Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
sopruk
senior tag
Simán, mint egy kártyás vásárlás. Megadod a kártya adatokat, aztán az összeget, a bankodnál engedélyezteted és már ott is a pénz.
Innentől a pénzküldés egymás között Revoluton ingyenes. Fel tudjátok egymást venni barátnak...
Viszont először nem lehet hatalmas összegekkel kezdeni a feltöltést, szép fokozatosan emelik a limitet...Ja és ha meghívóval regisztrálsz, a meghívó fél ajándék pénzt kaphat, amit ha jófej, megoszt a meghívottal...
Jut eszembe, fizetési meghívást is tud küldeni neked, akkor csak bankkártya adatokkal tudod küldeni a pénzt (mint egy kártyás vásárlás), nem kell regisztrálni. De ez is limit összeges (még kisebb mint a feltöltési limit)...
-
sopruk
senior tag
válasz
hockeyapu
üzenetére
Ez tapasztalat?
Én furcsállnám, ha újra levonnák a kártya díjat, hisz nem a címzett tehet róla hogy a posta esetleg elkeverte... (El is menne a kedvem az egésztől új felhasználóként)
Hacsak nem rosszul adta meg a címet...
Szerintem el kell indítani a folyamatot és biztos kiírja, hogy lesz-e újra díjlevonás...
[link] -
sopruk
senior tag
válasz
sajtos365
üzenetére
Korábbi tájékoztató mailben írták ezzel kapcsolatban:
"Nemrégiben adatvédelmi incidens érte őket, ... néhány személyes adatod is érintett lehetett.
Ebbe nem tartoznak bele a személyazonosító okmányaid másolatai, mivel azokat az Evolve Bank & Trusttal nem osztottuk meg." -
sopruk
senior tag
válasz
TrollBalint
üzenetére
Már a Wise-nak is van egyszer használatos kártyája?
Kerestem, de nem találtam hogy lehet hozzá adni... -
sopruk
senior tag
válasz
scott_free
üzenetére
Szia!
Sajnos nem mutatja a Wise a küldő számlaszámát, ami számomra kicsit fura... -
sopruk
senior tag
válasz
TrollBalint
üzenetére
Érdekes hogy nem kaptál értesítés, már hónapokkal előtte szokták jelezni, hogy le fog járni és rendeld meg az újat. Úgy teljesen ingyenes szokott lenni, postai díjat sem számolnak fel. Legalábbis eddig így volt.
-
-
sopruk
senior tag
válasz
-szabi-
üzenetére
Három digitális kártyád lehet összesen.
Elvileg csak fizikai mellett lehetne igényelni, de volt egy időszak amikor a nélkül is engedte.
Időnként van akció a fizikaira, érdemes lehet kihasználni. Későbbiekben semmi díja nincs, a lejárt kártya cseréje már ingyen jön, éves dija sincs mint a bankoknál, bármikor jól jöhet...Ok. Most látom hogy a hozzászólásod második része nem kérdés volt. De most már nem törlöm ki, mobilról pötyögtem be

-
sopruk
senior tag
válasz
KilgoreTrout
üzenetére
Sajnos nem tudsz HUF-ot utalni Wise-ra. Revoluton nem tudod megadni a magyar Wise számlaszám IBAN-os verzióját...
-
sopruk
senior tag
Végre sikerült a Wise virtuális kártyámat hozzáadni a Simple fiókomhoz.
Régebben sokszor próbálkoztam, sose sikerült, mindig elakadt a folyamat során, de most elsőre... -
-
sopruk
senior tag
válasz
jack982
üzenetére
Bocsi! #4167 i3odnar -nak akartam válaszként írni, de rossz helyre kattintottam...
Gránit Digitális-om van, feltétel nélkül 0 Ft-os számlavezetési díj, MOST bankkártyával 1390 Ft-os éves kártyadíjjal (első évben 0 Ft). Elég jó kamatozásuk van a lekötött betétekre, ha kis pénzt leköt az ember, a kártyadíj is visszajön...
Itt az összefoglalóban vannak más feltételhez kötött 0 Ft-os számlacsomagok... -
sopruk
senior tag
válasz
maestro87
üzenetére
Szia!
Itt meg tudod nézni, hogy minek mennyi lesz a díja:
Díj számítás -
sopruk
senior tag
Köszönöm a választ!
Igazából ez a saját pénze. Már nyugdíjas, férje kint élt Amerikában régen, és most kapott valamilyen juttatást csekken. Ezt egy ismerősük nagy nehezen beváltotta kint (itt nem lehetett sehol), számlájára rakta és utalná. Úgyhogy kalandos
, nem tudom mi lenne ennek a jogcíme, így is lenne e illetéke... -
sopruk
senior tag
Lehet nekem abból valami problémám, hogy egy rokonomnak szánt pénzt az én Wise számlámra küldik, és egy darabig ott parkoltatom, aztán majd valamikor továbbküldöm neki?
Olyanra gondolok, hogy a NAV vagy a Wise megkérdi honnan van a pénz...
1000 USD-ről lenne szó. Vagy ez kis összegnek számít ahhoz, hogy foglalkozzanak vele?#3794 kraftxld
Igen, végül valószínűleg ez lesz, de USD-ben szerették volna tartani.
Neki kellene nyitni egy fiókot, de technikai okok miatt most nem tud, viszont kellene egy szlaszám az utalás fogadásához... -
sopruk
senior tag
A következő kérdés merült fel bennem:
Ha a Wise számláról egy magyar devizaszámlára (pld. OTP) utalunk USD-t, akkor a fogadó bank helyi utalásnak fogja tekinteni és nem lesz díja a pénz fogadásának?
Vagy ugyan úgy fogja tekinteni mintha USA-ból küldenék a pénzt és felszámítja a devizafogadásért járó díjat?Előre is köszi a segítséget!
-
sopruk
senior tag
Online felületen is van lehetőség megnézni a díjakat:
Wise díjak -
sopruk
senior tag
válasz
HoppMaster
üzenetére
Sejtettem, tudtam én

Viccnek szántam én is
-
sopruk
senior tag
válasz
HoppMaster
üzenetére
Hova kérted a postázást, hogy 2M volt a díja?

-
sopruk
senior tag
Igen, a 3*8 számjegyű számlaszámot adtam meg. Még ismerős érezte magát kellemetlenül a szitu miatt, hogy mindenki őt bámulta...
Én is utaltam már magamnak, meg más is, netbankon keresztül. Azt hittem bankban kezdeményezve, valami másként működik, de akkor ezek szerint nem.
Annyiban hibáztam, hogy a címemet is kérték volna, de nem ez volt a fő indok...
Legközelebb nem adom meg a bank nevét az "okos" ügyintézők miatt... -
sopruk
senior tag
Ismerősöm egy K&H fiókban, HUF átutalást szeretett volna kezdeményezni a saját bankszámlájáról, az én TW magyar számlaszámomra. De csak néztek rá, hogy mit akar ő egy devizaszámlára HUF-ot utalni... Megadtam neki a nevem, a számlaszámom és a TW bank nevét, címét, ami az appban van.
Ennek így működnie kellett volna, nem?
Ennyire tájékozatlanok? Vagy én felejtettem el valamit? -
sopruk
senior tag
válasz
tibor23
üzenetére
A kezdőoldalon felül jobb oldalt a "+" -al már különböző deviza perselyeket is létrehozhatsz. Készítesz egy eurósat, átrakod bele az eurót amíg fizetsz a HUF-al, majd visszarakod az euró egyenlegedre. Amíg át van helyezve a pénz, nem tudod költeni, a másik devizát használja amit te szeretnél...
-
sopruk
senior tag
válasz
Akuiwerting
üzenetére
Euró-val nem lehet gond.
A TW egyedi magyar bankszámlaszám formátummal van a gondja a Revolutnak. Mivel magyar de mégis belga és a BIC/SWIFT formátummal nem tud mit kezdeni...
Elnézést a szakszerűtlen megfogalmazásért!
-
sopruk
senior tag
Szia!
Itt kicsit lejjebb görgetve, továbbá itt azt írja, hogy 200 GBP felett 1,75% a díja, ha max kétszer veszel fel havonta. De erre az összegre 4463-at számolok, úgyhogy nem akar kijönni a matek, nem tudom miért...Szerk: Közben rájöttem, csak a 200 GBP feletti résznek kell számolni az 1,75%-át, úgy már szerintem kijön a matek...
-
sopruk
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Jaja, nagyon profik, csak lestem hogy mindent milyen szépen, tételszerűen lehet látni az appban. És hogy azt nézik a váltás során, hogy neked legyen kedvező...
-
sopruk
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
"Ha egy olyan pénznemben költesz pénzt, melyet már aktiváltál a számládon, és elegendő pénz is van rajta, az összeget ingyenesen vesszük le onnan.
Ha ez a pénznem nem elérhető a számládon, automatikusan átváltjuk neked. Egy másik elérhető egyenlegből vesszük majd le, az alapján, hogy melyikből a legolcsóbb az átváltás. Így nem kell az utazás előtt pénzváltással bajlódnod."
ForrásÉn az elején próbaképpen raktam rá 3 féle devizát, mindegyikből csak keveset, továbbá kevés HUF is volt rajta. Lidlbe vásároltam vele, egyúttal aktiváltam is, és minden egyenleget szépen átváltott fizetéskor...
link -
sopruk
senior tag
Azt írják az oldalukon, hogy sajnos ez nem működik
Fizethetek készpénzzel vagy csekkel? -
sopruk
senior tag
válasz
HoppMaster
üzenetére
a Lechner Ödön fasori központi fiókjukban
-
sopruk
senior tag
válasz
HoppMaster
üzenetére
Én is a nyáron váltottam Otp-ről Gránit digitálisra. Feltétel nélkül ingyenes a számlavezetés, a kártya díj is csak 1390,- a második évtől. Onnan tudom tölteni TW-t, Revolut-ot. Az a gond csak, hogy kp. befizetés csak két helyen lehetséges Bp.-en, így ez neked lehet nem jó.
Nekem ebben a topikban segítettek, biztos tudnak neked is ajánlani valami jó csomagot a mostani helyett... -
sopruk
senior tag
válasz
HoppMaster
üzenetére
Igen. Banki utalással, betéti kártyával, hitelkártyával, Google Pay-el tudsz pénzt adni a TW egyenlegedhez...
-
sopruk
senior tag
válasz
HoppMaster
üzenetére
Banki átutaláson kívül, kártya adatok megadásával is tudsz tölteni az egyenlegedre. Ennek díja van, az átutalással szemben...
-
-
-
sopruk
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Nekem augusztusban 6 nap alatt megjött (aug 20-án rendeltem és 26-án megérkezett)
Hogy a mostani helyzetben, meg karácsony előtt ez mennyivel növekszik, nem tudom... -
sopruk
senior tag
Nem mutatja előre a kártya adatokat, majd aktiválni kell a kártyán lévő 6 jegyű számmal amikor megkaptad, meg chip+pin -es fizetéssel.
Revolutnál van rögtön használható, virtuális kártya, meg egyszer használatos is, ami helyett mindig újat kapsz vásárlás után. Mindkettő ingyenes. Netes vásárlásokra ezeket érdemes használni, mert ha a fizikai kártya kompromittálódik, akkor kérhetsz újat...
-
sopruk
senior tag
Újra működik az app is meg a honlap is...
-
sopruk
senior tag
Nem tudom mióta van ez az új funkció, én véletlen vettem észre az appban, hogy ott ahol új egyenleget lehet hozzáadni, már perselyeket is lehet nyitni.
Különböző célokra lehet félretenni, tárolni benne pénzt. Nem lehet véletlen költeni belőle, vissza kell mozgatni előtte az egyenlegre. Sajnos nem kamatozik... -
sopruk
senior tag
Nyereséget jelentett a Transferwise
Nem semmi számok...
Pl:
"Jelenleg a TransferWise több mint 4 milliárd fontot kezel havonta a nemzetközi utalások során, ezzel a cég saját számítása szerint 1 milliárd fontot takarít meg ügyfeleinek ahhoz képest, mintha bankokon keresztül küldenék az összeget." -
sopruk
senior tag
-
sopruk
senior tag
Gránit Banknál vagyok.
Már többször kipróbáltam az új saját banki adatos számlaszámra és az új tagsági számmal feltöltős számra is. Mind a kettőnél a jóváhagyás után azt írja: "Sikertelen megbízás"Az előbb direkt kipróbáltam: a régi számlaszámra küldve 25 perc alatt megérkezett...
(#2310) tomp
Köszi az infót, hogy még él a régi számlaszám is! -
sopruk
senior tag
Az új szám is magyar bankszámlaszám?
Mert a bankkereső nem talál ilyen bankot az első 8 számjegy alapján (12600016), és nem sikerül a forint utalás rá a Gránit appból.
Az Iban kalkulátor viszont kihozza, hogy HU90-es az új szám, de ha menteni akarom a Revolutba, akkor azt írja, hogy hibás a Swift/Bic
Mit bénázok el?
Köszi előre is!
Szerk.:
Amíg fogalmaztam megjött (#2290) cocka hozzászólása. Ezek szerint deviza utalást kell indítanom? -
sopruk
senior tag
Igen, Revolutnál van hétvégi felár a váltásra. 0,5 vagy 1%, attól függően, hogy már életbe léptek e nálad a változások (elmaradt az ígért dátumnál, de fokozatosan aktiválják mindenkinél)
Nálam még a régi díjak érvényesek, 23.475 HUF-ot ír 65 EUR váltásra most. Az utalás ingyenes. -
sopruk
senior tag
Nem tudom eddig hogy volt és van-e köze hozzá, de tegnap délután kipróbáltam, hogy az EUR-s és GBP-s banki adataimra küldtem minimális összeget Revoluttal, és a küldés pillanatában meg is érkezett a TW-ra.
Pár perce ugyan ezt megcsináltam USD-vel de az még nem érkezett meg...
-
sopruk
senior tag
Megrendeltem 20-án a kártyát és ma reggel meg is érkezett...
Itt hogy működik az elsődleges pénznem használat?
Ha van rajta az adott pénznemből akkor azt használja.
De mi van, ha nincs elegendő belőle? Vagy ha például van rajta HUF és EUR és egy harmadik pénznemben vásárolok vele?
Akkor itt is a HUF-ból próbál először váltani mint a Revolutnál?
Itt is van olyan, hogy a HUF az accountom fő devizája?Köszi előre is!
-
sopruk
senior tag
Elfogadták. Nekem selfie-t kellett mellé küldeni, kezemben a kártyákkal...
A HUF utalás is elég gyors rá szerintem, kivéve a hétvégét. Amit szombaton indítottam, hétfő reggel rajta volt. Amit ma 8:30-kor, másfél óra alatt megérkezett...
Az euró és a font, percek, másodpercek alatt... -
sopruk
senior tag
Az mit jelent, hogy "online banki bejelentkezés szükséges"?
"Bizonyos pénznemeknél kötelező a további hitelesítési eljárás. Például, amerikai dollár küldése esetén online banki bejelentkezés szükséges."
LinkMég csak pár száz forintokat utalgattam rá, meg 2 eurót próbaképpen, egyúttal beállítva Revolutban az adatokat.
2 USD-t is szerettem volna és akkor írta, hogy hitelesítene...
Ekkor jutottam a fenti oldalra.
Azt nézem hogy a jogsim tovább érvényes, azt adnám be... -
sopruk
senior tag
Könnyen lehet, hogy így lesz. Gondolkodom én is néha, hogyan lehet náluk (Revo) minden ingyenes, nem lehet a végtelenségig a támogatókból élni. Aztán persze lehet, hogy máshol sokan vannak akik nem a standard csomagban vannak. Kár lenne értük, mert nagyon megszerettem a használatát...
Most újra megtaláltam a díjszámítós oldalukat. Ez alapján 0,46% kártyás feltöltéskor a díj.
Nekem Gránit Digitális csomagom van, ott 0,4% az utalás díja (0 Ft min., max 8000,-)
Így nekem a kártyás töltés csak sürgős esetben "érné meg..." -
sopruk
senior tag
válasz
zsola400
üzenetére
Köszi szépen a gyors választ, sikerült is beállítani.
Igen, de úgy látom ez az egyetlen ingyenes töltési lehetőség. Csodálkoztam, hogy ha bankkártyával töltöm, annak is van díja.
600 Ft-nál 3 Ft,
10e. Ft-nál 46 Ft lenne, ha jól emlékszem...
Ha a bankomból utalom az is költséggel jár... -
sopruk
senior tag
Csináltam egy TransferWise fiókot, mert kíváncsi vagyok hogy működik, meg lehet rendelek egy kártyát tartaléknak...
Bankomból már utaltam rá, hétfőn fog megérkezni...
Revoluttal tudok rá utalni? Ha igen, hogy töltsem ki a vezeték, kereszt nevet?
Mert hogy a TransferWise nevet kell beírni kedvezmenyezetnek. Egyiket hagyjam üresen? Vagy vállalatira állítsam be?
Köszönöm előre is! -
sopruk
senior tag
Azt én sem szeretném, figyelgetni... Akkor inkább vonják le egybe, vagy kössék le azt a 150 e.-t...
Belenéztem 1-2 csomagjukba, a Házhozszámlánál pld jó hogy ingyenes a csoportos beszedés, de mellette más díjai magasnak tűnnek...Na de mindjárt kikapok, hogy itt ennyit offolok...
-
sopruk
senior tag
válasz
Lacee1986
üzenetére
Én is úgy kötöttem, gyorsan megvan.
Bár ma írták a topicjában (15648-as hsz.), hogy a videóbankos azonosítás még nem működik. De hátha azóta már megjavult, vagy hamarosan... -
sopruk
senior tag
válasz
Lacee1986
üzenetére
Ha csak az ár az oka hogy nincs, én pár hete váltottam a Gránit Digitális csomagra. Feltétel nélkül 0 Ft-os a számlavezetés díja és aug 31-ig lehet még igényelni akciós MOST bankkártyát hozzá. Első évben 0 Ft a díja, második évtől 1390,-
Most ugyan kicsit haragszanak rá mert egy technikai ok miatt napokig állt a rendszerük egy része, de amire nekem kell (erre jön a fizum és a Revolutot töltöm vele), bőven megéri mint az eddigi drága otp-s csomagom...
Új hozzászólás Aktív témák
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- E-roller topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Interactive Brokers társalgó
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 - i7 10850H 16GB DDR4 512GB SSD Quadro T1000 4GB WIN11
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 4GB I 320GB I 14" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 92% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest