Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Aktív témák
-
BigManus
addikt
Meggyőztetek

-
BigManus
addikt
válasz
bandras0226
üzenetére
Nyiss egy terminált.
Írd be: sudo nautilus majd nyomj entert
Írd be a jelszavad majd nyomj entert
Ha megvagy, a megnyílt ablakban teljes hozzáféréssel vagy jelen. Másolhatsz, törölhetsz, stb. de ÓVATOSAN! -
BigManus
addikt
Szevasz Zed!
Miért van az az érzésem, hogy itt is kötekedni akarsz, mint anno a vírusirtó topicban?
Kendek nem ellened írta, nem a személyednek szólt, hanem egy egyszerű figyelmeztetés volt részéről!
Az meg a másik, hogy Ő milyen stabilitású rendszert használ, az had legyen már a magánügye. A kettő nem igazán függ össze, vonatkoztasd el. -
BigManus
addikt
válasz
Nowhereman
üzenetére
" no nem kéne feltételezni, hogy a mérnökhallgató diákok megveszik a félmillás szoftvert egy 3 kredites tárgyért. "
Szerintem Kendek nem erre gondolt

-
BigManus
addikt
Erre valaki esetleg?
De pontosítok, a futó folyamatokat szeretném előhozni.
-
BigManus
addikt
Sziasztok!
Olyan billentyű kombináció van esetleg amivel a futó folyamatokat előhívhatom? ( feladatkezelő )
-
-
BigManus
addikt
Sziasztok!
Ha volt már akkor bocs...
Feltettem az új 11.10-et.
Hol tudom beállítani, hogy a felső tálca alulra kerüljön?
A másik, hogy a régi hagyományos felületet hol tudom beállítani?
A 10.04-nél sikerült, de amint látom itt megint variáltak... -
BigManus
addikt
Sziasztok!
Van valakinek ötlete mitől lehet az, hogy Ubuntu 11.04 alatt egy DVD megírása 102 percet vesz igénybe? Előtte Windows7 volt a gépen és normálisan írta a lemezeket.
Braseroval írtam. -
BigManus
addikt
válasz
ViZion
üzenetére
Már annyiszor le lett írva...
Nem Linux kártevők miatt kell!
Sok anyagot mozgatok Windowos gépre, mint pdf, doc, stb.
Milyen tuti amikor pendriveon vagy lemezen viszem a kártevőt Windowsra...Linuxos kártevővel még nem találkoztam, viszont Win32 vírus már volt nem is egy a rendszerben, de kárt nem tudott okozni.
Tehát NEM a Linux miatt kell a vírusirtó!
-
BigManus
addikt
Sziasztok!
Próbaképpen feltettem az Ubuntu 11.04-et.
Két számomra lényeges kérdésem lenne.A tálcát fentről hogyan tudnám alulra rakni? ( jobb gomb a tálcán nem működik )
Az ablak bezáró X bal oldalt van, de szeretném a jobb oldalra tenni, miképpen tudnám?Előre is köszi!
-
BigManus
addikt
A mappákhoz való hozzáféréseket úgy oldottam meg, hogy root-ként behívtam az Mindnight Commander-t és a fájlrendszer mappáin a chmod-dal levettem a " mások " olvasási jogait.
Így nem tud semmit csinálni a védendő mappákban. Törölni meg nem tudja a mappákat. Ennyi nekem elég is.
A Pessulus nevű programmal root-ként futtatva tudtam blokkolni a tálca műveleteket.Mindenkinek köszönöm a segítséget!
-
BigManus
addikt
Sziasztok!
Ha létrehozok egy felhasználót, hogyan tudom testre szabni, hogy ne tudjon bizonyos műveleteket végrehajtani?
Gondolok itt olyanra, ne tudjon a panelhez adni dolgokat, vagy ne tudja elérni a rendszer beállításokat a tálcáról, stb.
Van esetleg ennek egy telepíthető vezérlője?Előre is köszönöm!
Aktív témák
- Mini PC
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Horgász topik
- Spórolós topik
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Okos Otthon / Smart Home
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Autós topik
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- iPhone 17 Pro Max Kozmosznarancs - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Félrenéztem