- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Tökéletes töketlenség
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mano66
senior tag
Most egy v1-es routert használok,de az a gond vele,hogy a wifi mindig megszakad.A v2-es szériának ilyen szempontból jobb a wifije?Nincsenek random szakadások,jel eldobálások?Gondolkoztam már drágább router vásárlásán (ASUS RT-AC66U),de a netem (29-es körzet) Adsl 15/1,5-es nem indokolja a nagyobbat.A közel jövöben nem is tervezik a nagyobb sávszélességet (Monornet
).
-
suste
veterán
válasz
peterporter #48192 üzenetére
egy kicsit olvass vissza, hogy milyen problémám van a HDD-vel
3-4 szeres terhelést okoz a routernek, mint az előző USB2-es HDD
még vacilálok, hogy maradjon, vagy menjen a háztól, mert végülis elvagyok a 60K-s feltöltéssel is, mert ez is elég a hit'n'run ellen, és a dlna-s lejátszás vagy a letöltés sem emeli nagyon tovább a loadotviszont már nagyon kiváncsi vagyok, hogy hogyan viselkedik ez a HDD PC-n USB3-ra dugva
persze USB2-n is lehetne tesztelni
annyit kéne csak csinálni, hogy rádugod a PC-re, és erre a HDD-re töltesz le torrenteket, amiket aztán bent hagysz seedelni
arra viszont adhatna valaki ötletet, hogy milyen adatot, vagy milyen programmal kellene win alatt figyelni a terheléstvagy esetleg van-e valami tesztprogram, ami tud ilyen sokszálas tesztet
ez egyszerűbb lenne, mert akkor csak a PC belső HDD-jével kéne összehasonlítani a teszteredményt -
suste
veterán
válasz
peterporter #48189 üzenetére
üdv a szívásban
vagy inkább
te le tudnád tesztelni PC-n a HDD-t?
USB3 és USB2 -n kéne tesztelni, hogy hogy bírja ha torrentezel rá -
peterporter
újonc
Köszönöm a hozzászólásokat,le egyszerűsiteném a kérdést:ha sikerül feltenni az openwrt-t és rákötni a hdd-t és letöltök egy kb 10-20 gb-os hd filmet hogy tudom megnézni? egyébként ugyanolyan Toshiba 3.0 1tb hdd-m van mint suste hozzászólonak.
-
-
suste
veterán
na bent van a HUB
1: 1,5-ös load alá így sem megy a router
szóval nem a táphiány a baj
2: SSH-n top, 60K feltöltés, dlna-n xvid (1,5GB) elindít
load 1,6-1,7
érdekes, hogy alig megy feljebb, de van mégérdekesebb:
3: SSH-n top, 60K feltöltés, dlna-n 720P mkv (10GB) elindít
load 1,6-1,8
így is szinte ugyan annyiérdekes ez a HDD nagyon....
-
peterporter
újonc
válasz
Intruder2k5 #48183 üzenetére
Ok!köszönöm! ha ez megvan akkor az openwrt felülete fog látszódni? ott kellenek valami beállitások?másik kérdésem a külső vinyóra vonatkozna,ami most ntfs, s ha jól olvastam valami ext4-re kellene formázni,ezt hogy kell? s hogy lehetne áthidalni hogy használni tudjam a médialejátszóval és tv-vel is ami csak fat32-t és ntfs-t kezel, s néha még el kell vinnem magammal másik gépre rácsatlakoztatni.
-
Pr3s
aktív tag
válasz
peterporter #48182 üzenetére
figyelj kezdd azzal, hogy elolvasod azt amit vargalex ír a blogján, aztán ha úgy érzed ezek után belevágnál a dologba, akkor keresd meg a poi27 firmware-t és láss hozzá
De a fat32, és NTFS filerendszert felejtsd el, a SAMBA a hálózaton megosztja az ext4-re formázott hdd-det, mintha fat vagy ntfs lenne, mert a samba erre van kitalálva, és nem is szerencsés a routerre kötött vinyót kihúzgálni a router alól, mellesleg az ext4 filerendszer linux rendszer, amit a router azért szeret, mert neki a firmware-e is linuxos, érthetően ez áll neki a legjobban kézre, vagyis USB-re :-D Az NTFS-t, és a fat-ot már külső meghajtóprogrammal kell elérnie, ami nem kernelszintű támogatott, vagyis az elérése lassabb lesz az ilyen rendszerre formázott tárolóeszköznek, emiatt sok idegbeteg állapotot érsz el :-D -
suste
veterán
válasz
huuuu.....ebből bajok lesznek
szerintem az lenne a legjobb, ha először elkezdenél jó sokat olvasni
kezd mondjuk a vargalex blog-gal (google: "vargalex blog") -
válasz
Nem, ezt simán a gyári firmware webes felületéről, a firmware upgrade menüből tudod feltölteni!
-
peterporter
újonc
válasz
Intruder2k5 #48181 üzenetére
nagyon kösz! ezt rá kell tennem egy pen-re?vagy hogy telepitem fel? mondtam hogy amatőr vagyok
-
válasz
peterporter #48180 üzenetére
Na, hát akkor a poli27 fw kel neked, abban ez benne van készen! Itt a Te routeredre való példány...
openwrt-tl-wr1043nd-v2-squashfs-factory_Poli27_1.3.3.bin
A kérdéseidet meg nyugodtan írd csak ide, a fórum azért van! Akinek nem tetszik, majd odébbáll!
-
peterporter
újonc
válasz
Intruder2k5 #48179 üzenetére
semmi különös,torrent letöltés hdd-re, seedelés gépbekapcsolás nélkül,ftp,dlna,stb.
-
válasz
peterporter #48178 üzenetére
Jó lenne tudni, hogy pontosabban mit szeretnél elérni? Mire kellene az OpenWrt?
-
peterporter
újonc
Szia! Köszönöm hogy ránéztél,azt láttam hogy v1 verzióhoz való fw, de mint irtam amatőr vagyok a témában,egyelöre azt sem tudom hogy induljak el,nekem még szájbarágósan leirva kéne levezetni a folyamatot,ezért gondoltam hogy az oldal alapján lépésről lépésre nekiállok,nem szeretnék itt fárasztani senkit a hozzá nem értésemmel. a Poli féle fw-t nem lehet behelyettesiteni az oldalon levő v1 fw helyett?
-
válasz
peterporter #48176 üzenetére
Szia!
Elméletileg "okés", bár azért meg kell jegyezni, hogy az oldalon v1 verzióhoz kellő firmware van belinkelve, ráadásul jffs2 verzió, amivel frankón taccsra lehet vágni a routert 10 perc alatt, ha valaki nem ért hozzá! Ettől lényegesen egyszerűbb dolgod van, ha felteszed poli27 fw-jét, amit itt a fórumon is megtalálsz némi kereséssel, és amihez supportot is jobban kapsz, ráadásul sok minden ott van benne készen, előre telepítve, nem kell neked vacakolni vele! Arról már nem is beszélve, hogy az squashfs verzió, ami nem olyan "veszélyes", mint a jffs2-es!
-
peterporter
újonc
Sziasztok! Vásároltam egy ilyen routert v2.1 version de tök amatőr vagyok a témában,openwrt-t szeretnék rátenni,találtam ezt az oldalt: http://torrent.hu/2013/01/31/openwrt-rol-magyarul/ ez alapján összejöhet a dolog?természetesen a megfelelő fw-vel.2,5 külső 1 terrás vinyót szeretnék rácsatlakoztatni de fat32 vagy ntfs módban is szeretném használni médialejátszóval.Megtenné közületek egy szakértő hogy ránéz az oldalra hogy okés -e vagy sem?köszönöm!
-
fausto
addikt
válasz
Intruder2k5 #48174 üzenetére
Találtam ott 1- 2 szemetet, letöröltem, remélem ez megoldja.
Köszönöm a segítséget! -
-
fausto
addikt
válasz
Intruder2k5 #48172 üzenetére
-
válasz
fausto #48171 üzenetére
Nekem felettébb gyanús, hogy az /overlay-ben 32KB hely van szabadon, a HDD mount pontja pedig /mnt/sda1! Ennek véletlenül nem /mnt/hdd helyen kellene lennie? Transmission konfig lemaradt! Persze nekem az is jó, ha megnézed, hogy a letöltés célja /mnt/sda1-el kezdődik-e...?!
-
fausto
addikt
válasz
Intruder2k5 #48170 üzenetére
Lehet, hogy mégis szemetelt valamit, a df - h-ra ezt adta ki:
-
-
-
fausto
addikt
válasz
Intruder2k5 #48166 üzenetére
Folyamatosan ezt csinálja, leáll a letöltés, rányomok a folytatásra és megint megy egy darabig. A flash nkncs tele, nem oda folytatta a letöltést.
-
-
fausto
addikt
Sziasztok,
A transmission letöltés közben ezt a hibaüzenetet írja kinable to save resume file: No space left on device
A hdd-n van bőven hely. Mi lehet a gond? -
poli27
veterán
válasz
HUfantom #48163 üzenetére
4-5 éve kb amikor kiadták akkor még igen, mivel 120 volt a nagyon nagyon maxos net még,de mint minden felett,rajta is eljár az idő.Nem ítélkeztem csak megjegyeztem,hogy a sebesség mindenkinek legyen jó, de normális routerre mindenki sajnálja a pénzt amivel ki lehet hajtani a 240megát ennyi!Sztem mindenki fizetésből él szinte,de ha már a legnagyobb net kell neked akkor vedd meg a hozzá való routert is,mert a hozzászólásodból az jött le hogy ezt nem akarod!De van egy ingyenes verzió is, cseréltesd ki egy technicolorra a modemedet, azt nem kell routert venni!
-
-
vargalex
Topikgazda
-
válasz
HUfantom #48156 üzenetére
szia,
kezeld fenntartásokkal azt a 380 megabit/sec wan -> lan átvitelt, a v1 a gyari firmware alatt alig tud kicsivel többet, mint 120 megabit/sec.
egyik moddolt firmware alatt sem láttam még, hogy teljesen simán átvinné a 240-es netet.
a v2 más tészta, abban már sokkal erősebb hardver van. -
vargalex
Topikgazda
válasz
HUfantom #48156 üzenetére
Szia!
OpenWrt-vel közelítheti az elérhető sebességet.
-
Kedves feleim, egy kérdéssel fordulok hozzátok...
Egy V1-es routerem van, és nagyon szépen működött ezidáig, DE sajnos most valahogy kevésnek bizonyul...
firmware: Firmware: DD-WRT v24-sp2 (08/07/10) std
Build 14896És valahogy nem bírja el a 240es UPC internetet. Itt nézte a technikus gyerek, aki ugyan nem látja, hogy a router be van kötve a rendszeren, így nem azzal kezdte, hogy biztosan a a gyenge.
Még régen olvastam itt a topicban, hogy ez a hardver 380ig működtetni képes az internetet, szóval mi lehet a bajom ?
max 115öt mérek kábelen minden más fel-le töltést kikapcsolva.Előre is köszönöm a segítséget.
-
sipi25
tag
Sziasztok!
Hétvégén léptem be a 1043ND v1 tulajok népes táborába. Rögtön felraktam a vargalex féle firmware-t rá.
Extroot beüzemelve, transmission szintén megy, az asterisk-el van némi problémám:Felraktam az asterisk csomagokat és a luci-app-pbx csomagot a repoból. A problémám az, hogy ha a luci-ban állítom be a SIP Accounts-oknál az accountjaimat (2 db Betamax klón és egy ephone), és kivállasztom, hogy bejövő hívást is tudjak fogadni az ephone-on, akkor a kliensek nem tudnak feljelentkezni az asteriskemre! Amint átállítom, hogy ne legyen hívásfogadás, akkor megy!
Találkozott már valaki ezzel a problémával?
-
suste
veterán
válasz
mcmike #48151 üzenetére
a gagyibb penekkel az a baj, hogy iszonyatosan megfogják a routert, a már említett sok szálas írás/olvasás miatt
és ez simán okozhatta az instabilitást, fagyást
penre csak brutális korlátokkal lehet stabilan torrentezni (legalábbis a legtöbb penre)
a jobb penek meg annyiba kerülnek, hogy abból már egy sokszor nagyobb HDD-t veszel......
a pen inkább extroot-ra jó, vagy esetleg (akár védett) külön adattárnak, amit könnyen lehúzhatsz a routerről.... -
Milli82
tag
válasz
@Jocó@ #48139 üzenetére
Szia
Nem akarok beleszólni a dolgaidba, de a helyedben egy NAS-t vennék.
Pl.: http://www.zyxel.com/hu/hu/products_services/nsa310.shtml?t=pEnnek vannak előnyei és hátrányai is. Ha lehet még találni akkor a sima NSA310-et vedd!
Ne az NSA 310S-t(1.0GHz arm).Előnyök:
- 1.2GHz(ARM) processor
- 256MB ram
- FFP-vel legalább annyi csomag van rá mint openWrt-re.
- Alacsony ár. (Én a sima 310-et 17e Huf-ér vettem.)
- Beépített Sata + 2db USB, 1db eSataHátrányok:
- 2 különböző eszközt kell nézegetned
- Beépített ventilátor enyhe zajÜdv: M
-
mcmike
őstag
válasz
poli27 #48148 üzenetére
Most úgy néz ki lecserélem v2.1-esre a 1043ND-t, már ma megyek az új routerért (TP-Link 1043ND V2.1). Ebben az esetben a te általad készített firmware-t válasszam? Tudnád nekem linkelni annak az elérhetőségét? Köszi!
@suste: Neked is köszi! Igen, biztosan a SWAP nyírta ki szegény USB-t. Már nem használom a SWAP-ot, de a transmisson-t sem, mert valamiért elég instabil volt nálam (fagyogatott, router újraindult, stb). Bár lehet hogy csak a PEN rosszalkodott már alatta?
Most rendeltem egy vadiúj 32GB PEN-t, de lehet hogy inkább mégiscsak a 2.5"-os Samsung külső HDD-met fogom használni a router-hez.
-
-
suste
veterán
válasz
mcmike #48147 üzenetére
szerintem jól értettem, amit írtál, csak pont a swap-et emeltem ki, mert az teszi tönkre a flash meghajtókat, mert az állandóan írja/olvassa
ha mondjuk torrentezel a penre, az se akkora gáz (kivéve az esetleges nagy terhelést a sok szál miatt), mert ott egyszer felírja a letöltést, aztán már seednél csak olvassa
persze az is kérdés, hogy milyen gyakran törlöd a letöltött adatot, mert ha naponta új filmet töltesz le, és aztán törlöd is, akkor már ez se olyan jó.....
heti 1-2 xvid film, és csak havonta törölgetve, szerintem elég sokáig ki kell bírnia egy pen-nek (swap nélkül)
ennél komolyabb dologra tuti, hogy HDD kell -
mcmike
őstag
Bocsi, félreérthetően fogalmaztam. Szóval formáztam az USB a Vargalex tool-al, méghozzá az első opcióval amikor két partíciót készít: SWAP és ADAT (ez utóbbi lenne az extroot?).
Így használtam az USB-t, de meghalt...most ugyanez a konfig van de a SWAP nincs enabled-be rakva...
-
Milli82
tag
Úgy néz ki nem a Pendrive a hibás.....
Most mindent alapra állítottam, semmi pendrive. Majd egykét dolog tiltva a tűzfal alatt. És a jelenség ugyan az:
Ha bekapcsolódik egy új eszköz a netre, akkor a t-home router elérhetetlen lesz egy kis időre.Nem tudom mi a F............
-
válasz
zsambek #48143 üzenetére
jó a magyar régió, csak arra kell figyelni, hogy úgy 13 csatorna adott, de nem minden ellenoldal lát/kezel annyit, bizonyos régiós eszközök/illesztők esetén csak 11-ig okés.
érted úgy, hogy egyik csatornán sem jobb a helyzet, vagy fizikalig sincs megfelelő szabad csatorna?
próbáld máshová tenni a routert és/vagy változtass azon az antennák helyzetén, hátha jobb lesz valamivel.
annyira problémás lehet az a fal, vagy van/lehet más zavaró tényező is?
a router wifi beállításában a Transmit Power maximumon (High) van? -
smallmer
őstag
sziasztok,
olyan gondom van, hogy ha a routeren. gyári fw-vel be van kapcsolva a firewall a securityben akkor nem tzdok torrentezni. ha kikapcsolom minden jó. maradhat kikapcsolva? -
@Jocó@
tag
Sziasztok!
Kezdem kinőni szeretett routerem, és elgondolkodtam V2 beszerzésén.
A mostani: V1.7-es 64 MB RAM mod-os, vargalex latest firmware, tehát lényegében a CPU lenne nagyobb változás.Jelenleg ezekre használom:
- USB hub: printer, pendrive, usb rack (keret + HDD, NEC chip)
- extroot + SWAP
- rrdtools grafikonok (WAN, switch, wifi, CPU, HDD capacity)
- torrent (időzített indítás, alvásidőben lekapcsolja a HDD-t, hogy ne zúgjon )
- torrent (automata kicsomagolás: torrentexpander.sh)
- torrent: dropbox-ból watchdir-be másolás: mobil alkalmazás képes dropboxba menteni
- erőltetett DDNS frissítés
- heti 1x automatikus HDD vizsgálat
- kísérleti miniDLNA, a jövőben gyakori használattal
- QoS-el már nem merem terhelni, max basic rule-okkal a jövőben (no l7-proto)Sajnos azt kellett tapasztalnom, hogy az USB-s HDD használata elég költséges (ext4).
A transmission webkliense szerint ugrál a letöltési sebesség (elméleti max 3 MB/s), illetve a „top” szerint ilyenkor a transmission kb. 70-90% CPU használattal dolgozik. A load felmegy max 3-ra.
Amint befejeződik a letöltés, a CPU használat is normalizálódik, 0,5-0,6 napi átlaggal.
Total Commander + Samba másolás a lemezről 8-9000 KB/s.Javítsatok ki, ha tévedek, de úgy tudom, ezek az elfogadott értékek USB HDD esetén, és nem nagyon lehet rajtuk javítani!
Kérdés 1:
Aki tesztelt már V2-t OpenWRT-vel, ott változik / változhat valami az USB HDD kezelésében, vagy inkább egy külön DLNA képes NAS?Kérdés 2:
Mennyire normális, ha a „top” ezt mutatja, miután megnyitok egy filmet DLNA-t, majd befejezem a lejátszást?
Mondjuk, a hozzászólás megírása alatt kipucolódtak a minidlna processzek, így lehet tárgytalan a kérdés.PID PPID USER STAT VSZ %VSZ %CPU COMMAND
25167 4774 root R 1512 2% 9% top
20151 1 root S N 25304 41% 0% /usr/bin/transmission-daemon -g /mnt/
2772 1 root S 10200 16% 0% /usr/bin/minidlna -f /tmp/minidlna.co
22858 2772 root S 10200 16% 0% /usr/bin/minidlna -f /tmp/minidlna.co
22851 2772 root S 10200 16% 0% /usr/bin/minidlna -f /tmp/minidlna.co
22835 2772 root S 10200 16% 0% /usr/bin/minidlna -f /tmp/minidlna.co
22765 2772 root S 10200 16% 0% /usr/bin/minidlna -f /tmp/minidlna.co
22834 2772 root S 10200 16% 0% /usr/bin/minidlna -f /tmp/minidlna.co
22772 2772 root S 10200 16% 0% /usr/bin/minidlna -f /tmp/minidlna.co
22771 2772 root S 10200 16% 0% /usr/bin/minidlna -f /tmp/minidlna.co
22846 2772 root S 10200 16% 0% /usr/bin/minidlna -f /tmp/minidlna.co
22839 2772 root S 10200 16% 0% /usr/bin/minidlna -f /tmp/minidlna.co
22838 2772 root S 10200 16% 0% /usr/bin/minidlna -f /tmp/minidlna.co
22764 2772 root S 10200 16% 0% /usr/bin/minidlna -f /tmp/minidlna.co
22768 2772 root S 10200 16% 0% /usr/bin/minidlna -f /tmp/minidlna.co
22766 2772 root S 10200 16% 0% /usr/bin/minidlna -f /tmp/minidlna.co
22767 2772 root S 10200 16% 0% /usr/bin/minidlna -f /tmp/minidlna.co
22770 2772 root S 10200 16% 0% /usr/bin/minidlna -f /tmp/minidlna.co
22769 2772 root S 10200 16% 0% /usr/bin/minidlna -f /tmp/minidlna.co
^C833 2772 root S 10200 16% 0% /usr/bin/minidlna -f /tmp/minidlna.co -
@Jocó@
tag
Urban legend kérdés, hallottam olyanról, hogy valaki már látott ilyet... jellegű
A "pistike" azt mesélte nekem, hogy a "mai" pendrive-okat, memória kártyák-at nehezebb hazavágni, mert hardware-esen figyel ő magára, hogy ne az imént felszabadított szektor-t írjuk megint.
(Nem SSD-ről beszélek)
Mivel 5 percnyi gugli után sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudtam a dolgot, így pont nem érdekelt.Ha ez továbbra sincs így, akkor gyorsan le kell takarítanom nekem is a SWAP-ot a pendrive-ról
-
válasz
zsambek #48135 üzenetére
szia,
próbáld ki a wifi kapcsolatot más/minden csatornán.
a wifi régió megfelelőre beállítva?
nincs olyan, hogy x méterig normálisan kell(ene) működnie, mivel nagyon sok tényező befolyásolja a wifi kapcsolatot; a router, az ellenoldal, azok beállítása, a firmware verzió, illesztések, beállítások, a router és az ellenoldal elhelyezkedése, az antennák helyzete, valamint a környezeti tényezők, és bármelyik problémája előidézhet olyat, hogy akár már azonos helyiségben sem működik megfelelően a wifi kapcsolat, még néhány méter távolság mellett sem, fal közbeiktatásával meg pláne. -
zsambek
aktív tag
Sziasztok,
Van egy V1-es WR1043ND-m(legfrissebb fw), amivel az a baj, hogy a hatótávolsága kifejezetten gyér. Kb. 10 méterre kellene sugároznia a jelet, és összesen egy fal választ el minket, viszont ahogy felcsatlakozik a telefonom, vagy tabletem akkor ha rajta is marad eszméletlen lassú, vagy rögtön el is dobja a jelet. Laptoppal is kipróbáltam, azzal is ugyanaz a helyzet. Mit rontok el srácok? Jól érzem, hogy 10-15m-ig még normálisan kellene működnie a WiFi-nek?
(Ugyanabban a szobában tökéletesen működik, illetve kábelen is)
Kérlek segítsetek, mert ez nagyon aggasztó.
Köszönöm szépen,
zsambek` -
Pr3s
aktív tag
válasz
Gyurka6 #48119 üzenetére
Szia!
Igen az SSD-t használják, de az a baj velük, hogy a sok írás olvasás kinyírja őket, most nem akarok hülyeséget mondani, mi az angol rövidítése annak amit nézni kell, de gigabyteban ill. terabyteban mérik a rajtuk másolt adt menyniségét, ameddig jók, aztán ugye jönnek ahibák ott is, amennyiért meg venne egy SSD-t, annyiért nagyságrendekkel nagyob kapacitású HDD-t vehet magának és azon nincs írás-olvasás korlát, max badsector gond, ami ugye az elhasználódás velejárója. Szóval én nem vetetnék SSD-t senkivel, mert igaz hogy gyors, de van hátulütője :-(
-
n_atsi
tag
válasz
siddis #48126 üzenetére
A router 3 családot szolgál ki wifin és kábelen egyaránt. (ikerház)
Mivel a forgalmam UPC felé elég magas, a családtagok forgalmát korlátoznám. (Ráadásul a havi díjat csak én fizetem.) Ettől eltekintve is korlátoznom kellene, mert fű/fa torrentezik kliensekkel. Elég lenne csak a router transmission-je, belső Samba, nekem FTP, SSH. Szóval ezért, de azt hiszem kezdem feladni eme törekvésemet. -
n_atsi
tag
válasz
siddis #48126 üzenetére
Nos a Luci nálam a 443 helyett 3000 - re van átrakva. Most megcsináltam a szabályokat korrektül. a forward szabályokat mind letiltottam, (kivéve a luci 3000-es portját) mégsem megy, ha engedélyezem az összes port tiltását.
Tegnap egyesével is próbáltam, úgysem volt jó. Nem értem, hogy a tiltó szabály miért ilyen erős.
Biztos elb....k valamit. -
-
n_atsi
tag
válasz
siddis #48124 üzenetére
Ez igaz, de ettől még a 80-nak mennie kellene.
Ez visszamásolt config, ami még működött. Most a 21,22, 443-nak nincs jelentősége, mert a 80-as sem megy.
Tegnap töröltem az összes szabályt. Tiltottam az összest, majd csak a 80-ast engedélyeztem. Firewall restart volt, sőt reboot is. Az engedélyezett 80-as akkor sem ment. Ha a tiltó szabályt nem alkalmaztam, akkor rendben volt. Nem értem a logikát, pedig biztos nálam van valami bibi.
-
mcmike
őstag
válasz
Milli82 #48113 üzenetére
Szia,
Abszolút jogos lehet a feltevés. A tegnapi napon arra kellett ráeszmélnem hogy a 8GB-os pendrive-omat alig két hét alatt kivégezte a router. Pedig nálam még overlay sem volt használva, csak a SWAP.
Most egy 4GB-osat raktam be de csak a sima /mnt van aktiválva a miniDLNA miatt, SWAP nem. Remélem így nem fogja kinyírni...
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Milyen alternatíva van arra, ha én távolról szeretném elérni az otthoni TPlink 1043ND routeremre csatlakoztatott, házilag készült NAS kliensfelületét? Dyndns be van állítva, megy is rendesen, viszont jelenleg az elérés módja: http://xyz.dyndns.com:12345/xyz/zyx. Nyílván megfelelő adatokat behelyettesítve. Ezt lehet egyszerűsíteni a router beállításaival úgy, hogy ez http://xyz.dyndns.com/xyz legyen?
Köszönöm!
-
n_atsi
tag
Tisztelt fórumtársak!
Egy egyszerű feladatot nem tudok megoldani. Szeretném az összes portot letiltani, majd a lényegeseket engedélyezni. Akárhogyan állítgatom, az engedélyezés része nem működik.
Először letiltottam az összes portot. Az rendben van, működik. Az engedélyezés ezek után viszont nem.
A szabályokat sorrendjét is cserélgettem, de nem akar a dolog működni. Segítségeteket előre is köszönöm. -
Milli82
tag
Találkoztatok-e olyannal, hogy a Pendrive, amit SWAP-nak Owerlay-nek és mnt-nek használtatok szektor hibás lesz kb 6-8hónap után?
Elképzelhető egyáltalán? Még nem 100%, hogy ez a helyzet, de nagyon gyanús. Ugyanis a legutóbbi adathordozóm is nagyon hasonló gondokat produkált. Bár akkor SD kártya volt mount-olva. És azt hittem a kártyaolvasó miatt szart be. Akkor vettem egy pendrive-ot, és most megint problémázik.
A gondom az, hogy hálózatot véletlenszerűen eldobálja a Router. De csak a WAN felé. A LuCi-ba be tudok lépni. Látszólag minden ok. A Loggfile-ban sem látok semmit, ami okozhat ilyen gondot. És érdekes, mert a T-Home-os routert ilyenkor nem érem el. Majd, ha visszakapcsolódik, akkor pedig a T-Home kütyüben vagy a 1043 IP-je változik meg látszólag, vagy a neve. De a MAC adress is érdekes, mert olyan, ami semelyik eszközre nem illik rá. Ráadásul olyan névvel csatlakozik a t-home routerre, ami a PC-m neve.
Elképzelhető ez?
Ja és, ha lecsatlakoztatok egy eszközt a 1043-ról, kihúzom a LAN kábelt, akkor megjavul egy időre.
-
A 3600-ban ajani is lighttpd-vel küzdött, php résszel, lassan két hete, de most elindult neki!
-
cirpo
csendes tag
válasz
vargalex #48107 üzenetére
Nem volt betöltve az auth modul...
Most már legalább a lighttpd indulásakor nem dob ki hibát. Már csak annyi a probléma hogy a nagios webes felülete nem igazán működik.
A .html részeket megnyitja de a .cgi részekkel nem csinál semmit. Sajnos semmi konkrétumot nem tudok adni hogy esetleg hol és mivel lehet gond. Majd holnap átvizsgálom az egészet. -
kissadam9
csendes tag
válasz
Azharel #48071 üzenetére
Nekem van 1.8-as és 2.1-es is. Az 1.8-ast most fogom visszavinni a boltba, ugyanis használhatatlan az állandó fagyás miatt. A 2.1-el nincs semmi probléma. Volt, hogy 2 hétig ment megállás nélkül. Azért csak 2 hétig ment, mert van, hogy kihúzom mikor nem vagyok otthon. Wifin keresztül hozta a 40-es digi netet, a torrent masszívan töltött és nem fagyott le.
-
cirpo
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #48080 üzenetére
A lighttpd-mod-auth modul fel van telepítve. Hogy be van e töltve azt nem tudom. Esetleg hol tudom ezt megnézni?
-
Roland-87
aktív tag
Nos feltettem a Gargoyle-t amit Alex linkelt, nem is tudom hogy néztem el ilyen csúnyán hogy azt hittem nem támogatja a routerem ezt(majdnem vissza is vittem). Telepítés után elkezdtem konfigolni a szoftvert és időközben teljesen összeomlott az egész, a webes felület bizonyos részei be sem jöttek és 2 percenként szakadt a net ekkor kicsit beparáztam de aztán reseteltem majd újra kezdtem és rendben végigment minden (lehet telepítés után kellett volna mindjárt egy reset és csak aztán nekiesni a beállításoknak
) Eddig nagyon szépen muzsikál, mindent belőttem már kivéve a QoS-t az még nem teljesen úgy működik ahogy kellene, feltöltéskor hajlamos a rádió megakadozni de remélem idővel sikerül ezt is eltalálni, ezen kívül mindenben jobb mint a Linksysem a DD-Wrtvel, a böngészési élmény is ahogyan már a Linksys fórumban többen írták sokkal jobb openwrt alatt és ez tényleg így van, az összetett sok képet tartalmazó oldalak érezhetően gyorsabban ugranak be míg a Linksysen még lehetett látni ahogy töltődnek be a képek utólag de itt meg szinte azonnal minden megjelenik ahogy rányomok pedig a net ugyanaz, a hálózaton történő másolás és a wifi is javult a gyári szoftverhez képest a Linksysről nem is beszélek inkább mert ott 9-10Mb/s volt a legjobb másolásom a router közvetlen közelében is itt meg ugyanennyit mértem 1 falon keresztül a közelében pedig 12 felett(150mbps wifi kártya a laptopban sanszos hogy nem is mimo képes). Szóval eddig nagyon jól teljesít, remélem stabilitás terén sem lesznek gondok de ez majd kiderül pár napon belül úgy is de reménykedek a legjobbakban.
-
krealon
veterán
-
chipi89
tag
Sziasztok!
Szeretném kérdezni, hogy az Nmap alkalmazást kell külön konfigurálni telepítés után?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Futás, futópályák
- Steam topic
- Autós topik
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti SUPER OC Edition 16G (kishibás) videokártya garanciával
- Iskolakezdési AKCIÓ! - I7-8700/16GB DDR4/Gigabyte B360/GTX1070/1TB HDD/240GB SSD - 144.999,-
- HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 16/512 QUADRO RTX 3000 6GB FHD
- Samsung S21 5G megkímélt jó állapotban.
- NVidia RTX 3080 Founders Edition + 12VHPWR átalakító
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 256GB FHD 144Hz
- BESZÁMÍTÁS! ASUS 560M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG ADATA 600W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 M.2 SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest