Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikrofon
veterán
válasz Solymi81 #20368 üzenetére
"...kezdem el megnézni, hogy filmeknél milyen."
Ez maradjon is így mert nagyon jó készüléket vettél. De a tesztábra és tesztvideó nézegetők ennek is meg látják a hibáját. Olyat is ami film nézés közben nem jön elő.Ha pedig filmezésre használod és nem tesztelésre, akkor hidd el a miniLED is tökéletes lenne, bevilágítás ide- vagy óda, mivel a mellette lévő nagyon világos képrészlet miatt nem veszed észre, csak ha direkt ezt nézed és keresed.... C825; C835 vagy a c845 mind nagyon jó képet adnak filmezéshez. Jobbat mint a C7xx széria...
"...veszek egy rendes OLED-et vagy Miniledet 2-3 év múlva."
Azért erre kíváncsi vagyok: mit nevezel rendes miniLED-nek? -
adrian14
tag
válasz Solymi81 #20554 üzenetére
Én ugyanezt a szériát vettem 75ösben. Második bekapcsolás után panelhibás lett. Nem javítják, kaptam cseregaris papírt. Most voltam az Euronicsben és megkérdezték, hogy tuti TCL-t akarok? Nincsenek jó tapasztalataik velük. Még egyszer bepróbálom, ha ez is rossz lesz veszek mást…
-
szkutyi
addikt
válasz Solymi81 #20635 üzenetére
Na várj!
1. A kép módokat nem te állítod hanem a tartalomhoz állítja be a tv! A tv adás sdr... A filmek pedig lehetnek sdr, hdr, hlg és dolby vision..ha egy film hdr, akkor a tv hdr módba vált elinditaskor.
2. A gammát nem állíthatjuk csak úgy mert egy film sötét...lehet az anyag direkt olyan, vagy szar a realse amit letoltottél.
3. Most hogy már tudod hogy hogyan vált képmódot, indits el egy sdr tartalmát és állítsd be a kepmodot úgy ahogy Vhiktor mutatja azt a youtubon..aztán ugyan ezt tedd hdr esetében és dolby vision esetében.
4. Ha annyira sötét egy dolby vision tartalom akkor tedd át dolby vision vilagosra...az tol rajta egy kicsit. -
Vhiktor
veterán
válasz Solymi81 #20821 üzenetére
Nem akarlak elkeseriteni, de azzal a beállítással elveszted a kontraszt arány hatalmas részét amire a tv-d képes lenne.
Arról nem is beszélve hogy túlszaturáltak lesznek a színek, ezek a beállítások amiket megosztottak csak pc monitorkent való használatához jó, ott is csak akkor ha van mellette egy icc profil Windowsban.
Hdrhez meg egyenesen használhatatlan, mert ezek a beállítások csak sdr esetén alkalmazható, hdrhez és dvhez teljesen más kell.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz Solymi81 #20832 üzenetére
C835 illetve 735 videóm. Local dimminget tedd magasra vagy közepesre, különben nincs értelme local dimminges tvt venni. Ahogy látod a fent említett 2 videomban a beállítások 99%- a megegyezik. Hdr esetén a tone mappingel játszhatsz.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz Solymi81 #20834 üzenetére
Fejlesztői részbe biztos nem másztak bele. Csak reseteld a képmódot.
-
boborján2
aktív tag
válasz Solymi81 #20877 üzenetére
Egymás mellett még én sem láttam, de amit áruházban néztem 845-öt , demo videoval ,annak brutál feketéje és fényereje volt.
Nem tudom mennyire lehet igaz rá az az állítás ,hogy én pl. észre nem venném hogy az a fekete nem is olyan fekete, csak élvezném a filmeket, Vhiktor meg meglátná és kinevetne ,hogy ez milyen sz@r.
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
Vhiktor
veterán
Nincs rá lehetőség.
Ph-s beállításon nincs mit tesztelni, az használhatatlan. Az csakis pc monitorként való használathoz van icc profillal és csak sdr tartalomhoz. Icc profil nélkül használhatatlan. Így filmekhez és semmi máshoz sem jó.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
Rettentően látványos, nem kis különbségről van szó, legalábbis az 55 col esetében.
-
mrmft
senior tag
válasz Solymi81 #21030 üzenetére
Ez akkor a C805 plattformal megegyezo, azaz az FW is. Anno kerestem de nem talatam ra letoltheto verziot, csak a TV tudja frissiteni sajat magat a jelenlegi ismereteim szerint.
Changelog nemigen van, volt es nem is nagyon lesz, szerintem.
Eleve mozi mododt hasznalok mindenhol. DV-nal pedig a sotetet. -
Imi1981
veterán
válasz Solymi81 #21164 üzenetére
Órákat fogok eltölteni vele! Addig állítgatom míg olyan nem lesz ami tetszik. Nagyon el tudok lenni ilyen dolgokkal. Képes vagyok szabit kivenni mert mindenképp én akarom átvenni és utána rögtön rakom össze és állítom be. Remélem nem kell péntekig várni rá. Emag nem szokott villám gyors lenni szállításban.
Google tv rendszerét használod? Nem fagy? Nem akartam használni mert van Apple-TV 4k 2021 boxom de lehet mégis teszek vele egy próbát.
[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
válasz Solymi81 #21213 üzenetére
Beállítások /rendszer /áramellátás /gyorsindítás. Én most bekapcsoltam azt majd meglátom.
A gyári mozi beállítás nem rossz csak egy kicsit túl meleg a színhőmérsékletet ( legalábbis nekem) . Visszább veszem hármasra akkor jó. Ezt most sdr-en néztem. Viszont a 48 col után az 55 col kb 5 perc se volt megszokni. Olyan mintha nem is lenne nagyobb.
-
Imi1981
veterán
válasz Solymi81 #21240 üzenetére
Igen biztos! Egyből észreveszem és képhibákat is okoz néha mozgasnál. Pedig amúgy tök jó úgy a kép ( színek, fények, kontraszt) de a szappanoperás mozgás idegesítő. Hiába rakom mozi módba előtte ha indítok egy Dolby vision videót akkor bekapcsol a Dolby vision mód és arra már nem érvényesek azok a beállítások! Így inkább a Dolby vision fényes módot használom és itt több mindent enged állítani. De a Dolby vision IQ módban nagyon tetszik a kép és nagyon kár hogy nem lehet a mozgásjavítást finomhangolni.
-
Vhiktor
veterán
válasz Solymi81 #21390 üzenetére
A c845 problémáit én is leirtam párszor. Van jó pár. De azt a videot én nem tartom hitelesnek, akármit mind a készítője, az alapján én biztos nem döntenék. Inkább megnézni személyesen.
835nél is volt olyan fw amiben nem mukodott a local dimming, így egy sima va paneles tvkent működött. Ha ebbe futott bele a srác akkor érhető. De ott bugos fw okozta.
Láttam több 845-t, osszessegeben a 835nek sokkal dinamikusabb, kontrasztosabb képe van, úgy néz ki 845 esetében a fényerő drasztikus növelése sok más minden kárára ment. Lehet nem mindegyik c845 ugyanolyan, mert pl amit legutóbb láttam 55 colosat, az egyenesen vonzalmat volt egy 65 colos vagy 75 után.Sajnos nem láttam még 745t vagy 805t, így nem tudom azok milyenek, de video alapján nem dontenek.
-
Vhiktor
veterán
válasz Solymi81 #21394 üzenetére
Hány colosak voltak?
-
Imi1981
veterán
válasz Solymi81 #21944 üzenetére
Tegnap próbáltam természetesen de semmi változás. Leginkább a fekete sáv sötétítés érdekelne mert hdr10 és dv filmeknél jóval világosabb a fekete sáv alul és felül és rontja az élményt. De a többi funkció is működjön már ha van. Ez így nagyon nem oké, hogy kb 6 képbeállításhoz tartozó funkció egyszerűen nem működik! Rohadtul idegesítő és egyben nevetséges is, hogy ennyi és ekkora bugok vannak egy új tévé szoftverében.
Neked se működnek ezek : élesség állítás, képzaj csökkentő funkciók, fekete sáv sötétítés, dinamikus fényerő? Az élesség állítás és a fekete sáv sötétítés érdekelne leginkább.
[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
válasz Solymi81 #21959 üzenetére
Nekem is szép amúgy a DV csak az alsó és felső fekete sáv világít kicsit . Sdr-nél sokkal feketébb ( ott se kapcsolja le a ledeket a local dimming de sokkal sötétebbek a fekete sávok).
Az élesség állítást úgy tudod ellenőrizni lejátszás közben ha állítod az élességet nulláról százra. Kéne látni egyértelműen a különbséget. 100 -on már nagyon túléllesített kéne legyen.
A fekete sáv sötétítés ( ha tényleg azt csinálja) meg ki be kapcsolod lejátszás közben és nézed, hogy sötétít e a fekete sávokon alul felül ( olyan filmnél aminél van). Ennyi -
rebb
tag
válasz Solymi81 #22108 üzenetére
Nem rugózok rajta, csak leírtam a tapasztalatom.
Amúgy, ebben a történetben többen is hibáztak, mert a futár kinyomtatott papírján a telefonszám egy karakterrel kevesebbet tartalmazott.
Azért ezt illene észrevenni a futárnak, amikor hívni akarja.
Ráadásul egymásután kétszer is.
Mire harmadjára "szerencsémre" egy olyan futár hozta, aki úgy gondolta, csak nem lehet ez egy "vicces rendelés", mert a számlán 0Ft szerepel, tehát valaki ezt előre kifizette, így csak kihozta a címemre, ahol láss csodát át is vettem.
Így bebizonyosodott a cégnek, mégiscsak létezem
Jeleztem nekik a történetet emailben , megköszönték.Szurkolok nekik! vagyis mindenki másnak, aki kapcsolatba kerül velük ügyfélként.
-
Imi1981
veterán
válasz Solymi81 #23464 üzenetére
Nem azt mondom, hogy nincs szép képe mert szép a képe hanem, hogy az sdr anyagok 70 %- ban jobban tetszenek mint a dv és hdr ( ugyan azok filmek esetén). Persze ahogy szkutyi is írta lehet a régebbi filmek miatt mert ezeken mokólt hdr és dv van. Én meg sok régebbi filmet nézek mert azokat szeretem.
[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
válasz Solymi81 #23611 üzenetére
Majd észreveszed. Sokszor nem azon a képmódon van a tévé mikor bekapcsolod mint ahol hagytad ( ez főleg gyorsindítás funkciót használva jött elő) ! Vagy nézel Dolby vision filmet és mikor leállítod az sdr képmód dinamikuson van mikor nem ott volt előtte. Meg ilyen kis apró idegesítő hibák. De mint írtam gyári alapra állítás sokat megoldott! Csak a Dolby vision film leállítása után néha dinamikus képmódon van maradt meg de nem sűrűn csinálja.
[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
válasz Solymi81 #24556 üzenetére
Mozi képmódban. Elindítok egy Dolby vision filmet majd leállítom és már dinamikus képmódon van! Kipróbáltam, hogy hdr javítás képmódban vagyok és indítok egy dolby vision filmet majd leállítom és hdr javítás képmódban marad. Úgylátszik a mozi képmódot nem szereti. Ez volt V062 firmware esetén is de utána a teljes gyári alapra állítás után rendbe jött. Majd most is alapra állítom valamikor csak ahhoz erőt kell gyűjteni 😄.
-
Imi1981
veterán
válasz Solymi81 #24571 üzenetére
Már nálam is helyrejött magától pedig még nem csináltam gyári alapra állítást. Már rendesen működik minden.
Amit tutira észrevenni ezzel a v999 ( vagy M999) firmware-al kapcsolatban, hogy dovi és hdr10 esetén sokkal sötétebb a alsó és felső fekete sáv! Ez előző firmwareken elég zavaró volt, hogy világos szürke volt kb sötét jelenetekben. Ennek nagyon örülök. A másik, hogy dolby vision IQ alatt lehet állítani a mozgásjavítás erősségén így már nem lesz szappanopera effektus. Dv alatt a precíziós részlet ( vagy valami ilyesmi a neve) is nagyon hasznos! Ez a frissítés kifejezetten jó lett. Szerintem nem is frissítek tovább. -
Imi1981
veterán
válasz Solymi81 #25161 üzenetére
V1 -et is használtad? Itt az sdr és hdr fényerő beállítások ugyan azok ( hdr esetén nem vált 100 % fényerőre) ez az egy problémám van vele. Bár őszintén nagyon ritkán nézek hdr filmet de azért jobb lenne ha rendesen működne. V2 vagy v3-on ezt javították?
Bár nem szívesen variálnék most mert v1-en nagyon tetszik a kép főleg a jobb fekete miatt.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óra topik
- Elektromos autók - motorok
- EAFC 25
- Call of Duty: Black Ops 6
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OLED TV topic
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest