- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pr3s
aktív tag
Hivatalos szerviz? Anno a DigiStreet-től vettem a routerem, de már nem játszanak, kihez kell fordulni?
Köszi a segítséget! -
Pr3s
aktív tag
válasz
nimfas #63184 üzenetére
A suste féle verzióhoz a csomaglista frissebb, amire szükséged lehet, az a fórumban le van írva, keress rá ezekre, 3g, kmod, és elvielg megtalálod.Csak nem tudom, a régi verzióhoz megtalálod-e a hozzá illő repo-t, és a régi repoban lévő a Te modemedet fogja-e támogatni? A suste firmware-e- és ezáltal a hozzátartozó repo is frissebb, és ezáltal több modemet is támogathat.
http://logout.hu/bejegyzes/suste/openwrt_barrier_breaker_14_07_sajat_verzio.html
Elvileg a 3gmodem támogatás alapból benne van, innen már gondolom csak a readme-ket kell elolvasni, hogy be is tudd lőni! Megkerestem neked! a 9-es changelogban ott van a csomagok közt. -
Pr3s
aktív tag
válasz
nimfas #63182 üzenetére
Szia!
Mindenképp váltanod kell 3rd party firmware-re, valamelyik openwrt-re, mondjuk amihez most a legjobb supportot kapod az suste firware amit HeadLess-el kooprodukcióban követtek el, keresd meg suste egyik bejegyzését itt, a neve alatt pedig ott találsz egy linket a cikkekhez és a letöltésekhez ami a 1043nd routerhez is való OpenWRT firmware-re mutat, elptte mindenképp olvasd el a readme-ket, nem véletlen készítette el suste.Ha valami nem világos kérdezz, mielőtt kinyírod a routered. Mindig van itt valaki aki tud segíteni.
-
-
Pr3s
aktív tag
Sziasztok!
Szeretett 4300-asom az utóbbi időben eldobálta a wifit, elvittem az egyik barátomhoz, és a tápra rámérve adta a 11,95 V-ot, ellenben amikor ráterhelt és a kondenzátorok értékét mérte, ott már kijött, hogy bizony a kondik pikofarád értékkel dolgoztak, szóval kondicsere mindenképpen javasolt 3 év 7/24 után.
-
Pr3s
aktív tag
-
Pr3s
aktív tag
Bár nem 1043-probléma, de érdekesnek tartom, hogy két TP-LINK router wifi bridge módban csatlakozva egymáshoz, a kliens routeren van net, viszont ugye nem ugrál ki az ember állandóan a netre, mikor van diagnostic fül a gyári firmwareben, se pingre, se traceroute-ra nem ad eredménytm, hibát dob, hogy nem tudja feloldani a requestet. Holott net van böngészőt elindítva, és begépelve akármilyen címet, simán jön minden, mint a karikacsapás, mi az oka, hogy a diagnostika fülön nem kreál eredményt??
-
Pr3s
aktív tag
válasz
#59070464 #62109 üzenetére
A kérdés, hogy mekkora sávszélességgel csatlakozol az eszközhöz, az Intel AC megnevezés azért kevés, mert nem tudjuk miféle kapcsolatra képes, pontos típusszámot írj nekünk, Én is futottam már bele AC-s wifi kártyával szerelt laptopba, és a 2,4GHz-es csatornán csak 150 Mbps sebességgel tudott csak csatlakozni, szóval egy 300-as kliens USB eszközzel meglehet, hogy jobb eredményt érsz majd el.
Szerk:
HeadLess beelőzött, bocsi. -
Pr3s
aktív tag
válasz
siddis #61978 üzenetére
Nem lehet, hogy valamelyik kliensednek kellene inkább a levesbe menni? Egész régóta próbálgatod a buildeket, ha jól emlékszem, vagy csak jelented a változásokat?
Nem megsérteni akarlak, csak kérdezem, hogy próbálod is őket? Mert a többiről eddig nem raktál fel ilyen infot, csak hogy frissítettek, stb. -
Pr3s
aktív tag
válasz
Mentolka #61968 üzenetére
Azért az hogy a wifi tudja a b/g/n szabványt az kevés info arra, hogy mi lehet a maximuma a wifidnek, mert ugye ez függ sok mindentől, a lakás adottságaitól, vályog, tégla, szilikát, lemez, vasbeton, áthidalók, aztán a zavaró tényezőktől is, hány wifi van a közelben, melyik csatornákon, és mennyi az átfedés a te sávodra, milyen távol lesz éppen a routertől, hány megahertzen használod, vagyis ahogy szoktuk mondani még a csillagok együttállásától is. De ha a kártya pontos típusát is megmondod, biztosan megtudjuk, miféle a jószág a szerkezetben, és mire képes maximum, de mondjuk 500 megát ne várj tőle, az wifin csak AC-s routerrel jöhetne ki.
-
Pr3s
aktív tag
válasz
Headless #61623 üzenetére
Köszi az infot. Az AC-t még tudnák is nélkülözni, inkább az 5GHz lehet jobb lenne egy új routernél. A baj az, hogy a C5 ára már húzós lenne a családnak ahova vinne mkellene, és a 741 is csak gyári firmmel lenne használva, így szerintem az ASUS nem fog játszani, 3600-ast meg sehol sem látok :-(
-
Pr3s
aktív tag
Sziasztok!
Először is Boldog Karácsonyt mindenkinek!
Tudom nem ez a routert vegyek topik, de mivel ide többet járok, és emlékeim szerint van is itt valakinek a kérdéses típus, itt teszem fel a kérdésemet.
Archer C2? mit mondtok? Fontos lenne a jó jelerősség, és a megbízható működés, azért gondoltam erre, mert az 5 GHz-et is tudja, ami a jövőre nézve jó befektetésnek tűnik, openwrt mehet rá esetleg?
Egyelőre arra gondoltam, hogy tenné a dolgát, és egy 741-es csatlakozna hozzá wifin hogy tovább tolja a hálózatot a lakás más részeiben szintén vezeték nélkül. A 741 már adott a cél lakásban. Csak jobbra szeretnék cserélni, erősebbre. És ha tudna torrentezni a router nem lenne hátrány, vagy esetleg ASUS RT18? ahhoz viszont nem hiszem hogy a 741 tudna wifin csatizni. -
Pr3s
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #61441 üzenetére
Kár, hogy nem lehet likeolni a hozzászólásodat!
Ezért csak ennyi: -
-
Pr3s
aktív tag
válasz
ToxLee #61026 üzenetére
Szia!
A hiba meghatározásában sokat segítene ha tudnánk, milyen filerendszerű a rákötött HDD.
De máris mondom, ha nem gyári a firmware a routereden de a HDD NTFS rendszerű, akkor ez is lehet felelős a lassúságért. Igaz ettől azért többet kellene produkálni, de azt sem írtad, hogy wifin, vagy kábellel csatlakoznak a kliensek a routerhez.
Ezek fontos infok, mert eddig kb. a csíkos szatyor meghatározásnál járunk, de nem tudjuk mekkora is a mérete, esetleg a csíkok hosszában vagy keresztben vannak-e rajta, színesek a csíkok, vagy csak feketék. -
Pr3s
aktív tag
válasz
LazaCCC #60992 üzenetére
Ilyenkor jön az, hogy szólsz a szolgáltatónak, hogy neked kell a privát IP, mert a munkádhoz kell, stb-stb, amit eddig simán tudtál használni, mondjuk azt nem írtad, most volt-e fejlesztés, de elvileg a fejlesztés után ne lehet rosszabb a helyzet mint előtte volt, nekünk anno cserélte a kalásznet a modemet, DOCSIS 3-ra, és nem volt netünk csak egy géppel, mert utánakötött routerrel semmiképp, mondtam a szerelőnek, vigye a vackát innen és hozza akkor vissza amikor képed lesz az eszköz híd kapcsolatra, mármint az övék, elment pár nap múlva jött, hogy átállították az eszközt odabent, és lőn csodák csodája utána már ment is.
-
Pr3s
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #60553 üzenetére
Torrentről van szó, fentebb említette.
-
Pr3s
aktív tag
vargalexnek van igaza, mert ha utánaolvasol, akkor láthatod, hogy az úgynevezett ACK csomagok is elveszhetnek a hálózati forgalomból, amik a feltöltés szálon mennének a forrás állomás felé, ha nagyon magas a letöltési sebesség, az ACK csomagok nehezebben érnek el a feltöltési oldalon a célállomás felé, emiatt lehet kétszer is megkapod ugyanazt az adatcsomagot, amit nem kellene, de mivel a felfelé komunikáció lassabb, ez előfordulhat.
Ezt rendszerinformatikus suliban is tanítják. -
Pr3s
aktív tag
válasz
r.endruu #60509 üzenetére
Szia!
Akkor ha figyelmesen olvastad a fórumot, legfelül összefoglaló, említve kellene legyen a suste kolléga által készített firmware, ami OpenWRT alapú, és van benne minden jó, egyszerűen.
Viszont azt máris tisztázzuk, hogy a pendrive-ok nem szeretik a torretet, és a linuxok az NTFS filerendszert nem szeretik, mivel az OpenWRT, DD-WRT is linux alapú firmware-ek, így ami ajánlott lenne hozzájuk, az egy kisebb külső HDD, és ext filerendszer. -
Pr3s
aktív tag
válasz
orbano #60461 üzenetére
böngésző cache ürítés vagy privát böngészési módban próbáld meg, szokott ilyet csinálni a gyári firmware.
Az OpenWRT, vagy DD-WRT stabilabb , ezért használják többen a gyári helyett.
Itt OpenWRT-t használ a közösség, suste kolléga által készített alegfrisebb verzió belőle, keress rá itt a fórumban, és a suste oldalán rengeteg readme van, előtte azokat is olvasd el, mielőtt lefrissíted a rendszert, ha valami nem világos kérdezz, abból még nem született halott router.
De ha elbénázol valamit akkor már kár spánkodni, hogy lehet meg kellett volna kérdezni. -
Pr3s
aktív tag
válasz
vargalex #60453 üzenetére
Bocsánatot kérek mindenkitől, én vagyok kialvatlan, emlékeim szerint C5 volt, de most nézem meg, hogy amit én akartam írni, az Archer C2 volt, és
Headless:
Nem AC-t akartam írni, hanem, hogy ez is Dualband.
Etele:
Kérek ne haragudj Te sem, hogy sikerült fals infot írnom, szóval WDR-3600 vagy Archer C2, ezek egy árban volnának, és aztán feljebb van a 4300, ami nem sokkal jobb az imént említettektől, és efölött van a C5-ös Archer, suste kolléga ilyennel tolja.
A többit tartom, a kondi csere még segíthet a routereden, ha akarsz vele mókolni, ha nem egyéb a gondja szegénynek. -
Pr3s
aktív tag
Szia!
Sokan nem is a torrent kliens miatt kerestek custom firmware-t a routerükre, csak az általad említett wifi problémák miatt. De ha már fel van vértezve a stabilabb működés mellé alapból nyomtatószerverrel, ami nem éppen hasonlítható a TP-Link által kitalálthoz, és mindemellett még filemegosztás, DLNA, FTP szolgáltatásokat is tud, akkor sokan ki is használják, mivel írod, hogy régebbi a vas, ami most szolgál ki, lehet csak kondikat kellene cserélni a tápegységében, és lehet a router alaplapján is, mert ugye elöregednek.
Igaz, arról nem írtál, került-e azóta más hardver ami wifin csatlakozik a környezetedbe. Nekem ha a sógor telefonja itt van a lakásban kifekszik a router, igaz nekem 4300-as van a Huawei telefont nem bírja elviselni.
Óccó MTK chipes telefon, nem kompatibel :-D
Ha váltani szeretnél mindenképpen, akkor a v3 nem rossz választás, de ha esetleg az 5 GHz-es részt is szeretnéd, mert ugye a 2,4-es sáv elég terhelt manapság, akkor a WDR3600, vagy ha jól veszem észre a helyette lévő az Archer C5-ös a következő kategória árban, talán majdnem egy szinten is vannak, ha ettől is jobb kell akkor 4300-as a barátod, mint nekem is. Vagy van még Archer C7 de az már 20ezren felül van, inkább majdnem a 30-at nyaldossa az ára.
Kicsit hosszú lett a hozzászólásom, de a lényeg benne van. -
Pr3s
aktív tag
OpenWRT-vel ez megoldható, van akinek megy a fullHD is TV-n róla, de itt a TV-d is lényeges .
suste féle verzióban minden okosság van, olvasgass, és ha valami nem világos kérdezz, De mivel egy router ne várj tőle annyit mint egy szervertől, de jól beállítva kompromisszumokkal, mindenre jó lehet. -
Pr3s
aktív tag
válasz
Jamboo529 #60340 üzenetére
Ha az 5 GHz-et is szeretnéd már használni, akkor WDR3600. esetleg 4300-as, vagy ha a pénz nem számít, akkor TP-LInkből Archer C5 vagy C7. Ezeknek már nagyobb a flash memóriája is, erősebb SoC is van bennük, és lehet hogy a NAS-t ki is iktathatod, mert elég jól seedelnek, és osztogatnak Samban- a komolyabbak, de erről Suste illetve HeadLess kollega tud nyilatkozni, nekik van is ilyen masinájuk emlékeim szerint.
-
Pr3s
aktív tag
válasz
kalolaci #60323 üzenetére
Igaz, nem Intruder2k5 vagyok, de ha a routerbe be tudtál lépni, akkor van egy menüpont amiben a firmware flash-t találod. Ott betallózod a firmware-t amit letöltöttél, természetesen kábellel legyen összekötve a géped a routerrel, és mehet a frissítés, ha mindent jól csináltál, elvileg 1 percen belül újraindul a router, és a gyári firmware fogad, de miért nem próblod meg a suste kolléga által készített firmware-t? Alapból van bene torrent kliens, vendégháló létrehozása, nyomtatómegosztás, SAMBA, FTP, DLNA, és minden mi szem szájnak ingere.
Ha már úgyis seedelni akarsz. -
Pr3s
aktív tag
Sziasztok!
Egy drivert kerestem a TP-Link oldalán, és mit találtam?
Az összes eszközükhöz elérhetővé tették a GPL code-ot itt:
http://www.tp-link.com/en/gpl-code.html
Akkor most ha jól értem, simán lehet módosítani a saját routerünk firmware-ét? Akár bootloadert is benne? -
Pr3s
aktív tag
Szia!
A wifin mért sebesség mindig függ a környezettől, például mennyire vagy zavart helyen, mert a környéken lévő más lakások routerei bezavarhatják a saját készüléked frekvenciatartományát, ezenkívül az hogy a routernek mit kell tudnia, az érvényes a kliensekre is, mert ha csak egy 54Mbps-os Wifikártya figyel kliensként akkor ettől többet nem illik elvárni, sokszor hiba az is, hogy elvileg N-es eszköz az ami veszi az adást de a specifikációjábólkiderül, hogy csak Lite N-es. A routert is ezeknek megfelelően kell beállítani, hogy 20 vagy 40 MHz-en szórjon, stb-stb. De hozzáteszem,egy zárt üvegajtó is tud meglepetéseket okozni.
-
Pr3s
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #59902 üzenetére
Szerintem jöhetne, sőt, most állati nagy dolgot fogok írni, de ha lehetne, egy ingyenes tárhelyre fel kellene dobni, mondjuk google drivera 10 GB miatt gondoltam, az összes vargalex, suste, poli27, sysupgrade, és factory firmeket , és a tárhely linkjét, persze minden csak olvashatóan legyen fent, esetleg a firmeknél changelogot is lehetne, mint suste kolléga is csinálja, így mindenki eldöntheti, hogy ha vissza akar térni egy régebbire, akkor mit is tartalmaz a firmware, és kell-e az neki.
Mert itt sokan írják, hogy ez meg az jó vlt, de régebbi firmeknél nem is lehet már megtalálni eeket.
Ja és mehetnének ide még revert file-ok is.
De lehet csak én beszélek zöldségeket. -
Pr3s
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #59788 üzenetére
Az RT-N18-as a legkisebb ami tudja a torrentet?
-
Pr3s
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #59741 üzenetére
Köszönöm.
Headless, Neked is.
siddis: Hirensből melyiket? -
Pr3s
aktív tag
Sziasztok!
Tudom nem ide tartozik, ezért is teszem offba, de keresgélek egy ideje egy progit ami olyan mint a partition magic, abban is lehetett létrezhozni anno bootcd-t, és arról bootolva, tudtam partíciót átméretezni adatvesztés nélkül, most találtam ezt a sokak által emlegetett minitool partition-t hát gyönyörű, boot lemez elkészít, bebootol, partíciót méretez, elment, és eztán a windows 7 nem bootol, még jó, hogy egy szar laptopban volt amin csak teszt jelleggel volt windows. Szóval kérdésem a következő, melyik progi lenne az ami tud iylet? Windows nélkül? És persze nem linux, tehát grafikus felület előnyben.
Válaszaitokat előre is köszönöm! -
Pr3s
aktív tag
válasz
axlfsi #59434 üzenetére
No problem! Tudom, hogy idő míg megérkezik, csak azért kértem a szájbarágós how-to-t, mert mint írod, a gyári képeken is fel van cserélve a Rx és Tx, és ha Valaki, csinál egy olyan műveletet ami a köz javára válhat, azt jó lenne dokumentálni, én a felhasznált szerszámokat is leírnám, mert ki tudja ki mivel állna neki, és ha tudom, hogy x-el érdemes nekiállni, akkor inkább azzal vágnék neki egy router hátlapjának a szétvágásához, mint a saját kis bugylibicskámmal. Persze kézügyességet, és forrasztási ismereteket nem tudunk adni, de a többiről írhatunk részletesen.
-
Pr3s
aktív tag
válasz
Yodamest #59262 üzenetére
Csatlakozom előttem szóló topikgazda Intruder2k5 fórumtársamhoz. Ha teljesen ki akarod élvezni a 240-et akkor vagy 1043ND v2 esetleg v3 kell, vagy WDR3600 illetve WDR4300, vagy Archerből talán C5 van suste kollégának.
Ha nem akarod cserélni openwrt-vel 180 Mbps körül tudod kihajtani, igaz akkor nagyon a maxon jár a SoC. -
Pr3s
aktív tag
válasz
chipi89 #58589 üzenetére
Mountoltad? Mert ugye azt nem árt, magától nem fogja látni, OpenWRT-ből melyik verzió? suste, vargalex, gargoyle, netán stock BB? Külső usb-s mit jelent? Külön tápja van, vagy rendes gyári WD passport? Itt megjegyezném, hogy a gyári 2,5" os Passport és egyéb kódneveken futó külső adattárolókakl nem szokott gond lenni, de csatolni mindenképpen kell őket a rendszerbe.
-
Pr3s
aktív tag
Korábban már vargalex is mondta, hogy nem egy hetes munka kideríteni mi miért van a gargoyleban, de aztán neki jött az új családtag, és szabadidejében a családjával foglalkozik, de biztosan segít feltérképezni, ha megkérjük, hogy átültethessétek a jó kis firmwarebe a gargoyleban működő dolgot.
-
Pr3s
aktív tag
válasz
ilovedigweed #57031 üzenetére
Intruder2k5 nek igaza van azokban amit elmondott, viszont még egy dolgot ne felejts el, a router nem fog tudni 200Mbps-el letölteni, sokan vannak akik megelégedéssel használják torrentezésre is a routerüket, ebből a típusból, de szerintem a letöltés az olyan valós 2 mega környékén lesz maximum, mert a hardver kifeküdne a 200Mbps-től, de suste elmondja, hogyan korlátozd be a torrentet, úgy hogy mellette a DLNA még vígan elmegy, igaz azt hiszem így hamarabb el kell indítsd a letöltésedet, mint a zárás a melóhelyeden :-D
-
Pr3s
aktív tag
vargalex korábban utalt arra, hogy lehet készül valami, de mivel Ő is ember, és nem a fórumból él, na meg persze családja is van, így a szabadidejéből áldoz értünk, várj türelemmel, amit legutóbb is összerakott, az nagyon patentül megy, de az Ő segítségével épült a suste és poli27 kolléga buildje is, próbáld meg azokat, míg nem jön a vargalex firmware.
-
Pr3s
aktív tag
válasz
crissprivat #54307 üzenetére
tomato biztosan nincs ehhez a routerhez, legalábbis eddig nem volt, szóval szerintem ezekből válassz:
- vargalex firmware: kicsit régebbi kiadás, de stabilan működik
- suste firmware: már a legújabb Barrier Breakeren alapul, és folyamatosan épül-szépül, csinosodik a tudáslistája
poli27 firmware: azt hiszem alapból nem támogatott az NTFS filerendszer, de mondjuk az amúgy is lassítja csak a vasat
-gargoyle firmware: állítólag pofon egyszerű beállítani, igaz ott nincs torrentkliens a routerben
- dd-wrt: van olyan is aki ezzel használja,, most jelen állapot szerint a suste kolléga által buildeltnek van a legnagyobb keletje, és suste folyamatosan barkácsolja, így friss dolgok is kerülnek bele. -
Pr3s
aktív tag
Aki használ WDS-t gyári firmware mellett, kérem mesélje már el, mit kell állítani, és hova, próbálok egy WR340GD-re csatlakozni egy 841ND-vel, a kapcsolat meg is van, de netet nem szolgáltat a router, már kitépem a hajam. Előre is köszi.
Lépésről lépésre, mint az ovisoknak, kérem. Köszönöm! -
Pr3s
aktív tag
válasz
tobias40 #53574 üzenetére
Én első körben a tápot cserélném ki, mert 2 év alatt gyengülnek azért, mert azt mondod, ez a firm eddig tette a dolgát, aztán ha tápcsere után is nyűglődés van, akkor jöhet firmware csere, bár én megkérdezném a szolgáltatót is mit baxtatják a hálózatot éppen.
A régi firmben lévő beállításokat semmiképp ne akard megtartani, a csomagok frissebbek, emiatt szerkezetileg eltérő helyen vannak bizonyos fileok, így kavarodás lesz az új firmwareben, mentést készíts róla, és abból kiírod vagyis átírod a konfig fileok érdemi részét, copy-paste-el.
Remélem még időben írtam. -
Pr3s
aktív tag
válasz
siddis #53351 üzenetére
Mondjuk amiről éppen beszélek, az egy WA901ND AP, és jelen állapotban gargoyle van rajta, erről szeretnék visszaállni gyárira, aztán a gyári az bootos, és láss csodát gargoyle nem vágta haza a routert, mert azt mondja nem korrekt a firmware amit fel akartam rakni, bootos, na most erre mit javasolsz? és persze nem az a kérdés, hogy linux live cd-zés stb, hanem win alatt hogy vágsz firmware-t és mennyit , mert a normál usernek elmegy a kedve a sok mókolástól, hiába szaki vagyok, én sem szeretem a mindenféle így ssh, úgy tftp, így linux live, úgy stb.
-
Pr3s
aktív tag
válasz
Soma01 #53340 üzenetére
bár nem én vagyok siddis kolléga, de openwrt-ről ha visszaakarsz állni gyárira, akkor vágott gyári firmware-re van szükség, amiről le van vágva a boot szekció, ha valahogy sikerül felapplikálni rá, akkor hazavágod a routert a bootloaderes firmware-el, mondjuk a gargoyle is okosabb már, az például egy 901-es AP esetén nem engedte vissza a gyárit, de nem tudom, melyik firmben mi van engedélyezve, úgy emlékszem vargalex legújabb buildjében is benne a védelem, hogy ne engedjen bootos firmwaret visszatölteni
siddis:
mivel kellene megvágni a firmware-t windows alól?
és ehhez még, mindegyik firmben ugyanannyi a boot szekció, amit le kell vágni? -
Pr3s
aktív tag
válasz
zsoni11 #53192 üzenetére
a Poli27 firmware tökéletes, ha nem akarsz mindenáron NTFS filerendszert használni, Poli helyhiány miatt, és szerintem azért sem rakta bele a firmwarebe a támogatást, mert az NTFS-t külső driverrel éri el a linux, ami a firmware lelke, míg a linux filrendszereket, ext2, ext3, ext4 kernel szinten támogatja, hozzáteszem, az NTFS-el a fileok mozgatása is lassabb, emiatt itt sokan átformázták a vinyókat, mert megy NTFS-el is csak nyögvenyelősen, azt meg senki nem szereti, én inkább azt tenném a helyedben, hogy a vinyót átformáznám ext4 rendszerűre, és akkor a router simán csatolná, a tv is simán látná a dlna megosztást a routerről, ha nem akarod hordozni a vinyót sehová, bár ha akarod sem gáz, mert a windowshoz van program amivel meglehet tanítani, hogy olvassa a linuxos partíciókat.
vagy ott van még suste kolléga firmware csomagja, ő most teljesen új funkciókkal is bővíti a masina tudását, de érdemben ő tud nyilatkozni arról, hogy milyen plusz funkciókat is tud a saját maga által készített illetve készítendő firmware. Nagyon kedves, segítőkész, mint itt mindenki a fórumban, ez a közösség alapja :-D -
-
Pr3s
aktív tag
-
Pr3s
aktív tag
Igaz, nem ide tartozik, de én épp ezzel szenvedek, ki tudna segíteni?
[link] -
Pr3s
aktív tag
válasz
Síngörbítő #52348 üzenetére
én már csak a stripped bin file elérhetőségét hiányolom a leírásodból
-
Pr3s
aktív tag
válasz
kiborg #52155 üzenetére
Szia!
HA gyári szoftod van, akkor a factory az ami kell neked, a trunk pedig elvileg naponta frissülő verziót takar.
Ja, és ezekben nincs GUI, vagyis itt LUCI néven írunk róla, szóval grafikus felület ezekben elvileg nincs.
poli27 firmware-e miért nem jó neked? Abban benne van minden ami egy földi halandónak kellhet, és itt megelégedéssel használják is páran.
És akkor 3.-jára is szerkesztem:
Ha most nem a gyári firmware van a routereden, akkor egyik sem jó neked, a képen bemutatottak közül.
Keress rá, itt nem sok hozzászólással előtted volt akinek kellett a gyári firmware, arra figyelj, hogy vágott legyen, bár nem tudom miről akarsz visszafrissíteni gyárira, de ddwrt-ről is, és openwrt-ről is van mivel visszaállni gyárira -
Pr3s
aktív tag
válasz
poirot #51894 üzenetére
Nem!
Teljesen más a firmware, azért nem lehet például vargalax firmware-t sem rátenni az újabbra, mert más a struktúra, hiányoznak illetve újabb dolgok kerültek egy-egy változatba, emiatt semmiképp sem ajánlott.
Kiírod, vagy copy paste-el beírod az újba azon dolgaid, ami fontos lehet. -
Pr3s
aktív tag
válasz
Nokia12 #51740 üzenetére
nem kell feltétlenül kiforrasztanod, ha van egy ugyanolyan vasad, akkor korábban vargalex megoldotta azt hiszem valami olyan módszerrel, hogy átkötött vezetéket bizonyos lábakra, és így sikerült életet lehelnie egy másik vasba, keress rá, vagy kérdezd meg, hogyan csinálta, vagy végső esetben budapestre ha eljuttatod neki, akkor lehet meg is tudja neked csinálni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- PlayStation 4
- Milyen házat vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- EA Sports WRC '23
- Okos Otthon / Smart Home
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest