- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- ldave: New Game Blitz - 2025
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Aktív témák
-
n00n
őstag
Köszi!
Haver most kérdezte tőlem (szintén Ubuntu), h milyen programmal lehet a képernyőt videózni? Mert szeretne csinálni Gimp videó tutorialokat.
-
-
escape
aktív tag
Akkor oké..
Már ezt is tudjuk ;)noon: az írás is ott van.. Nálam CTRL+S el lehet és Ctrl+Backspace a törlés, egyébként be lehet állitani, most azért nem akarok feltenni hogy megnézzem, de ha rákattintasz, akkor az utolsó beállitási fülön ottvannak a billentyü kombináciok.. ;)
A Compiz topicja..
Nézz szét. -
escape
aktív tag
Ha 7.10 es ubid van akkor elég ha Hozzáadás/Eltávolítás-ban beirod: ccsm (alias Compiz configuration settings manager vagy Advanced Desktop Effects Settings ).
Feltelepited, majd az asztalra jobb klikk, effektek fül, és ott az egyéniben rámész a beállitások gombra, vagy ezt menüből is megteheted, de igy gyorsabb, innen kiválasztod a kocka munkaasztal azt hiszem és a kocka forgatása plugint és ha megy akor Ctrl+Alt+Egér bal gomb nyomvatartása melett tudod forgatni a kockádat.Ha igy sem megy, leirom részletesebben.
Sámli Szerintem ha felteszel egy 7.04-et akkor a Frissítés kezelő nem fogja azt 7.10esre frissiteni.
A frissitéskezelő sztem csak a kernelt és programokat nézi..Ha 7.10-et akarsz akkor azt a 7.10-es cdről kell telepitened.
Én igy gondolom, de kezdő vagyok, uh elnézést ha hülyeséget mondtam.
-
n00n
őstag
Sziasztok! Felraktam én is a compizt. Próbálgatom, de valahogy nem sikerül a kockaforgatás meg a lánggal írás. Egyszerűbb dolgok mennek, de a "bonyolultabbak" nem. Valaki nem tudna segíteni, egy normális leírással mert én nem találtam. Előre is köszönöm.
-
-
Picco
addikt
nemsokara felturok egy 7-es ubuntut, azon be tudom loni a berly-t 2900pro-val?
/tudom h nem a berly a lenyeg de nekem tetszik...fedoraval telen sajna meg a 22"os monitorom idealis felbontasat sem sikerult beloni(1680*1050) / -
vamzi
senior tag
válasz
Neil Watts #4786 üzenetére
naháth megkéne tanulnom olvasni
remélem nem látta senki -
sámli
csendes tag
válasz
Neil Watts #4786 üzenetére
Újraindulás várhatóan holnap délelőtt.
-
már megint nem műxik az ubuntu.hu...
-
vamzi
senior tag
válasz
Neil Watts #4784 üzenetére
ha megvan a driver akkor elvileg mennie kell. de windowsos drivert is feltudod tenni ndiswapper-el vagy hogy is híjjákal.
vírus keresésre mit ajánlanátok ubi alatt? lehetőleg irtani is tudjon, csak mert mostanság esik le, h jó nekem eléldegélnek itt az ubin a kis mocskok, de ha átmásolom az xp-s gépre kiirni akkor már ott rakoncátlankodhatnak, mondjuk azon meg meg a naprakész nod32.de kiváncsi lennék mennyi virus van az ubimon
egyébként most kértem kölcsönbe egy windózos embertől azt a tipikus msnes vírust, h nézd meg a fotóalbumom és küld egy rart.azt mivel tudnám megnézni h mit csinál, vagy visszafejteni, vagy az már nem is ez a topic?
akkor azt kérdezném, h a wine-met megtudja fertőzni?
-
Sziasztok!
Már megint én...
Azt kérdezném, hogy ha felrakom az Ubit akkor a másik gépemen zavartalanul megy a net?Találtam a routeremhez (asus wl520-gc) egy linuxos drivert... Arra is szükségem lenne?
A másik gépen wl-138g V2 van a jel fogadására kiképezve.
ÚÚÚ de hülyén fogalmaztam...Üdv. core2
-
-
vamzi
senior tag
nemtudom, a guglidon nem látok semmi hányadékot, lehet nem adja vissza a kép.én a betütipusokkal és méretekkel játszottam, meg azokon belül a simítással.meg ahogy járom a netet és találok ujabb finomításokat a betükhöz mindet állítgatom is befele, de sajna nem tudom már miket hasznéltam eddig, azt tudom h már vagy 3 howto-t megcsináltam. a görgöre nincs válaszom, nem tudom.
-
bbazsy
őstag
nem tudom mennyire látszik(képen annyira nem, de kb hányadékul néz ki 1680-ban.
kicsi, nem szép betűk, stb... ötlet?
-a mókás, h _csak_ a google néz ki így, mindent más jó.mod: meg ha már írtam: egér görgetőjének sor-számár(h hány sort húzzon le egy "kattanásra") hol találom?
-
Vladi
nagyúr
válasz
Cathfaern #4776 üzenetére
Plusz csinált még valami partizán dolgot, ami miatt szívsz Te is a barátod is meg a jedi lovagunk.
Ha írni is akarod a partíciót az fstabban kell beállítanod. Pár szó csak, nem kezz ehhez külön segédprogram.
Itten meg egy jónagy hótu.
Vagy ez. Ne zavarjon, hogy fedóra. Legalább nem használnak benne ntfs-configot. Meg a selinux sem kell neked. -
vamzi
senior tag
szerintetek mit szolna egy pentium1 166mhz; 32md sdram; 16mb ati rage pci;noname alaplap 2500mb caviar az ubuntu server verzióhoz? ugyan is ebből a vasból a hétvégén egy szervert szeretnék képezni és jelenleg az ubuntu server verzióját szedtem le os-nek.a feladata csak a netmegosztás lenne.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
#25954560 #4749 üzenetére
Nem sértő a kérdés, már csak azért is, mert valahol jogos is: ntfs-config felrakása után, ha elindítottam *, utána megkérdezett annyit, hogy legyenek-e írhatók az ntfs paírtciók, és ennyi, bezáródott. Szóval nem vagyok benne biztos, hogy ez így oks-e.
*pontosabban nem én csinálom, hanem csak segítek egy barátomnak neten keresztül. Bár már erősen fontolom, hogy távsegítséggel kéne nyomni, tényleg nincs ehhez egy jó linuxos howto?
-
Megvan, talán működne is, de... ez volt a könnyebbik része. Még mindig nem tudom aktiválni a tv-kimenetet, emiatt aztán nem is találja a 0.1 kijelzőt. A VGA-nk hasonlít, el tudnád küldeni a te xorg.conf-odat vagy leírnád hogyan aktiválhatom a tv-kimenetet? Köszi
A jelenség:
darky@darky:~$ playontv.sh sup.avi
MPlayer 2:1.0~rc1-0ubuntu13.1 (C) 2000-2006 MPlayer Team
CPU: Intel(R) Core(TM)2 CPU 6400 @ 2.13GHz (Family: 6, Model: 15, Stepping: 6)
CPUflags: MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 0 3DNow2: 0 SSE: 1 SSE2: 1
Compiled with runtime CPU detection.
vo: couldn't open the X11 display (:0.1)!
MPlayer GUI requires X11.
mplayer: could not connect to socket
mplayer: No such file or directory
Failed to open LIRC support. You will not be able to use your remote control.Playing sup.avi.
AVI file format detected.
VIDEO: [XVID] 624x352 24bpp 23.976 fps 1117.2 kbps (136.4 kbyte/s)
Clip info:
Software: cant touch this
SUB: Detected subtitle file format: subviewer
SUB: Read 698 subtitles.
SUB: Adjusted 4 subtitle(s).
SUB: Added subtitle file (1): ./sup.srt
vo: couldn't open the X11 display (:0.1)!
Error opening/initializing the selected video_out (-vo) device.Exiting... (End of file)
darky@darky:~$ -
korcsi
veterán
válasz
Dark Archon #4772 üzenetére
synaptic, mplayer, ott kell lennie. Multiverse tároló!
-
-
n00n
őstag
Sztem félreértettél.
(Nem biztos, de én arra gondolok) Mint két gép megy. Egyiken Ubi(meg XP is, de nem az megy) a másikon XP. Az Ubuntus gépben van három vinyó, kettő ntfsre van formázva és egy ext3-ra. Én azt szeretném , h ha az Ubuntut indítom ezen a gépen akkor is tudjak turkálni ennek a gépnek a Windowsos cuccai között a másik gépről XP alaltt, de nem tudok mert nem látom a hálózatban.
Tudtommal a Samba Win - Linux között müködik, nem?
Remélem most már érhetőbb voltam.
-
-
n00n
őstag
Sziasztok!
Van két asztaligépem hálózatban, közöttük router. Nah szóval az egyiken van egy XP, a másikon XP és Ubuntu. Az a baj ha az Ubuntut indítom el akkor a másik gépről (XP) nem tudok az Ubuntu-s gép XP-s (NTFS) cuccai között matatni, mert nem látom a gépet a hálózatban, ha mindkét gépen XPvel vagyok akkor minden ok. Ötletek?
-
7
addikt
válasz
Dark Archon #4763 üzenetére
Nincs mit
-
-
korcsi
veterán
válasz
Dark Archon #4754 üzenetére
Igen kb.
én a /usr/local/sbin/ könyvtárba tettem így megtalálja magától
illetev beállítottam a fájlhozzárendelésnél a graf felületen, hogy a videofájlokhoz hogy legyen egy "gnome-terminal playontv $1" bejegyzés is. Így jobb gomb a videófájlon, kiválaszt gnome-terminal és kapsz egy terminált, ahonnan tudod vezérelni a lejátszást.
Fontos! Kilépés q-val, nem csak úgy bezár terminál ablak.
-
-
rtom
senior tag
#4729-re valaki?
-
rtom
senior tag
válasz
Major Major #4756 üzenetére
ÖÖÖ, tényleg kukacos....
-
7
addikt
válasz
Dark Archon #4754 üzenetére
Hasonló, igen. Alapvetően a scriptek egy környezet alapvető parancsaiből felépített kis kódok, amik ezt-azt csinálnak (nem feltétlenül rendszerszintűek, írtam én már játékhoz is scriptet).
Általában véve egy scriptet egy file-ba szoktunk írni, aminek futtatási jogot adunk (általánosan elfogadott, de egyáltalán nem kötelező gyakorlat, hogy .sh kiterjesztést biggyesztünk a filenév végére), aztán a megfelelő helyen meghívjuk az adott file-t.
Futtatási jog adása: sudo chmod +x /elérési/útvonal/filenév
Nem olvastam vissza a problémafelvetésig, kérek érte elnézést.
-
-
Hasonló notebookra telepítettem Ubuntut, igaz, nem a legújabbat, hanem a 6.06-ot. Persze ilyen kevés memória esetén LiveCD felejtős, alternate install kell, ami szöveges a telepítés végéig. Természetesen felrakja a GNOME-ot, úgyhogy nem gond, ha utána grafikus felületet szeretnél, alapból úgy indul. A Logout.hu-n van egy írásom a Xubuntu telepítéséről ue. notebookra, ha érdekel, nézd meg (azért cseréltem le a Xubuntut, mert várakozásaimmal ellentétben nem állt annyira kézre a kezelőfelülete, mint a GNOME-é).
-
palota
csendes tag
zoli@zoli-desktop:~/openchrome$ ./autogen.sh
autoreconf2.50: Entering directory `.'
autoreconf2.50: configure.ac: not using Gettext
autoreconf2.50: running: aclocal
autoreconf2.50: configure.ac: tracing
autoreconf2.50: configure.ac: not using Libtool
autoreconf2.50: running: /usr/bin/autoconf
configure.ac:38: error: possibly undefined macro: AC_DISABLE_STATIC
If this token and others are legitimate, please use m4_pattern_allow.
See the Autoconf documentation.
configure.ac:39: error: possibly undefined macro: AC_PROG_LIBTOOL
autoreconf2.50: /usr/bin/autoconf failed with exit status: 1
zoli@zoli-desktop:~/openchrome$Ezt a kimenetet adta.
-
Sianis
addikt
válasz
Major Major #4745 üzenetére
8.04 van csak, de még csak beta verzióban. Nem akarok kukacoskodni, csak jó azért ez is tudni.
Sianis
-
Vladi
nagyúr
Linuxot újratelepíteni? Az olyan snasssssz.
Van veszíteni valód ilyen helyzetben is. Pl: beállatott renszer, személyes adatok, idő, tanulási lehetőség.
Ha gond van az állományrendszerrel (gondolom ext3) akkor e2fsck
Indítod egyes szinten (van külön hibajavító indítása) utána futtatod a programot.
Illetve grub újratelepítése. Bár szerintem előbb ellenőrizni kellene.
-
Major Major
senior tag
válasz
Neil Watts #4726 üzenetére
8.02 is kint van már.
pár dolog:
-amit az ubi felrak restricted driver néven, az ati zárt drivere, annak is egy régebbi (októberi) változata
-ha nem csomagkezelőből raksz fel egy újabb ati drivert, célszerű előtte az fglrx-et synapticban uninstallálni/purge-ölni
-az ati és a nyílt driverek megférnek egymás mellett
-az envy használata eléggé két(sok)esélyes. lehet, hogy minden flottul megy, de az is lehet, hogy reinstall lesz a vége. ha compiz kell, akkor keress rá konkrétan a kártyád típusára és a zárt ati driverekre az ubuntuforums.org-on, hogy egyáltalán másnak megy-e, mert ha egyszer feltetted az fglrx-et envy-vel vagy akár az installerrel (és kiderül, hogy nem működik), akkor lehet, hogy már a nyílt driver + Xgl megoldás sem fog működniszerk: Nesztek, KDE
-
-
palota
csendes tag
Nem sikerül telepíteni az Openchrome drivert
probáltam probáltam ./autogen.sh parancsal ./configure parancsal mindig hibát dob.valaki segítsen!!!!
-
rtom
senior tag
válasz
Kephamos #4735 üzenetére
Nálam ezek a csomagok vannak telepítve:
bluez-btsco
bluez-cups
bluez-gnome
bluez-pin
bluez-utils
gbtsco
gnome-bluetooth
libbluetooth2
libbtctl4
libgnomebt0
python-bluezBiztos menne kevesebbel is, de mindegy. Szal amikor bedugom a blútyúkot, megjelenik értesítési területen egy ikon, ami jelzi, hogy aktív. Elindítom a Kellékek -> Bluetooth fájlmegosztás nevű alkalmazást és már mehet is az anyag.
Sajna, sync-elni még nem sikerült...
-
Kommy
veterán
sziasztok!
most próbálgatom a linuxot letöltöttem az ubuntu 7.10-et kiírtam és berakom a cd-romba elkezd róla bootolni a gép majd bejön egy menü ott kiválasztom a Start or install ubuntu , betölti a kernelt majd bejön a töltő képernyő, és utánna van a gondom , hogy nem az ubuntu jön be hanem ezt írja ki:
BusyBox v1.1.3 (Debien 1:1.1.3-5ubuntu7) Built-in shell (ash)
Enter 'help' for a list of built-in commands.(initramfs)
Én úgy tudom itt a live linuxnak kéne elösször bejönnie és utánna lenne a telepítés. Tudtak valamit hogy megnézzem, hogy menne a laptopon (p2 400MHz, 128 Mb ram , 8Mb integrált ati rage pro vga)
-
vamzi
senior tag
válasz
Kephamos #4735 üzenetére
+1 ez engem is érdekelne
core2: alap témával is lehet csodákat művelni és az nem eszik egy bit-el se többet mint az alap rendszer.itt az én enyém
bocs az offért, de ha már irtam gondoltam ezt még hátha beleszerkezthetem
-
Kephamos
addikt
Hogy tudom elérni, hogy bletoothon keresztül képet tudjak küldeni a gépre telefonról?
-
n00n
őstag
Sziasztok!
Tegnap felraktam egy Ubuntu 7.10-es a gépemre egy Win XP mellé. Minden klafa volt amig nem jött egy áramszünet és indult újra a gépem. Utána az Ubuntu betöltött majd csak a háttér jelent meg és ott megállt, vártam 10 percet semmi, restart, ismét ugyanez. Gondolotam hibás lehet a fájlrendszer. Rákerestem Google-n. Ubunut live cd, majd fsck. De akkor meg Grub hibát írt. Nem indult el semmi.
XP telepítő be, recovery console, fixmbr, azóta van XP, de nincs választási lehetőségnél az Ubuntu, h tudom elérni, h újra legyen? Köszönöm szépen előre is a válaszokat!
-
korcsi
veterán
válasz
Dark Archon #4722 üzenetére
Én 8800gt-vel xorgba beállítottam két független képernyőt (2 device, 2 monitor, 2 screen), illetve lejátszáshoz szkript (pl.: playontv):
#!/bin/sh
params="$*"
DISPLAY=:0.1
gmplayer -fs "$params"NVTV régi videokarikhoz van, ha jól tudom, conexant csipes tv kimenet és társai.
-
rtom
senior tag
Gondom van a wlan-nall. Az Ubi 7.04 alapból telepítette (Atheros 5005G), Atheros HAL-lal viszi. Mostanában azonban növekvö sűrűséggel megszakad a kapcsolatom, Win alatt meg stabil.
Az érdekesség az, hogy csak akkor kapcsolódik, ha ún. barangoló módban van, DHCP vagy fix IP nem viszi
ifconfig-om:
ath0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:16F:6D:AC:0C
inet addr:192.168.2.101 Bcast:192.168.2.255 Mask:255.255.255.0
inet6 addr: fe80::216:cfff:fe6d:ac0c/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:236 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:169 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:142937 (139.5 KiB) TX bytes:22298 (21.7 KiB)eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:16
4:50:31
5
UP BROADCAST MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:0 (0.0 b) TX bytes:0 (0.0 b)
Interrupt:19 Base address:0x8000lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:2 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:2 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:100 (100.0 b) TX bytes:100 (100.0 b)wifi0 Link encap
NSPEC HWaddr 00-16-CF-6D-AC-0C-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:14458 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:1247
TX packets:563 errors:8 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:199
RX bytes:1399989 (1.3 MiB) TX bytes:44696 (43.6 KiB)
Interrupt:20
iwconfig:
lo no wireless extensions.eth0 no wireless extensions.
wifi0 no wireless extensions.
ath0 IEEE 802.11g ESSID:"Homelan" Nickname:""
Mode:Managed Frequency:2.437 GHz Access Point: 00:137:44:3D:87
Bit Rate:2 Mb/s Tx-Power:9 dBm Sensitivity=0/3
Retryff RTS thr
ff Fragment thr
ff
Power Managementff
Link Quality=27/94 Signal level=-68 dBm Noise level=-95 dBm
Rx invalid nwid:1585 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
Tx excessive retries:0 Invalid misc:0 Missed beacon:0Én nem látok itt nagy hibát, esetleg mit kéne javítani?
-
-
Sianis
addikt
válasz
Neil Watts #4726 üzenetére
Majd ha megy, akkor történt meg a csoda.
Sianis
-
Sziasztok!
Megtörtént a csoda!
Megtaláltam EZT, és holnap rakom a 3D-t!Eszméletlen jó ez az oldal!
Na mégvalami van ami ß@$$Z@ a csőröm, de rendesen az pedig ez:ati-driver-installer-8-01-x86.x86_64.run
- ez a legújabb ATI driver?
MOD: Látom jan 21. úgyhogyÜdv. core2
-
-
escape
aktív tag
válasz
valóságépítő #4717 üzenetére
Nagyon köszönöm..
Bocsi az értetlenségem miatt és köszi h vetted a fáradtságot és leirtad..
[Ezt sikerült összehozni.]Szóval köszi innen már menni fog.
-
Na, mikor először csináltam NVTV-vel, akkor ment. Most már el sem indul, mondván, hogy nem támogatott a VGA-m. Amíg ilyen alapfunkciók nem mennek Ubuntu-val, részemről eláshatják magukat...
A te GF4 Ti4200-adat támogatja viszont, láttam egy beállítási példát épp azzal a kártyával. Sok szerencsét hozzá -
-
vamzi
senior tag
válasz
Neil Watts #4718 üzenetére
akkor envy, abban meg segítenek mások.
-
ÉN HÜLYE TULOK!!!
XD ÁÁÁÁÁ!
Ugye azt írja a 1. hsz., hogy 1. lépésként rakjam fel a nyíltat, és utána fglrx, de ne indítsam újra a gépet majd csak utána..
Ugye így van?
Üdv. core2
-
-
valóságépítő
tag
bocsánat
én így telepítettem:synapticsban ezt a repót add a 3rd party softwerekhez:
deb http://ppa.launchpad.net/gilir/ubuntu gutsy main universe
(csak más cuccost majd ne nagyon töltögess innen).
Egy update után keress a screenletsre, és akkor úgy tudod telepíteni, hogy szól mindig ha van frissítés valamint megjelenik egy screenlets menü a system/preferences-ben, ahonnan majd kezeled a screenleteket.
-
escape
aktív tag
válasz
valóságépítő #4714 üzenetére
Fain de magyar nincsen?
Ennyire azért nem vagyok nagy angolos.... -
vamzi
senior tag
válasz
Neil Watts #4711 üzenetére
nem tudom, mivel ati karim van envy-t még sose használtam ellenben sok jót hallottam róla, és igen abban a sorrendben már jónak tűnik nekem.sztem kezd az 1.hsz alapján, ha nem jön be akkor meg az envy-vel folytasd.
Daudi Baldr: szedd le csomagban a netről az mc wikijéről lelehet.átviszed valami médián és feltelepited.
-
escape
aktív tag
Újabb kérdés... lassan már tul sok lesz belőlük.
Van nekem vagy 3 "Screenlet"-em, e nem tudom hogy mükszik.
Ilyesmik
Látom hogy oda le van irva hova kell tenni, de nincs olyan mappám, és nem is engedi hogy csináljak....Esetleg valamilyen csomag kell hozzá?
Ötlete valakinek? -
Szia!
Akkor ez így jó?
1. lépés
1/I. Engedélyezzem a /etc/apt/sources.list-ben a dolgokat
1/II. Rakjam fel a zárt meghajtós cuccot.
1/III. sudo apt-get update
1/IV. apt-cache search fglrx2. lépés
2/I. sudo apt-get install xorg-driver-fglrx
2/II. sudo dpkg-reconfigure xserver-xorgVAGY
?
SEGÍTSÉG!
Üdv. core2
-
vamzi
senior tag
valóban.megnéztem én is és nincs, ellenben van egy autogen.sh file amit futtatnod kéne.
./autogen.sh itt levan irva hogy kell telepitőt csinálni valszeg eléggé régi az az oldal amit linkeltem és akkor még nem volt hozzá script. -
vamzi
senior tag
válasz
Neil Watts #4707 üzenetére
szerintem vegyiteni kéne a két vagyot
mivel az elsőben szépen ,megkeresed a drivert, de nem teszed fel csak beállítod.a másodikban viszont nincs megkeresve csak egyből telepited. tehát szerintem az elsőből hagyd el az 5. lépést és utána jőjjön a második rész 1,2.
javítson ki valaki ha nem jo amit irtam. -
Sziasztok!
Mivan az első hsz.-be XD
Idézem:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ATI videokártya telepítésealapesetben ha ATi kártya van a gépben, az X a nyílt ati drivert teszi fel, amiben nincs 3D támogatás. ehez az fglrx driverre van szükség. ez csomagként is megvan, tehát érdemes azt feltenni:
először is engedélyezni kell az /etc/apt/sources.list-ben a multiverse (meg az universe) ágat is, a benne található kommenteket követve nem nehéz, 2 db #-t kell törölni a megfelelő helyről, majdsudo apt-get update
apt-cache search fglrx
segítségével megtalálod, hogy a
xorg-driver-fglrx
drivert kell feltenni (a restricted-modules alaptelepítés esetén fenn van):
sudo apt-get install xorg-driver-fglrx
hogy menjen is, nem árt az x-et is beállítani:
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg
itt értelemszerűen a driver résznél az fglrx-et választod.
ezután illene mennie.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
NA AKKOR:
1. Engedélyezzem a /etc/apt/sources.list-ben a dolgokat
2. Rakjam fel a zárt meghajtós cuccot.
3. sudo apt-get update
4. apt-cache search fglrx
5. sudo dpkg-reconfigure xserver-xorgVAGY:
1. sudo apt-get install xorg-driver-fglrx
2. sudo dpkg-reconfigure xserver-xorgMELYIKET VÁLASSZAM
Üdv. core2
-
-
vamzi
senior tag
először is kicsit bővebben
(milyen vga karid van, milyen rendszeren satöbbi)
másodszor, az első hsz-ben levan irva az ati és az nvidia drájver telepitése.csináld meg az alapján.ha nem megy segítünk, csak lép picit informatívabbDaudi Baldr:bocs, azt hittem h pont az a baj az mc-vel, h karakteres azért ajánlottam a gnome commandert mert az grafikus.ha van net a gépen, akkor a fentebb leirtak alapján letöltheted, ha nem megy segítek/tünk.
Aktív témák
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Battlefield 6 - Digitális játékkulcs
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest