- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attesz
aktív tag
Köszi.
De akkor a torrentek nem fognak eltűnni/törlődni, ugye?
Szerintem tudom, hogy mikor és mit rontottam el.
Tegnap amikor próbából le akartam szedni egy rövid kis valamit, akkor ezt állítottam be letöltési helynek:
TplinkSMB\Torrent\Mese\És ugye alapból így van: mnt\Torrent\Mese
A tegnapi hibás próbát nem is találtam. Ezért töröltem(GUI-ban), de lehet, hogy valami félresiklott.
Vagy rosszul gondolom?
Üdv
-
Attesz
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #60189 üzenetére
Szia!
Ezzel mit tudok törölni?
Üdv
-
Headless
őstag
válasz
FreedomHUN #60191 üzenetére
-
FreedomHUN
senior tag
Sziasztok.
Wifi repeatert hogy tudok csinálni v1-ből? Ddwrt-gyári fw nekem mind1.
Sokat utazunk mostanság és a szállodai wifi jelek sokszor gyengék.
Wifiről wifire kellene. -
Headless
őstag
válasz
Attesz #60188 üzenetére
Én nekem valahogy olyan érzésem van, hogy te beállítások megtartásával frissítettél.
"Transmission megtartotta a torrenteket és ugyanott folytatta"
Ami nem ajánlott sosem, úgyhogy én törlés helyett factory resetet ajánlok. HDD-t húzd le a factory reset idejére.(Bizonyosodj meg róla, hogy van "cimkéje"(label)). Majd ha már újraindult a router a reset után dugd vissza rá. Ellenőrizd a luci/rendszer/csatolási pontokon belül a csatolt fájlrendszerek részt keresd a /dev/sdXY-os sort nézd meg hogy annak mi a csatolási pontja ha /mnt, akkor örülsz, ha /share/valami akkor nész formázóba az automount beállításaiban kiválasztod hogy /mnt-be csatolja. Ezután ha végzett frissítsd a luci-t és ellenőrizd le mégegyszer a csatolt fájlrendszereknél. Ha mostmár mnt akkor jó. Transmissiont elindíthatod, és allítgathatod.
Én is az egyszerre 1 torrent híve vagyok, de az maximumon. 3 mbps az átlag, max 5 mbps.(1043 v2) ha érdekel a beállítás írj egy pü-t."Nem érzem magam hibásnak"
Ezzel azért nem egyeznék ki, mert nem csekkoltad le, hogy a tr hova tölt le és hogy van e oda felcsatolva bármi adattároló. Nah meg ha az igaz amit az előbb csak feltételeztem, hogy beállítások megtartásával frissítettél, akkor azért is, mivel többször írtuk már(readme-ben is benne van), hogy ne így tegyünk jobb a békesség, ha minden tiszta lappal indul nem lehet gond. De ez persze csak feltételezés bár elég jó esély van rá, hogy igaz. -
-
Attesz
aktív tag
Kedves Suste!
Lehet, hogy megvan a gond: "vagy rossz helyre töltő TM-mel szoktak idejutni"
Igazából Én semmit nem csináltam, csak beindítottam a TM Gui klienst és látta az összes torrentet.
Minden a helyén volt és mindennek látta az elérési útvonalát.
Szóval nem érzem magam hibásnak, ha nem jó helyre tölti le a dolgokat.
Külön csomagot nem telepítettem.
Jelenleg tényleg elfogyott a hely flashből. Az eddigi majdnem 50% helyett most 9% szabad.
Mit tudok ezzel kezdeni? Lehet valahogy javítani?
Az tudom, hogy router nem egy server, de régebben ezzel nem volt gond.
2 torrent jött egyszerre és 3 Mb/s volt a le és feltöltési korlát.
Semmi gond nem volt vele így. Nem volt fagyás, vagy lassulás.Üdv
Attesz
-
suste
veterán
válasz
Attesz #60185 üzenetére
nagyjából az van amit Balázs1986 írt
úgy néz ki te is kevered a routert egy szerverrel
a routeres torrentezés nem arról szól mint pc-n, hogy 1000szálon, 10MB/s-cel, egyszerre 10 torrentet töltesz
itt az a leghatékonyabb, ha nagyon kevés szálon (10/torrent), csak 1 letöltést engedsz, a többi meg várakozik, és szépen sorban lejönnek
ezzel gyorsan barátkozz meg, vagy vegyél egy rendes szervert vagy egy kártya pc-t
ha nem nézted még meg a hardveres képességeket, akkor hogy ne legyen kérdés többet: V2 esetén 720Mhz proci, 64MB ram....rakj össze egy ilyen pc-t és torrentezz veleha pedig nem tudsz menteni már, akkor valszeg telepakoltad a flasht valamivel, így mivel nincsen szabad hely, így nem tudja menteni a beállításokat
(általában csomagtelepítéssel vagy rossz helyre töltő TM-mel szoktak idejutni) -
Balázs1986
őstag
válasz
Attesz #60182 üzenetére
Gondolom, azért ilyen alacsony, mert nem tudták előre a fejlesztők, ki milyen szolgáltatásokat indít a router-en, mennyire terheli le. Aztán nehogy az legyen, hogy elindítja az ember a Transmission-t, és meghasal az vas a többletterheléstől.
Hogy érted, hogy nem engedi? Szolgáltatások / Transmission-ban (tehát nem a webes kliensben) átírva a feltöltési sebességet 100kb/s-ről, majd Mentés és alkalmazás-ra kattintva módosítania kell.
A szálak számát a ugyanott tudod növelni (pontosat nem tudok mondani, nem vagyok helyben és nincs bekapcsolva a távelérés). Óvatosan emelj, mert ha túlterheled, lefagyhat. -
Attesz
aktív tag
-
btz
addikt
Üdv!
OpenWRT-vel mindenféle LTE mobil stick működik a v2.1-es verziójú routeren vagy van olyan ami még ebben az esetben sem? -
Attesz
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #60171 üzenetére
Működik.
Danke.Küldök egy PM-et.
Üdv
Attesz
-
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #60171 üzenetére
ráadásul már cifs segédlet is van a formázó legalján!
onnan telepíthető a szükséges csomag is, ami elvileg fel is fér a flashre még, hacsak nem volt más dolog felrakva... -
Balázs1986
őstag
Első dolgaim közt volt ellenőrizni kintről, sajnos zárva volt. Aztán próbáltam másik portokat (transmission-ban és tűzfalban egyaránt beírva, természetesen), de hát az csak vaktában lövöldözés. Ezért gondolom, hogy Digi oldali a portzárás (főleg, hogy PPPoE kapcsolat).
De mivel gyári fw alatt ettől függetlenül stabil volt a seed, biztosan itt kell valamit alkotni még. Most ott tartok, hogy telepítettem a UPNP-t szolgáltatás + GUI szinten, de el kell mennem, úgyhogy majd csak később tudom kipróbálni. Bár gyanítom, hogy a ha a 21234 zárva van, akkor mással sem leszek előrébb, szóval talán nem ez a fő különbség a két fw közt torrent terén.
A closed felirat jelenléte önmagában nem zavar, attól még mehetne a feltöltés (elvégre valószínűleg eddig is zárva volt, mégis ment), illetve megy is, csak jelen beállítással sokkal kisebb intenzitással, mint előtte.
Rendben, tartózkodni fogok a flash-elésektőlCsináltam is utána egy biztonsági mentést a legalapabb, már működő dolgokról (interfészek, dhcp, wifi, pppoe, ilyenek), úgyhogy legdurvább esetben is csak addig kell visszamennem
-
suste
veterán
válasz
Balázs1986 #60173 üzenetére
és (#60170) Attesz -nak is:
a tm saját portellenőrzője valamiért nem jól működik!
ahogy Intruder2k5 is írta, külső webes oldalon ellenőrizzétek le a 21234-es portot
ha nincsen a router elött másik NAT-oló hardver (saját vagy szolgáltatói), akkor az alapbeállítás szerint a 21234-es port nyitvan van (hálózat/tűzfal/forgalmi szabályok/trasmission szabály), tehát mennie kell a seednekakkor szokott még gond lenni, ha valaki switchként köti be, és nem jól állítja be a DNS-t, de akkor a letöltés se menne....
Balázs1986
hát igen, nemhiába írtam a readme-ket
viszont a fölpösleges flasheléseket felejtsd el!
ha már fent van egyszer a rendszer, akor utána elég egy factory reset, hogy előlről kezdjed
ugye minden flash magában hordozza a brickelés lehetőségét (igaz csak FÉLtégla...) -
Balázs1986
őstag
Elsőre esélyes, hogy az volt a baj, hogy a nagy lelkesedésben nekiestem
Újratelepítés után már szépen, lépésről lépésre csináltam a dolgokat, működik is.
Most már tényleg minden megy, csak a torrent feltöltés nem az igazi. Egyre inkább az az érzésem, hogy a Digi szivat ezzel a port dologgal. Gyári fw alatt nem volt ilyen gond, routeren upnp, pc-n utorrent, és kész is. Most viszont csak vakarom a fejem, hogy hogyan találhatnék nyitott portot -
suste
veterán
válasz
Balázs1986 #60169 üzenetére
Az az erzesem, hogy szetkonfigoltad az eleve beallitott beallitasokat (automount).
Pl fstab-ot szerkesztetted? Nem volt egyertelmu a leirasod, ha megis a readmek alapjan jartal el, akkor elnezest.... -
válasz
Attesz #60170 üzenetére
Szia!
Teszteld le ITT a 21234-es portot. Eszerint is zárt?
Igen van, cifs mount-al be kell csatolnod a NAS megosztását a router filerendszerébe, de azt nem tudom, hogy az ehhez szükséges csomagok telepítve vannak-e. Talán egyszerűbb megoldás, ha a NAS-on indítasz egy FTP szervert, és MC-vel arra bejelentkezel.
-
Attesz
aktív tag
Sziasztok!
Nálam minden elég jól szuperál.
Azok a dolgok amitől a legjobban féltem, nagyon könnyen sikerült beállítani.
Amin a legjobban csodálkoztam, hogy a transmission minden állítgatás, útvonalmegadás és egyéb trükközés nélkül látta a régi torrenteket és minden onnan folytatódik ahol abbamaradt.Viszont 2 dologban szeretném kérni a segítségeteket.
A torrent a 21234-es port-on kommunikál. Viszont valamiért azt írja, hogy a port zárva van. Már próbáltam elég sok módon, de valahogy nem jön össze. Leírnátok a beállítást?A másik. Szeretnék a router és a NAS között másolni. Néha erre a legegyszerübb módja az lenne, a routeren MC-ben átmásolnám a dolgokat.
Viszont ehhez az kell, hogy az MC lássa a hálózati megosztásokat. Erre van lehetőség?Köszönöm
Attesz
-
Balázs1986
őstag
Köszönöm a választ! Közben rávettem magam az OpenWRT-re, telepítettem egyet, ami arra van kihegyezve, ami nekem kell. Mint kiderült, pont a te / ti build-otok az
Szóval ezúton is köszönöm a munkátokat!
Na tehát, feltettem a 0.7-et. Nem volt zökkenőmentes a dolog, első telepítés (factory) után kb. a módosítások felét, ha hajlandó volt alkalmazni, hiába mentette látszólag. Aztán rátoltam a 0.7 sysupgrade-et is, beállítások megtartása nélkül, ez után már minden ment. Még kicsit szívtam a csatolási pontok normális működésbe hozatalával, de végül most már az is jó (1db WD MyBook 320Gb HDD, rajta 512Mb swap, 296Gb ext4 adat, 512Mb ext4 extroot). Majd később az extroot és a swap lehet, hogy pendrive-ra költözik, egyelőre tesztként ez is megteszi.
1080p stream gyönyörűen megy a tv-re, beletekerés is gyors, torrent letöltés sebessége szintén remek, szóval már-már tökéletesen jó arra, amire kell. De egyetlen gondom mégis akad: a torrent seed nagyon nem akar menni, 1 nap alatt össz-vissz 52Mb feltöltésem volt (előtte gépről Gb-ban mérhető). A feltöltési korlát 2.5Mb, tehát ez nem lehet gond, illetve biztosan nem is ez, mert nem az a baj, hogy lassú a feltöltés, hanem általában konkrétan 0kb/s a forgalmam kifelé, pedig próbaként 10db olyan torrentet tettem be, amit elég jól szedtek tőlem eddig (QoS nincs bekapcsolva.). WebGUI-ban a portállapotnál valamiért closed van. Olyan, mint ha passzív lennék. Pedig az az 52Mb meg csak felment valahogy, amit már seed-eltem.
Van valami más beállítás, amit kezdő laikusként nem látok GUI-ból, de kilőheti az upload-ot?
Puffer 10Mb, feltöltési szál 8db/torrent, DHT+Lazy bitfield+LPD+PEX+UTP engedélyezve, partnerkorlát 100, torrentenként 20, port 21234, portátirányítás most épp engedélyezett de amikor nem volt sem volt más a szitu.
Tűzfalon az alapértelmezett "Bármelyik traffic bármelyik gép felől wan-ben bármelyik gép-re, port 21234 lan-ben Accept forward" engedélyezve. -
chros
őstag
válasz
wwenigma #60167 üzenetére
Azt vettem eszre!
(gyakorlat-elmelet)
Meg Alex epitett be ilyet a regi firmware-eibe, talan suste-eban is benne van alapbol, csak engedelyezni kell. Ssh-ra es ftp-re is.
Ezzel kepcsolatban lenne kerdesem: ez a rate limit elrontja az ftpes hasznalatat. Nem tud konyvtarat listazni. Nem tudod veletlen miert, es mi lenne a megoldas?
Koszi -
wwenigma
Jómunkásember
Ez ilyen sajnos, az elmélet és a gyakorlat nem mindig fér össze.
Más. GoFlex logjában észrevettem hogy hongkongból be akarnak SSH-zni. Nem tom archlinux mennyire egyezik az openwrt-vel, de mar 4 kiserlet utan egy oraig nem tudjak ujraprobalni.
iptables -I INPUT -p tcp --dport 22 -m state --state NEW -m recent --set
iptables -I INPUT -p tcp --dport 22 -m state --state NEW -m recent --update --seconds 3600 --hitcount 4 -j DROP
iptables-save > /etc/iptables/iptables.rules -
Maximusz
aktív tag
Sziasztok!
abban kérném a tapasztaltabbak segítségét, hogy rákötöttem USB-re egy Arduino-t amivel egy relésort szeretnék kapcsolni úgy, hogy az arduino bináris feldolgozással kommunikálni az openwrt-vel, de az openwrt meg "csak" ASCII karaktereket küld a mikrovezérlőnek.
Tehát a kérdés az lenne, hogy mivel tudok én bináris információt küldeni (fogadni) az USB-n keresztül egy mikrovezérlőnek/től?
Ha ASCII-t szeretnék,akkor így van:
echo "Hello Arduino" > /dev/ttyUSB0
de ha binárisat, akkor ???
-
chros
őstag
válasz
Melorin #60151 üzenetére
Fut egyaltalan a QoS?
Mert ha igen, annak mukodnie kell!
Kabelen vagy wifin dolgozik a gep??? Ha wifin, akkor az meg lehet problema.
Melyik tipusod van?Atfutottam azt a par honapos QoS post-ot, amit Alex linkelt, de szerintem nem kell neked beallitani seemit sem pluszban, hiszen, ha alap konfigot hasznalsz, akkor a torrent is a bulk (low) csoportba megy (ha a kliens portja 1024-65535 kozott van beallitva, de gondolom igen), igy a bongeszest nem kellene, hogy befolyasolja egyaltalan, mert az a normal csoportban van.
En BB-n is, es most CC-n is hasznalom a QoS-t (Archer C5-on, de ez nem hiszem, hogy gond), s raadasul nincs is limit beallitva nalam a kabeles gepekre (2 db laptop) (csak a wifi interface-t vettem le), s mikor full-on zuzza le es fel (8.7MB/s es 2.2MB/s) az egyik laptop a dolgokat, akkor a masik gepen is zokkenomentesen tudok bongeszni, skype-olni, s a tobbiek is vigan torrenteznek, s webeznek, skypolnak
(#60147) wwenigma: koszi az infokat, epp az elmult hetekben gondolkodtam ezen, mikozben az 5GHz (Archer C5) vacakol
Es itt egy reszletesebb leiras errol: [link] Mondjuk a kozepen levo kep-rol pl hianyzk a C pont teljesen
Ennek megfeleloen probaltam az 5GHz 2 szelso antennait elfektetni a 3-bol (3 szint van a hazban), de annyit ert, mint halottnak a csok -
-
Truman
senior tag
Most az általad készített firmware van rajta.
Tehát ha jól értem:
- Ha azt akarom, hogy sima v2 -es hardver verzió legyen belőle, akkor ezt rakom fel lucival: wr1043nd-v2_130925_webrevert.bin
- Ha pedig v3-as gyári firmware képességeit akarom a v2 -mre (úgy mint 450 Mbps és IPv6), akkor pedig ezt rakom fel a 9092-es flashelő oldal segítségével: wr1043nd-v2_to_v3_webrevert.md5 -
suste
veterán
-
suste
veterán
válasz
Balázs1986 #60157 üzenetére
a legjobb az ha a PC-n is megosztod a tartalmat DLNA-n
kár lenne ide-oda linkelgetni, hiszen a PC gondolom nem mindig üzemel
ráadásul ha a PC és a TV is támogatja, akkor ott a direkt wifi, ami kikerüli a routert is, bár ezt még nem próbáltam, mert az én tv-m még nem támogatja eztDLNA szerverből találsz jópárat pc-re, egyszer beállítod és nincsen gondod vele többet, ha be lesz kapcsolva a PC, akkor látja a TV....
a custom fw-be az az igazán jó szerintem, hogy nem csak a megosztást végzi a router, hanem a beszerzést is (transmission), így semmi egyéb eszköznek nem kell bekapcsolva lennie, a router meg amúgy is 7/24-ben megy
ezt a gyári fw nem tudja megoldani -
Truman
senior tag
Sziasztok!
A topik összefoglalóban azt olvasom, hogy v2.1 -eshez nincs webrevert jelenleg. Akkor ezek nem jók hozzá? Melyikkel állítsam vissza a gyári firmware -t, hogy ne csináljak belőle téglát? -
Balázs1986
őstag
Sziasztok! Nemrég szereztem be egy v2.1 routert. Minden remek, a media server funkciónál van egy kis gondom:
A tv látja a rákötött USB merevlemezről felcsatolt mappát SmartShare-rel, viszont egy csomó filmem a laptopon van. Próbáltam úgy áthidalni a problémát, hogy egy linkelt mappát hoztam létre a csatolásba, ami a gépen levő film mappára mutat, de ez nem működött, a tv nem látja ezt a mappát. Van valami másik megoldási mód gyári fw alatt, vagy muszáj lesz a PC-re is DLNA szervert telepítenem? (Openwrt segítene a gondon esetleg? Bár egyelőre nem tervezem a megpiszkálást.) -
suste
veterán
-
suste
veterán
válasz
Melorin #60151 üzenetére
QOS-ben nagyon nem vagyok otthon, én csak fix sávszél beállításra használom.
Nálam 20/2-es net van, és ebből felét használhatja csak a transmission, így nincs is gond.
Remélem valaki tud segíteni, de adddig is kompromisszumot kell kötnöd, ha másra is használni akarod a netet. Vagy gyorsabb netet szerzel be. Azt nem mond hogy nem lehet, mert mindent lehet, csak pénz kérdése...vagy visszajutunk a kompromisszumhoz.
Már 5-6Mbites letöltéssel is lejönnek elég rövid idő alatt a cuccok, és ilyen nettel nem lehetsz "mostazonnalakarom" gondolkodású.... -
Melorin
addikt
Egyszer régebben írtam itt a topicban, hogy milyen QoS beállításokat használok, és rábólintottatok, hogy az úgy jó. Mégis ilyen. Tudnál segíteni a beállításában, hátha találunk valamit ami mégsincs jól belőve? A te buildedet használom.
A net visszafogásával sokat nem tudok játszani, mert a maximum sávszélem 1.2MB/sec. Az meg macerás, hogy oda vissza állítsam a torrent sávszélét attól függően, hogy netezek-e a másik PC-n avagy sem.
Ha többtíz MB/sec netem lenne akkor egye fene, hagynék "szabadon" fixen pár MB/sec-et állandóra, de ilyen nettel ezt nem tehetem meg. -
suste
veterán
-
Melorin
addikt
Sziasztok!
Nagyon bosszant a dolog, hogy torrentezés közben alig bírok böngészni, nem beszélve az online játékokról, akkora pinget és sávszél. lassulást okoz.
Fel tettem a routerre az openWRT-t is, hátha annan a QoS része megoldja a problémát, de semmit nem használ.
Mit lehet tenni ez ügyben még?
Ja, a torrent egy külön erre a célra épített HTPC-n fut, és a fő PC-n kéne menjen probléma mentesen a netezés és a játékok.
Köszi! -
NoMagix
addikt
válasz
siddis #60143 üzenetére
V2-es, nem mondtam, hogy nem forog.
Jelenleg majdnem a lakás közepén van a router egy falra felrögzítve az előszoba nappali határán, ott mindig "cipő és papucs találkozó van" ott a konnektor és csak odáig érnek az UTP kábelek, ezért gondoltam egy könyök beiktatásával az antennák kikerülnének a föld közeléből! -
-
F34R
nagyúr
En is ugy vettem eszre, akkor a Chaos Calmer-t meg se probalom. A 0.7-s meg nem neztem meg. Vargalexeben most nekem nem mukodik a belso formazo, leginkabb ezzel van most bajom. updatelni akarom a csomagokat, vagy epp felrakni a legujabb transmission-t akkor mar elfogy a flash. Pont emiatt talan jobb volna a te firmware-d.
-
Headless
őstag
válasz
nagyfejü #60131 üzenetére
Nah most olvasd el mégegyszer mire válaszoltál...
A 720p-s tartalom akad, ami a régi routerrel simán ment. A kábelek, beállítások mind maradtak. A routeren a legfrisebb gyári FW van.
Leírtuk, a routernek nem sok köze van az átvitelhez, ha nem a rákötött hdd-ről játszol le...
-
nagyfejü
őstag
válasz
fatianegra #60126 üzenetére
Hali!
Nálam a 720p nem akad simán viszi , sőt némely 1080i s tartalmat is.
Arra gondoltam , vajon gyári fw. vel is ezt csinálná?
üdv -
Headless
őstag
Nálam lévő helyzet még rosszabb is, ugyanis.A lejátszandó tartalom az alábbi útvonalat járja be.
3TB WD green (ext4) <-- usb --> 1043ND v2 (suste 0.2) <-- WIFI (WDS) --> 841ND v8 (sima BB) <-- ethernet --> Raspberry Pi 2 (OSMC) <-- HDMI --> Samsung EH5300 TVAz RPI SMB vagy épp FTP megosztásból kapja az anyagot a routerre kötött HDD-ről. Tehát nem DLNA-n...
Ezekből a bitráta tesztelő filmekből 35 mbps-es a vége... De ez leginkább a wifi miatt... Persze amit hozzá kell tennni, hogy a wifi ingadozás kikerülésére én Kodi-ban beállítottam 25 mbyte bufferelést. ugyanis nem lehet tudni mikor lesz a wifiben akadozás... Kábelen nem néztem még. Jó pár szobával arrébb van...
-
suste
veterán
válasz
fatianegra #60127 üzenetére
nekem routeren lévő HDD-ről megy a TV-re, DLNA-n és samba-n sem szaggatnak a 720p-1080i -k
headless-nél sem szaggatnak szerintem (nekem archer c5 van de ez nem számít most)én inkább a kiszolgáló oldalt nézném meg ilyen esetben...
-
fatianegra
csendes tag
válasz
nagyfejü #60115 üzenetére
Hello!
Nekem is ugyanez a probléma jelentkezik.
Synology DS209 - TL-WR1043ND V2 - ASUS O!play Air - SONY LCD
Nemrégiben cseréltem routert, V1 - V2
A 720p-s tartalom akad, ami a régi routerrel simán ment. A kábelek, beállítások mind maradtak. A routeren a legfrisebb gyári FW van.
-
DonCosta
tag
válasz
bajnokpityu #60120 üzenetére
Szia!
Te vagy az én emberem! Már egy ideje szívok vele, hogy nem tudok Gigabites hálózatot kiépíteni és nem tudom hol a hiba: PC driver, kábel, router?
Arra jutottam, hogy valószínű, hogy a router, de itt senki nem hallott ilyet, hogy CAT6 kábellel ne menne automatikusan a gigabit. (nem mindegyik kábelem CAT6-os de amelyik az, azon is csak 100 MBit-tel megy)Azt írod, hogy érzékeny a csatlakozókra? Akár ha egy is "rossz" vagy nem annyira jó akkor visszaveszi a sebességet? Vonatkozik a WAN csatira is, ha ezzel van gond akkor is visszaveszi a LAN sebességet?
Van rá valami megoldás? (esetleg valamelyik firmware ami ezt jobban tolerálja?)
Nekem V1.8-as 1043-asom van jelenleg gyári firmmel. Egy időben volt rajta DD-WRT, de visszattettem a gyárit. Arra gyanakodtam, hogy ott szúrhattam el valamit és azért nem megy a Gigabit nálam.
-
suste
veterán
válasz
vargalex #60122 üzenetére
az alap BB vagy CCrc3 + a mi 9092/backup felületünk kiegészítve a flash funkcióval jó lehetne
túl sok dolgot nem kell hozzátenni már, és lehetne is leforgatnipersze a tftp kérdést jó lenne tisztázni...bár a végső gyári v3 fw flashelést azt mindeki maga is megteheti, ha szükség van rá....
-
vargalex
Topikgazda
válasz
wwenigma #60121 üzenetére
Szia!
Én v2 esetén az akkori legutolsó gyári bootloadert néztem. Abban biztos nem volt TFTP letöltés...
Egyébként TFTP-n nem csak egyszerűen várja a file-t, természetesen ellenőrzést is végez rajta. Azaz, ha nem megfelelő tartalmú (de megfelelő filenevű) firmware-t tolsz rá, egyszerűen eldobja. Így akár az is előfordulhat, hogy TFTP-n a v3-as bootloader nem fogadja a v2-es firmware-t és fordítva (ha valóban van az újabb v2-es gyári bootloaderben TFTP).
(#60119) suste: össze lehetne egy ilyet dobni, de mindenképpen kell bele WAN beállítási lehetőség (ugye a PPPoE miatt).
-
wwenigma
Jómunkásember
Nem áll szándékomban visszatérni rá és teljes értékű v3-at akartam, de szerintem mukodnie kell.
OpenWRT tamogatas utan úgy is vissza lehet állni majd, szoval en nem értem ezt a parát az átflasheléstől.
Elméletileg a TFTP recovery mukodik, a routert a WPS/reset gomb nyomogatasa (vagy nyomva kell tartani) mellett kell inditani. A router a 192.168.0.86 IP cimet fogja hasznalni és a 192.168.0.66-os IP-n fogja keresni a TFTP szervert, ezen belül is a wr1043v2_tp_recovery.bin fájlnéven. (v3 u-bootnál ugye v3 van a névben)
Szoval az utolso pontot kihagyva valaki esetleg tesztelhetné, mukodik-é ez. Persze elötte azt, hogy az utolso V2 firmware-ben megy-e a recovery.
-
bajnokpityu
félisten
-
suste
veterán
válasz
wwenigma #60117 üzenetére
akkor meg miért van ez a nincs visszatérés para?
TFTP-n bármit visszaraksz...
de ha meg v2-n is van TFTP, akkor minek lecserélni az uboot-ot?
tesztelted a v3 fw-t v2 boot-tal?(#60116) vargalex
végülis tényleg lehetne csinálni egy egyszerűsített v2-v3 átváltó openwrt fw-t, mint ahogy pepe2k csinálta az uboot cseréset, csak még webes felületet is lehetne kreálni hozzávargalex, headless! összerakjuk?
elötte jó lenne tudni, hogy rendben megy-e a v3 fw a v2 uboot-tal, mert azt nem cserélném ha nem feltétlen szükséges....
-
gyocsiv
tag
válasz
bajnokpityu #60105 üzenetére
szia...
"az 1043-as jobb a 4300-asnál, vagy melyik melyik?!
mert 4300-ast vettem (TL-WDR4300_V1_150518)
és a router szabályokat nem trtja meg, megy vissza gariba....bevizsgálják ami lehet 3-4hét...de addig kéne vennem másikat...
megéri az 1043-ast megvenni?!
"
a boltban is azt mondták, hogy valszeg ramhiba..de visszaküldik... így lesz 3-4 hét -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
vargalex #60116 üzenetére
A csomagban van a vágott firmware (windows alatt is van dd), hogy minden egyutt legyen.
Headless , suste: elmeletileg V2 és V3 gyári firmben is van TFTP recovery, az eredeti leiras kitér rá. Az hogy nem frissitjük az U-Boot -ot, elmeletileg nem jar semmilyen hátránnyal és valóban, ez esetben egy hibrid routerünk lenne. Ha valoban nem jar semmilyen hátránnyal.
Sanya: nem akartam tovabb színezni, szerintem érthető kezdőknek is.
1., igen, a gyári firmware upgrade menupontot hasznaljuk
2., igen, ujrainditas utan belogolunk a router webes felületére és a megadott helyen engedélyezzük az SSH hozzaferest.
3., igen, ujrainditas utan a gyári firmware upgrade menuponttal flasheljuk az eredeti, vágatlan gyári firmware-t. Ez utan, mint irtam, csak a V3-as firmware-ek fognak felmenni.De V2 mindig butább lesz mint a V3, a korabban emlitett szoftveres különbségek miatt.
-
vargalex
Topikgazda
Szia!
Sőt, ha valaki felrakja egy tárhelyre a vágott gyári v3 firmware-t, akkor a winscp, jelszó beállítás megúszható, mert bejelentkezik telnet-en jelszó nélkül, aztán wget-el leszedi a firmware-t. Persze ez csak DHCP-s net esetén jó, mivel egyébként a WAN beállítást kell megcsinálnia (akkor már mindegy, ha jelszót állít be és SCP-zik).
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Intruder2k5 #60108 üzenetére
Azt csak bootolásnál használja, nem?
-
Headless
őstag
vargalex azt mondta valamikor hogy végignézett annó jópár V2-es botloadert és nincs bennük tftp... És én sem látom wiresharkal működését... bár a bootloader frissítésnek én sem látom értelmét...
Azt nézd meg milyen gyorsan tudsz másolni a gépről a média playerre. ha az nagyobb, mint 48 mbit/s (6 mbyte/s), ami igazából elég kevés. Ezt még a router is megtudná osztani... Bufferelést nézz még beállításokban a média playernél, bár mivel nem wifi nincsenek átviteli instabilitások...
-
suste
veterán
válasz
wwenigma #60085 üzenetére
Szerintem sokkal fontosabb kérdés lenne, hogy v2 alatt működik-e a TFTP-s élesztés, és v3-ra frissítés után (is?) működik-e?
Mert ha pl v2 alatt működött, akkor én tuti nem cserélném le a teljes (bootos) v3-as fw-re, hiszen akkor TFTP-n egyszerűen (forrasztás nélkül) még azt rakok fel rá amit akarok. Az mondjuk kérdés ilyenkor, hogy v2 boot-tal jól megy-e a v3 fw.
Persze ha v3 boot-tal is megy a TFTP, akkor mehet a végső FW csere... -
válasz
"Nem hardver hiba."
Dehogynem, lehet akár flash memória, nvram hiba is.
-
suste
veterán
válasz
miből gondoltad, hogy nem gyárit használ?
gariba küldi vissza... -
Headless
őstag
válasz
gyocsiv #60098 üzenetére
99%-ig biztos vagyok hogy az extroot szakad le. Ilyenkor nem találja a beállítási fájlokat általában ilyenkor nem sok minden marad meg. Újraindítással pedig felcsatolódik újra és meglesznek a beállítások... És ezt játszod folyamatosan... HDD/pen (-->extroot) leszakadást tápelégtelenség okozza. Ha ez egy HDD, akkor rövid kábel, plusz külső táp ajánlott pendrive-nál meg sok mindent nem tudsz tenni, esetleg egy aktív usb hub beszerzése...
Szerk: lehet benéztem, valamiért úgy rémlett, hogy openwrt és extroot is van...
-
suste
veterán
az fw frissítés gyáriról customra ua folyamat, mint a gyári frissítése, vagyis a webes felületen betallózod és megnyomod a gombot (openwrt-nél elötte MD5 elenőrzést is érdemes csinálni, ha már adott az ellenőrzőfájl)
gargoyle-t nem ismerem, de bármelyik openwrt-vel véghezvihető a dolog
az eredeti stabil openwrt BB-vel talán jobban is jársz, mert ott elég jelszót beállítani a webes felületen, és már megy is az SSH
de gondolom a gargoyleban is hamar megtalálható az engedélyezésSSH kliensnek a putty -t szoktuk használni, goggle-val is hamar találsz, de mintha bennne lenne a csomagban...
ez parancssoros program, nem egérkattingatós!gyári fw alatt egyetlen mód van a frissítésre, a webes felület, amiről már írtam
az újabb V3 gyári fw-k szerintem fel fognak menni a már, mert V3-as szoftver lesz rajta.... -
Sanya
nagyúr
válasz
wwenigma #60078 üzenetére
Szia! kezdők részére tudnád pontosítani a lépéseket?
pl:
"1). A V2 routerünkre flasheljuk a Gargoyle 1.6.2 firmware-t a webes felületen."
Tehát LAN-on keresztül az adott csomagot a fw frissítés részre bemásoljuk és elindítjuk a folyamatot"2). Üjrainditas után engedélyezzük az SSH hozáférést a routerhez. Gyári jelszó: password"
tehát? be kell lépni valamivel és valamit engedélyezni?"Miután befejezte, újraindítjuk, és a webes felületen keresztül flasheljük a vágatlan, eredeti gyári firmware-t, hogy frissítsük az U-Boot -ot is. Gyári userpass: admin/admin"
ezt hogyan értjük?flasheljük az eredeti FW-t, majd mit frissítünk és hogy? Ezután majd menni fog a gyári fw upgrade?
Egyelőre csak teoretikusan érdekelne az egész, mert a visszaállítás és a további upgrade lehetősége sem adott sajnos, de ez még változhat.
-
Headless
őstag
válasz
nagyfejü #60100 üzenetére
Nos, mint írtam, hogy ha kábeles az összeköttetés, nem a routerben kell keresni a hibát, ugyanis ez meg sem kottyan neki ugyanis lanon 6-800 mbps-t simán áttól bármilyen fw-vel. Vagy a gép vagy a média player a ludas. Elviekben ehhez a 100 mbps lan kapcsolat is elég.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Tab S8 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei Watch GS 3, Újszerű, 1 Év Garanciával
- MacBook Air 2020 13" Retina I3-1000NG4 1 8GB/256G SSD, HUN BIll, 100% akku, üzletből, garanciával
- Eladó Intel NUC8i5BEK mini PC
- Eladó AM5 DDR5 Konfig Ryzen 5 8400F 16GB DDR5 512GB SSD RX5700XT 8GB!
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Xeon 5650X / GTX 1650 / 24GB DDR3 / 250SSD+500HDD
- Motorola Moto G54 Power 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest