- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Pajac: PassMark - Intel Atom D2700
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: Sapphire Radeon RX 9070 XT Pulse - út a harmadik AMD korszakig.
- GoodSpeed: iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
Új hozzászólás Aktív témák
-
Parmezan77
junior tag
válasz
Vhiktor #27412 üzenetére
Szerintem azért ez a grafikon még ma is érdekes mivel hiába manapság a TV-k nagy töbsége 4k, a tartalmak még nagy részben nem igazodnak annyira hozzá és a legtöbbször ahol kijön a különbség a "budget" és a "premium" TV-k között az a felskálázás lesz.
Teljesen más élményt tud nyujtani egy tartalom ha "megfelelő" távolságról nézed. Ezért is írtam, hogy nem mindegy mit nézel. Túl közelről egy FHD rosznak, pixelesnek tünhet, míg távolabról élvezetessé válik. Egy jó minőségű 4k (pl bluray vagy REMUX és nem a lebutított streaming) viszont közelebbről sokkal imerzívebb mig távolabról nem veszed észre a különbségeket. (Szerintem ez lehet az egyik oka az olyan kommenteknek is, hogy jobban tetszik X film 1080-ban mint 4k-ban).
És persze nem utolsó sorban ott vannak a személyes preferenciák. Pl. én nagyon szeretem az IMAX-ot a moziban mert akkor ott úgy érzem, hogy benne vagyok a filmben míg a feleségemet zavarja, hogy nem látja be az egész képernyőt. De valjuk be öszintén, hogy sokszor az is dönt, hogy mi fér be / mi mutat jól (pl az én nappalimba 75" a max és hiába van a kanapé majdnem 5 méterre, nagyobb TV-t csak akkor tudnák betenni ha kidobnám a mostani bútorunkat)
Van a témában egy rövideb videó ha valakit érdekel és készült eről egy hosszabb tanulmány is: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gyúrósok ide!
- Apple MacBook
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Tesla topik
- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- Sokat megélt veterán CPU-t hoz vissza a piacra az Intel
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iPhone topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- LG 65QNED87T 165 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- LG 50QNED87T3B 50 colos LG AI QNED87 4K Smart 120hz Gaming TV
- ÚJ Samsung 65" Neo QLED 4K QN90F Vision AI Smart TV (2025) QN70F QN80F QN85F 3év
- LG 65NANO81T3A 165 cm / 65 4K UHD NanoCell Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- Samsung 55" QLED 4K Q60D Smart Quantum HDR TV
- HP ZBook Firefly Gen 8 I7-1165G7
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Gombászkönyvek egyben
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3127
- Bomba ár! Dell Latitude E7470 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest