Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Subaru topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Köszi! Ez lesz akkor.

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
A színe ennek is piros. Az a lényeg, nem?!
Viccet félre: Most Total LV MV van benne (Dexron 6). De akkor nem okoskodok kap Motul Multi ATF-t és kész. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Igen Dexron III-as kell. A cikkszám kereső ezt dobta ki. Akkor mardjak a Dexron 6-nál? Vagy ne akarjak okosabb lenni a gyártónál és sima Dexron 3?
-
Qru
MODERÁTOR
Na kuplungban nem kell, mert kuplungcserekor azt is cserélték (elvileg) most ősszel.
Marad a szervó olaj csere. Abba meg Ravenol PSF megy végülis, mert van Subaru jóváhagyása is. Amúgy ez a gyárija: SOA427V1500
-
Qru
MODERÁTOR
Kuplungban akarok folyadékot cserélni (sima DOT4 fékfolyadék kell). Elég hozzá vajon 0,5 liter? Nem találtam semmi írást róla, hogy mennyi a cseretöltet.
Szervó is cserélve lesz de annál megtaláltam, hogy 0,7 dl a töltet.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Nalam a 2 elso lengescsillapito lesz lassan cseres. Mar meg is vettem.
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Jól tetted, így a tuti.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Élettartam váltó az csak mást ért ez alatt a gyártó meg mi is...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Ennyi.

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Jó akkor nem vmi alsópolcos 3 évszakos.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Milyen gumi van rajta?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Az szép! Vezetesi treningen nekem is bevert 13-14-et anno.
-
Qru
MODERÁTOR
Találtam bontott nagy féknyerget Bubira (277 vs 294). Azt honnan tudnám kideríteni, hogy a nyeregtartó konzol azonos vagy kell-e a nagy nyeregé?
Robbantott ábra segít?!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Na latod.
Zimmermann van, az lassú fékezésnél melegen is sípol neha. Viszont tolataskor mindig.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Oké, csak izgulok.

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Hogy all a projekt?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Német cucc, Knorr-Bremse a teljes nevük. Főleg vasúti kocsikba (metró, villamos) gyártanak tárcsaféket.
Elég neves cégek beszállítói, pl CAF, Alstom, Siemens, stb.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Akkor vmi utángyártott lesz sztem. Bár ismerve a gyári tárcsát nem feltétlenül jársz rosszabbul.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Gyarit kap? Vagy vmi jobbat?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Nincs gond szerencsere. Keves ebben meg a km es azt se nagyon veszes utakon szedte ossze.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Voltam a heten az EF-nel, 60k/oldal lenne a toronycsapagy. Ezt most a'szem kihagyom.
-
Qru
MODERÁTOR
Na megkerdeztem mennyi lenne a gyari toronycsapagy. 60k/oldal. Borsos... Igaz ebben kompletten benne van a porvedo meg a felutesgatlo is.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Remek...
Hallom hozzátok is odaért a tél.
-
Qru
MODERÁTOR
Na megjott a 2 elso csillapito. Toronycsapagybol melyik marka ajanlott? Vagy legyen az is gyari?
-
Qru
MODERÁTOR
Akkor ez egy megvan nap lesz. Nekem meg reggel jött az üzi, hogy megjöttek a lengéscsillapítóim és átvehetem őket.
Közben a fék vonalat sem engedtem el. Autodoc-nál találtam olcsóbban a Szlovákoknál (CentralCar). Sőt a GaFa Auto-nál még olcsóbb: [link]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Nekem most a kuplungcserekor a full észteres Gear300 ment bele.
-
Qru
MODERÁTOR
Chipsz után túl vagyok már a 4000+ km-en. Meg is osztom a tapasztalatokat:
- Alul egyértelműen erősebb lett (érzésre is és a mérés szerint is), illetve magasabb tempónál is érezhetően jobban gyorsul. Középtartományban nem érzek nagy difit de ott nincs is sok változás a nyomatékban.
- A fogyasztás kvázi nem változott, 1-2 tized dl-el lett kevesebb. Írás óta 100-ast kap (sőt előtte már 2 teljes tank 100-ast, hogy tiszta lappal induljon), 95-el nem próbáltam még.
- A váltó kiosztás úgy van belőve gyárilag, hogy teljesítmény csúcson váltva nyomatékcsúcsra érkezzél a következő fokozatban. Mivel a teljesítmény csúcs 500 rpm-el lentebb kerül (nem érdemes fölé menni mert ott érezhetően beesik a teljesítmény) de a nyomatékcsúcs kb maradt ahol volt, ez most nem annyira optimális de így is sokkal jobban megy mint előtte.
- A gázpedál nagyon érzékeny lett amire lassú manőverekkor (tolatás, parkolás) figyelni kell, mert könnyen megégethető a kuplung. Bár ez igazából csak kuplungcsere után lett égető probléma, de már nagyjából megszoktam mekkora gázt kell adni (leginkább csak éppen hozzáérni).
- A fordulatszám visszaesése érdemben nem változott, ez picit lehetne gyorsabb.
- A gyári Vmax limit ki lett írva, még nem próbáltam de egyszer majd megnézem mennyi a vége. Most a H indexes gumik miatt nem erőltetném (következőre V-set kap ami a gyári előíras).
- Jól jött volna egy rajtprogram. Sajnos csak rükvercben akítv ez a dolog. Ki érti ezt...

Összességében havernak lett igaza, hogy csak egy dolgot fogok bánni: hogy nem előbb lépetem meg. És tényleg...

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Dugóból mekkora kell? Sima gyári, vagy 1-es túlméret?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Mondjuk csillapítóból megvettem a gyárit. Kb úgy néztek rám mint az ufóra.

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Jó ezt látni, hogy nem vmi alsópolcos cucc megy bele.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Ez jó, ezt be is dobtam az összefoglalóba.
Btw megrendeltem a 2 első lengéscsillapítót is. Kb 3-4 hét mire megjön Japánból. Ha már ott voltam rákérdeztem a fékre is: VIN alapján megerősítették, hogy a 277-es fék van elöl.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Csekkoltam, mérni sem kellett. Szemre is látszik, hogy a hátsó nagyobb, az meg ugye 286-os...
-
Qru
MODERÁTOR
Na ma beugrottam az EF-be (bocs tegnap), ott meg azt hozza VIN alapján, hogy 277-es tárcsa kell előre. Abban jobban bízok, mint vmi netes webshop-ban.
Jah és megrendelve a 2 gyári első csillapító. Ne akarjátok tudni mennyiért... Úgy látszik rajtam kívül senki nem vesz ilyet, mert még a németországi központi EU-s raktárban sincs. Japánból jön, kb 3-4 hét. Még jó, hogy lehet kapni.

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Oucs, igen ha allsz a feken akkor ahol a betet hozzaer ott nem hul, a tobbi helyen meg igen, igy pontszeru hoterhelest kap. Nem szabad a feken allni. Ezt mar en is megtanultam a sajat karomon.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Jah erre nem válaszoltam:
Egyébként ezt a hullámosságot hogy érzed? Fékezésnél ráz a kormány?
Igen, csak fékezésre rázza a kormányt. Olyan 100-110 környékén már picit érezhető és 130-nál meg már egészen egyértelműen. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Köszi, a bikább hűtésű kell.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Na látod, milyen jó hogy beszélünk róla?!
Ez a cikkszámos kell nekem előre: 26300SA001
Ez meg a hátsó: 26700FG000Elsőből van a lyuggatot Zimmermann (40k) vagy drágábban a hornyolt verzió (50k).
Hornyolt ér ennyivel többet?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Jó és alapos szerelő rakta fel, ezzel nincs gond (remélem). Viszont elbizonytalanodtam, mert a gyári kereső meg 294-es tárcsát hoz rá. Na legközelebb ha átcseréljük a kerekeket akkor lemérem az a tuti. Vakon nem rendelem meg.
-
Qru
MODERÁTOR
Az a baj, hogy telken nem tudnám tölteni jelenleg, szóval azért kéne egy bő 200 km-es hatótáv nyáron. Az se baj, ha ahhoz 90-el kell mennem végig. De az nekem nem reális, hogy egy kb 200 km-es távon megálljak útközben tölteni valahol... Ennyi erővel mehetnék lóháton is, aztán max félútnál lovat cserélnék.

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Igen, azért akartam azt. Munez-nak az van az Audi TT-n és (ő elég sportosan megy) elégedett vele. Oké akkor megpróbálok abba az irányba menni akkor.
Nem is vészes, 32k/db most a Zimmermann Sport a Fékmesternél.
-
Qru
MODERÁTOR
Jah ha már felpörögtünk:
Viszont a fékkel megint gondban vagyok. Sajnos ezt a Zimmermann-t is sikerült kinyírnom (hullámosra fékeznem) most az autópályán. Megvasaltam, most jó de itt már késélen táncol a dolog, pár combosabb fékezés és menthetetlenül hullámos lesz. A gyárival is ez volt. Beszéltem több szakival, a felszabályozás nem tartós megoldás, akkor is max ideig óráig lesz jó.
Az a baj, hogy nem a Zimmermann Sport tácsát kapta, hanem a simát. Hiába mondtam a szerelőnek, hogy az legyen...
Ezt a 3 opciót látom jelenleg:
- veszek Zimmermann Sport-ot és remélem, hogy ez nem deformálódik el 3 fékezés után
- veszek EBC-től vmi sport tárcsát és remélem, hogy ez nem deformálódik el 3 fékezés után
- vagy upgrade a dízel Impreza nagyobb fékére (277 vs 292 mm) és remélem, hogy az nem deformálódik 3 fékezés után vmi jobb tárcsával (bár ennek még utána kéne járnom, hogy 1:1-ben jó-e).Vélemények?
-
Qru
MODERÁTOR
Ha sokkal olcsóbb lenne és/vagy sokkal gazdagabb lennék akkor telekre járósnak pont jó lenne (bár mióta van út, azóta igazából Bubi hasmagasságával is megoldom a dolgot).
A 160-as Vmax az nagyon fájna de még éppen belefér a tűréshatáromba, a 140-et be sem vállalnám. Azzal örökre a külsőben rohadnék a hazai pályákon.

A hosszútávú terv, hogy Bubi lenne nálunk a kirándulós és vmi villany meg a helyben járós (hatótáv sem kell nagy, tudjon 300 km-t az bőven sok). De ahogy nézem erre még vagy kb 10 évig marad a jó öreg Jazz.
-
Qru
MODERÁTOR
Subaru Uncharted 2026 terepes menetpróba: [link]
Azért a 160-as max tempó elég langyi, nem is beszélve az alapkivitel 140 km/h-s Vmax-áról.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tomato firmware
- Sweet.tv - internetes TV
- Háztartási gépek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fotók, videók mobillal
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Konteó topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Dobozos Új DELL XPS 13 9340/ULTRA 7-155H/32 GB Ram/1TB SSD/AI BOOST+INTEL ARC
- AKCIÓ! 1TB NVMe SSD, 1 év gar 2230
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte M32U Arm Edition 31,5 144Hz IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- 27% - GMR 16GB (2x8GB) DDR3 1600MHZ Memoria!
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E5550, E5570, 5590, 5500, 5501, 5510, 5520 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Viccet félre: Most