Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
félisten
válasz
dredjudge84
üzenetére
Nyilván többen is pont ugyanazt kamuzzák, mert épp nincs jobb dolguk...
-
Oliverda
félisten
válasz
dredjudge84
üzenetére
A gyakorlat mást mutat...
-
Oliverda
félisten
válasz
dredjudge84
üzenetére
-
Bogyi007
veterán
Sziasztok! Van már évek óta Revolut számlám fizikai kártyával is, de gondolkodom egy Wise számlán is.
Jól tudom hogy itt van rendes magyar számlaszám is amire azonnal lehet utalni bármely magyar számláról? A Revolutra párom CIB-es kártyájáról szoktunk direktbe utalni, valamint néha kissógim OTP-s kártyájáról, valamint fateréknak van egy OTP-s számlaszáma kártya nélkül. Utóbbira lenne jó sokszor oda-vissza irányban utalni akár hétvégén is gyorsba.
Erre a Wise számla tökéletesen megfelelne ugye?Valamint az érdekelne hogyha teszem azt Otp-s számláról 30000 forintot küldök Wisera és azt átakarom küldeni Revolutra akkor ahhoz elég ha a Wisehoz virtuális kártyát adok és arról feltöltöm a Revolutos kártyát vagy mindenképpen kell hozzá egy fizikai Wise kártya is? És persze milyen díja van ennek.
Mondjuk konkrét példának ezt a 30000 forintot. Wiseról indítva a revolutra mennyi veszik el belőle.Köszönöm előre is a választ!
-
dredjudge84
őstag
Ha akarok zenről wise-ra usd-t utalni, az megoldható valahogy? Mert a zen ibant kér, de azt nem találok wise-n.
-
Noxy
veterán
válasz
UberMutant
üzenetére
Ok igen. Bocsi de ezt most kevertem a Revolut-l.
De sztm közel sem annyi mint a banki utalás díja.
1 040 000 Ft -> 6 656 Ft utalási díj b. kártyával a Wise Ft számlára. -
-
Noxy
veterán
Miért utalni akarsz?
Wise Ft számlát fel lehet tölteni ApplePay, GooglePay, bankkártyával, ami költségmentes. A napi limitet ellenőrizni kell. Ha kevés, akkor max felemeled, vagy több részletben töltöd fel.
Az e-mail címet meg a Wise app-ban a beáll.. - biztonság menüben tudod módosítani. -
Ijk
nagyúr
Ausztriába kellene fizetni 2500 EUR-t. Eddig készpénzt váltottunk és azzal fizettünk, gondoltam olcsóbb lenne utalni Wise-al. Raiffeisen számlám van, erről utalnom kell Wise-ra ami továbbküldi? Próbálom a költségeket összeszedni, mert így kapásból lesz utalási költség.
-
S@c@
őstag
Sziasztok! Mekkora osszegig van biztositva a wise felhasznalok szamlai?
(Pl sperbanknal kb 30 millio ft volt)
-
hhgygy
senior tag
Bocs, egy kicsit off. gmail-es címmel vagyok regisztrálva a wise-ban, minden üzenetet oda kapok.
A wise-os üzeneteim a laptopon a browserben nem jelennek meg az Inbox-ban, csak az All Mail folderben. Ez miért van és hogyan lehetne beállítani, hogy mutassa a Wise-os üzeneteket az Inboxban? -
Manitou
veterán
Erste ATM-ből valaki vett már fel Ft kp-t Wise kártyáról ?
Ebben az esetben él a havi 200Euros ingyenes kézpénzfelvét ? Vagy az erste számol majd fel valamit a tranzakcióért ? -
válasz
dredjudge84
üzenetére
Milyen telefonod van?
-
dredjudge84
őstag
Valaki meg tudja mondani hol lehet kikapcsolni a biometrikus azonosítást, mert nem azzal hanem pin kóddal szeretnék belépni?
-
losslessonly
csendes tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Ezt én is megerősítem. A Wise a magán és a céges számlámon is enged létrehozni virtuális bankkártyát fizikai kártya rendelése nélkül. Akár többet is.
Hasznos opció a "freeze", amivel pl. webes vásárlás után lefagyasztod a virtuális kártyát, így véletlenül sem tud senki vásárolni a kártyaadatokkal (pl. ha feltörik a webshopot és megszerzik az ügyfél adatokat). -
vargacs0909
csendes tag
Igen. Közben ránéztem az utalás státuszára és felfüggesztett állapotban volt. A folytatáshoz kérték ezt a politikai nyilatkozatot, illetve hogy hol, milyen státuszban dolgozom (mondjuk a levélben említett céghez semmi közöm, életemben nem hallottam róluk).
Kitöltöttem, tovább engedett
Csak fura volt, még nem találkoztam ilyennel...
-
válasz
vargacs0909
üzenetére
Két eset állhat fent.
1. Összetévesztettek valakivel (nem hiszem), amit bizonyíthat, ha nincs közöd az általuk megnevezett céghez.
2. Beleestél egy pénzmosás elleni ellenőrzésbe. Ez teljesen normális, a pénzügyi szolgáltatók kötelesek ellenőrzéseket csinálni, és ebben az esetben valószínűleg egy szoftver úgy döntött, hogy valami gyanús történt a számládon,, vagy azzal kapcsolatban.
-
jobarat01
tag
válasz
vargacs0909
üzenetére
Asszem az összes wise-os emailt megkapod a fiókodban is a csengőnél, nézd meg, hogy ott szerepel-e
-
vargacs0909
csendes tag
Törölve.
-
Sziasztok!
Kérdés: Ha utalással akarok teljesíteni egy megbízást, de nem egyben, hanem több részletben küldöm el a szükséges pénzt, azt elfogadja a Wise? Pl. ha szükség lenne 1000 EUR küldéséhez egy 400k-s utalásra, de én nem 400k-t utalok az adott azonosítóval, hanem 4x100k-t, akkor az működik?
-
hockeyapu
senior tag
Beregisztrált egy barátom, de nem tudok neki küldeni, mert nem találja a rendszer, de a meghívottjaim között látom. Új regisztráltnak enged hitelesíteni, mielött megkapta volna az induló összeget ? Elakadtam, pedig már csináltam és működik.
Köszi , ha segítetek ! -
vesir
tag
Mivel járok jobban ha utaláskor azt választom, hogy a Wise-os betéti kártyám használatával történjen az utalás, ami sokkal drágább? Indítható chargeback ha gond lenne?
-
cocka
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
Mondjuk a konkrét feltételt nem tudjuk. Mert akkor lehet, hogy úgy kell értelmezni, hogy elég egyszer fizikai kártyát rendelni és utána ha lejár, akkor sem lesz hirtelen érvénytelen a virtuális kártyád.
Azért az különbség, hogy a digitális kártya használhatóságának feltétele, hogy
1. Valaha már rendeltél fizikai kártyát csak azért, hogy a digitálist is létre tudd hozni.
2. Fenn kell tartanod egy fizikai kártyát, ahhoz, hogy a digitálist használni tudd.
-
cocka
veterán
Sziasztok!
A hamarosan lejáró kártya helyett az újat automatikusan küldik ki a címre és vonják le érte az összeget vagy nekem kell kérni vagy hogy van ez?
Járt már le valakinek a Wise kártyája?
Mivel kb. 1 Ft-ot tartok rajta, a levonás miatt mínuszba is mehet a számla vagy hogy értesítenek arról, hogy már fizetni kéne?
-
sanpetaa
csendes tag
válasz
üzenetére
Ahogy nézem igazából mindenképp megérné wiseon próbálni. Céges ügyfeleknek már 30.000 euro a limit amennyit lehet tartani plusz költségek nélkül, tehát nyugodtan állhatna ott pénz.
És ha jól számolom jelenlegi árfolyamon a rafiban ~4500 EUR átváltásán ~60.000+ lenne a veszteség..
Tehát jelenleg legjobb megoldás wise vagy revolut lehet + egy legolcsóbb magyar vállalkozói számla ÁFA kör esetén, jól gondolom? -
sanpetaa
csendes tag
válasz
üzenetére
Tehát akkor kötelező magyar vállalkozói számla is. Viszont ezek ha jól látom minden esetben fizetősek (talán a Rafinál van most 12 hónap ingyen).
Így szerinted megérné csak az EUR-HUF átváltások miatt Wisere intézni mindent?
A NAVnak az esetleg nem szúrna szemet, hogy a hivatalos vállalkozói számlán nem is forogna pénz, üresen állna?- miközben wise ról fizetném az adóterheket? -
sanpetaa
csendes tag
Sziasztok, először is elnézést kérek ha volt már róla szó, nem találtam meg keresgélve.
A következő hetektől külföldre fogok dolgozni, ahol EUR -ban fogom kapni a fizetésem egy magyarországi cégen keresztül.
Erősen húzok affelé, hogy Wise-t vagy Revolut vállalkozói számlát nyissak erre a célra.
Ott váltanék EUR-HUFra és utalnám át esetleg magyar banknál nyitott folyószámlámra, de az adóm onnan fizetném (célszerű onnan fizetni ahova érkezik a bevétel)
ÁFA körön túl magyar jogszabálynak megfelelnek jelenleg ezek a cégek?
Van aki közületek oda kapja a fizetését? Esetleg melyiket preferálnátok (akár a díjaktól függetlenül)? Mik lehetnek a buktatói ennek?
Köszönöm, -
szállitó
senior tag
Sziasztok ! Ha automatikus váltást állitok be és a perselyben van a pénz végrehajtja vagy csak akkor ha egyenlegen van?
-
Oliverda
félisten
válasz
üzenetére
Igen, pontosan.

Annyit tennék hozzá, hogy kártya nélkül elég borsos lesz a Raiffeisenről devizákat utalgatni. Már évi egyetlen nagyobb összeg esetében is könnyen megtérülhet a 3600 forintos éves kártyadíj, ráadásul a kártya alatt ~700 forintos díjért cserébe lehet váltogatni a számlákat.
-
Kátai
senior tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Tegnap nyitottam a Raiffeisen banknál USD és CHF számlát (OBA betétbiztosítás miatt) bankkártya nélkül. A Wise-nél van EUR és USD számlám számlaadatokkal.
Sajnos ma szembesültem vele, hogy ha CHF -nek nincs számlaszáma a Wise-nél.
Namármost úgy képzeltem, hogy magyar számlámról utalok Ft-ot a Wise számlámra, ott átváltom a kívánt valutára és azt utalom az itthoni devizaszámlára, elkerülve a magasabb konverziós költségeket. Ez rendben is van, de visszafelé, mivel a Wise-nél nincs CHF bankszámlaszám nem tudom közvetlen utalni rá. A kérdésem, CHF-et lehet utalni a Wise USD vagy EUR számlára?
Közben olvastam, a Wise oldalán, hogy csak azonos pénznemben fogadnak utalásokat
.
Mi lehet a megoldás? -
Oliverda
félisten
-
MiniXD55
tag
Sziasztok!
Szeretnék USD-t tárolni egy számlán, kérdésem a következő:
Jelenleg egy Forint számlám van az OTP-nél, ehhez melyik lenne a jobb megoldás, nyitni egy deviza számlát az OTP-nél és utalgassam a wiseon keresztül, vagy a wise-on tároljam az adott összeget. -
törölt tag
1. nem felesleges
2. nem csak magán vélemény. De ehhez mondjuk a cikket sem ártott volna elolvasni."Az Európai Unió betétbiztosítási rendszere elég világos: gyakorlatilag mindegy, hogy a cég székhelyén illetékes betétbiztosítási alapban mennyi forrás van. Ha csődbe megy egy bank vagy egy Revoluthoz hasonló pénzügyi szolgáltató, mindegyik tagállam betétbiztosítási alapja köteles helytállni attól függetlenül, mennyi forrás van az alapban. Ha a kifizetendő összeg meghaladja az alap vagyonát, akkor több, azonnali forrásbevonási lehetősége is van: jegybanki hitellel vagy épp kötvénykibocsátással napokon belül elő lehet teremteni a pénzt. "
3. Vicces olvasni, a betétek mértékének nagysága miatti aggódást, amikor a legtöbbek szerint nem bíznak benne az emberek, és csak gombokat, vagy azt sem tartanak rajta. - Ezek szerint még sem gombokat, hanem szemmel isl átható összegek is megfordulnak, vagy parkolnak rajta.
4. A 20 millió revó ügyfél, nem mind a Litván fennhatósághoz tartozik, ez csak az eu-s regisztrációkra vonatkozik. Az angolok pl Angliához (ahol még nincs is banki engedély, de kriptóra már van végleges.) többiek (más állampolgárok) megint más tagszervezethez.
5. Angol és Litván nyelven lehet hivatalosan ügyintézni, de úgy tudom Revonál pl a többnyelvű ügyfélszolgálatokat is tervezték (aztán mikor lesz belőle vmi más kérdés).
6. A "Wise biztonságosabb, mert csak". A Wise, ugyan letétbe köteles helyezni a pénzedet, tehát nem kezelheti mint egy bank, aki pl hitelezhet, kamatot adhat stb. De ha a Wise becsődől, vagy ahol a pénzedet lekötötte az nem jelenti azt, hogy te vissza is kapsz minden forintot (erre nincs garancia). Tehát a wise inkább egy pénzváltó szintjén van, ami egy alacsonyabb szint a banki rendszerben. De ezzel sincs önmagában probléma szerintem, ez is lehet hasznos, jól felhasználható.
7. "Dehát az RV veszteséges"
Mivel a Wise, megragadt a pénzforgalmi szinten és nem is kíván több lenni ennél + azért kér pénzt ezért azért amazért. Így nyilván más a bevételi és kiadási oldala is, mint egy expanzív tevékenységet foglaló vállalatnál, ami nem csak a teljes banki palettával tervez rendelkezni, de újabb és újabb rész egységeket integrál. Lásd a fizetési terminált, vagy a fizetési felületet, paypal mintájába ami bekerülhet a webshopok oldalaira... és még sorolhatnánk... Itt teljesen más a bevételi és a kiadási oldal helyzete.8. Azért a Revonál is szerintem lesz racionalizálás... pl hitelkártyákkal való feltöltés visszadobása, kriptó % emelése. (bár egy szinten már lehet olcsóbb is így, de az magasabb mint eddig volt.)
Összességében, jó esetben kiegészítik egymást, a különböző cégek, megoldások.
https://forbes.hu/penz/revolut-csanyi-otp-bank-magyar-mnb-hitelkartya/
Sajnos egy ideig csak 1 hsz-t tudok írni, így összefoglalva reagáltam vmennyire a felvetésekre...
-
ekdavid
tag
Köszönöm, megnézem mindenképp!
-
Oliverda
félisten
válasz
dredjudge84
üzenetére
Csak annyi köze van hozzá, hogy az adott ország nemzeti bankja biztosít hitelt a kártalanításhoz, mint ahogy az itthon is történt még tavasszal: [link]
-
dredjudge84
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
"A Revolut Bank UAB az Európai Központi Bank engedélyével és a Litván Nemzeti Bank felügyelete alatt működik."
De ez nem azt jelenti hogy ők kártalanítanak (itthon sem a MNB kártalanít) , hanem azt jelenti, hogy ők felügyelik a revolutot, hogy mindent szabályosan csinálnak e. A betétbiztisítási alap már más tészta.
-
Oliverda
félisten
válasz
ekdavid
üzenetére
"Olcsóbb, ha bankon belül (Raiffeisen) átváltom az euro alszámlámra, és onnan utalom wise-ra, vagypedig küldjem egyből a forintot wise-ra? Köszi előre is a tanácsot! "
Ezt csak te tudhatod, hisz nem ismerjük a csomagod vonatkozó díjait.Látatlanban egyébként esélyes, hogy olcsóbb, ha beiktatod a Wise-ot, de ez csak tipp.
-
ekdavid
tag
Sziasztok! Kicsit offtopic matematikai tanácsot szeretnék kérni:
Vállalkozói huf számláról utalnék magamnak wise euros számlára. Van euros vállalkozói alszámlám is, de a forintos főszámlán van most az 1M utalandó összeg. Olcsóbb, ha bankon belül (Raiffeisen) átváltom az euro alszámlámra, és onnan utalom wise-ra, vagypedig küldjem egyből a forintot wise-ra? Köszi előre is a tanácsot! -
embe
nagyúr
Köszi Urak!
Akkor perselyezek.
A perselyből átrakható akkor bármikor a forint számlára igaz? -
zsola400
senior tag
-
Ha euróban történik a terhelés, akkor a Revolut az euró számládról fogja vonni (ha van rajta elég pénz). Ha dollárban, akkor a dollár számláról. Ha valamelyiken nincs elég pénz, akkor a forint számláról.
A lényeg, hogy mindig olyan számláról próbálja elsődlegesen levonni az összeget, aminek a pénzneme egyezik a terhelés pénznemével.
-
embe
nagyúr
válasz
zsola400
üzenetére
Magyar regisztráció, és van rajta elég.
Igaz a vásárlások dollár illetve euró elszámolásúak voltak.
Viszont az alkalmazásban a kijelző felső részén az euró számla van a sorban elől, utána van a forint.
Csak ez így nekem nem jó, nem szeretném azt az összeget elhasználni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Acer Predator Helios 18 AI I9 ULTRA 9275HX, 192GB RAM, 2TB SSD, RTX 5080
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Egyedi ékszerdobozka
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3828
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
.