Hirdetés
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- hcl: Amúgy mi a terv?
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Degeczi
üzenetére
Szerintem ez pont nem lényeges... Nálunk pl nem egy olyan hely van, ahol az adott létesítmény már rég nincs, mégis mindenki úgy emlegeti, ha találkozunk.
De mondhatnék más példát is.
Ez pont - számomra legalábbis - lényegtelen...
De akkor ezek szerint nem az érdemi rész miatt lett bemásolva két helyre is ez

oké... -
Degeczi
nagyúr
válasz
üzenetére
Szerintem csak az iróniadetektorod nem jelzett be a Nagy Márton naprakészségével kapcsolatos fricskára - végülis még csak alig több, mint egy éve változott meg a nevük, hogy jutott volna már el ilyen hamar a bölcs döntéshozókig.
(a fej falbaverése legalábbis egyértelműen arra utal, h Donbig is erre a lehetőségre gondol) -
donbig
tag
Nagy Márton újabb részleteket közölt az új különadókról - Portfolio.hu
........ITT MEGJEGYEZTE AZT IS, HOGY A REVOLUTOT ÉS A TRANSFERWISE-T IS EL SZERETNÉK CSÍPNI ENNEK AZ ADÓNAK A HATÁLYA ALATT.
Szerencsére a Wise nincs veszélyben.....
-
Hovi
aktív tag
Kedd esti történet: gondoltam mentek még egy kis pénzt euróban külföldi számlámra. Ez úgy szokott történni, hogy K&H számláról utalok Wise-ra. Ott át Eur-ba, majd onnan ki a szlovák számlámra. A KH-ról általában fél perc és megérkezik a pénz. Nos, kedden este nem így volt. Jött egy üzenet a Wise appban, meg e-mail is, hogy az utalást felfüggesztették, mert kell egy extra azonosítás. Na mondom f@sza, zárolás jön. Kért személyi fotót elölről-hátulról. Meg egy szelfit az appban. Miután ez megvolt, 5 perc nem telt bele, s jött az értesítés, hogy köszönik, minden rendben. S meg is jelent az utalás a Wise számlán. Ez gyorsan ment, így öröm és boldogság. Hogy miért írtam ezt ide: mert van mikor gyorsan mennek a dolgok.
-
thmsk
csendes tag
Sziasztok! Óriási dilemmába vagyok és szeretnék segítséget kérni.
Kint dolgozom Ausztriába és szeretnék egy deviza számlát nyitni.
Magyarországon a K&H-nal vagyok így gondoltam ott nyitnék de novemberben fogok haza menni és őszinte leszek, akármennyire is nincs gondom a K&H-val, valamiért úgy érzem, hogy nem akarom magyar banknál tartani az eurós fizetésem.
A problémám meg az is, hogy csak személyesen tudnék ott deviza számlát nyitni így ez eleve kilőve.
Gyors megoldás kell és emiatt gondoltam a Wise-ra mert azonnal megtudom csinálni az eurós számlám és nincs tökölés.
Németül keveset tudok így az itteni bankok kilőve.
Mostanában nagyon sok meleget és hideget is olvastam de több volt a hideg és emiatt egy kicsit félek mert mégis csak a fizetésekről van szó.
Amire használnám:
Wise-ra utaltatnám a fizetésem és a kártyával fizetnek gyakorlatilag mindent.
Utalni keveset fogok, inkább neten fizetnek vele és nyilván a boltokban kártyával.
Havonta egy egyszeri utalások lenne jobb esetben, maximum 500 euró.
Levenni pénzt apránként vennék le kizárólag a limit miatt vagy egybe átutalnám a magyar számlámra és otthon levenném.
Az alábbi kérdésekre szeretnék választ kapni:
Szerintetek jó ötlet-e Wise-ra utaltatni a fizetésem?
Több ezer euró lesz majd a számlámon, érdemes 3000 eurós "adóztatás" miatt itt tárolnom a pénzem? Erre van-e valami javaslatok amivel csökkenthetném a költségem?
Mennyire biztonságos?
Mit tapasztaltak, mi a hátránya?
Ha bármi probléma adódik, mennyire van toppon az ügyfélszolgálat, mennyire segítőkészek?
Egyenlőre csak ennyi kérdésem lenne.
Köszönöm előre is azoknak akik segítenek a döntésem meghozatalában!
-
Whworker
friss újonc
válasz
dredjudge84
üzenetére
Gondoltam erre már én is
De hogy tudom használni mikor blokkolták,ez az ami nagyon érdekes -
törölt tag
válasz
Whworker
üzenetére
Ja, akkor csak átszállás... akkor azért nem volt

"Ennél a nagy ingadozásnál gondoltam váltogatom oda vissza hátha még marad is rajta valami"
Ezt tudtommal nem kedvelik, az árfolyam nyereségre játszást eur-forint, forint-eur gyakori váltásokat rövid időn belül. Inkább csak egy irányba, nem "üzlet szerűen":- legalábbis egyik fintechnél sem olvastam volna, hogy ezt bárki is javasolta volna.
-
TrollBalint
addikt
válasz
Whworker
üzenetére
Huh, ez nagyon nem szép történet, de annyit hozzátennék, hogy a Bank (illetve most a Wise, jelent esetben) annyi infot kapott tőled, hogy csalás áldozata lettél és kéred vissza pénzedet, stb. stb. Ők nem tudják, hogy Te tényleg csalás áldozata lettél-e, vagy csak így akarsz egy utalást visszakérni. (Szépen megrendezve, hogy még számot is meg nevet is változtattál). Ezmiatt, ahogy írták is, napokba telhet mire ezt kivizsgálják.
Én sima bankkártyával jártam így, az volt a szerencsém, hogy jött értesítés az app-ban, hogy vásárlás történt és rányomtam. (Bár trükkösek voltak, mert akkor csinálták, mikor éppen több tranzakciót is indítottam). De azonnal jeleztem a banknak, ahol mondták, hogy előző nap volt egy 0 Ft-os terhelés, amire mondtam, hogy nem én voltam és arról viszont már semmilyen értesítést nem kaptam. Ellenben 3-4 munkanap alatt kinyomozták. Szerintem nálad is simán lesznek napok. (Főleg, ha még felveszik a kapcsolatot egy másik féllel, ki tudja, hogy az hogyan, milyen gyorsan reagál)
-
dredjudge84
őstag
Mondjuk amíg a kivizsgálást tart addig lehet nem nehezíteném a dolgukat azzal hogy még használom is a számlát. Eleve kérted hogy a probléma előtti egyenleged állítsák vissza de azt így már nem fogják tudni mivel te is használod.
-
Whworker
friss újonc
válasz
üzenetére
100 dirhamér nem volt kávé , pedig azt akartunk
Ez csak a reptéri terminálon volt
Most érkeztünk meg Thaiföldre , de itt sem 7 csillagos szálloda lesz
Csak sátrazni fogunk mint Boglárlellén,
Kipróbálom majd itt is hogy működik-e a virtuális bankkártyámPersze hogy dobok Updétet
Engem is érdekel hogy mi lesz a történet vége
A bizalom az megremegett
Márciusban nyitottam a számlát sok tapasztalatom nem volt, de nagyon nagy reményekkel indultam neki
Tetszett hogy az eurót úgy tudtam leváltani hogy beállítottam a kívánt árfolyamot
Ennél a nagy ingadozásnál gondoltam váltogatom oda vissza hátha még marad is rajta valami -
törölt tag
válasz
Whworker
üzenetére
Érdekes. A Vizsgálat egyébként simán napokba, vagy többe telhet. Gondolom visszanézik a folyamatokat, esetleg társszervektől kérnek visszaigazolást.
Majd írd meg mi lett a történet véve. Másik topicba írt vki, ha jól rémlik ő repjegyet vett, és nem találták, hogy meg vette, hónapokba telt, mire vissza kapta a pénzét. Ment a ping-pont a bank és a légi társaság között...
A 100 Dirhamos kávéra nem futotta?
Vagy mennyi... (7 csillagos szállodában) -
Whworker
friss újonc
Sziasztok,
Nagy szerencsém lett egy esetből ahol majdnem elbuktam az összes számlán lévő pénzem :
Az ügyfélszolgálat felé nyújtott írásom egy az egyben bekopizom hogy akit érdekel nézze át a történetet.A levelem így hangzott :
A mai napon számlaadat visszaélések áldozata lettem -3 különböző pénznem volt a számlámon
-EUR
-HUF
-THB-a profiladatoknál egy +44 Angliai telefonszám volt feltüntetve pedig magyarországi a számlanyitás és a saját regisztrált telefonszámom is
-16:12 kor kaptam egy értesítést hogy az egyesült királyságból történt egy bejelentkezés a számlámra
-mikor megnyitottam az Wise Apk-t láttam egy elindított utalást angol fontban ami azonnal gyanús volt
Ekkor már az EUR HUF és THB számláim NULLA összeget tartalmaztak és minden át volt vezetve egy ANGOL FONT számlára
-mikor a jelszót próbáltam volna megváltoztatni (az értesítő SMS az angol telefonszámra ment el ezért még gyorsan 16:23 kor a minden eszközből való kijelentkezésre kattintottam
-16:27 kor és 16:31 kor írtam kettő üzenetet a Wise webfelületen hogy valószínűleg visszaélés és csalás áldozata lettem(16:28 és 16:33 között 8 szor próbáltam új jelszót igényelni de mindegyik kérelem az Angol telefonszámon jelenhetett meg valószínüleg)
A Googleban keresgéltem az azonnali telefonos elérhetőséget , hogy azonnal kapcsolatba tudjak lépni az ügyfélszolgálattal
-16:35 kor küldtem egy telefonszám módosítási kérelmet a Weboldalról , hogy valahogy be tudjak lépni a fiókomba
-16:39 kor megkaptam az emailt hogy befogadták a telefonszámmódosítási kérelmemet
-17:32 kor megjött az elfogadó üzenet a telefonszámmódosításhoz
-17:34 kor megváltoztattam sikeresen a jelszavam a saját telefonszámomra érkezett kód segítségével
-mikor beléptem ekkor tapasztaltam a következő dolgokat :
1.:HUF számla átvezetve GBP számlára
2.:THB számla átvezetve GBP számlára
3.:EUR számla átvezetve GBP számláraez már csak azért is érdekes mert nem volt előtte GBP számlám '
4.:Ryan murray számlára indított utalás 2990 GBP szerencsére tranzakció törölve lett
5. Apple Store R410 (LONDON)bankkártyás 2098 GBP tranzakció elutasítva
6.:Apple Store R410 (LONDON )bankkártyás 2000 GBP tranzakció elutasítva
7.:Pandora (LONDON) 60 GBP kártyás fizetés elutasítva
8.:második próbálkozásra ismételten Pandora (LONDON) 60 GBP kártyás fizetés elutasítva
9.:Costa Coffe (LONDON) 2 GBP fizetés jóváhagyva
10.:J D Sports (LONDON) 130,10 GBP kártyás vásárlás elutasítva
11.: ismételten J D Sports (LONDON) 130,10 GBP kártyás vásárlás elutasítvaközben a bankkártyát , és a virtuális kártyát letiltottam , töröltem
Kártya használati opciókat kikapcsoltam-Nyitottam egy Perselyt és ráhelyeztem a GBP számla teljes összegét nehogy további próbálkozással történhessen még nagyobb probléma
-Jelenleg 6234,43 GBP van a számlámon
további érdekességek :
AUD ; CAD; GBP ;NZD ;RON ; SDG ;TRY; USD számlák vannak a Wise számlámhoz nyitva , amiket nem én nyitottam meg !
-Kedvezményezettnek el van mentve egy Angol Bankszámla Ryan murray néven , amit nem ismerek és nem én tettem kedvezményezetté !
Erre a számlára való utalás lett meghiúsulva amit a 4. pontban említettemKié a Ryan murray bankszámla ?
Ki váltotta át a meglévő számlaösszegeimet GBP re?
Hogy változhatott meg a számlához rendelt telefonszám?
Mikor csak hitelesített Igazolvány+Selfi fotóval lehet telefonszámot megváltoztatni
Hogyan lettek a fentiekben említett bankszámlák megnyitva az én nevemmel mikor nem is utaltam rá külső bankszámláról összeget az azonosításhoz?A Probléma előtt a számláim a következő összegeket tartalmazták
HUF:1 295 377
THB: 36 930,58
EUR:3 000kérem az Ügy azonnali kivizsgálását és a probléma előtti számlaegyenlegek visszaállítását !
Csatolom a bizonyításhoz a telefonomról készült DeskFotókat
A választ egy napra rá kaptam :
Kedves László!
Köszönjük leveledet és sajnálattal halljuk, hogy ilyen problémába ütköztél.
Fiókodat csapatunk átmenetileg blokkolta és kivizsgálást indítottunk.
Jelentkezni fogunk, amint kapunk tőlük visszajelzést.
Gergely
WiseAzóta többszörös érdeklődésemre az ügyfélszolgálat azt az infót adta hogy "hamarosan jelentkeznek emailben" az ügy vizsgálat alatt van
Ez egy elektronikus adatokból álló művelet
Mit kell itt több napon keresztül vizsgálódni , nem értem . Csak rá kellene nézni az ismeretlen telefonszámra , a kedvezményezett nevére amit csatoltam és kideríteni hogy mi történtVagy én gondolok valamit túl???
Eddig semmi válasz nem érkezett :
Jelenleg ABU DHABI reptérről írom a hozzászólásom ahol egy 5 dirham os kávét iszogatok az állítólagosan
letiltott WISE fiókombol újjan létrehozott virtuális kártyávalValószínűleg még sincs tiltva a számla?
A lényeg hogy talán csak a gyors reakciónak köszönhetően de a pénzem meg lett mentve "eddigi":) egyben siralmas
-
-
gabor1974
tag
Sziasztok...uj felhasználó vagyok... 2 kisebb ertekű utalassal 40 ezer ft ot kaptam (eladott dolgok után ) majd erről vasarolgattam, s egyszer vettem le 10 ezret, eddig problemamentes volt viszont ma mar sem fizetni sem levenni nem tudok...hibas pint ír...tudnátok ötletet adni mi lehet a baj? Ó visszaolvasva...az en nevemmel regeltem de az utalások a baratnőm nevére jöttek, pfff ez nem gondoltam hogy gáz
-
HoTDoG
tag
Ezt a kérdést az előző kommentemből azért nyitva tartanám, mert bármelyiknél releváns lehet.
Szóval lehet-e abból gondod, ha nem valid állampolgárságot választasz ki, de közben a feltöltött személyin - amit elfogadnak, validálnak - pontosan látszik, hogy magyar és nem holland/német, etc. Bármilyen kártérítésnél, komolyabb ügynél okozhat-e ez problémát?
-
vnorbi
aktív tag
Ha azt a topicot nem akarjátok feléleszteni, akkor ott van még a FinTech - Financial Technology....
Ott kevésbé off, mint itt.
-
HoTDoG
tag
Még annyi, hogy nagy összeg tárolására már ez sem alkalmas. 50.000 EUR felett 0.5% deposit fee
-
HoTDoG
tag
válasz
round3r
üzenetére
És végül meg is nyitották a számlát?
4 éve nyitottam cégeset, akkor engedte magyar állampolgársággal megnyitni.
Ilyen esetben amúgy ez nem lehet jogi probléma? A helyi (német) OBA esetleges kártalanításnál nem tagadhatja meg arra hivatkozva, hogy nem a valóságnak megfelelő adatokat adtál meg?
Apropó, korábban írtam, hogy a kártya miatt kell az eurozóna tagországból cím. Persze lehet kártya nélkül is kérni. Most nézem, hogy már van virtulis debit kártya, amit ugyanúgy be tudsz tenni apple pay-be, stb. Szóval már ez is pipa eurozona cím nélkül is.
Elnézést, hogy itt tárgyaljuk az N26-ot érintő kérdéseket, de annak a topikjában 2019 óta nincs mozgás. -
törölt tag
"es akkor annyi az egesz, hogy "ez van, igy jartal, ez a wise!" ???"
Sajnáljuk, megérjük, hogy dühös... de.... Wise-nál van magyar üfsz, ott talán előbbre vagy. Meg lehet az mnb-hez is vmilyen szinten be vannak csatornázva. Mondjuk ők nem bank, hanem pénzforgalmi szolgáltató... nem tudom milyen szabályok alá esnek.
Azt mondják, egyébként lehet önellenőrzést is kérni/ jelezni.
-
-
sisi22
aktív tag
válasz
UberMutant
üzenetére
nem tudhatod meg a kritériumokat, mert akkor ki tudnád kerülni az ellenőrzést.
Was?
Online repulojegyet vagy buszjegyet akarok foglalni, de esetleg nem lehet, mert valamiert gyanusnak talalja es letiltja a kartyat, es akkor annyi az egesz, hogy "ez van, igy jartal, ez a wise!" ???Milyen ellenorzes kell online repulojegy foglalashoz?Bocs, kozben megneztem wise oldalat is, csak reklamszoveg, hogy van online fizetes, tenylegesen csak bankszamlak kozotti utalasban es konverzioban erdekeltek.
Raadasul a magyar hivatalos tajekoztatoban olyan hulyesegek vannak, hogy a bankszamla egyenleget kell megadnom annak, akitol utalast varok, hogy tudjon nekem penzt kuldeni, mikozben azt irja, hogy kizarolag olyan bankszamlarol tudom penzzel feltolteni a wise szamlamat, amin pontosan az a nev szerepel, amivel naluk regisztraltam.

-
-
sisi22
aktív tag
válasz
Ivy.4.Ever
üzenetére
A hszekben még több eset van.
Pont azon gondolkodtam el, hogy par oran belul hirtelen milyen sok kulonbozo eset volt azonos eredmennyel, erre nem lehet azt mondani, hogy az illeto megszervezte, hogy megirja a velemenyet es a haveri koret kerte, hogy tamogassak.
Jo lenne tudni, hogy mik a korulmenyek, amikor problemasnak iteli a wise a tranzakciot.
Online vasarlas, vagy atmbol kp felvetel, vagy kulfoldi bankszamlara utalas, es ezeknel mekkora osszeghatar, stb. -
dredjudge84
őstag
válasz
Ivy.4.Ever
üzenetére
Az első mondatoddal meg is válaszoltad. Az ilyen nagyobb összegű pénzmozgást nem itt kell intézni. Minden normális leírásban (pl martincsekzsolt.hu), és YouTube videóban elmondják, hogy ne hagyatkozz kizárólag pl a wise-ra, legyen itthon is egy számlád. Évek óta vannak ilyen esetek, szóval erről lehetett tudni, ő megszívta mert nem járt utána, vagy csak simán nem foglalkozott ezekkel a lehetőségekkel.
Egyébként meg a revolut esetében például ott vannak a random zárolások. Az is hasonlóan kellemetlen tud lenni.
-
Ivy.4.Ever
őstag
válasz
dredjudge84
üzenetére
Bizony, felkészül, úgy hogy elfeljti a fintecheket és egy rendes bankkal intézi

Vagy szerinted hogyan lehet erre felkészülni? Miért a fogyasztónak kell a saját szarjukkal foglalkozni? A hszekben még több eset van. -
sisi22
aktív tag
Erdeklodom, hogy ket honap alatt volt lenyeges valtozas?
Itt a hir, a sok hasonlo esetrol hozzaszolas az elgondolkodtato. -
axioma
veterán
Vontak a 4.14 dollart az erkeztetesre domesticnal is, valtottam arra is vontak a nemtudommennyit, majd a 85 Ft a hazautalasra, ami azt hittem ingyenes de vegulis ezen nem mulik. A dij miatt a szepnek kinezo arfolyam azert csalas... 371,21 helyett 369,08 lett mindent beleszamolva. Jo lesz viszonyitasnak. Viszont jo pont hogy egy napon belul megoldodott!
-
axioma
veterán
Gyors lett az ellenorzes, es a jelszohoz legalabb 9 karakter, legyen benne betu es szam, ennyi kellett csak.
Me'g egy kerdes: az ugye normalis, hogy siman az usa szamlarol elinditok utalast es nem jelzem elore a wise-nak hogy erkezni fog? Mert latom hogy forditva is lehet kezdemenyezni. (Amugy sikerult a domestic utalas minden adatat megkapnom, ha valakit kesobb erdekel, majd ha megerkezik beirom azt is hogy vontak-e dijat.) -
axioma
veterán
Na kiderult csinaltam mar korabban fiokot de mas telefonszammal... persze a jelszo sincs meg, bejelentkezes nelkul nem talaltam meg, de ha tudom hogy mi a jelszavakra vonatkozo feltetel, akkor abbol ki tudom logikazni mit adtam meg anno (hany karakter, milyen szam-spec kar lehet benne, ilyesmi). Ha valakinek felhozza irja mar meg legyen szives...
(Kozben a szelfis ujraazonositas elindult, de nem lepodnek meg ha az csak hetfon lenne meg, gondoltam hatha.) -
axioma
veterán
válasz
VikMorroHun
üzenetére
OK, ez mar jo hir, akkor teszek egy probat [kozben kiderult h zen.com is csak internationalt tud].
-
-
axioma
veterán
Bocs, nem igazodom el a hirdetmenyekben. Van itt aki utalt mar maganak USA-bol USD-t (gondolom utana a valtas mar egyforma, amit a fooldalon is irnak dijat). Tudok domestic wire transfert csinalni, lenne "Federal ABA Routing Number" a szamlahoz, es ingyen erkezne meg? Azt latom hogy ha iban-nal kuldik az mindket oldalon draga (es pluszban lassu is). [Vagy usd wire transfer dij akkor is van ha domestic jon? Nekem ez se teljesen egyertelmu.]
Igazabol usa-ban szamlan levo usd osszeg magyar szamlan forintban jelenljen meg ido- es koltsegvonzata erdekelne, ill. ide tartozik az arfolyam tudhatosaga is, ha mashogy kell ehhez hozzaallnom akkor iranyitsatok a megfelelo helyre. Az osszeg ezres usd nagysagrendu, es a revolut nem tud domestic fogadni, ezert keresek alternativat. -
merqree
őstag
Szerintem célszerűbb lenne itt folytatni:
Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat -
TrollBalint
addikt
Nem az mToken, ami rémlik, hanem az, hogy nem automata funkicó volt hanem úgy kellett rá áttérned. Jött talán egy üzenet, ha akarod így meg úgy tudod beállítani. Abban biztos vagyok, hogy van ilyen, csak most képet nem tudok linkelni. De ha elindított a Unicredit mobilappot, a kék "mbanking" gomb felett van egy mToken nevű (kisbetűs) felirat. Arra rá lehet nyomni és generálja neked a tokent. Utalásokat is így hitelesítek, ha valamiért webes felületről indítom. De mint említettem, nem volt kötelező használni.
-
Noxy
veterán
válasz
TrollBalint
üzenetére
Hol van az mToken amiről írsz, ami rémlik? Tényeket kellene írni, linkelni, hogy a másik is tudjon akkor róla
SMS viszont itt van. [kép] -
Noxy
veterán
Wise, Revo.. Curve, a napi életvitelhez, pld közös számlák gyors 1xü rendezése, vagy nyaralás, utazás, e-bay, Alie.. vásárlásokra használják legtöbben. Nem arra, hogy a nagyobb összegű megtakarításokat ezen tárolják. Én legalább is így vagyok vele.
Jön a VOLT, Balaton Sound, adj má kölcsön 20-30 ezret.
2 bökés, oszt ott a haver számláján a lové.
Nem kell 11332 22345 12223 számlaszámot írogatni majd jóváhagyni.
-
Noxy
veterán
Az MNB észbe kaphatna, hogy a magyar bankrendszer mellet elszaladt a világ. Kezd fájni nekik?
A nyomi OTP app-ban nem lehet másodlagos sz..azonosítót beállítani, csak sz.számot, vagy az UniCreditnél kapsz 5 e ft
ha valakit ajánlasz. Ehhez le kell tölteni egy PDF-t, kézzel kitölteni, 2 tanúval aláíratni, majd ezt személyesen kell bevinni a bankba a számlanyitáskor.
Az SMS sem tudják ki irtani ha PC-n lépsz be, vagy igényled az ingyenes kp felvételt. Ott van az app a telefonomon amin tudnám igazolni magam. Revo..n csak a PIN-t kell tudni és már bent is vagy az oldalon. (no user name, no psw) Ja és még a többi, amiről nem tudok. Talán a MÁK app, ami pénzügyi szektorban megfelel a mai igénynek a lakossági ügyfeleknek. -
törölt tag
válasz
dredjudge84
üzenetére
Oké, légy ebben a hitben, ha boldog vagy. Külön nekem sem kellett menni, amikor ott jártam akkor intézték, említették. (nekem is régi számlám volt, egyik, és maradt is.). De bizonyára fotografikus memóriád van, és mindenre is emlékszel

Veled bizonyára kivételt tettek

-
törölt tag
válasz
dredjudge84
üzenetére
Miért nem kérdezel rá volt-e?
(Ha máskor nem akkor számlanyitáskor volt) Tőlem sem kérdezték, max az okmányokat frissítették, ha arra jártam. Ez pl pár hónapja volt, illetve tavaly. "Na nem baj, azért megnézzük, hátha változott" - totál más miatt voltam bent. ilyen dolgokat pl simán elfelejthet, vagy észre sem vesz feltétlenül főleg évek távlatából ilyesmire visszaemlékezni."(#4534) dredjudge84 "
Igen, ez azért van, mert ha már a törvény hatálya után nyitottál számlát, akkor már a számlanyitáskor, kérik ezt / kapsz egy papírt nyilatkozatot. A lényeg, hogy így vagy úgy de megtörténik/megtörtént. -
donbig
tag
[link] Revolut, Wise, PayPal – bőven van gondja az MNB-nek. Bár inkább a Revolutot savazzák...
Adategyeztetéshez: Kb 1,5 éve voltam utoljára fiókban, ezzel kezdtek, okmánymásolat, stb. Egyébként most is hívogatnak adategyeztetés miatt, ami vicc, hogy abba a városba kéne mennem, ahol ugyan a számlát anno megnyitottam kb. 25 éve, azóta meg már 3x váltottam számlacsomagot más városban. -
dredjudge84
őstag
válasz
dredjudge84
üzenetére
"Az egyeztetési kötelezettség nem minden lakossági ügyfél esetében áll fenn. Azok a számlatulajdonosok lehetnek érintettek, akik 2017 júniusa előtt létesítettek ügyfélkapcsolatot és akikről a szolgáltatójuk nem szerezte be a hiányzó adatokat (pl. okmánymásolatuk nem áll rendelkezésre)."
Még ezt találtam.
-
biker
nagyúr
válasz
dredjudge84
üzenetére
minden alkalom, mikor bemész, és a személyid ellenőrzik, az reseteli az időt, mikor kell menni.
Azoknak kell menni, akik NEM járnak bankba eleget, és menteni kell a személyes adatait újra. -
törölt tag
Ha jól rémlik amiért kérdezték, 2017 - 2018 környékén, azok eu-s rendelkezések... így elég nehéz igen. Esélyesebb, hogy nem emlékszel rá, mert nem emiatt mentél be mondjuk.
-
Noxy
veterán
-
törölt tag
válasz
dredjudge84
üzenetére
Azt írtad, hogy voltál bent de nem sokszor. Nekem pl volt olyan, amikor bent voltam, vmelyik intézetnél, hogy rákérdeztek változott-e az okmány, vagy ilyesmi, akkor ha már itt vagyok frissítik. Vagy épp ha már bent vagyok, akkor töltsem ki. Biztos, hogy volt vmilyen nyilatkozat nálad, mert ha nem lett volna akkor zárolták volna a számlákat - attól függetlenül, hogy van forgalom rajta.
Nálam pl ahányszor voltam bankban mindig mondják, hogy számla csomagot kellene váltani... Én meg jól van az úgy... sokat ezzel nem tudnak kezdeni... max a fúziókor... talán... ha új alapra helyeznének mindent... de addig...
-
Kaci84
őstag
Azt még úgy nagyjából megértem, hogy kell ilyen. Az, hogy a pénzemet elküldi másnak azt teljesen elfogadhatatlan. Szélsőséges esetben így meg tudnak szabadítani valakit akár a teljes vagyonától. Megyek külföldre eladom az 1-2 nagyobb értékemet használtan. Azt hiszem megkaptam a pénzt aztán amire elküldöm a cuccot a Wise szépen visszaküldi a pénzt a vevőnek. Eszem megáll. Aztán évekig futok meg pereskedek a pénzem után? Az nem mentség, hogy hát mert leírták meg szóltak róla. Annyi szarral traktálnak a mai világban, hogy az ember egyre több dolgot felejt el vagy nem vesz észre. Ha naghyon muszáj zárolják a számlát, de akkor ne lehessen utalni rá. Basszus én is kapom az emailt, hogy elküldte a srác a pénzt. Nézem, XY pénzt utlat neked, mondom oké. Az email hátulján volt, hogy zárolva van. Akárhogy is, szerintem ez így teljesen elfogadhatatlan!
-
dredjudge84
őstag
válasz
üzenetére
Mondom hogy nem voltam. Feledékeny nem vagyok. És már Bemásoltam amit ír az OTP hogy nem mindenkinek kellett menni, ott van fehéren feketén leírva hogy kinek kellett és kinek nem.
Aki azonban nem kap június folyamán értesítést, annak nincs teendője.
Ez volt a vége a bejegyzésnek az OTP oldalon.
-
TrollBalint
addikt
válasz
dredjudge84
üzenetére
Unicreditnél be kell menni. Legalábbis nekem be kellett, pedig volt forgalom a számlán. Erste-nél meg nem, igaz a számla talán 2-3 éve lett nyitva, és kártya sincsen hozzá.
szerk: bocs, rosszul írtam némileg, a Unicreditnél elvileg volt lehetőség, elektronikusan is elintézni ezt, csak nekem lejárt a személyim és mindenképpen be kellett volna mennem.
-
törölt tag
válasz
dredjudge84
üzenetére
Nekem nem opt van, hanem másik bank, de ugyan úgy meg votl ez, sőt állam kincstárnál is. Ki kellett tölteni, hogy nem vagy közszereplő stb - itt számlanyitás, illetve törvényi változáskor 2017-18 körül talán. Ezért külön nem kellett bemenni, de ha intéztél ügye, akkro ezt is mondták mindjárt.
Lehet, csak szimplán nem emlékszel már rá.
-
Oliverda
félisten
válasz
dredjudge84
üzenetére
Az nem erre vonatkozik. Mindenkinek kellett és kell, nem csak a kiemelt közszereplőknek. Ezen felül bármelyik pénzintézet bármikor bekérhet plusz dokumentumokat a pénz forrásának igazolására.
-
dredjudge84
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
Az előtted lévő hozzászólásban másoltam be az OTP honlapjáról azt hogy kinek kellett menni, és nem kellett mindenkinek. Akinek volt forgalma a számláján utalt pénzt vagy volt fizetési megbízása annak nem kellett. Én se voltam egyeztetni mégse zároltak.
"A lakossági ügyfelek közül az adategyeztetési kötelezettség kizárólag azokat az ügyfeleket érinti, akik ún. kiemelt közszereplőnek minősülnek, valamint akik az elmúlt két évben inaktívak voltak, azaz nem adtak fizetési megbízást számlájukon és adatot sem egyeztettek a fiókban. Az érintett ügyfelek levélben és OTPdirekt internetbank üzenetben kapnak tájékoztatást a pontos teendőikről. Aki azonban nem kap június folyamán értesítést, annak nincs teendője."
Utolsó mondat!
-
biker
nagyúr
válasz
dredjudge84
üzenetére
banknál mindenhol kötelező, úgynevezett tényleges tulajdonosi nyilatkozat.
Céges bankszámla esetén 2 évente, magán számlák esetén egyszer kötelező volt, azóta nyitáskor van kötelező nyilatkozat.A wise/revolut/paypal esetén X EUR/USD határig lehet névtelenül mocorogni, afelett kérik, mindenhol
talán 1000EUR volt valamikor egy összegben és 10.000€ össz egyenleg mozgás után jelzett, hogy nem nem -
Oliverda
félisten
válasz
dredjudge84
üzenetére
Nem, mindekinek kötelező, illetve az volt: [link]
-
dredjudge84
őstag
válasz
Ivy.4.Ever
üzenetére
"A lakossági ügyfelek közül az adategyeztetési kötelezettség kizárólag azokat az ügyfeleket érinti, akik ún. kiemelt közszereplőnek minősülnek, valamint akik az elmúlt két évben inaktívak voltak, azaz nem adtak fizetési megbízást számlájukon és adatot sem egyeztettek a fiókban."
Így már világos hogy nekem miért nem kellett mennem mivel volt forgalom a számlámon.
-
dredjudge84
őstag
Hát pedig nekem nem rémlik továbbra se hogy be kellett volna mennem a bankba ilyet csinálni. Hacsak az OTP esetében ez volt az amikor hatszor alá kellett írni egy digitális táblán meg hasonlók. De más nekem nem rémlik.
-
VikMorroHun
őstag
válasz
dredjudge84
üzenetére
Cib Banknál (is) minden ügyféltől bekérték az iratok másolatát pár éve, mert törvényi előírás volt.
Egyébként tegnap voltam küldöttgyűlésen. Megszavaztuk a tisztségviselőket, felügyelőbizottsági tagokat. Az egyik esetben teljesen más név volt a papíron, mint ami kellett volna. Páran jelezték, hogy ez így nem lesz jó, de azt mondták, nem érdekes, így is vállalja az illető. Ja, mondom, jól van. (Törvény szabályozza szinte az egész folyamatot, jegyzőkönyv készítést, a 350 milliós mérleg főösszegről szóló éves beszámolót, annak elfogadását, stb, de ezzel az aprósággal nem kell foglalkozni. Egyébként csak le kellett volna húzni a hibás nevet, és ráírni a papírra a helyeset.)
-
Ivy.4.Ever
őstag
válasz
dredjudge84
üzenetére
-
dredjudge84
őstag
válasz
Ivy.4.Ever
üzenetére
Én sose tapasztaltam ilyet sehol egy itthoni banknál se, az OTP esetében a 20 évem alatt sem amíg ott voltam, és most a cib banknál se hála istennek. Egyszer volt hogy szóltam az OTP ben 15 év után, hogy az i betű a nevemben rövid és nem hosszú, és át kéne írni de azt mondta az ügyintéző, hogy bonyolult folyamat és ez nem érdekel senkit úgyhogy hagyjuk. Otp. 😃
-
HoTDoG
tag
Tőlem egy hónapos határidővel kértek be személyi/útlevél másolatot, március vége felé. Business account. Korábban már regisztrációnál megadtam, így nem teljesen értettem miért kell. Felhívtam őket és azt mondták valami újabb EUs szabály miatt. Befotóztam, feltöltöttem. Nem volt semmi gond azóta sem. Ha a megadott határidőig nem csinálom meg ezt, lehet hasonlóan járok.
-
Kaci84
őstag
Most van tele a hócipőm ezzel a Wise-al. A családban már mást is idegesített ezzel a hülye időközi account confirmal. Kaptam egy utalást pénteken és ma visszaküldte a pénzt az embernek, merthogy nem confirmáltam az accountomat. Minden meg volt korábban csinálva, nem erről van szó. Hanem ez a szar gondol egyet nagyot és merészet és akkor nem kapod meg a pénzed. Eleve mine idegesítik az embereket ezzel? Ki a fene figyelgeti ezt, hogy éppen mit találnak ki. Viszont az, hogy a pénzemet veszélyeztetik ez nálam mindennek az alja. Mi lett volna a millós tételt fogadok teszem azt külföldről. Ezek meg visszaküldik a pénzt. Utána meg, hogy lesz? Könyörgök az az üzletfélnek, hogy utalja már mégegyszer? Persze most meg nem jó a link, hogy megoldjam. Holnap várom az utánvétet 260e Ft-ot. Megy vissza a Postának. Aztán majd napokig levelezhetek, hogy kié a pénz vagy mi legyen vele?
Nektek mi a tapasztalatotok? Mit gondoltok erről? -
törölt tag
válasz
dredjudge84
üzenetére
Alapvetően ott koncentráltabb a Curve használok tábor,a még ha van átfedés is. Így többek lehetnek hasonló tapasztalatai, egy tipp volt...
net91
Curve-ra nem lehet pénzt utalni. Wise-n meg feltételezem volt neki. Így technikai jellegű lehet a gond.Ugye, a bolt és a wise kártya közé van beintegrálva a curve. Ergo bonyolítót lánc.
De ha mondjuk simán a Wise kártyával fizetve, utána sem ment volna, akkor kiderült volna, hogy a Wise-al van gond, vélhetőleg. Ha meg megy, akkor hogy a Curve-nál lehet zavar. De egyik sem 100% mivel bolti/banki elfogadói oldalon is lehet.Ezért én inkább ott kérdeztem volna meg.
-
net91
senior tag
válasz
dredjudge84
üzenetére
Utalj rá pénzt, hogy ne legyen fedezethiány.
-
kanyi51
senior tag
válasz
dredjudge84
üzenetére
Igen a kérdés jó helyen van. Csak épp választ nem biztos hogy kapsz.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- BestBuy topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Sorozatok
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- Tőzsde és gazdaság
- Okos Otthon / Smart Home
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- AKCIÓ! Apple Studio Display 27 5K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4155,100% Akksi
- Xbox One S 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Vagy mennyi... (7 csillagos szállodában)