- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joke21
aktív tag
Sziasztok!
Van esetleg valakinek arról információja, hogy az 1043nd v2-es router openwrt-vel hány mbit-t tud natolni? Mert úgy hallottam, hogy csak az eredeti fw-ben van benne a hardwares nat támogatása. Mennyit tud akkor szoftveresen?
-
Bagira01
veterán
válasz
Intruder2k5 #50580 üzenetére
Pedig semmivel nem tudok belépni. Volt több reset is
-
-
poffsoft
veterán
válasz
Intruder2k5 #50595 üzenetére
Köszi a segítséget, megvan a megoldás (mert közben thomsonéknál is keresgéltem):
virtuális interface, de a modem ip címe bridge módban a 10.0.0.138 lesz, így a linkelt leírással már működik is!
Köszi!(Azonban az "IP-aliases" még mindig érdekelne, hová tűnt a menüből...)
-
válasz
poffsoft #50594 üzenetére
Ott ezt is vissza lehet keresni!
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_35301-35301.htmlNem, ezt így nem tudod megoldani, valamelyik eszközt át kell tenned másik tartományba, mondjuk 192.168.2.x-be!
-
poffsoft
veterán
válasz
Intruder2k5 #50593 üzenetére
-
válasz
poffsoft #50592 üzenetére
Pedig a GUI version részben szépen le van írva, képekkel megspékelve, ettől részletesebben én sem tudom körülírni!
-
poffsoft
veterán
válasz
Intruder2k5 #50591 üzenetére
Nagyjából sejtem, amit mondasz.
pontosan mit kellene akkor csinálnom az openwrt-mben?
mert azt nem tudtam kibogozni a linkből sajna
"IP-aliases" megfogott a GUI leírásban -
válasz
poffsoft #50590 üzenetére
ADSL modemnél nem ilyen egyszerű a dolog, ott virtuális WAN interfészt kell létrehozni a routerbe, amit megcímzel a modem tartományába eső fix címmel, esetleg egy IP Alias-t, ugyanis a DSL modem nem enged be, csak azonos tartományú klienseket! És persze benne kell legyen a route táblában is az elérése!
szerk.:
http://wiki.openwrt.org/doc/howto/access.modem.through.nat -
poffsoft
veterán
fiúk,
a thomson 360 modemet bridge módba tettem, ő megy a 1043nd v1 wan-jára, a routerre wifivel csatlakozom.
Amíg nem bridge volt a modem, a 192.168.1.254-en tudtam elérni, viszont most nem található eszköz azon a címen.
vajon hogyan/milyen ip-n tudom elérni a modem webes felületét? -
zambozoli
aktív tag
válasz
StarKiller89 #50584 üzenetére
Tápegység csere... elvileg megoldja.
-
StarKiller89
senior tag
Sziasztok!
A v1-es routert használom évek óta, mostanában jelentkezett egy elég érdekes probléma, ha a wifi használatban van egy halk sistergő hang jön a routerből, és ilyenkor a vezeték nélküli egerem mutatója is beakad pár mp-re, gondolom zavarja egymást a 2 eszköz, de eddig nem volt ilyen, próbáltam más csatornán használni a routert, de így se jó, egyáltalán mi ez a sistergés? Próbálkoztam még az áramtalanítással, és a firmware frissítéssel is, de hiába.
Köszi a válaszokat előre is. -
suste
veterán
válasz
davidcsaba93 #50582 üzenetére
ha V1-esről van szó, akkor ne várj sokkal többet, sőt inkább azt mondom, hogy ha nem csak torrentezik a router, akkor vedd vissza 500K-ra
persze sokminden mástól is függ, mindenkinél más érték vált be, szóval tesztelgesd, és meglátod, hogy mi az optimális beállítás
pl ha DLNA szerverként is használod, akkor megint csak jóval kevesebb a max, kivéve ha állandóan kapcsolgatni akarod a TM-et vagy a miniDLNA-tha V2-es a routered, akkor annak persze többet kell tudnia
swap-ot így nézheted meg:
SSH-n vagy parancsfuttatásba: "free" -
davidcsaba93
aktív tag
Szórakoztam vele egy pár órát de sikerült
A legnagyobb gond az volt hogy bár biztos vannak leírások amiket kezdők is megértenek én nem találtam.
Még amit meg kell oldanom hogy a torrentezés ne fektesse ki a routert, egy torrentet indítottam el, alig töltött le 1 mb-al és mégis használhatatlan lett a webes felület. Elméletileg beállítottam 128 mb swapot, viszont továbbra is csak ezt látom:
Memória
Összes elérhető
12664 kB / 29276 kB (43%)
Szabad
6780 kB / 29276 kB (23%)
Gyorsítótárban van
4520 kB / 29276 kB (15%)
Átmeneti tárban van
1364 kB / 29276 kB (4%) -
kovigyuri
tag
Sziasztok!
Valaki használja Vargalex-es ropóbol a MIA-t (Mom's Internet Access) ?
Feltelepül, beállítom, init.d ben engedélyezve, fut a program.
De nem csinál semmit, nincs "eredménye"...Köszönöm a válaszokat
KGyuri -
-
-
-
Bagira01
veterán
válasz
Intruder2k5 #50574 üzenetére
Igen, kialudtak a ledek aztán bootolt.
-
-
Bagira01
veterán
Sziasztok!
Tegnap egy v1-es routerre vargalex fw után visszaraktam egy vágott gyárit, aztán a legfrissebb gyárit. Sikerült is belépni a beállításokba. Megváltoztattam a felhasználónevet és jelszót, aztán azzal már nem tudtam belépni. Többszöri reset után se tudok belépni az alapértelmezett kóddal se -
vzoli1987
aktív tag
nem tudjátok hogy lehetne netet átlőni vodafone mifi r208 kütyüvel? openwrt ft jelenleg, de érdekelne az is hogy egyáltalán lehetséges-e bármely routerrel?
-
suste
veterán
válasz
davidcsaba93 #50570 üzenetére
A lényeg a külön interfész, és erről legtöbbet a vendég wifivel kapcsolatban irogattunk. Ezért hoztam szóba.
Vezetékes kliens esetén bejön még a vlan -ozás.... -
davidcsaba93
aktív tag
Most már kezdem érteni hogy hogyan kellene megcsinálni szerintem még pár óra utánaolvasás és meglesz
Ott tartok jelenleg hogy a klienst külön interfészre kellene tennem és utána jönne a qos.
Egyébként nekem nem vendéghálózat kell mert a korlátozandó számítógép vezetéken kapcsolódik a routerhez.
Ha más nem lesz, amikor tesóm felbassza az agyam megfogom és kihúzom a netkábelét, ennél és egyszerűbb korlátozás biztos nincs -
suste
veterán
válasz
davidcsaba93 #50566 üzenetére
Gyárihoz képest alap és vargalex alatt is sokkal nehezebb beállítani.
Ha nincs kedved beleásni magad, akkor próbálkozz Gargoyle verzióval, mert abban van hozzá egyszerű webes felület (de abban meg sok más nincsen, ami a vargalexben meg van).
Egyébként már sokszor leírtuk itt a beállítás módját vendéghálózattal kapcsolatban, és másik openwrt oldalra is felraktam. De most mobilról.....majd valaki más biztos belinkeli neked... -
-
poffsoft
veterán
válasz
Intruder2k5 #50559 üzenetére
mc-vel kotorászom.
a 2014. jan 10 környéke gyakori vendég... -
davidcsaba93
aktív tag
-
-
suste
veterán
válasz
davidcsaba93 #50560 üzenetére
Pontosan hogyan próbálod a qos korlátozást beállítani?
Külön interfészre tetted a klienst? -
davidcsaba93
aktív tag
Vargalex féle OpenWRT-ben próbálom korlátozni egy kliens feltöltési és letöltési sebességét qos-sel viszont amikor beállítom, az összes csatlakozott kliensre beállítja a feltöltési korlátot. Valakinek valami ötlete mit csinálok rosszul?
-
válasz
poffsoft #50558 üzenetére
Hát nem tudom, egyértelműen nekem sem jön le ebből, de azt látni, hogy a dátum az alsó sorban 2014.01.13., és poli aznap jelentette be az 1.3.3-mat!
Esetleg a /rom mappában nézz bele a file-ok tartalmába, valahol kell, hogy legyen infó a pontos verzióról!
-
poffsoft
veterán
válasz
Intruder2k5 #50557 üzenetére
BusyBox v1.19.4 (2014-01-10 08:32:07 CET) built-in shell (ash)
Enter 'help' for a list of built-in commands.
_______ ________ __
| |.-----.-----.-----.| | | |.----.| |_
| - || _ | -__| || | | || _|| _|
|_______|| __|_____|__|__||________||__| |____|
|__| W I R E L E S S F R E E D O M
-----------------------------------------------------
BARRIER BREAKER (Bleeding Edge, r39208)
* 1/2 oz Galliano Pour all ingredients into
* 4 oz cold Coffee an irish coffee mug filled
* 1 1/2 oz Dark Rum with crushed ice. Stir.
* 2 tsp. Creme de Cacao
root@OpenWrt:~# cat /proc/version
Linux version 3.10.24 (poli@Server) (gcc version 4.6.4 (OpenWrt/Linaro GCC 4.6-2013.05 r39208) ) #23 Mon Jan 13 00:12:24 CET 2014
root@OpenWrt:~# -
-
poffsoft
veterán
válasz
Intruder2k5 #50555 üzenetére
Azt nem lehet belőle kicsalogatni, valójában melyik fw van most rajta?
konfigot nem törölném, mert megint xarakodhatok a wifivel (ami alapból tiltódik, nekem meg nincsen vezetékes kliensem még mindig...)
amúgy az update után minden törlődött belőle, és ekkor is ezt írta ki, majd egy backupból visszaállítottam mindent, és maradt ez a verziókiírás... -
-
poffsoft
veterán
felraktam a Poli27 1.3.3 (1043nd V1) fwt.
az újraindulás után a
"Tűzfal verzió Poli27 1.3.2 r39208 / LuCI Trunk (svn-r9948) "a rendszer áttekintésénél az normális?
Vagy valami nem sikerült? (1.3.2-t szándékoztam frissíteni) -
davidcsaba93
aktív tag
válasz
Flashget #50549 üzenetére
Végülis akkor melyiket lenne érdemes felrakni? A bootloaderes firmware-nak van valami hátránya ahhoz képest amit linkeltem? Nekem az lenne a legfontosabb hogy legyen grafikus felhasználói felület, tudjon usb-n torrentezni és az sem baj ha vissza lehet állítani a gyárit ha valami baj lenne vele, nem a garancia miatt mert az már nincs
-
woodworm
veterán
Megfordítva a választ, hétköznapi halandó számára nagyon nincs is más lehetőség. Sokáig inkább a visszaút volt rögösebb.
-
Flashget
félisten
válasz
davidcsaba93 #50547 üzenetére
Igen és van bootloaderes fw is ha nem valamiért nem jön be neked a vargalex féle visszatud rakni a gyárit.
Én ehhez kértem segítséget, hogy linkelje valaki, mert nem találom. -
logarithm
őstag
válasz
davidcsaba93 #50547 üzenetére
hali
"A factory firmware felrakására gyári firmware esetén a webes felületről van lehetőség." forrás: [link]
tehát igen -
davidcsaba93
aktív tag
Hali!
Adott egy TP-Link 1043ND router és szeretném lecserélni a gyári firmwaret egy okosabbra. Vargalex 1.1.7-re gondoltam. A router jelenleg így néz ki:
Firmware Version: 3.13.12 Build 120405 Rel.33996n
Hardware Version: WR1043ND v1 00000000
Ha letöltöm ezt és csak simán a router webes felületéről telepítem mint egy gyári firmwaret működhet a dolog? -
Flashget
félisten
Valaki kisegítene egy linkkel a legutolsó verziójú bootloaderes fw-hez? 1043ND V1.8 routerem van azon most gyári fw:
Firmware Version:
3.13.13 Build 130428 Rel.58290n
Hardware Version:
WR1043ND v1 00000000 -
Hunsaman
tag
válasz
mzolcsi #50432 üzenetére
Szia!
Beüzemeltem én is a kis webrádiómat. (egyelőre távirányító nélkül, 1043nd AA, USB 3D Audio Adapter, mpd-full)
Jelenleg azzal a problémával küzdök, hogy az aac stream-ek hallgathatatlanok, szaggatnak nagyon
Tudsz nekem a megoldásban segíteni?
Természetesen, bárki más is válaszolhat, ha tudja a megoldást.A válaszokat előre is köszönöm
-
poli27
veterán
Vargalex ehez mit szólsz? [link]
-
zsolt501
nagyúr
Ez a forgalom kérlek az internetre ment, befelé 300GB szokott lenni.
Belső hálózatot nem mérem hogy mekkora a forgalma, a forgalmat a WAN portra mérem.
Nem is nagy kunszt ez a forgalom, az biztos, mert a sokszorosa is lehetne, de én ezt hozom össze ezzel a routerrel és szoftverrel. -
zsolt501
nagyúr
válasz
CloZee #50534 üzenetére
TP-Link WR1043ND V1-es verzión 2013 júniusa óta fut rajta az 1.5.10-es verziójú Gargoyle megállás nélkül fut, havi 2-2,5TB-os forgalmat bonyolít 80/25-ös nettel amit teljesen hoz gond nélkül, 7 gépet szolgál ki, ebből egy 24/7-ben megy.
Szóval én nagyon elégedett vagyok vele, és minden tökéletesen fut rajta.
Ja és pár éve Gargoyle-t használok és több ismerősnek is ezt telepítettem, max csak frissítem, de a mostani frissítést még nem tettem fel, mert ez a verzió is tökéletesen fut eddig.
Pontosan 2009 óta használom ezt a szoftvert, max verziókat léptem. -
fricc_
tag
Sziasztok!
Erre a kérdésre valaki tudja a választ? :-)
-
Pr3s
aktív tag
van valaki aki gargoyle-t használ? az Openwrt topikban már kértem segítséget, de mintha kihalt lenne a topik :-(
Privátban elmondom mi a gondom, előre is köszi -
-
normális Windows-zal nem gond, de az enyém rosszul reagál az IP cím változtatásokra
-
-
válasz
Intruder2k5 #50522 üzenetére
Természetesen olyanokat töröltem, amiket én tettem föl.
De mindegy is, mert most restart után már nem akar elindulni, mert mikor máskor is dögölne meg, mint késő este, mikor már pont mennék aludni
-
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_50313-50313.html
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_48731-48731.html
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_37500-37500.html
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_35253-35253.html
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_30316-30316.html
etc... -
hogy van az, hogy uninstallálgatok egy csomó fölös programot OpenWRT-ből, és mégis egyre kevesebb a hely?
-
Alien4
tag
válasz
Intruder2k5 #50510 üzenetére
igen, feltűnt.
nekem fut, megy, csinálok szívesen mindenről képet...
konkrétan a fizikális belsőről mik a felmerült változtatások, azt nem tudom, valamint h szoftveresen ez mekkora különbség változatot ad, de megy...
igazából gyári firm semmi nem volt jó, up-firmjük sem volt semmire jó...
tehát feltettem ezt -
suste
veterán
válasz
Flashget #50515 üzenetére
ez egy jó kérdés, mert a gyártók sem adják meg mindíg minden eszköz leírásában, és ráadásul a neten is vagy hiányos vagy rossz infó van feltüntetve a tesztelő/info oldalakon
(én is olvastam olyat, hogy a telefonom tudja, de mégsem látja, ha engedélyezem itthon a 3600-osban, pedig a laptop meg látja, tehát működik.....)akkor egyszerű dolgod van, ha van a közelben működő 5Ghz-es wifi (amiről biztosan tudod hogy az
), mert ha ezt látja az eszköz, akkor tudja
esetleg össze lehet hasonlítani egy olyan eszközöd listájával, ami tuti csak 2,4Ghz-et tud, de a nagyon gyenge jelek félrevezethetnek..... -
válasz
Intruder2k5 #50510 üzenetére
Ezen túltettem magam, a sajátomhoz megfelelőt kerestem és találtam is a béták között
-
CloZee
aktív tag
Ajánlom a www.ipdns.hu -t
-
Gondolom itt is sokakat érinthet, talán már észre is vettétek (akik használjátok), hogy egy halom no-ip domain elérhetetlen!
A Microsoft malware-ellenes küzdelmében lefoglalt 22 NO-IP.com domaint...
Jelenleg már a www.noip.com oldal sem érhető el! Akinek elengedhetetlen, az keressen sürgősen másik DDNS szolgáltatót!
-
-
Alien4
tag
válasz
kleinguru #50508 üzenetére
azt hiszem ZIPben lejött egy csomag, méghozzá ez:
WR1043N(D) v1.x Firmware - Webflash image for first installation factory-to-ddwrt.bin 2013-04-25 7,69 MB
unzi ha zippelve volt, ha nem, akkor kapsz egy .bin fájlt, onnantól meg egyszerűen böngészőből (én mozilla)
simán megadtam neki az elérést, aztán mehet.gondolkozott keveset, én ettem a kefét rendesen
aztán a 3. másodpercben kimentem elmosogatni
max 2 perc alatt végzett szerintem, automatikusan újrabootolt és már ddwrtvel fogadott =)előtte ugye a gyári firmet upoltam a honlapjuk szerinti legújabbra és úgy ment ddwrt.
onnantól meg a config a szokásos. ami meglepett h a wifi be volt kapcsolva, jelszó nélkül, arra bemorcantam, mert csak fél óra múlva vettem észre... -_-
-
válasz
Intruder2k5 #50507 üzenetére
Az volt a megoldás, hogy letöltöttem a legfrissebb gyári firmware-t hozzá. Nem tettem fel, csak a file nevét átmásoltam a dd-wrt file nevére és úgy próbáltam meg.
Láss csodát, egyből működött és már be is állítottam mindent, csak nem merem élesíteni, mert ha nem jó, akkor jaj nekem... (más is használná a netet
)
-
-
Alien4
tag
válasz
kleinguru #50490 üzenetére
Szia, 2 hónapja vettem kb. 1043nd V2 router.
Sokat szívtam vele, a gyári firm sem volt oké (laggolt)
up... az is kaki volt.
akkor ddwrt.
most így nézek ki:Firmware: DD-WRT v24-sp2 (06/23/14) std
Idő: 12:26:31 up 6 days, 19:53, load average: 0.06, 0.03, 0.04problémamentes, nyugalom és béke
azt hiszem innen töltöttem:
http://www.dd-wrt.com/site/support/router-database
ugye beírod h 1043 és rákeres. többit meg adja magát!
remélem segítettem és nem értettem semmit félre(a mélyebb router használattal még én is csak barátkozom)
-
CloZee
aktív tag
Szolgálati közlemény:
A következő linkről is le tudjátok tölteni a DD WRT-s webrevert fájlokat. Igy nem kell DD-WRT fórum regisztráció hozzá.
-
válasz
Intruder2k5 #50500 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nintendo Switch 2
- BestBuy topik
- Motoros topic
- Milyen SSD-t vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Óra topik
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest