Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Barthezz2: Cím: Ismeretlen - Chapter 5
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagymolnar
tag
Sziasztok!
Mi történt az Android TV-vel? Az appok kerek mezőbe kerültek és megjelent az összes app feloldva az eddigi talán 9-es korlátot. A TV szoftvere nem frissült v562 (típus: 65C935) Szerintem a Google play frissült le és abban lehetett valami változás. De ez így sokkal jobb
-
nagymolnar
tag
válasz
DroneZ^ #17500 üzenetére
Azért dugdossák, mert a TCL arról híres, hogy javít 1-2 hibát és elbasz 5 jó dolgot... Nekem (és még sokaknak itt a fórumon) lefrissített úgy, hogy ki volt kapcsolva az auto update. De elcseszte a Plexet és még pár dolgot, de pl. a menüsáv jó volt benne. Full format és mentem vissza 470 IMG-re. Azóta jó a plex. Az fontosabb....
-
nagymolnar
tag
-
nagymolnar
tag
válasz
randras_83 #16488 üzenetére
Az 503-as firmware legújabb hibája, hogy a Plex pillanat álljal indul és nem a plex hibája. A redditen is panaszkodnak a TCL tulajok. link
Ugye ez volt a kötelezően a torkunkon lenyomott firmware, amit ha akartál ha nem feltelepített ez a nyomorék kínai bagázs. Olyan mintha 5-6 különböző fejlesztő csapat dolgozna rajta és nem kommunikálnak. Az egyik belerak, a másik elront... Az a legszörnyűbb, hogy csinálják azu embernek a programot....én meg hetek óta hallgatom otthon, hogy szar a plex... -
nagymolnar
tag
válasz
xXxian #15871 üzenetére
A TCL megint gyagyásat alkotott, olyan, mintha csak a Viktor TV adásaira menne a gyorsmenü, -ahol végre gyorsan lehet elalvásidőzítőt kapcsolni- sajnos egyetlen egy applikávió esetében sem megy a távirányítók 3 vízszintes csíkos gombja, így ez a menü, csak a TV nézők jelentősen csökkenő számának hozzta el a megváltást. Ráadásul a csak hang (kép kikapcsolása) is megváltozott. A hétvégén már nem tudtam energiatakarékosan zenét hallgatni az MTV '80-on
-
nagymolnar
tag
Érdekes ez a frissítés, mert kiírta, hogy van új, elhalasztottam, és tegnap ránéztem, de ezt mondja nincs új szoftver, maradt a régi... Automata frissítés kikapcsolva.
-
nagymolnar
tag
Milyen másikat? 2 tcl taviranyitó van a csomagban egy infras (nagy sokgombos) és egy kékfogas okos mikrofonos. A remap működött, anno próbálgattam.
A "szarra" elég csak megnézni a használhatatlan EPG-tés akkor nem is merültem bele. Egyszer még az elején leírta a problémáimat és itt nekem estek. Ma már csak néha bugyog fel belőlem, hogy 700e forintért (65c935) lehet, hogy használható tv-t várnál, annak fényében, hogy egy 100e LG tudja
-
nagymolnar
tag
Fizetős applikációk vannak, de már nem emlékszem a nevükre. Át lehet programozni gombokat. De ennél kevesebb hibát sem javít a tcl. Azt lehet mondani, addig vagy fontos neki, amíg megveszed a szarát
. Bár a magyar igények csak kerekítési hibaszázalékok egy kínai vagy amerikai piachoz képest
talán keress rá úgy remap tcl [link]
-
nagymolnar
tag
válasz
Khaosz55 #15690 üzenetére
Ég és föld... a 835 helyett a 935
a háttérvilágítás 288 zóna helyett 1080 (!!!)
2000 nit fényerő
a hangszóró is sokkal jobb, frontsugárzó van benne mint a 825-ben nem pedig lefele sugárzó hangszóró, a teljesítménye is nagyobb és van 2 extra hangszóró a tv tetején a térhangzásért... a többi kb ugyanaz. Én kidobtam a jbl soundbart, nekem elég a tv. -
nagymolnar
tag
válasz
kharpi #15314 üzenetére
Sosem értettem ezeket az értelmetlen gyártókat, telerakják szar gombokkal a távirányítót, de az alapvető energiatakarékossági gombokat olyan mélyre mentik a menüben, mintha Lölőtől kapnának kenőpénzt, hogy a dupla rendszerhasználati díjból Andival vehessenek még egy két szigetet.
Pl. A kikapcsolás időzítő is el van dugva és az automatikus kikapcs is 4 órás, mígy a Sony 60 percet is tud...
-
nagymolnar
tag
válasz
nokivagyok #15019 üzenetére
Nincs különbség a két típus között, és mindenki annyiért adja, amennyiért palimadarat talál rá. Ezt hívják piacnak.
-
nagymolnar
tag
Ráadásul most egy picit összekapta magát a forint, bár ez a nagyok játszótere. Nézegetni kell mert én 1200 eurért vettem akcióban a 65c935-öt a nay.sk-n de lehet hogy megér kiugrani egy pandorfi shoppingra és akkor asszonyt is kielégíted
ja amikor még én vettem akkor 5 év gari volt rá, utólagos regisztráció al és ment magyar címmel is. Viva EU! [link] itt regisztrálható
-
nagymolnar
tag
válasz
robi1979 #14894 üzenetére
A nyelvet meg állítsd át angolra, és láss csodát az istenített tv rögtön tud keresni. Mondjuk közel egy éve ismert hibát nem javítani az csak azt mutatja, hogy a magyar tcl forgalmazó egy rakás fos. A többi javítatlan hibáról már nem szólok, mert mikrofon fórumtárs lerohan, mint az usát a hóesés
Tegyük hozzá, hogy onantól a mikrofonos keresés is csak angol lehet, tehát plex/kodi meg a többi streamer esetén odeje megtanulnia filcímeket angolul
-
nagymolnar
tag
válasz
mikrofon #14695 üzenetére
Mikrofon! Látod ezért panaszkodik egy fórumon az ember. Mondtál egy megoldást, köszi! Ha angolra állítom, akkor valóban keres a Googli, sőt ha azt mondom neki open play store, ott az eldugott áruház is.
Annak idején sokan csináltak főzött romokat telókra. Lehet hogy erre is ráférne gey-két szakértői kéz, csak szerintem a bootloader zárva van, a telókon is elkoptak az okosítások, mert az Android is sokat fejlődött és lezárták a bootloadereket -
nagymolnar
tag
válasz
mikrofon #14679 üzenetére
Titanic...
Csak egy mondat (vagy kettő) és én lezártnak tekintem az ügyet.
- Ha a TCL és az összes többi gyártó nem fejleszt(ráigazítja a saját vasára az oprendszert):
* akkor miért a TCL oldaláról akarsz firmware-t letölteni és miért nem a Google TV oldaláról töltöd le az alap androidot? -
nagymolnar
tag
válasz
mikrofon #14665 üzenetére
Mielőtt agyonköveztek leírom, mert demokrácia van:
-olvasgathatsz mindent, milyen szuper a képe, hangja, kinyalja a popsit is, de használni a Google TV-t csak otthon fogod. Én nem megyek el egy áruházba nyomkodni, meg nem is lehet, hiszen a puding próbája az evés. (ráadásul lehet, hogy többet olvastam utána, mint te)
- Google TV, amikor azt hiszed, hogy az a Google bűne, akkor tévedtél olyan nagyot, mint a Titanic kapitánya. Az androidot megkapja minden gyártó hiszen az ingyenes -az egy mag- ők abból építkeznek, azt húzzák rá a TV-re. (kikapcsolnak bekapcsolnak funkciókat, azért ülnek ott a kínai kommunistapárt programozói) Ha van otthon Google TV-d (NEM android) légyszíves keress rá a nyitó képernyőn az alkalmazásoknál egy alkalmazásra. Azután írd meg a tapasztalatodat. (Számszing vent vrong, vicces)
Szerinted a Google hány androidos telefonra fejleszt szoftvert? Elárulom egyre. (Google Pixel) az összes többi a telefon gyártójának a bűne/erénye. Ezért is mondtam, hogy pl. a Sony TV jobban kihasználja az android lehetőségeit és felhasználó barátibb.
- De nem fuss messzire, Ha olyan jók a programozóik, akkor miért van, hogy egy magasabb fw számban elrontanak korábbi működő és jól működő funkciókat és kikapcsolnak/eltüntetnek/ gombokat.
- A tartalom etetésénél pedig hidd el van mivel etetnem, a túrónak magyarázom neked: a PS5 miatt is ezt választottam, nem csak a M1-M5 etető csatornák miatt.
- A topikba nem beleszarni szerettem volna, hanem megosztani problémámat, ha van valaki aki arra vetemedik mint én, hogy műszakilag ki is nézi a TV-t , akkor tudja meg a szoftveres gyengeséget is.
Azt fel sem merem fogni, hogy miért zavar, hogy leírtam ezeket. Ha nem hiszed, gyere el magad és győződj meg róla. -
nagymolnar
tag
válasz
Kiskutya #14658 üzenetére
Én nyár óta gyúrtam a 835-re, mert TV használati szokásaink és a környezet miatt az OLED kiesik. A Sony 9505-ös széria jó volt csak volt egy ismert hibája, amire a Budafoki útiak is azt mondták, ismert hiba, de olyan kis mennyiségű embert érint, hogy nem javítják a szoftver. Az LG nekem megfelelő, de ott a 3-4 éves tv kukázható, mert belassul szoftveresen és nem tudsz rá rakni valamelyik streaming szolgáltató új appját és máris kezdődik a kompromisszum, vagy egy TV okosító, meg még egy távi.. (lásd HBO MAX és a 3.5 verzió alattiak) most, hogy 935-ös van a TCL-ből a képpel és a hanggal elégedett vagyok a JBL bar 5.1 nyugdíjazva, de ez a szoftveres hibamennyiség dühítő és még biztos van. Majd játszok még vele, max meghirdetem karácsony után ha nem bújunk ágyba
. A HIsense is felmerült korábban, de ott a HBO miatt kizáró, ha android, ha nem, ezt már le kellett volna fejleszteniük és akkor ne is említsem azt a tényt, hogy a HBO MAx is megy a levesbe jövőre, mint tudott...
-
nagymolnar
tag
válasz
laci laci #14654 üzenetére
Igen. Vannak szolgáltatások, amit csak CAM modullal lehet igénybevenni. Nem mindenki lakik a lakcsitelcsi szuper ellátott telepén, ahol a szolgáltatók gagyi boxainak és a távirányító gyűjtögetők kánaánjában élik perceiket. De ha csak a CAM modul ragadta meg a fantáziád, akkor vedd ki azt a listából, de ha a többi TV gyártó le tud egy TV-t kapcsolni egy gombnyomásra, CAM modullal is akkor a TCL miért nem?
-
nagymolnar
tag
Olvasom, hogy van TCL kapcsolattartó akit lehet keresgélni valamit akár hibákat is megírni, emberek ültessétek le egy TCL tv elé meg mondjuk egy Sony elé (Android mindkettő) azért lehet még valamit tanulni a bölcsödés és az egyetemi szint között ugyan abból a szoftverből.
Szégyen, hogy egy 700e TV (935-ös széria) ilyen alapvető és fos hibákkal még tud létezni és istenítitek. Korábban volt TCL U55X9006-os tv-m, ami az akkori csúcs volt és élmény volt tőle megszabadulni. Most megint beadtam a derekam, kár volt.
- bekapcsoláskor csatorna keresése kezdőkép vagy a csodálatos Google TV kezdőképernyő, ami az eddigi Android TV kezdőképernyővel már nem szabható személyre. Ugyan menüből átkapcsolható "buta" tv-re, de akkor már a hangalapú keresésről is lemondhatsz.
- kikapcsolni (nem lehet) ha véletlenül CAM modulsz használsz. (igen a 21. században is használnak emberek) Ekkor majd ő eldönti mikor akar kikapcsolni. Ez egy vicc!
- Beállítás során kiválasztottam, hogy magyar vagyok (ami az EU-ban lassan olyan ciki mint orosznak lenni), de ennek ellenére, a soknyelves csatornáknál sosem a magyar az alap nyelv. Ha akkor átállítod, a kikapcsolásig meg tudja jegyezni az "aranyhal" memóriájában.
- A menürendszerben lefordítatlan menüpontok, nekem még szlovák nyel is előfordul benne.
- Hang. A kínai kommunista párt eldöntötte, hogy 5 előre beprogramozott hangszínt lehet választani (hasonlóan az észak koreai fodrászoknál a milyen hajat szeretnél Kim Jong style vagy Kim Jong style) magyarul nincs egy sima hangszínszabályzó.
- Ami az über tuti, az pedig a mindenek alapja a Google TV. Kezdőképernyő és szeretnél letölteni egy applikációt a fos csúcs tvden. A keresésre kattintva beírhatsz bármit, ha nem az 5. ötéves tervre keresel akkor a magyarul kiejtett"szorri, szomething vent vrong" az eredmény. Oké, akkor keressünk rá a google play áruházban. Ja az nincs!!! az megnyitni csak a beállítások/applikációk/ menüben lehet ahol a letiltásokat is elvégezheted ... a jogoknál.
- amit minden TV gyártó elbasz, felrak egy csomó szponzor gombot, meg 28 fölösleges biz-baszt a távirányítóra, de egy kurva időzített kikapcsolás (elalvás) gombra nem futja, ebben az szar energiahiányos világban Az EU előirja a rohadt almának a töltőcsagtklakozót, de egy ilyen alapvető funkciót nem.
- ha már gombok: ha nem is fizikai, de egy képernyős menüsorba férjen már bele egy kép/hang/alvás/bemenet/csak hang menüsor de akár személyre is szabható legyen. Ugyan van nekik, de csak felesleges gombok vannak benne, meg bemutat a beállításokba, ott meg elveszhetsz az okos távirányítóddal....
- ha ki van kapcsolva a gyorsindítás, akkor nekem ne véletlenszerűen induljon el a TCL/android kezdőképernyővel, hanem mindig. De az esetek többségében azonnal bekapcsol. Ez is gyerekes....Ha valaki azt mondja, hogy a világ második legnagyobb TV gyártója 2022-ben ennyit tud, azt hiszem szivatnak. De tényleg ennyit tud.
Mielőtt a TCL fun-ok nekem esnek, nézzenek egy kicsit befelé. Jelenleg LG/Sony és sajnos TCL tv-ket nyüstölök, így van rálátásom ezekre a hibákra. A sony androidja százszor jobb, bár ott is voltak hiányosságok, de azok közel sem ekkorák és ilyen fatálisak.Azt félve jegyzem meg, hogy a frissítés funkció nem működik. hiszen OTA-n nem fogsz frissítést kapni vagy csak vész esetben. Ha vezetékes netre rakom, akkor ne kiabáljon minden bekapcsoláskor, hogy a wifit is kapcsoljam be és ne hozza fel, hogy ifos kapcsolatot is be lehet állítani Airplay-el.
Ennyit két hét szenvedés után.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mikrotik routerek
- iPad topik
- Milyen egeret válasszak?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Windows 11
- Milyen autót vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- LG 50QNED87T3B 50 colos LG AI QNED87 4K Smart 120hz Gaming TV
- ÁRZUHANÁS! LG 55QNED87T 139 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- HIBÁS Samsung UE40K5572 alkatrésznek
- SAMSUNG (QE75LS03D ) FRAME ! 190CM 4K SMART CSÚCS TV ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- Samsung 55" QLED 4K Q60D Smart Quantum HDR TV
- Samsung Galaxy A04S 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2133
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest