- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Failsafe-ről ovastam valamit (legfeljebb újra rákeresek), a másik kettőről HLGS (Halvány Lila Gőzöm Sincs) ... Kölcsön kaptam a routert, de csak vmelyik OpenWrt volt rajta. Akartam rá telepíteni egy Luci-t, de végül úgy gondoltam hogy egyből nyomok rá egy BackFire Fw-t (egy leírás alapján), mivel abban benne van a Luci (http://tothszabi.info/blog/open-wrt-firmware-frissitese-ujrahuzasa). De valami nem jött össze :-((
-
betyarr
veterán
ha netalántán mégis openwrt-re adnám a fejem,akkor a vargalex vagy a poli27 féle lenne megfelelőbb?semmi extra,csak jól működjön vele.illetve,mennyire egyszerű a portforwardot meg a többi beállítást kieszközölni rajt?mondjuk a gyári fw-hez képest?
-
n_atsi
tag
válasz
vargalex #51189 üzenetére
megnéztem a bonyolultabb megoldást
átírtam benne az útvonalat, de ez nálam nem működik.
kimenet:
/usr/bin/clear: line 1: can't open ▒▒▒▒Gf$▒▒▒▒▒▒▒▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@7▒@Q▒@7▒E▒4Ge: File name too long
no meg nem is értek hozzá
A script-ben ez szerepel:
#!/bin/sh
WATCH_DIR=/mnt/atis/KAMERA # EZT A SORT ÍRTAM ÁT (KIS/NAGYBETŰKRE FIGYELVE)
DELETE_OLDER_THAN=50400 # file age in sec
NOW=`date +%s`
for files in `find $WATCH_DIR/* -type f`
do
FILEDATE=`date -r $files +%s`
DIFF=$(($NOW-$FILEDATE))
if [ $DIFF -gt $DELETE_OLDER_THAN ]; then
rm -f $files
logger -t deletefiles $files deleted
fi
done -
Zsolteecah
tag
Valaki tud reconnect scriptről akár Jdownloader alá vagy bárhová?
Hogyan csináljak ilyet?
-
vzoli1987
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #51191 üzenetére
emberek help, vodafone mifit rá csatlakoztattam a wifin de hogy tudok portot nyitni openwrt-ben, mert nem működik, adsl netnél müxik, ötletek?
-
-
Hali!
Egy kis telnetes/konzolos szerencsétlenkedés (OpenWrt + Luci telepítés) eredményeképpen, sikerült egy LED-es dobozt csinálnom egy TL-WR1043ND kütyüből.
Első olvasatra JFFS, meg soros USB kábeles javításról szóló javítási leírásokat találtam. Ez tényleg ilyen súlyos? -
vargalex
Topikgazda
válasz
n_atsi #51188 üzenetére
Szia!
Mert alapban a busybox-os find parancsnál a build környezetben nincs bekapcsolva fordításkor az mtime opció. A saját build-emnél én bekapcsoltam.
Persze azért van egy kicsit bonyolultabb megoldás. -
n_atsi
tag
Üdv.
A Poli27 1.3.2 r39208 build - ban miért nem tudok find parancshoz -mtime opciót adni?
find /mnt/valami/ -mtime +1 -exec rm {} \;
Ezzel a paranccsal töröltettem ütemezéssel (cron) a 2 napnál régebbi fájlokat.
-mtime nélkül lefut a parancs, de azzal együtt nem.Vargalex build-ben nem volt vele gondom.
-
zambozoli
aktív tag
-
oldmanoka
tag
Üdv én a gyors digi net miatt keresek routert néztem teszt eredményt [link] ezek az ertékek reálisak ?
-
-
Addel
senior tag
válasz
Intruder2k5 #51164 üzenetére
Nem segített a dolog, most csak ~2 órát bírt és nincs semmi a logban.
-
Iginotus
addikt
DD WRT vel nem sikerül beállítanom, hogy csatlakozzon egy wifire. Mit szurok el?
Client-Bridge üzemódra áteszem, wifi jelszavakat beírom végikövetem a DD-WRT oldalán az összes pontot, minden kipipálok amit kell. És mégsem adja a tuttit.
Lehetséges, hogy ezt nem tudja a firmware rendesen kezelni?Illetve olyan firmwaret tudtok mondani amivel ezt egyszerűen be lehet állítani? Nem árt ha tudja usb-n kezelni a modemet illetve iPad netmegosztását. (vagy wifin vagy usb-n)
-
-
Gelmi
tag
válasz
Intruder2k5 #51177 üzenetére
Oké! Igazazatok van! Túl reagálom ezt a hibát vagy nem hibát[link]
Csak már fel tettem három különbözö utorrentet és mindenyik szar
-
-
vargalex
Topikgazda
Szia!
A hiba az uTorrent-ben van. De ezt már leírta más is neked. Sőt, bele is nyugodtál. Akkor most mi a baj?
-
Gelmi
tag
válasz
Intruder2k5 #51171 üzenetére
Akkor ne maceréljam a router rendszerét ?
De akkor csak a ruoterel lehet a hiba ?
Vegyek egy másikat ? -
Addel
senior tag
válasz
Intruder2k5 #51164 üzenetére
Azért nem gondolom, hogy ez megoldja, mert tegnap mikor 1.5MB-al töltött le, ~1MB fel, mellette másoltam meg fimet néztem sambán kb. 2,3 - 2,8 terhelés mellett nem volt semmi gond.
Ha csak a transmission megy, akkor 1 alatt van mindig a terhelés.
-
-
CloZee
aktív tag
Arról lehet ssh-n keresztül valamiféle logot nézni, hogy a tűzfal miket blokkolt? (Gargoyle 1.6.1)
-
Gelmi
tag
válasz
Intruder2k5 #51168 üzenetére
A nasom port továbbítás bejegyzésében volt egy hiba ami kihatott arra hohy minden portot az az ip kezelt.
Az meg lett oldva!
A nason most minden rendben !
De a szgépemen levő utorrentel nem jó!
Bár az open port check szerint meg igen !
És már nem tudom minek higyek! -
-
Gelmi
tag
válasz
Intruder2k5 #51166 üzenetére
-
Szia!
"Hogy kiszűrjem honnan ered a hiba szeretném vissza tenni a gyári rendszert ha az sem jó akkor megpróbálnám a Poli27-et. Ha azzal sem jó akkor csak a routerrel lehet a baj !"
Esetleg "user error"-t nem vetted számításba?
Jó lenne látni, pontosan milyen port átirányítások vannak beállítva!
-
Gelmi
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék!
Az elmúlt pár napban feltettem jó pár különböző verziójú utorrentet de nem tudom be állítani azt hogy, ne ezt mutassa:[link]
Már kezdek arra gondolni hogy a routerrel vagy a rajta levő rendszerrel van a baj.
Most ez van fent:[link]
Hogy kiszűrjem honnan ered a hiba szeretném vissza tenni a gyári rendszert ha az sem jó akkor megpróbálnám a Poli27-et .
Ha azzal sem jó akkor csak a routerrel lehet a baj !
És akkor vissza tenném a vargalex féle rendszert mert ez szimpi és már hozzá is szoktam!
Annyit tudok az egésszel kapcsolatban hogy nem lehet csak úgy össze vissza rendszereket, verziókat,sysupokat,factorykat pakolászni!
Pár mondattal segítve leírnátok a dolgok menetét?
Aztán hogy mit honnan töltsek le előre!?A segítségeket előre is köszönöm!
-
-
Addel
senior tag
válasz
Intruder2k5 #51162 üzenetére
Szerintem igen, ennyit el kell bírnia.
option open_file_limit '32'
option peer_limit_global '100'
option peer_limit_per_torrent '20'
option speed_limit_up '1500'
option speed_limit_down '2048'Átállítottam a logolást file-ra, kíváncsi leszek rá.
-
-
Addel
senior tag
válasz
Intruder2k5 #51160 üzenetére
A torrent korlátozás mit takar pontosan ?
-
-
Addel
senior tag
Van egy problémám, kb. 2 hete van meg a wr1043v2-m, poli27 fw-vel és nagyon instabil. Két napnál többet még nem ment egyhuzamban újraindulás nélkül, kicseréltem a hdd tápját egy újra, de így is maradt az instabilitás.
Mi lehet az oka szerintetek ? -
zambozoli
aktív tag
Ha egy TL-WR1043ND v2 WAN portjából LAN portot csinálok, akkor ezen a LAN-osított WAN ágon is hozza a gigabitet vagy csak kevesebbet? Ha kevesebbet akkor kb mekkora sebességet tudhat?
A dolog azért került elő, mert jelenleg van egy meglévő Tenda W1800r router ami ossza a netet stb, viszont az egyik LAN végpontot tovább kell osztanom. Tudom tegyek be inkább egy Gbit swichet, de ha egy routert alakítok át szoftveresen, akkor még marad egy "tartalék" routerem vész esetére, amit vissza tudok állítani bármikor router üzemmódba, sőt wifit is tudok combosítani a lakásban.
A LAN-osított sebesség azért lehet érdekes, hogy erre a portra milyen eszköz kerüljön, amibe csak 10/100-as kártya van és ott viszont kiaknázható a teljes sávszél. -
szaszapi
őstag
Hello!
TL-WR1043ND v2 routerem van.Az elérhető legfrissebb firmware van rajt.Openwrt-t nem szeretnék,csak akkor ha nem jön össze ez az ftp dolog.Külső vinyót szépen fel tudom ismertetni,belső lanon el is érem,de külső gépről sehogy nem akar összejönni.Tud valaki segíteni,illetve milyen ftp kliens kellene hozzá.A TC beépítettjével csináltam...eredménytelenül.
-
Keksz
senior tag
válasz
Intruder2k5 #51148 üzenetére
:-D
Akkor jól jártam. Bár ha átállítanak 200-ra kiváncsi vagyok mennyi lesz, és hogy mennyire éri meg majd routert cserélnem.
Mert ezzel az android/olcsó wifis telefon bugon kívűl semmi bajom nem volt eddig. -
Én elhiszem neked, de a gyári adat 1043nd v1 + pppoe esetén, 74mbps, tehát ez felett minden "csepp" sebesség ajándék!
-
Keksz
senior tag
válasz
Intruder2k5 #51140 üzenetére
-
válasz
Intruder2k5 #51140 üzenetére
a speedtest oldalán hozta a sebességet, csak az a kérdés, hogy ezt tudja-e tartani rendesen.
Nem gyári állapot, dd-wrt fut rajta. -
-
Dawe24
tag
válasz
Intruder2k5 #51143 üzenetére
Te egy igazi profi vagy!
sikerült, köszi!
-
-
Dawe24
tag
válasz
Intruder2k5 #51139 üzenetére
PuTTY-al sikerült átírnom aznap, ftp-n sem másol....
-
-
-
Dawe24
tag
Hali!!
Nagyon szépen dolgozik a miniDLNA Poli 27-en... már csak az zavar, hogy a külső vinyóval semmit nem tudok csinálni, csak torrentezni... fájl másolás, beillesztés lehetetlen..... nem sikerült a invalid users = force user = root paranccsal sem.... mi lehet a megoldás?
-
Sziasztok!
Nem régen vettem egy v2-es verziót a témába vágó routerből. Feltettem rá a 2014.06.23. beta dd-wrt-t és mostanáig minden működött rendesen.
Aztán egyszer csak a 40/3 Mbites netem 10/3 Mbites lett... Kiderítettem, hogy a router bizonyos portjaiba ha van kábel dugva, akkor nem jön át csak a 10Mbit, ha üresen vannak hagyva, akkor viszont jön a 40Mbit.
Használom az összes portot aktívan, ezért visszatettem őket és egy darabig nem is volt gond, most pedig megint kezdte...
Valakinek valami ötlete?
Újraindítás sem segít, kábelt kihúzom, működik. -
raidx
őstag
válasz
Flashget #51132 üzenetére
Nekem már megszűnt az emelés igaz csak le irányba volt a fel irány meg alig van 20/10 most 20/0.6, 30-án lesz hálózatbővítés remélem utána normalizálódik a helyzet. Pár napig a le irány 30-50 között volt a fel viszont alig lépte túl az 1-et. Most meg már el sem éri!
Konkurenciát kap az OpenWrt: https://openwireless.org/
-
Doky1988
senior tag
válasz
logarithm #51130 üzenetére
Nekem 11-en van, tökéletes minden jelenleg, sima 20Mhz-es változatba volt, hogy a laptop se akart felcsatlakozni, mostmár az is gondnélkül felmegy!
1 király vagy, a sok közül
Net is maxos mostmár wifin is! Köszönöm, majd egyszer ha tudom meghálálom, hálám örökké üldöz!
WAN-nál meg bevan állítva a dns 8.8.8.8 meg 8.8.4.4 -re azaz a google dnsére, és repül minden ahogy kell!
-
MATEO6600
őstag
Diginetem van, és V1-es routerem.
Visszaolvastam, akkor csak a 100Mbps-es csomagot érdemes megrendelni?
Gariba nem cserélnek V2-es routerre? -
Doky1988
senior tag
válasz
Bálint85 #51111 üzenetére
Isten vagy b.meg!
Nemtudtam elképzelni, hogy kimegyek az előszobába és miért van 2-es jelerősségem.. nekem full alap beállításon volt a wifi, és nagyon gyenge volt a jel, itt a szobába is ha a sarokhoz mentem már csak 2-3mas jelem volt.. Mostmár fullos, még a fürdőszobába bezárva magam is !Köszönöm, egy úriember vagy
-
betyarr
veterán
hát ennek a v2-nek tényleg nem egy világbajnok a wifije.a régebbi 741 wifije lazán kenterbe veri.ha gyári fw-t frissítek,akkor az használ valamit?
-
Dawe24
tag
válasz
Intruder2k5 #51122 üzenetére
Siker, Koszi
-
Dawe24
tag
huhh... kell router restart vagy ilyesmi? nagyon nem akar nyitni.... utorrent zárva van és úgy sem stim... :/
-
-
Dawe24
tag
válasz
Intruder2k5 #51117 üzenetére
WAN - LAN az oké?
-
-
Dawe24
tag
Sziasztok!!
Én mit rontottam el, hogy nem nyit portot az openWRT?
-
logarithm
őstag
válasz
Bálint85 #51111 üzenetére
Szerintem a szolgáltató lesz a hibás, a net ügyben.
nekem ennyit mér a v2-es router ugyan ezzel az fw-vel-> [link]
Esetleg áramtalanítsd a modemet utána a routert, majd a modemet indítsd el várd meg amíg lesz kapcsolat, majd indítsd a routert.Nekem:
HT mód: 40MHz második csatorna alatta
40 MHz mód erőltetése pipa be.
Országkód Hungary
csatorna 7
adóteljesítmény 20dBmTávolság optimalizáció -> nem írtam oda semmit
üresen hagytam.
-
Bálint85
senior tag
válasz
logarithm #51109 üzenetére
0,4 mb -val gyorsabb lett a letöltés.
HT mód: 40 mhz második csatorna alatta vagy felette?
40 MHz csatornaszélesség használata akkor is, ha a másodlagos csatorna átfedésben van. Ezen opció használata nem felel meg az IEE 902.11n-2009 szabványnak! - ezt kipipáltam
Távolság optimalizáció - mit kell írni?
-
suste
veterán
válasz
Bálint85 #51107 üzenetére
tényleg nem szeretsz olvasni
[link]:
Az ellenőrzést megteheted Windows-on az MD5 Checksum verifier kis alkalmazással, vagy közvetlenül a routeren is ssh-n azaz MD5 fájlban benne vannak az ellenőrző összegek, amihez kell hasonlítani a letöltött fájl által generáltat, és csak egyezés esetén szabad flashelni!
-
Gelmi
tag
válasz
vargalex #51086 üzenetére
Igazad van az úgy nem is volt jó!
Mai nap nyomtam egy teljes alapértelmezések visszaállítása gombot[link]
Természetesen az összes beállításom eltünt de ezt is akartam!
A jelszavak vissza pötyögtetésével 5 perc alatt meg voltamMajd csak az aztali gépemhez beállítottam a port továbbítást!
Ha megy az utorrent az Open Port Check Tool zöldet mutat!
Ha nem megy akkor pirosat!
Az utorent saját sebességkalauza csak is zárt állapotot mutat[link]
Leszedtem egy majd 2gigás filmet aminek majd a felét vissza is ossztottam de az ncore szerint csak
42mega került vissza osztásra több óra elteltével is!
Úgyhogy itt még van valami disznóság!
De ezt már betudom az utorrent hibájának.
Valószínüleg keresni fogok egy régebbi verziójú utorrentek ami jól müködik.A Nas ip címére a port továbbítás is be lett állítva ott remekül működik minden!
Köszönöm szépen a segítségeket mindenkinek!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vásárold meg most a Zalman T7-et, és élvezd a minőséget!
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest