A témát az azonnali notis kérdések topicban folytatom, akit érdekel ott követheti tovább.
-
Kephamos
addikt
A probléma következő: egyes zenéktől kettyegnek a noti hangszórók. Valamiféle equalizert hogyan tudok előcsalni. Szerintem sok a mély.
-
Envy és White Screen Of Death; tud rá valaki megoldást?
-
GD
őstag
válasz
VaniliásRönk #7664 üzenetére
ha csak a grub a hiba akkor az 1.hsz alapján már javíthattad volna.. ha a telepítés során más hiba is adódott akkor nem a grub úgysem oldja meg.. mi az hogy felügyelet nélkül? unattented mód?
-
vamzi
senior tag
ha adatforgalmat akarsz mérni, akkor szerintem használj vnstat-ot.
sudo apt-get install vnstat majd ha kész a telepítés akkor: sudo vnstat -u -i eth0ha megakarod nézni a forgalmat, csak bekell írni, hogy vnstat. Kérheted napi,heti,havi és ha jól emlékszem éves lebontásban is a forgalmat. de van nagyszerű helpje.
infrára nem tudok mit mondani.nekem a bluetoothom így működik az ubuntu alatt mint neked az irda windóz alatt
-
nos leszedtem ezt az irda appletet, ami egyébként nem működött, vagy másra volt való, nem a telefonomhoz.
egyből visszaváltott a netspeed eth1 figyelésére.
de ez igy még nem jó.a nokia telefonomat hogy tudom összekötni infrával?
windows alatt csak oda kellett tartanom a gép oldalához, és egyből kapcsolodtak, lehetett küldözgetni a fájlokat. linuxra nincs valami hasonló megoldás? -
sziasztok!
lenne egy kis problémám:felraktam a netspeed nevű programot, hogy lássam milyen adatforgalmam van.
nagyon szuperül müködött is, amig fel nem raktam egy irda progit.
ami a telefonomhozz kellett. a csomagkezelőben találtam rá, asszem irda cimszó alatt.
viszont amiota ez fenn van, a netspeed az irda sebességét akarja mérni, és a hálozati kártyára nem tudom visszakapcsolni, mert az eszközök listája szürke marad, nem lehet választani.
van ennek valami konfig fájlja ahol kézzel bele lehet turni a beállitásokba??
üdv! -
VaniliásRönk
nagyúr
-
Vladi
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #7660 üzenetére
Mégis nekiláttál telepíteni...
Ha levizsgáztál szerezz egy kicsi vinyót, told fel rá az ubuntut és gyere vissza. -
VaniliásRönk
nagyúr
Nem én hibáztam, hanem a telepítő, vizsgaidőszakban pedig valahogy nem érzem úgy, hogy minden áron fel kéne tolnom egy Linuxot, ami semmilyen célt nem szolgál, pusztán hobbi.
De ha ennyire irritál a hsz, szólok egy modnak hogy törölje, rendben?(Egyébként nem értem miért olyan iszonyat nagy feladat belőni egy nyomorult Grubot a legtöbb telepítőnek, a SuSE már 6 évvel ezelőtt gond nélkül képes volt egy HDD-n osztozni dózerral anélkül hogy a szájába rágtam volna mit kell csinálnia...)
-
GD
őstag
kellene egy olyan nick státusz, hogy linux-próbálkozó, akkor tudnám, hogy nem érdemes komolyan beleásni magam a segítségbe, mert jön a fixboot, fixmbr..
-
VaniliásRönk
nagyúr
Sorry, de jól esett a kérdés.
Kösz.
Az Ubuntu 8.04 olyan remekül feltelepült a gépemre, hogy fixmbr+fixboot lett a vége.
Mivel tudom visszacsatolni a partíciók területét az elsődleges NTFS-hez? PM8 azt mondja nem ismeri a fájlrendszer verzióját.
(Kevertek valamit az Ext3-mal? Régebben nem volt gond vele...)
Szerk.: Az XP nem cicózott, Ubi gyalulva. (hámozva?
)
-
Sianis
addikt
válasz
VaniliásRönk #7656 üzenetére
Azért ennyit még a Google is tud
:
18 : "Invalid or unsupported executable format"
This error is returned if the kernel image boing loaded is not recognized as Multiboot or one of the supported native formats (Linux zImage or bzImage, FreeBSD, or NetBSD).
Sianis
-
VaniliásRönk
nagyúr
GRUB
Error 18...Ő kicsoda?
-
duo
addikt
nokérem a #7651 folytatása. ilyet ír ki pl
"Removing module ipv6...
FATAL: Module off not found.
ipv6 was not removed.
Something went wrong. You might want to write down the error messages
before you continue. Please press ENTER when you are ready."de ha a floppy modulját akarom kiszedni, akkoris ez van.
valaki találkozott hasonlóval?
a segítséget előre is köszönöm.
duo
-
vancha2
aktív tag
Üdv!
A következő a problémám: A 8.04-es Ubuntu nem kezeli le rendesen az Nvidia GeForce2-es videokártyámat. A teljesen szűz, frissen telepített rendszeren maximum 800x600/60Hz felbontáson fut. Engedélyezem a kártyám, mint zárt meghajtót, újraindítom a gépet, maximum 640x480/50Hz.
Ha eltávolítom a driver-t, megint 800x600 felbontásban fut. Van erre valami megoldás? Nem vagyok egy Linux zseni, csak jobban szeretem mint a Windowst, viszont nem szeretnék visszatérni a 7.10-hez.Előre is köszönöm a segítséget...
-
duo
addikt
sziasztok! hardy heronom van. szeretném kicsit megritkítani a betöltődő kernelmodulokat. a modconf-ot ismerem erre. rootként neki is állok de mikor ki szeretnék szedni valamit. nem hajtja végre, hanem errorral kilép. (majd bekopizon az üzenetet, de most nem vagyok otthon)
hasonlóval találkozott -e valaki? esetleg van-e valami más alkalmazás erre ubuntuhoz.(uhu 1.2 alá volt anno)
illetve lenne még valami. szeretném a kernelem a procim típusához igazítani volt erre egy leírás szerintem a 7.04-hez. nem volt klasszikus kernelfordítás csak valami ahhoz hasonló. most kéne, de sehol sem találom, pedig feltúrtam érte az egész google-t
kernel forgatni nemannyira akarok, mivel nálam utána állandóan restricted driver problémákra hívatkozva nem tudtam 3D-t csiholni.
Segítsetek! érdemes e foglalkozni vele vagy nem ad akkora sebességnövekedést. (amúgy jópár "speed up ubuntu" leírást megcsináltam voot ami használt is. de méég még akarok optimalizálni!
-
Madize
csendes tag
Ingyenes Linux oktatás lesz a WiZiQ virtuális tantermében, főként kezdőknek, de a haladóknak sem kell véka alár rejteniük a kérdéseiket.
-
n0_gAboR
őstag
-
korcsi
veterán
válasz
qwertly #7642 üzenetére
" csak a sötét képernyőt mutatta és pár sor karaktert", igen a konzol így szopkott kommunikálni az emberrel
CTRL-ALT-F1-el tudsz konzolra váltani.
Amúgy nem kell leszedni a drivert ha javítani akarod, elég a xorg.conf-ba átírni a driver részt vesa-ra, így lesz graf felületed és tudod javítani a hibát, amúgy ismerősőmnek simán műkszik 9600gt 169.xx-es driverrel.
-
Hardy kérdés: jelenleg az Ubuntu által "felajánlott" zárt drivert használom egy ATi X800GTO-hoz. Ha felrakom envy-vel az ATi saját driverét, mely állományokról érdemes másolatot csinálni, ha netán balul ütne ki valami? xorg.conf elég?
-
qwertly
addikt
Sziasztok most is előjött ami a bétával már megtörtént,hogy az ubuntum össze rogyott.
A videkártya driver a hibás mivel,hogy 9600gt van és nincsen hozzá normális driver én az envy tedtem fel manuálisan kiválasztva 169 drivert.Tegnap indittom az ubuntut és csak a nvidia logója jön be tovább nem mutatja,hogy mi történik.próbáltam biztonsági módban el indittani el is indult de később kilépett magától csak a sötét képernyőt mutatta és pár sor karaktert valószínűleg a terminál indult el.Tehát sz lenne a kérésem ,hogy lenne valaki szives leírni miképpen tudnám a terminálon keresztül leszedni a nvidia drivert és megjavítani?
-
ther
aktív tag
Fel van rakva az összes csomag, ami kell, de valamiért a GKrellM setupban inaktív az összes hőmérsékelettel kapcsolatos beállítás. a GkrellM külön igényli az lm-sensors beállítását, vagy ezt el tudja végezni maga is? Igazából nekem csak a CPU + esetleg HD tempre lenne szükségem, ha van erre másféle megoldás is, azt is szívesen fogadnám.
-
Eastman
addikt
válasz
n0_gAboR #7612 üzenetére
Köszönöm a tanácsot!
Most a következő a helyzet:
Mindenből a legújabb verzió van fent, egyedül a gstreamer0.10-plugins-bad-multiverse települt fel. Most a Totem viszi is az mp3 -at, wma-t gyönyörűen.
Audacious továbbra sem jó.
Behúzom a dalokat és 0:00 , mintha fel sem ismerné őket. [link] ...és elindítani sem tudom.A Winampos skin ne tévesszen meg.
Az egyetlen beavatkozásom ez a változtatás volt, de a gyárival sem megy. Amikor frissítettem 8.04 -re jó volt a lejátszó.
Üdv!
Eastman
-
EgorovHUN
csendes tag
válasz
Kephamos #7631 üzenetére
Nem orultkodok en semmit se a compizzal
a proci atlagban 60 fok C-on megy.
Viszont tegnap nem volt tobb fagyas.Nem tom van-e ehhez valami koze anak, hogy nem inditottam el a Transmission torrnetet, mert amikor fagyott, akkor mindig ment.
Most egesz nap jaratom a rendszert, megnezem tortenik-e valami katasztrofa, aztan irok, hogy fagyott-e vagy nem.
-
GD
őstag
válasz
Major Major #7634 üzenetére
vagy alaplapi ide vezérlő vagy vagy vagy... sajnos számtalan hibalehetőség van ilyenkor..
-
Kephamos
addikt
válasz
Kephamos #7629 üzenetére
Nem lehet, hogy a Compizzal nagyon őrültködsz és túlmelegíted vele a videókártyát? (A Siemens masinák nem a jó hűtésükről híresek)
Kezdetnek jó lenne valami CPU hőmérséklet figyelő. A GKrellM nevű elég jó, csak fel kell hozzá tenni a szenzorokhoz való csomagokat, amiknek a nevére nem emlékszem, de majd az okosak megmondják. Ngabor tutira tudja, mert nekem is ő segített anno. -
vamzi
senior tag
sajnos én is az akksira gyanakszom. Most kivan véve, de legutóbb mikor akksi nélkül próbáltam, még vicceskedett velem, bár az egyből a hiba után volt, lehet csak a bios volt még kábult vagy valami kóbor áram
most egy hétig belese teszem az akksit. Jah és egyébként live lemezről mint írtam 48 órán keresztül nem produkálta a hibát.Nah majd most meglátjuk.
-
EgorovHUN
csendes tag
válasz
Neil Watts #7627 üzenetére
Ezeket talaltam, remelem ezekre gondoltal.
Kernel : Linux 2.6.24-17-generic (i686)
Compiled : #1 SMP Thu May 1 14:31:33 UTC 2008
C Library : GNU C Library version 2.7 (stable)
Distribution : Ubuntu 8.04
Desktop Environment : GNOME 2.22 (session name: Default) -
-
ngabor2
nagyúr
hol lehet beállítani, hogy indulás során vagy ne töltsön be energiagazdálkodási, pontosabban proci sebességállító dolgokat, vagy ha betölti, akkor a performance governort használja? minden reboot után el kell játszanom rootként a cpufreq-set játékot minden magra. azért nem jó az on-demand, mert nice időben fut egy progi, és azt nem veszi figyelembe. a /etc/init.d kt-t már átnéztem, nem sok sikerrel.
mod: asszem megvan mégis... /etc/init.d/cpufrequtils
-
EgorovHUN
csendes tag
Hello.
Uj Ubuntu user vagyok, ez a 3. napom vele :d
Popec meg minden csak a legvaratlanabb pillanatokban lefagy.Nem reagal semmire csak a hosszu power gombra. Valakinek van valami tippje mi lehet a gond?
kosszi
-
-
Kephamos
addikt
válasz
ngabor2 #7620 üzenetére
Leszedtem apt-get remove segítségével, majd mikor újra raktam ugyanaz vaolt a probléma. Mit is csinál tulajdonképpen ez a csomagocska? Kell ez nekem? Ha igen, akkor mit is ajánlasz helyett?
--------------
Oké, hülye kérdések voltak, tudom, hogy mit csinál és most nézem nekem eddig is fent voltak a Sun Java csomag(ok). -
FireShadow
senior tag
kmplayerrel (legjobb mediaplayer ever) nézem vista alól..
elképzelésem sincs hogy fogom a beallitasaimat atpakolni ubuntura.. kb minden kiterjesztesre külön be van allitva hogy mekkora ablak hol mikor ilyen filter olyan filter, ha ekkora a képarány meg a méret akkor igy resizeolja, ha akkora akkor meg ugy -
ngabor2
nagyúr
válasz
Kephamos #7619 üzenetére
mintha hibásan lenne feltéve a icedtea-gcjwebplugin. a nevéből ítélve ez egy gcj-s dolog, ami legutóbbi próbálkozásom időszakában ipari hulladék minőségű volt, tehát simán feltettem a sun java dolgait.
próbáld meg leszedni, ha hagyja magát, és mégis kell, akkor újra feltenni ezt a csomagot.
-
Kephamos
addikt
válasz
ngabor2 #7618 üzenetére
belus@belus-laptop:~$ apt-get install -f
E: /var/lib/dpkg/lock zárolási fájl nem nyitható meg - open (13 Hozzáférés megtagadva)
E: Unable to lock the administration directory (/var/lib/dpkg/), are you root?
belus@belus-laptop:~$ sudo apt-get install -f
[sudo] password for belus:
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
Az alábbi csomagok lettek automatikusan telepítve és már nem szükségesek:
openoffice.org-filter-mobiledev openoffice.org-filter-binfilter
openoffice.org-writer2latex abe-data openoffice.org-base-core
openoffice.org-officebean
Az "apt-get autoremove" segítségével távolíthatja el ezeket.
0 frissített, 0 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 11 nem frissített.
1 nincs teljesen telepítve/eltávolítva.
A művelet végrehajtása után 0B lemezterület kerül felhasználásra.
Beállítás: icedtea-gcjwebplugin (1.0-0ubuntu6) ...
update-alternatives: /usr/lib/midbrowser/plugins/libjavaplugin.so.dpkg-tmp jlánc készítése ide: /etc/alternatives/midbrowser-javaplugin.so nem sikerült: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
dpkg: hibás feldolgozás: icedtea-gcjwebplugin (--configure):
post-installation script alfolyamat 2 hibakóddal kilépett
Hibák történtek a feldolgozáskor:
icedtea-gcjwebplugin
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)Nem teljesen értem hogy most mi a teendő.
-
Kephamos
addikt
Frissítéskor még mindig problémáim vannak.
[I]Beállítás: nautilus-data (1:2.22.3-0ubuntu2) ...
Beállítás: nautilus (1:2.22.3-0ubuntu2) ...
Beállítás: policykit-gnome (0.7-2ubuntu1.1) ...
Beállítás: rhythmbox (0.11.5-0ubuntu7) ...
Beállítás: seahorse (2.22.2-0ubuntu1) ...
Beállítás: tennix (0.6.1-1~hardy1) ...
Beállítás: tomboy (0.10.2-0ubuntu1) ...
Beállítás: vino (2.22.2-0ubuntu1) ...
Beállítás: xserver-xorg-core (2:1.4.1~git20080131-1ubuntu9.1) ...
Beállítás: xserver-xorg-video-geode (2.9.0-1ubuntu2.1) ...
Beállítás: xserver-xorg-video-amd (2.9.0-1ubuntu2.1) ...
Beállítás: xserver-xorg-video-intel (2:2.2.1-1ubuntu13.3) ...
Beállítás: openssl-blacklist (0.1-0ubuntu0.8.04.4) ...
Beállítás: language-pack-gnome-en (1:8.04+20080527) ...
Beállítás: language-pack-gnome-hu (1:8.04+20080527) ...
Beállítás: language-pack-hu (1:8.04+20080527) ...
Beállítás: language-pack-en (1:8.04+20080527) ...
Beállítás: language-pack-gnome-en-base (1:8.04+20080527) ...
* Reloading GNOME Display Manager configuration... * Changes will take effect when all current X sessions have ended.
[ OK ]
Beállítás: language-pack-gnome-hu-base (1:8.04+20080527) ...
Beállítás: language-pack-hu-base (1:8.04+20080527) ...
Generating locales...
hu_HU.UTF-8...
hu_HU.UTF-8... done
Generation complete.
Beállítás: language-pack-en-base (1:8.04+20080527) ...
en_AU.UTF-8...
en_AU.UTF-8... done
en_BW.UTF-8...
en_BW.UTF-8... done
en_CA.UTF-8...
en_CA.UTF-8... done
en_DK.UTF-8...
en_DK.UTF-8... done
en_GB.UTF-8...
* Changes will take effect when all current X sessions have ended.
en_GB.UTF-8... done
en_HK.UTF-8...
en_HK.UTF-8... done
en_IE.UTF-8...
en_IE.UTF-8... done
en_IN.UTF-8...
en_IN.UTF-8... done
en_NZ.UTF-8...
en_NZ.UTF-8... done
en_PH.UTF-8...
* Changes will take effect when all current X sessions have ended.
en_PH.UTF-8... done
en_SG.UTF-8...
en_SG.UTF-8... done
en_US.UTF-8...
en_US.UTF-8... done
en_ZA.UTF-8...
en_ZA.UTF-8... done
en_ZW.UTF-8...
en_ZW.UTF-8... done
Processing triggers for libc6 ...
ldconfig deferred processing now taking place
Processing triggers for initramfs-tools ...
update-initramfs: Generating /boot/initrd.img-2.6.24-17-generic
Hibák történtek a feldolgozáskor:
icedtea-gcjwebplugin
ERROR:root:SystemError from cache.commit(): E:Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)
WARNING:root:cache.commit() raised a SystemError but pkg_failures count is 0
update-manager: Fatal IO error 9 (Hibás fájl leíró) on X server :0.0.
WARNING:root:no activity on terminal for 240 seconds (Telepített firefox-3.0-gnome-support)
ERROR:root:SystemError from cache.commit(): installArchives() failed
Beállítás: icedtea-gcjwebplugin (1.0-0ubuntu6) ...
update-alternatives: /usr/lib/midbrowser/plugins/libjavaplugin.so.dpkg-tmp jlánc készítése ide: /etc/alternatives/midbrowser-javaplugin.so nem sikerült: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
dpkg: hibás feldolgozás: icedtea-gcjwebplugin (--configure):
post-installation script alfolyamat 2 hibakóddal kilépett
belus@belus-laptop:~$[/I]
-
vamzi
senior tag
nem, nincs benne, de fentebb pár hsz-el irtam, h egy acert tm 292CLI ( vagy 292Lci
nem tom, leszedtem már a matricát a lényeg, h a 290-es kategória)Röviden belül: 1.5Ghz pentium4; 512mb ram; ati mobility radeon 9200 64mb tv-out; Intel csipkészletek. Az áremellátásra gyanakodnék, mert mst is még írtam megint összefosta magát. Az akksi jele megjelent.és ha rávittem az egeret azt irta ki, hogy 0% de ha megrákattintottam az akksi infójára kiirta, hogy 100%. a töltés történetét visszanézve, mikor megint össze... magát akkor szépen leesett a töltés 0%ra és maradt nullán. Kikapcsolni természetesen csak akksi kivétellel lehetet
-
vamzi
senior tag
válasz
n0_gAboR #7613 üzenetére
a hardy-t most nekem javaslod, vagy V.Stryker-nek ? Ha nekem, az akkor tuti nem gyógyír a megoldásomra, mivel eleve hardynál jelentkezett a probléma, és egészen 2nappal ezelőttig folyamatosan frissitve volt a rendszer.Jah, de még olyat is csinál a noti, h csontra kifagy, úgy hogy csak akksi ki-vel lehet leállítani, és bekapcsolni is csak úgy lehet, ha az akksit ki-be teszem.
-
n0_gAboR
őstag
válasz
Eastman #7601 üzenetére
Azert mert nincsenek fent alapbol a pluginok (jogi dolgok miatt ugye)
audacious-hoz:
udacious-plugins,
audacious-plugins-extratotem-hez:
gstreamer0.10-plugins-base,
gstreamer0.10-plugins-good,
gstreamer0.10-plugins-bad,
gstreamer0.10-plugins-ugly,
gstreamer0.10-plugins-bad-multiverse,
gstreamer0.10-plugins-ugly-multiverseItt a bad meg az ugly nem a minoseget, hanem a "jogi helyezetet" szimbolizalja.
-
vamzi
senior tag
válasz
V.Stryker #7609 üzenetére
igen liveról.beteszed a lemezt, majd újraindítod a gépet és a lemezről bootolsz, aztán értelemszerűen elindítod. Egyébként a wifid miatt lehet érdemesebb lenne a 8.04 annál nagyobb esélye van annak, hogy fog is működni. Szerintem a wubit meg hagyjad, akkor már inkább élesben, bár én még nem wubiztam
-
V.Stryker
nagyúr
Livról?
Lehet kipróbálom wubival. Az elvileg ugyanaz a teljes értékü rendszer nem?(csak nem emlékszem,hogy a 7.04-ben benne lenne)
A másik kérdésem az lenne,hogy amikor wubival tenném fel, akkor végig winfos alatt installálódna? A lényeg,hogy mindenképp ki kéne-e írnom a telepítés miatt az imaget?
-
V.Stryker
nagyúr
#7586 - #7585 Ezekre még mindig senki semmit?
-
Nkboy
senior tag
Sziasztok!
Az mdf képfájlt mivel tudom megnézni? Jelen esetben egy DVD filmről van szó.
-
RI/OS
addikt
válasz
FireShadow #7589 üzenetére
de megoldottad..
-
vamzi
senior tag
válasz
FireShadow #7596 üzenetére
egyébként min nézted a filmet, csak mert: "majd holnap ujra elövszem a linuxot" . Azt ne mond, h windózon
-
Eastman
addikt
Sziasztok!
Sem az Audacious, sem a Médialejátszó nem indít el mp3-at sem wma-t sem semmit. Be tudom tenni a listára a dalokat de mindegyik 0:00 idejű és nem indul. ...utána fagyás.
Az Audacious most frissítette magát és arra számítottam, hogy (mint már oly' sokszor) utána helyreáll a rend, de semmi nem változott.
Valakinek van tippje a problémára?
MOD: ...ez a Pulse Audio kicsit megkeverte a kártyákat nálam. Hang amúgy van. Pl.: netes rádiót, jutjúbot tudom hallgatni...
Aktív témák
- Robotporszívók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- Videó stream letöltése
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fujifilm X
- A kevés elérhető GPU miatt nem hoz saját GeForce RTX 5090-et a Noctua
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest