- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Doky1988 #67124 üzenetére
Privátban már valaszoltam:
"Szia!
Ebben az állásban balról jobbra a tüskék:
1. VCC
2. GND
3. RX
4. TXA VCC-t nem kell bekötni. A GND-re megy az USB/TTL adapter GND lába, az RX-re az adapter TX lába és a TX-re az adapter RX lába (hiszen, ami az adapternek adás, az a routernek vétel és fordítva)."
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Doky1988 #66190 üzenetére
Az alap OpenWrt/LEDE is tartalmaz rengeteg DDNS szolgáltatót. Az enyémben pluszban benne van az ipdns.hu, suste/Headless build-ről nem tudok nyilatkozni. Nyilván a LEDE újabb, de ha minden működik és elégedett vagy, akkor felesleges váltani.
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Doky1988 #63689 üzenetére
Akkor csak az a baj, hogy nem olvastad el az ipdns.hu ide vonatkozó leírását:
5. "Username" a hostnévnél megadott azonosító név/e-mailcím (ez alapesetben megegyezik a regisztrációnál megadottal). FONTOS, hogy a azonosító e-mailcímből a @ és a pont karaktereket le kell cserélni kötőjelre.
Példa: az admin@ipdns.hu azonosítót itt helyesen így kell megadni: admin-ipdns-hu
Azaz a felhasználónév esetedben helyesen: dokymail-gmail-com.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Doky1988 #63687 üzenetére
Ssh-n beírod, hogy curl, majd nyomsz egy entert. Ki fogja írni, hogy van-e ilyen parancs. Hogy telepíteni hogy kell DD-WRT alá, azt ne tőlem kérdezd.
Bár most jut eszembe, hogy lehet, hogy semmit nem segít, hiszen valószínűleg DD-WRT alatt teljesen más a DDNS frissítés, mint OpenWrt alatt. Lehet, hogy egy külön alkalmazás intézi, nem egy shell script. Pontosan hogy állítottad be? Logban nem látszik semmi? Ha a wikiből jól látom, pont úgy kell beállítani, ahogy az ipdns.hu oldalon is le van írva. Azaz így:http://[USERNAME]:[PASSWORD]@update.ipdns.hu/update?hostname=[DOMAIN]&myip=[IP]
Igazából a myip felesleges is, hiszen az ipdns.hu a forrás IP-t rendeli mindenképpen hozzá.
-
-
Norby86
őstag
válasz
Doky1988 #62548 üzenetére
Ezt jó hallani!
Nekem régen is tetszett a DD-WRT felülete, csak annó nem volt olyan routerem ami kompatibilis lett volna vele. Aztán most hogy látom a V2-re már van, szerintem akkor felfogom én is tenni.
De egy kérdés amit már kérdeztem csak nem jött még rá válasz: Jelenleg NTFS-re formázott külső vinyó van rádugva a routerre ami megvan osztva mint média szerver és hálózati szerver, viszont nem tudom DD-WRT alatt is 10-12 MB/s sebességgel fog hasítani a másolás NTFS fájlrendszerrel, vagy kénytelen leszek átformázni a rádugott vinyót más formátumra?(#62549) siddis: Oké, le is szedtem a V2-höz valót.
-
siddis
őstag
válasz
Doky1988 #62505 üzenetére
Ha most Gargoyle-od van (vagy akármi) akkor az a biztos ha MINDIG VISSZAÁLLSZ GYÁRIRA és arról mész egy másikra.. A dd-wrt-s webflash az saját maga frissítéséhez van tudtommal és nem olyan mint egy sysupgrade.. A factory-to-dd-wrt akkor itt eleve nem játszik ugyebár..
-
Kami11
őstag
válasz
Doky1988 #56282 üzenetére
A feltöltés nekem is megvan, a letöltéssel van gond.
Vargalex fw.-jét nem is cseréltem volna, ha nem lenne benne sok olyan dolog, amire nincs szükségem, de ha nem találok megoldást megy vissza, mert azzal minden alkalommal megvan a 120Mbit.
Esetleg tudtok olyan elérhető firm.-et amiben nincsenek számomra felesleges dolgok -csak routerként használom- és át is jön a 120 -esetleg később 240Mbit? -
Kami11
őstag
válasz
Doky1988 #56235 üzenetére
Szóval:
Egy Asustor nasom van, arra van "gyári" Transmission.
Amit írtál mind kipróbáltam, de nem sikerül kapcsolatot létesíteni a TM-mel a mobilról.
A képen látható módon engedélyezve van a 443-as port, forwardoltam a nas ip-jére, ami fix, a nas webszerverében is engedélyezve van a https, de semmi. -
Kami11
őstag
válasz
Doky1988 #56220 üzenetére
Szia!
Köszönöm az ajánlatodatélnék is vele, mert sikerült feltenni, műxik is rendben.
Erre keresem a választ, ha ebben tudsz segíteni annak nagyon örülnék! -
suste
veterán
válasz
Doky1988 #56108 üzenetére
Ez attól is függ, hogy mekkora nettel rendelkezik az ember, és ebből mekkorát akar mindenképpen kihasználni a letöltéshez. Pl nekem nincs szükségem 1MB/s-nél nagyobb sebességre, mert hosszú az éjszaka
. Aki full sebességben gondollkodik, annak eszébe se jusson a router, mint NAS. Ezt én teljesen alapnak gondoltam/gondolom.
-
-
-
válasz
Doky1988 #55734 üzenetére
Már, hogyne feleződne... De azt ne felejtsd el, hogy az elérhető maximális sebesség feleződik, a tényleges sebességet ez nem feltétlenül érinti! Tehát ha van két 300Mbps WiFi-s routered, amik közt a valóságban elérhető sebesség legyen 100Mbps, ha ezt repeaterként állítod be, akkor 50Mbps-nél nagyobb sebességet nem fogsz tudni elérni rajta, mert az eszköz rádiójának kétszer kell kommunikálnia ugyanazt az adatmennyiséget! Egyszer a kliens és saját maga közt, egyszer pedig a fő router és saját maga közt, már pedig a rádió átviteli kapacitása nyilván nem duplázódik meg attól, hogy Te repeaterként használod! Tehát az elméletileg elérhető 50Mbps maximummal számolva, ez ugye nyilván nem érinti azokat, akinek mondjuk 10Mbps ADSL nete van, mert ez még így is bőségesen belefér a repeater-en átvihető sebességbe!
-
válasz
Doky1988 #55685 üzenetére
Hát nem tudom, bár a képeket WDR3600-al csináltam, de nem gondolnám, hogy a theme-ek nem kompatibilisek! A stabil verzió van fenn, vagy amit nemrég kiadtak zip-ben bétákat? Én még a stabillal (1.6.2) csináltam ezt, amikor egy ismerős hozott egy téglásított (SamKnows-os) WDR3600-at éleszteni! A routereden van net? Nem switch-ben használod?
-
siddis
őstag
válasz
Doky1988 #54839 üzenetére
Egyszerűbb nem lett a felülete, újabb extra szolgáltatásokat kapott illetve a benne lévő csomagok lettek frissebbek. Magával a router-el amúgy is csak kompromisszumokkal lehet torrentezni, szerintem ha most megy normálisan akkor hagyd rajta a Gargoyle-t.
De majd eldöntöd.. -
siddis
őstag
válasz
Doky1988 #54835 üzenetére
Mármint melyik, Suste kollégáé.? Szerintem nem dobálja annyira wifi-t mint a régiek, az enyémen legalábbis.. Mondjuk én leginkább vagy trunk-ot használtam vagy a lengyelek által építettet, de amikor az volt fenn ment normálisan. De ha megfelel a Gargoyle minek cserélnéd le.?
-
-
-
-
vargalex
Topikgazda
-
vargalex
Topikgazda
-
-
-
-
zambozoli
aktív tag
válasz
Doky1988 #52509 üzenetére
Port forward beállítás a routeren pl.
DVR1:
külső port: 80; külső IP: mind; belső port:80; belső IP: a DVR1 IP-je
DVR2:
külső port: 81; külső IP: mind; belső port:80; belső IP: a DVR2 IP-jeDVR1 elérés kívülről: http://hostnév.yyy.zzz
DVR2 elérés kívülről: http://hostnév.yyy.zzz:81De lehet:
DVR1:
külső port: 8080; külső IP: mind; belső port:80; belső IP: a DVR1 IP-je
DVR2:
külső port: 8081; külső IP: mind; belső port:80; belső IP: a DVR2 IP-jeDVR1 elérés kívülről: http://hostnév.yyy.zzz:8080
DVR2 elérés kívülről: http://hostnév.yyy.zzz:8081na paff elkéstem!
-
-
-
Tamy
senior tag
válasz
Doky1988 #52496 üzenetére
Ezt így persze, hogy nem lehet, ugyanazt a portot (From port) nem továbbíthatod két különböző belső ip címre. Amit Te szeretnél, hogy két különböző eszköz is a 80-as porton érhető el belülről, az itt is megvalósítható, csupán a külső porthoz kell különböző értéket megadni. Nálam pl. szintén Gargoyle alatt két gépet is elérek kívülről távoli asztallal, anélkül, hogy átállítottam volna a standard portot, csupán kívülről különbözik a két port.
-
zambozoli
aktív tag
válasz
Doky1988 #52499 üzenetére
A terv a következő lenne:
Lenne egy fő router ami ossza a netet, indítja a NAS-t viszi a VPN-t, adja vendég wifit, kiszolgál 4db LAN portot.
Innét menne egyik LAN port a "tartalék" routerbe ami switchbe lenne kapcsolva és tolná tovább a 2,4GHz-et.
A "tartalék" tuti, hogy a TP-Link 1043 V2 lesz (előbb vagy utóbb).
A kérdés csak az, hogy a fő router is ez legyen, vagy valami komolyabb.
Most egyébként egy Tenda W1800R helyén van, gyári FW-vel. Hiányzik a WOL, VPN, vendég wifi, bandwidth limiter. Ja és ráadásként korlátozott a router fizikai mérete is mert egy 24 modulos lakáselosztóban van karöltve egy UPC modemmel.Tehát nagyon nem egyszerű.
-
zambozoli
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Kamerarendszerek telepítése //// Gyengeáramú hálózatok kiépítése //// Informatikai segítségnyújtás
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest