Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- laca223: A civilizáció mint bugos operációs rendszer
-
LOGOUT
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
viktorhu
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
Gondolom pont ebből a holland sztoriból lehet elege a Mastercardnak. Árthat a kártyahasználat terjedésének, ha az ember nem lehet biztos abban, hogy egy másik országban használni tudja-e majd a kártyáját. Ettől még a hollandok megtalálhatják a nemzeti megoldásukat, ha meg akarják spórolni a kártyaelfogadási díjakat. Hogy a németeket mivel fogják rávenni a kártyahasználatra, az egy egészen másik történet lesz azért
Ott még mindig az a norma, hogy az "EC-kártyával" kiveszik a fizetésüket az automatából, aztán mennek az aldiba kp-vel fizetni. -
Oliverda
félisten
válasz
viktorhu
üzenetére
Állítólag az MC/Visa elfogadására alkalmas terminálok havi költsége jóval magasabb. Mondjuk pár év múlva okafogyott lesz a probléma, ugyanis 2023 júliusától nem bocsátanak ki több Maestro kártyát az EU-ban.
-
Oliverda
félisten
-
viktorhu
veterán
A maestro elég speciális, mert másképp működik a fizetési folyamat is (valami olyasmire emlékszem, hogy nincs rajta foglalási tranzakció, hanem azonnal lekönyvelik a számláról az összeget, valamikor így működött a visa electron is). Az érintett országokon kívül ma már elég nehéz hozzájutni. Viszont ahol a MasterCardot elfogadják, ott már valószínűleg a Visa is menni fog.
Régebben (2012 körül) az osztrákoknál is így volt, emlékszem, hogy pl. a Hoferben a külföldi bankkártyát meglátva a pénztáros már default kiabált, hogy NUUUR DÉBIT! Mutattam rajta az akkor még elérhető OTP-s maestro logót, nem hitt benne, megpróbálta, de működött, viszont a DEBIT feliratú MasterCarddal nem ment.
-
moma
őstag
Sziasztok. A Wise kártyám Visa. És nem látok semmi lehetőséget más típusú kártya igénylésére. Revolutnál lehet kéni master cardot vagy maestrot is. Itt ilyen nincs a Visa van fixen?
-
vnorbi
aktív tag
-
Sziasztok!
Ha Wise számlámra utaláskor nem adtam meg a közleményben semmit, akkor be fog találni a pénz?
A számlaszám, amire utalok Wise-ba történő pénzküldéskor az nem gyűtőszámla, hanem az accountomhoz tartozó egyedi számlaszám, ugye?Köszönöm
. -
sifarr
senior tag
Gondolom ilyenkor felszámítja az átváltási költséget, vagy az már bele van kalkulálva az árfolyamba?
Megnézed a középárfolyamot, és a váltás díja ennek 0,42 %-a. -
válasz
Oliverda
üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Kezdő vagyok a témában, elnézést a sok kérdésért.
Ha HUF számlám és kártyám van TW-nél, akkor hogyan tudok EUR-ban kártyás vásárlást végrehajtani?Igazából a PEMÁP vásárlás gyakorlati kivitelezése érdekelne a TW kártyával.
Nem is kell semmit váltani TW-n, hanem csak vásárolok a TW kártyával és majd a TW átváltja automatikusan?
-
Oliverda
félisten
"Ha jól gondolom a Transferwise-os számlámra ingyen be tudom utalni a HUF-ot (mármint a TW nem számít fel díjat)."
Jól."Az átváltásért számít fel költséget a TW?"
Igen, számít. A honlapjukon pontosan mutatják."Van valamilyen limit a TW-s kártyás vásárlásnál?"
Van. Max. 10 000 font naponta és 30 000 havonta."Van valamilyen költség a TW-s kártyás vásárlásnál?"
Nincs, mint ahogy sehol máshol sincs. -
Sziasztok!
Az alábbi problémára szeretnék megoldást találni és ide irányítottak.
EUR-os PEMÁP állampapírt szeretnék vásárolni magyar bankszámlán lévő HUF összegből, azonban a számlavezető bankom deviza eladási árfolyama (bankkártyával tudnám megvenni az MÁK-ban az értékpapírt) nem a legjobb...Ha jól gondolom a Transferwise-os számlámra ingyen be tudom utalni a HUF-ot (mármint a TW nem számít fel díjat).
Az átváltásért számít fel költséget a TW?
Van valamilyen limit a TW-s kártyás vásárlásnál?
Van valamilyen költség a TW-s kártyás vásárlásnál?Köszönöm a segítséget
. -
moma
őstag
Sziasztok. Pénzváltás szempontból, hogy viszonyul egymáshoz a Revolut és a Wise, látja valaki melyik a jobb? Vagy van e más dolog, amit erre a leginkább érdemes?
-
-
norrberth
addikt
válasz
norrberth
üzenetére
Itt már küldtem, ott a link.
Kikeresed a várost.Én Szabolcsi vagyok.
Nyíregyről vettem le OTP (2.gép)
4400 Nyíregyháza Rákóczi utca 1.Címletek is mutatja.
Pesten van ami ad le 100 ast is.Van Revolutom is, ott majd ingyen váltok 350 ezer forintig lehet.
Curve mögött van, és Curve el napi 200 fontig tudok levenni ingyen Eurot majd.
Havi 2000 -
norrberth
addikt
válasz
UberMutant
üzenetére
Siker 230 Eurot vettem le ingyenesen.
-
laci55555
újonc
Sziasztok új vagyok wise-n.
Nincs magyar bankban számlám hogy tudok egyszerűen pénz feltölteni? Ha több számlaszámról kapok utalásokat akkor letilthatnak?
Köszi előre is -
norrberth
addikt
válasz
UberMutant
üzenetére
Köszönöm

-
válasz
norrberth
üzenetére
a wiseon a váltás kerül pénzbe.
ha nem vetted észre, akkor nem érte el az ingerküszöböd a díja. nem kell foglalkoznod vele. amúgy ott a díjszabásban, mennyi az annyi.nyilván, ha euro van a wiseodon és eurot veszel ki, akkor nem vált, miért is tenné? persze csak akkor, ha annyit veszel ki , amennyid van vagy kevesebbet.
ha pedig nincs váltás, akkor annak díja sincs. -
-
norrberth
addikt
Sziasztok

Ha váltok át forintot Euroba pl 50 ezer forint értékben.
És leszeretem venni Otp ATM ből euroban.Mennyi díja lenne a levételnek?

-
Peter.70
addikt
válasz
UberMutant
üzenetére
Köszönöm
-
-
Peter.70
addikt
Sziasztok,
HUF-t szeretnék utalni folyószámlára. Hol találom meg a díját? Illetve a wise-nél működik a bankkártyával való feltöltés? Esetleg ez ingyenes ( vásárlásnak minősül? )
-
kraftxld
félisten
válasz
UberMutant
üzenetére
-
k!nG
aktív tag
Hali ezt ide is bedobnam ha esetleg vannak erre vonatkozo otleteitek?
Gyors kerdes: FSCS/FDIC license-el rendelkezo bankok kozul melyik elerheto szamlanyitas szempontjabol magyar allampolgarkent?
Keresnek valami biztosabb alternativat, mint a Wise/Revolut gondolva a jovore is es kicsit tanacstalan vagyok. Neztem a Monzo-t, Starling-ot, N26-ot de mind-mind kulfoldi lakcimmel elerheto ami ugye kiesik.
USD/EUR szamla johetne csak szoba, igazabol valami coverage jo lenne ha van. Amerikai lenne oszinten szolva a legjobb, barmi csak ne magyar szamla.
Ilyen fintech oldalon van a fentieken kivul massal tapasztalat?
A valaszokat elore is koszonom!
-
Sziszifeca
őstag
Na próbáltam volna wise kártyát igényelni erre feldobja hogy Magyarországra nem lehet.
Ezt most hogy?
Felhívom őket ma. Remélem felveszik a telefont. -
Oliverda
félisten
válasz
UberMutant
üzenetére
Akkor bele kell építeni az árba a 3,5 százalékos váltási sápot.
-
-
Oliverda
félisten
válasz
UberMutant
üzenetére
Honnan jött az az 5%?
Ha 100 dollárt kiutalsz, akkor abból a Wise-ra már csak 97 dollár érkezik a 3%-os levonás miatt. Ennyiért per pillanat 31 299 forint ad a Wise. Ha PayPalon váltod át forintra a 100 dollárt, akkor 31 135 forint kapsz, vagyis fél százalékkal kevesebbet, egyszóval nem éri meg ezzel szórakozni. Az más kérdés, hogy alapvetően nem éri meg semmilyen devizát fogadni magyar PayPalra, csak forintot. Minden másra ott a Wise vagy a Revolut dolláros, eurós, vagy angol fontos névre szóló számlája, ami semmit nem von le a beérkező összegekből.
-
válasz
Oliverda
üzenetére
két sáp van fyi
1. dollárban veszed ki 3%
2. forintban veszed ki , akkor meg bazi vacak árfolyamon vált egy fintechhez képest, kollega most írta nem is 3.5%-kal rosszabb az árfolyam, hanem 5%-kal. ez azért normális bevételnél elég súlyos veszteség.(ezért is volt szemét a wise, hogy az amerikai számlaszámokat nyáron lecserélte, így akinek korábban sikerült a dollár számla hozzáadása , az is elvesztette, mert most már nem hajlandóak hozzáadni, ,sőt , ha az ember szól a pp üfsznak, akkor még a forintos wise-t sem engedik hozzáadni. ennyit a két sz*r cégről)
-
-
Oliverda
félisten
válasz
UberMutant
üzenetére
Ha átteszi Wise-ra és ott váltja át forintra, kb. ugyanott lesz, mintha PayPalon váltana és onnan utalná ki forintban. Sajnos nem éri már meg ezzel szívni.
-
-
-
xcvbxcvb
aktív tag
A forintos vagy eurós wise számlát be lehet regisztrálni a paypal alá ?
A dollárost nem fogadja el sajnos. -
válasz
Sziszifeca
üzenetére
nézd meg
[link] wise díjk -
Sziszifeca
őstag
Sziasztok.
Nyitottam Wise Forint alapú számlát, amit a Paypal-lal összekapcsoltam.
Vezettem át Paypalról Wisera összeget, meg is érkezett.
Kérdésem, hogy ha igénylek WISE kártyát, akkor az ezen lévő összeget bármelyik ATM-nél ki lehet venni, és ami fontos hogy ennek van e díja?
köszönöm
-
donbig
tag
válasz
jack982
üzenetére
Itt már nem lesz semmiféle előjáték.
Jobban megnézve hullámos lett pont a chip felőli részén, valószínűleg mégis sérült. Ha jól emlékszem a cseréért fizetni kell.GPay-be betettem, még nem használtam soha, ha nem jól működik az NFC-s fizetés kérek cserét, én szinte mindig Wise-al fizetek. -
donbig
tag
Érintéses fizetés működik nálatok? Ma négy különböző helyen próbáltam, sehol nem tudtam így fizetni. Látható sérülés nincs a kártyán, nem tudom mi a búbánat lehet vele. Egy kicsit kényelmetlen dugdosni, és még egy év van a lejáratig.
-
Oliverda
félisten
Elindítod a folyamatot, majd elutalod a forintban a megadott számlaszámra az összeget, amit átváltana és továbbítanak miután megkapták. Egyébként milyen európai bankszámlát adtak meg?
Ha nyitsz benne forintos számlát (ingyenes), akkor csinálhatod manuálisan is, és akkor biztosan belföldi utalásnak minősül a küldés a te oldaladról.
-
Ataxia
tag
Üdv
Magyaroszágól szeretnék az Usába egy nagyobb összeget utalni. (forintot- dollárba)A rendszer azt kínálja fel,hogy egyedüli választásként,hogy az összeg nagysága miatt a bank fiókomból manuálisan utaljam el az összeget egy adott európai bankszámlaszámra és az összeg beérkezése után ők továbbítják azt.
Mivel nem vagyok jártas és most először utalnék nagyobb összeget külföldre, ezúton kérnék tájékoztatást ennek menetéről.
-
donbig
tag
válasz
scott_free
üzenetére
Hozz létre perselyt, a pénzt ott tárold, annyi legyen csak a számlán amennyit elköltesz. Egy pillanat alatt át lehet tenni. Virtuálissal is csak ehhez összeghez férsz hozzá, a perselyhez nem.
-
scott_free
senior tag
Üdv,
nyitottam fiókot, rendeltem bankkártyát.
Ennél be lehet valahol egy vásárlási limitet állítani? Vagy a fiókomban lévő összes pénzhez hozzáfér?
Mi a helyzet a virtuális kártyával? Ott lehet külön limitet állítani?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Konteó topic
- Hobby rádiós topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- LG 32GP850-B 32'' Sík QHD 165 Hz 16:9 G-Sync/FreeSync NanoIPS Gamer Monitor - Karácsonyi akcióban!
- RYZEN 7 5800X + hűtött VRM-es A520 alaplap + 32GB hűtőbordás DDR4 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- Noblechairs Epic - Valódi bőr
- iPhone 15 PLUS 128GB kék sérült kijelző, KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 90%! Fulldoboz!
- GAMER PC - i7-7700, 16GB DDR4, GTX 1650
- Új és régi konzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - Már 12.52 FW-s PS4-ek is!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3139
- Honeywell DC313N elemes kapucsengő
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- iKing.Hu - OnePlus Nord 4 5G 16/512 GB Használt, karcmentes 3 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Ott még mindig az a norma, hogy az "EC-kártyával" kiveszik a fizetésüket az automatából, aztán mennek az aldiba kp-vel fizetni.