Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz torma99 #9977 üzenetére
Az az érdekes, hogy nálunk a faluban nyert a NER, de a szomszéd 7000-fős, 3 Km-re lévő város már magasan TISZA. Pedig ugyanúgy melósok lakják mindkettőt, helyi értelmiség ali-alig van.
Persze én is láttam a friss statokat, a Fidesz kezd nyugger/prolipárttá válni, akárcsak anno az MSZP.
-
Ringman
nagyúr
válasz torma99 #10028 üzenetére
a helyes kérdés az, hogy miért érné meg kínának a piaci árazásnál kedvezőbb hitel, mit adunk cserébe a törlesztő mellé?
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Vesa
veterán
válasz torma99 #10703 üzenetére
Volt korábban egy cikk, -talán 1-2 évvel ezelőtt-, ahol már akkor irtózatos számok szerepeltek azzal kapcsolatban, mennyi pénzt vittek ki a magyarok az országból és mennyit tartanak külföldi számlákon, devizában. Nem hinném, hogy a helyzet azóta javult volna, valószínűleg inkább tovább nőtt a kilapátolás mértéke. Jó lenne egy mai adat erről.
Én 2 éve tolom ki a pénzt és le lettem "rettegőzve" miatta anno. Pedig jó döntés volt!
A tudomány a valóság költészete!
-
-
j0k3r!
senior tag
válasz torma99 #11062 üzenetére
Én valami ilyesmi folytatásra számítok, egyszerűen a reserve currency státusz akkora hátszél egy ilyen pénzügyi rendszerben, mint ami most van. És akkor emellé még fel lehetne sorolni a technológia élvonalban járást, katonaságot, stb. Ráadásul azt is el tudom képzelni, hogy ahogy jön egy következő komolyabb válság, úgy egyre csak nyílni fog az olló.
some men just wanna watch the world burn...
-
Wn2tl
aktív tag
válasz torma99 #11280 üzenetére
Hiába nő a megtakarítás mértéke évről-évre, ha egyre kevesebb értékpapírt tudok venni ugyanazon egységnyi pénzből, merthogy forintba jön a fizetés. És az sem kellemes, hogy a hagyományos inflán felül a forint leértékelődés miatt ~5%-ot drágul évente a nyaralástól kezdve gyakorlatilag minden.
-
julius666
addikt
válasz torma99 #11280 üzenetére
Őszintén az itteni fórumozóknak a megtakarításaból akkora arány a HUF, hogy tényleg számít?
Őszintén? Igen. Csak nem úgy, ahogy gondolod, hanem pont fordítva.
Szerintem itt a többség egy igen komoly forint shortban ül, amit konyhanyelven úgy hívnak, hogy forint alapú ingatlanhitel. Ha romlik a forint, duplány nyer az itteni átlag: egyszer a deviza alapú befektetéseinek az árfolyamán, egyszer meg a hitele értékének romlásán.Persze lehet azon hupákolni, hogy a jövedelem is forintban jön (már akinek) és ezért nem jelent könnyítést a hitel devizában mért értékének romlása, csak ez hosszútávon pont nem igaz. Nem véletlen, hogy a forint bérek jellemzően meredekebben emelkednek mint a nyugat-európai eurós bérek, az egész forintrontós magasnyomású gazdaságnak ez az egyik lényege ugye.
-
_flamer
aktív tag
válasz torma99 #11834 üzenetére
Igen de érdekel, hátha valaki kutatott már ebbe az irányba és talált, olyan ETF-et ami a múltban jobban teljesített a "rosszabb" időkben.
Szerk: természetesen tudom, hogy semmi sem vehető biztosra a múltbéli teljesítmény alapján.
[ Szerkesztve ]
“Innovation distinguishes between a leader and a follower”
-
Wn2tl
aktív tag
válasz torma99 #11849 üzenetére
Nyár óta a pmap egy részét is pakolgatom befelé etfbe a havi fizu mellett. Ezért nem mindegy, hogy nov. 5 előtt vagy után. Btw a legtöbb helyen arra a konklúzióra jutnak, mindegy. Bár azt is pedzegetik, ha Trump nyer elszáll a dollár a vámjai miatt. De az szerintem nem azonnali rapid folyamat lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autóhifi
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Gitáros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Androidos tablet topic
- Politika
- Az USA is versenyellenesség miatt készül vizsgálni a Microsoft felhőjét
- Milyen mosógépet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest