Hirdetés
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- bambano: Bambanő háza tája
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dawe24
tag
Sziasztok. Gyárira rá raktam a poli féle firmwaret, akkor most telepitsem ra a sysupgrdet?
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia!
Én épp most mértem ftp-vel. 110 MB/s. Szerintem nem rossz.
-
válasz
vargalex
üzenetére
Persze, én nem is mondtam, hogy nem megy! Ami nekem át van húzva routertől a másik szobába, az is egy ezer éves, azt sem tudom milyen, merev falkábel, de az tuti, hogy nem cat5-e! Saccra 20-25 méter lehet, és már legalább 12-14 éves, de létrejön rajta a Gbit-es link! Mondjuk valós sebességét még sosem mértem...
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia!
Nekem van egy 10-15m-es Cat5-ös kábelem, gond nélkül jön rajta stabilan a gigabit.
-
-
N3gro
aktív tag
Sziasztok! Beszereztem egy 1043ND v2-t, és azon csodálkozom, hogy sima Cat5-ös kábelt adtak hozzá. Tudtommal ez csak 100Mbps-re képes, a router viszont gigabites. Érdemes cserélni gigabites Cat5E-re/Cat6-ra? Digi 200/50-es netem lesz.
Előre is köszönöm!
-
-
krealon
veterán
-
dzoli87
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
amint kiadom a parancsot az új fw-vel utána kiírja egyből az unlocking linux és elkezdi feltenni, de ugyan az a helyzet
ezt a linux unlockot hogy tudom megcsinálni? -
-
zsolx
tag
Segítséget szeretnék kérni.
Se kép se hang a routeren. Próbálom visszarakni a firmet de nem tudom hol kell lennie a bin fájlnak?
A többi világos és elvileg csinálná is ha látná."Firmware-t frissíteni minden esetben így tudsz:
mtd -r write filenév firmware
A filenév értelemszerűen a firmware file neve... Az, hogy ez gyári fw, vagy egy másik OpenWrt, stb, az tök mindegy.
Visszaállítás:
Mi van abban az estben, ha annyira belepiszkáltunk a rendszerbe, hogy nem reagál semmire. Se ssh, se webui, se ftp stb.
Erre találtak ki egy kiskaput a rendszerben.1. Áramtalanítsuk a routert.
2. Húzzunk ki minden ethernet kábelt,csak az legyen rádugva amire a gépünk csatlakozik.
3. Állítsunk be a gépen statikus ip-t (ezt minden rendszernél máshol kell beállítani).
Az ip legyen 192.168.1.2, maszk 255.255.255.0, átjáró 192.168.1.1 .
4. Dugjuk vissza a táp kábelt a routerre.
5. Amikor indul a rendszer nyomjuk egy kis ideig a qss gombot, amikor gyorsabban villog a sys gomb TELNET-en (tehát nem SSH-n) tudunk rá csatlakozni, majd újra kezdhetjünk az egész rendszer konfigurálni.2 parancs van amit ekkor használni kell:
mount_root
firstbootIlletve én még hozzáteszem, a
passwd
parancsot is... Bár nem 100%, hogy szükséges, de ártani nem árt."
-
dzoli87
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
gyári stock legújabb is mehet vagy inkább a webrevert?
-
válasz
dzoli87
üzenetére
Próbáld meg most, hogy már unlockolva van a partíció! Múltkor valakinek v2-re így sikerült visszatolni!
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_50379-50379.html
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_50380-50380.html -
dzoli87
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
próbáltam, nem eszi meg

kiírja, hogy upgrade falied
a furi az, hogy semmit nem eszik meg openwrt factory (vargalex)
elkezdi feltenni, újraindúl és ugyan úgy ddwrt jön be reset volt -
-
dzoli87
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
v1
-
-
dzoli87
aktív tag
-
dzoli87
aktív tag
Valaki segítsen: felmásoltam wiscp-vel a /tmp mappába a webrevert.bin-t, amit átneveztem a.bin-re.
Putty-val beléptem a /tmp mappába, kilistáztam a tartalmát és láttam az a.bin fájlt.
Kiadtam a mtd -r write a.bin linux parancsot
Dolgozott egy percig majd ezt írta:[link]
erasing mtd failed: linux -
ToBeY
nagyúr
válasz
wertigo1984
üzenetére
Hálókártya driver rendesen fal van telepítve?Nézd meg az eszközkezelőben,hogy minden ok-e.
-
wertigo1984
őstag
Sziasztok! Eljutottam a router elso beuzemeleseig, de most nem tud kapcsolodni. WAN kapcsolodasom PPPoE, kiirja hogy csatlakoztatva de nincs internet kapcsolat. Jelszot is beirtam es a gep jobb also sarkaban pici sarga haromszogben felkialtojel.

-
dzoli87
aktív tag
Üdv, olyan problémám lenne, hogy van egy v1-es routerem legfrissebb dd-wrt-vel, vissza szeretném tenni a gyárit a router felületén. Van egy webrevert fájlom, de azt mondja hogy upgrade failed. dd-wrt-re mehet közvetlen open-wrt (vargalex), mert onnan már menne a dolog?
-
zoli62
addikt
Gyári fw-frissítés után törlődnek az egyedi beállítások?
-
-
CloZee
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nem igazán vagyok képben, mihez van rá szükség egy otthoni routernél?
-
-
-
atees
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Koszonom!
Meg egy eszembe jutott, ha lan reszbe dugom a bejovo netet akkor ugy nem lehet jó? Switchkent hasznalva a routert? Vagy ugy akkor a wifi resz nem menne? -
-
vargalex
Topikgazda
válasz
logarithm
üzenetére
Szia!
A V2-nek azért 200 Mbps fölött kell tudnia. Én a jelenlegi feladatomból adódóan egy olyan mérést végeztem, ahol a WAN interface típusa PPPoE volt, illetve a LAN interface-on egy PPPoE szerver futott. Azaz 2-szeres PPPoE csomag kibontás/becsomagolás történt, a LAN-on csücsülő kliensek PPPoE kapcsolatot létesítettek a routerrel, ő authentikálta őket. Így volt a WAN->LAN irányú sebesség 185 Mbps. De alkalomadtán letesztelem úgy, hogy a LAN oldal marad DHCP.
-
atees
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen arra a netre gondolok! Thomes 120as jon rajta!
Akkor ha olyan netet akarok a 4300as routerre ha lecserelem az mar viszi? -
-
atees
őstag
Sziasztok! A v1es verzio a gigabites netet elviszi?
-
logarithm
őstag
V2-es modellen végig zongoráztam két openwrt fw-t, egyik a superwrt új kernel-el, a másik gargoyle 1.6.1 régebbi kernel-el.
Tapasztalatom superwrt torrenten 16MB/s tudott max, gargoyle picit többet 18MB/s amíg a gyári legújabbal hibátlanul 25,5MB/s viszont a gyárin gyengébb a wifi, míg openwrt-n jobban muzsikál ez a dolog.
ui: pppoe kapcsolat, digi 200/50
-
Kloss
őstag
Sziasztok!
Ha esetleg valakinek lenne ötlete port továbbítással kapcsolatban:
Tehát egy v2-es (Poli27) routeren szeretnék portot nyitni, de nem sikerült.
A utorrent kliensben be volt állítva a port, v1-el ment is, de itt valamiért nem megy.
A Port továbbítás menüponton beírtam az ip-t, portot stb, ezen kívül kell még valamit állítanom?
Statikus ip természetesen van a célgépen.
Köszi! -
vargalex
Topikgazda
válasz
davidcsaba93
üzenetére
Szia!
A routeren futó alkalmazásnak szeretnél nyitni, vagy egy belső IP-re szeretnéd továbbítani? Előbbi esetben egy új Forgalmi szabály, utóbbiban egy új Port továbbítás kell.
-
Üdv!
OpenVPN-t próbálok már pár napja életre kelteni egy TL-WR1043ND v1.8-on. Lényegében a szervert sikerült is megcsinálni (mindent megcsináltam ez alapján), tudok is telefonról kapcsolódni OpenVPN connect appal a szerverre, viszont telefonról nem tudom pingelni sem a szervert, se semmit, és persze ennek megfelelően oldalak se jönnek be.
A modem és a router funkcót a UPC féle TC7200 (192.168.10.1) látja el, ennek a LAN port-ja van összekötve a TL-WR1043ND LAN port-jával (192.168.10.25).
A szerverconfig és a kliens config így néz ki.
Valakinek van bármi ötlete, hogy mi lehet a gond?
-
CloZee
aktív tag
Érdemes tiltani a WAN oldali pingelést (Drop Ping From WAN Side) ?
-
vargalex
Topikgazda
-
logarithm
őstag
Sziasztok,
ma búcsúzok a v1-es modelltől megjött a v2-es
kérdésem az lenne, jól tudom, hogy hardver natot nem képes kezelni az openwrt? tehát jobban járok ha a gyári rendszeren maradok?
-
kisp113
tag
Sziasztok!
1043 v1-em van egy régebbi Vargalex verzióval.
Az utóbbi időben csak sima routerként üzemel. Most bekerült a hálózatba egy WD TV Live eszköz, aminek a webes felülete nem jelenik meg(404). Tudna valaki segíteni hogy a firewall confba vagy akárhova mit kell betolni, hogy sima http átmenjen?
Azt hittem ennek alapból kéne mennie, de nem sajnos.
(azért a configot kérdezem, mert az én verziómban a luci nem menti el normálisan-sehogyse a változtatást)köszi!
-
siddis
őstag
válasz
dragon1993
üzenetére
És van valami menüje vagy ilyesmi.? Ha sokat vacakol cseréltesd ki a szolgáltatóval, ne te szívjál miatta..
-
CloZee
aktív tag
Gargoyle firmware-el V2 alatt meg lehet oldani, hogy működjön a wifi ki / be kapcsoló gomb? Gyárival természetesen működött de Gargoyle-al nem hajlandó
-
Dawe24
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
semmi semmi.. olvasgatok

-
-
Dawe24
tag
Na most aztán jól összezavartatok

-
siddis
őstag
válasz
Dawe24
üzenetére
Itt az első
Fórum, keresés, MiniDLNA, Upnp... -
-
siddis
őstag
válasz
dragon1993
üzenetére
Nincs benne a beállításoknál "reconnect" vagy "on demand" beállítási lehetőség.? Sosem volt modemem, vagy PPoE csak kábel, azért értetlenkedem..
-
siddis
őstag
válasz
Dawe24
üzenetére
Nem nagy ügy.. Letöltöd a Poli féle "sysupgrade" verziót, kábeles kapcsolatnál a Firmware ugrade-nél betallózod, flash-elsz aztán elolvasod itt a fórumon hogy hogyan lehet belőni az UPNP-t vagy MiniDLNA-t..
Szerintem kezd az olvasással előbb, már csak hogy meg tudod-e csinálni... -
dragon1993
addikt
Sziasztok. V1-es verzióm van a gyári FW-el. A problémám az ,hogy a szolgáltató modeme néha néha újraindul ezek után csak akkor jön vissza a net ha a routerben rámegyek a release-re majd a renew-ra.
Ezt nem lehetne valahogy orvosolni ?
-
Dawe24
tag
válasz
Flashget
üzenetére
ó, persze, alapműűű.... ja és a torrentezés is a munkahelyi dolgok maitt kellenek... torrentezünk a srácokkal mindenféle céges trükköket osztunk meg így mp4 videóban.... de ők főleg éjjel gépeznek, nekem meg olyankor ki van kapcsolva, ezért szertnék torrentezni a routerrel

-
-
Dawe24
tag
Sziasztok!!
Adott egy TP-Link TL-WR1043ND és egy WD 2TB-os usb 2.0-ás külső winyó.
Felismeri a router rendesen, meg is sikerült osztani, de hogyan tudnám elérhetővé tenni a tv-men, hogy látszódjanak a megosztott mappák?
Illetve hogyan tudnám a seedelést beállítani rajta, hogy a gépet kikapcsolt állapotban hagyva is tudjon seedelni torrentről a routerra kötött hdd-vel? -
Addel
senior tag
Arra jutottam, hogy a transmission ipv6 nem letiltható (van rá tiket).
Mégis sikerült megoldani, IPv6-in-IPv4 Tunnel -el, mostmár nem spam-eli tele a logomat a transmission. -
Addel
senior tag
Tudom én még új vagyok itt, de mást nem zavar, hogy a transmission folyamatosan próbálkozik ipv6-on is kommunikálni, és ez lassítja a le/feltöltést ?
Ilyenekkel van tele a logom:daemon.err transmission-daemon[2544]: Couldn't connect socket 56 to 2001:0:5ef5:79fd:1c44:39b3:b19e:f573, port 40257 (errno 1 - Operation not permitted) (net.c:288)
Van erre valami megoldás ?
Én eddig rtorrentet használtam, nem értek a transmission-hoz sajnos.
-
siddis
őstag
-
CloZee
aktív tag
upsz tényleg én basztam el. tűzfal beállításainál elírtam a portot.
-
-
CloZee
aktív tag
Sikerült valakinek portot nyitnia az 1.6.1 es Gargoyle firmware-n?
-
Salex1
őstag
Segítséget szeretnék kérni, van egy WR842ND router, USB - n rákötve egy pendrive. Pc-ről el is érem simán, de nem tudok nagyobb fájlokat másolni rá (220Mb-os még rámegy, de a 250-es már nem). Mit lehet tenni? A drive Fat32-es, de a router- en keresztül SMB-nek jelzi.
-
zoli62
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A boltot megkérdeztem, megerősítették, hogy két-három hét az átfutási idő. Mercury egyébként telefonon nem elérhető.
-
Doky1988
senior tag
válasz
zoli62
üzenetére
Nekem 1 hó volt majdnem a csere, brickeltem aztán 3 hét volt kb úgyis a csere, hogy magam vitte fel pestre Extreme Digital szervizébe! Most gondolj bele, ha postázom meg egyebek
Onnan még átküldték a TP-Link szervizébe, az meg tökölt vele 1 sort.. aztán küldték futárral.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3389, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i3-7GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- PS5 PlayStation 5 Slim (lemezes, 1TB) kiváló állapotban! 6 Hónap Jótállás
- Eladó egy Gigabyte GA-H55-UD3H ATX alaplap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

ez jó hír.