Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Subaru topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petester
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Próbáld ki a 98-ast. Én már szinte csak az Auchannál tankolok. Úgy vettem észre, hogy ezzel érzi legjobban magát a H6.
Tankoláskor szoktad mérni a valós fogyasztást vagy csak a BC-re hagyatkozol? Az nekem 4, de van hogy 6 dl-t is csal lefele. -
outsiders
aktív tag
Qru: itt a holy grail autód egész jó áron, szerintem ez egy jó vétel kifejezetten :[link]
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Tankolásos módszerrel kéne megnézni, mert a 17 az tényleg nagyon soknak tűnik. Nekem is volt 17-19-es fogyi is, amikor kimentünk a Pilisbe a hóban forogni, de azért a nagy átlag ettől jóval kevesebb. Városban max 14, pályán 11 körül. Ha csak városban mész és nem feltétlen kímélőben, akkor a 14-15 reális is lehet.
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Azért a 17 lityis átlag minden szempontból rendhagyó, Spritmonitoron 15.19 a teteje a H6 Legának fogyiban.
-
Petester
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Arra gondoltam, hogy Érdről én tudok vele tartósan egy tempóban gurulni, nem csak mindig a gáz/fék megy a dugóban.
-
Petester
senior tag
Egyet kell értsek, bár a facelifttel sokszor tudtak javítani.

Én nem is értem, hogy a most futó széria után hogy jutottak el erre a szintre.Ezek szerintem sok vásárló tekintetét megfogták, lehett rá azt mondani, hogy dög. Az új Lexusok se fognak meg mindenkit, de ők legalább egyedit hoztak össze, amit akkor is le tudod rajzolni, ha nincs előtted az autó.
Erre a Subaru kihoz egy kommersz arcot 2020-ra.

Nagyon remélem, hogy a hozzánk eljutó OBK jobban fog sikerülni.
-
válasz
Petester
üzenetére
szerény véleményem, hogy a subarunak pár kivételt leszámítva sosem mentek a lámpák. mindig szarokat csináltak, elöl-hátul. még a topikban oly népszerű és rohadt dögös obk/lega is ettől vérzik. és hát ez az új is, mintha nem is tudnák, hogy mit csináljanak vele, ezért beletesznek ezt-azt.
-
Petester
senior tag
Gonoszkodás ON
:

Ettől függetlenül megvenném, mert nem csúnya, csak nem egyedi. Valószínű ez is valahol az OBK ára körül lenne, 10+ milláért meg találni nem rosszabb, de szebb autót, mint ez a Legacy...
Elég erős konkurencia a Camry is... -
Petester
senior tag
Jorus: A Toyota most pont kezd magára találni, még a Corolla is egyedibb és kívánatosabb.

A belső tér viszont teli találat, bár Subarutól nem emlékszek elrontott belsőre.Totalcar is megírta a hírt, kicsit jobban sikerült, mint az Autó-Motornak.

Itt se említik a H6-ot, annak kivezetése a 260 LE-s 2,4 turbó mellett indokolt is. Hacsak nem akarnak egy H6 turbót később.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Petester
senior tag
-
Qru
MODERÁTOR
Az új 2019-es Legacy is megkapta az Ascent 2.4 turbós motorját de az alapmotor továbbra is 2.5 szívó lesz. [link]
A 3.6R-ről nem szól a cikk de sanszos, hogy azt kivezetik...
-
Acheron
őstag
válasz
Petester
üzenetére
Elmentem magamnak, köszönöm!

(#7260) CB: Tetszik a kép. Szerintem az enyémnél 15 - 20 perc után a fenék részen egy nagy fehér folt látszana - néha olyan melegnek érzem, hogy ki kell kapcsolni

(#7262) Petester: Uhh! Elsőre meg sem ismertem...
Azért ezzel megállni valahol, majd kivenni a három aprónépet - megfizethetetlen
-
Qru
MODERÁTOR
Igen Kanadába nagyon sok a Subaru (meg a Honda és Hyundai is) és az USA eladási számok is csalókák, mert ott alacsonyabb az adó mint Kanadában ezért sok kanadai az USA-ban veszi meg a kocsiját. De a legviccesebb, hogy aki itt menő akar lenni az európai kocsival jár. Nagyon sok a Merci meg a BMW de Audi pl az alig van (legutóbb az 1 hónap alatt amíg kint voltam 1-et láttam konkrétan). Amerikai autókból is elég kevés van már, viszont a pickup/kiteher fronton aratnak.
-
CB
senior tag
Egy érdekesség, egyik fórumon találtam a Foresterem ülésfűtéséről hőkamerás képet:

Qru: Még a kanadai, és az ausztrál piac is elég nagy lehet, mert ott is szeretik a Subarukat.
-
CB
senior tag
Tavaly januártól november végéig az unióban 35053, japánban 114287, az USA-ban 615724 darab Subarut adtak el.
-
Qru
MODERÁTOR
Nem csoda, hogy átszervezik a modell palettát itthon a Subarunál, 2018-ban hazánkban 40 db Forester kelt el... Bár a cikk szerint 3 Legacy is, ami azért fura mert itthon azt nem lehet kapni.
Gondolom az a Levorg akar lenni, mert OBK-ból tuti több ment el mint 3. [link] -
CB
senior tag
Egyik nap megint lenyűgözött a Forester.
Házunk közelében elkezdtek egy lakóparkot építeni. Asszonnyal meg szoktuk nézni a fejlődést. Az utca elég meredek és szűk, és valaki mindig jön hátulról.
Szóval nem tudom, hogy annak tudható be, vagy az új Forester ilyen, de a lejtőn megállás után úgy lehet elindulni, hogy egy centit nem gurul hátra, a féknek egy nyekkenése sincs. Mintha vízszintes talajon indulnék el.
Hondának mindig nyekkent egyet a féke, mikor ráléptem a gázra, és közben elengedte a féket. Pont a határnál, mikor még nem mozdult meg előre, de a fék már nem fogta. Volt egy pici visszagurulás.
Ennél meg semmi. Tökéletes. A gázt olyan finoman lehet adagolni az emelkedőn, hogy millimétereket lehet előre gurulni, és nem lehet érezni, mikor fog be a fék, és mikor enged ki. Ez megérdemelne egy video bemutatót, reklámot. -
Acheron
őstag
válasz
Petester
üzenetére

Ejj, Outback nincs az adatbázisukban, Legacy is csak a 2003 - 2009 modell
(#7229) Qru: Amennyit én villogok másokra, attól biztosan nem fog tönkremenni

(#7230) Petester: Pont ez az a paraméter, amit a legkevesebbszer fogsz kihasználni benne, hacsak nem a lámpától lámpáig gyorsulás a hobbid
Sokkal jobban kihasználható a menet közbeni rugalmassága, 60 -ról vagy 80 -ról gyorsítva, kickdown nélkül is gyönyörűen lehet előzni vele, ha meg letaposod... no igen, akkor nagyon megy 
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Petester
üzenetére
Igen, konkrétan leégeted vele a citromot. Elég drága móka...
mod:
outsiders: Jó akkor veszek bontottan Impreza XV rugókat bele.

-
válasz
MasterMark
üzenetére
Sehogy sajnos.
A max, amit ki tudsz hozni, hogy a váltót manualba teszed egyesben, kipörgésgátlót kikapcsolod, majd telitalpas fék, telitalpas gáz és akkor az alap ~500-700 rpm helyett valamivel magasabbról tudsz indulni. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Petester
üzenetére
Az is adatbázisos adat, bár itt a lóerő meg nyomaték van elírva. [8.2 sec] De az kb a valóságnak megfelelő gyorsulási adat, mérni nem mértem még le soha. Az 5.8 sec már csak azért is lehetetlen, mert a 100 nincs meg kettesben, tehát 2x kell váltani, amit lehetetlen kivitelezni kézzel ennyi idő alatt. Kormi a 170 lovas TDI-vel és a villámgyors DSG-vel is csak 8,7 sec alatt tudja... [link]
Jó akkor lassan patent lesz a PDF.

MasterMark: Lelépsz a fékről és rálépsz a gázra. Lehet a kettőt egyszerre is időzíteni úgy gyorsabb ugyan a start de cserébe ezzel elég gyorsan haza tudod vágni az automatát.
-
Petester
senior tag
Én papíron lassabb vagyok (8,5), de mértem már 7,9-et vele.

A 8,3-at Te mérted vagy adatbázisból jön?
Még megvan az Iobd2 mini, azzal tudok mérni gyorsulást is. Ha bent van az új citrom, akkor majd tesztelek egyet, ami sima kigyorsítás, meg egyet, amivel befékezem és gázzal tartok. Hadd szokja a citrom a terhelést.
Amúgy nemrég hívott Nyírő, Kamaraerdőn van a japánból rendelt gyári citromom, holnap hozzák be a műhelybe és egyeztetünk időpontot!
-
Petester
senior tag
Xenonban is vannak emelt fényerejű "égők" vagy csak a színhőmérséklettel lehet játszani?
Acheron:
Azért ezt irigylem: "Gyorsulás 0-ról 100 km/h-ra 7,5 s"
-
Qru
MODERÁTOR
Kormiban is sz@r a xenon, jól világít a fényerővel nincs gond de nem veti elég messzire, sötétben kb mintha vakon
repülnékvezetnék.
Nem is merek vele gyorsan menni olyankor.MasterMark: Inkább hőlégfúvó, azt elfogadom de az enyémet lehetőleg ne süssék meg. Ez nem muffin.

mod:
Acheron: Igen, lilás-rózsaszínes lesz a fénye, aztán ég ki csak az izzó. Arra figyelj még, hogy a xenon trafója nem szereti ha sokat van fel-le kapcsolgatva a lámpa (bi-xenon-nál értelemszerűen a fénykürt is nyírja).
-
Acheron
őstag
Igen, anno az Ave -ben nekem is a világítás volt az egyik, amit a legjobban kedveltem, kanyarkövető xenon - gyakorlatilag mindent láttam éjszaka is. Egy kicsit gyanús is ebből a szempontból a mostani világítás, pedig legjobb tudomásom szerint ez a modell xenonnal van szerelve, de a fénye messze nem olyan, mint kellene.

-
Acheron
őstag
Vannak ragasztott alkatrészek, ahol maga a gyártó írja elő a melegítést a szétszedéshez a javítási utasításban (pl egyes mobiltelefonok esetén szakszervizben is ez a módszer)
Valamit muszáj lesz kezdeni vele, a minap párás időben a vizes út gyakorlatilag "megette" a fényt, erős a gyanúm, hogy ez nem gyári állapot. Az izzókat még kicseréltethetem, de ha jól emlékszem, a Xenon nem így múlik ki.
(#7221) MasterMark: +1 Bizony, sok múlik a gyártó szándékán.(#7223) CB:

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Ez így van. De ugye nyilván nem vesz az ember új lámpát mert nem éri meg. Nekem kb 120k lenne egy új pár miközben a felújítás kijön 5k/db áron. Az azért nem mindegy...

-
Acheron
őstag
Ahogy MasterMark is mondja, ott a technológia része a sütő (jobb esetben erre a célra gyártott melegítő kemence), némely gyártó lámpáinál az üveg (plexi) nem csak össze van pattintva a műanyag hátsó résszel, hanem le is van szigetelve jó kis hőre lágyuló ragasztóval - ahhoz muszáj felfűteni. Szerencsére - azt hiszem - az enyém csak pattintós, de azt sem biztos, hogy bevállalnám szétszedni. Hidegben meg pláne nem, ott a műanyag azonnal törik.
Nyákoknál ez nem olyan nagy varázslat - többnyire pont így kezdik az életüket - átküldik őket egy csőkemencén (persze ott szigorúan szabályozott a hőprofil), ahol az alkatrészek alatt megolvad a forraszanyag - mire kijön, kész az egyik oldal.Kétoldalasnál ragasztják is az alkatrészeket, nem ritkán hullámforrasztón küldik át, ott is "elég" meleg lesz a panel, mondhatni
Persze ettől még a sütős módszer könnyen okozhat kárt, a műanyag alkatrészek valóban megolvadhatnak, de a többi alkatrész sem bírja a hőt végtelenségig, no és persze a nem ragasztott alkatrészek elmozdulhatnak, leeshetnek az alsó oldalról, ha a forraszanyag megolvad és a felületi feszültség nem bír a súlyukkal.
De ettől még működhet, pont azért, mert a mikrorepedésekből adódó kontakthibákat meg tudja szüntetni. De javasolni én is csak saját felelősségre javasolnám (vagy leginkább arra se
).(#7218) Qru: Háát, valahogy szét kell szedni

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Tudom, haver az IS250 lámpáját sütötte meg. Ettől függetlenül nem szakszerű javítási mód.
-
MasterMark
titán
Laptopot is csináltam meg már sütővel.
Amúgy hőlégfúvó helyett szoktak sütőzni, mert az mindenkinek van. Hőlégfúvója meg nem mindenkinek van.
A lámpa meg ragasztva van amit hővel lehet oldani, teljesen valid a sütő amúgy. (A gond az hogy más károkat okozhat, de azt a hőlégfúvó is ha valaki nem tudja mit csinál.)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Acheron
üzenetére
Hát a yard tuti nem lenne elragadtatva ha lámpa nélkül járnál.

A sütés még viccnek is rossz sufnituning módszer, bár vga-t is javítanak ilyen módszerrel...
-
Acheron
őstag
Köszönöm a tippet.
Meg kell álmodnom, mikor tudom letenni az autót annyi időre, amíg ezt megcsinálják. Lámpa nélkül még nyáron sincs mászkálás
(#7212) Petester: Haha, a YT -bon láttam olyan videókat, ahol a lámpát (nem Subi) betették egy sütőbe (!), hogy felmelegítsék a szétszedéshez.
Azok alapján inkább hozzá sem nyúlnék.Más: A minap linkelt szőrös üléshuzatok jutottak eszembe. Észrevettem, hogy a vajbőr ülésen nyomot hagy a bőrkabát (igazad van Qru, elég kényes anyag) - lejön ugyan a bőrtisztítóval, de nem akarom, hogy jobban színeződjön, így instant ideiglenes megoldásként rákerült egy noname huzat. Nem szép, ellenben csúnya. A szőrös üléshuzat mennyivel cool -abb lenne
Csak az ára... poénnak kicsit sok. -
Petester
senior tag
Ezt rám melegíthetné majd valaki, majd ha eljön az ideje.
Tetszik a hűtőmaszkja. Ez vajon rendelhető Subaru kiegészítő vagy valami kínai cucc?Acheron:
Köszönöm, válaszoltam.
A bontottal biztos, hogy előbb utóbb megint ugyan oda jutsz, mint most, ha jól rémlik, akkor típus hiba a foncsor kifakulása. De ez lehet a FL-es 3. generációnak volt hibája.
Viszont lehet cserélni külön a projektor részt is, talán ki sem kell bontani a teljes lámpatestet hozzá. Youtubon biztos vannak videók róla. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Acheron
üzenetére
GT Reflect Bt. ajánlott.
-
Acheron
őstag
Lámpát foncsoroztatott már valaki a csapatból? Hol érdemes megcsin\ltatni, és kb mibe fájhat?
Abban a hitben voltam, hogy az enyémek jól működnek, de téli körülmények között rá kellett jönnöm, hogy bár a fényszóró vadállat erős, a tompított nagyon gyengécske, vizes úton szinte alig látni. A használttól tartok kicsit, mert nincs rá garancia, hogy jobb állapotban van, mint az enyém, ezért gondolkodom, hogy egy polír - foncsor kombót kapna valami normális helyen. Szinte biztos, hogy ez szétszedhető lámpatest, a Seibikotól tavaly kaptam egy 100k /db ajánlatot bontott, de újrafoncsorozott fényszóróra (ha nagyon muszáj, lecserélem, de ha felújítható, először annak járnék utána.) -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Petester
üzenetére
A madarakra utaznak, akire rá tudja melegíteni jó dumával akkor is ha "sáros" a kocsi. Tudod ahol lócitrom van ott veréb is...

mod:
CB: Nekem is tetszik azért is nézegetem őket. Háriékat megkérdeztem erről a CVT-ről, azt mondta ha 45 ezerenként megvolt az olajcsere benne akkor tartós és megbízható konstrukció.
-
Petester
senior tag
Pedig annyira nem tűnik vészesnek.
A kitakarást amúgy nem értem, hogy miért féltik az emberek. Ha azért, mert mondjuk külföldről behozott és ne legyen riasztó a friss rendszám, az a helyszínen úgy is kiderül vagy telefonban. Fölösleges körök kerülhetőek el szerintem azzal, ha nincs kitakarva. -
Qru
MODERÁTOR
Kitakart frsz és 0 kép a belsejéről... Vajon mennyiről tekerték vissza?

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Petester
üzenetére
2x voltam még 2013-2014 táján de engem vhogy a társaság nem annyira fogott meg. Viszont a Subaruklubos vezetési tréning az jó volt nagyon. Bár ott is én voltam a leggyengébb autóval de ennek ellenére emberszámba vettek.
Am a családi kupaktanács nálunk is a tetőboxot szavazta meg az autócsere helyett.
-
Petester
senior tag
"Amúgy Ascent kéne neked a 2.4 turbóval.
"
Valóban, élném, de mióta ezt az ülést, mit ülést, padot megismertem, azóta megelégszek az autó mérettel, nem kell tank, nem akarok ágyúval verébre lőni.
Így el lehetünk még vagy 3 évet, aztán jöhet valami frissebb, kényelmesebb. Mondjuk egy 5. gen OBK 3,6-os motorral.
Meg többek közt az Eyesight is csiklandozza a kíváncsiságom. 
Pedig egy estipestire még kinézhetnénk, hátha változik a véleményünk
Én gyerkőccel voltam még 2017-ben, de akkor elég hamar véget ért számomra, hamar ráunt az autók nézegetésére és haza kellett menni... 
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Petester
üzenetére
Már nem divat én ezt tapasztalom. Nem is köszönök, sok hiába való köszöngetés után. Ha köszönnek visszaköszönök és ennyi. Láttam lesz megint estipesti, na oda se járok.

Én múltkor az Acheron féle OBK mellett parkoltam de már az óriásinak tűnt. Az új meg még nagyobb...
Amúgy Ascent kéne neked a 2.4 turbóval.

Új hozzászólás Aktív témák
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Filmvilág
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ingatlanos topic!
- Autós topik
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Gaming notebook topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Spórolós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Arany János - Kapcsos könyv
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3756, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A71 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- Fujitsu Lifebook A3510 Laptop
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Awd auto kft-nel van.

(Ez már 1336 km-es átlag.)
Elég erős konkurencia a Camry is...

De a sima automata H6 Lega is...