Hirdetés

2024. május 29., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2015-09-06 22:56:53

LOGOUT.hu

Ezt a topik azért került létrehozásra, hogy a fórumon megforduló elektroműszerészek és tápokkal hivatásszerűen foglalkozó szakemberek megoszthassák értékes tapasztalatukat és szakmai, valamint magánvéleményüket az ebben a témában kevésbé járatos fórumtársaikkal.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8899) kts88 válasza #68686080 (#8893) üzenetére


kts88
senior tag

A primer mosfet mellett is nézd meg. (1 tranzisztoros forwardnak látom a topológiát, legalábbis a második linken az van)
1 tranzisztoros forward tápnál nem lehet megúszni a snubbert (flybacknél sem). A diódákról elviekben le lehet, schottky ill. soft recovery dióda alkalmazásával.
Az RC tag kondiját ha megnézed, egyértelműen azonosítható legyen a kondenzátor típusa. Alacsony tangens deltás polipropilén kondi jó csak ilyen feladatra. Ilyen típus (wima kondik közül) MKP10, FKP1, MKP4 is ha alacsonyabb az igény. De ha c243 felirat van rajta az is jó (siemens liszensz, többek közt a remix is csinálta)
Ha nem tudod beazonosítani az a biztos ha cseréled.

Másik ha bírod hűtéssel növelheted a moset gate ellenállását. Ez lassítja a kapcsolási folyamatokat, kevésbé tud érvényre jutni a transzformátor kapacitív csatolása.

Átkondizásról: ha kondi bajt látsz akkor ott periodikus lengéseket kellene látnod. Ez abból következik, mert a csökkenő kapacitás miatt nem tud jól szűrni, illetve a növekvő ESR nagyobb ohmos feszültségesést eredményez rajta. De a lengés az vagy a kapcsolási, vagy a kapcsolási freki 2x értékén mérhető.

A PE-t nem véletlen írtam, egyszer megjártam :B

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.