- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- HThomas: Az ideális home office monitor nyomában
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- Mister_X: Tényleg le kell nyelnie az embernek az önbecsülését?
- eBay-es kütyük kis pénzért
Aktív témák
-
válasz
ngabor2 #5299 üzenetére
Szia!
Ubuntu Gusty Gibbon (7.10)
thx
MOD: Akkor csak végig kell csinálnom és kész?Ennyi?
El sem hiszem... Nem is olyan bonyolult ez a "Más Világ" ha kivesszük az 'á' betűt akkor kijön, hogy honnan jöttem...
OK! Most a másik gépről írok, úgyhogy holnap próba lészen!
Jó ez az írásod: "adakozzatok, hogy nekem jó legyen"
Gondolkoztam azon, hogy mit vegyek:
MB-t ne, mert nagyon jó van
CPU ugyanez
RAM van elég
VGA (ha az ATI telepítés nem meg akkor nV)
HDD (Raptort minek...)
SSD (drága, USA messze van)
Monitort most vettem
bill.+egér van
hangcucc van egy stereo, de megérett a cserére (Genius SW-5.1 5005 fadobozos)[Tageket javítottam]
[ Módosította: Cathfaern ]
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Neil Watts #5290 üzenetére
melyik verzió van fenn ubiból? a verzió neveit úgyis mindig elfelejtem... de a lényeg, hogy a hozzá tartozó repókat kell felvenni, tehát ha gusty van fenn, akkor azedgy-t cseréld ki rá, mert úgy lesz a jó.
-
válasz
Neil Watts #5297 üzenetére
Sziasztok!
Amit idáig mondtam azt felejtsük el!
Szal, ha a #1et követem akkor OK!?
-
válasz
Neil Watts #5296 üzenetére
#MOD: közben rájöttem, hogy az Envy az Én barátom (értsd: ugyan azt csinálja mint az 1. hsz, csak nem lehet úgy elszúrni....
Melyik módszer támogatja az Én kártyámat?
Az #1 hsz vagy az Envy?
Üdv. Core2
-
valaki??
-
Protezis
őstag
Sziasztok. Kiprobaltam a napokban az UrbanTerror-t, es akadt vele egy gondom. Csatlakozas utan elfogadhato (80-90) fps-t kapok, par perc jatek utan viszont lemegy 10-15-re. Ezutan akarmit csinalok (fel centirol bamulom a falat) nem megy 40 fole.
Nyilvan nem a 80-at keveslem, bar ha jol sejtem, az en gepemmel azert ennel jobban kellene futnia. Ja, ugyanez megfigyelheto 1280x960-as felbontasnal maximalis minosegnel, es 800x600-ban minimalis minoseg mellett is. Alig van kulonbseg.
direct rendering: Yes
...
OpenGL vendor string: NVIDIA Corporation
OpenGL renderer string: GeForce 7600 GS/AGP/SSE2
OpenGL version string: 2.1.1 NVIDIA 100.14.19glxgears 6000 korul teljesit, compiz nincs bekapcsolva (egyebkent egy idoben hasznaltam, szoval mukodik)
Van valami otletetek?
-
GD
őstag
válasz
ZCoyote #5291 üzenetére
esetleg megpróbálhattad volna a 7.04 xorg.conf-jával a 7.10-et
amúgy ha kísérletező hajlamú vagy, csinálj két rendszert egy stabilt meg egy testinget két partícióra, akkor max a grub-ot kell heggeszteni néha, de az sem nagy mutatvány..
még közös swap-ot is használhatsz
nincs rá garancia, max némi józan észből eredő remény, hogy a 8.04 jobb lesz neked.. valami fejlesztők által is olvasott fórumon érdemes felrakni a problémát, avagy wishlist-re
ökölszabály: működő rendszert nem bántani.. ha mégis, menteni
truimage nem szégyen, azt használsz ami neked legjobb.. -
ZCoyote
őstag
Az történt amint mondtál.
Szépen frissítettem és meglepő módon MENT a wifi!
Viszont a felbontásom lement 1024x768-ra. Hiába telepítettem a 915 v 945 drivert (már nem emlékszem). Ekkor eszembe jutott vajon miért is nem jó nekem a 7.04 az órákig tartó böndzsölés helyett?
Ekkor jött a TruImage (nem köpködni) és gyönyörűen visszarakta a rendszert.
-
Sziasztok!
***Ezt már direkt nem modoltam bele az előző hszembe***
az 1. hsz tartalma:
ATI videokártya telepítése
alapesetben ha ATi kártya van a gépben, az X a nyílt ati drivert teszi fel, amiben nincs 3D támogatás. ehez az fglrx driverre van szükség. ez csomagként is megvan, tehát érdemes azt feltenni:
először is engedélyezni kell az /etc/apt/sources.list-ben a multiverse (meg az universe) ágat is, a benne található kommenteket követve nem nehéz, 2 db #-t kell törölni a megfelelő helyről*, majdsudo apt-get update
apt-cache search fglrx
segítségével megtalálod, hogy a
xorg-driver-fglrx
drivert kell feltenni (a restricted-modules alaptelepítés esetén fenn van):
sudo apt-get install xorg-driver-fglrx
hogy menjen is, nem árt az x-et is beállítani:
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg
itt értelemszerűen a driver résznél az fglrx-et választod.
ezután illene mennie.
*ennél a #52ben leírtak szerint cselekedjek?
Tehát:van az /etc/apt/sources.list file-ban 2 ilyen sor:
deb http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu/ edgy-updates main restricted
deb-src http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu/ edgy-updates main restrictedmindkettő végére odaírod, hogy universe multiverse. ha volt külön universe sor, az elé teszel egy #-t. utána mentés, majd apt-get update. utána nem árt egy
apt-get dist-upgrade
, ha van frissítés, azt felteszi.
a hu.archive.ubuntu.com meglehetősen lassú, de ha a de.archive.ubuntu.com-ot használod, akkor az lényegesen gyorsabb lesz.
Ha ezt a kettőt összerakom akkor megy az ATI kártyám?
Abból következtve, hogy "Illene mennie" arra következtetek, hogy IGEN!
Az itt a kérdés, hogy támogatja-e az X1700FSC kártyámat, ami Vistán egy X1650-es driverrel megy! Ha tökéletesen megy nálam az X1650-es driverrel akkor abból arra lehet következtetni, hogy átvertek, és közben ez egy X1650-es?Üdv. Core2
-
válasz
Neil Watts #5288 üzenetére
#MOD: tehát nem volt....*
*...kikommentezés a source.list fájlban! (vagyy mi)
-
Szia!
pack:
Login screen: link
net státusz:link
IE6: link
IE7: link
XP téma: linkRemélem ez így jó lesz!
Ma rakom fel az Ubit, (Vista nélkül) és [Vistán az X1700as kártyám tökéletesen megy az X1650 driverrel] gondolom, hogy fogja támogatni! Ugye?
Az Envy jobban megcsinálná?
Ha menne akkor f@xa! Lenne Compiz-Fusionom, tudnék winenal CSzni és BF2-özni!
Akkor ez a rendszer qrva jó lenne!Még a videókártyához:
1. eset: Feltettem az Ubit, ráengedtem csak úgy a felajánlott ATI drivert (tehát nem volt, és reboot, utána nem jutok el a GRUBig, mert sötét képernyő fogad!
2. eset: Uccu' neki felraktam még egyszer, és se atit se semmit nem raktam reboot, bementem a Vistába, látom megy, reboot, GRUB Error: 17Ilyenkor mi van?
Segítsetek légyszives!
Üdv. Core2
-
vamzi
senior tag
válasz
ZCoyote #5283 üzenetére
a beállításaid megmaradnak, szinte észre se lehet venni, hogy 7.10et használsz.jójó, értsétek jól.szerintem egy próbát megér, ha mégsem önne be, akkor se hiszem h gáz, mert nincs még olyan régóta a jelenlegi ubi, az ismétlés meg a tudás anyja
én belevágnék.4megás nettel meg is volt 20 perc alatt.
-
ZCoyote
őstag
Ez lehet, hogy hülye kérdés lesz.
A frissítéskezelő felajánlotta, hogy felrakhatom 7.10-et a mostani 7.04 helyett.
Mivel 7.10 alatt nem sikerült belőnöm a wifit mekkora az esélyem hogyha most frissítek akkor megint nem fogja kezelni?
A jelenlegi beállításomat nem veszi át?
Vagy magával a wifikezelő programmal volt gond és a jelenlegi jót felülírja ezért majd megint baxhatom? -
valóságépítő
tag
csak jelentem, hogy ezt hardy alpha6-ról írom
bár a napokban voltak gubancok a frissítésekkel eddig úgy tűnik télleg jó stabil LTS lesz,
firefox 3 b4, most 3 tabbal 70 MB memóriát eszik, flash és jáva ok, utóbbihoz kellett egy kis bütykölés
és a skype nem műx -
ZCoyote
őstag
Tudtok valami szép és jó rendszermonitorozó progit gnome alá amit ki lehet ültetni panelre? Nem a beépítettre gondolok.
-
rtom
senior tag
válasz
Neil Watts #5277 üzenetére
Kösz a linket, ha jól gondolom, IE-skin lesz FF-re? [OFF]A munkahelyemen vagyok, és a tartalomszűrés nem engedi megnézni az oldalt
Az asszony átszoktatása nagy lelkierőt és türelmet igénylő feladat
, bár neki csak a böngésző elindítása kell, de amíg pl. a felhasználó váltásnál lefagy a rendszer, nem várhatom el tőle, hogy használja
Csak néhány ritka alkalommal fordul elő, hogy nem indít újra.[/OFF]
-
Szia!
1.=IE6
2.=IE7Kinek mi tetszik ugyebár...
Én személy szerint utálom az olyat, - most már - hogy például nem jó az XP, csinálunk Vistát (és fordítva is igaz) Ugyanígy itt a böngészőnél is...
Én jobban szeretem az original Firefoxot!
A legnagyobb hiba pedig az, hogy a Windowst hasonlítják a Linuxhoz...
Sikerült egyébként hozzászoktatni a feleségedet a Linuxhoz?A tanulási folyamat: Ubuntu - Slackware - Gentoo - Debian (simán konzolból)
Üdv. Core2
-
rtom
senior tag
-
vamzi
senior tag
válasz
Neil Watts #5273 üzenetére
én meg asszem, h jol gondolod. a böngészővel tényleg nem mondtál újat
de azért az opera sem elhanyagolható.
-
-
vamzi
senior tag
válasz
Neil Watts #5271 üzenetére
nah ezt most nem nagyon értem
magyarázd el, mert én a firefoxról beszéltem
-
vamzi
senior tag
válasz
Neil Watts #5269 üzenetére
béta formában lesz a hardyban
remélem csiszolnak a memória éhségén.többet eszik egymaga a gépből, mint bármi más összesen -
-
vamzi
senior tag
válasz
Neil Watts #5267 üzenetére
én nem, megvárom a hardyval
-
Sziasztok!
Használja valaki a FF3b4-et Ubuntu alatt?
Milyen?
Üdv. Core2
-
rtom
senior tag
válasz
ZCoyote #5263 üzenetére
Időnként nem indul el a gép, a BIOS szerint "Failure fixed disk 0", kis pihenés után meg bejön. Ez azóta van, mióta az asszony megsütötte (letakarta a szellőzőnyílásokat és a procvédelem közbeszólt). A win is megáll időnként KERNEL_STACK_INPAGE_ERROR-ral.
Lehet, hogy a meleg hatására kontakt hibás a vinyó vagy a vezeték, de ennek mi hatása lenne a rajta lévő fs-re?
-
rtom
senior tag
Ismét laptopom: kb. minden 2. indításnál elgondolkozik, majd force fsck, leteszteli mindkét partíciót (hda2, hda3; fs: ext3), az NTFS-es hda1-et persze nem. Azt mondja, hogy 3% non-contiguous, majd reboot.
Úgy tudtam, journaling fs-eknek nem kell defragmentálni, akkor ez hogyan lehet? És hogyan szüntessem meg, van linuxos defrag?
-
törölt tag
válasz
Neil Watts #5259 üzenetére
apt-get autoremove ?
-
-
-
vamzi
senior tag
nem az lesz a hiba, mert az io várakozás csak akkor használja a procit ha megnyitok valamit, és ha megnyitotta akkor abbahagyja.na mind1, még figyelgetem.egyébként restart után már nem volt olyan lassú.ki érti...
kérdés: Az ssh-t hogy kell használni? mi kell hozzá?mit kell hozzá beállítani?
-
Sir Pocok
őstag
Üdv. Mindenkinek!
A következő lenne a kérdésem nem tudom, hogy tudtok-e segíteni:
Van egy kicsi hálozat: ubuntu 7.10 + opensuse 10.3 + winxp
Az ubuntu-s gépen fut az apache, ott tudom futatni (localhost), de a többi gépen nem. A gépek router mögött vannak tehát az ip kiosztás dhcp-vel történik.
Miként tudnám elérni apache szervert a másik két gépen?
Remélem nem gond, hogy a kérdésem nem tartozik szervesen a topic témájához.
-
vamzi
senior tag
mi az az IO várakozás? mert mikor bekapcsolom a notit, akkor eléggé sokáig használja a procit és amíg abba nem hagyja amit csinál, addig bazi lassú a rendszer.a FF-ot is vagy 4percig nyitja ahogy a delugét vagy csak egy sima mappát.miután abbahagyja amit csinél, megint felpörög és ujra a régi.ez mitől van?
-
ZCoyote
őstag
Ha a 7.10 helyett visszarakom a 7.04-et mennyivel csökken az esélyem, hogy életet tudjak lehelni a wlan-ba?
-
raczger
őstag
nos újraraktam az ubuntut, szinte minden teljesen jól működik, egyet kivéve
töltésnél az ubuntu logot nemtudom kihozni, és így nagyon sokat tölt, előzőben ezt sikerült megcsinálnom egy fórumtárs leírása alapján (valahol a 4960.-ik hsz környékén), de ugyanezzel az eljárással most ez nem sikerült, és ebben jönne jól egy kis help -
-
dekoninck
aktív tag
válasz
Neil Watts #5232 üzenetére
Végülis igazad van,
de majd csiszolnak rajta. Nem tudom miért, de egyébként nekem is szimpatikusabb a Gnome. A KDE-n az Oxygen téma sötét verzióban viszont ütős - vagy végülis bármelyik rendszerer bárhogy kinézhet a GUI?
Monnyuk a legkirályabb valami ultraminimalista dizájn lenne, mint pl. a Cinerella egyik témája... :
A letölthető témák (pl. gnome-look.org) amúgy mennyire teljesek és "megbízhatók"? Bocs a sok láma kérdésért... -
-
Nkboy
senior tag
válasz
Neil Watts #5232 üzenetére
Az valahogy nekem sem jött be. Majd még finomitják.
-
dekoninck
aktív tag
Nem vagyok nő, de nekem így háromszori találkozásra elég szépnek tűnik az Ubuntu, pláne a KDE4-gyel. Vagy majd kinövöm és rájövök, hogy randa?
Segítsetek már légyszi a következőben, mert olvastam ugyan, de nem világos: mi a lényegi különbség a Gnome és KDE közt? A KDE alkalmazások nem futnak a G-n és viszont? -
rtom
senior tag
-
-
rtom
senior tag
válasz
Neil Watts #5213 üzenetére
Torrentre Ktorrent (Gnome alatt is). Egyébként pedig Flashgot (beépül FF-be) + Downloader for X. Széééép grafikus felület (tudod, a nőmnek látnia kell a dolgokat....
)
-
-
-
dekoninck
aktív tag
A 7-es vagy 8-as Ubuntu (nem Xubuntu) erőforrás-igényével mi a helyzet? Egy AMD XP2800+ elboldogul vagy eldugul vele vajon?
-
vamzi
senior tag
válasz
ngabor2 #5221 üzenetére
háháá, az a tanult rendszergizda
de ez annyit csinál, ha nem megy ugy a torrent neki ahogy ő szeretnék, hogy körbejár a szobákban azt megnézi, nem e futtat valaki torrentet, és terheli a rendszert.De linuxhos sem ért a drága
átlököm jobboldalra meg a tray-t kikapcsolom és mán nem is látja.De becsszóra csak akkor töltök mikor szökés van(volt, és majd lesz, de akkor már ugysem leszek itt)
egyébként sokszor engem is berágat, h nem igaz h a serverre nem bír feltenni valami szart ami szűrné kicsit a p2p használatát mert sokszor használhatatlan a net.
-
7
addikt
válasz
Neil Watts #5217 üzenetére
Ezt nem vetettük már fel párszor?
rtorrent+screen -
vamzi
senior tag
válasz
pontosan.kicsit macerás, de én már megszoktam ezt a felálást
legalább jol eltudom dugni(bár biztos a többit is) és nem látja a rendszergizda h tőtök, mikor lassú a net
ajj de elszoktam már az xp-től, inkább még is bekapcsolom a notit, mert xp-n egyfolytába a terminálért meg synapticért kapkodok azt nincs sehol :S(joo parancssort tom merre van de ki ismeri azt?
)
-
ngabor2
nagyúr
válasz
rtwi? vagy egész egyszerűen rtorrent? ha már az azureus túl erőforrás-igényes.
-
-
vamzi
senior tag
válasz
pölö deluge, de én Utorrentet használok. Letöltés vezérlőnek meg szerintem a firefox pluginjainál leskelődj
ha megvan szolj, nekem is kell
-
Vladi
nagyúr
válasz
qbittorrent és wget grafikus felületei.
-
Szia!
Ez jó volt: "Tipikus svéd kapus, beáll a kapuba s véd."
svéd=népcsoport
s véd=költői eszköz (nekünk a root jog első betüje a terminálban)
Valami jó torrent progit és letöltés vezérlő progit nem tudtok ajánlani?
Engem tegnap eléggé felhúztak IRCn a #FiX.Tv szobába (OFF)
Üdv. Core2
-
qwertly
addikt
Sziasztok az ubuntu alól hogyan tudnám a xp alóll kiíratni a vírust vagy a trójait?Mert a win alól nem megy?
-
ZCoyote
őstag
Ez nem igaz!
Tegnap feltettem még a Puppy linuxot azzal meg egyből ment a wlan.
Hogy lehet, hogy egy ilyen kis p@cs disztróban megy, olyan nagyban meg mint az ubi nem.
Meghülyülök. -
escape
aktív tag
válasz
dr_strange #5206 üzenetére
Nem is kell hozzá az mkdir.. másolásnál megcsinálja..
Köszönöm szépen
-
escape
aktív tag
Egy nagyon alap kérdés: Hogyan tudok nem üres könyvtárat egy másikba másolni terminálban?
Azért ott, mert rendszergazda kell ha pl a /usr/share/audacious mappába akarok másolni bármit...
Vamzi nem használok audacious-t
Csak érdeklődöm -
ZCoyote
őstag
Igen ott ül nekem is két monitorféle.
Na mindegy alszom rá egyet aztán lehet hogy holnap újra nekiugrom.
Vagy újrarakom hátha már úgy összekuszáltam az agyát, hogy összevissza állítódik minden.
Vagy megnézem a billentyűzet kiosztásom hátha a számoknál (wpa) mást írngabor2: grat, nekem olyan 15 percet-et írhat kb.
Aktív témák
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Új, csak kipróbált Philips 41,5" / 105.5cm 4K OLED 138Hz 98% DCI-P3 0.1ms
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- iKing.hu - Samsung Galaxy Z Flip 7 Blue Shadow Újszerű, karcmentes állapotban 512 GB
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest