-
LOGOUT.hu
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Szerintem azért - ahogy én néztem - mert bár wise oldaláról ingyenes. A saját bankod oldaláról fizetheted a tranzakciós adót. Kivétel persze ha hiperszuper jó csomagod van, ami ezt elengedi neked.
Kártyás, meg valami 86 forint volt ha jól rémlett
Ha neked ingyenes az utalás akkor semmi gond
[ Szerkesztve ]
-
sifarr
senior tag
Ha én esetleg megpatkolok akkor erre a számlára gondolom nem terjed ki a hagyatéki eljárás.
Miként jut hozzá a feleségem a számlán lévő pénzhez?
Ez a számla is része a vagyonodnak, az örökségnek, tehát kiterjed rá a hagyatéki eljárás. Ha végrendelkezel, akkor erről is rendelkezhetsz. A közjegyző dolga könnyebb, ha a főbb vagyontárgyaid (ingatlan, bank- és értékpapírszámlák, műkincsek, stb.) a végrendeletben fel vannak sorolva. A bankszámlák esetében a hagyatéki végzés alapján fizetik ki a bankok (Wise is) az örökösnek a pénzt. A Wise esetében nincs olyan, mint egy magyar bankszámlánál, hogy egy banknál tett elhalálozási rendelkezésed alapján a feleséged hagyatéki eljáráson kívül a pénzhez jusson.Az már kérdés, hogy a közjegyzőnél nem kerül képbe a Wise, ha sem a végrendeletben nem szerepel, sem az örökösök nem adnak róla infót. A közjegyző nem keresi meg a világ összes pénzintézetét, hogy van-e náluk az örökhagyónak számlája.
A hozzáférés megadásával a feleséged gyakorlatban tud rendelkezni a Wise-számla felett, le is ürítheti, de ez nem törvényes eljárás. A lebukás kockázata kicsi, de nem nulla. Főleg akkor lehet belőle probléma, ha a feleségeden kívül más örökösöd is van, és az örököseid között viták lennének az örökség miatt. -
fecus
őstag
A végrendeletedbe beírod a hozzáférést. Bemegy, elutalja a pénzt a számládra. Azt meg hivatalosan megörökli.
Csak egy ötlet volt."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
vnorbi
aktív tag
Google Pay-t hol nézed? A https://pay.google.com oldalon nálam sem látszik egyik NFC-s fizetésre felvett kártya sem, csak az adott telefon beállításai közt mutatja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Path of Exile 2
- Politika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- BMW topik
- Horgász topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla