- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- eBay-es kütyük kis pénzért
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
Új hozzászólás Aktív témák
-
nicu71
addikt
válasz
Stealth #26789 üzenetére
Odakapcsoltam,bűnrossz meccs, és mintha látni véltem volna, szóval vsz reális problem,szinten Voda.😅
A szerviz update nálam se talàlt semmit.🙂
Viszont amit akartam meg kérdezni,ez a semmirevaló Gallery alkalmazás valamiért frissulni akar de nem telepíthető.Ez is a 98 óta. -
Stealth
senior tag
válasz
Celtis #26794 üzenetére
A liverpool - crystal palace meccset nem tudod leszedni magról? Nekem a 9,31 gigás van, neked elég lenne a sample-t leszedni és azon megnézni. Ez lenne mérvadó, ugyanis te felvetted a hibásat, persze, hogy rossz mindkét esetben.
Szerk: nem jó, csak 30 másodperc a sample és a meccs eleje... -
Imi1981
veterán
válasz
Celtis #26773 üzenetére
Bosszantóbb hibák vannak v098 -on és több az biztos. Ennyire én még nem láttam szellemképesnek csak csatorna logón. Ez durva. Persze én is kikapcsoltam a mozgásjavítást.
C745-ön durva különbség van fekete megjelenítésben V028 -hoz képest. Sokkal jobb V098-on ( már v1 v999 -től is jobb volt) csak mellette meg nagyon sok hiba jött. V1-en jóval kevesebb hibát vettem észre pedig teszt firmware.Szerintem c805-ön nincs ekkora ( vagy lehet egyáltalán nincs) különbség fekete megjelenítésben mert annak alapból is sokkal jobb a feketéje még local dimming nélkül is. Azért az jobb tévé.
-
Celtis
veterán
válasz
Stealth #26777 üzenetére
Mozi mód, Blur reduction 4-es, Local dimming high. Minden más kikapcsolva.
Pl. focimeccsen látni, de csak megfelelő körülmények között. Jellemzően közeli képen a játékos fejét követi a kamera, miközben a háttérben oldalra mozdul a markáns mintázatú közönség kép.
Egy szót nem szónék ha ez lenne a szoftver összes baja.
-
nicu71
addikt
válasz
Celtis #26776 üzenetére
A minap direkt negyed óráig néztem focit,vmik sportadón,3/7 ,tehat mozgásjavítás durva level up,és semmi ilyen nem volt,pedig árgus szemmel néztem,hátha meglátom az asztráltestet,de semmi, aztán kezdődött az Álommeló 🙂/805/ A kontrasztba való belepiszkálást észleltem viszont én is.
-
Celtis
veterán
válasz
Celtis #26773 üzenetére
A szellemképpel szemben a mozgás anomáliák erősen zavarnak.
Sikerült egy ilyen frame dobást elkapni. VideóAmikor a csaj a két ablak között megy, hirtelen ugrik egyet, szerintem eldob egy kockát a tv. Percenként több ilyen is előfordul. Kurva idegesítő.
Netflix, Három test probléma DV, DV sötét mód. Minden visszajátszásnál ugyanott csuklik a kép, DV világos módban viszont nem csuklik ugyanott (hanem máshol)Lehet, hogy nem 24p ez a film?
-
Celtis
veterán
válasz
Imi1981 #26768 üzenetére
Érdekes, én egy fikarcnyi javulást nem vettem észre a fekete szintben. Nem értem miért. Csak a sok hibát.
Lehet, hogy a V028-on is voltak problémák, de a frissítés után nagyon szembeötlőek lettek a hibák. V028-ra írtam, hogy a problémáival simán együtt tudok élni, de a V098-at borzalmasnak találom. Persze a tévedhetek, de egyelőre nincs lehetőségem V028-ra visszamenni.Mindenesetre most dokumentálom a problémákat.
Pl. szellemkép. Ez mondjuk a legkevésbé zavar, mert kikapcsolom a mozgásjavítást. Lehet, hogy a régin is ilyen volt.
Csak azért rakom be a képet, hogy az is lássa, aki nem tudja mirúl van szó.
-
Stealth
senior tag
55C805-ön volt két Service updatem is, egy a múlt héten -elfelejtettem írni-, és egy épp most.
-
gluke
csendes tag
Sziasztok,
Nekem is frissült a C835. Azóta viszont amikor a PS5 - re váltok a hang is játék módba áll át csak sajnos utána úgy is marad a Digi kábel tv-n is. Nekem jobban bejön a dinamikus mód. Ezt a váltás dolgot nem lehet valahogy kikapcsolni, hogy ne kelljen mindig manuálisan kapcsolgatni? -
nicu71
addikt
Érdekes,hogy akinek 845 x2 van,az nem nagyon panaszkodott a 98as frissitésre,nekik miden ok,vagy ilyen keveseknek van?
És akik már korábban frissitettek telegramról,valaha is,azoknak sosem frissül OTA , közvetlen a tv-n? -
Imi1981
veterán
válasz
Celtis #26748 üzenetére
Nekem amúgy szaggatás nem volt annyira probléma c745-ön mert csak ritkán szaggatott be a lajátszás pillanatokra. Amúgy ez is jobbanak tűnik v1-en mert még mintha nem is láttam volna itt akadást. A local dimmingel nem volt problémám V098-on sem. V1-en összességében kevesebb hiba van és a tv adások is szebbnek tűnnek. A v098 -on viszont a fekete megjelenítés brutál jó volt ( c745-ön szerintem V098-on működik legjobban a local dimming) úgyhogy azt kicsit sajnálom. De v1-en se rossz amúgy mert például sokkal jobb mint V028 és V062 -n. Szóval egyelőre szerintem marad a v1 v999 de azért figyelem és ha jön ki új fw akkor kipróbálom hátha egyszer sikerül a TCL-nek egy jót összedobnia.
-
klaya86
senior tag
Hali. Nemsokára hozzák a 65c645-t. Az lenne a kérdésem, hogy oldalra állítva lehet hozni? Így fér be csak a liftbe. Vagy marad a lépcső?
-
Swami
senior tag
válasz
Urguru #26757 üzenetére
Valószínűleg így van. Egyszer vettem Kínából egy párásítót: nem működött. Írtam, hogy nem működik, küldtem azért egy fotót is. Erre írták, hogy küldjek videót. Mi az anyámról? Hogy bedugom, nyomkodom, és mêg csak nem is világít? Végül küldtem, mire visszafizették az árát. 🙂
Én az angol nyelvű supportra is elküldöm a levelet. Meglátjuk, hogy azok is ilyen töketlenek-e. 🙂 -
Celtis
veterán
válasz
classic B #26751 üzenetére
Keressek a YT-on valamilyen monitor teszt videót és küldjek képet kék fekete és fehér háttérről.
Egyrészt semmi köze azokhoz amit bejelentettem. Másrészt milyen amatőr szintű válasz ez. Akkor küldjenek egy linket, hogy ezt a videót futtassam ilyen és ilyen képmódban és melyik jelenetekről készítsek képet.
Neked mit válaszoltak?
-
Celtis
veterán
válasz
Imi1981 #26703 üzenetére
Na, én is megfigyeltem, hogy a V098 (C805) időnként dinamikus módra vált. DV esetén pedig mindig sötét módban indul. Úgy látom DV világosban is szaggat a kép, de más pontokon.
Mintha valami leterhelné a processzort. Ki fogom próbálni a local dimming teljes kikapcsolásával, hátha annak a számolgatása okozza.Várom a TCL válaszát a panaszomra.
-
HF77
őstag
kicsit az az érzésem, hogy lassan minden hiba rá van (lesz) tolva az új frissítésre
-
XenHai
senior tag
Spiderman morales-el próbálgattam . Nekem nagyon bejön , kíváncsi lennék milyen lenne 120 meg 144 Hz-en rendelek hozzá egy új kábelt (60Hz el is nagyon élvezhető volt. 6700Xt vel hajtottam meg).
10 bit sem megy AMD driverben ha 10 -re rakom vissza vált 8-ra. Ez is a kábel hibája?
HDR megy, a Tv szépen váltott AMD FreeSync Premium Pro-ra. (Ez a hdr variánsa az amd-nél) -
Stealth
senior tag
válasz
firephoenix #26738 üzenetére
Akkor most mi a helyzet?
TV hiba (sanszos) vagy HBOMax (kevésbé sanszos)? Költői kérdés.
Egyéb tartalomnál nálam nincs hoba, amio eddig DV volt, az most is az. -
hargitomi
tag
TCL 65C735: 11 hónappal vásárlás után ma egy zöld és szürke csík jelent meg a képernyőn...
Fizikai hatás nem érte. Emag-os vásárlás volt, holnap indítom a termék garanciális javítását.
Tapasztalt valaki hasonlót ezzel a termékkel? Köszi!
-
Stealth
senior tag
Azért találtam én is valami bosszantót az új firmware-ben.
A HBOMaxon mindhárom mátrix fent van 4K DV-ben, meg is néztem mindhármat a v028 fw-vel, a tv kiírta, hogy Dolby Vision -mindhárom esetben. Na most az első résznél ezt nem teszi, a másik kettőnél igen. Van kedve valakinek megnézni? (55C805) -
Imi1981
veterán
válasz
Stealth #26735 üzenetére
A maven kodi mkv dolby visiont is viszi gond nélkül! A kodi 21 is viszi tudom de még nincs play áruházban. Béta verziókat használtam abból is. Őszintén nekem a nexus verziók stabilabbnak tűnnek.
Ja és igaz amit írtam mert a jelenlegi verzió ami play áruházban van nagyon válogatós szóval jelenleg nem jó dolby vision lejátszásra. Jó csak úgy kell válogatni hozzá hogy milyen is legyen a formátum. Maven kodihoz nem kell válogatni és kodi 21 béta -hoz sem. Ha kijön az új 21 play áruházban is akkor már nincs probléma de még nincs fent.
-
Stealth
senior tag
válasz
Imi1981 #26722 üzenetére
Szerintem ez nem igaz. A Dolby vision tartalmakat mp4 konténerbe szokás "csomagolni", ezeket mind lejátsza a Kodi. Az mkv konténerrel van "baj", ami kiküszöbölésre kerül a Kodi v21-ben, aminek érkezése napok kérdése.
-
Igen, nem hátrány de nekem egyenesen maradt. Ha esetleg ezt vennéd, az is külön jó rajta hogy az alsó kampó rugós. És magától kattan be. A korábbinál csavarhúzóval kellett meghúzni, de ilyen nagy tv mellett már nem is férnék mögé. A feloldása is jó megoldás. Lóg két kábel ,amit csak megkell húzni. Igaz az nekem kilógott a tv alján , és zavart. De egyszerűen orvosoltam, nyomtam egy műanyag végű rajzszöget a falba egy kicsit fentebb mint a tv alja, és arra ráakasztottam mind a kettőt
így semmi sem látszik.
Egyébként van kisebb is az is elég lehet neked az még olcsóbb
Stell SHO 7410 -
XenHai
senior tag
válasz
XenHai #26727 üzenetére
A drága kácsa hdmi kábelem nem tudja a 120/144 Hzet. (már vagy 9 éves)
Egyébként a régi kábel 4K,60hz,VRR ,10bit, RGB 4:4:4 tudja . Hdr-t win 10 alatt bekapcsoltam. De 60Hz fölött nem ad képet a tv nincs jelet ír. Kicsit tesztelgetem, akkor is az itt beszélt alis kábellel teszek majd egy próbát. -
ssj81
aktív tag
-
XenHai
senior tag
Én is csatlakozom egy 75c805 -el. Tegnap be indítás után ki lett kapcsolva a frissítés . Ma Első dolga a frissítés volt ....
28FW-el kodi 21 játszottam le rajta filmeket nasról . (smb) Akadás és egyéb problémát nem tapasztaltam a képpel is meg voltam elégedve, dovi is ment a tartalmakon.
Remélem az új FW-el nem lesz gondom. Én kijelzőnek vettem nem tv-nek. Ma szerettem volna rádugni Pc-re. -
hm15
senior tag
Üdvözlet, csatlakozom egy 75 C805-tel a topikhoz. Hosszú évek után váltok projektorról tévés mozira, nézési távolság kb 2 méter lesz. Alábbi konzolt néztem ki, nincs szükség dönthetőre. Van tapasztalat,- esetleg ellenvetés alábbi típussal kapcsolatban?
SHO 7210SLIM FIX TV-TARTÓ KONZOL 43" - 90", MAXIMÁLIS TEHERBÍRÁS: 75 KG
Illetve tudnátok ajánlani megbízható átvitelre képes HDMI kábelt, HTPC lesz a forrás, 2 M bőven elég.
-
Tocika
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy c745 tv esetén egy olyan tartalom aminek az szerepel a leírásában , hogy: dv hdr azt a tv miért hdr10+ ban játsza le ? Miért nem Dolby Vision-ben ? Nem lehet kiválasztani valahogy , hogy hogyan játsza le ? Az ilyen tartalmakat kodival játszom le. -
Atis45
aktív tag
válasz
jesszjessz #26717 üzenetére
Nekem is le van tiltva a frissítés, és amikor volt frissítés, akkor jelzett a tv hogy van, de nem frissítette le.
-
jesszjessz
tag
válasz
winters123 #26715 üzenetére
Többieknek is hogy bevált a letiltás.
-
klaya86
senior tag
válasz
winters123 #26715 üzenetére
Jó hír, köszi.
-
klaya86
senior tag
Hali. Amíg várom a 65c645-öt, addig lenne egy olyan kérdésem, hogy a szoftverfrissítést le lehet tiltani a tv-n? Ha mondjuk nem találok hibát a szoftverben első körben, akkor én nem is szeretném frissíteni tovább majd.
-
Imi1981
veterán
Végre egy pozitív visszajelzés! Tv adásokat érintette kicsit negatívan a v098 meg a lejátszást, hogy néha megdöccen és a dolby vision filmet mindig dolby vision sötét módban indította . Meg pár apró bosszantó hibák. A streaming és letöltött anyagokon szerintem sincs semmi probléma. Azokon nagyon szép a kép és jó a kontraszt a jobb local dimming vezérlésnek köszönhetően (legalábbis c745-ön).
-
Lutum
friss újonc
Kedves mindenki! Szeretném én is megosztani tapasztalataimat az új V098 firmware-rel kapcsolatban. 65C745X2, sajnos nem tudom hogy mi volt az alap szoftware amire felment most a napokban az új update, egy a biztos h a novemberi vásárlás óta, egyszer sem volt frissítve (konkrétan még a nethez sem kapcsolódott a TV). Összeségében pozitívan értékelem a változásokat, noha hozzátenném hogy a tvt elsődlegesen konzol videójátékra használom (PS5, XBOX SIRIES S), és alkalomadtán az ismert streaming szolgáltatókon keresztül filmezésre, SD / kábeltévé tartalmat egyáltalán nem fogyasztok, ezért erről az aspektusról nem is fogok tudni nyilatkozni.
Első körben legyen pár szó a local dimminget érintő változásokról. Végre megkapta a game mód is ezt a funckiót, így mostmár lehetőség van VRR és Dolby Vision game közben is használni, ami iszonyatosan nagy pluszt jelent. Alapjáraton megváltozott a HIGH beállítás erőssége a az előző fw-hez képest, szvsz kontrasztosabb képet kapunk egy minimális detail crush mellett. Ha valakinek ez nem lenne megfelelő, a régi HIGH setting kb az új fw-n MEDIUM/LOW settingel egyezik meg. Videójáték közben iszonyatosan nagyot dob az új local dimming, már-már valóban OLED közeli élményt nyújt.
A motiont érintő változások már nem ennyire egyértelműen pozitívak. Teljesen kikapcsolt motion enhancements mellett minimális stuttering valóban tapasztalható pl Netflixen, de ez nagyjából orvosolható a judder redduction és motion blur csúszka 1es poziba való állítássával, minimális digital artifectinggel. Mintha a múltban ezek a képmozgást segítő funkciók (jud.red/motion blur) smoothabbak és érzékenyebbek lettek volna (ellenben több digitális zajt / artifactinget is okoztak a képen).Ehhez kapcsolódóan még, sajnos picivel több input lag-et tapasztalok a quality módban játszott 30fps-es gamekben( pl Cyberpunk ray tracing). Ellenben 60fps-es performance módban és 40fps VRR quality módban tolt játékok viszont 0 input lag, tökéletesen smooth és a local dimmingnek köszönhetően tökéletes képet nyújt végre. Ha valaki az abszolút legszebb és legkontrasztosabb élményt szeretné elérni játék közben, még tökéletesen élvezhető és alig észrevehető detail crsuh mellett az a következőket próbálja ki game mode-ban:
60fps performance mód: a dynamic contrast: LOW, local dimming: HIGH, local contrast: HIGH, dynamic tone mapping: PRIORITIZE BRIGHTNESS.
30fps quality mód: ugyanez csak dynamic contrast OFF, hogy az input lag minimális legyen, a többi beállítás nem okoz plusz késletetést.
Ami a színeket illeti: dynamic colours off, colour temp -4, colour satturation 60.
Összességében úgy vélem, hogy azok akik elsődlegesen gamelésre és HD tartalom fogyasztására használják TV-t mindenképpen jól járnak az új frissítéssel. Ha filmnézésnél túl erősnek, túl sok részletett elnyomónak érzed az új local dimming HIGH-t, két katt és visszalehet kapcsolni LOW-ra. Személy szerint jóval elégedettebb vagyok most a TV képével, mint update előtt.
+1 : maga az op. rendszer jóval fluidabb lett. -
Imi1981
veterán
válasz
7Heads Drago #26706 üzenetére
Amikben egyforma proci van x2 típusszám jelölésű . C745 x2, c805 ( ez x1 jelölésű de x2 proci van benne), c845x2. Többről nem tudok.
-
mrmft
senior tag
Hasznos lenne oda irni a firmware tapasztaltok melle, hogy milyen modellel hasznaljatok az adott FW-t...
-
Imi1981
veterán
Na éjjel vissza raktam a v1-et (v999)! Először img V062 -t kellett és utána ota -n frissíteni v1-re (v999) majd csináltam egy gyári alapra állítást! Sok meló volt de nem is tartott olyan nagyon sokáig mint gondoltam hogy fog. Na a lényeg ha be van kapcsolva a mozgásjavítás itt is szellemképesedik a csatorna logó ( csak a csatorna logó de ez V098-on is így volt nálam) ! Tök nem emlékeztem erre amúgy . Kikapcsoltam a mozgásjavítást és megszűnt.
Viszont a tv adások képe egyszerűen sokkal szebbnek tűnik! Tisztább és mégis élesebb és nincs annyira zaj sem ( képzaj). Még az sd is jobbak szebbnek tűnik mint V098-on! A tv csatorna guide sem villan fel időközönként mint v098-on.
Letöltött 720P, 1080p és 4k anyagok esetén ugyan olyan jó kép de V098-on is jó volt nálam. Szóval most egyelőre marad ez. Dolby vision után ez is dinamikus képmódra vált vissza de ez V028 -on kívül mindegyik firmware csinálta. A dolby vision anyagok az általam beállított dolby vision világos módban indulnak nem úgy mint V098-on ahol mindig sötét módban.
Sdr snyagoknál mintha V098-on sötétebb lett volna a fekete! Itt is jó a fekete sokkal jobb mint V028 és V062 -n de mintha V098-on még jobb lett volna. Ebben az egy dologban jobb volt a v098 de minimális a különbség. Persze én észreveszem az ilyet is 🙂.Röviden ez sem hibátlan de kevesebb a hiba és tv adások képe is szép! Így elsőre ez jött le. Azért írtam le mert hátha más is erre vetemedig hogy vissza akarja rakni valamelyik korábbi firmware-t akkor nagyjából képbe legyen, hogy a v1 v999 milyen. Amúgy a névjegy /firmware infónál M999-et ír. Nehogy meglepőjön valaki ezen.
-
st6969
őstag
válasz
Bivaly26 #26700 üzenetére
Szia,
nem tudom, van-e bárkinek itt ilyen tv-je...ha nincs, az lehetne megoldás, hogy megnézed/megkérdezed ott, ahonnan vennéd.
Én ilyenkor mindig a gyártó honlapját keresem fel, és ha még akkor sem vagyok előrébb, akkor a gyártó ügyfélszolgálatát. Ott általában világtalanok, de egy normálisabb cégnél a kérdésed onnan eljut olyanhoz, aki érdemben meg tudja válaszolni. -
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Házimozi belépő szinten
- BestBuy topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óra topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- EAFC 25
- További aktív témák...
- LG 65QNED87T 165 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- ÁRZUHANÁS! LG 55QNED87T 139 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- SAMSUNG (QE65LS03AAUXXC) 165CM 4K Q-LED FRAME SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- LG 75QNED87T 190 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- SAMSUNG (QE85QN85B) 215CM NEO-QLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2896, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook 755 G5 - Ryzen PRO 5 I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! 3Dconnexion SpaceMouse Enterprise egér garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 5420 i7-1185G7 32GB 1000GB magyarbill. 1 év garancia
- Dell 16 Inspiron 5625 FHD+ IPS Ryzen5 5625U 4.3Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest