Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
félisten
-
Wise-al vásároltam anyagot az otthonfelújításhoz. Az igényhez be kell adni az igazolást, hogy a számla ki lett fizetve.
Tudtok valami funkciót a honlapjukon, hogy egy tranzakciót le tudjak tölteni vagy csináljak képernyőmentést a Főoldalon listázott tételekről és karikázzam be? -
khron78
őstag
válasz
UberMutant
üzenetére
Akkor máshogy kérdezem. Mire jó, amire a hagyományos nem?
-
-
khron78
őstag
A digitális kártyát mire lehet használni? Igényeltem hagyományost.
-
gergely2019
csendes tag
Sziasztok!
Wise-ról utalt már vki az Államkincstárba? Az elküldött pénzből vontak le pluszt az alapdíjon felül?
-
TZMI
csendes tag
Mindig az adott ország pénznemében próbál először beterhelni. Történetesen itthon forinttal. Ha forint számládon nincs pénz, akkor jön az a számla, ahol van bármilyen pénznemben egyenleged. Ha elfogyott a forintod, de vásároltál, akkor az eurót az adott árfolyamon átváltja és a megfelelő értéket levonja. Ad abszurdum, előfordulhat, hogy egy vásárlásnál 2-3 pénznemből vált. (volt már velem ilyen) Elvileg, mindig a legelőnyösebb váltási árfolyammal rendelkező számládról vált szükség esetén.
-
mályva
aktív tag
De a forint és az euros pénz egybe vonodik a bank kártyán?
ugy értem hogy pl elfogyik a forintom, és fizetnek a boltba akkor automatikusan az eurot fogja vonni? -
gyulaszu
senior tag
Én már fizettem vele magyar és más nem eurós boltban is.
Fizettem vele online is euróban és nem euróban is.
Valamint vettem fel vele készpénzt eurós és nem eurós országban is.
Nekem is csak euróm van rajta.
Mindig az éppen aktuális árfolyamon vált a szükséges valutára.PS: külföldi automatánál vagy pos terminálnál nem szabad engedni, hogy a másik bank konvertáljon. Megismeri hogy "magyar" kártya és forintra szeretne konvertálni...
-
mályva
aktív tag
De most akkor a wise-on az euroval nem tudok itt magyarországon semmit kezdeni?
Gondolok itt arra hogy aldiba pl vásárolni? -
mályva
aktív tag
Sziasztok, olyan kérdésem lenne hogy kaptam eurót wise-ra ha rányomok a wise appban hogy euró átváltás akkor annak van költsége? Vagy csak simán forint számlára rakja át? Megéri? Nem használnám még, azért kérdezem, csak kíváncsi vagyok.
Mire jó az átváltás?
Ha nem váltom ár az eurót forintba akkor például atm ből se tudnám levenni forintba?
De a boltban tudok vele vásárolni. -
Krethx
aktív tag
" A wise is számol fel díjat. (Minden pénznemre a meghatározott összeg felett."
Itt javítanék mivel régebben olvastam a help-et. Ezért ragad meg bennem amit fentebb írtam.. De már az ország ki is ment a fejemből.
Amit én néztem (anno) az Ausztráliára vonatkozik csak. -
Krethx
aktív tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Így van. 2008-9 között sok helyen nem tudtam fizetni. A kedves OTP rábeszélt a Web kártyára. (Pedig nem azt szerettem volna.) Havi ezer forint. Azt állította megfelel a dombornyomottnak. Csak egy helyen tudtam lebonyolítani a fizetést. (renoise.com) Akkoriban a net-en sokan panaszkodtak. (iTunes & App store. stb. stb. Különböző bankok dny. kártyáit sem fogadták el.
-
Krethx
aktív tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Köszönöm! Ezt nem tudtam. Amikor (még régen) kértem kártyát mindenképp dombornyomott kelet nekem. Mivel még sok helyen nem fogadták el. Online fizetésre.
A Revolut-ban megbízom és a Wise-ban is. A wise is számol fel díjat. (Minden pénznemre a meghatározott összeg felett.)De nem vészes (nekem) és ezt betudom a + olyan szolgáltatásoknak amit a normál bankok (sajnos) nem tudnak. Revolut-on az Euró váltások miatt lettem Premium Ügyfél. Havi 2.500 Ft nem sok.
-
Oliverda
félisten
3426 forint a devizaszámlához kérhető nem dombornyomott MC kártya éves díja, amivel havonta 342 forintba kerül a számla fenntartása. Ezért cserébe kapsz 100 000 euróig betétbiztosítást és személyes, minden nagyvárosban elérhető ügyfélszolgáltatót. Utóbbi kettőt sem a Wise, sem a Revolut nem tudja jelenleg, utóbbi pedig 15k euró felett 0,4 százalékos díjat számol fel, ahogy feljebb már írták is.
-
Krethx
aktív tag
Javítás: (érthetőbben)
7.000 forintnyi Euró átváltás forintra 2.6xx-be került.

Annyit még hozzáteszek hogy Euro számlához nagyon ajánlatos egy kártya. Így díjmentesen Top-Up-osz. Revo, Wise, Vivid. stb. Tehát ahol a FinTech cég nem számol fel díjat. A kártyának viszont éves díja van.
-
Krethx
aktív tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Én Raiffeisen-en voltam 13 évig. Hitelem is volt náluk. 3 évig fizettem. A hitel csak azért keltet hogy ne a megtakarításiból vegyem el. (Így még + félre is tudtam tenni.) Egy nagyon régi díjcsomagom volt. Ingyen utaltam és mivel a fizetésem is arra jött nem volt havidíj. De ha épp nem ment rá pénz az adott hónapban akkor felszámolt 1110-Ft körül. A fő kártya éves díja 8000-Ft körül volt. Az Euró számlaszám ingyenes. De hogy könnyen és díjmentesen mozgassak pénz kellett egy ahhoz a számlaszámhoz tartozó Euró-s kártya. Aminek éves díja hasonló volt. (Mint a HUF kártyáé.) Eldöntöttem hogy áttérek a Wise és a Revolut-ra Ez tavaly volt. (És valószínű még a Vivid.) Mikor a számlaszám megszüntetést terveztem jött egy Refound az Euró számlámra-ra. Mivel már az Euró kártyát megszüntettem nem volt egyszerű azt a pénzt átmozgatni a forint számlámra. Mert az összeg 100.000-Ft alatt volt. (Összes pénzem már a Revolut-on volt.) 7.000-Ft átváltás forintra 26xx-be került.
Annyit még hozzáteszek hogy Euro számlához nagyon ajánlatos egy kártya. Így díjmentesen Top-Up-osz. Revo, Wise, Vivid. stb. De ennek éves díja van.Tehát ahol a FinTech cég nem számol fel díjat.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
<Adamsky>
üzenetére
Ha euróban akarod tartani számlapénzként, akkor a Wise a 15 ezer euró feletti részre évi 0,4% díjat számol fel.
Én vinném az államkincstárba eurós állampapírba, ha nem akarsz vele komolyabban foglalkozni. Fél év után már nyerő lesz, ha meg tudod hosszabb távon is tartani, akkor legalább az infláció ellen védve lesz.
Kapcsolódó topic: Mibe tegyem a megtakarításaimat?
-
mecsek20
tag
inkább vivid
arra van 100000€ betétbiztosítás.
figyelj h bizonyos összeg felett van depozit díj sok helyenha 3 évig nem akarod elkölteni akkor inkább pemáp, államkincstár
-
khron78
őstag
Regisztrációnál first name/last name mezőket milyen módon kell kitölteni? Ékezet lehet benne?
-
<Adamsky>
nagyúr
Sziasztok! Kicsit - 50%-ban - off ...
Szóval egy nagyobb összeget (rendes, nem svindli, Eurós megtakarítás) kellene elhelyezzek valahol.
a) Revolut (van, és használom is)
b) Wise (még nincs, de akkor létrehozok egyet)
Melyik legyen a befutó? A Revolut-tól kicsit tartok, mert egyfelől ők nem nagyon szeretik, ha átutalással kerül rá pénz, másfelől így egy komolyabb összeg jelenne meg rajta egyik pillanatról a másikra. Ilyenkor ugye előfordulhat, hogy blokkolják, nem?
Wise: ott nem lehet gond, hogy egy frissen létrehozott számlára rögtön egy jelentősebb összeggel kezdek?
Olyanoktól várnék tanácsot, akinek van mindkettő, és esetleg nagyobb pénzt mozgatnak....Köszönöm előre is!
ui: Ugye a Wise-nál a pénzem eleve nagyobb biztonságban van, nem? Sajna nem tudom a "terminus technicus"-t de a Wise-nál mintha nagyobb összegig lenne biztosítva a pénz, ugye?
-
fil
őstag
Mikor fizikai kártya lejár, automatikusan küldik az újat vagy rendelni kell?
Ingyenes vagy fizetni kell érte? -
-
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Feltöltéshez utalás vagy kártya az olcsóbb? Az utalásom 0,2% díjjal megy -
-
csinturi
tag
Üdv!
Wise-vel utalt már valaki a Random Capital-hoz?
Az RC kér Swift kódot, de azt csak "Európán kívül" ablakban lehet megadni a Wise-ben, miközben az RC-nek magyar számlaszáma van. -
-
-
zerodot
aktív tag
válasz
üzenetére
Nem tudom, a magyar bankok kártyáinál az a megszokott, hogy azonnal aktív a paypass? Nekem van jópár kártyám, mindenféle fintech meg kriptós cégek kártyái, és konkrétan az összesnél egy chip+pin tranzakcióval kellett aktiválni. És emlékeim szerint a szokványos bankok kártyáinál is...
-
Imero
újonc
Sziasztok, használta már valaki a Wise kártyáját az Amazonnál?

Tapasztalataim alapján egyes oldalaknál kiveri a biztosítékot és extra verifikációt kérnek (Például Alibaba, két Wise (Egy személyes és egy céges) kártyánál is kértek személyit + egy fotót a kártyáról). Az Amazonnál már van erről tapasztalat?
Köszönöm
-
válasz
khron78
üzenetére
amennyiben forintot kapsz / teszel rá és forintban költesz, akkor a vásárlás ingyenes. a kártyának nincs éves díja.
de miért nem nézed meg a díjszabásukat? ott van fentebb a link.
ami előnye, hogy gpayhez köthető, szemben sok magyar kártyával, ami ezt nem tudja.
amúgy mi a specifikus kérdésed, mire használnád?
-
khron78
őstag
Pár mondatban valaki tudná jellemezni a Wise-t? A hátrányai érdekelnének leginkább. Belföldön egy sima bankos internetkártyát ki tudok vele váltani?
-
mályva
aktív tag
válasz
UberMutant
üzenetére
Utalások fogadása EUR, GBP, AUD, NZD, RON, HUF és SGD pénznemekben
ingyenes azt írja.
Köszönöm! -
-
mályva
aktív tag
Rendben köszi, olyan kérdésem lenne még ha sepa utalással fogadok eurót akkor a wise azért bármit felszámít?
-
fogadni többet tud, mint amennyit valaha kapni fogsz.
forintos ATM miért adna neked eurot? -
mályva
aktív tag
Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne a wise számlával kapcsolatban, hogy rendeltem hozzá bankkártyát. De az automatából meddig tudok ingyenesen pénzt felvenni? Van wise on belül belföldi magyar forint is, és euro is. Euros számláról az automatában forintban fogja kiadni vagy hogyan?
Illetve az euros számla wise on és a forint az egybe olvad? Vagy ez hogy néz ki át tudom váltani az eurot díjmentesen forintra? Illetve olyan kérdés lenne még hogy mekkora az az összeg amit sepa utalással a wise tudna fogadni? köszi -
Oliverda
félisten
válasz
Palesztin994
üzenetére
Ha nem akarjátok (egyben) átváltani, akkor szerintem
mehet egyenesen egy magyar (pl. raiffeisenes) számlára. Mondjuk egy ekkora összeg miatt bármelyik bank
bekérhet igazolásokat, úgyhogy erre érdemes felkészülni. -
Palesztin994
aktív tag
Sziasztok!
Az volna kérdésem, hogy ha német számlán örököl a barátnőm egy nagyobb összeget (315.000 euro), akkor hogy a legjobb onnan átutalni? Valószínűleg itthoni deviza számlára jönne, tehát valutaváltás nem lesz. így is a wise a legjobb, vagy felesleges és jobb egyből onnan a mi bankunkba utalni? Ennek is ugye lenne költsége (feltölteni Wise-ra) plusz nem tudom, hogy egy friss wise számlára (még nincs) ha érkezne ennyi pénz, nem zárolnák-e le az egészet azonnal?
-
kraftxld
félisten
Friss tapasztalat, ATM-ből akaram volna kivnenni a havi megengedett összeget, ~60e Ft-ot.
A csodálatos CIB automata feldobta, hogy ez nemzetközi tranazkciónak fog számítani és plusz 700Ft-ot (ha jól emlékszem) kérnek érte.
Nyomtam is egy cancelt, de az lett az eredménye, hogy a pénzt + 700Ft-ot zárolta és át is konvertálta az aktuális napi árfolyamon Ft-ba. -
Maksifül
senior tag
Sziasztok!
Milyen ATM-ekből lehet a legkedvezőbben EUR-t felvenni az egyenlegről? Ha jól láttam, csak az OTP-nek van néhány EUR bankautomatája, azok is csak a legnagyobb városokban.
Az összes többi meg ilyen Euronet ATM, amiről csupa rosszat olvastam, hogy lehúzzák az embert egy csomó pénzzel.
Mi a legoptimálisabb módja, ha az ember Wise egyenlegről EUR készpénzt szeretne felvenni?
-
n@p@lm
addikt
No, reggel 9-re meg is érkezett a küldött euro.
Kérdés:
Van forintom és eurom a megfelelő számlákon.
Ha külföldön (Olaszba) bankkártyával fizetek akkor jól gondolom azt hogy az euros számla használódik automatikusan? -
n@p@lm
addikt
Finnországból küldenének nekem eurot az euro számlámra.
Mennyi nap alatt ér át? (ma küldték).Szerk. : ha létrehozok egy perselyt és oda át akarom irányítani a kapott eurot akkor gondolom marad euroban, nem váltódik át ugye?
Szerk2: nézem lehet euros perselyt is létrehozni, akkor az a kérdés tárgytalan 😊
-
jack982
senior tag
Most vásároltam wise kártyával, de nem látom az alkalmazásban a tételt, ki/be jelentkezés megvolt, böngészőben se látszik a tétel, viszont a vásárlás rendben ment blokk szerint is.Ilyenkor mivan?
Tárgytalan, most jelent meg a tétel, fél órával vásárlás után. -
sifarr
senior tag
válasz
norrberth
üzenetére
jaj elnézést, minden Magyar bank egy rakás......
Csődölne be az összes.
Ehhez csak két észrevétel:
1. Ha a munkahelyed magyar banknál vezeti a számláit, akkor az is csődbe megy. Nem biztos, hogy ennek örülnél.
2. az ember a "jót" a "rosszhoz" képest értelmezi, éli meg. Ha becsődölne az összes magyar, akkor rögtön elégedetlen lenne a CIB-bel, Rafival, stb.
Hát hiányzik ez neked?
-
norrberth
addikt
Én most direkt megnéztem.
Cibről utaltam a wise ra. Én is így töltöm CIb eco 20.000Ft ig ingyenes az utalás.
20 ezrével szoktam tölteni, és nincs darabszám.
kerek 1 perc alatt megjött.Hát fos banknál vagy
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Biztos Otp
jaj nem az 2 nap mire érkezik a pénz.
hehejaj elnézést, minden Magyar bank egy rakás......
Csődölne be az összes. -
zichie
senior tag
Eddig mindig átutalással töltöttem fel a HUF egyenlegem úgy, hogy a Wise magyar bankszámlaszámomra utaltam a pénzt. Igaz ezt általában hétköznap tettem, így meg is jött perceken vagy másodperceken belül. Most vasárnap utaltam magamnak kb. negyed órája és semmi. Most látom, hogy a HUF számlaadatoknál van egy ilyen mondat, amire eddig nem figyeltem: "A számládra érkező utalások jóváírása legfeljebb 1 munkanapot vesz igénybe."
Ez azt jelenti, hogy ha most vasárnap utaltam, akkor lehet, hogy csak hétfőn jelenik meg a Wise HUF számlámon? Szombaton már korábban utaltam, az perceken belül megjött, úgy tűnik vasárnapra ez nem igaz. Szerencsére kis, 15 ezer forint alatti összegről van csak szó. -
n@p@lm
addikt
-
vnorbi
aktív tag
Google Pay-t hol nézed? A https://pay.google.com oldalon nálam sem látszik egyik NFC-s fizetésre felvett kártya sem, csak az adott telefon beállításai közt mutatja.
-
n@p@lm
addikt
válasz
norrberth
üzenetére
Érdekes a story.
Kinyomoztam hogy a Revolutos virtuális mastercardról akarta vonni a pénzt de onnan nem tudta mert nincs rajta egyenleg.
Viszont ez a Revos kártya nincs megadva a Google Payben....
Most megszűntettem a Revos virtuális kártyát az alkalmazásban.
Csak azt nem értem miért onnan akarta vonni ha az a kártya nem is látszódott a kártyák között... -
n@p@lm
addikt
Sziasztok!
Kérdésem lenne.
Tegnap elhatároztam készítek én is egy Wise fiókot, megtörtént.
Feltöltöttem 6000 forinttal, ma igényeltem egy fizikai kártyát, le is vonta a díját, elindult a folyamat.
Párhuzamosan készítettem egy virtuális kártyát is.
A forint számlán van háromezerpárszáz forint.
Google Pay-t beállítottam a Google felületén, de ott már van egy CIB-es virtuális kártya (ami nem együttműködő a Pay-el csak azért van beállítva mert azzal történik a Youtube Prémium előfizetése).
Azaz itt kettő kártya van, alapértelmezettet nem lehet kiválasztani.
Telefonom Redmi Note 8 Pro, NFC-vel.
Próbából vásárolni szerettem volna a Tescóban (1100 forint értékben), csippan a POS, telefonon is megjelenik a virtuális kártya, majd kiírja a Tescos kassza (önkiszolgáló) hogy a vásárlás elutasítva, nincs elég fedezet. A forint számlán ott van kicsivel több mint háromezer forint.
2x megpróbáltam, mindkét alkalommal ugyan az az üzenet.
Összefüggésben lehet hogy még nem jött meg a fizikai kártyám és az még nincs aktiválva? -
VÁMpír
aktív tag
válasz
Oliverda
üzenetére
ez mindig így volt amúgy? úgy rémlik, eurót képes voltam ingyen feltölteni régebben, bár lehet, az másik cég tárcája volt.
mondjuk az USD vhogy mindig mostohagyerek, többe kerülnek általában a tranzakciók, nem szetetik vmiért a nem amerikai bankok.
tud valaki esetleg a wise-hoz hasonló megoldást, ahová USD-t lehet feltölteni kártyáról, és nincs ilyen magas díja vagy maximalizálva van a díj?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 Pro Alpine Green ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080 (ELKELT)
- 179 - 180 - 189 - 190 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD ROG RTX 3070 Ti 8GB Asus A31 PLUS TG ARGB 750W
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Szétnézek az említett topic-ban ...