Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
Nem számolgatok semmit. Az OBA ugye csak magyar szabályozás és a fogalmi meghatározás miatt használtam, külföldön más a neve, de létező dolog a betét biztosítás (vedd úgy hogy az előző hozzászólásban csak rövidítés, OBA = betétbiztosítás, nem a magyar megfelelője) sehol nem láttam olyan kitételt hogy cégekre nem vonatkozna.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
Két Wise fiók között már lehet közvetlenül és ingyen (azonnal) utalni, ha engedélyezve van az ehhez szükséges beállítás, illetve a kedvezményezett telefonszáma szerepel a készülékben.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
discrate
aktív tag
köszi szépen, én is így gondoltam a wise gyik-ot olvasva.
szerintem amiatt lehet csavar, hogy az adásvételi szerződésnél nem fogadnak el wise-os számlát (kikötés a bank), de ennek még utánajárok, mert nem az én ügyletema bekért dokumentumok kérdés még (személyt azonosító, adásvételi stb), nagy valószínűséggel kell-e (ügyintézési idő miatt érdekes csak)?
-
milu
aktív tag
sifarr!
Ezt a mondatodat ("és nem hajlandó csak magyar bankszámlára utalni") hogy értelmezzem:
"és nem hajlandó más bankszámlára, csak magyar bankszámlára utalni."
vagy
"és nem hajlandó csak magyar bankszámlára utalni, mert bármely más bankszámlára is utal..
(A leírt mondatodból nekem sajnos nem jött le a lényeg, pedig engem (is) érdekel a pontos válaszod!
.......................................................................................
Biztos ismered::
A királynét megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem.A szöveg kétféle, egymással ellentétes értelme csupán a vesszők alkalmazásával áll elő:
1, A királynét megölni nem kell, félnetek jó lesz, ha mindenki egyetért, én nem, ellenzem.
2, A királynét megölni nem kell félnetek, jó lesz, ha mindenki egyetért, én nem ellenzem -
sopruk
senior tag
Köszönöm a választ!
Igazából ez a saját pénze. Már nyugdíjas, férje kint élt Amerikában régen, és most kapott valamilyen juttatást csekken. Ezt egy ismerősük nagy nehezen beváltotta kint (itt nem lehetett sehol), számlájára rakta és utalná. Úgyhogy kalandos , nem tudom mi lenne ennek a jogcíme, így is lenne e illetéke...[ Szerkesztve ]
-
3psilon
aktív tag
Wise-zal évek óta küldözgetek, fogadok. Természetesen mindig legálisan, volt, hogy céges számlán, volt, hogy magánon. Soha nem kérdeztek vagy blokkolták az utalást.
Amikor céges céllal 50.000€ nagyságrendben utaltam, akkor sem kérdeztek semmit.Specs: Ryzen 7 5800X, 48Gb RAM, RTX 3060Ti 8Gb, Fedora Linux | Kawasaki ER-6F 2006
-
-
törölt tag
Valószínüleg van különbség.Ha más nem jogilag. pl egy osztrák bankba nem biztos, hogy távolról nyithatsz számlát. Más az üzleti modell, stb. De nem vagyok szakértő.
"A Revolut litván bank,"
Hát igazából angol Csak Litvániában nyitott ilyen szolgáltatást, mert ot van könnyített banki licens. De mondjuk egy osztrák bank, nem biztos, hogy jön Magyarországra, ügyfeleket szerezni... Hanem pl alapít itthon egy sajátot, lásd Raffaisen." Ha régről esetleg még van ilyen, akkor épp most cserélik ezeket ezerrel litvánra jóval lejárat előtt is. A Wise kártyám is hasonlóan belga."
Nem azért, de én épp forditva olvastam talán Curve topikba pár hónapja, hogy akinek angol bin volt azt is cserélték Hu-ra. Ha ezek a dolgok így vannak, már pedig elvileg a revolut kártyám hu-s elvileg. Akkor nincs tévedés. A kártya csere valószínüleg nem emiatt van... + még egy érdekes dolog belejátszik a történetbe a Revolutnál nem is egy kártyád van akkor erre hogy jön a díj?"A Revolut szerintem nem fog bejelentkezni a NAV-nál. Egyszerűen bejelenti, hogy ők minden szabályt betartanak, rájuk ez nem vonatkozik."
idővel kiderül... - pl egy korábbi vitás kérdésben végül nem emelt díjat a magyar ügyfeleknek MNB-s nyomásra. (Litván jegybankon keresztül)."A Wise nem bank, tehát nem is neobank - ahogy írják."
szerintem sem. De végülis annak veszik mások is, vhol oda sorolják jogo-s vagy sem más kérdés..."Ha IBAN-t (nermzetközi azonosító) adna, akkor külföldről is lehetne utalni rá, de nem lehet. Erről ennyit."
Érdekes... ennyire pontatlan lenne a cikk?"Akkor is illetékköteles?"
Szerintem a léte és a forgalom számíthat. esetleg mindkettő." Túl drágává válna a Wise."
itt megint vannak jogszabályok... hogy és mit tudna áthárítani, ha fizetnie kell... ha meg drágává válna... akkor még kevesebben használnák. És/vagy megszoknák az emberek... átmennének esetleg Revo-hoz máshoz... kitudja... idővel kiderül mi lesz...Ha kizárnák a wise-t, akkor forintban sokat nem fog érni. Jelenleg revolutnak is ez a sarkalatos pontja...
bár elvileg lehet utalni forintot... + akkor már inkább megérheti mint a wise.Nah és vajon a Curve és a többiek akik adnak kártyát?
-
törölt tag
"Ez lenne egy jogilag döntő különbség?"
Nem tudom nem vagyok jogász. csak egy felvetés volt."Vegyünk egy Belgiumban élő magyart. Magyar állampolgár, életvitelszerűen Belgiumban él, ott dolgozik, onnan a jövedelme, ott adózik, ott fizet tb-t. "
valószínüleg az más helyzet tekintve, ha ott él, akkro ott is tartózkodik. Tehát nem határon átnyúló a szolgáltatás.
"Akkor most a magyar bank határokon átnyúló szolgáltató lesz?"
magyar bank esetén szerintem mind1 így is úgyis fizetné a díjakat..." Akkor a Revo-nak ugyanazért az egy (!!) kártyáért 17-szeres illetéket kellene fizetnie?"
Miért kellene? Ez a magyar kártyákra vonatkozik. Nem a német lakosokéra. - szerintem.Idővel kiderül... felesleges ezt túl gondolni...
Én csak bemásoltam, ha vkit érdekel, hogy ilyen is lehet... -
törölt tag
" és legalább egy rosszalló smiley-t tehettél volna mögé, hogy nem örülsz,"
Miért kötelező véleményezni? A hírhez nem kell kommentárt fűzni, sőt tilos is, egyes esetekben. Mert az már vélemény.
tehát még egyszer miért is kéne bármit is oda tennem? egyszerűen bemásoltam, ha vkit érdeke eltudja olvasni, és mondjuk nem keresne rá ilyesmire. Még mindig nem tudunk egy csomó dolgot egyébként sem...
Amúgy nincs wise-om, nem is nagyon érint... jelenleg... lehet egyszer lesz kitudja... azért olvasom - hogy a felmerülő kérdésedre is választ kapja.
[ Szerkesztve ]
-
Krethx
aktív tag
Szerintem sem lesz változás a Revolut-nál. Mivel ők nálunk nem tartózkodnak. Eu-n belüli szolgáltatást nyújtanak.
Viszont a Wise-nak van Budapesten irodájuk. Így a kormány által kivetett banki adó őket is terheli. Az éves kártya díja pedig nem sok. (számomra) 800Ft. a fizikai és 500Ft. a virtuális.Mac mini M2 Pro 32GB/1TB - macOS Sonoma | iPhone 12 / 14 Pro 256GB - iOS 17 | Apple TV 4K 128GB - tvOS 17 | Watch S9 45mm - watchOS 10 | PlayStation 5 / 3 / 2 Network Adaptor 80GB HDD-OSD | Amiga 4000D Cyberstorm Mk-II 060 50MHz 128MB RAM/120GB-HDD/32GB-CF - AmigaOS: Workbench 3.1
-
Krethx
aktív tag
Értem és köszönöm. Jogos is amit írsz.
Mac mini M2 Pro 32GB/1TB - macOS Sonoma | iPhone 12 / 14 Pro 256GB - iOS 17 | Apple TV 4K 128GB - tvOS 17 | Watch S9 45mm - watchOS 10 | PlayStation 5 / 3 / 2 Network Adaptor 80GB HDD-OSD | Amiga 4000D Cyberstorm Mk-II 060 50MHz 128MB RAM/120GB-HDD/32GB-CF - AmigaOS: Workbench 3.1
-
VikMorroHun
senior tag
Van ilyen védelmi rendszer a hazai bankoknál is. Engem egyszer már felhívtak a számlavezető bankomtól, hogy a rendszerük gyanús pénzmozgást érzékelt. Meg kellett adnom 1-2 személyes adatot, aztán megegyeztünk, hogy tényleg én indítottam az utalást (valami olyan netes pénzügyi szolgáltató felé, amihez korábban nem küldtem pénzt). Nem volt különösebben nagy összeg.
Gotta eat your food, pop your bubble flask to prevent the 1 shot, prep your spell buffs, then get comboed to death by some slashy slashy katana goddess that leeches damage too.
-
Sisco2
tag
Talán ez:
https://nav.gov.hu/pfile/file?path=/ugyfeliranytu/nezzen-utana/inf_fuz/2022/04.-informacios-fuzet---maganszemelyek-kulfoldrol-szarmazo-jovedelme
Ez csak az egyik oldal a pdf -ből:
-
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic ezüst 47mm bluetooth okosóra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest