Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hoorus
őstag
válasz
UberMutant
üzenetére
Természetesen nem feketén, de lehet h a wise felé bármit is igazolnom kell a pénz eredetét illetően? Nem csak a NAV-nál van jelentősége, hogy feketézik-e az ember?
-
-
Hoorus
őstag
Sziasztok
2 lakásom után Wise számlára utaltatnám az albérleti díjat. Tehát havonta 2x100 000 Ft bejövő utalás lenne idegen számlákról. Lehet ebből probléma a Wise-nál? Számla zárolásra gondolok. Eddig nem használtam ezt a számlámat, csak kisebb tranzakciókra.
Köszönöm a válaszaitokat.
-
Pilács
senior tag
válasz
Oliverda
üzenetére
... csak gusztustalan ez a garantált árfolyamon váltás x óráig... ha nekik jó, akkor teljesítik, ha nem akkor kicsúsztatják. Nekem csak egy újabb nem szimpatikus bank
Gondolom máshol is van "megoldásuk", így ahogy ez végbe megy valamilyen formában, be is zárom a fiókom. Ha ezt kicsiben pár ezer eurónál így kezelik, akkor dehogy bízok rájuk nagyobb összeget. Ez volt a teszt, de inkább hagyom. A Magyar chat ÜFSZ-t szintén hagyjuk, Angolokkal sokkal előrébb jut az ember, segítőkészebbek. Persze ebben az esetben csak jönnek azzal hogy néha időben végbe megy (szó szerint sometimes és ez a vicc, hogy ezt így leírja, és ezzel a garantált árfolyam x ideig ennyit is ér), de azzal ha nem ér be a pénz 28 óra alatt sem, arról nem ők tehetnek
. Köszönöm az infókat, nem is ragoznám ezt tovább. -
Pilács
senior tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Fordítva, EUR számláról küldtem és szerettem volna HUF-ra. De rendben, értem a módszert.
A mézesmadzagot elhúzzák a garantált árfolyammal... és persze kicsúsztatják belőle, ha már nekik nem jó. Amit írsz jó ötlet, de ennek így most annyi
Ma is tanultam valamit, köszönöm! -
Pilács
senior tag
Üdv,
Pár napja utaltam wise-on keresztül EUR-HUF váltást, két bank között.. az végbe ment 18 óra alatt... akkor emelkedett az árfolyam. Tegnap indítottam mégegyet, EUR-HUF, és 27 órája se ért be a pénz
hozzájuk, és most esik az árfolyam. Szerintem megy a játék, hogy kicsússzon a garantált árfolyamból. ÜF annyit közölt, ha kicsúszok (ami pár óra), akkor lehetőségem lesz aktuális árfolyamon váltani, vagy visszavonhatom a tranzakciót(következő utalásnál kifizettetik velem amit elbuknak ezzel), és kb 2-4 nap mire visszakerül hozzám az utalt pénz
Ennél egy pénzváltó is biztosabb megoldás. Itt sincsenek nagy csodák, az igértekkel szemben. Másnak utalok direktben EUR-t (más országba), akkor az max pár óra alatt átmegy... de pont nekik nem, és ezt nem tudják szabályozni erre hivatkoznak.
Ez csak egy vélemény volt.... 
kieg: és ma alapkamat emelés is volt... így még jobban erősödik a HUF... spontán spekuláns cég ez is, erre tartják fent ezeket a 2-4 napokat az utalás fogadására... szerintem. Ennyi idő alatt Afrikába kocsival elviszem a pénzt, ne hogy már elekronikusan ne haladjon... -
n@p@lm
addikt
válasz
Krisztianby
üzenetére
Szfváron a Liszt Ferenc utcai K and H fiókban 2 db automata is van, az elsőben nem ment a pin kód módosítás, a másodikban viszont már igen.
Szóval ne ijedj meg ha elsőre nem sikerül. -
sifarr
senior tag
válasz
Krisztianby
üzenetére
Alapjáraton a pin ugye 0000. Próbáltam ATM-ben megváltoztatni, de nem engedte.
A Wise-nál a kezdeti pin-t a gyártás során adják meg, nem te. Ez sohasem lehet 000. Nem áll 4 egyforma számból, vagy nem 4 egymást követő (növekvő/csökkenő sorrendben) szám. Ilyenre szerintem megváltoztatni sem lehet, de ez nem biztos.
AZ applikációban, a kártyaadatoknál megtalálod az eredeti pin-t.
Módosítani ne OTP, hanem K&H automatában próbáld, az működik az OTP nem. -
Lmh
őstag
válasz
Krisztianby
üzenetére
Sztem nem 0000 a pin. nézd meg alkalmazásban. Amikor rendelted, meg kellett adnod valamit. (mondjuk ha 0000-t adtál meg akkor valóban lehet annyi :P)
-
Krisztianby
tag
Sziasztok mit csinálok rosszul?
2 hete megkaptam a kártyámat és fizikálisan még nem vásároltam vele csak eddig online.
Mai nap folyamán próbáltam be aktiválni vásárlással, de sehogy se sikerült. Bankkártya leolvasó se mágnes csíkot se a chipet nem fogadta ell. A kártya nincs lefagyasztva.
Alapjáraton a pin ugye 0000. Próbáltam ATM-ben megváltoztatni, de nem engedte.A kártya Visa/otp automatában próbáltam.
/Here's the card's PIN0 0 0 0
You can change this number to something more memorable at most ATMs
/Wise:
A kártyád aktiválásához fizess vele egy üzletben a PIN-kódod megadásával vagy használd egy ATM-nél. -
-
Lmh
őstag
revolut vs wise váltási szempontbol van érdemi különbség? érdemes ezzel trükközni?
-
kraftxld
félisten
válasz
maestro87
üzenetére
Nincs plusz költsége, csak ha valami oldschool módon küldik, azért valami $7-et számolnak fel.
Ha ott van az USD az egyenlegeden akkor átváltja a Wise elég jó árfolyamon majd pedig HUF-ban továbbküldi a magyar számládra, ennek most valami 70 pár Ft a díja összegtől függetlenül. Kiírja amikor indítja az utalást. -
sopruk
senior tag
válasz
maestro87
üzenetére
Szia!
Itt meg tudod nézni, hogy minek mennyi lesz a díja:
Díj számítás -
maestro87
őstag
Sziasztok!
Ha nyitok egy Wise dollár számlát, akkor jól értem, hogy nem lesz semmilyen plusz költség (közvetítő bank) ha dollárban kapok utalást? Illetve forintra váltásnak és magyar bankba történő utalásnak van valami díja?
-
sifarr
senior tag
válasz
Nekem-8
üzenetére
Ja, személyesen kértem és azt mondták nincs.
Ilyen nincs. Vagy kifogtad a legostobább ügyinzézők, vagy le akart rázni valamiért.
Ha soha nem lett volna a CIB-nél devizakártya, akkor nem szerepelne a kondíciós listában.
Ha volt, de már nem nem igényelhető, viszont a régiek használhatják, akkor ott lenne, hogy x időponttól nem igényelhető. Ilyen viszont nem szerepel, tehát igényelhető.
Forintszámlához pedig értelmezhetetlen egy devizaalapú kártya.
Ha van devizaszámlád, akkor akár a CIB24-en keresztül is igényelheted, be se kell menni. Én már igényeltem így kártyát. Igaz forintos kártyát, de miér lenne különbség?Egyébként, ha nem tízres tételben van EUR a számládon, akkor kraftxld tanácsa a legjobb, legolcsóbb, legegyszerűbb.
Jó megoldás Oliverda javaslata is, ha magyar banknál akarsz devizaszámlát.
Az is megoldás, amin te gondolkoztál. Semmi akadálya, hogy külföldön számlát nyiss. Akár Szlovákiában, Ausztriában vagy Szlovéniában, hogy csak a szomszédos és EUR övezeti országokat nézzük. -
sifarr
senior tag
válasz
Nekem-8
üzenetére
Az van hogy az EUR-ós számlaszámhoz nem ad a CIB eurós bankkártyát
Már miért ne adna? Kértél és nem adtak?
Ott vannak kondíciós listában is az EUR és USD kártyák díjai is (7. o.) Akkor ezeket mihez adnák, ha nem devizaszámlához. Forintszámlához értelmetlen lenne. -
vnorbi
aktív tag
válasz
Nekem-8
üzenetére
Nekem valamiért a CIB rémlett, amelyik tud olyat, hogy egy kártya van, és állítgatható, hogy forint- vagy devizaszámlára terheljen. De lehet, hogy keverem valamelyik másik bankkal.
OTP-nél van devizaszámlám, adnának hozzá kártyát, de nem olcsón (~21 euró/év), úgyhogy ez nem feltétlenül érné meg (az ajánlott Raiffeisenes megoldásnak kb duplája).
-
Nekem-8
tag
Köszi, akkor jól gondoltam
Reméltem más a "varászlat"Az van hogy az EUR-ós számlaszámhoz nem ad a CIB eurós bankkártyát
Így nem tudok vele se fizetni se regisztrálni sehova. Más bank ad? Mert akkor váltok bankot
még gondolkodtam Szlovák bankban, de nem tudom "határmentén" lehet-e magyar-nak ilyet csinálni hogy EUR számlaszáma legyen. -
vnorbi
aktív tag
válasz
Nekem-8
üzenetére
Jó a megérzésed, ennek így nem sok értelme volt.
Ha forintod lett volna, és azt utalod a Wise-on keresztül, és ott váltod euróra, akkor nyerhettél volna az árfolyamon a bankodhoz képest.
Ha eurót utalnál váltás nélkül és van kártyád a CIB-es devizaszámlához, akkor Revolutot kellett volna használnod. Oda kártyás feltöltéssel ingyen megy a feltöltés, és ingyen megy a kiutalás. Csak ha még új vagy, akkor korlátos a kártyával feltölthető napi összeg, meg ha olyanja van, akkor dokumentumokat kér, hogy igazold a pénz eredetét, és esetleg addig nem férsz a pénzhez, amíg ez az ellenőrzés le nem zárul (ijesztőbbnek hangzik, mint amilyen, és ez azért nem gyakori).
-
Nekem-8
tag
Új vagyok a témában! Regisztráltam!
- terv a következő volt: utalni EUR (CIB-es) számlaszámról egy görög embernek ebay-es áruért XX EUR összeget.
Namost, megcsináltam az utalási tételt a WISE-on, utolsó lépésben kérdezte hogy töltöm fel a pénzt, utalást választottam app-on keresztül. Elküldtem nekik a kiírt adatokra az XX eurót.
Kérdés! Most mi értelme van, ha én CIB-ről utalok Belgiumba majd ők továbbítják Görögbe? Attól miért lesz nekem olcsó az utalás? Hisz a CIB levonja a nemzetközi utalás (~16 USD) összeget a belgiumi WISE részére ráadásul még a WISE is felszámol a továbbításért.
Vagy most nem jól látom a dolgokat?
Hogy a legolcsóbb ez a megoldás? EUR számlaszámról kellene utalgatnom privátoknak. -
Lmh
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
hát nekem ez nem megy. talált 1-2 embert, de pl pont a haveromat nem, akinek fixen van wise-za. a leírás is más mint ahogy nekem kinéz az app meg amilyen lehetőségek vannak.
Na mindegy, annyira nem is fontos, úgyis revolutot fogom erre használni. azért köszi, majd visszatérek rá
-
Oliverda
félisten
válasz
HoppMaster
üzenetére
Azért nincs, mert a Revolutnál is csak svájci lakcímmel rendelkezők kaphatnak, ergo ott sem tudod használni, hacsak nem Svájcban élsz.
-
-
Oliverda
félisten
válasz
HoppMaster
üzenetére
Az a számla aminek van száma és így közvetlenül tudsz/tudnak rá utalni. Per pillanat ezekre lehet.
Lmh: Ha számlaszámot adsz meg, nem is lesz az. Add hozzá a telefonod névjegyzékéhez a személyt és kapcsold be a hozzáférést/szinkronizációt az appban. [link]
-
Lmh
őstag
en nemrég csinaltam wise-ot, de nekem nem ingyenes utalas masik wise szamlara. a bankkartyám még uton van, lehet azert?
-
Oliverda
félisten
válasz
HoppMaster
üzenetére
Az nem számla, hanem csak egy egyszerű egyenleg ahova át tudsz konvertálni pénzt.
-
Oliverda
félisten
válasz
HoppMaster
üzenetére
Konverziós tranzakció? Gondolom, mivel a Wise-on nem lehet CHF számlát nyitni.
-
Oliverda
félisten
válasz
HoppMaster
üzenetére
Hova? Magyar számlára akár még aznap.
-
HoppMaster
aktív tag
SWIFT utalás fizikailag mennyi idő alatt ér át?
Amit írnak az oldalon az elméletet az tudom
-
Sziasztok! Nem találtam infót ezzel kapcsolatban, úgyhogy most megkérdezném, hogy a telefonszám országhívó kódja befolyásolja, hogy milyen szolgáltatásokra leszek jogosult? Nyilván megvan minden magyar igazolványom, tehát tudom igazolni a magyar állampolgárságot / lakhelyet de csak tajvani (+886) telefonszámom van.
-
Oliverda
félisten
A Revoluttal ellentétben a Wise jóformán semmit sem ad ingyen, amiért a cégnek valahol fizetnie kell. Többek között ezért nem veszteségesek már néhány éve.
-
n@p@lm
addikt
Fiamnak gondolkodom egy Wise számlán.
15 éves.
Lehetséges? -
Lmh
őstag
Sziasztok!
Wise szokott akciózni bankkártyát? várható hogy Black Fridaykor vagy karácsonykor olcsóbb - esetleg ingyenes - lesz a kártya vagy ne várjak és rendeljem meg most? -
C64
őstag
Pontosan! Tökéletesen így van!
Most mit gondoljuk?
Semmi ok, semmi magyarázat, csak szevasz!
Húzz el!
Komolytalan cég!! -
moma
őstag
Elég gáz, ha nem indokolnak. Ez így nem korrekt. Mert így nem tudja az ember mit kell betartani. Ennek a normális módja az, hogy van egy üzlet szabályzat és megmondják minek nem feleltél meg. Ez kicsit így olyan, hogy valakit nem engednek be egy boltba és nem mondják miért.
-
C64
őstag
Kérdeztük. Dehogynem! 3 hétig cseteltem velük. Csak bullshit sallangdumákat ismételgettek és azt, hogy még ők, supportosok se tudják az okot, nem látnak bele a döntéshozók hatáskörébe. Meg nagyon sajnálják meg megértenek meg ne aggódjak a pénzem miatt, bla-bla-bla. Minden tiszta volt, rendeltetésszerű, egyszerűen érthetetlen! Igazolást sem kértek senkitől sem, hogy honnan a pénz vagy valami, csak elhajtottak, ennyi!
-
C64
őstag
Első alkalommal csak saját néven lévő bankkártyáról tölthetek fel pénzt Wise-ra igaz?
-
Sziasztok!
Vasárnap indítottam Wise HUF számláról CIB HUF számlára pénzt. Általában mennyi idő, amíg megérkezik?
Köszönöm

-
C64
őstag
A revolut felmondta velem a szerződést, már nem használhatom a kártyám, csak a kiutalást engedi.
-
C64
őstag
Sziasztok. Ha revolutról utalnék be pénzt a friss számlámra, amit még csak a saját nevemről tehetek meg, akkor mi a helyes IBAN formátuma a számlaszámnak amit megadott a wise?
-
moma
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
Próbálom érteni
Iszonyat köszönöm nektek, így az elején elég meredek ez. Összeszedtem kicsit a lehetőségeket, van ahol tévedek, ami nem kérdőjeles? És a kérdőjelesekről mit gondoltok?EURO
Revolutnak van egy litván IBAN-os száma, a Wise-nak meg egy belga. De ez nem számít, hogy a revorultról wisera határon túli utalás, mert a Revolutnál az utalás az ingyenes (most így emlékszem is, hogy utaltam már revolutról külföldre pont ezért korábban).Akkor ha az ember magyar euro-s számláról akar feltölteni wise-t, akkor a jó megoldás az lesz, hogy revolutra kell tenni, és onnan wise-ra. (és ez igaz lesz a más országban lévő euros számlára is, ha ott nem nulla a határontúli utalás költsége, ami elég valószínű)
És akkor ha rendes bankszámlára akarna mozgatni az ember eurot, akkor a revolut utalás ugyanígy megoldás. Wiseról lehet direkten így költség mentesen?
FORINT
És akkor bekeveredik a képbe a magyar bankos forint számla. Itt meg gondolom, ha wisera akarok utalni, az itthoni belföldi utalás, mert wisenak is egy magyar számlája van. Revolutnál úgy emlékszem szintén ugyanez van nem?
És forintot utalni magyar számlára az mindkettőnél ingyenes?VÁLTÁS
Itt meg ezt egyértelműen revoluton vagy wiseon belül érdemes. Itt van lényegi különbség az árfolyamok között? Arra emlékszem, hogy revolutnál van valami összeghatár havonta az ingyenesnél különben rájön valami költség, vagy prémiumot kell előfizetni. Wisenál ez hogy van? Meg a hétvégére kell figyelni, ahol mindkettőnél rosszabb a váltás, de wisenál csak kisebb százalékkal, szóval hétvégén Wise.Valami kimaradt még ami fontos lehet, hogy teljes legyen a kép?
-
moma
őstag
Csináltam Wise accountot. Revolut és Wise között ingyenes pénz mozgatási lehetőség nincs? ha jól értem a Wisera ha kártyával teszek pénzt annak költésge van. Vagy valahogy az utalásos megoldás itt jó lehet? Meg azon is gondolkodok, hogyha utalással töltöm fel a Wise-t akkor az is pénzbe kerül nem? (esetleg van erről valami írás, hogy értdemes mozgatni pénzeket, ha van az embernek pár banszámlája, meg wise, meg revolute?)
-
Goldelf
csendes tag
Sziasztok!
Új wise regisztrációmban nem tudok virtuális kártyát létrehozni. Alapfeltétel lehet a fizikai kártya megrendelése? Tudtok erről valamit? -
Sziasztok!
Miért nem lehet CHF-et küldeni magyar CHF devizaszámlára?
Azt írja ki, hogy ebbe az országba jelenleg nem lehet pénzt küldeni IBAN segítségével.
-
-
Sziasztok!
Teljesen új vagyok Wise témában és szeretnék megerősítést kérni, hogy megfelelően végzem el a tranzakciókat.
Magyarországi CIB-nél lévő CHF devizaszámlára szeretnék utalni CHF-et Wise-ról, hogy ne a banki árfolyamon, hanem a Wise árfolyamán történjen meg a HUF-->CHF konverzió.
Nyitottam Wise-on HUF számlát, fel is töltöttem HUF összeggel.
Ezt át kellene váltanom a Wise-nál CHF-re és azt elküldeni a CIB devizaszámlára?Az nem teljesen világos, hogy át kell-e váltanom küldés előtt, vagy a küldésnél elég megadni, hogy mit szeretnék küldeni, esetleg kell-e nyitnom külön CHF számlát a Wise-nál?
Elnézést, hogy ennyit kérdezek, de teljesen kezdő vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Apple asztali gépek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Milyen egeret válasszak?
- Indul a ChatGPT Health
- Szerviz topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Arc Raiders
- Hegesztés topic
- További aktív témák...
- MSI CLAW A1M 512GB GamerPC + hordozó tok 2027.09.19-ig garancia!!!
- Szép Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB 4K OLED
- Msi Nvidia Gtx 590 ( dual gpu) ritka
- iPhone 15 Pro max 256GB gyári független mint az új 100% akku
- Eladó gamer pc, Intel i7, GTX 1660 TI 6gb
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One i5-8500 32GB 1000GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Samsung Galaxy Z Flip 5 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4250, 100% Akksi
- Több darab! MacBook Pro 16" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Ma is tanultam valamit, köszönöm!
Ez csak egy vélemény volt....

Reméltem más a "varászlat"
Iszonyat köszönöm nektek, így az elején elég meredek ez. Összeszedtem kicsit a lehetőségeket, van ahol tévedek, ami nem kérdőjeles? És a kérdőjelesekről mit gondoltok?