Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5431) _Erik_


_Erik_
csendes tag

Egyrészt, van itt valaki, aki valaha garozott már nagykerrel valamit is? Mert az alábbi hozzászólások alapján kétlem...

Másrészt, mi az, hogy 2 éve forgatja az eladó cég az akkor eladott videokártya árát? Ő ingyen kapta? Nem kellett neki kifizetnie? Nem maximum a roppant méretű árrésből az egyéb költségek kifizetése után megmaradt hasznot forgatja?

Harmadrészt, az miért nem tisztességes megoldás, hogy a vevő kap egy legalább olyan tudású kártyát, mint volt az övé? És igen, ha ennél sokkal jobbat szeretne, akkor fizesse ki a különbözetet, mert sokkal többet kap garanciás cserébe, mint amit leadott. Ez a különbözet pedig abból adódik, hogy a boltnak a nagyker nem eredeti áron visszaszámláz, hanem majd valamikor ad cserébe valami hasonlót, amit majd bazira nem az eredetileg leadott cucc 1-2 évvel korábbi árfolyamán lehet eladni. Ha valaki ezt nem látja át (mint boltos), akkor ne csodálkozzon, ha nagyon hamar csődbe megy.

Ne keverjük már össze azt, hogy valaki garanciás cserébe kap egy legalább olyan tudású alkatrészt (és rosszabbat nemigen adnak a nagykerek), mint amit leadott javításra, azzal, hogy gyakorlatilag törvényesen le akarja rántani a boltot az eredeti vételár visszafizettetésével. Nyilván a törvény megalkotásánál nem tudták figyelembe venni ezen szakmára jellemző rendkívüli árcsökkenést adott időszak alatt, nameghogy melyik termék életciklusa éri el a garnaciális idő tartamát? Ha valaki nem képes józanul gondolkozni, hanem csak hajtogatja az általa ismert egy-két paragrafust, ne csodálkozzon, ha a másik oldal is hasonló jóindulattal viselkedik irányában.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.