- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
DoItYourself
addikt
Mit javasoltok 1043ND v1 helyett? Megfordult a fejemben, hogy lecserélem - olyan router nincs manapság, amibe 2,5"-es HDD-t lehet építeni, mint pl. ebbe az Asus WL-700gE-be?
-
mzolcsi
csendes tag
válasz
doberman #49764 üzenetére
Feladtam, nem sikerült a poli27 + extroot. Erre azt találtam ki, hogy felrakon a trunk-t (revision 40774), és láss csodát azzal sem ment. Lehet, hogy a hardver nem támogatja (szerintem ez hülyeség), vagy az openwrt-ben változtattak valamit, ami miatt máshogyan kell az extroot-t megoldani.
Jó lenne ha Vargalex kiadná az új firmware-ját, mert ezt hw-t is egyre többen vásárolják meg és egyre többen akarnak extroot-t.
Z
-
zolka95
őstag
Sziasztok!
V2-es routerem van, pár napja és nem valami stabil a wifi. Két telefonnal próbáltam (galaxy mini 2, xperia mini)
és az egyiken nem volt wifi, nem csatlakozott azt írta "kikapcsolva" a wifihez, a másik szépen ment, de valamelyiket mindig ledobálja aztán újra csatlakozik és jó egy ideig. Most már egy ideje jó, tegnap este is ezt csinálta, de egy idő után jó lett mind a két telefonon a wifi. A böngészőből Quick Setup-pal állítottam be a routert, azon kívül csak a wifi jelszavát. Mi lehet a baj??? -
kpityu2
őstag
Üdv. Van egy WR1043ND v1 gyári FW-vel. Az a gondom, hogy a rádugott vinyó állandóan pörög. Van mód valami energiatakarékos/csendes üzemmód megvalósítására?
-
válasz
siddis #49785 üzenetére
Egyébként ennyiért elég tisztességes Routerboardot (Mikrotik) is kapsz már, ami már nem ez bazári linksys/tplink/társai kategória. Nem bántani akarom őket amúgy, nekem is Tplinkem van otthon, de azért nem ártana pozicionáláskor a helyén kezelni a dolgokat a gyártóknak néha
-
siddis
őstag
válasz
Intruder2k5 #49790 üzenetére
Rápislantok, köszi.. Megszerettem a Shibby-féle Tomato-t még a WRTG54-es időkből..
-
válasz
siddis #49789 üzenetére
Ha Tomato-t akarsz, akkor mindenképpen! Abból a csúcs jelenleg a Netgear R7000! És ezen már megy is a Tomato! Na de elég lesz már itt az OFF-ból...
-
siddis
őstag
válasz
Intruder2k5 #49788 üzenetére
..na akkor vége mindennek, nincs remény, valami Broadcom-os cuccot kell keressek helyette.
-
-
siddis
őstag
válasz
Intruder2k5 #49786 üzenetére
Pedig azt olvastam hogy erre direkt lehet pakolni alternatív firmware-t.. Mondjuk kár hogy nincs rá Tomato és hogy nem Broadcom.. De hátha kiadják a hivatalos driver-t és portolja Shibby.. Na és persze bárhonnét megrendelve 250$ és nem 70-80.000 Ft. Érdekesen árazták be, az tuti..
-
válasz
siddis #49785 üzenetére
Hát, ez a router pedig szerintem az évtized baklövése lesz! Rohadt drága (nálunk 75-80k körül lesz az induló ára), és ami az elődjének erőssége volt (alternatív fw támogatás) az itt nulla! Állítólag OpenWrt van rá, csak épp a WiFi nem működik vele! Lehet DD-WRT még lesz esetleg, de Tomato egész biztosan nem, mivel ellentétben a WRT54GL-el, ez nem BroadCom, hanem Marvell alapú!
-
-
siddis
őstag
Nemtom figyelte-e valaki, de a legutolsó trunk-ben (40768) már 30 dBm (1000 mW) -ig lehet állítani a wi-fi teljesítményt, de persze 22 dBm-től valójában nem megy feljebb..
-
suste
veterán
válasz
SigmaW #49778 üzenetére
Az nem derülki, hogy a "gépek, laptopok" SAMBA-n látják és/vagy DLNA-n a routerre dugott háttértárat?
A TV a gyári fw-jével csak a DLNA-t látja!
Teszteld a klienseiden a DLNA-t, vagy ha eddig nem ment, akkor üzemeldbe a routeren (mediaserver).
De ha be is üzemeled a mediaservert a routeren, akkor sem biztos, hogy látni fogja a TV, de márka/típus függő is. Sajnos a gyári DLNA elég kevés eszközzel működik együtt.
-
SigmaW
tag
Sziasztok!
Tehát adott topicba írt router USB pendrive/winyó megosztással, minden működik, gépek, laptopok látják a háttértárat a routeren keresztül, de az LG okosTV nem, esetleg nem is fogja látni, vagy ha igen, mit hogyan csináljak? bocsi ha rossz helyre írok -
BandiHUN
veterán
válasz
BandiHUN #49776 üzenetére
Izé lefrissítettem telefonról,szóval tárgytalan.De nem editálom ki,mert láttam a neten,hogy sokan járnak így...
Szóval Tp1043ND V1 , WLAN,Galaxy S3 telefon, http://www.tp-link.com/resources/software/TL-WR1043ND_V1_140319.zip fw,és visszajött az életbe a pc-s admin felület. -
BandiHUN
veterán
Sziasztok!
Lenne némi gond...
A 1043ND V1-esem config oldala nem megy,ha megpróbálom megnyitni,akkor a SYS led villogása leáll.
Mobilról wlanon bejön.A TP-Link config progival lehet állítani.
Reset megvolt.Gyári FW,routernek van használva,semmi mók,extra,1 PC,némi WLAN.
Van erre megoldás?
Láttam,hogy van új FW gyári is idei,de nem jutok be kábelen,mert lefagy gondolom.
A net fagyottan is megy tovább,persze,a WLAN is...
Valaki orvosság?Az ilyen böngészőcserés,stb.tippeket ne is,utánanéztem,próbáltam,leellenőriztem,NEM,nincs blokkolás,akármi,elég egyértelműen a router fagy.
Szóval örülnék valami tippnek,frissíteni nem merem mobilról,nagyon ellenjavalltnak tűnt a FW pdf-je alapján... -
Davebowman
senior tag
Sziasztok! Jelenleg egy 1043ND v1 esem van de a vacak wifitérerő miatt lecserélném, mit javasoltok helyette 15eFt körül, nem lényeg az usb, csak stabil legyen és nagyhatótávra érjen el a wifijel.
-
vzoli1987
aktív tag
Mostanában ha berakok egy torrentet letölteni transmissionbe, kezdi tölteni de utána nincs luci,ftp, ssh, se samba, net + wifi meg müxik mégis, vargalex féle firm van
-
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
OpenWRT-s TP-Link routerem wifijét szeretném tovább szórni (nagyobb hatókörben) egy Edimax routerrel. Hogyan tehetném meg? A TP-Link routeren az Access Point WDS-t kéne kiválasztanom?
Az Edimaxon ezek az opciók vannak:
Előre is köszi a segítséget!
-
woodworm
veterán
válasz
Kanálka #49769 üzenetére
Az egyéni szabályok végére berakod sorban:
###########################################
#Bannolt IP-címek
iptables -I INPUT -s 94.23.201.82 -j DROP
iptables -I INPUT -s 88.190.47.97 -j DROP
iptables -I INPUT -s 37.187.75.221 -j DROP
########################################### -
Kanálka
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! Az openwrt naplója szerint egy ip címről szeretnének belépni, már egy órája, de rossz jelszó miatt nem tud belépni. Kérdésem, hogy tűzfalon le lehet e tiltani egy ip címet, sehogy se tudjon belépni?
Választ előre is köszönöm! -
rammstein99
csendes tag
Szeretnék segítséget kérni, a jelenlegi TP-link routeremre, (WR1043ND v1) DD-wrt-t raktam fel, a legújabb firmware-t amit innen töltöttem le: [link]
nos a bajom az, hogy mikor a wifit beállítanám ,hogy csak N-es szabványon szórja a jeleket, akkor nem tudok rácsatlakozni többé számítógéppel. Ha mixedre rakom a rádió típust, akkor G-sen fogom a jeleket. Van 2 asztali gép, mindkettőben szintén tp-link kártya van és N-est is támogatnak, 150Mbit/s [link]
Szeretném használni eme linuxos rendszert a routeren, ezért fordulok szakértőkhöz. -
jeriko2
tag
Sziasztok!
DynDNS-ről váltottam ipdns.hu-ra, és megy is szépen, viszont ipdns.hu admin felületén azt látom, 10 percenként küldi ugyanazt az ip címet (10 perc is van beállítva ellenőrzésnek, de akkor is elküldi, ha nem változott).
Ilyesmiért anno dyndns-en letiltottak - találkozott valaki hasonlóval? Mit kellene átállítani? -
doberman
senior tag
-
suste
veterán
válasz
mzolcsi #49760 üzenetére
még régebben talán poli27 is írta, hogy valami nem oké a 1043v2 extroot-tal, de amit a képen látni az meg főleg nem jó, hogy 2 helyre is fel akartad csatolni az sda1-et
így ne csodálkozz, ha nem megyvalami biztos változott a trunkban a vargalex által használthoz kpest, ami miatt nem működik az extroot
valszeg csak akkor fog megoldódni adolog, ha vargalex csinál újabb verziót a sajátjából, és ő mrendbe rakja a csatolást.... -
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #49757 üzenetére
Ugrándozik, 52 fölé nem ment
-
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #49755 üzenetére
Igen, próbáltuk 4 gépen is. Köszi a segítséget.
-
válasz
#99343872 #49754 üzenetére
Hát, most erre mit mondjak...?! Rossz embert kérdezel!
Nem akarok flame-elni, de én nem nagyon hiszek a tp-link-ben! Bár nyilván vannak ellenpéldák is, kivételek, amik erősítik a szabályt, de mondjuk a v1-es 1043 egy elég pocsék választás volt WiFi szempontból, ugyanígy szerintem WDR3600/4300-nál is több a panasz az átlagosnál, és lehet, hogy ezek szerint a v2-es 1043 sem lett maga a tökély!
Meg lehet próbálni OpenWrt-vel, bár az igazat megvallva szerintem javítani nem fog rajta! WDR3600 esetén is csak rontott néhány verziónál, amíg vargalex-ék nem jöttek rá a turpisságra, és nem orvosolták a problémát, de a gyári fw-hez képest jobb nem hiszem, hogy valaha is lesz!
Szóval megpróbálhatod, de azért nagyon ne éld bele magad, hogy csodát fog tenni!
szerk.:
Egyébként próbáltad több klienssel is? -
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #49752 üzenetére
Értem. Érdemes próbálkoznom a Poli27-es openwrt-vel?
-
mzolcsi
csendes tag
Sziasztok!
Egy 1043nd v2.1-re felraktam a poli27 féle firmware-t, és szeretném egy pendrive-ra az extroot-t beállítani. Ez alapján csináltam: [link] de az /overlay könyvtárat nem a megfelelő helyre csatolja:
Valamint ami még fura a .extroot.md5sum fájl sem jön létre. Tud valaki megoldást erre?
Köszi!
Üdv:Z
-
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #49750 üzenetére
Az miért lehet, hogy az elvileg minden tekintetben gyengébb TL-WR740N sokkal jobb sávszélt adott?
-
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #49748 üzenetére
Egy kicsit javult a helyzet, de még közel sem megfelelő: 20 megabit
-
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #49745 üzenetére
Ezt mutatja az inSSIDer.
-
-
törölt tag
Helló!
Vettem egy v2-est 80/20-as diginethez, kábelen jó is, de wifin 5 megabit körül mozog. Már kb mindent állítgattunk, mi lehet a gond? -
zuzu000
őstag
Sikeresen feltettem a poli féle firmwaret, minden megy eddig. elkezdtem nézegetni a transmissiont, be is dugtam a pendrivet. egy kis fájlt kezdtem el letölteni, próbaképp. de én hülye, nem mondtam meg neki, hogy hova töltse, ezért a routerre kezdte tölteni, majd írta, hogy nincs elég hely. ezt hogy töröljem ki onnan? transmission-ból kitöröltem (jobb gomb/trash files), de még mindig azt írja a rendszer, hogy 6% az elérhet hely, pedig ezelőtt 60 volt.
-
mzolcsi
csendes tag
OK, tényleg nem volt egyik sem újraindítva.
Z
-
mzolcsi
csendes tag
Sziasztok!
Mivel az ingyenes dyndns.com megszűnt ezért áttértem a freedns.afraid.org-hoz. Azonban amikor a router új IP-t kap nem frissíti az adatokat a freedns-nél.
A beállítások ezek (a jelszó természetes jó, azt többször is ellenőriztem):Tudna valaki ebben segíteni?
Köszi!Z
-
HUTCHDB
nagyúr
Üdv.
Segítséget kérnék s.o.s-ben, ha valaki tudna.....
Egyik pillanatról a másikra nincs netem a routeren keresztül.
UPC-s vagyok, fel is hívtam őket a sok-sok reset után, azt hittem, a hálózattal van gond.
Közölték, hogy nem, a PC-m nem kap IPC címet, nem oszt ki neki a router.
Ki is iktattam a routert, és igen, azonnal van net, ha csak a modemből közvetlenül dugom be a kábelt a számítógépbe.Próbáltam utána nézni a gondnak, de nem találtam rá megoldást, viszont azt konstatáltam, hogy a router WAN részénél tényleg nincs ip cím kiosztás, vagyis:
Valaki tudna ebben nekem segíteni, hogy mit csináljak?
Maga router wifi része tökéletesen működik, van wifi jel bármilyen más eszközön, de ugye mivel nincs mit megosztani, így net az nincs.
Köszönöm előre a segítségeket!
-
zolka95
őstag
Sziasztok!
Vettem egy v2.1 routert. Frissíteni szeretném a firmware-t.
Ezt találtam a hivatalos oldalán. A v2-t válasszam vagy erre a routerre nem ez való? -
whoever70
tag
a legutolsó Trunk verzióra felraktam a wargalex app.ipk-t, megformázom rendesen vele az usb eszközt, de a belső tárhely nem növekszik, marad kb 1MB szabad helyem. Mit kellene még feltelepíteni, vagy mi a helyes beállítás, hogy a belső tárhely is növekedjen, legalább annyira amekkorára a meghajtó ezen része?
a vargalex app 2. vagy 3. pontja a helyes a formatálásnál? -
gyuszaa
őstag
válasz
DoItYourself #49725 üzenetére
Korábban pont neked írtam a leírást, ott van az alján.
-
DoItYourself
addikt
Sziasztok,
hogy tudom frissíteni a libopenssl-t? Most ez a helyzet:
root@OpenWrt:~# opkg upgrade libopenssl
root@OpenWrt:~# opkg info libopenssl
Package: libopenssl
Version: 1.0.1c-1
Depends: libc, zlib
Provides:
Status: install user installed
Section: libs
Architecture: ar71xx
MD5Sum: b444f6c3a9c8d4bfe31458a109699fb5
Size: 627093
Filename: libopenssl_1.0.1c-1_ar71xx.ipk
Source: RL: http://www.openssl.org/source/ ftp://ftp.funet.fi/pub/crypt/cryptography/libs/openssl/source/ ftp://ftp.webmonster.de/pub/openssl/source/ ftp://ftp.sunet.se/pub/security/tools/net/openssl/source/
Description: The OpenSSL Project is a collaborative effort to develop a robust,
commercial-grade, full-featured, and Open Source toolkit implementing the Secure
Sockets Layer (SSL v2/v3) and Transport Layer Security (TLS v1) protocols as well
as a full-strength general purpose cryptography library.
This package contains the OpenSSL shared libraries, needed by other programs.
Installed-Time: 1350568573 -
DoItYourself
addikt
válasz
Intruder2k5 #49723 üzenetére
..
-
válasz
DoItYourself #49721 üzenetére
Persze, írd!
-
suste
veterán
válasz
Gergol #49718 üzenetére
nem lehet, mert kernel modulokat csak az azonos fordításból enged feltenni
mivel poli27 nem fordított belőle, így ehhez az fw-hez nem lesz ilyen modul
a megoldás az, hogy
1: vagy trunk+fs_cifs+ami kell neked (ha belefér minden a flashbe, de TM+miniDLNA+SAMBA nem fog elférni utólag az tuti)
2: ugyan az mint az 1., csak extroot-ot csinálsz, és oda már felfér minden amit akarsz
3: vagy trunk alapján készítesz magadnak olyan fw-t, amiben benne van ami kell (ezt még variálhatod az extroot-tal is)Ennyi, nincs más lehetőséged!!!
-
DoItYourself
addikt
válasz
Intruder2k5 #49720 üzenetére
Kösz Intruder2k5, ez jött: putty fatal error, server unexpecdictly close blabla, ok
Másodszorra már beenged, beírhatom a jelszót? -
válasz
DoItYourself #49719 üzenetére
Szia!
Nyomj Igen-t!
-
DoItYourself
addikt
Sziasztok,
nem tudok belépni a router konfig felületére, csak homokórázik a böngésző, ha beírom az ip címet. A putty pedig ezt írja: -
zambozoli
aktív tag
válasz
dell600 #49714 üzenetére
Én sem bírom rá a Toshiba Satellitet 300Mbit-re ezzel a kártyával: Intel(R) WiFi Link 5100 AGN. Az asszony vacak kis ACER-ja meg egy nevenincs kártyával nem megy 300 alá!
Másolni hálón úgy 7-12MB között tudok a Toshibával, az asszonyé meg állandóan 12MB felett van a nagyobb cuccot pakolok.
Akárhogy állítottam a wifit, más routert is tettem fel, de semmi változás.
Toshiba már csak ilyen! -
osztraksajt
őstag
válasz
Intruder2k5 #49712 üzenetére
Bihar megyei jellegzetes tájszólás, debreceni vagyok, errefelé elég sokan használják, főleg a határmenti falvakra jellemző, azok már részei voltak a történelmi Bihar megyének.
-
-
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni internet-korlátozás témakörben. Gyári firmware-em van, és egyszer már (egy éve) sikerült megoldanom, de totál elfelejtettem, hogy is csináltam. A lényeg, van ~14 eszköz a hálózaton, de én csak egyetlen egyen szeretném korlátozni a hozzáférést bizonyos időpontban. A lényeg, hogy azon az egy eszközön ne legyen semmi elérhető (múltkor beírtam, hogy csak a hasznaltauto.hu-t engedélyezze, semmi mást), de a többinek továbbra is szabad hozzáférése legyen. A Parental Control erre nem alkalmas, az Access Control-nál pedig nem sikerül úgy megcsinálni, hogy csak az cél PC-re legyen hatással. Követtem a saját emlékeimet, követtem az oldalt adott utasításokat, de nem lett jó. A régi router beállításokról is csináltam PrintScreen-t, de nem vezetett sehová. Tanácstalan vagyok.
Köszönöm!
-
zuzu000
őstag
válasz
osztraksajt #49705 üzenetére
köszi
bár előbb-utóbb úgyis elkezdek kíváncsiskodni, és megnézem, mi-hogy működik.
de akkor az elején minden megy egyszerűen, ha nem bénázok -
zuzu000
őstag
Még kérdés: ha felteszem a poli27-es firmwaret, akkor hogy képzeljem el a felületet utána? wan, wifi beállításokat meg az alap dolgokat rögtön el lehet érni? illetve a különböző programokat (cron, transmission), hogy lehet elindítani? linuxos parancsokkal, vagy ezeket is a valamilyen felületről lehet elérni?
(bocsi a sok kérdésért, biztosra megyek, elég friss a router
)
-
MongolZ
addikt
A gáz az, hogy másfél évig ment teljesen problémamentesen, majd egy másik konnektorba dugva (ugyanabba az aljzatba) hazavágta a wifit... Meg se mozdítottam az ártatlan kis jószágot. De annyira megijesztette ez a művelet, hogy megszűnt jelet adni, hiába a sok újraindítás, újrakonfigolás (bár statusban azt jelezte, hogy aktív), egyik wifis eszköz sem látta, a led meg sem moccant. OpenWrt fel, láss csodát, van wifi! Majd 2 óra múlva, hipphopp, újra megszűnt jelet adni... most ott tartok megint, hogy van jel, viszont csatlakozni nem lehet... már titkosítás nélkül sem. Titkosítva bekéri a kódot, de nem történik semmi :/ Kezdek kifogyni az ötletekből és a türelmemből.
Frissítés: Összeteszem a két kezem, nem csináltam semmit, és most megint van wifi. Úgy döntöttem, hogy csendes beletörődéssel nyugtázom, hátha így marad...
-
Ezzel csak az a baj, hogy amint fentebb írta is, előtte gyári fw volt rajta, volt reset is, és a wifi mégse indult el, még a lad sem volt hajlandó világítani! Ott meg nem sok mindent tud elállítani, egy reset-elt routeren gyári szofttal kellene, hogy menjen a wifi! Lehet hardver hibás...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged