Hirdetés
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- Pajac: Windows XP még mindig letölthető
-
LOGOUT
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
noorbertt
őstag
Wise support, nekem másnap írtak egyből. Írj nyugodtan magyarul, onnan kb 1 nap míg eljut egy magyar ügyfélszolgálatoshoz és onnan már már chat jelleggel oldottuk a problémát.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Google keresésnél pl azt írta, hogy "most a chat szünetel, mert elfoglaltak vagyunk írj emailt"
Ez elvileg a hivatalos honlapjuk...Most felvetődik a kérdés, kevés ember van, vagy igény nem volt rá... esetleg "racionalizálás" "optimalizálás" zajlik...
Ha kevés akkor fel kellett volna venni pl...
Revonál azért legalább 1 percen belül kapcsoltak valakit... (ki lehet kerülni a robotot)
Azért ez a telefonos történet érdekes... működő accnál gondolom nem írja csak úgy át a support...
Ha meg lezárt /nem használt/üres fiók... akkor talán nagyobb az esélye...
De lehet inkább olyan irányba kellene elmenni, hogy értesítsék, a korábbi tulajt - pl wise biztos tud vmilyen elérhetőséget pl email. Úgy talán meg lehetne oldani... telefonálgatás nélkül is...
Bár ezzel lehet nem fognak foglalkozni...
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Értem. Appon belül nincs lehetőség hívásra gondolom. Akkor marad az, hogy email-be leírja nekik a problémáját, bár ez úgy rémlik megtörtént.
Esetleg egy másik telefonszámot megadni/használni (nem tudom ez kivitelezhető-e)
A wise nagy "előnye" a magyar ügyfélszolgálat volt, direkt magyar számlaszám mellett. De ha ez akadozik, vagy "nincs" máris nem olyan "vonzó" főleg ha a tr illeték is hatályos lesz rá.
Wise-al szembe a Revo mégis csak egy bank... igaz pont ez az achilles sarka, egyelőre...
-
törölt tag
Kis keresés a google-ban de lehet már nem érsz vele sokat, elképzelhető, hogy megszűnt a telefonszám, viszont a cikket érdemes lehet elolvasni, további elérhetőségeket is írnak
A "wise ügyfélszolgálat Budapest" -google keresésre ugyan írja a wise-t, hogy mikor van nyitva, de sem cím, sem telefonszám nincs már.
1 éve a tulaj válasza erre a kérdésre ez volt:
"Szia!Ezen a linken keresztül tudsz minket magyar nyelven elérni. Hívj minket hétköznap, reggel 9-18 óra között:
https://transferwise.com/hu/help/contactHa magyarul írsz nekünk ezen a linken keresztül e-mailt, a magyar nyelvű ügyfélszolgálat fogja megkapni.
Keress minket bátran!"
Találsz még további 48 kommentet/kérdést...
Én múltkor felhívtam a Revolut magyar számát, csak úgy teszt jelleggel, angolul dumált bele, hogy keresem fel az appot

Egy másik itteni komment alapján az államkincstár már nem utal wise-hoz... korábban lehetett hasonlókat olvasni. Korában mintha lehetett volna...
-
sisi22
aktív tag
Furcsa, hogy mindig jon az uzenet, hogy elozo hozzaszolas ota valtozott az osszefoglalo, amikor sajnos nincs is osszefoglalo.
-
dredjudge84
őstag
A megállítás sok körülménytől függ. Pl mennyire kiugró az adott utalás, a használati szokásokhoz képest. Ugye a bankok kategorizálnak a szokások alapján, és besorolnak kockázati csoportokba. De szerintem ha mindkét számla a neveden van, akkor nem fogják megallitani, de ez csak egy elmélet.
-
A telefonszámom be van regisztrálva valami accounthoz.
De azt akarják, hogy hívjam fel őket, de én ezt percenként 100Ft-ért nem akarom.
Van erre valami megoldás? -
törölt tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Akartam tegnap visszajelzést adni a topic-társaknak, de nem tudtam írni, mert az enyém volt az utolsó...
Tehát:
Akit érdekelne, a következő a tapasztalat, a regisztráció után, a menüben lehet megtalálni a számla adatok kérését, és hitelesítés után meg is kapjuk.
6000 ft-ot kell valóban feltölteni a hitelesítési folyamat végén.Azonban, a kártyák menüpontban lépve, lehet kiválasztani virtuális kártyát, és meg is kapjuk, a teljes összeget pedig elkölthetjük, nem kötelező fizikai kártyát rendelni, kérni.
Annyi, hogy pc-n került sor a regisztrációra, ez nem tudom számít-e.Illetve kártyánál néha fehér lapott hozott, ekkor főoldal vissza, majd újra kártya oldalra, és már lehetett is nézni a kártya adatait. Persze sms meg mi egymás után.
Tehát működik csak virtuális bankkártyával is és a teljes feltöltött összeg szabadon hozzáférhető. Nem volt kötelező fizikait rendelni, igényelni.
Még egy dolog meghívó linken keresztül lett regizve... nem tudom számít-e...
A Revolut feltöltése Wise virtuális-ról gond nélkül ment egyébként.
#5068 _ak_
Esetleg kérj, egy önellenőrzést, és akkor elvileg ez a lehetőség/gond elhárulhat... legalábbis, korábban Revonál én ilyesmit olvastam, hallottam, hogy így csinálták mások.A biztos az otp lehet egyébként, ha teljesen biztosra akarsz menni...
-
_ak_
addikt
válasz
UberMutant
üzenetére
Köszi, em tudom hamarabb több okból sem, még az albit sem láttam, ezt majd ott és akkor kell intéznem, csak nem akarom, hogy esetlegesen napokig álljon a pénz valahol én meg lecsúszok emiatt az átadásról, havonta csak 2-szer van. De akkor az első utalás inkább megy az OTP-ről. Később, meg lesz ottani számla, meg inkább revo, de ezt majd meglátom.
Mindenesetre a support is extra gyorsan válaszolt. Pénzt nagy tételben is lehet mozgatni, de bármikor megállíthatják, ahogy írtad.
-
-
_ak_
addikt
Sziasztok, ugyan írtam a supportnak is, de megkérdezném itt is, hogy hátha van direkt tapasztalat.
Saját bankból utalnék a Wise számlámra kb. 6m forintot, majd azt átváltanám svájci frankra és onnan utalnám tovább kb. a felét egy svájci számlára (albérlet). Lehetséges-e, hogy bármilyen oknál fogva megakad ez a folyamat és mondjuk bekérnek vmi igazolást vagy ilyesmi? Nincs semmi mutyi a dologban, így minden igazolható, viszont, ha nem megy át a pénz, akkor csúszhat az albérlet és az nagyon költséges lenne, ha tovább kellene hotelben maradni.
A másik opció, hogy biztosra megyek es ugyan jókora sápért az OTP-ből utalom át.
-
-
oil120
senior tag
Sziasztok,
Biztosan volt már, ezért bocsi.
Bp-n, esetleg a 3. ker közelében hol tudok Eurt felvenni költségmentesen? és mekkora összeget?
Köszi -
Kobe
veterán
válasz
StokiBoti
üzenetére
ha egy szubjektív vélemény érdekel, régi wise + revo felhasználótól, inkább a wiset használd és amikor ingyenes utalás / ingyenes kp felvét kell, akkor wiseos kártyáról töltsd fel a revolutot direktben az adott devizából, utald el / vedd fel és ennyi a történet.
Alapvetően az árfolyamok semmivel nem rosszabbak már a 2 helyen. Én kb minden hónapban kihasználom a 350K-s deviza váltási keretet (és túl is lépem) revoluton is, és most már a kedvezményes kereten belül is kb kemény 0.15 HUF difik szoktak lenni......abszolút nem tétel, még fél millás összegeknél sem
Ellenben nekem a tököm tele lett a revo szószerint kiismerhetetlen és retinafájdító felületével, a wise egy szemkímélő felüdülés hozzá képest. A revo elérte a határt, egyszerűen túl sok mindent tuszkoltak bele, és ez már a kezdeti user friendlység rovására ment.
És még err ejön az egyik legnagyobb kripto wallet megoldás amit még rá akarnak ereszteni.....Az ügyfélszolgálat meg abszolút össze nem hasonlítható
-
zerodot
aktív tag
válasz
dredjudge84
üzenetére
Nincs sorrend, mindenkit ki kell fizetniük 10 napon belül.
-
dredjudge84
őstag
Na de akkor nincs sorrend, hogy pl akinek csak 1 millió forintja van, azt hátrébb teszik ahhoz képest, akinek meg 10 van. Ezt sehol nem írják.
-
zerodot
aktív tag
válasz
dredjudge84
üzenetére
Bele van kalkulálva, hogy több bank egyidejű becsődölésének kicsi az esélye...
"While an individual DGS might cover a large notional amount of covered deposits, the possibility of multiple large bank failures occurring at the same time is very remote. Therefore, the amount of available financial means needed has been set to ensure that sufficient funds are available to deal with most failures, while not taking too much money out of the financial system for an eventuality that occurs rarely."
Amúgy ha kevés lenne az alapban a pénz a kifizetésekhez, akkor feltöltik, pl. a többi bank befizet még, de akár kölcsönt is vehet fel az alap. Szóval nem az van hogy széttárják a kezüket, hogy elfogyott a lóvé, nem kapsz semmit. Az egész arra van kitalálva, hogy az állampolgárt védje, ez az elsődleges szempont, úgyhogy tényleg nagyon nagy bajnak kellene történnie, hogy ne juss a pénzedhez. -
merqree
őstag
válasz
dredjudge84
üzenetére
"Az OBA vagyona
Az OBA működését és a kártalanításra szolgáló vagyont a hitelintézetek rendszeres befizetései és az annak befektetéséből származó hozam fedezi. Emellett az OBA feladatai teljesítéséhez hitelt is felvehet, és kötvényt is kibocsáthat, amelyek visszafizetésére rendkívüli díjfizetést rendelhet el a hitelintézetek számára. A betéteseknek törvény szerint járó pénz kifizetésének nem lehet pénzügyi akadálya: az OBA hitelfelvétele, kötvénykibocsátása mögött szükség esetén ott áll a magyar állam garanciája."Sajnos wikipédia cikkből.
De úgy tudom, hogy a bankok dobják össze.
Kb olyan, mint a KGFB, amit mindenki fizet, de nem mindenkinek fizetnek mindent. -
dredjudge84
őstag
Én úgy tudom, hogy ez nem így van. A biztosításnak pont hogy azért van maximum értéke, hogy egy esetleges csőd esetén mindenki ki legyen fizetve részben, vagy teljesen. Ez ugye attól függ, kinek mennyi pénze van. Másfelől érdekes lenne, ha becsődöl egy bank, majd pár hónap múlva egy másik, akkor már arra a bankra nem is maradna pénz egy ügyfélnek se? Fura lenne.
-
zerodot
aktív tag
válasz
TrollBalint
üzenetére
A valuta az kp-t jelent, úgyhogy azt nem tudod se Revon tartani se utalgatni... Devizára gondoltál.
-
g@bo
nagyúr
válasz
Degeczi
üzenetére
Nyilván eldönti mindenki maga mennyit tart a revo vagy wise számlán, mert bármelyikkel gond van, nem hazai terepen kell a pénzéért kiállni.
de mivel használható megoldások, és a hazai rablóbankokkal szemben olcsó megoldásokat kínálnak, csak érdemes velük élni, ésszerű határokon belül…
-
-
merqree
őstag
2 perce kaptam:
"Töröltük az euró tárolási díját
Augusztus 1-jétől annyi eurót tárolsz a Wise számládon, amennyit csak szeretnél, és mindezt díjmentesen." -
A biztosítás olyan, hogy akkor fizet ki mindenkit, ha van elég pénz a biztosítási alapban. Először azokat szokták kifizetni, akiknek a legtöbbel tartozik a bank, aztán jönnek a kicsik. Könnyen lehet, hogy pár ezer eurós betétek nem lesznek kifizetve. És mivel a Revo veszteséges, ezért még mindig nagyobb esélye van, hogy tönkremegy, mint mondjuk a Wise-nak, ami nem veszteséges.
mod: azt jó tudni, hogy csak euró után kell fizetni, ha átlépi a 3000-et.
-
S@c@
őstag
Ebben a válaszban van egy kis paradoxon. Vagy szerinted nem?
A revo is bank és 100e euroig biztosítva van, azonban mégse szívesen tartod te sem ott a pénzed. Akkor csak lehet alapja, hogy nem érdemes nagy összeget ott tárolni.
A wise ugye profitot is termel, mig a revo folyamatosan veszteséged évek óta.
update: csak euro után számol fel költéséget (3000 euro felett)
USD, HUF után nem! -
g@bo
nagyúr
Az is? A wise nem bank, vagy igen?
-
Az is már bank, és 100 ezer euróig biztosítva van. Én nem félek ott tartani millió körüli összeget, de több milliót már inkább rendes hazai banknál (vagy a Wise-nál) tartanék.
Egyébként most néztem, hogy a Wise-nál lehet, hogy csak napi, meg egyszeri limitek vannak. Pl átutalásnál a max fogadható összeg 1 millió USD. Nem tartok attól, hogy ennél valaki többet akar nekem utalni.
Ja megvan mi tévesztett meg. 3000 Euró felett a Wise már felszámol rendszeres költséget a számlavezetésre is. Ez meg azért nem egy óriási összeg.
-
válasz
TrollBalint
üzenetére
Plusz Wise-nál annak is korlátja van, hogy mennyi pénzed lehet náluk. Nekem is van Revolut meg Wise is, a bankkártya még olcsóbb is (a szállítási költség) Wise-nál.
Wise-nál amúgy mindennek van valami költsége, az utalás sem ingyenes, mint pl Revolutnál. -
TrollBalint
addikt
válasz
StokiBoti
üzenetére
Ha az alap csomagokról beszélsz, akkor Wise-nál van valami limit, ha jól emlékszem 3000 € felett számol fel valami díjat. Plusz a váltás sem olyan olcsó, mint Revolutnál, oda is számol egy minimális díjat. (Összességében még így is nagyon jó a Wise váltása is).
Nekem van mindkettő, igaz a Wise azért lett csak, mert van egy bankszámlám, amihez anno nem kértem kártyát és így egyszerűbb vele Revo-ra juttatni a pénzt.
Van olyan ismerősöm, akinek elege lett a magyar bankokból és Wise-t használ, semmi gondja nincsen vele.
Revol mellett szól (nekem), hogy van széf, így nem fordulhat elő, hogy ha nincsen rajta elég Forint, akkor levonja valutából (én azokat tartom széfben)
Ha esetleg valutát kellene utalni és a Revonál már kifutnék a díjmentességből, akkor a Wise a legjobb választás. Én a helyedben, ahogy már írták is, megtartanám mindkettőt. Enni nem kérnek
Ha nem akarsz két kártyát magaddal vinni, akkor pedig igényelj egy Curve-t amik mögé berakod ezeket és azzal fizetsz amelyikkel éppen akarsz. -
StokiBoti
csendes újonc
Sziasztok!
Viszonylag új vagyok a Fintech világában, nemrég Revoluttal végigvittem Horvátországot minden gond nélkül.
Hazaérve kíváncsiságból felnéztem a wise-ra, és így ránézésre kb ugyan olyan mint a Revolut, csak ami számomra plusz dolog, hogy van magyar számlaszám.
Szerintetek megéri váltani wise-ra, erre kérni fizetést, erről költeni itthon (Google Pay-hez csatolva) és néha külföldre kimenni vele (Euró, kuna váltás és ezek tárolása)?Válaszokat előre is köszönöm
-
S@c@
őstag
Sziasztok,
Hogy lehet revolutról wise usd számlámra utalni.
Revo dollárt szeretnék Wise dollár számlámra utalni.Rámentem a revonál az USDnel az átutalás--szamlak részre, de nem egyértelmu mit adjak meg a számla adatainál számomra.
Valaki tud ebben segíteni?
-
Sisco2
tag
-
Sisco2
tag
Amikor az alkalmazásban elindítom az azonosítási folyamatot, ott tartok hogy készítenem kellene egy képet az igazolványról majd magamról selfiet már az első kép készítésénél kifagy az alkalmazás. Már sokszor probáltam mindig ugyanugy ugyanott ahogy lőnék egy képet az igazolványról a keretben, kicrashel az app.
Másnak is volt esetleg ilyen androidon? Mi a teendő ilyenkor? Ugy láttam más módon nem lehet azonosítást csinálni számlaadatokhoz. -
Qtyii
aktív tag
válasz
dredjudge84
üzenetére
Gránit digitális bankszámla az is ingyen van.... (és ott van betétbiztosítas is)
-
Noxy
veterán
válasz
dredjudge84
üzenetére
M.országon a MÁK nem utal nyugdíjat a Wise számlára. Csak Magyar székhelyű bankba mehet.
-
sifarr
senior tag
válasz
dredjudge84
üzenetére
Külföldön élsz?
-
dredjudge84
őstag
Sziasztok!
Szeretném a wise számlára utaltatni a nyugdíjamat, a nyufig viszont kér egy olyan papírt, hogy én rendelkezem a számla felett. Ilyet lehet kérni a wise-tól?
-
Krethx
aktív tag
válasz
hockeyapu
üzenetére
KP befizetés-ről már írtam. Most nem keresem elő.
Regisztrálsz a Barion-ra. Alap szinten limites. Videó azonosítással korlátlan.
Bemész a CIB Bankba és ráutaltatod a pénzt a Barion-ra. Onnan pedig ki a Wise-ra.Banki utalás:
Fontos hogy a közlemény-be írasd be a saját azonosítódat.
-
hockeyapu
senior tag
Sehol nem lehet kp-t berakni, csak utalni ? Még eurós automatánál sem?
-
Ebiker
újonc
Kis segítséget kérek, EUR felvétel Wise kártyával itthon és osztrákoknál eurós ATM-ből. Látom itthon is van nem túl sok EUR-os OTP ATM, főleg Bp-n. Ezeknél műxik a dolog? Osztrákoknál hasonló a kérdésem, Rafi v. Erste ATM-eknél lehet kivenni vele EUR-t. Alpaban a 200 limitnél nem többet. Köszönöm előre is, ha kapok infót.
-
Vesporigo
aktív tag
Volt egy wise online kalkulátor nemrég, ami a 3000 EUR felett tárolt összegnél mutatta, hogy mennyi tárolási díjat von le naponta/havonta/évente, de most sehol sem találom.
A Wise ügyféltámogatás oldal [ide] irányít, ahol ez fogad:
Sajnáljuk, úgy tűnik, ez az oldal nem található.
Próbáljuk meg ismét. Látogasd meg Ügyféltámogatás oldalunkat további segítségért.Esetleg valaki tud egy működő oldalt a jelenlegi tárolási költségekről?
-
net91
senior tag
A WISE-ről az ERSTE Investment EUR gyűjtőszámlájára szerettem volna küldeni EUR-t, de hibaüzenetet kaptam, hogy oda nem lehet küldeni.
Korábban már küldtem több alkalommal is EUR-t, akkor minde rendben volt. Az utalást a korábban elmentett adatok alapján indítottam.
Küldött oda valaki mostanában EUR-t és rendben volt?
Lehet, hogy az ERSTE már nem fogadja el a WISE-ról történő utalást? -
Kobe
veterán
Wise app irja hogy a legutolso feltoltes ota valtozott a szamlaszam amore utalni kell.
Valami UK cim van megadva de 3x8 jegyu bankszamlaszamot mutat amire kuldeni kellene a HUFot
Erre meg ingyenes utalni, vagy ez mar kulfoldi szamlanak minosul?
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4174, 94% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- Wifis fèlkonfig! Kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Eladó Google Pixel 9 Pro 16/256GB / Ajándék fólia és tok! / Akku 100% / 24 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest