Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
floatr
veterán
válasz
Dead Zone
üzenetére
A bubi alapesetben a desktop felhasználóknak az ufw nevezetű tűzfalat ajánlja. Ez egy cmdline-os interfésze annak a rétegnek, ami az iptables-re épül rá, és kissé emberközelibb módon teszi lehetővé a szabályok kezelését. Ha csak egy "kifelé minden, befelé semmi" szabály kell, akkor parancssorból: sudo ufw enable.
Erről bővebben ánglisul itt olvashatsz [link], illetve magyriul errefelé, bár ez utóbbi kicsit régebbi. Ehhez a parancssori készséghez készült egy gtk alapú interfész is gufw néven, ami már jobban emlékeztethet a winnyózos falak ablakaira. Be lehet állítani neki gyakorlatilag mindent, ami egy average joe-nak kellhet.
A virusírtót meg nem aszondom h felejtsd el, de FYI a desktop gépen én is most cseréltem a kormosodó XP-t le egy kubuntura, mivel gyanítom h a családnak sikerült egy olyan malware-t találni, amire nem volt felkészülve az avast sem. Ennyire meg véd az is, hogy binugzot használsz, míg malware-ek gyakorlatilag csak winnyózhoz készülnek. Persze találhatsz mutatóba valamilyen binugzosat is, ha igen szorgalmasan keresed, de valamiért nem akarnak terjedni ezek.
(#41705) RBJ én sem vettem észre h lassabb lenne. Szerintem elég jól megcsinálták a KDE4 verziókat a csomagkezelőből és a szoftverközpontból is. Ha valami lassú, akkor ott rendszerszintű probléma lehet a háttérben.
Aktív témák
- Sorozatok
- Hardcore café
- Gyúrósok ide!
- Bestbuy játékok
- Megvan mennyit drágit az AMD a GPU-k mellé csomagolt memórián
- PlayStation 5
- Csak egy ország kap Exynos 2600-as Galaxy S26 telefonokat?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Játékkulcsok : ! Legjobb Áron ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.12.)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- iPhone AIR 256GB 100% (2028.10.22 Garancia)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4181, 94% Akksi
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi