Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bobalazs: Microsoft Copilot és hasonló hülyeségek egyszerű kigyomlálása /örök megoldás/
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
floatr
veterán
válasz
Babetta-X
üzenetére
Ha van win7-ed, akkor nem feltétlenül ajánlom, hogy a kedvéért kidobd

Egyébként sok mindentől függ, hogy gyorsabb lesz-e. Először is függ a grafikus környezettől:
- LXDE villámgyors de kissé fapad
- XFCE szintén gyorsabb darab, de itt is akadhat kivetnivalód a képességeivel kapcsolatban
- KDE4 full csicsa, és még gyors is, bár drivere válogatja, hogy mit sikerül kihozni belőle
- Unity vegyes vélemények, vegyes tapasztalatok -- nálam egy újabb ATI-s gépen nem okoz problémákat, és bár korszerű külsőt kapott, többek közt gnome3 miatt vannak hiányosságai
- Gnome Shell -- na erről majd nyilatkozik más, nekem nem tetszett, így nem piszkáltam -- elég háklis a driverekreAz NV drivereiről érdemes pár dolgot tudni. Első körben az, hogy a nyitott driver nem egy nagy bajnok, de eldöcög. A zárt driver is rosszabb eredményeket produkál mint win alatt, de lényegesen előrébb van vele az ember.
A szoftvereket gcc-vel forgatják, ami eddigi tapasztalataim szerint 10-30%-os sebességhátrányt okozott úgy a linuxos berkekben általában. Hogy most ezzel mit sikerült kezdeniük, már nem tudom követni.
Az ntfs-el kapcsolatban: a bubit célszerű ext4-es partícióra tenni. Látni fogja az ntfs-t, de az aktuális ntfs-3g teljesítménye messze elmarad a windowsétól, és az ext4-es partíciókat is látványosan gyorsabban tudja kezelni.
FYI idehaza az uccsó gépről is kivágtam a wint, pár kisebb-nagyobb malőrje miatt, és kubuntut raktam a helyére. 7600GT-s kari van benne, az egyetlen ami a családnak szembeszökő különbség, az a flash teljesítménye (rosszabb), de az XP-hez képest fellélegzés, megnyugvás. A legtöbb alapszoftver a kornak megfelelően jóval cizelláltabb, mint amit az XP alatt használgattam.
(#41502) Babetta-X akkor meg gyaluld le a francba, ne kelljen szívni az ntfs-el.
Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 26
- Filmvilág
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sok hűhó négyszázért: AMD Ryzen 7 9850X3D
- 13 év után is kap még frissítést az iPhone 5s! Itt az iOS 12.5.8
- Kuo: Az Apple lenyelheti a dráguló memóriaárakat az iPhone 18-nál
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Automata kávégépek
- Tőzsde és gazdaság
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Humble megmaradt kulcsok Frissítve 01.20
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Eladó ÚJ BONTATLAN Samsung Galaxy A17 5G 8/256GB / 24 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Fractal Design Pop Air RGB 850W
- Razer Barracuda X Chroma Black gamer Fejhallgató
- Lenovo T14 Thinkpad Gen3 WUXGA IPS i5-1245U vPro 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- AKCIÓ!!! HP ZBook Power 15 G8 Mobile Workstation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A2000
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest