- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabi1984
addikt
válasz
Parmezan77 #28202 üzenetére
-
mikrofon
veterán
válasz
Parmezan77 #28153 üzenetére
Miben nagy előre lépés a c845-höz képest a c855?
-
mrmft
senior tag
válasz
Parmezan77 #28147 üzenetére
Neki ez irrelevans, mas chipset, mas FW.
#28157 klaya86
Ez igy van, jol latod. -
klaya86
senior tag
válasz
Parmezan77 #28152 üzenetére
Dolby atmost írtam,nem vision. Vágom,mi a kettő 😉 nemsokára megnézem egy 2160p dv, d.atmos 7.1es hang, filmmel. Bár egyébként én full hd-ba szoktam nézni a filmeket, többnyire hdr10 be.
-
klaya86
senior tag
válasz
Parmezan77 #28147 üzenetére
Feldobtam a v619et. Én nem tapasztaltam hibát eddig. Próbáltam sima full hd filmmel , illetve full hd, hdr10, dolby atmos filmmel. Hibátlanul játsza .
-
winters123
tag
válasz
Parmezan77 #27764 üzenetére
Ez Európába sajnos sose fog eljutni az energiatakarékossági előírások miatt, de valóban bomba TV volt már tavaly is.
Idehaza az X955 ajánlott a (gazdag) fanatikusoknak. -
ssj81
aktív tag
válasz
Parmezan77 #27611 üzenetére
Köszönöm, ez Ota frissátésen jött vagy manual?
-
válasz
Parmezan77 #27603 üzenetére
Oks, csak én még nem láttam erről tesztet, bemutatót.
-
válasz
Parmezan77 #27559 üzenetére
Ezt honnan vetted?
Én a kisebb modelleknél is látom a Game/Motion Accelerator 120 fícsört, ill. a 98"-os átlójú alapból 144Hz-es, és ott ugye 240Hz-re gyorsít.
TCL
Displayspec
FlatpanelsHDEz Samsung-os beidegződés lehet, ott tényleg lebutítják a 43-50"-os modelleket.
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
Parmezan77 #27542 üzenetére
Igaz ,adatokat nem figyeltem --csak a képet
Venni kell neki a 85ös c805öt ,arra még tán középtalpat ír --ha számít hogy melyik
-
Oraculus
tag
válasz
Parmezan77 #27533 üzenetére
Nagyon gondolkodok ezen a 85" csak hát a súlya és mérete aggasztó. A Liftben nem fér be és a 8-ik emeleten lakunk. Nekem meg 2x porckorong sérvem is van.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Parmezan77 #27417 üzenetére
Van benne valami.
De inkább a 720p és még kisebb felbontasu tartalmak fwlskalazasa szokott esetleg problémát okozni.
Én a 120 colon sem látom a pixelekt 160 cmrol nézve a FHD-t. -
válasz
Parmezan77 #27406 üzenetére
Ez egy tök jó grafikon, ha az a kérdés, hogy adott távolságból érzékeljük-e a műsor felbontásának részleteit?!
Azonban ha a felbontás nem szempont, mer' nekem 720p-2160p között már úgyis mindegy, akkor marad az a kérdés, hogy adott távolságból be tudom-e látni a képernyőt, azaz forgatnom kell-e a fejemet, hogy lássam a teljes műsort faltól-falig?!
Mivel rám az utóbbi érvényes, és 2-3m-ről szeretném élvezni, ezért 43" után már elkezdenék nézelődni a 75C645 irányába...
-
HF77
őstag
válasz
aha...ez tényleg jó
még szerencse hogy nem ez alapján választok tv méretet -
mrmft
senior tag
válasz
Csak akkor ha minden fuszalat latni akar amit nem biztos, hogy akar. Messzebbrol, kisebb FOV-al nekem elvezhetobb minden, mint bele ulni egy nagy kepernyobe, aztan forgatni a fejemet jelenetrol jelentre, hogy mit nezzek eppen mert mar olyan kozel vagyok, hogy nem latom be a kepernyo egeszet.
-
Swami
senior tag
válasz
Parmezan77 #27353 üzenetére
JóMókolás alatt azt értettem, hogy lementeni a v028-at..
Egyébként nagyon szívesen hívnám Vhiktort, de mire ide Dél-Mordorba lejönne, csak a benzinre rámenne a gatyám... Itt vidéken mi elég szerencsétlen helyzetben vagyunk, mert az ilyen szolgáltatások lehetőségétől elesünk.Marad a gumicsizma-hajító verseny, meg a fröccs. 😄
LLKobe: nem ismered az egész storyt... de amúgy sem szándékoztam nálad vásárolni. 😄 -
HF77
őstag
válasz
Parmezan77 #27184 üzenetére
még ha U8HQ is, extra sz@r képe van..nekem 3 hisense volt, abból 2 olcsóbb IPS, egyik sem volt ennyire gáz, sőt
csak aztán jött szembe az akciós 805
-
tigribigri
tag
válasz
Azért így már kicsit más az összkép...
Igaz, hogy a U8HQ régebbi modell (2022) és ott az összes méretben IPS panel van benne, de azért annak sem szabadna ennyire tré-nek lennie... -
Benito187
csendes tag
válasz
Bizony! Kicsit tartottam az eMag-tól, sok jót nem hallottam róluk. Viszont nemrégiben küldtem vissza egy c805-ót kb a 28. napon, pont akkor tájt bukkantak fel ezek a szoftveres mizériák vele.
Rendelésnél másnap hozták a tv-t, visszaküldésnél zokszó nélkül vissza térítették az egész összeget. Nagyon korrektek!
-
classic B
senior tag
válasz
Parmezan77 #27180 üzenetére
Normális aha, meg az is normális, hogy ezért a szarért több mint fél millát kérnek, mi? Krva anyját az összes cégnek de komolyan!
-
tigribigri
tag
válasz
Parmezan77 #27180 üzenetére
Hát ez tényleg borzalom, ennél egy 10 évvel ezelőtti sima led TV sokkal jobb képet tud. Ebből egyre inkább azt gondolom, hogy nagyon kifogtál egy rossz példányt. Még akkor is ha mint ahogy írtam a 75" colos az egyedüli IPS a sorozatban a többi VA panel.
Még IPS panellel is fényévekkel jobb képe kellene hogy legyen. Elvileg ez egy felső- középkategóriás TV.Azért hihetetlen, hogy milyen lutri TV-t venni manapság:
- vagy boltban veszed és akkor ha kifogsz egy ilyen szart nem tudod két héten belül visszaküldeni
- vagy neten veszed és a futár nem engedi kicsomagolni átvétel előtt (esetleg sérültet kapsz)
Katasztrófa...
Utólag nem győzöm áldani a szerencsémet, hogy az elmúlt fél évben üzletben vásárolt két TV-vel nem nyúltam bele semmi szarba. Remélem ez így is marad és nem kiabálom el... -
tigribigri
tag
válasz
Parmezan77 #27175 üzenetére
Azért ez sem ilyen egyszerű, mert az hogy milyen panel kerül egy típusba, az mérettől is függ:
Az U8KQ-nál csak 75"-os méretben van IPS panel, az összes többiben VA panel van (én 65"-ost ajánlottam).
Arról nem is beszélve, hogy nekem is van IPS paneles Hisense mini-led-es TV-m (mondjuk nem pont U8KQ, hanem annál gyengébb modell) és nincsenek vele ilyen rossz tapasztalataim, sőt meg vagyok vele elégedve. Lehet, hogy ez is függ attól milyen példányt fogsz ki, illetve milyen érzékeny rá a szemed. De mélyebben nem mennék bele, mert ez egy TCL topik, aztán kivágnak innen -
ρσгτσ
addikt
válasz
Parmezan77 #27171 üzenetére
Felhasználástól függ nagyon. Samsung -on nincs DV és DTS, de nekem például egymás mellett volt az S90C és a C3, számomra előző meggyőzőbb volt, így az maradt.
Monitor használatra, Windows -hoz szerintem mindegyiknél kell egy ClearType tuner, de ez is egyénfüggő. Van aki nem veszi észre, hogy nem jó a "szokásostól" eltérő szubpixel elrendezés. Főleg Samsung -nál. Bár ez számomra furcsa, de tökre elfogadó vagyok.
Jók a Mini LED -ek, C935 is biztosan az, de szerintem az OLED egy egészen más világ.
Ehhez azt lehet hozzátenni, hogy Samsung -nál szar a magyar support/garanciális támogatás. LG -nél pedig a tintinges panelbe lehet sűrűn belefutni. A cserélt paneleknél is. Bár bevallom C3 -nál nem nagyon néztem utána mennyire jellemző, fel kell túrni a netet. Mert végül az kiesett nálam.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Parmezan77 #27047 üzenetére
A 935 pár mosdpercre képes felmenni 2000 nit felé is.
Azért kédeztem, hogy használnád, hogy tudjam elég lesz e a nit.
De én biztosan a G2-t venném, ha csak 60K-val több.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Parmezan77 #27043 üzenetére
Ha azonos áron vannak vagy egy kicsit drágább akkor az oledet venném biztosan (dupla áron már nem), hacsak nem bazi nagy fényben lesz állandóan használva.
-
Swami
senior tag
válasz
Parmezan77 #22558 üzenetére
Ma történt, hogy a futár jelzett, hogy jön, aztán mégsem jött. Felhívtam, hogy mi van, mondta, hogy itt volt, csöngetett, még a kutya is ugatott. Mondom neki, ne már, biztos, hogy nem voltál itt. De ő itt volt. Mondom neki, hogy baszod a kamera 7/24-ben rögzít, most nézzem vissza? Erre elgondolkodott és kiderült, hogy három házzal odébb csengetett - ugyanaz a keresztnevünk a másik tulajjal. Öt perc múlva itt volt. Ezer bocs, meg ilyenek, de azt mondja, hogy őrület, hogy mi van most. Benéztem a kocsiba, még bőven félig volt - délután kettőkor...
Szóval szívnak most rendesen.
De hogy a tévém még sehol nincs, pedig már egy hét is elmúlt, hogy rendeltem, az nem a futár sara, hanem az Emagé. -
mikrofon
veterán
válasz
Parmezan77 #22463 üzenetére
Én sem értem ezt az időnként elő jövő feketézést.
Mert vagy nagyon sok itt a kéményseprő aki a sötét keményebben meglátja a fekete kormot.
Vagy valami baj van.
Néha van egy két film amiben valóban nem fekete a fekete, vagy ugye pl az appleTV alkalmazásnál volt probléma hogy szürke volt az alsó felső sáv, vagy amikor a film része a csík és emiatt nem olyan fekete. De alapvetően jó minőségű film vagy streaming esetén is fekete az a fekete, akár a sávok, akár a szöveg körül, ahogy fotóztad, vagy a sötét jelenetekben.
Így amikor én nem feketének látom akkor abban biztos vagyok hogy a képanyag hibája.
Szerencsére én szinte csak sötétben, teljesen sötétben nézek filmet. Még a hosszabbítók se világítanak. Ilyenkor is fekete a fekete és nem sötét szürke. Ilyenkor mikor előjön ez a téma, pár napig szoktam figyelni és ilyenkor is fekete.
De lehet csak nagy szerencsém volt a TV-vel -
eastsider
nagyúr
válasz
Parmezan77 #22424 üzenetére
Így volt sameadayjel. Kibonttattam velük, átnéztem, lefotoztam aztán tűztek tovább. Ezen is izgultak rendesen . Csak utána írtam alá a jegyzőkönyvet
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Parmezan77 #22424 üzenetére
Mindegy meddig tud maradni a futár, mert a beüzemelés előtt nem veszed birtokba a készüléket. Azt meg nem fogja megvárni, ha mondjuk be sem tudod egyből kapcsolni, mert szét van "fagyva" az egész a hidegtől.
Ezért írtam azt, hogy annyira nem kell pörögni ezen a futár témán. Persze ha tud maradni és megvárja a beüzemelést, akkor jó arc és biztos nincs annyi dolga sem.
Az eMAG -gal azért bőven akad rossz tapasztalat, és nyilván sok pozitív is. Forgalmazóként mi is partnerek vagyunk velük már jópár éve.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Parmezan77 #22421 üzenetére
A vállalkozás kiszállításnál addig felel a termék sérülésmentességéért, amíg a fogyasztó birtokba nem veszi. Ebben benne van az is, hogy a rendelt terméket kibontja és beüzemeli. Teljesen mindegy mit írat alá a futár.
Illetve csak abban az esetben nem mindegy, ha kívülről jól látható, hogy sérült a csomagolás. Mert azt fel kell vezetni arra, amit alá kell írnod. Vagy csináltok róla jegyzőkönyvet. Az más kérdés, hogy mondjuk én az ilyet át sem venném.
Igaz, hogy én az eMAG -tól sem szeretek nagyobb értékű cuccot rendelni, mert nem kifejezetten jó arcok. Akkor sem, ha saját forgalmazás.
Amúgy ha a doboza sértetlen, akkor kicsi az esély arra, hogy a TV sérült legyen. Nem lehetetlen, de kicsi az esély. Viszont lehet csinálni videót a kibontásról, és a beüzemelésről. Amiben jól látszik az is, hogy a csomagolás bontatlan és sértetlen.
-
szkutyi
addikt
válasz
Parmezan77 #22246 üzenetére
Én értem...de a hw adott...ott a jó erős hardwer....kisebb a zóna ..stb...megoldható lenne. .de ..
-
válasz
Parmezan77 #22096 üzenetére
Nem kötözködésképp, csak a pontosság kedvéért: 100 MB/s = 800 Mb/s. A Fast Ethernet 100 (93) Mb/s sebességű, ami a legtöbb 4K-s filmhez azért bőven elég.
MaCS
-
flash-
veterán
válasz
Parmezan77 #22096 üzenetére
rendben az nem gond. viszont smb2-nek vajon mi a maximális adatátviteli sebessége? az jóval magasabb lenne? én erről sehol nem találtam semmi relevánsat
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
Parmezan77 #21602 üzenetére
Ha a nagy menüben mész bele a képbeállításra,akkor? --- nálam eltűnik. Azt hol lehet megnézni milyen verzió van rajta a tv-n (c805) ,én kikapcsoltam az aut frissítést,ha jól működik minden,akkor minek
És próbáld meg vissza minden magyarra hátha
-
Stealth
senior tag
válasz
Parmezan77 #21602 üzenetére
Igen, nekem is ilyen a v592-vel. Engem mondjuk nem zavar annyira.
-
Morph76
senior tag
válasz
Parmezan77 #21546 üzenetére
Fald -os az, csak nem miniledes.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Parmezan77 #21000 üzenetére
Köszi.
-
atee_13
őstag
válasz
Parmezan77 #20864 üzenetére
És azzal ki is kapcsolja a mikrofont vagy csak megnyugtatja lelkileg a usert?
-
MaiTai21
csendes tag
válasz
Parmezan77 #20864 üzenetére
Köszi! Megvan.
-
koxminator
senior tag
válasz
Parmezan77 #20676 üzenetére
Köszönöm.
Megrendeltem az 50C805-öt, jövő hét vége felé tudok majd érte menni. Nagyon kiváncsi leszek rá, hogy milyen.
-
ricsik
őstag
válasz
Parmezan77 #20606 üzenetére
Úgy tűnik a FW mást csinál 835 és 935 esetén, mert ugye többünknek hibás lett a DV 835-ön. De azért köszi a tájékoztatást.
Volt már bátor 835 tulaj? -
gyűrű
addikt
válasz
Parmezan77 #20596 üzenetére
Nincs dv, nincs dts, de van tizen
-
gyűrű
addikt
válasz
Parmezan77 #20549 üzenetére
Ha ez így lenne, akkor egyik oled sem kapna dv licencet a 300 körüli max fényerejére..
-
tomp
félisten
válasz
Parmezan77 #20549 üzenetére
Az a masterelés.
A M3GAN és a Maverick is 1000-en van masterelve. De nem feltétlenül lesz annyi a film!
M:I Titkos nemzet 4000-en masterelték de a film eleje 10.000nit!
[kép] -
tomp
félisten
válasz
Parmezan77 #20543 üzenetére
Azért nem minden esetben a film a hibás.
M3GAN is max 485nites mégis teljesen jó a képe nálam a Philipsnél.
Vagy ott van a Maverick. 482nit. -
zazenke
őstag
válasz
Parmezan77 #20543 üzenetére
megnéztem az általad említett függetlenség napjával és ott valóban nem bírtam black crush jeleneteket elcsípni mint a védelmező 3 nál. Viszont akkor nincs más megoldás két fajta előre beállított profilt kell használni attól függően hogy mit akarunk nézni mert a védelmező 3 nál annyira jelentős a részlet vesztés mely szerintem elfogadhatatlan dolby vision helyes beállítások ide vagy oda. úgy megnézni egy filmet hogy a főszereplő feje alatt egy fekete masszát nézni ruha helyett az szerintem nagyon nem jó
-
SlaveDealer
tag
válasz
Parmezan77 #20467 üzenetére
Valaki meg tudja mondani, hogy az említett Prey verziót (Prey.2022.2160p.UHD.BluRay.HYBRID.REMUX.TrueHD.Atmos.7.1.DoVi-HDR.HEVC.HuN-TRiNiTY) a TV miért HDR10-ben játsza le nekem?
C835 és saját médialejátszóján futtatom.
-
tomp
félisten
válasz
-
gyűrű
addikt
válasz
Még az se kell hogy kamu dv vagy hdr legyen. A Continental előző részét pl nem bírtam végig nézni a prime videón olyan sötét volt. A Govee háttérvilágitás ki is kapcsolódott mert azt érzékelte hogy nincs kép. A netflixen is van sok ilyen. Persze hogyha valaki ilyeneket néz azt gondolja hogy sz. r a tv..
-
mikrofon
veterán
válasz
Parmezan77 #20446 üzenetére
Nah ezért kell felrakni, mert kipróbálod és lehet neked jobban tetszik. Ha pedig nem jön be vagy hibás, akkor megy vissza egy img, aztán második lépésben az eggyel előbbi OTA
-
Celtis
veterán
válasz
Parmezan77 #20355 üzenetére
Köszi. Ez így ránézésre elég ronda. Lehet, hogy valójában nem zavarna, de nem fogok ilyenbe beleugrani.
A 75C845 miben tud kevesebbet? Azt kiderítettem, hogy kevesebb a FALD zóna 720vs1920, és valamivel kisebb a fényerő. Viszont újabb (AiPQ 3.0) képfeldolgozó processzor van benne(?) Van más lényeges különbség is? -
ricsik
őstag
válasz
Parmezan77 #20291 üzenetére
Kaphatnék egy linket, vagy valamit, hogy milyen progival lehet megnézni a fájlokban, hogy kamu vagy valós a dovi?
Köszi. -
tomp
félisten
válasz
Holnap délelőttre szerintem meglesz a leírás. Csak most egész nap meló volt. 4-kor ébresztő és most tartok hazafelé.
-
flash-
veterán
válasz
na ez komoly! hát igen van így is különbség.
Azért ha 1-2 konkrét anyagot (filmet) tudnátok ajánlani, klassz lenne, akkor átérezném milyen is a rendes dolby vision! (bár amiket néztem dv- hdr összehasonlító yt videókat, hát én nagyon pici különbséget látok, robbanás-égésnél igen de amúgymeg nem igazán)
és akkor a fentiek szerint jobban járok a virágboltos hdr tartalommal?
Egyébként én nekem a 4k nem hdr nem dolby vision tartalom is sokszor elég lenne , de olyat remuxban meg egyszerüen nem tesznek fel! vagypedig ami elérhető 4k remux DV, azon rajta van a normál (nem dv, nem hdr) sáv is és valahogy azt elő lehet csalni?
a webrip-webdl túlnövelt fényerővel(vagy kontrasztal gammával) vannak, a fekete is "fehéres" lehet van kivétel de sok az iylen úgyhogy 4k nem webrip-nem webdl lenne még jó dehogy mért van a mostaniak közül ilyenből alig azt nem értem.
-
flash-
veterán
válasz
Parmezan77 #20243 üzenetére
már kezdek belefáradni.
Honnan tudhatom meg biztosan a virágboltos dolby vision tartalomnál hogy "tökéletes" lesz a kép? mi kell legyen az nfo-ban illetve minek nem? és mely releaser?
vagy jól sejtem hiába profile 5 vagy profile 8-at szedek,ha fake akkor fos lesz?
-
tomp
félisten
válasz
Parmezan77 #20245 üzenetére
Ha van rá igény akkor készítek egy leírást.
Mivel nem kódolunk semmit sehová így inkább gyors háttértár(SSD) kell.Én meghagyom mindig a Profile 7-et mivel van hozzá külső lejátszó.
-
tomp
félisten
válasz
Parmezan77 #20243 üzenetére
Nem igazán szokták encodeolni. Általában csak konténert cserélnek(mkv, ts, mp4) de pont ez amire érzékenyek a TV-k mivel mkv-t egyik TV sem támogatja Dolby Vision-el. Kizárólag ts és mp4. Ezen belül kizárólag Profile 5 és 8.1.
A híres "T"-s anyagai meg olyanok amilyenek...
Én azokból max a magyar hangot szedem ki. De minden DV-t magamnak csinálom meg. -
Qtya123
őstag
válasz
Parmezan77 #20152 üzenetére
Tehát akkor ha jól értem ez az átalakító arra jó, hogy a TV 100as LAN portja helyett ezzel USB-n csatlakoztatva a router gigabites portját, több lesz az adatátvitel?
Rápróbálok a wifire, ha nem ok, akkor jön ez.
-
atee_13
őstag
válasz
Parmezan77 #20059 üzenetére
Sima Smartube videók nézésénél is ugyan úgy melegszik nálam is.
-
tomp
félisten
válasz
Parmezan77 #20046 üzenetére
Szerintem ez mindegy.
Shielden is elindítja a FEL-t a Vimu de még a Plex is pedig az se képes rá hardveresen.
A lényeg, hogy csak az RPU-t fogja kolvasni a FEL sávból amivel nem lesz pontos a kép azaz hibás lesz. A többi dolog nem lényeg itt. -
tomp
félisten
válasz
Parmezan77 #20041 üzenetére
Ha tudná a FEL-t a TV akkor ezt látnád.
Látszik a FEL sáv szellemképe. -
szkutyi
addikt
válasz
Parmezan77 #20042 üzenetére
Ja..streamingen van a hangsúly nem külső lejátszón.
-
szkutyi
addikt
válasz
Parmezan77 #20038 üzenetére
Azt nem tudod amit én fotóztam?
-
tomp
félisten
válasz
Parmezan77 #20027 üzenetére
"Try alternative decoder for Dolby Vision if display does not support it. "
Itt a magyarázat. Gondolom a tv-ben lévő MTK/Realtek SoC-re is hozzáigazították a Vimu-t. Amúgy melyik Video Engine-t használod a Vimuban?Itt van mkv-ban a teszt FEL videó. Nézd meg mit látsz
-
tomp
félisten
válasz
Parmezan77 #20006 üzenetére
Szimplán a Vimu nem veszi figyelembe, hogy a mögötte lévő hardver milyen DV-t támogat. Elindítja aztán vagy jó lesz a DV vagy sem.
A Plex viszont nézi mit támogat.
A TV saját lejátszója pedig soha nem fogja támogatni az mkv DV-t. -
nicu71
addikt
válasz
Parmezan77 #20000 üzenetére
Már annyiszor meg akartam kerdezni,mi ez a Neo barátnője,Neo csaja release,amit mindenki vág?Még gugliztam is de nem esik le😅
-
tomp
félisten
válasz
"Már csak azt kellene valahogy kideríteni, hogy a FEL layert is lejátsza-e"
Nem!
FEL lejátszáshoz nem elég a szoftveres támogatás, az SoC-nek is tudnia kell. Azaz a processzorban 2 video decodernek kell lennie. Ilyen SoC-t TV-be NEM raknak. Kivéve azt hiszem az LG C1 vagy C2. Egyedül abban volt olyan SoC ami tudta a FEL-t.
Ha MEL típusú a Profile 7 akkor nincs gond mivel a MEL gyakorlatilag olyan mint egy Profile 8.1. Ha viszont FEL típusú filmet indítottál el akkor kizárólag az RPU-t dolgozza fel(ez van a MEL-ben és a Profile 8.1-ben) azaz nem lesz pontos a kép. Ergo a FEL-t felejtsd el.
Amúgy szedd ezt és nézd meg mit látsz.
Tiszta piros képet látsz vagy szellemképes piros képet?
Erősen kétlem, hogy szellemképes videót fogsz látni.Scale
HDR FORMAT....: Dolby Vision, Version 1.0, dvhe.07.06, BL+EL+RPU -
Scale
őstag
válasz
Ez hogy profile7 release az honnan derül ki, meg ez mit jelent? (Nfo-ban nem szoktam ilyen infót látni)
-
ricsik
őstag
válasz
Parmezan77 #19993 üzenetére
Köszi, nem ismertem, áttanulmányozom.
-
nicu71
addikt
válasz
Parmezan77 #19868 üzenetére
Köszi,így már sikerült a Plexet megrendszabalyozni,nekem igy megfelel,a kézi ráfrissitést meg néhanapján ki lehet bírni
-
szkutyi
addikt
válasz
Parmezan77 #19835 üzenetére
562 azért volt sötét mert amit mondtunk is hogy a dynamic tone mapping balance hozza meg a fenyerot, csak az már más kérdés hogy túlzottan is...xd
Amúgy itt az 511: [link] -
eisento
addikt
válasz
Parmezan77 #19835 üzenetére
[link] nekem meg sikerult leszedni feltettem drive-ra ha kell valakinek ottvan. (en meg nem tettem fel a tv-re)
-
szkutyi
addikt
válasz
Parmezan77 #19831 üzenetére
Nézem én is...szerintem nem való ez a 835-re..nem hiába van zárójelben ..már az 562 is túl vilagositott mindent...
Ha valaki feltette, ossza meg velünk tapasztalatát -
eisento
addikt
válasz
Parmezan77 #19831 üzenetére
Johetnek a tapasztnyalatok (c728 erdekel)
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Parmezan77 #19765 üzenetére
A FEL-től lesz 12 bit a dv, de a fel csak 1080p felbontású. Ha nincs fel akkor csak 10 bit. Ha nincs fel akkor a dv ugyanaz mint a hdr10+. Az értelme az lenne első sorban hogy a színátmenetek szebbek, de ennek majd akkor lesz igazán értelme ha 12 bites panelek lesznek. Most tv függő is hogy mennyire látszik a különbség, de jelenleg nem akkora a különbség mint amekkora lehetne.
-
tomp
félisten
válasz
Parmezan77 #19765 üzenetére
FEL kizárólag Profile 7-nél van, Profile 7 pedig kizárólag gyári lemezen van. De nem minden gyári lemez FEL! Sok MEL típusú DV is van!
A MEL típust gond nélkül át lehet alakítani Profile 8-ra. A FEL-t már nem. Ott konkrétan át kell kódolni a teljes videósávot, hogy a FEL sáv információja(pl extra fényerő) belekerüljön az alap videóba.
Igen most a Profile 8 terjed el mert azt minden eszköz lejátsza és ahogyan írtam egy Profile 7 MEL-t egyszerűen át lehet dobni Profile 8-ba.A kérdésem az lenne mennyit tesz ez hozzá egy C935-höz.
Profile 5 és 8-nál semennyit. Profile 7-nél viszont nem kell semmilyen átalakítás ahhoz, hogy menjen. FEL esetén pedig extra fényerőt kapsz:Bal oldalt egy FEL-ből szimplán Profile 8-ra való átalakítás
Jobb oldalt az eredeti FEL
Amit érdemes tudni, hogy bár a Vimu elindítja DV-ben a Profile 7-es filmet a TV-n de ha a film FEL akkor hibás képet fogsz kapni. Azaz nem érdemes Profile 7-et indítanod a TV-n. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
Parmezan77 #19760 üzenetére
Csak az ugoos am6b+ tudja amiről vam tesztem is.
Azon kívül csak rendes lemezes lejátszók. -
tomp
félisten
válasz
Parmezan77 #19747 üzenetére
Az, hogy melyiket szedd le nem ilyen egyszerű!
Igazából de. Szedd le mindkettőt és nézd meg őket külön-külön.
Amit kerülni kell az a híres hibrid amelyeket Neo csaja szokott kókányolni...
Van amikor a webdl-ből származó DV RPU-t rakja bele a gyári remuxba csak hát nem végzi el a szükséges módosításokat. Gyári lemezen a fekete sáv mindig benne van a képben. Streamingen nincs a képben fekete sáv így aztán a DV se tartalmazza. Na ha erre nem figyelünk akkor a végeredmény egy totál katyvasz...
Illetve a streamingen Profile 5-ös DV van. A Webdl 98%-a viszont Profile 8! Itt is megfelelően kell átalakítani.
Én kerülön a webdl-t. Inkább megvárom, hogy legyen belőle Resolve DV verzió.Mókolás nélkül a Ugoos AM6B+ lejátssza a FEL-t! Ami a lényeg, hogy Plexből egy régebbi(februári) verziót kell telepíteni és ne akarj tekerni vele. Vagy ott a Vimu! MP4 és MKV-ból a STDL Profile 7 FEL-t tökéletesen viszi.
Amit még érdemes tudni, hogy a Ugoos csak a cmv2.9-es DV-t tudja az új cmv4.0-t nem ismeri.
Nemrég jelentették be a Ugoos AM8-at de erről még senki sem tud semmi lényeges(DV) infót.szkutyi
Egyik Zidoo sem tudja a FEL-t. A FEL nem csak szoftveres tudás hanem hardveres is! -
szkutyi
addikt
válasz
Parmezan77 #19760 üzenetére
Zidoo z9x viszi nem?
-
tomp
félisten
válasz
Parmezan77 #19721 üzenetére
DoVi Scripts tools.
Beolvassa a filmet és generál egy png-t. -
szkutyi
addikt
válasz
Parmezan77 #19691 üzenetére
jezus nekem is leesett.xddd
-
szkutyi
addikt
válasz
Parmezan77 #19645 üzenetére
Hat ez engem is ledobbentett..az biztos hogy a dinamikus tone maping sokat dob a hdren, valószínű ezért éreztem én azt hogy valami nem okes a hdr-el...és ha jól gondolom akkor ezt az 562fw okozza....
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Parmezan77 #19639 üzenetére
Ma kalibráltam egy forumtars C845-ét. Ott a dolby vision sötétben korrigalhatatlan black crush volt 5%-ig. Így a Fényes képmódot kell használni amíg meg nem oldják fw-ből.
Gyárilag deltaE 12-ről indultunk minden szabvány esetében.
-
szkutyi
addikt
válasz
Parmezan77 #19596 üzenetére
Persze van különbség!és lessz is mivel a tv gyartók egyenlőre nem helyeznek az usb-s vagy hálózatos lejátszási minőségre akkora hangsúlyt...én is anno ezért vettem meg! Fogok tényleg csinálni sok tartalomról ,(sotet, világos ) összehasonlító képet.
-
szkutyi
addikt
válasz
Parmezan77 #19590 üzenetére
Hu van nálam sokkal okosabb itt de megpróbálom
Nekem zidoo z9x van
Kapásból usb 3.0 van rajta 2db és egy sata port is.
Be lehet állítani a szinmintavételezest 4k 50-60hz-hez
4k 23-24hz-hez és nem 4k-hoz.
Gyakorlatilag 8bit-től 12bit-ig rgbtől a yuv 444-ig.
Aztán van deep color....ezt bekapcsolva tud kimenni akár a 12bit yuv444...
Aztán van maxFALL-maxCLL.....ezt bekapcsolva tud kimenni nagyobb fényerő, mélyebb fekete!!??!!.(ebben nem vagyok biztos hogy jól fogalmazok)
Felirat totál testre szabható, fel tud skálazni 4kra, meglepően jól, gyakorlatilag a 720bol olyan nézhető anyagot csinál hogy csak na....., Aztán akár tud leszedni automatán feliratot..aztán hangban tobbféle dekodolas és konvertalas...
Aztán 23,976 támogatás.
Aztan. Amit nagyon szeretek az a hálózatra való megosztás....
Nekem van rajta 2hdd, csinál egy belső halozatot, így a lakásban minden okos eszköz tud róla streamelni.
Van videotár...a hddn lévő filmekhez talál borítót kategorizalnsth stb stb.
Akármelyik hdr motort be tudom kenyszeriteni, vagy akár hdrre az sdrt. Két féle dv....zidoo csinalja, vagy a tv...
Ha a tv akkor szabvány szerint 8bit rgb-n küldi ki a dv képet! -
tomp
félisten
válasz
Parmezan77 #19557 üzenetére
WEB-DL is sokszor kamu DV!
Sőt egyes eredeti lemezes kiadások is. Statikus DV van rárakva.
DaVinci Resolve programmal generált DV viszont nem kamu hanem valós. A stúdiók is azzal csinálják amúgy. -
szkutyi
addikt
válasz
Parmezan77 #19557 üzenetére
De ez hdr remux realse....nem mondta senki H dovi
Sőt most néztem bluray remux -
Brandynew
őstag
válasz
Parmezan77 #19434 üzenetére
Mindennel próbáltam már. A kisfelbontású (720p és 1080p) anyagokkal, a 2160p web-dl anyagokkal és a streaming szolgáltatók (Netflix, Disney+, HBO) lebutított képével nincs nálam se gond. Csak a kis tömörítésű, magas bitratejú DV és HDR+ 2160p fájlokkal. Nincs nekem se külső hangrendszerem.
-
sysrq
őstag
válasz
Parmezan77 #19415 üzenetére
Én használom, nem is a mért eredmények miatt hanem az érzet miatt is javaslom, telepített kodi alatt egy beleugrásnál azonnal megjön a kép és a hang. WiFi alatt kicsit szeret döccenni. A 100-as lan-t mintha direkt hanyagolnák, pedig elméletileg elégnek kellene lenni.
-
H-Mano
tag
válasz
https://prohardver.hu/tema/tcl_lcd_es_led_tv-k/hsz_9706-9706.html
https://prohardver.hu/tema/tcl_lcd_es_led_tv-k/hsz_11330-11330.html
https://prohardver.hu/tema/tcl_lcd_es_led_tv-k/hsz_9319-9319.html -
szkutyi
addikt
válasz
Usb- thernet-280 kb...tegnap próbáltam ..ami visz érdekes, netflix csak 60at mért....5ghz wifin pedig 120at....
-
H-Mano
tag
válasz
Parmezan77 #19413 üzenetére
Soxor javasolták már itt a TV USB-re csatlakozást is egy adapterrel.
-
flash-
veterán
válasz
Parmezan77 #19409 üzenetére
hát van a telekomos eszkoz, arra van közvetlenül kötve a pc,
illetve a telekomos eszközből megy egy kábel egy másik routerbe,és a tv pedig arra a routerre van kötve
de smb2 működik csak azért próbálnám ki a dlna-t,mert smb2, nem tökéletes. elkezdem a filmet akkor jó de 20perc mulva akad-megáll-lefagy a tv, főleg pause után csinálja és főleg ha 4k remuxot nézek 60mbps filmeknél. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
Parmezan77 #19392 üzenetére
Csak 75 colra?
Mert amiket én láttam 935-k egyiknek sem volt ilyen jellegű baja és mindkettő 75 colos volt . Egyik ismerősi körben van, Ő sem jelzett ilyen hibát (semmilyet és én sem láttam, azóta nem tudom mi a helyzet, de biztos szólt volna ha lát ilyet. Mindenesetre rákérdezek).
-
szkutyi
addikt
válasz
Parmezan77 #19392 üzenetére
Jól értelmezem hogy ez csak a.75" termékeket érinti?
-
szkutyi
addikt
válasz
Parmezan77 #19381 üzenetére
És vajon csak az 562fw csinálja?
-
szkutyi
addikt
válasz
Parmezan77 #19377 üzenetére
Most megneztem dv dark-ban amikor elmegy a felirat és lejebb pasztaz a kamera, ott sok csillag elvész, de van ami megmarad..szóval ott látni tényleg fekete foltokat a tv-n, de nem az összes csillag tűnik el.
-
szkutyi
addikt
válasz
Parmezan77 #19378 üzenetére
Miért mi a baj???
Most nézem amit belinkeltem képet ott is van egy parmezán..az is te vagy? -
Vhiktor
nagyúr
válasz
Parmezan77 #19378 üzenetére
Amikor legutóbb láttam mi nem vettünk észre rajta ilyen jellegű gondot. De ki tudja azóta mennyi fw jött ki.
-
szkutyi
addikt
válasz
Parmezan77 #19335 üzenetére
Megmondom őszintén most aztán feladtad a leckét.xd.mert bizonyos szinten nekem is vesznek csillagok.....de én azt hittem totál elveszik minden és csak az űrhajó látszik ahogy közeledik....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- E-roller topik
- Linux kezdőknek
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- Vicces videók
- Milyen routert?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest