Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ajánlom a topicját a Curve-nak hátha ott több segítséget kapsz/ célra vezetőbb.
-
dredjudge84
őstag
Sziasztok!
Curve mögött szeretném használni a wise kártyámat, mostanában egyre többet előfordul hogy elutasítják a vásárlást. A boltban azt mondják hogy fedezethiány, a Curve alkalmazásban csak annyit látok, hogy a bank elutasította. Lehet erről tudni valamit, esetleg másnál is fordult elő ilyen?
-
Noxy
veterán
-
wayne1
senior tag
-
oil120
senior tag
Sziasztok,
Hogyan tudok a wise számlámra forintot átvezetni bankártyás fizetéssel?
Eddig mindig utaltam az OTP-s számláról. Vagy valamit benéztem és nincs ilyen lehetőség? -
Laslow
senior tag
válasz
Ivy.4.Ever
üzenetére
Én is szeretem a Magnetet, csak arra gondoltam, hogy más helyeken magasabb kamaton lehet tartani a pénzt, legalábbis sokáig ez volt a helyzet. Bár most ez a 4,9-5,4%-os Magnet EBKM szerintem már nem rossz pár hónapos távokra. Hosszabb távra meg szerintem PMÁK/PEMÁK való, ami szintén 0 Ft-ból kijön, legalábbis ha közvetlenül az Államkincstárnál nyitsz hozzá számlát. És a posztod alapján én hosszab távú megtakarításra asszociáltam, és erre írtam, hogy arra nem a Magnetet ajánlanám (egyszerűen az alacsonyabb elérhető kamatok miatt).
-
Laslow
senior tag
válasz
Ivy.4.Ever
üzenetére
Magnetnél megtakarítani? Arra nem igazán alkalmas, szerintem.
-
jbnd-007
tag
Munkabért utaltatnék Wise-ra. Aztán onnan vagy az Államkincstárba (kártyás fizetés), vagy a Concorde-hoz (utalás) menne tovább. Működne ez? Van olyasmi eltérés egy hagyományos banktól, amiről nem árt tudnom?
-
válasz
Ivy.4.Ever
üzenetére
-
Simulacrum
senior tag
Ha megújult a személyi igazolványom van teendőm a Wise felé? Néztem az adatoknál ott nem szerepel igazolványszám.
-
Most ugye jön majd a 3k Euro feletti "adóztatás" Wise-on. Ha valamikor csak egy továbbutalás erejéig utalok a számlára akkor pontosan milyen költséggel kell számoljak majd? Egy havi kezelést levon és kész?
-
venom8888
őstag
Nxnx
-
Bertiee
senior tag
Sziasztok!
Zsebpénz biztosítás lenne a feladat leányom számára (például nyári bulik költőpénzének finanszírozása), az én Wise fiókomon keresztül.Például egy létrehozott virtuális Wise kártyát hozzá tudok adni lányom telefonjának google pay fiókjához?
-
törölt tag
-
Laslow
senior tag
Sziasztok!
Nem azonnali, hanem adott árfolyamhoz kötött devizaváltásokat lehet valahol listázni, netán sztornózni a szándéknyilatkozatot? Nem látok rá felületet. (Nincs ilyen szándékom, csak a lehetőség megléte vagy nem megléte érdekel.) -
törölt tag
3-ből kettő revolut idő előtt meg jött kb. 1 később, így gondolom lehet realitása.
-
-
Hínár929
tag
Sziasztok,
Szokott csúszni a kártya kiszállítás? Múlt héten kellett volna megérkezni. Posta kézbesíti, ajánlott esetleg sima levél, vagy futarcég hozza? -
moma
őstag
-
törölt tag
Ibannal inkább nemzetközi utalás nem?
-
moma
őstag
Kicsit megint megkeveredtem
Ha hollandiai(ha ennek van jelentősége) wise-ról szeretnék forintot utalni(amit ott vátok euroból) egy magyar számlára, akkor az a magyar számlaszámmal megy, vagy az ibannal? És amúgy a feltételei ugyanolyanok a kettőnek? -
Degeczi
nagyúr
válasz
Oliverda
üzenetére
Pl. azzal kezdi, h a BT headsetet nem engedi, így pedig nem könnyű napközben találni egy csöndes szobát... most, h kollégák már nincsenek akár mehetne is, de a hívó fél ablaka végig fekete marad, csak alul jelenik meg az utasítás, h mondjam ki a nevemet - aztán ennyi, nem jut tovább...
Otthonról kipróbálom még, de ez így nem vmi sima ügy, sokkal egyszerűbb lenne a szokásos módon, személyit és magamat fényképezve, mint pl. a Wise-on. -
Degeczi
nagyúr
válasz
Oliverda
üzenetére
Viszont úgy látom, német cím nem lesz jó, mert akkor videóhívással ellenőrizné a személyazonosságot... te milyen országbeli címmel nyitottad?
-
Oliverda
félisten
Euró tárolásához és utalásához nem kell kártya. Virtuálisat pedig amúgy is kaphatsz.
-
Ivy.4.Ever
őstag
válasz
dredjudge84
üzenetére
Meg fogod kapni biztosan. Ennyi embernek technikailag nem lehet egyszerre kiküldeni levelet.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Oliverda
üzenetére
Szimpatikusnak tűnik, valóban, és azt írja, magyar személyit is elfogad, tehát nem a (most úgy látom osztrák, német vagy spanyol) állampolgárság a feltétel.
Viszont az OK, h nincs számlavezetési költség, de nem találom az oldalukon az EU-n belüli utalás esetleges költségét, merre lehet ez? -
dredjudge84
őstag
válasz
Ivy.4.Ever
üzenetére
Még nem kaptam semmit, pedig fel vagyok iratkozva a hírlevélre, akkor rám nem vonatkozik, azért ilyen jellegű változásról mindenkit értesíteni kell!
-
Ivy.4.Ever
őstag
válasz
dredjudge84
üzenetére
Ez egy email amit mindenki megkapott. Vagy lehet csak a hírlevelesek.
-
törölt tag
válasz
Braddock
üzenetére
Úgy látom, egyelőre a Revolut jobb választás volt... pedig gondolkodtam wise-ban is anno...
Mondjuk kiváncsi leszek, ott mikor változtatnak, ha fognak.... bár, azért a kettő között elég nagy a különbség felhasználói táborban.Eurót, amúgy államkincstárnál éri meg jobban, ott legalább kamatozik vmit...nem is értem, aki wise-on tárolja, miért...
-
Sisco2
tag
válasz
Degeczi
üzenetére
Ha így nézed igen. De nálam ez általában úgy van hogy HUF -ot utalok Wise-ra, azt váltom EUR-ra (-0.47%) abban tartom HUF gyengülés miatt. Onnan költök vagy ha kell HUF akkor általában "jobb" gyengébb forint árfolyamon visszaváltom amin már eleve nyertem pár százalékot és ebből persze jön mégegyszer (-0.47%) váltási költség.
Erre jött volna most rá az éves 0.9% tartás, ezért rakom át USD -be illetve az uj forintot is már oda váltom. -
Hírlevél:
"Egyes díjaink 18-06-2022 napjától emelkednek a következő útvonalakon:
Utalás indítása EUR, GBP és CHF pénznemekből bármely pénznembe
Utalás indítása RON, PLN és CZK pénznemekből bármely pénznembe
Az EUR-ban történő pénztartás limitje és díjai megváltoznak 18-06-2022 napjától:
Személyes felhasználóknak a pénztartás a következő összegig ingyenes: 3,000 EUR
Az üzleti felhasználóknak a pénztartás a következő összegig ingyenes: 30,000 EUR
A limit feletti tartás díja: 0.90% évente
Miért emelkedtek a költségeink?
A közelmúltban bevezettünk egy kiegészítő hitelesítési ellenőrzést, hogy a pénzed biztonságban legyen.
A piacok volatilisebbek lettek, amely miatt drágábbá vált a devizavásárlás és -eladás.
Az Eurózóna negatív kamatlábai miatt többe kerül, hogy nagyobb összeget tartsunk EUR-ban az ügyfeleink számára.
Tudjuk, hogy ez nem túl jó hír, és sajnáljuk. Amint lehet, újból csökkenteni fogjuk a díjainkat. Tudj meg többet arról, hogy milyen esetekben vonatkoznak rád az árváltozások." -
törölt tag
Az úgy teljesen más... nyilván akkor konkrét céllal volt.
-
6120
tag
válasz
üzenetére
Kb három éve elkoltoztunk Magyarországról. Tavaly év végén eldöntöttük hogy eladjuk a lakást 22ben, mert mar nem kell szja-t fizetni utána. Üresen állt a lakás, közben ugyan nőtt az értéke de euróban nem annyira. (328-on váltottam mikor költöztünk)
Itt szeretnénk venni most egy lakást és ehhez kellett az ára… -
törölt tag
Nem tudom... De én úgy értelmezném, hogy a 15.000 euró az lehet összegként értendő, devizától függetlenül. De lehet nem jól gondolom.... és tényleg csak euróra vonatkozik.
Nem tudom, ilyen árfolyam mellett érdemes-e euróba váltani, és utalni osztrák számlára... Eleve van egy árfolyam-kockázat, másrészt kamatozni sem fog.
Persze, ha van vele vmi konkrét terv, az más kérdés

De akkor lényeg, hogy a wise, csak transzferszámla, gondolom költségek miatti, optimalizálás.
-
törölt tag
És meddig mersz ennyi pénzt rajta tárolni? Illetve milyen költségei vannak?
-
6120
tag
válasz
dredjudge84
üzenetére
Most adtam el egy lakást és az árát arra kértem; de nem volt fennforgás.
85m HUF -
merqree
őstag
válasz
dredjudge84
üzenetére
2019 óta van még csak TW számlám, de eddig nem volt gondom. A legnagyobb összeg, amit egyszerre “mozgattam”, 1,5millió HUF volt (befizetés, konvertálás, utalás)
-
dredjudge84
őstag
Üdv!
Mennyire szokott wise esetén olyan lenni, mint revolutnál, hogy egyszer csak zárolás van a semmiből?
-
Degeczi
nagyúr
válasz
dredjudge84
üzenetére
A konvertálás forintra.
-
sajtos365
tag
válasz
werszomjas
üzenetére
Küldtem
-
werszomjas
addikt
Sziasztok,
Revolut mellé szeretnék egy wise számlát is.
Itt van meghívó kód ahol regisztrációhoz jár valami kedvezmény? -
Hínár929
tag
Sziasztok,
köszönöm a hasznos tanácsokat.
A legjobb megoldás mindkettő használata.
Megvan az a pár dolog aminek utána kell még méznem, de a fenti kommentekben ott az irány, a cím szavak amire fókuszálhatok
Elsőre elég bonyolultnak tűnt ez az egész, de már dereng valami. -
CsabaSteel
aktív tag
?
-
merqree
őstag
válasz
Hínár929
üzenetére
A Revolutnál n+1-szer több alkalommal olvasni, hogy zárolnak vagy kérdezősködnek, mint ahányszor a Wise-nál teszik.
Nekem van mind a kettő, de kizárólag a Wise-t haszálom. Télen és nyáron is egy-egy hetet töltünk Ausztriában, és a Wise számláról szoktam elutalni a szállás árát, és azzal fizetek mindenhol. Egy-egy ilyen "kiruccanás" közel 300-500ezer forint, kb ekkora összeggel szoktam "megtolni" a HUF egyenleget átutalással (Raiffeisen Gold 2.0 ez ingyenes), és sosem kérdeznek a Wise-nál.
Szóval én csak Wise-t használok, sosem volt vele gondom. -
Hínár929
tag
Sziasztok!
Légy szíves segítsetek dönteni.
Erste lakossági számla mellé, wise vagy revolut?
Európai nyaralásokhoz repjegy és szállás kifizetése, külföldi vásárlások nyaralás közben.
Ilyen felhasználáshoz melyik lenne jobb?
Köszi, előre is. -
-
oil120
senior tag
Sziasztok,
Szerbiában használnám a Wise kártyámat üzemanyagra és pályadíjra. EUR, USD, GBP és forint tárcáim vannak. Melyiket fogja használni fizetéskor, illetve be kellene-e állítanom valamit?
Köszke -
merqree
őstag
válasz
kmisi99
üzenetére
Ha a Wise-nél lévő forint egyenlegeden van a pénz, akkor a wise napi árfolyamon fogja átváltani és levonni.
Ha a Wise-nél lévő EUR egyenlegeden van a pénz, akkor onnan fogja levonni.Arra az eshetőségre nem tudom választ, ha a Wise HUF számlán nincs egyenleg, hanem egy bankkártya van mögötte, mint fedezet, mert így még nem használtam. Vagy én értelek rosszul.
Én minden esetben azt csinálom, hogy a saját bankszámlámról utalom az összeget a wise HUF számlára, majd átváltom EURra.
-
kmisi99
addikt
Sziasztok! Nem teljesen tiszta, hogy külföldön hogy lenne a leggazdaságosabb használnom a kártyát. Eddig úgy csináltam, hogy a devizta számlához adtam hozzá teszem azt eurót de az erste forint kártyámról, viszont gondolom ez nem gazdaságos. Akkor a forint (wise) számlához adjam hozzá a sima forintomat aztán majd a Wise a megfelelő devizába váltja fizetéskor jobb árfolyamon?
-
kammler
senior tag
K&H-ról működik a kártyás feltöltés? Mert most mindig elutasítja. Kód megjön aztán pirosx. Google pay-en szintén. Curve-on át megy .. Egyéb más kártyás google pay-es vásárlás megy. Csak közvetlen k&h-s nem. Felhívtam K&H-t náluk nincs semmi. Számlatörténetbe se látszik próbálkozás.
-
noorbertt
őstag
válasz
Ivy.4.Ever
üzenetére
kb azt szedtem ossze h
magyar szamla -> revolut: kolteni, virtualis kartya -> wise tarolni EUR -
noorbertt
őstag
Sziasztok,
kicsit pörgettem pár oldalt és többször feljött hogy Revolut ról utalni wise-re.
Miért? Jobb a wise? Mivel add többet ?
-
szandra.g
újonc
válasz
UberMutant
üzenetére
Álmomban nem gondoltam, hogy valaki ennyire összeszedett információkat fog majd felvázolni nekem! Ezer köszönet és hála az idöért, amit rám áldoztál, most már végre van kevés fogalmam a dologról.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB,Kartyafuggetlen,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Bialetti kézi kávéőrlő
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Én is utaltatom magnet számlára a megtakarítani valót automatice miután befizettem az állandó havi költségeket.
meg főleg azt nem, hogy most számít e ez. Van euróbában az a sepa vagy mi, de mintha ott is lenne határon túl valami költség. basszus lehetne itt is valami EU standard mint amit csináltak a roamingnál, hogy nem kelljen mindig gondolkodni, hogy most mi van