- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- eBay-es kütyük kis pénzért
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanya
nagyúr
válasz
aliasr #61498 üzenetére
Wifin ennek a modellnek a 150/150 megabit egy nagyon jó érték. Függ attól is, hogy az adott csatona mennyire van leterhelve, és a szomszéd wifik mennyire zavarnak.
Kábelen az 540/500 elég jó, de mi van, ha a gigabitet nem tudja kitolni a szerver, vagy ténylegesen gond van a wifivel? hogyan teszteled le, mondjuk úgy ha kiiktatod a routert és csak pucéran a laptopot kötöd a nethez?de btw a gigabitet már majdnem át kellene routolnia egy v2-es 1043nd-nek gyári fw-vel (940 megabitet írnak egy oldalon)
Más: próbáld meg a mérést megismételni hajnalban vagy éjjel után közvetlen. Akkor kevésbé terheltek a vonalak
-
aliasr
újonc
Tehát, ha jól értem, akkor a wifi-n nagyonbb sebességre ne is vágyjak, nagyjából ez a plafon mindenkinél?
Egy pár éves Lenovo T430i laptop ki kéne hozza az 1000-t lefelé, nem? A net tuti 1000-es, mert ha nem nem lenne meg a fel 200, ami a plafon.
Akkor ezek szerint nincs semmit trükk, ajánlott beállítás, hogy biztos a leggyorsabb config legyen? -
aliasr
újonc
Sziasztok!
Most vettem egy TP-Link 1043ND v3 routert és van hozzá egy DIGI 1000 MBit-es netem.
Jelenleg kábelen kb. 520/200 Mbit-et tudok max kihozni belőle és wifin kb. 150/150 Mbit-et.
Azt szeretném megkérdezni, hogy ez reális, hogy nem tudok belőle többet kicsikarni, vagy valami beállítást rontottam el. Legalább kábelen szeretném elérni a 900+-os letöltést.
Rengeteget mazsoláztam a netet, de sehol sem találom, hogy pontosan mit és hogyan állítsak be, hogy legalább kábelen ki tudjam használni a maxot.
Kérlek segítsen valaki, akinek hasonló kombója van és nála milyen sebességet tud kihozni és milyen beállításokkal.
* gyári fw van rajta, de a legfrissebb, ami a tp-Link oldaláról letölthető.Köszi előre is a segítséget!
-
Attesz
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #61473 üzenetére
Basszus, igazad van.(mint mindíg)
6% szabad a flashben.
Csak az okát nem értem. Legutóbb amikor újra lett húzva a router és beállítottam mindent, ha jól emlékszem 64% volt szabadon.(vagy 46%)
Azóta nem igazán lett állítgatva és csak úgy 6% lett belőle?
Nem igazán értem.
Na majd átvizsgálom.Köszönöm
Üdv
-
nagyfejü
őstag
Köszönöm!
Azért jó lenne ha valaki
, Aki megcsinálta a flash elős videót
,
Csinálna 1 vissza flash elős videót!
A gyengébbek , mondjuk én is , kedvéért!!üdv
-
Headless
őstag
válasz
nagyfejü #61488 üzenetére
Nem írom le 100%-ig ugyanazt kell csinálni, mint a v2->v3-ra flashelésnél, csak másik fw-ket használsz.
Csak ügye a bemutatott videóban gargoyle van, amiből nincs v3 fw, de suste fwjéből vagy sima openwrtből, van. De a parancsok ugyanazok.
gyári fw-re v3 opnwrt-t flashelsz, majd
openwrt-re v2 gyárit flashelsz (mtd-vel). -
suste
veterán
válasz
Balázs1986 #61480 üzenetére
a dlna-nak van köze az upnp-hez, mert az az alapja, de nem olyan értelemben ahogy te írtad
viszont pont az átjárhatóság miatt láthatja amit a winintézőben esetleg alapból nem látsz...
szóval egyszerre kevesebb és több is a dlna az upnp-nél
na most segítettem? -
-
Headless
őstag
válasz
Balázs1986 #61480 üzenetére
ushare az egy DLNA szerver, nem nyit az semmilyen portot, amire te gondolsz az az UPNP. Workgroup meg a hálózatban látáshoz kell, persze ip alapján workgroup nélkül is mennie kell.
-
wwenigma
Jómunkásember
1043ND v3 update:
TP Link support jelezte hogy több routerrel gondok vannak a DIGI IPv6 szolgáltatásával, egy órával később a DIGI atallitotta a halozatat es most mukodik az IPv6 azokon a routereken amin eddig nem ment.
Visszajeleztem supportnak erről, feleslegesen ne izmozzanak rajta...
Most mar van ertelme a v2-t v3-ra flashelni.
-
Headless
őstag
válasz
Balázs1986 #61475 üzenetére
Nem ez úgyhangzik mintha a workgroup nem egyezik.
-
-
Attesz
aktív tag
Nekem valamiért nem menti el a 9092-es port nyitását.
-
bajoros
csendes tag
Én is tiszta telepítéssel futottam bele a hálózati gondba.
Korábban 32 biten hiba nélkül ment most 64-en elhalálozott.
Annyi a fejlemény hogy bekapcsoltam routerben/ vargalex firm / az uShare funkciót.
Így a win hálózatok közt megjelenik és tudom róla leszedni a letöltött filmeimet -
nagyfejü
őstag
válasz
Balázs1986 #61469 üzenetére
Nekem nem ment sehogysem. Más forumokon is irták hogy nem tökéletes értsd nem mindenkinl jó!
Pedig próbáltam 8.1 et és 10 et is. -
Balázs1986
őstag
Nekem 1043 v2, Suste+Headless 0.8 fw, Win10 kombóval megy a megosztás, jelszavazva is.
Hálózat-felderítést kellett csak bekapcsolni az adott interfészre.
Addig nem ment, amíg nem volt aktiválva a Windows. (Tiszta telepítést csináltatok, vagy upgrade volt Win 8.x-ről? Tisztát érdemes csinálni, hiába kényelmesebb a másik megoldás.) -
wocsok
tag
Egy kis segítséget szeretnék kérni, mivel nem látszik a samba megosztás, (sőt maga a router sem) amióta a win 10-et újratelepítette. Előtte minden rendben működött... Mit nem állítottam jól be?
szerk: Látom bajoros is így járt, akkor nem egyedi a problémám... -
bajoros
csendes tag
Üdv urak
Frissen telepített win 10 64 biten az istennek sem látom a hálózatban a routeren lógó lemezt ill megosztott mappát.
Hogyan tehetném láthatóvá?Köszönet
-
chros
őstag
válasz
vargalex #61453 üzenetére
Igen, koszi. De: most neztem utana, a hivatalos CC r46767-bol keszult, az enyem pedig r46822! (igy ismet az fordult elo, hogy egy par nappal regebbi revizio-t belyegeztek meg hivataloskent, en pedig epp azokban a napokban forditottam egyet.)
Ami erdekes, pont a r46822-ben van egy ilyen:
" kernel: restore 640-bridge_no_eap_forward.patch to its original form
It was corrupted in r38528. The most obvious symptom is repeated messages like this:
Tue Sep 8 08:25:18 2015 kern.warn kernel: [77141.972226] br-lan: received packet on wlan0 with own address as source address"WTF?!
Alex, te melyik kernelt hasznalod?
-
Soma01
veterán
Sziasztok!
OpenVPN-nel szerintetek mekkora sebességet tud ez a router? Mármint a V2, két ilyen router egymás közt, (300-as Wifi-vel összekötve, de most nem ez számít, hanem hogy a cpu, ram mit tud vpn-en keresztül).
-
Attesz
aktív tag
Sziasztok!
Suste, esetleg arra van lehetőség, hogy külső IP címről elérjem a 9092-es portot?
Ha igen, akkor a segítségedet szeretném kérni abban, hogy az MC lássa a hálózati megosztásokat.
Olvastam a leírásodat erről, de sajnos elakadtam.Köszönöm
Attesz
-
suste
veterán
, én a BB-t patcheltem szét
Más:
belefutottam egy érdekes limitációba, valaki megnézhetné, cáfolhatná vagy igazolhatná:
hardver: fő router + repeater
szoftver: fő router bármi, repeater bármelyik openwrt
probléma: repeaterrel felcsatlakozok a fő routerre (én relayd-del csináltam), és a repeateren megpróbáltam beüzemelni egy + wifi AP-t a LAN-ra
luciban minden jónak tűnik, de a + AP-re vagy nem tudnak felcsatlakozni a kliensek, vagy ha felcsatlakoznak, akkor is állandóan ledobálja őket (10-20mp-enként)
ha letiltom az 1. AP-t akkor jól működik a 2., és fordítva is igaz, csak egyszerre nem mennek rendesen
próbáltam vendég wifiként is létrehozni a 2-at, de úgy sem megy, ugyan az a helyzet mint LAN-ra csatlakozvajó lenne, ha valaki ki tudná próbálni.....
-
tobias40
veterán
Újabb gondom van:
Beraktam még egy linksys wrtg(ddwrt firm) routert a meglévő tplink 1043(vargalex firm) mögé switch-nek hogy legyen a tv-nek és a média lejátszónak is netje!
Ez meg is van működik a hálózat rendben,tallózni is tudom a NAS-on levő filmeket nfs-en de amint indítani akarom afilmeket pörögni kezd a mederer logó és nem játszik le semmit!!!
Nem tudok kilépni se,kikapcsolni sem a mederert csak ha kihúzom a tápból!
A távot érzékeli mert villog amikor lenyomok egy gombot de ennyi...
Restart volt már de mindíg csak eddig jutok hogy a mederer logó pörög és ennyi!Az nfs-el történt vmi mert samba-n lejátszik mindent rendben!
Van ötlet hogy mi változott?A lejátszó ip-je maradt a régi sztem ami volt ezelőtt...(fix ip mac adressre van beállítva a 1043-ban) -
chros
őstag
Akik CC-t hasznalnak: melyik kernelt ajanljatok CC-hez?
Az eredeti kenyelmesebb lenne mert, igy lehetne csomagokat installalni a kozponti repobol, de a mostani CC RC3 siralmas nalam (Archer C5-on).
Koszi -
Pr3s
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #61441 üzenetére
Kár, hogy nem lehet likeolni a hozzászólásodat!
Ezért csak ennyi: -
dacsa
senior tag
válasz
-
chros
őstag
válasz
-
-
dacsa
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy számomra kedves tapasztalatot megosztani a suste/headless@OpenWrt@0.8.1 Barrier Breaker 14.07 fw-vel kapcsolatban: A budin ahol eddig nem volt wifi vagy szakadozott a jel nem tudtam a telóm használni de ez mostmár a múlté
! Köszönöm szépen újra
.
Egy kérdésem is lenne, a gyári fw-nél a sys led villogott itt most világít, ennek van jelentősége?
Köszönöm!
Üdv
-
wwenigma
Jómunkásember
-
pmatthew
tag
Sziasztok.
Egy v1.4, WR1043ND router-t szeretnék unbrickelni (áram alá helyezve csak a power led világít, se kép se hang semmire).
Beszereztem egy ilyen ttl to usb csatit (PL-2303HX chip van benne), és a tutorialoknak megfelően összekötöttem a routerrel (GND->GND; TX->RX; RX->TX). Putty-ban a következő látszódik (géppel összekötve, putty megy, és úgy helyezem áram alá a routert
innen nem mozdul.. ötletek, mi lehet a gond, esetleg hibás valami a felépítményben?
Köszi
-
-
poirot
őstag
-
-
vargalex
Topikgazda
Szia!
Ennek semmi jelentősége. Csak annyit mond, hogy a régi nf automatic helper elavult és valamikor kivezetésre kerül a linux kernelből/netfilterből. Helyette a CT target használata ajánlott (illetve kivezetés után csak az lesz).
Előbb-utóbb az OpenWrt fejlesztőinek át kell állni a tűzfalban az új módszerre. A hibát biztosan nem ez okozza, mivel természetesen a régi módszer is működik, ez csak egy figyelmeztető üzenet.
-
bpmcwap
senior tag
nem ugyanazt az fw-t. volt fent a tiéd, meg volt fent 1.4-es alex, most a legfrissebb van fent.
Másfél hete valami megváltozott - ráadásul routertől függetlenül, mert a 1043 is ugyan ezt csinálta. Most 3600as megy. Ha nem lenne dinamikus ip-m és tűzfalam, akkor azt hinném, hogy valaki szórakozik velem... -
bpmcwap
senior tag
Egyébként teljes katyvasz nálam....
ftpbackup nem megy, egyáltalán, pedig be van állítva.
fix ip van, mac alapján, ehhez képest, a mac cimek mellett kérdőjelek vannak,
fix ip-k mellett osztás 192.168.1.230-240ig
De ez mind semmi, mert már olyan ipt is láttam a hálózatomon lógni, amilyet el sem tudtam képzelni: 60.10.20.160
nem rég megint kiosztott a szomszédnak egy 192.168.1.126 os ipt, pedig a MAC címe nincs is a felsoroltak között.... aztán most látom, hogy az egyik kamera a saját ip címe helyett ezen csücsül....három nap alatt 5szőr húztam újra a router vagy reseteltem. két éve nem volt vele semmi bajom....
-
dacsa
senior tag
Sziasztok!
Kernel logban ezt találom: nf_conntrack: automatic helper assignment is deprecated and it will be removed soon. Use the iptables CT target to attach helpers instead.
Erre van valami megoldás, vagy ötlete valakinek?
Illetve nem nagyon megy az uptime 50 perc felé
lehet ez a fent említett sorral függ össze? Vagy elbaltáztam valami beállítást!
Köszi!
-
poirot
őstag
válasz
bpmcwap #61413 üzenetére
Köszi, de előbb kipróbáltam, hogy áramtalanítottam a routert, majd újraindítottam a gépet. Így sikerült bejutnom a router menüjében, viszont mikor ismét a dyndns beállítást akartam elmenteni, megint nem értem el.
Megint áramtalanítás, majd számítógép újraindítás után ismét beléphetek. Minden máshol állíthatok a menüknél, csak ennél a fránya dyndns-nél akad ki.
Érti valaki ezt?
-
dacsa
senior tag
Sziasztok!Volt egy reboot aztán ez fogadott mikor luci-val be akartam lépni:/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:442: bad argument #1 to 'pairs' (table expected, got nil)
stack traceback:
: in function 'pairs'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:442: in function 'createtree'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:149: in function 'dispatch'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:124: in function </usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:123>
Próbáltam mindegyik böngészőből elérni de egyikkel sem ment, net wifi van. Illetve a 192.168.1.1:9092 -es porton elérem a basic confot és ssh-n is elérem a vasat. Esetleg valami ötlet?Megjött!
-
poirot
őstag
V2-es routerem van, ma reggel firmware frissítést végeztem, ami rendben le is zajlott. Az összes beállítást elveszitettem, hiába mentettem le a config.bin-t, nem fogadta el. Nem is ez a baj, meg van minden beállításom képekben lementve. Viszont a be akartam állítani a dyndns csatlakozásomat, ami müködött előtte is, de nem fogadta el sehogyansem. A jelszó/név jó volt. Még ez sem olyan nagy gond, viszont addig, addig próbálkoztam vele, míg most nem érem el sehogyan a kezelőfelületét, még a kezdő ablakot sem, amiben kéri a nevet és a jelszót.
A kérdésem, a routerben valami időkorlát van? mert az az igazság, eddig is csak addig foglalkoztam vele, mig minden jó.
Resetelni, pontosan, hogy lehet? Az eddigi beállítások mind elvesznek?
Különben minden müködik, ami eddig is kivéve, amit csesztettem.
Köszi a segítséget.
-
bpmcwap
senior tag
sziasztok
az létezik, hogy 3600-on máshogy működik ugyan az az fw(vargaalex) mint 1043-on???
ftpvel szeretnék fellépni a routerra, mert igy a legegyszerűbb és leggyorsabb beállítani, de amíg a 1043-on elég volt luciban beírni a root felhasználónevet és teljes joggal futkározhattam, addig 3600on itt szenvedek.
ui: csak amig beállítom, addig szoktam root-ot bennhagyni, utána törlöm-addig hálón sincs -
Csabi1984
addikt
Sziasztok egy olyan gondom van, hogy vásároltam egy WR1043ND v2-es router és UPC 240Mbit net helyett csak 180Mbut-ig ismer. Torrent sebesség teszt annál kevesebb pedig UPNP-be van
-
dacsa
senior tag
Sziasztok!
Feltettem a V.1-es vasamra ezt a fw-t "suste/headless@OpenWrt@0.8.1 Barrier Breaker 14.07" big thx a készítőknek
nem kevés munka van ebben!
A wifivel kapcsolatban lenne kérdésem, azt vettem észre, hogy a laptop sebessége egyszer 65 Mbps a következő pillanatban pedig 5,5 Mbps. Esetleg valami ötlet, hogy a beállításokban mit módosítsak, vagy ez így rendben van?
Köszönöm!
-
RedCat
senior tag
És mivel "kopogtatok be"? Van pl iosre vagy androidra kliens? Én általában ipadon használom a vpnt, itt hogy lehet ezt a kopogtatást használni? Van rá vmi program? Vagy a böngészőt kell használnom, hogy behozzam a router kezelőfelületét? Mert így elég macerás egy vpn on csúszka helyett.
Szerk: látom van kliens
-
suste
veterán
válasz
RedCat #61401 üzenetére
ahogy írta headless is, a knockd van benne az fw-ben, bár valszeg nem sokan használják, mert nem igen jön visszajelzés róla
pedig van webes felület hozzá a 9092-n ([link]), meg van hozzá leírás a changelog-ban is (0.7-nél)a lényege annyi, hogy beállítasz 3 portot, amin kopogtatni kell, hogy kinyisson egy olyan portot amit használni akarsz
csak akkor nyit, ha egyeznek a portok, és megfelelő sorrendben kopogtatsz, és akkor is csak a kopogató IP-re nyitja meg a beállított portot
a beállított időintervallum után a rendszer ellenőrzi az adatforgalmat, és ha nincsen, akkor automatikusan visszazárja a portot
így csak a TM port van nyitva fixen, és semmi más!szerintem ez is elég biztonságos, igaze SAMBA-t így sem engednék ki, de nincs is szükségem rá...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Facebook és Messenger
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Futás, futópályák
- PlayStation 5
- Le Mans Ultimate
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Stellar Blade
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest