Új hozzászólás Aktív témák

• DaemonX

HÁZIGAZDA

válasz Buxi72 #38679 üzenetére

Meg vagyok vele elégedve, de minden annak a kérdése, hogy mit mennyiért: például ha megkapnék egy 42"-os 4K TV-t 10 ezer forintért, nem panaszkodnék rá, még akkor se, ha a lehető legalapabb fajta lenne. Éppúgy a 98C7K-t is 40%-kal a piaci ára alatt hoztam ki, 3 helyett 5 év garanciával, ami sokat árnyalja a képet.

A véleményem bővebben a #38594-es kommentben olvasható. Számomra ez a TV OLED-szerű képet hoz, csak magasabb fényerővel, és az említett paneltechnológia hátulütői nélkül (beégés veszélye, fényerő ugrálása a képernyővédelem miatt, VRR flicker, PC-hez nem épp ideális pixelstruktúra, stb.).

Persze ehhez hozzáteszem, hogy én 99%-ban PC-hez fogom a TV-t használni, így a perspektívám is sajátos. Számomra fontos a magas képfrissítés (288Hz 1440p és 1080p mellett), a tény, hogy nem kell félni a beégéstől és nyugodtan lehet teljes képernyőn Google Sheets-t használni akár egész nap, illetve én a filmeket is PC-ről fogom indítani többnyire, most, hogy már a Windows 11 támogatja a Dolby Visiont (már egy 1080p BluRay forrás is jobb képet ad, mint egy Netflix stream, a 4K BluRay-ről már nem is beszélve).

A feketék egyébként gyakorlatilag tökéletesek voltak minőségi HDR tartalom esetében YouTube-ról, így szerintem a Netflixnek is rendben kell lennie (mindkettő tömöríti a képet). A képen minimális blooming látható a nő arca mellett, de ez a valóságban semennyire sem látszik, csak ennél jobban nem sikerült lefotóznom.

A C7K 75-ös méretben van. Ha arra gondoltál, a Telekomtól érdemes kihoznod, ott akár 200 ezer forint kedvezményt is kapsz rá az előfizetési konstrukció függvényében.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés