Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Több tucat Eiffel torony??? ... Igen, gyere mutatom, hogy hol...
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Headless
őstag
Helyspórolás miatt, nincs telepítve a webes kliens használj normális klienst. Amúgy is kênyelmesebbek szerintem.
PC: transmission remote gui
Android: torrnado,stbVagy telepítsd a webes klienst.
Wifin netezni, állítsd be luciban. Esetleg ha nagyon nem akar összejönni, akkor
wifi detect |egrep -v "disable|enable">/etc/config/wireless
-
CyDoN
senior tag
Üdv,
Egy kis segitséget szeretnék kérni.egy WR1043N/ND v3-ra sikerül egy suste/headless@OpenWrt@0.8.1 felpiszkálni.
Valamiért nem tudok wifin netezni és a transmission webes felülete 404-es hibát jelez (404: Not Found
Couldn't find Transmission's web interface files!)Valakinek van ötlete?
-
Headless
őstag
-
0.44
tag
29316 --- 2016/03/22 -------------------------------------------------------------
[310] Fix: ath9k driver
[315] Fix: Extension channel selection #5069
[312-313] Mod: Floating-point code removal -
Headless
őstag
De ha nem csal az emlékezetem még a jobb oldali segédsávban is le van írva hogy éred el ha eljutsz a hálózati megosztások fülre a router webes felületén.
-
koti
tag
Vettem egy 1043ND V3 routert. Azt szeretném megkérdezni, hogy gyári legfrissebb szofttal lehetséges-e, hogy az USB-be rakott PEN-t meghajtóként kezeljem hálózaton belül. FTP-n bekonfiguráltam ott látom. A lényeg néhány excel filét naponta változtatok a hálózatba kapcsolt gépekkel és ott mindig a legfrissebb változatot szeretném ismét változtatni. FTP-n ugye nem nyitja meg a program szoftja.
Köszönöm. -
0.44
tag
29308 --- 2016/03/21 -------------------------------------------------------------
[271] Upd: Kernel 3.18.29
[292] Upd: ath10k/mac80211
[293] Fix: [WR841NDv9/v10/v11] QCA9533 switch
[300] Fix: OUI search
[282,304] Upd: Dropbear SSH 2016.73
[285-291] Fix: Firewall disabled state
[302-305] Fix: Bridge naming
[276-277] Fix: Broadcom WiFi interface name #5219
[295-301,306-308] Fix: VHT80 rate display #4957
[267-268,281,284] Fix: eval() typos #4089 -
-
Headless
őstag
válasz
GrandS
üzenetére
Van beállított vpn szervered? Ha van és az egy router alhálózatában van, akkor csak forwardolod a megfelelő portot amin a szerver kommunikál. Persze ilyenkor a router wan ip-je kell ha az dinamikus akkor szokás ddns-t létrehozni és azt megadni.
Ha eddig olyat olvastál ami nem igaz rád, és még azt sem tudod miről beszélek, akkor a végcéltól még nagyon messze vagy.
Első kérdés mit akarsz pontosan?
Van egy alhálózatod amit egy ??openwrt-s?? router kezel és szeretnéd elérni a rákötött hdd-t, transmission-t, stb kívülről is?Ha ez utóbbi a cél, akkor keress rá a topikban az openvpn, openconnect szavakra openconnect talán egyszerűbben beállítható. Pont nem rég volt róla szó szerintem.
-
GrandS
senior tag
Nagyon láma kérdés a profikhoz: Hogyan tudok a routerhez(ben) vpn kapcsolatot teremteni? Melyik cím kell, a külső, vagy a belső?
-
suste
veterán
válasz
Azazael
üzenetére
mondom, gargoyle-t nem ismerem
ha van kedved és időd kisérletezgetni, akkor próbáld ki vagy a mi fw-inket (logout), vagy tegyél fel sima openwrt BB-t, és arra a mi mentéseinket, ahol van egy külön webfelület (192.168.1.1:9092), amin van külön repeater és wds létrehozó felület (9092/wifi-extra/repeater)
neked a wds kéne, de előtte a főrouteren is be kell állítani a wifit (9092/wifi-extra/readme)
ha összejön, akkor mindenhol lesz jó wifid, és csak egy nagy hálózatod leszegyébként a lassabb sebesség általában a nem megfelelő wifi beállítás miatt szokott lenni (20/40Mhz)
-
Azazael
aktív tag
Persze, próbáltam amúgy Gargoyle-t is a 2 routeren, de a stabilitási probléma megmaradt.
A failsafe-fel sikerült megoldani a dolgot, beüzemeltem a Gargoyle-t, most éppen működik a TP-link router is, a jelerősség most hibátlan, azonban a sávszélesség nem lett jobb (most 14-15Mbit jön át, míg ha kiveszem a TP-linket akkor is kb ennyi, csak rosszabb jellel), amíg korábban ha a TP link volt az elsődleges eszköz és az Asus a repeater, akkor átjött 48Mbit is.
Érdemes lenne visszacserélni a TP-Linket elsődleges routernek, és megpróbálni esetleg OpenWRT-vel?
-
suste
veterán
válasz
Azazael
üzenetére
A 2 tp-linkkel akárhogy próbáltam
gyári fw-t írtál, az meg messze nem minden
mint írtam, openwrt-vel tökéletsen megoldható....sok embernek segítettünk már itt a beállításban....családi backupnak
a 1043v2 is jól elbír akár több meghajtóval isha a gargoyle-ba nem tudsz belépni, akkor abban nem tudodk segíteni mert em ismerem
de gondolom a "failsafe" ott is működik -
Azazael
aktív tag
A 2 tp-linkkel akárhogy próbáltam a helyzet csak romlott, voltak jobb napok, de alapvetően napi 10x kellett újraindítani a fenti, csak bridge-ként működő routert, ezért döntöttem az Asus mellett, illetve erősebb is, így egy hdd-t is rá lehet dobni családi backupnak stb.
Lényeg ami lényeg, kikapcsoltam a tp-link routert, de most kellemesen nem tudok visszalépni mert nem fogadja el se az általam beállított régi jelszót, se a default 'admin'-t, hiába reseteltem. Ilyenkor mi a teendő? Failsafe mode, telnet?
-
harddeejay
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm!!
-
válasz
harddeejay
üzenetére
Akkor ez alapján tudsz rá tenni másik fw-t.
-
harddeejay
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Openwrt sima
-
válasz
harddeejay
üzenetére
Jelenleg milyen fw van rajta? Sima OpenWrt, suste, vargalex, egyéb?
-
harddeejay
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Üdv!
Az h úgy nem tudom h kell másik firmware-t rátenni.
Üdv! -
válasz
harddeejay
üzenetére
Szia!
Ha lehet telnettel csatlakozni, akkor semmi baja a routernek, így nem igazán értem, hogy mi a gond.
-
harddeejay
csendes tag
Üdv!
Sikeresen téglásítottam egy 1043nd v2-őt. Segítséget szeretnék kérni attól aki visszahozná az életbe. Postán elküldöm! Rossz firmware lett felrakva, betölteni betölt de nem oszt ki ipcímet. Qss gomb nyomkodásával lehet telnettel csatlakozni.
Előre is köszönöm a segítséget!!
Üdv! -
suste
veterán
válasz
Azazael
üzenetére
kár volt pénzt költeni az asus-ra, mert a 2 tplinkkel jó kis WDS hálózatot lehetett volna kiépíteni openwrt-vel (nem gyári fw-vel!)
most hogy 2 különböző chipes routered van (broadcom/atheros), már több problémád lehet a wifi összekapcsolással (pont az inkompatibilitás szokott ilyen fagyásokat okozni)
persze a repeater-nek működnie kéne így is rendesen, de hát a WDS azért sokkal jobb
repeaternél nagyon fontos, hogy más legyen az SSID a továbbszóró routeren, és más legyen a LAN IP tartomány is!!!a gargoyle-t (ami szintén openwfrt alapú) nem ismerem, hogy pontosan milyen beállításokkal csinálja a wifis összekapcsolást, de sima openwrt-re csinált vargalex egy jó kis youtube-os videót, a blogomban meg találsz repeater/wds leírást
-
Azazael
aktív tag
Sziasztok!
Egy családi házban használtam idáig 1 wr1043v2.1-et gyári firmware-rel gatewayként a földszinten és wr1043v1.0-át az emeleten wds bridge-ként. Ebben a setupban az emeleti v1.0-ás routert napi 7-10x kellett újraindítani mert állandóan elérhetetlenné vált a hálózat/net.Ezt orvosolandó vettem egy asus rt-ac66u-t, amivel a v1-es routert cseréltem a legfrissebb merlin firmware-rel. Ez annyit javított a helyzeten, hogy napi 4-5 újraindítás kellett az asus routeren (repeaterként), ezért a router gondok topicban tanácsoltakra hallgatva feldobtam egy gargoyle-t (1.81) a wr1043nd v2.1-re és megcseréltem a 2 routert, az asus lett a gateway és a v2.1 lenne a repeater, azonban a kábeles setup után ha elindítom a v2.1-et a wifi teljesen lehal, nincs net,a routerek nem pingelhetők. Amint kikapcsolom és a gépek visszamásznak a -gyenge jelű, de - működő asusra és semmi gond nincs, van kapcsolat, csak lassú.
Adtam egy fix ipt a tp link routernek, ezt állítottam be bridge ip-nek is a gargoyle-ban, de semmi változás.
Tudtok vmit javasolni merre keressem a hibát? Vagy hogyan lehetne ez megoldani?
-
vargalex
Topikgazda
Kedves Mindenki!
Keresem azt a topictársat, aki még valamikor tavaly év vége felé hozott hozzám egy TP-Link TL-WR1043ND v2 routert éleszteni, de soros porton sikertelen volt a művelet. Abban maradtunk, hogy majd keres és talán megpróbálkozik a garanciával.
Sajnos a privát üzeneteim között nem találom, hogy ki lehetett az (még az is lehet, hogy nem itt a PH-n keresett meg), de ha kérhetem, keressen meg!Üdv,
-
BenHans
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm, tényleg az egyik kábel volt a ludas. Most már tökéletes, nagyon elégedett vagyok a szerkezettel.

-
giorgiosixx
tag
válasz
giorgiosixx
üzenetére
Erre valakinek van vmi tanácsa? Köszi
-
-
BenHans
addikt
Sziasztok

Nemrég vásároltam egy TL-WR1043ND V3.0 routert. Digi 200/100-as netem van, eddig mindig maxon ment, de mióta megvan a router a le és feltöltés is megragad valamivel 100 alatt.
PC-n kívül LG Smart TV van kötve hozzá UTP kábelen, a többi eszköz (egyelőre 2 telefon, később lesz még más is) WiFi-n kapcsolódik.
Mi lehet a probléma?
Előre is köszönöm a segítséget!

-
vargalex
Topikgazda
-
giorgiosixx
tag
Sziasztok, a problémám az, hogy a V3-as routerem gyári firmware-el nem csatlakozik újra az internethez (PPPOE, a router WAN portja a DIGI ONT-hez van kötve), egy áramkimaradás vagy áramtalanítás után, pedig a Network/WAN beállításoknál a 'connect automatically' van bejelölve. Csak akkor csatlakozik, ha belépek az admin felületre és rányomok a Connect-re a Status vagy a Network/WAN menüben.
Mi lehet a gond szerintetek?
Köszi. -
CyDoN
senior tag
Üdv,
EZ alapján még vissza tudom tenni a gyári FW-t egy 1043nd-re? 2010-es a cikk csak azért kérdezem. Lassan lejár az 5 éves garom és inkább cseréltetném egy új v3-as 1043nd-re

Köszönöm a válaszokat előre is.
-
siddis
őstag
Frissült a dd-wrt... Nagyobb kép..

-
siddis
őstag
válasz
tejeskifly
üzenetére
Ha van helyed akkor szerintem neked az IGMP-proxy kellene..
-
tejeskifly
aktív tag
válasz
vargalex
üzenetére
Sziasztok!
Beállítottam a routerem EZ alapján wifi repeaternek.
Működik is minden, viszont most egy t-home iptv-t kellene a routerre kössek és sehogy nem akar működni.
Rákerestem a témában és nyitottam neki portot, de nem volt jó, illetve korábban kábelen sikerült már megoldanom ezt a problémát, mégpedig EZT a leírást használva elég egyszerűen.
Hogy tudom ezt átültetni wifire? Vagy nekem az is jó lenne, hogyha simán swichként tudnám használni a routert.A switch-ként használást annyira nem támogatom mert volt már problémám vele (wifin nem mindig volt net, többszöri hardreset után sem)
Nemtudom hogy sikerült arra a hsz-re válaszolnom amire válaszként küldtem ezt a hsz-t, nem volt szándékos
-
0.44
tag
hello, dd wrt van a routeren jelenleg, ha jon uj verzio, akkor csak siman fel tudom flashelni es minden beallitasom megmarad? v2.
-
Keneseij
tag
Tudja valaki hogy van-e különbség a v1.x vagy a v2.x/v3 tápegysége között?
-
koffer82
csendes tag
Kedves Vargalex,
Tplink 1043-as routeremen az általad készített 1.1.7 build fut. Olyat szeretnék csinálni, hogy a router ki tudja szűrni a bejövő forgalomból a reklámokat. Ehhez találtam leírásokat a neten, de újabb kernel kellene hozzá. Tudom frissíteni az openwrt-t fájdalommentesen úgy, hogy megmaradjanak a beállitások?
Vagy esetleg várható újabb verzió tőled?
Köszi,
Jan -
ghost.dog
csendes tag
Üdv!
Nem tudom valaki találkozott-e a következő jelenséggel. Van 4 db 1043ND v2.1 routerem mindegyiken OpenWrt 15.05 fut. A wifi ország kódja mindegyiknél GY. Ha lefuttatok iw phy0 info parancsot akkor 2 routernél 1-13 csatornán az adóteljesítmény 25 dBm re állítható viszont a másik kettőnél 1-11 ig 20 dBm 12-13-ig 25 dBm. Be lehet-e állítani a másik kettőn hogy minden csatorna állítható legyen az adóteljesítmény 25 dBm-re, vagy mi lehet az oka ennek a különbségnek. A választ előre is köszönöm.
-
konczp
csendes tag
válasz
vargalex
üzenetére
Fdisk information for drive /dev/sda:
Disk /dev/sda: 931.5 GiB, 1000204886016 bytes, 1953525168 sectors
Units: sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disklabel type: dos
Disk identifier: 0x1cb37463Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sda1 2048 1953525167 976761560 83 LinuxMount information for drive /dev/sda:
/dev/sda1 mounted to /overlay as ext4 -
konczp
csendes tag
válasz
Headless
üzenetére
Az újraformázás és ez a parancssor megoldja a minidnla lista frissítést , de minden alkalommal amikor letöltök egy új filmet , akkor el kell játszanom. Jó lenne ez automatán menne ! Megoldás ?
("awk -F"'" '/db_dir/||/log_dir/{system("[ -d \x27"$2"\x27 ]&& rm -r \x27"$2"\x27")}' /etc/config/minidlna && /etc/init.d/minidlna restart")
-
akaaka
tag
Megoldódott a probléma.
Érdekes módon 192.168.1.1 helyett a router elérése 192.168.11.1 változott. -
siddis
őstag
válasz
akaaka
üzenetére
Jaj bocsi, nem is neked ment az a válasz, szét vagyok esve..
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Próbáltad már ssh-n, a 22-es porton vagy telnet-en a 23-ason.?.? Próbáltad elérni másik böngészővel, törölted a böngészők cache-ét, stb stb..?.? -
kiss.a
tag
sziasztok.
adott egy TL-WR1043ND v1.8 as router. olyan problémám van, h időként elmegy a wifi, van h 1 hétig jó de van, h naponta többször is, legfrissebb firmeware van rajta. ledek világítanak, kábelen van net nincs szakadás, ujrainditás után müködik.
-
akaaka
tag
Sziasztok!
Van egy WR1043ND v1.8-as routerem.
DD-WRT volt/van rajta, amin webes felületen megpróbáltam a gyári visszaállítást.
Azóta FTP kábelen keresztül a 192.168.1.1 nem tudom elérni a routert.
Ha bedugom a 4 ftp port bármelyikébe a csatlakozót ott világít a led, tehát látja.
Wifin feresztül is megjelenik a router 54E6CFBBAE18 néven amire csatlakozni is tudok,de sajna nem látom a webes felületet.Tégla lett a készülékből vagy még menthető a dolog?
-
Gre@T
tag
CC alatt valakinek sikerült openssl-t felvarázsolni?
* satisfy_dependencies_for: Cannot satisfy the following dependencies for openvpn-openssl:
* kernel (= 3.18.17-1-5dcb66d04a38219f7fd91c748f0e9a32) *
* opkg_install_cmd: Cannot install package openvpn-openssl.Lehet ehhez a kernelhez nem igazán sikerült a fordítás?
-
Az hogy lehet hogy a tp-link.us oldalon ez a legfrisebb 13/06/14 fw és a tp-link.com oldalon pedig ez 23/10/15
-
0.44
tag
Hello,
van egy ilyen routerem (v2.1, legfrissebb firmware) es olyan problemam akadt, hogy ha ezt a routert hasznalom, akkor CS:GO-ban bizonyos idokozonkent felmegy a pingem 300-ra (par mp) majd utana vissza all normalisra. Viszont ha a technicolor modem + routert hasznalom (szolgaltato adta), akkor a pingem stabilan 20-25 kozotti mindig.
Mi lehet a problema? Esetleg egy gargoyle vagy dd wrt (ez mennyire stabil?) megoldja-e a gondom?
-
asci
tag
Sziasztok!
Úgy tűnik téglásítottam a 1043ND 1.8 routeremet. Vállalná valaki az újraélesztéslét?
Természetesen nem kérem ingyen. A legjobb az lenne ha Bp. XIII, XIV kerület vagy Göd környékéről jelentkezne valaki
-
Headless
őstag
válasz
konczp
üzenetére
A rendszerből itélve nincs semmi sem csatolva /mnt-be. Ugyanis erősen úgytűnik az ntfs hdd-t csak rádugtad és vártad a filmeket, csakhogy a flash megtelt, az adatbázis nem tud bővülni. Ha a hdd tartalmát áttudod ideiglenesen rakni máshová, akkor én formáznám először is 9092 hdd managerben. 1 particiós mnt-s formázással, majd utána a hálózati megosztáson keresztül visszamásolni a tartalmát. Ha erre nincs mód, akkor ugyanúgy hdd manager oldalon a "mount to /mnt" résznéld válaszd ki a hdd cimkéjét és a set gombra kattints rá, de előtte a korábbi dlna db-t, logot töröld webcommanderrel/winscp-vel/ssh-n. Ezután már nem a flashben lesz a log/db.
-
-
Az lenne a kérdésem hogy érdemes frissíteni a legújabb TP-Link fw-re vagy sem?
Gondolom az IPV6-ot nem támogatja a V2.1-esen. -
konczp
csendes tag
válasz
vargalex
üzenetére
Ez lesz az ?
[2016/03/11 18:50:00] minidlna.c:1014: warn: Starting MiniDLNA version 1.1.3.
[2016/03/11 18:50:00] minidlna.c:355: warn: Creating new database at /mnt/minidlna/files.db
[2016/03/11 18:50:04] minidlna.c:1053: warn: HTTP listening on port 8200
[2016/03/11 18:50:04] scanner.c:706: warn: Scanning /share/SAMSUNG/FILMEK
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- LEGO klub
- Minden, ami hőszivattyú
- Xiaomi: Android 16 zápor, zivatar
- Milyen TV-t vegyek?
- Battlefield 6
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Szívesen használsz Samsung böngészőt? Immár PC-n is megteheted
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Újszerű 10 magos Lenovo X13 Yoga G3 (12.gen Core I7 16Gb 512Gb SSD) laptopom eladó!
- Eladó Sony 55-210mm f/4.5-6.3 E OSS
- AORUS B450 ELITE 5800X3D 32GB DDR4 2 SSD RTX 4070S 12GB GAMER PC
- HP DL380p Gen8 12LFF - 4x4TB SAS 2x E5-2650L v2 96GB ECC 2x10Gbit
- Újszerű Samsung Galaxy TAB S9 5G 8GB/128GB - TAB S11 5G 12GB/128GB
- Nokia 5.3 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

De még lehet, hogy te buildedben is