- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Till@
aktív tag
válasz
st6969 #27489 üzenetére
Chansort-tal csináltam, mentés megvan. Visszatöltöm ha kell, de ezen lehetne mit csiszolni nekik.Én már annak is örülnék ha a vodafone-os sorrend jönne (meg van szokva), nem pedig abc.
Másik.
Keresgéltem itt is 805-höz való beállításokat, de nem igazán találtam.
Erre van valami bevált setup ? -
cd930
senior tag
válasz
st6969 #27489 üzenetére
Ez nekem is előfordul a C835-ön, hogy 1-1 csatorna eltűnik (pontosabban elmászik egészen máshova). Ilyenkor inkább újrahangolom, néha jönnek be új csatornák is.
Mondjuk macera, hogy át kell állítani az országot lengyelre vagy németre, hogy ne agyament sorrendben hangolja be. Nem tudom, hogy csak a Digi miatt vagy más oka van. -
st6969
őstag
válasz
TheMartin03 #27491 üzenetére
Samsungnál ugyanez volt. Talán még rosszabb is. Nem csak a TCL csinálja.
Amúgy nálunk (volt UPC) Vodafone van.Hányan lehetnek, akiknek még csak fogalma sincs arról, hogy egyáltalán van lehetőség csatornalistát szerkeszteni (Joli néni pl., ahol a legközelebbi rokon, aki hallott már internetről, 2000km-re dolgozik).
Nekik úgy kezdődik a sorszám, hogy 1 MTV, 2 MTV HD, ...stb. Náluk "nincs gond" a szerkesztéssel, fejből tudják, hogy a Muzsika tv a 128-ason van.
-
st6969
őstag
Szia!
Hogy csináltad, kézzel vagy chansort-tal?
Mert a szolgáltatói random átrendezésre nem igazán van ráhatásod. Én chansorttal szoktam csinálni, elmentem, és ha átrendeződik, 5 másodperc alatt visszatöltöm
Olyan előfordul, hogy bizonyos csatornák konkrétan eltűnnek (pl. a 6-os...Ahogy kapcsolgatom, 5-ös után 7-es jön, akármit csinálok). Az okára nem jöttem még rá, ilyenkor ismét rátöltöm a mentett listát, és jó lesz. -
Till@
aktív tag
Sziasztok !
Megjött az 55C805-öm, f@sza.
Sikerült tákolnom egy csatornalistát és szeretném ha ez nem rendeződne át.Hogy lehet ezt a listát fixálni a tv-n? -
válasz
Imi1981 #27484 üzenetére
Jaj értem, de nekem dv lejátszása után, vissza áll Mozi módra egyébként. Továbbá rosszul írtam, dv-t fényes módban használom, nem sötét, és marad is azon. Csak arra írtam, nem
minden esetben hibás a V028. Bár hozzà teszem , csak boxal filmeket nézek rajta, semmi másra nem használom. De semmi hibát nem veszek észre , sem képileg sem működésileg🙏 -
marilllyo
veterán
Sziasztok!
C835-ön V599-em van fenn. Van valami újabb soft, amire érdemes lecserélni, vagy hagyjam ezt. Láttam itt valami 604-et vagy 603-at?! -
Imi1981
veterán
válasz
Stealth #27481 üzenetére
Tényleg az is volt. Nem tudom igazából de valamelyik szerintem jönni fog. A v098 miatt gondolom ezt mert az is megérkezett ota-n csak jóval később mint telegrammon. De majd meglátjuk.
lajosx
Én pont fordítva írtam! Dv lejátszás után mikor leállítom a lejátszást nem az előzőleg használt mozi képmódra vált vissza ( sdr képmódra) hanem dinamikus képmódra. Ez V028 -on kívül mindegyik firmware csinálta amit használtam! Ja meg a dv sötét módban indul legtöbbször pedig én a dv világos módot használom. Ez nem mindegyik fw csinálta de elég sok. V101 és a v121 is így tesz. -
hargitomi
tag
Emag nem tudta megjavíttatni a TCL65C735-ömet (zöld csík jelent meg 1 év használat után...), így pénzvisszatérítés és váltok 65C745-re (mert egyébként bejött)
Euronicsnál jelenleg 270k. Reméljük ő nem adja meg magát 1 év után...
-
Imi1981
veterán
Nem tudom miben különbözik. Nem teszt verzió. Tegnap feldobta értesítésben a Tekegram és beraktam ide. Amúgy szerintem v101-től felfelé már egész jó fw-k vannak. No persze a V121-en is megvan az a hiba ( ezt valahogy nem tudják megszüntetni), hogy DV lejátszás után nem az utoljára használt mozi képmódra vált vissza hanem dinamikus képmódra. Amit még észrevettem a V121-en meg az előző jópár fw-n is, hogy az 50 Hz-es anyagoknál nagyon jelentkezik a szappanoperás hatás! Ez a mozgásjavítás tényleg már csak maximum 2-es álláson jó de lehet inkább 1-es. Vagy kikapcsolva. Ezt a Samsungom valahogy jobban csinálta.
nicu71
Valószínűleg ez szerintem. Bár nem vagyok biztos benne de nem teszt firmware és ota frissítés. Csak majd kb 1 hónap múlva jön tévére automatikusan szerintem a V098-ból kiindulva. -
Imi1981
veterán
New TCL T653T01 platform Google TV Update available in V127.
TV models ....98P745/ P755
C745X2/ C755
C805/ C845X2/ C855
C955/ X955
Full models list
V8-T653T01-LF1V127.000970V127 OTA
build date= Apr 21, 2024
build= 1713667255
security_patch= 2024-02-05
gmsversion= Android_12_GTV_S
product.build.fingerprint= TCL/G08_4K_GB/G08:12/STT2.221228.001/AS17:user/release-keys
revision= 000970
OTA size= 1.87 GB -
Lackó1984
tag
válasz
kenicsab #27473 üzenetére
Én feltettem az előbb, V101-et váltottam le.
Az alsó és felső fekete sávok észrevehetően nem olyan mélyfeketék ezzel az M999 V9-el.
Viszont a mikroakadozások még inkább eltűntek. Csak azért nem írom, hogy megszűntek, mert keveset tudtam tesztelni.
De pár jelenetet megnéztem, ahol eddig volt akadozás, most pedig nincsen. -
Imi1981
veterán
válasz
kenicsab #27473 üzenetére
El van mentve a teszt firmware onedrive oldal [kép] de most használom a v121-et. Még sötétben nem is használtam így nem tudom van e olyan jó a fekete mint v8-on. A v8 képileg tetszett csak bluetooth fejhallgatót nem szerette ( v121 tökéletesen kezeli). Majd v12 vagy v14-et kipróbálom. 🙂
-
phoenix1989
őstag
oké azt hiszem sikerült. gép és tv kikapcs újra indít mindent tv re kapcsolt be onnan már müködött
-
boborján2
senior tag
válasz
phoenix1989 #27469 üzenetére
Valami beállítás gond lesz ott. Így látszólag a 3d tükrözött módban fut, a 2d meg csak a monitoron.
A tévén amit bekapcsoltál az elvileg a game mód. Az is lehet higy ott csak a 3d tartalom jelenik meg ilyen esetben. Bár ennyire már én sem tudom ,mert csak egy mezei xbox one s van rákötve. A gépben van egy 4060 de lusta vagyok odaköltöztetni hogy teszteljem.
-
phoenix1989
őstag
válasz
boborján2 #27468 üzenetére
nem , mind kettőn megy a játék de ha tálcára teszem csak a gépen mutatja. most valamit állítgattam a gépen (pedig ott nem nyomtam el semmit elötte) kezd vissza térni de csak bizonyos hz beállításával ad képet a tv is és a gép, azt még nem tudtam elérni hogy csak a tv adjon képet normálisan.
-
boborján2
senior tag
válasz
phoenix1989 #27467 üzenetére
Esetleg a pc nem feketeképet mutat szándékosan a 2. kijelzőn (tv) a játékot meg automatikusan ide teszi?
-
phoenix1989
őstag
kellene egy kis segítség. nyomkodtam a tv-t miközben a pcről át tettem a képet, minden jó is volt aztán rányomtam arra hogy Majstor igre és eltűnt a kép. csak akkor ad képet ha pc-n megnyitom a játékot akkor azt mutatja de ahogy tálcára teszem eltűnik. Ki kapcsoltam , automatikusra raktam stb de nem tudom visszahozni. mit kellene csinálni?
-
st6969
őstag
válasz
Vhiktor #27290 üzenetére
Kipróbáltam. SDR tartalomnál átváltottam valami másra, majd vissza mozira. Semmi sem változott
Tehát per pillanat az van, hogy bármit állítok SDR-ben, pont ugyanaz a beállítás van HDR10-ben is, és fordítva is igaz. Mintha nem mentené el a beállításokatNincs gyorsindítás bekapcsolva, konnektorból is kihúztam már...
V098 van rajta (kikapcsolt auto frissítés ellenére tette fel, mint ahogy másnak is).
Ez csak nálam ilyen, másnál megjavul képmód váltása után? -
Zoli35
csendes tag
Sziasztok!
Beszereztem a nappaliba 75c645 tv-t ps5 társaságában.
Ahogy feljebb írtam is.Két kérdésem lenn:
Mennyyire baj ha kikapcsolom a hdr funkciót?
(Valahogy szebbnek látom a képet hdr nélkűl) oled c3- nál a hálóban szép a hdr, de nyilván nem egy kategória.
Valaki tudna nekem ps5 illetve tv adásokhoz egy gyors beállítást?
Nincs sok időm 1-2hetet szarakodni vele. -
kenicsab
tag
válasz
Imi1981 #27455 üzenetére
A feltöltő ezt írta:
Ne hasonlítsa össze a V101-gyel (és az M999-cel), mivel a V101 „kérésre” verzió.
Hasonlítsa össze a következővel: V098.000861.Btw,
a dátumokat is megnézheti a Termékinformációk oldalon.
V101 (V098)..... minden dátum 2024 februárjától....
V121.....március vége
M999v8...április vége -
Imi1981
veterán
válasz
kenicsab #27434 üzenetére
Akkor most újabb mint a 101 vagy nem? V8 teszt verzió van fent de sajnos bluetooth fejhallgató csatlakozáskor befagy a tévé és nincs hang sehol. Lecsatlakozok majd vissza akkor jó lesz de ez így hibás akkor is. Most vagy vissza teszem a v101-et vagy ezt a v121-et. A számozás alapján a V121 az újabb de amit írtál az alapján már nem tudom.
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Használja valaki a v8 teszt firmware-t? Nála is ilyen [kép] gömbölyűek az ikonok? Mikor frissítettem v101-ről nem ilyen volt de csináltam egy gyári alapra állítást és ilyen lett.
-
Celtis
veterán
válasz
phoenix1989 #27450 üzenetére
A hdmi kábel nem szól bele az elérhető beállításokba.
-
rumkola
nagyúr
válasz
phoenix1989 #27447 üzenetére
.
-
phoenix1989
őstag
válasz
phoenix1989 #27449 üzenetére
na a hdmi kábelemre is az van írva hogy high speed hdmi ami [ez ] alapján csak 50Hz et tud szóval még örüljek hogy engedte beállítani a 60Hz et.
vagyis csak 30Hz ezen a kép arányon
-
mrmft
senior tag
válasz
phoenix1989 #27447 üzenetére
Lattam en is a dobozon es a VRR 144Hz-et is. Viszont a gyarto emberenek prezentaciojat is neztem anno, ott nativ frissitesnel 120Hz-volt az 50" melle irva. A 240Hz game accelator az SW-es mokolas, a 60Hz-es TV-te is ra van irva 120Hz-el. Lattunk mar ilyet toluk maskor is, hogy a 43-50" modellek gyengebbek voltak mint a nagyobbak. Ettol meg lehet, hogy 144Hz-et is tud. Mennyit tudsz elocsalogatni belole?
-
mrmft
senior tag
válasz
phoenix1989 #27445 üzenetére
Sehogy. Az 50"-on 120Hz-et tud. 55" felett tud 144Hz--et a C805.
-
kenicsab
tag
válasz
Zoli35 #27440 üzenetére
Szia!
Csak egy kis segítség:
internetes adatok alapján!
a Hisense 75a7kq 330e-től indul 350 cd/m2 a fényereje és normál led nem FALD-os,
1200:1 kontraszt
a Hisense 75e7kq 295e-től indul 300 cd/m2 a fényereje és normál led nem FALD-os
2000:1 kontraszt
mind kettő direkt ledes, azaz képernyő mögött helyezkednek el és ips kijelzőa Tcl 75c645 szintén 295e-től indul VA panel 6000:1 statikus kontraszt, direkt led,
450 cd/m2 a fényereje, nem FALD-osU.i: a TLC egy tv-s csatorna...
-
ssj81
aktív tag
válasz
phoenix1989 #27436 üzenetére
Game modban van a tv?
1920x1080-ban van a windows? -
Zoli35
csendes tag
Sziasztok.
Véleményetek esetleges tapasztalatokra lenne szükségem.
Nappaliba vennék egy 75colos tvt, ritkán ugyan de rá kötném a ps5-öt, ami most a hálóban van egy c3oled társaságában.
A limitem 300e ezért persze nincs nagy elvárásom.
Max amit szeretnék játszani a nappaliban egy kis last of us meg hasonló tehát nem lényeg a 120hz.
Két modelt néztem ki ebben az árban.
Tlc75c645
Hisense75a7kq
Mind kettő qled 4k 60hz.
Kérdés valaki használ ilyen tv-t?
Esetleg 300ig más ami jobb lehet ezeknél.
Válaszokat előre is köszönöm. -
boborján2
senior tag
válasz
phoenix1989 #27438 üzenetére
Google nélkül is biztosan ki merem jelenteni ,hogy nem.
-
boborján2
senior tag
válasz
phoenix1989 #27436 üzenetére
Milyen vga van a gépben?
-
phoenix1989
őstag
tcl 50c805
hogy lehet elérni a 144hz frissítést? pc re kötve csak 60hz et enged. -
LiteCross91
aktív tag
válasz
BreamHunter #27321 üzenetére
Nekem is csinálja, szintén digi.
LG tv n rendben van pedig. -
kenicsab
tag
válasz
Imi1981 #27431 üzenetére
Pl.:
MT9653 TV models:
- X955 - Alternative - X959, XMQLED98
- C955 - Alternative - C959, MQLED98 - Global version - C855 (2023)
- C855 (2024) - Alternative - C81B, C89B
- C845X2 - Alternative- C841X2, C843X2, C844X2, C849X2, MQLED87
- C805 - Alternative - C801, C802, C803, C804, C809, MQLED80, QM8B - Global version C755
- C745X2 - Alternative - QLED870, T8B
- 85C655 PRO - Alternative - C71B, C79B
- 98C655- Alternative - C61B, C69B
- 98P745 - Alternative - 98UHD870Pentonic 700
Kicsit megtévesztő verzió, mert régebbi az alverzió mint a v101 es, de végül is nem egy Óta Update ,,, !
-
peternac
tag
igen, ugyanígy vibrál/villog nekem is néha
én is a sötétebb részeknél vettem észre és statikus tartalomnál, pl. töltőképrnyő és menü (mint ahogy a linkelt videonál is írja)
lehet, hogy többször és máskor is vibrál, csak azt nem veszem észre
az idő mondjuk 95%-ban tuti jó, de tök jó lenne ha sosem vibrálna -
mrmft
senior tag
-
kenicsab
tag
Egy kis "news"
[v121_img] -
-
peternac
tag
válasz
jesszjessz #27394 üzenetére
huh, kicsit megnyugodtam, hogy nem a tv a gond
viszont egy-ket jateknal sokat segit(ene) valoban a 120Hz+VRR
pl. Dragons Dogma 2 folyamatosabbnak tunik erzetre (lehet h csak placebo), ill. a 40fps mod csak ilyenkor erheto el azon jatekokban, amik tamogatjak
amugy 4k+60Hz+VRR nem villog, csak 120Hz-nel -
Swenk
aktív tag
A TCL C805 akkor sem szereti a THD 7.1-et, ha nem ő játsza le, hanem egy külső player csatlakozik hdmi-vel, és neki csak át kéne ereszteni a rajta lógó, alkalmas avr-re?
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Parmezan77 #27417 üzenetére
Van benne valami.
De inkább a 720p és még kisebb felbontasu tartalmak fwlskalazasa szokott esetleg problémát okozni.
Én a 120 colon sem látom a pixelekt 160 cmrol nézve a FHD-t. -
nagymolnar
tag
Sziasztok!
Mi történt az Android TV-vel? Az appok kerek mezőbe kerültek és megjelent az összes app feloldva az eddigi talán 9-es korlátot. A TV szoftvere nem frissült v562 (típus: 65C935) Szerintem a Google play frissült le és abban lehetett valami változás. De ez így sokkal jobb
-
Stealth
senior tag
válasz
LiteCross91 #27418 üzenetére
Aha. Olvass vissza!
-
LiteCross91
aktív tag
65C805
Nektek is csinál olyat, hogy TV módban nem frissíti be, hogy éppen milyen műsor megy? Újraindítom a tv t akkor a guide szerint írja szépen mi megy, de ha véget ér a műsor nem vált tovább, mindig azon marad. A guide pedig jól mutatja. Régebben pedig jó volt.
Van ötletetek? TV app cache törlése megvolt, restart többször is. -
Parmezan77
junior tag
válasz
Vhiktor #27412 üzenetére
Szerintem azért ez a grafikon még ma is érdekes mivel hiába manapság a TV-k nagy töbsége 4k, a tartalmak még nagy részben nem igazodnak annyira hozzá és a legtöbbször ahol kijön a különbség a "budget" és a "premium" TV-k között az a felskálázás lesz.
Teljesen más élményt tud nyujtani egy tartalom ha "megfelelő" távolságról nézed. Ezért is írtam, hogy nem mindegy mit nézel. Túl közelről egy FHD rosznak, pixelesnek tünhet, míg távolabról élvezetessé válik. Egy jó minőségű 4k (pl bluray vagy REMUX és nem a lebutított streaming) viszont közelebbről sokkal imerzívebb mig távolabról nem veszed észre a különbségeket. (Szerintem ez lehet az egyik oka az olyan kommenteknek is, hogy jobban tetszik X film 1080-ban mint 4k-ban).
És persze nem utolsó sorban ott vannak a személyes preferenciák. Pl. én nagyon szeretem az IMAX-ot a moziban mert akkor ott úgy érzem, hogy benne vagyok a filmben míg a feleségemet zavarja, hogy nem látja be az egész képernyőt. De valjuk be öszintén, hogy sokszor az is dönt, hogy mi fér be / mi mutat jól (pl az én nappalimba 75" a max és hiába van a kanapé majdnem 5 méterre, nagyobb TV-t csak akkor tudnák betenni ha kidobnám a mostani bútorunkat)
Van a témában egy rövideb videó ha valakit érdekel és készült eről egy hosszabb tanulmány is: [link] -
válasz
Parmezan77 #27406 üzenetére
Ez egy tök jó grafikon, ha az a kérdés, hogy adott távolságból érzékeljük-e a műsor felbontásának részleteit?!
Azonban ha a felbontás nem szempont, mer' nekem 720p-2160p között már úgyis mindegy, akkor marad az a kérdés, hogy adott távolságból be tudom-e látni a képernyőt, azaz forgatnom kell-e a fejemet, hogy lássam a teljes műsort faltól-falig?!
Mivel rám az utóbbi érvényes, és 2-3m-ről szeretném élvezni, ezért 43" után már elkezdenék nézelődni a 75C645 irányába...
-
Parmezan77
junior tag
-
HF77
őstag
válasz
aha...ez tényleg jó
még szerencse hogy nem ez alapján választok tv méretet -
mrmft
senior tag
válasz
Csak akkor ha minden fuszalat latni akar amit nem biztos, hogy akar. Messzebbrol, kisebb FOV-al nekem elvezhetobb minden, mint bele ulni egy nagy kepernyobe, aztan forgatni a fejemet jelenetrol jelentre, hogy mit nezzek eppen mert mar olyan kozel vagyok, hogy nem latom be a kepernyo egeszet.
-
HF77
őstag
ha valóban 2.5 méterről nézitek akkor jó lehet még az 55' méret, de ha már 3 m vagy nagyobb a távolság, úgy mindenképp a 65-ös a nyerő!
(persze ez baromira egyén függő amúgy, én 58-as mérettel kezdtem, aztán 65'....de már szemezek a 75-ös mérettel..távolság picivel több mint 3m)
c805 az mini led, én azt venném!! -
Vhiktor
nagyúr
válasz
Peter.70 #27401 üzenetére
A set top box távját tudod használni a tv ki és be kapcsolására valamint hangerő állításra, ennyi. Ezen kívűl a tvt nem tudod vezérelni vele, a tv távját pedig egyáltlaán nem tudod használni a set top box vezérléséhez.
A teljes vezérlés egyedül csak LG tv-vel és a magic remoteal működik, akkor el lehet tenni a set top box távját a fiókba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10500T / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest