- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
szucsinka
őstag
na elvittem a sogóromnak a routert sikerült ott is müködésre birni
az lenneakérdésem hogy én itthonrol hogy tudom megnézni a routerét ?hogyan lehet kapcsolodni hozzá? -
-
Pr3s
aktív tag
válasz
poirot #51894 üzenetére
Nem!
Teljesen más a firmware, azért nem lehet például vargalax firmware-t sem rátenni az újabbra, mert más a struktúra, hiányoznak illetve újabb dolgok kerültek egy-egy változatba, emiatt semmiképp sem ajánlott.
Kiírod, vagy copy paste-el beírod az újba azon dolgaid, ami fontos lehet. -
poirot
őstag
Pár hozzászólással előbb már említettem, hogy 1043ND V1-ről váltok V2-re.
Lehet, hogy butaságot kérdezek, de a kérdésem evvel kapcsolatban, hogy az új V2 router elfogadja-e az V1 által lementett config.bin file-t, vagy nem kompatibilisek ezen a téren ?
Elég macerás lesz majd begépelnem, ha esetleg nem.
-
cellpeti
nagyúr
üdv
el állítottam a routeremet, valószínűlg a LAN-t is PPPoE-ra. Helyre lehet valahogy hozni ezt?
-
szucsinka
őstag
válasz
Intruder2k5 #51876 üzenetére
köszi megoldodtt.
De van még eggy ilyen router a sogoromé az meg nem látja a HDD-ét : Chili Green 1,5TB 3.0USB (Aldis )
természetesen leformáztam EXT4-re és patricionáltam 950gb-550gb-ra .
De sehogyse sikerült feltenni .. -
Hát igen, van itt nem is kevés zavaróállomás, de azért szerencsére nem veszélyes, mert a legerősebb is csak -76dBm-el látható! Talán egy hangyányit javulhat a helyzet, ha csatornát váltasz a jelenlegi 11+7-ről, mondjuk 10+6-ra, ott nincs konkurencia! De csodát ne várj tőle, úgy néz ki, ez ennyit tud!
-
Ukeve
tag
válasz
Intruder2k5 #51885 üzenetére
[wifi
Ez a mostani helyzet. -
Akkor töltsd le az inSSIDer 3 programot, és csinálj vele egy képet a jelenlegi helyzetről!
-
Ukeve
tag
válasz
Intruder2k5 #51882 üzenetére
Igen, van más sajnos :/
-
poirot
őstag
válasz
Intruder2k5 #51881 üzenetére
Köszönöm.
-
-
-
poirot
őstag
válasz
Intruder2k5 #51878 üzenetére
Köszönömszépen.
A belépési jelszó is "alapra" áll be? Vagyis admin/admin ?
-
Ukeve
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Tegnap vettem egy ilyen routert (V2.1) és az a problémám vele, hogy viszonylag gyenge a hatótávolsága... egy 90nm2-es házban két szobával arrébb, már alig lehet szinte érzékelni a Wifi jelet
Ez normális dolog vagy valami gond a routerrel?
-
-
poirot
őstag
Van egy WR1043ND V1 routerem, most veszek egy V2.1-est. (Digi)
A régit el szeretném passzolni, a kérdésem, hogy lehet-e "alapra" állítani, vagyis a beállításaimat törölni, jelszó felhasználó stb. Vagy pedig kézzel kell mindent törölni ?
Köszi a válaszokat.
-
-
szucsinka
őstag
válasz
Intruder2k5 #51874 üzenetére
igen
-
-
szucsinka
őstag
válasz
Intruder2k5 #51872 üzenetére
átirtam jelszót kér továbbra is
-
-
szucsinka
őstag
válasz
Intruder2k5 #51870 üzenetére
"security=user" az nem jó?
-
-
szucsinka
őstag
válasz
Intruder2k5 #51867 üzenetére
már probáltam visszaállitani .
suste kollégátol kaptam egy factory fw-ét de én nem gyárira tettem hanem customra elment a TM webes felülete mondom sebaj feltettem utána poli27.es sysupgrade-t azon jó volt a TM de a HDD a gépről nem tudom elérni mert jelszot fh-et kér. -
-
szucsinka
őstag
van egy V2-es em poli27-et feltettem azután hogy suste kolléga által kapott FW-ell frissitettem a régit csakhogy factory volt
a TM webes felülete nem jött be ,utána a poli27 meg a rákötött hdd felhasználoi nevet meg jelszót kér és már kész vagyok ettöl semmi nem jó neki ...
-
-
Plebi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #51862 üzenetére
Frissítettem, jelentem most jó a sebesség. A TX és RX sebesség is 56-ról 130-ra emelkedett, gondolom ez lehett a ludas. A bővebb beállítások merre érhetőek el? Amikor mentettem a wifi beállításokat egy pillanatra beugrott egy hosszabb lista, majd eltűnik.
-
Plebi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #51862 üzenetére
Oks akkor csere és meglátjuk.
-
-
Plebi
senior tag
Sziasztok!
Ma tettem a v1.10-es TLWR-1043ND routeremre OpenWRT-t, de ahogy olvastam a vargalex féle verzió egy kicsit bővebb, minden fontos programot tartalmaz. DD-WRT-t próbáltam, de a lenti sebesség problémát ott sem tudtam megoldani, bár sokat nem is foglalkoztam vele, és visszatértem a gyárira, majd a legújabbra frissítettem, de random 1-2 naponta leáll a router, így frissítettem OpenWrt-re.
A kérdésem az lenne, hogy OpenWrt Attitude Adjustment 12.09 alap OpenWrt-re feltehetem az 1.1.7-es vargalex sysupgrade verziót? Gondolom érdemes vargalex félére frissíteni.
Mitől van az, hogy 60/6-os upc netem van, eddig alap gyári FW-vel wifin is megvolt a 60/6, most 25/6, nem találok egyéb beállításokat. Rosszul lépek be?
-
cpeter
csendes tag
Sziasztok,
TP-Link TL-WR1043N/ND v1 routeren :
OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342 / LuCI Trunk (trunk+svn9655) van.miniDLNA elkezdi összeállítani a filmek listáját kettőt meg is talál, majd a megszakad minden kapcsolat, elmegy net, visszajön pár ms és újra újra.
Valaki járt már így ?
-
gurabli
őstag
Sziasztok! Hasznaltan vennék egy v1.8ast. Tudom, h erosebb a v2, de amire nekem kell, lehet nem lenne kulonbseg. Eros es jo wifi, gigabites halo, esetleg ftp egy kisebb hddn vagy pendriveon, amit kívülről tudok elerni. Közepes vagy kisebb digilan csonaghoz. Most közepes, de most h emeltek, lehet átrakom kisebbe, mert eleg a sebesség. Ddwrt megy rajta, elvileg stabilan, gond nelkul. Ilyen felállásban jo lesz a v1.8 is? Koszonom. Ja, a lecserelendo router wr841n gyari firmware-el.
-
zuzu000
őstag
helló
openwrt-ben van arra lehetőség, hogy ne az USB-n lévő fájlokat ossza meg, hanem a hálózaton belüli gép egyik helyi lemezét?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
gurabli #51836 üzenetére
Szia!
Én is nemrég raktam össze egy mini PC-t, mert kinőttem a GoFlex Net-et (is). Fogyasztásban is elég baráti (bár a GoFlex-nél azért jóval több), és a teljesítménye is több, mint megfelelő.
-
Basii
csendes tag
Üdv!
Van egy Pirelli router+modemem és vettem hozzá egy WR1043ND V2-t (Ver 2.1)
Mivel jelerősségben nem hozott javulást szeretném bridgelni. Tudnátok esetleg használható leírást adni hozzá? Nem mondanám, hogy a téma szakértője vagyok.
Vagy próbálkozzam a következőkkel:
https://www.youtube.com/watch?v=_Muv1KWxdKU
És utána:
https://www.youtube.com/watch?v=SqmAjcAPBpASürgős lenne mert nemsokára megyek vissza külföldre dolgozni, és úgy szeretném itthagyni, hogy a családom használni tudja.
Köszönöm. -
gurabli
őstag
válasz
vargalex #51834 üzenetére
Szia! Lehet, hogy 841ND az, igazad van.
A fogyasztás minimális, picPSU-val, energiatakarékos atom lappal és green HDD-vel. Ettől sokkal lejjebb nem lehet vinni, kompromisszum nélkül.
Megoldás lehet még egy 1043ND v1, amit használtan olcsón megkapok. Az már gigabites és tudtommal az is jól és szépen működik. Olvastam valami wifi bugról, ha jól emlékszem DD-WRT-n, hogy terhelés alatt elveszíti a kapcsolatot és restart kell. Ez igaz vagy már javították. Fontos, hogy stabilan működjön.
Mire kell figyelnem a v1 vásárlásakor?DD-WRT-vel szépen működik a v1?
Köszönöm!
-
gurabli
őstag
Sziasztok! A meglévő TL-WR842ND routeremet el tudom adni jó áron. Alapjában véve elégedett vagyok vele, még a régebbi változat USB nélkül. A wifi lehetne egy kicsit erősebb, de OK. Közepes Digilan netem van, de most hogy növelték a sebességeket, lehet visszamegyek a legkisebb csomagba, mert elvileg az is elegendő így.
A 1043nd v2-őt néztem ki, elsősorban a gigabites portok miatt. Van egy mini-itx szerver/NAS, atom330-al, amin Win7 fut, picoPSU táppal, egyben file szerver a többi gép részére és az utrorrent is fut rajta + openVPN. Alapjában véve elégedett vagyok vele, 2TB 3.5 HDD adatoknak + 1TB 3.5 HDD backupnak (képeknek, fájloknak, pótolhatatlan dolgoknak), és 1 2.5 40GB IDE hdd a rendszernek (csak két SATA port van, de rendszernek tökéletes az IDE 2.5, és eleve keveset fogyaszt). Ez szolgálja ki a HTPC-t, az asztali gépet, 2 laptopot.Gondolom erről a felállásról nagyon nem érdemes áttérni a routerre, hogy azon fusson a torrent kliens és egyben a file szerver is + openvpn? Vagy az új v2-es router már rendesen megbírkózik a torrentekkel és a files szerver szereppel?
A gigabites háló elég vonzó, mert gondolom jelentősen gyorsabb lenne minden másolás, mint a mostani routerrel. A wifi is erősebb lenne vagy ua. mint a 842ND? Két laptop (g és n) és két tel használja (n).
Ettől olcsóbban úgysem tudnék gigabites hálót összehozni otthon, gondolom.
Köszönet!
-
n_atsi
tag
Erre a hozzászólásomra nem tud valaki reagálni/segíteni?
-
Tamy
senior tag
válasz
CloZee #51818 üzenetére
Most látom, hogy szerkesztetted.
Úgy emlékeztem, hogy konkrétan van ilyen opció, de most, hogy nézem az emulátort, azt látom, hogy a Security/Remote Management alatt lehet beállítani a külső portot, és ip-hez is írd be a 255.255.255.255 címet, ha nem egy konkrét (távoli) címről szeretnéd csak elérni. Gyakorlatilag az alapértelmezetten beírt 0.0.0.0 ip címmel van letiltva a külső elérés.
-
AngelH
aktív tag
válasz
Destructo #51821 üzenetére
OpenWRT-vel nem fogod tudni kihajtani, max 200Mbit körül, v2-es verzió esetén (szürke) a gyári fw-vel, ami támogatja a HW NAT-ot (az OpenWRT nem) meg tudod közelíteni az 1000-et. Ha v1-ed van (fehér), akkor pedig OpenWRT-vel jársz jobban, mert a gyári 120Mbit körül tud.
-
-
Destructo
senior tag
Sziasztok!
A témában forgó routert használom. OpenWort-tal.Albérletben bekötnénk most a DIGINet1000-ret.Szerintetek megbírkózna vele hűtés mellett (borda és ventillátor)?
-
Csigger
őstag
Sziasztok!
Megvettem végül tegnap a 4043nd v2-t, és eddig szépen hasít, wifi is nagyon frank, friss gyári fw rajta van. Ha torrentservernek is használnám akkor ugye kelleni fog egy custom fw? -
CloZee
aktív tag
Valamit nem értek. Be van állítva az egyik routeren a DDNS egy no-ip-s címre.
Azt írja: Connection Status: Succeeded! azaz elméletileg megy, de mégsem tudom elérni a routert.
Oem legutolsó firmware.(#51819) Tamy: Ez gyári firmware-ben hol található?
-
Azért szerintem ne éljétek bele magatokat tömegesen, hogy majd most mindenkinek kicserélik v2-re a régi v1-es routerét, mert előáll ezzel a hülyeséggel, hogy átverték! Senkit sem vertek át, a routerre, pontosabban a dobozára szerintem annyi van ráírva, hogy Gbit-es LAN és WAN portja van, és nem pedig az, hogy 1Gbit/sec sebességű internethez ajánlják!
-
CloZee
aktív tag
Gyári firmware-ben most látom, hogy van Enable Speedboost (Up To 450Mbps) opció. Ez miért ki-be kapcsolható? Kicsit olyan mint régen a turbó gomb a gépeken nem?
-
-
sipi68
csendes tag
Tp-link 1043nd a digis internethez(200/50) kevés pedig direkt ezért vettem,gigabites internet van ráírva! Szerintem ez a vevő megtévesztése.Mindenkit buzditok reklamáiásra a support.hu@tp-link.com e-mail címre írjon!
Kicserélték v.2-re!!!Megérte reklamálni.
-
siddis
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BestBuy topik
- Milyen autót vegyek?
- Hővezető paszták
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elden Ring
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autóhifi
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged