- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
-
classic B
senior tag
válasz
7Heads Drago #26697 üzenetére
Szerintem meg csak simán nem értetted amit írtam.
Segítek: nem a felbontás miatt. -
-
st6969
őstag
válasz
tigribigri #26682 üzenetére
Megrendeled a csomagot, 14 nap lejárta előtt lemondod. Csak nem kérik vissza a boxot...
-
Celtis
veterán
Érdekes dologot tapasztalok. A probléma a netflixen folyamatosan mikro-akadozó lejátszás C805 V098-on.
Kiválasztottam egy jelenetet, ahol jól látható az akadás. Akárhányszor visszajátszom, ugyanott megakad; ez eddig OK. Nálam alapból a DV sötét profil van kiválasztva. Ha átváltok DV világosra, akkor nem akad. -
blizzrd
senior tag
Sziasztok!
C805-nél mit kell beállítani, hogy a tv rendes kikapcsoláskor teljesen kikapcsolja a soundbar-t és ne csak némitsa? Előzö verzioval rendesen működött, és csak gyorskikapcsoláskor némitotta. A frissítés óta semmilyen beállitás nem változott, CEC bekapcsolva, szoval.... -
Lackó1984
tag
Vettem egy 75C745-öt.
Miért nem lehet teljes képernyőre rakni a videókat.
M4 Sport-ot akartam nézni TV böngészőből megnyitva, de hiába kattintgatok a jobb alsó sarokban lévő ikonra, nem történik semmi. A hang is mintha késne kicsit.
Ez ilyen Google TV-s baromság?
WebOS-on hiba nélkül működik a másik TV-n. -
scoobydoo76
tag
Sziasztok! Szeretnék érdeklődni, hogy egy 65c845-ös tvhez melyik Vhiktor féle kalibrácíót ajánlanátok? Lehet fizetős is. Előre is köszönöm a segítséget!!!
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
tigribigri #26679 üzenetére
Én arra hivatkoztam, hgoy lassú a mostnai és sokszor fagy, használják ők otthon
-
jesszjessz
tag
Én az új telekomos android boxokról jót még nem hallottam, örülök is, hogy nem cseréltem le a kb 5 éves boxot az újra. Ez 5 év alatt emlékeim szerint egyszer sem fagyott le, nem akadt be, semmi. Bekapcsolom és megyen.
Nem rég lett mellé kötve T net is, mikor lett véve a C3 és még a telekomos pali is mondta, hogy inkább ne váltsunk újra, mert csak a baj van vele.
Egyébként telekom oldalán live chaten segítőkészek, ha valaki újat akar, ott érdeklődjön róla.
-
classic B
senior tag
válasz
Celtis #26651 üzenetére
Ez durva. Milyen képbeállításon jön így elő, mert még nálam sem ennyire gáz a helyzet. A local dimming is egyértelműen rosszabb lett, tesztvideókon jól kijön.
Amúgy nekem nincs kábeltévém, így se 480p-t, se focit nem nézek rajta, de 1080p-től felfelé vannak random lagok (nem stream), meg valahogy az emberek arca sem igazi. A laptopom képernyőjén (IPS, 1080p) szebb a kép, mint a tévén, pedig nem valami csúcs kijelző ez sem.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
tigribigri #26666 üzenetére
Melyik?
Mert akkor én ma kérek is. -
tigribigri
tag
válasz
pictigjis #26659 üzenetére
Lehet, hogy bölcsen teszed, hogy maradsz a stabil régi boxnál...
Egyébként androidosból is már kétféle van. A régebbi ami Vhiktor fotóján szerepel ( nekem is az van), és egy újabb amit mostanában reklámoznak, ami állítólag már stabilabb, gyorsabb. Én nem tudom, hogy tényleg jobb-e, de szívesen kipróbálnám, mert a mostaninál nem nagyon lehet szarabb -
Celtis
veterán
-
Swami
senior tag
Ez még a régi box lehet? (6 éves, ha minden igaz.) Ha igen, milyen indokkal kérhetek újat szerintetek? És miben jobb az újabb? Köszi!
[kép] -
pictigjis
őstag
válasz
tigribigri #26657 üzenetére
én nem merek ilyen új androidos boxot kérni, mert a mostani régi igaz, hogy csak 1080i-t tud, viszont egy pillanat alatt vált csatornát fél-1 mp helyett. nem ér annyit az eleve szar tévés képminőség, hogy ezt (mármint az azonnali csatornaváltás élményét) feláldozzuk
-
Swami
senior tag
válasz
Celtis #26651 üzenetére
Én belenéztem a 3 test problémába, de semmilyen anomáliát nem fedeztem fel. A sorozatot már láttam, az emlékeimhez képest sincs különbség. Youtube-nál meg egyéb feliratnál sincsen blooming.
Mondjuk nálam ki van kapcsolva minden képjavító funkció.
Persze nekem is van bajom az új firmware-rel, de más jellegű. -
Imi1981
veterán
válasz
Stealth #26655 üzenetére
De éppen nem 480p -ről írtunk itt többen hanem tv adásokról ami 1080i a legtöbb. Én csak m4 sporton( HD) nézem az f1-et és ott tapasztalom azokat amit írtam. De mozgásjavítás teljes kikapcsolása tv adásoknál megoldja a problémát úgyhogy végülis nem olyan gáz a helyzet.
-
Stealth
senior tag
válasz
Celtis #26651 üzenetére
Nem azt állítom, hogy nincs hiba. Csak azt mondom, hogy nálam jó, vagy egyszerűen nem tudom mit kell nézni, nekem nem feltűnő stb.
Egyébként én nem várom azt egy 4K tv-től, hogy a 480p ugyan úgy nézzen ki mint egy 4K.
Most jutottam hozzá a Derrickhez, 480p. Olyan, amilyen, nekem jó. Retro fíling.
Nem, Netflix HD csomagom van csak. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
tigribigri #26652 üzenetére
Lehet hogy már az ujjad van? Az sem gyors, fagyogat néha.
-
klaya86
senior tag
válasz
petikeke #26642 üzenetére
Mert nincs kedvem 50 gigás 4k-t letöltögetni 🤣. De nyilván, full HD, ha az sem tetszik akkor 4k lesz. Egyébként az úgy utólag jutott eszembe, hogy én kb 1 méterről néztem próba közben a tévét. Az nagyon kevés. És hát itthon nem 1 méterről fogom, hanem kb 2.5-3. Egyébként attól nem tartok, hogy fos lesz akár már full hdban. Inkább az itt olvasott kép hibák, szoftver mókolások aggasztanak. De majd kiderül, ha megérkezik. Igen, a hangja nem egy nagy eresztés, de sima tv nézésre oké. Minden másra ott lesz az Edifier R1700bt.
-
Imi1981
veterán
válasz
7Heads Drago #26646 üzenetére
Két csúszka nullán van azért jó ! A dinamikus gyorsítást nem próbáltam. Csinál az valamit egyáltalán?
-
Swami
senior tag
válasz
madgie #26634 üzenetére
Ez egyébként így van.
Egyszer a személyzet egyik tagja mondta nekem:
"Séf, te nagyon jól főzöl, de valami mégiscsak hiányzik a kajákból!"
Mondanom sem kell, hogy bosszantott, hiszen szívvel-lélekkel, meg farm-to-table, meg comfort food, stb. Elmeséltem egy haveromnak, aki nemes egyszerűséggel azt mondta, hogy "hát b@sszál bele vegetát".
Vettem is egy kis zacskóval és legközelebb a személyzeti pörköltbe bele is suhantottam egy kanállal. Volt nagy ováció és vastaps és azonnali hatállyal tiszteletbeli Michelin csillagot kaptam, mindjárt hármat. 😄
Na attól a naptól kezdve nem főzök a személyzetnek. Ha vegetát akarnak, adja meg nekik más.
Szóval mondhatjuk, hogy a túlszaturált dinamikus mód az átlagnéző vegetája. 😄 -
7Heads Drago
veterán
válasz
7Heads Drago #26643 üzenetére
A két csúszka viszont nullán van.
-
petikeke
tag
válasz
klaya86 #26607 üzenetére
Nekem több mint fél éve van meg egy 55 C645 és baromi elégedett vagyok vele. Néha a plex kifagy és újraindul, illetve a disney-n a DV tartalom időnként akad, de más problémám nincs. A képe több mint megfelelő ennyi pénzért, a hangja alsó közép. De én nem vártam tőle sokat. Én tudom ajánlani aki nem akar drága tv-t venni.
Mindenki azt néz amit akar, de 65 colon miért akarsz 720p-t nézni? Azért 4K, hogy azt nézz. A 4K adás szép rajta, nincs gond vele. 46' és 65' col között óriási méret különbség van, a TCL-nek amúgy se erőssége a felskálázás, de így még jobban kijön.
-
Imi1981
veterán
válasz
Stealth #26638 üzenetére
Nekem amúgy nincs bajom a képminőséggel letöltött anyagoknál és streamingen. Tv adásoknál tényleg kicsit gyengébb mint volt v1-en és ott nem volt gond a szellemképesedéssel ahogy én használtam a mozgásjavítást 4/4-en. Itt V098-on meg oldalirányú mozgásnál tényleg szellemképesedés van ( logón nagyon észrevenni de máshol is). Én ettől függetlenül nem bántam meg, hogy ezt a tévét vettem mert amúgy szép képe van szebb mint az előző samsung h6400 -nak volt. Az se volt rossz amúgy csak gyenge volt a feketéje és sötét jelenetekben nagyon nem tetszett.
-
Imi1981
veterán
válasz
pictigjis #26635 üzenetére
Igen utána gondoltam, hogy csak úgy lehet v062 és utána v1. Éjjel le is töltöttem a V062 img-t. Hát most annyit nincs kedvem szarakodni úgyhogy egyelőre marad így. Amúgy nem felesleges ha jobb kép kell ( és más hibák mert ez unalmas már 😄) csak azért ez sok idő ami nekem most nincs. Talán hétvégén de nem tudom lesz e kedvem órákig ezt csinálni.
Stealth
Ha ki van kapcsolva a mozgásjavítás akkor nincs olyan probléma. Csak tv adásoknál jön elő és bekapcsolt mozgásjavítással V098-on. -
pictigjis
őstag
válasz
Imi1981 #26633 üzenetére
termeszetesen nincs img teszt fw-rol, meg a mindenki altal visszasirt v028-rol sincs... a 098 buildje a v5-tel egyezik meg, igy meglepne, ha v1-et igy vissza lehetne rakni
elobb egy korabbi verziot (v062 img) kell visszatenned, arra fog felmenni a v1, de ez total felesleges erolkodes szvsz
-
madgie
titán
válasz
7Heads Drago #26631 üzenetére
A lehető legjobb kép és hang erősen szubjektív, úgy értem otthonra se stúdiómonitor sztereó hangszórót vesz az emberek nagy része, kell a "manír", kell, hogy színezzen, torzítson, varázsoljon valamit a kütyü, ha képről, ha hangról van szó. Az első Avatar óta esett ez le igazán nekem, annak idején még kalibrált plazmám volt, az összes ismerős ki volt akadva, milyen fakó és élettelen a képe, "bezzegotthon!". Átnyomtam kíváncsiságból egyszer valami bazári alapmódba (gamer vagy hasonló), egyből jött a hű, meg a há, milyen színes, milyen kék, milyen éles, hát nem látod, hogy ez a jó?
-
Imi1981
veterán
Én most próbáltam frissíteni v999 -re ami látszólag el is indult de kis idő múlva ki írta, hogy hiba és mrgszakadt a frissítés! Újraindúlt a tévé és maradt v098 -on. Szerintem nálad is ez volt. Úgylátszik nem engedi felrakni a v1-et 😕.
Valaki esetleg nem tud linkelni v1 img vagy pkg firmware-t?
-
Öcsielvtárs
aktív tag
Igaz, hogy csak egy 55C645, de most néztem meg a Prime Videon a Fallout sorozat első részét, DoVi, hibàtlan. Most az M4-en megy a Liverpool meccs, HD, hibàtlan. (semmi szellemkép, stb.) És csak ezért, de belenéztem a Viasat6-on az Észbontókba, SD minőség, na, az gatya... Most akkor nem jó a TV, mert nem szereti a 480p felbontást? Ugyan már!
-
Swenk
aktív tag
Ez mit jelent?
.pkg 062 telepítés után, ota 098 majd ota 1v999 utána menüből visszaállítás.
Eredmény SZERINTEM, jobb kép. De megnéztem a menüben a termékinformációt, ezt mutatja:
V8-T653T01-LF1V098.000861?????
Ez így jó? -
classic B
senior tag
válasz
7Heads Drago #26622 üzenetére
Érdekelne hogy melyik tv gyártónál van ez szerinted beállítva gyárilag?
Mindegyiknél így van. A standard vagy szabvány képmódban be van kapcsolva a képjavítók 80%-a legalább.
-
Swenk
aktív tag
válasz
7Heads Drago #26622 üzenetére
Például Lg 65nano 763 qa, az igaz, hogy szürke a feketéje, és kisebb a fényereje /ezért cseréltem le, én hülye/ de jók voltak a színei, és nem szaladgáltak szellemfejű focisták a BL meccsen, túlvezérelt, kiégő , fehér mezben, a bíró rikító sárgában, kifestett, részlet nélküli arccal.Ez volt a SZABVÁNY beállítás. Igaz is,ha bugos a mobil, nézhetek szar képet is.....Bár nálam pl az S21 egyáltalán nem bugos, legalábbis az alap működését nem zavarja.
"Érdekelne hogy melyik tv gyártónál van ez szerinted beállítva gyárilag?" Ezek szerint a gyári beállítás azért gyári, hogy használhatatlan legyen?
Muszáj a könyvelő hölgynek képezni magát, utána olvasni, megtanulni a szükséges ismeretek, és aztán hozzáfogni a BEÁLLÍTÁS-Hoz, ha -nem is csúcs szuper, de legalább normális képet nézhessen a pénzéért. -
7Heads Drago
veterán
Érdekelne hogy melyik tv gyártónál van ez szerinted beállítva gyárilag?
És ha jól megnézed az okostelefonos topikokat a legtöbb update rájuk a javítások melett egy rakás bug-ot is hozz rá. Kérdem én akkor miért vársz mást egy droidos rendszerű tv-től? De újjaban még az ios-is teli van bug-okkal. -
gycs02
tag
Egy kis infó az új fw után.
Az alapbeállításaim megmaradtak, pl.mozi mód, áruházi mód kikapcsolva. D atmos nekem van a menüben,hogy rzt ki is adjs, nem tudom, nincs hozzá megfelelő erősítőm. A hang kimenet autón van, eddig az erősítő felismerte a rá érkező tartalmat, most csak akkor, ha kiválasztom melyik kimenetet használom. Az SD szerintem xarabb lett. A többivel meg vagyok elégedve, lehet változott, én nem vettem észre. Viszont ez az elszíneződés nálam is előjön néha. Tegnap nosztalgiáztam egy kicsit.Duna TV, Falfúró nézése közben párszor előjött, egy rózsaszínesebb képvilág. Legfeltűnőbb a logó volt, fehér helyett szép rózsaszín.
Kiváncsian várom a fejleményeket. Jól jönne DG engedélyezése. -
ricsik
őstag
Nem mérte le véletlenül valaki, hogy mennyit fogyaszt a tv normál kikapcsolás esetén és akkor, ha be van kapcsolva a gyors bekapcsolás, de a tv így van kikapcsolva?
65C835, de más típus / méret is érdekes lehet. -
66zio
aktív tag
Sajnos én is belefutottam a frissítéses problémákba egy C735-el.
Youtubeon szaggat a videó néha, olyan mintha leesne az FPS pont annyira ami már észlelhető és zavaró, aztán elmúlik, visszajön. 4K-s videónál túlszaturált lesz a kép.
Régebben is volt ilyen? Milyen gyorsan várható javítás? Vagy valahogy vissza kell hekkelni egy régebbi verziót? -
Reinu
tag
-
klaya86
senior tag
válasz
st6969 #26606 üzenetére
Ez több, mint szomorú. Azt hittem végre megtaláltam a 65c645el azt, amit keresek, de ez így akkor gáz. Most toljak mindent 4k-ba, mert a tv képtelen normálisan megjeleníteni a dolgokat? Jelenleg 720pbe nézem a filmeket, 50 colon. Teljesen rendben van,de ahogy írta fent,a 200 ezres 65 ös samsung is frankón tolta a 720p-t. Valahogy azt érzem, hogy amit nyernék kepminőségben a TCL-el, annak többszörösét buknám a szoftveres oldalon. Tökömnek sincs kedve szoftvereket telepítgetni, hátha valamelyik majd oké lesz.
-
st6969
őstag
válasz
klaya86 #26602 üzenetére
"Ennyire fos a felskálázás a TCL - en? "
Valószínűleg igen.
Ugyanezt tapasztaltam egy közel 10 éves Samsung F6400 után. Én betudtam annak, hogy 65" vs. 46", ekkora növekedésnél xarabb az SD és a HD kép is 3,5m-ről. De valahogy a mai napig nem azt érzem, hogy ez csak a méret miatt van...
Talán a v098 fw ezen kicsit mintha segített volna (?) -
SierraFox
tag
Végigolvastam a topicot és le is mondtam a C645 rendelésemet. Nem akarok belefutni valami zavaró szoftveres hibába amit majd egyszer talán javítanak...vagy nem...
-
klaya86
senior tag
Hali. Megnéztem ma a egy 65C645-öt. Direkt vittem 4k vagy full HD filmet vittem tesztre, hanem HD és egy sd. Nos a jelenlegi 50es samsungomon teljesen oké mind a kettő. Viszont a tcl-en az sd hulladék volt (oké nagyobb méret) de a HD tól sem estem hanyatt. A színek rendben voltak de a kép minősége, hát... Mellette volt egy szintén 65ös samsung 200k ért. Jóval gyengébb képminőség. De az itthonihoz hasonlóan tök korrekt volt még az sd minőség is, a HD meg abszolút. Kérdésem. Ez mitől lehet? Ennyire fos a felskálázás a TCL - en?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest