- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
válasz
CoolBoy323 #49896 üzenetére
Wifinél csak 1 helyen kell beállitani, hogy LAN-nál legyen a pötty.
Amit még el lehet rontani, az hogy azonos ssid-t állítasz, mint a fő router. E helyett állits valami mást, vagy hagyd az alap Openwrt-n (hacsak nem ez a fő routeren is).
Ne tegyél bele semmi extra karaktert
És ne állits be titkosítást először.Ha adsz privátban lucielérést, akkor ránézhetek.
-
suste
veterán
válasz
CoolBoy323 #49880 üzenetére
Mi nem sikerül?
Rákapcsolodsz a fő routerre van net kábelen.
Utána wifinél hozzáadás, másik ssid-t állitasz mint a fő routeren, fizikai fülön LAN, tűzfal fülön LAN, mentés alkalmazás, kész.
Titkosítást majd állitasz ha működik. -
CoolBoy323
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #49879 üzenetére
no ez nem akar összejönni :/
-
suste
veterán
válasz
CoolBoy323 #49877 üzenetére
NEM JO AZ IP!
Leírás szerint csináld! -
suste
veterán
válasz
CoolBoy323 #49875 üzenetére
De mik most az ip-k?
Kezd hardresettel a repeaternek szánt routeren, és csak a 3 lépést csináld meg amit itt írtam. Mennie kell.
-
suste
veterán
válasz
CoolBoy323 #49873 üzenetére
Nem az ip-ket rontod el?
Mi a lan ip-je a fő routernek, és mi a repeaternek? -
suste
veterán
válasz
CoolBoy323 #49841 üzenetére
szia
pont utánad köszönték meg annak a leirását, amit te is szeretnél
kövesd vissza -
válasz
CoolBoy323 #49841 üzenetére
Igen! Beállítod kliens módba, és létre kell hozni egy AP-t is! Ezt LuCI-ban meg lehet oldani, itt tudnak benne segíteni!
-
válasz
CoolBoy323 #49839 üzenetére
Természetesen lehet, akár WiFi<->WiFi is, csak az a kérdés merült fel bennem, ha jelenleg is a router mellett 3 méterre már csak 3Mbit-ed van, akkor mi értelme lesz ezzel a routerrel repeat-elni?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
CoolBoy323 #48776 üzenetére
Szia!
Hálózat->Tűzfal->Port továbbítás. Itt adsz a szabálynak nevet, megadod a portot, a protokollt, a belső IP-t és rányomsz a Hozzáadás gombra. Ha rögzítetted az összes szabályt, akkor Mentés & Alkalmazás gomb.
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #48744 üzenetére
UP
-
Sanya
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #48427 üzenetére
aztán majd benneteket fogdosnak össze
-
doberman
senior tag
válasz
CoolBoy323 #48397 üzenetére
1- igen!
2- jobb felső sarok ,kereső. openvpn-re rákeresel, válogatsz.
3- én ezt szoktam ajánlani.
kb 10 perc és működik. -
válasz
CoolBoy323 #47156 üzenetére
-
Tutu7030
veterán
válasz
CoolBoy323 #46502 üzenetére
Na, ezt még kipróbálom, mielőtt nekiállnék az openwrt-nek.
-
AngelH
aktív tag
válasz
CoolBoy323 #46437 üzenetére
Nekem is csinálja, elfogyott a memória. Azon kívül, hogy nem érem el a webes felületet, nem tapasztaltam hibát, egy restart megoldja
-
válasz
CoolBoy323 #41969 üzenetére
Hát nem tudom, én nem használok transmission-t, rtorrent-ben a jelenség annyi, hogy időről időre, egy-két torrent piros lesz, aztán később az is bezöldül, de a seed azért megy, ugyanolyan adatmennyiségek felmennek nálam, mint amikor rendben volt minden!
-
Kicsirics77
veterán
válasz
CoolBoy323 #41896 üzenetére
az az volt de én akkor még nem voltam fent,reméljük nem fog ez megtörténni
-
Kicsirics77
veterán
válasz
CoolBoy323 #41894 üzenetére
milyen baj lenne?
-
Kicsirics77
veterán
válasz
CoolBoy323 #41891 üzenetére
ők semmit de a külföldi szolgáltató valamit elbaltázott mert németországban elhal némelyik kapcsolat
ncore fórumban le van írva -
válasz
CoolBoy323 #41891 üzenetére
Állítólag a netszolgáltatójuknál van gond, de ez nekem is furcsa, mert több olyan jelenség is van, amit inkább tudnák a trackerhez, mint az isp-hez kötni! Na de mindegy is, reméljük előbb-utóbb megjavul...
-
válasz
CoolBoy323 #41889 üzenetére
nCore hiba, nem nálad van a gond!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
CoolBoy323 #41333 üzenetére
Szia!
De log-ban nincs semmi?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
CoolBoy323 #41329 üzenetére
Szia!
Úgy lesz off, hogy Nincs-re állítod.
Ugye a p910nd engedélyezve van és fut is? Log-ban nem látszik semmi?
-
Szabesz
őstag
válasz
CoolBoy323 #41326 üzenetére
Az én nyomtatóm csak a kétirányú mód kikapcsolásával működött (gépen és a routeren is ki kellett lőni).
Logot másold be szerintem a nyomtatás idejéről.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
CoolBoy323 #41326 üzenetére
Szia!
LuCI-ban Rendszer->Led konfiguráció menüpont.
Milyen nyomtatóról van szó? Kliensen telepítve van a nyomtató driver és átállítottad TCP/IP portra?
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #41202 üzenetére
megoldva, az IP címet beírva nem ment, de a https.... beírásával működik a dolog...
-
jimmy1801
tag
válasz
CoolBoy323 #40884 üzenetére
Nincs mert az is "belülről" történik.
A dyndns címed nem változik, csak az ip amit takar. Ez pedig a szolgáltatód által kiosztott publikus ip.
Hogy milyen gyakran frissítik az a szolgáltatótól is függ. Ha szolgáltató frissít, akkor a router is frissíti a dyndns-hez tartozó ip-t.
De Szabesz ezt már megírta neked [#40846]. -
jimmy1801
tag
válasz
CoolBoy323 #40881 üzenetére
Ha Luciból ébreszted semmi jelentősége a portnak.
-
jimmy1801
tag
válasz
CoolBoy323 #40866 üzenetére
Wol Wake on Lan Wan ver4.0
Tud magyarul is ha esetleg gondot okozna az angol.
Ha wifin megy az azt jelenti, hogy a portforwardot kell már csak megcsinálnod, hogy kintről is menjen. na meg persze egy free domaint regisztrálni (ezt ha jól tudom már megtetted).
Javaslom, hogy ne az alap 9-es portot használd (biztos ami biztos). A link alapján amit az első hozzászólásomba (#40853) beraktam, meg tudod csinálni. Nekem is így sikerült. Ha esetleg attól félsz, hogy betörnek, akkor marad a Luci mint itt írták... Én semmire sem akarlak rábeszélni! -
Szabesz
őstag
válasz
Egészen egyszerűen: elkezdett az én identitásommal szórakozni x oldalon.
-
válasz
Hátranézett, és akkor látta, hogy ott lesi valaki amit pötyög a telefonba!
-
válasz
CoolBoy323 #40857 üzenetére
Nem, semmi gond, jó az is! Akkor, ha továbbra is a droidot akarod használni az ébresztésre, akkor - azt hiszem - a 9-es UDP portot forwardolnod kell az ébresztendő gép IP címére!
De szerintem célszerűbb az erre való LuCI app, és akkor nincs ez a macera! Belépsz távolról a routerbe, elnavigálsz a WOL menübe, megadod a címet, és ébreszted a gépet!
-
válasz
CoolBoy323 #40855 üzenetére
Igen, tudjuk, de ehhez lenne az első lépés, hogy regisztrálnod kell egy no-ip címet a fentebbi linken, és azt beállítani a routerben, hogy távolról is megtaláld a saját routered!
-
Szabesz
őstag
válasz
CoolBoy323 #40851 üzenetére
Most pontosan milyen programmal és mit szeretnél?
Ha megvan vagy a no-ip vagy dnydns cím, akkor azt sikerült beállítani a webes felületen? Ha igen, akkor azzal a címmel bejön a router webes felülete?
Ha mindez igen, akkor csak ide látogass el: Hálózat / felélesztés hálózaton keresztül.
Ott megadod a cél gép MAC címét, és mehet is a buli
Ahhoz, hogy pl egy androidos WOL programmal fel tud éleszteni a gépet távolról, kellene még talán pár port átirányítása az adott gép fix ip címére. De akkor csak azt a gépet tudnád feléleszteni. Plusz nem is próbáltam még ilyet, így nem tudom, hogy menne -e (simán kinézem a szolgáltatókból, hogy az ilyen magic csomagokat blokkolják). Vagy a készüléknek be kellene csatlakozni a router belső hálózatába, VPN-en keresztül. De annak a belövése lehet a dyndns-nél pár fokkal bonyolultabb lenne + nem is megy minden android kliensen a VPN rendesen (ami nekünk van androidos eszköz egyik sem képes rá).
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #40850 üzenetére
a program nem működik, nem tudom mit kellene ott beállítanom...
alhálózati maszkot lehetne még... -
válasz
CoolBoy323 #40847 üzenetére
Na akkor most GO regisztrálni egy ilyen címet! Szerintem legyen inkább no-ip, mert a dyndns új tagoknak fizetős lett! Ha megvan a reg, akkor létre kell hoznod majd egy host-ot (pl.: coolboy323.no-ip.org), aminek az adatait be kell állítanod a LuCI-ba, a fentebb említett DynDNS menübe!
-
Szabesz
őstag
válasz
CoolBoy323 #40847 üzenetére
Na, akkor hajrá, lődd be, és ébresztgesd a gépeket
-
Szabesz
őstag
válasz
CoolBoy323 #40843 üzenetére
Vázlatosan:
-A routerednek van egy IP címe, ami időnként tipikusan változhat.
-Ezzel a címmel el tudod érni a router webes felületét (is), bárhonnan
-Ahhoz, hogy értelmesen tudd elérni a routert kívülről, érdemes regisztrálni egy dyndns címet (www.dyndns.org)
-Ezeket az adatokat megadod a routerednek. Webes felület Szolgáltatások / Dinamikus DNS
-A router ezek után mindig az aktuális külső IP címet megküldi a dnydns-nek, és így az általad beregisztrált címen el fogod tudni érni bárhonnan a routered webes felületét (is), https-en keresztül.Avagy, ha beregisztráltad a coolboy323.dyndns.org címet, és beállítottad a routeredben, akkor bárhol, akár az androidos készüléked böngészőjében is beütöd, hogy https://coolboy323.dyndns.org, akkor a te routered webes felülete fog beköszönni*
*valószínű kapsz egy tanusítvány hibát megnyitáskor, de ezzel első körben nem kell foglalkoznod, tudomásul veszed. Mivel https titkosított csatornán éred ekkor el a webes felületet, nem kell félned attól, hogy esetleg lehallgatják a forgalmadat, és ellopják a login adataidat.
Így már tisztul?
-
válasz
CoolBoy323 #40843 üzenetére
Ugye jól gondolom, hogy ezt a szöveget a router admin felületén (vagyis a LuCI-ban) olvastad most? Ezek szerint akkor eléred a routert?
-
válasz
CoolBoy323 #40841 üzenetére
Akkor én honnan tudjam? De mi alapján akarod megtalálni a routered az interneten, ha nincs dyndns címed? Netán fix IP-d van? Vagy, hogy képzelted el ezt az egészet?
-
suste
veterán
válasz
CoolBoy323 #40836 üzenetére
nalátom közben rávezetnek...
kezd először IP-vel, az csak megy
-
válasz
CoolBoy323 #40838 üzenetére
Van DynDNS címed?
-
válasz
CoolBoy323 #40836 üzenetére
Ahhoz nem kell applikáció, csak egy böngésző... Gondolom DynDNS vagy No-IP címed van! Azt beírod böngészőbe, HTTPS előtaggal, és már meg is van a LuCI-d!
-
válasz
CoolBoy323 #40834 üzenetére
Na hát akkor belépsz LuCI-ba, a dyndns címeden HTTPS-el, és már ébresztheted is a gépet, nem kell hozzá semmi Android!
-
válasz
CoolBoy323 #40832 üzenetére
És a routeren gyári fw van, vagy vargalex build?
-
válasz
CoolBoy323 #40830 üzenetére
De nem értem, hogy mit szeretnél... A routerbe belépve LuCI-ból bárhonnan felébresztheted a gépet, akár távolról is! Jó lenne kicsit részletesebben leírnád, hogy mit szeretnél... Van egy 1043-as router - ez a topik témája ugyebár -, és ezzel szeretnél felébreszteni egy gépet? Milyen firmware van a routeren? Nem értem, hogy kerül ide az Android?
-
válasz
CoolBoy323 #40828 üzenetére
Szerintem nem csak ott működik... Bárhonnan belépsz a LuCI-ba, távolról is, is felébresztheted a LAN-on ülő gépet! Vagy valami egyéb elképzelésed van?
-
SteveBeard
senior tag
válasz
CoolBoy323 #36791 üzenetére
Szia!
Ez most nem az, amit kértek, az "áttekintés" kéne.Szerk: Akkor tárgytalan...
-
drpele
senior tag
válasz
CoolBoy323 #36781 üzenetére
A /mnt csak egy csatolási pont, ha itt nem látsz semmit, akkor az azt jelenti, hogy nincs felcsatolva semmilyen adathordozó a linuxra. Ezek alapján valószínűsíthető, hogy a csatolással van probléma. A rendszer >> csatolási pontok menüpontban töröld le a csatolási pontokat, s próbáld meg újra hozzáadni. (csatolási pont /mnt legyen, illetve még a fájlrendszer típusát kell beállítanod). Alkalmazd az új beállításokat, s immár látnod kell a csatolt partíciót. Ha mégsem, akkor esetleg dobj be a közösbe egy screenshotot a LuCi-s csatolási pontokról.
-
janos666
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #36761 üzenetére
Akkor az samba. Az a Windows-os hálózati gép/meghajtó emulátor bigyó.
-
drpele
senior tag
válasz
CoolBoy323 #36761 üzenetére
Nálam ehhez hasonló jelenség csak akkor fordult elő, ha a csatolás nem sikerül.
Ha telneten (pl. putty progival) feljelentkezel a routerre, s indítasz egy Midnight Commandert (mc paranccsal), s ott megnyitod az /mnt könyvtárt, akkor látod a winyó kérdéses partíciójának tartalmát? -
janos666
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #36757 üzenetére
Akkor ha oda kerül a sor, hogy e2fsc, ahhoz vagy a PC-n kell egy Linux-ot indítanod (pl. USB pendrive-ról), vagy a routeren kell futtatnod, ami elég lassú tud lenni. Előbb járd inkább még egyszer körbe a beállításokat.
Intéző?
A samba meghajtót is láthatod intézőben, a routeren viszont nem nagyon láttam még "intézőt". FTP-re gondolsz? -
drpele
senior tag
válasz
CoolBoy323 #36757 üzenetére
LuCi-ban a csatolási pontoknál ellenőrizd, hogy a csatolási pontok szekcióban fel van-e véve a winyó adott partíciója. Ha itt megvan, akkor remélhetőleg a csatolt fájlrendszerek szekcióban is látod felcsatolva. Ha megvan, akkor ellenőrizd, hogy a hozzá beállított csatolási pont /mnt-e.
Alapértelmezetten a transmission a /mnt/transmission/done könyvtárból végzi a seedelést, így a winyón is ott kell lennie a tartalomnak, ha nem akarsz az alapbeállításokon változtatni. -
janos666
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #36755 üzenetére
Letöltött állomány seedelése célszerűbb úgy, hogy letiltod az automata indítást, betallózod a torrentet, kézileg kérsz újraellenőrzést, és akkor indítod ha ok.
Biztos a done mappába dolgozik még a transmission? Lehet, hogy más mappába lett az alapértelmezett, vagy azon bukod el, hogy a torrent fileban is van mappaszerkezet, te pedig a mappát az ő gyökérmappáját adod meg neki (és akkor olyan lenne, hogy done/scarfacebd/scarfacebd/scarfacedb.iso).
Ha nem látja a fileokat a samba sem, akkor viszont gond lehet. PC-re kötve futtass egy filrendszer ellenőrzést (ntfs/fat: chkdsk, ext1-4: e2fsck, mindkettőt -f paraméterrel).
-
suste
veterán
válasz
CoolBoy323 #36730 üzenetére
hosszú reset, ha vargalex fw-d van (5-10mp)
és utána alapra áll a router, és mehet fel a mentésed -már ha van, egyébként újrakonfigolás... -
yodee_
őstag
válasz
CoolBoy323 #35433 üzenetére
hogy kötötted rá? simán vagy usb hubbal?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
CoolBoy323 #35433 üzenetére
Hi!
Pontosan milyen nyomtató?
-
csimpas
tag
válasz
CoolBoy323 #35404 üzenetére
nekem is ez alapján jött össze a nyomtató.
ha jól rémlik, akkor a leírás után hozzá kell adni a nyomtatót windows alól (kb fél órát játszottam én is vele)
szerk:
most hogy olvasgatom a leírást a nyomtató telepítéshez,azt hiszem hogy a portokkal görcsöltem akkor -
válasz
CoolBoy323 #35402 üzenetére
Sajnos passz... De volt már ilyen itt a fórumon is, Laca 012 küszködött vele, ha gondolod keress rá, és olvasd el, hátha volt megoldás a végén!
-
SteveBeard
senior tag
válasz
CoolBoy323 #35399 üzenetére
Egyelőre elég, ha csak kijavítod a kérdéses részt.
A frissítést én soha nem mondom senkinek, mert ha valami balul üt ki, még én leszek a hibás.
Tehát frissíteni csak saját felelősségre! -
SteveBeard
senior tag
válasz
CoolBoy323 #35396 üzenetére
szia!
Nézd meg a Luciban az eszköznél mi az elérési út. Azt hiszem az 1.1.4-ben ez rosszul szerepel, de nem biztos. Egy próbát megér. Ha nem ez -> /dev/usb/lp0 szerepel, akkor írd át. Valamelyik firmware-nél ez gond volt, vagy ha a beállításokat megtartod, akkor rosszul menti át az újba.
-
válasz
CoolBoy323 #35396 üzenetére
A log-ból...
Illetve az 1.1.4-ben még a nyomtató útvonala is rossz volt, így ezt javítanod kell! Egész pontosan a /dev/lp0 helyett kell /dev/usb/lp0 a p910nd-ben!
-
válasz
CoolBoy323 #35391 üzenetére
A nyomtatót felismeri a router?
-
válasz
CoolBoy323 #35389 üzenetére
Akkor gondolom nem vargalex build, mert az tudtommal tartalmazza alapból! Vagy tévedek? A nyomtatást ÍGY próbálod?
-
válasz
CoolBoy323 #35386 üzenetére
Milyen csomagot akar telepíteni??? Hol ír ilyet?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
CoolBoy323 #34700 üzenetére
Hi!
Nem lehet, hogy a HDD szakad le? Esetleg próbáld meg másik külső házban, vagy aktív USB HUB-al.
-
Kissapka
csendes tag
válasz
CoolBoy323 #34695 üzenetére
s.ar ez, jómagam nagyon meg vagyok vele elégedve.
Abban talán megegyezhetünk, hogy nem egy seedszerver, tehát hiába van valakinek nagy sávszélessége, a router hardvere azért nem egyezik meg egy asztali pc-jével.
Az előnye viszont: bekapcsolt gép nélkül is non-stop csorgatja vissza a torrenteket, még akkor is, ha lekorlátozod a sebességét a Transmissionnak.
Én a sávszélességem 70-75%-át adtam meg le/és feltöltési korlátnak, így most stabil. Ha valakinek extrém sávszélessége van, szerintem nyugodtan lemehet a felére is.
Mivel a router KB/s-os mértékegységet használ, ezt szoktam használni a gyors átszámoláshoz.
A feltöltési szálak torrrentenként nálam 5-ben maximalizált.
A maximum peers globálisan nem több 100-nál, amit engedek.
Üdv;
Kissapka -
suste
veterán
válasz
CoolBoy323 #34695 üzenetére
csak annál terhelődik túl, aki nem bírja felfogni, hogy egy 400MHz-es proci van benne, és nem ennek megfelelő dolgokat vár el tőle
nálam fut a tm, dlna, samba, és nem megy 2-es load fölé
uff -
Kissapka
csendes tag
válasz
CoolBoy323 #34691 üzenetére
Szia,
Ha eddig minden rendben ment, esetleg nem túlterhelt a router?
Nálam egyszer volt hasonló hiba, akkor egy restart megoldotta.
Másik böngészőből sem éred el?
Üdv;
Kissapka -
csixy
addikt
válasz
CoolBoy323 #33787 üzenetére
Ha netán elb@xnád , van egy átalakított soros portos telefonokosító kábelem Borsodban .
Jelige : tpl -
válasz
CoolBoy323 #33781 üzenetére
Betallózod, és feltöltöd! De arra figyelj, hogy ne "boot"-osat tegyél rá! Mondjuk, ha minden igaz, akkor azt fel sem teszi...
-
Sebiferi
tag
válasz
Ha a letöltött FW-ben szerepel a boot szó, akkor vágni kell.
Rendszer---Firmware frissítés menüből.
-
Sebiferi
tag
válasz
Jól!
-
válasz
CoolBoy323 #33735 üzenetére
top, PuTTY-ba! ENTER után frissül folyamatosan, kilépés ESC, vagy CTRL+Q!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
CoolBoy323 #33723 üzenetére
Hi!
Ilyen kevés információ birtokában nehéz bármit is mondani. Legalább a magas load mellett egy top parancs kimenetet kellene látni. Illetve jó lenne a Transmission config is, amit korábban már kértem. Nem volt esetleg áramszünet, vagy áramtalanítás?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
CoolBoy323 #33720 üzenetére
Azt kellene kideríteni, hogy mi okozza a load-ot. Lehet egy szabálytalan HDD leválasztás utáni hash ellenőrzést, stb.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
CoolBoy323 #33717 üzenetére
Hi!
Másold ide a transmission config-odat!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
CoolBoy323 #33713 üzenetére
PC-ről is ez van? RPC URL-t nem írtad át véletlenül? (Defaultban /transmission/)
-
vargalex
Topikgazda
válasz
CoolBoy323 #33708 üzenetére
Webes felületen nem kapsz semmilyen üzenetet?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
CoolBoy323 #33706 üzenetére
Hi!
A transmission beállításaiban az RPC nincs engedélyezve (feltéve, ha fut a transmission).
-
Sebiferi
tag
válasz
CoolBoy323 #33704 üzenetére
Remote GUI-val próbáltad?
-
deejaysun
csendes tag
válasz
CoolBoy323 #33081 üzenetére
SSID latja es kapcsolodik is csak nincs meg az a sebessegem mindha direkt be dugnam a kabelt a halozati kartyaba a laptopba . A kozelbe igen van meg mas wifi is ! azert raktam mas chanelt de bgn mixed modban mukodot csak , mert mikor n re raktam xarozot fel csatlakozott megjelent alol h van net es megse ment semmi.
-
suste
veterán
válasz
CoolBoy323 #33078 üzenetére
ezt szerintem fejtsd ki, hogy tudjon valaki segíteni:
mit jelent pontosan a nincsen wifi?
-kliensek nem látják az ssid-t?
-van wifi, csatlakozik is,csak a net megy el?
-a wifi interfész látható-e a luci-ban, ha igen akkor engedélyezve van-e
-logban van-e valami hibaüzenet?
-próbáltál-e másik csatornára váltani, vagy új interfészt létrehozni (környezetedben lévő wifi mennyi, milyen csatornán van?) -
kissadam9
csendes tag
válasz
CoolBoy323 #31751 üzenetére
Nem panel hanem tégla
csak a probléma az, hogy egy lakóparkban lakom
A szakadások enyhültek (de még mindig van) amióta lecseréltem a drivert a gépen, most már csak kilengések vannak. Egyébként, most néztem egy másik gépen és azon tökéletesen lepingeli a routert wifin keresztül végig 1ms-os pinggel. Lehet, hogy a gépemben döglődik a wifi kártya? És mért van az, hogy a router fogja magát és egyszerűen csak úgy eltűnik és nem jön vissza, ameddig nem húzom ki és dugom vissza a 220V-ba? -
Tomi_Sci
őstag
válasz
CoolBoy323 #31757 üzenetére
Akkor nálam alapvető gondok vannak. Na, leírom ma is
Bejön a net a lakásba, és bemegy egy routerbe. Ebből az eszközből megy tovább a kábel a TPlinkbe, és egy másik gépbe. A TPlinkbe csatlakozik az a gép, amin a VLC használni szeretném, további a telefon is ide csatlakozik. A TPlinknek a lan portjába dugtam a másik routerből jövő kábelt, és így ment is a net, de a Transmission nem. Aztán tegnap kiokítottak, hogy tegyem switch módba (és akkor akár a WANba is dughatnám), és lőn transmission.
Szerintem egy hálózaton vannak, de ha valamit rosszul értelmezek, szóljatok!
Köszi -
kissadam9
csendes tag
válasz
CoolBoy323 #31748 üzenetére
Most már ki lehet nagyítani, ha rákattintol. A probléma az, hogy nincs nyugisabb csatorna :
-
vargalex
Topikgazda
válasz
CoolBoy323 #31625 üzenetére
Hi!
És első induláskor rendesen legenerálta az adatbázist (tehát felismerte a file-okat)?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
CoolBoy323 #31621 üzenetére
Hi!
Mi a miniDLNA config-od? És akkor, hogy nehogy megint ugyan abba a hibába essek: milyen firmware?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
CoolBoy323 #31619 üzenetére
Hi!
Ugye a felmásoláskor fut a miniDLNA?
-
nimfas
addikt
válasz
CoolBoy323 #31502 üzenetére
nekem vmi 100 Ft-ot magyaráztak, mert kültéren menne a kábel, 220 mellett (erre gondolom elég lenne a sima árnyékolása...) én is 40-60 Ft körül láttam a CAT5E-s kábelt.... csodálkoztam is.....
Ettől függetlenül érdekelne a beállítás mikéntje, okosodni csak lehet :-)
-
cimp
senior tag
válasz
CoolBoy323 #31494 üzenetére
Igen! Ezt én is szeretném tudni.
-
válasz
CoolBoy323 #31404 üzenetére
Nem lehet, hogy hashel a transmission? PuTTY-ban a top paranccsal meg tudod nézni, hogy mi okozza ezt a terhelést!
-
válasz
CoolBoy323 #31403 üzenetére
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #31403 üzenetére
Terhelés: 8.74 7.18 4.68
piszok lassú
mi a franc lett vele??
-
malibu
tag
válasz
CoolBoy323 #31351 üzenetére
Köszi a segítséget!
reseteltem, firmware-t frissítettem, de változatlan maradt minden. nehezen talált gyenge jelet és megszakadt állandóan. aztán csatornát átállítottam autómatikusról bármire 6-oson kívül és tökéletes lett. környéken lévő routerek, eszközök zavarták be gondolom. csak leírtam, hátha valakinek hasonló gondja adódna.
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #31331 üzenetére
Router ujrainditassal talan most jo lesz...
Majd megnezem ha felkeltem, es irok, most mar alszok inkabb
Jo8
Majd holnap, azaz ma az usharet is megcsinalom, bar azt se tudom mire jo XD
-
vargalex
Topikgazda
válasz
CoolBoy323 #31329 üzenetére
Hi!
Ki/bekapcsolásra nem veszi észre az új file-okat. Állítsd le, töröld az adatbázist és indítsd el.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
CoolBoy323 #31327 üzenetére
Hi!
Be van kapcsolva az automatikus frissítés a miniDLNA-ban? Biztos, hogy futott, mikor a file létrejött?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
CoolBoy323 #31324 üzenetére
Hi!
Ha elindítod a miniDLNA-t, akkor végig scanneli a beállított könyvtárakat. Ha később a könyvtárba újabb file kerül, akkor azt észreveszi és scanneli. A lényeg, hogy amikor a file oda kerül, a miniDLNA fusson, különben nem fog értesülni az új file-ról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged