- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GAI: Poor Volta...
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- MasterDeeJay: Mindkét irányból bedugható USB-A?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Subaru topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom #15042 üzenetére
Nekem is uj, meg nem rendletem onnan.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom #15019 üzenetére
Amúgy ha gyári cucc, innen rendeltél már? Amayama
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom #15025 üzenetére
Franko. Legalabb egy evig mukodne rendesen.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom #15023 üzenetére
Varosozol az dobja meg. Na meg a hideg. Itt az enyem, mennyivel moderaltabb: [link]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom #15021 üzenetére
Lehet, csak nem egy Subaruval.
Sprit moncsi? Dobd pls a linket. Neznem a reszlezekett.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom #15019 üzenetére
Kár.
Az utóbbiról rendeltem a gyári TPMS-t pedig.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom #15015 üzenetére
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom #15013 üzenetére
Az enyemben kb nincs ami elromoljon, annyira fapad.
A mechanika meg a tartos konstrukcioju meg (remelhetoleg de az ido egyelore engem igazol). Szomoru, hogy ugy lesznek jobbak, hogy kozben szarabbak lesznek. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom #15011 üzenetére
Jogos en meg telen nem nagyon hasznalom. Mondjuk nyaron se....
Gondoltam a hatso futomu nem oke, mert uthiban kicsit odebb ugrik a fara. Jott a ceghez egy uj Superb. Mondom jo kontroll csoportnak. Uj es jo a futomu. Na a fraszt, ugy elugrik annak a hatsoja, hogy ahhoz kepest Bubi oda van ragasztva az utra.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom #15009 üzenetére
Szilent? Ez szomomoru, nekem most lett cserelve, 2010-es a kocsi es most is csak megelozo jelleggel mert a futomu feszes volt csak a szilent mar repedezett. Sajnos a minoseg is egyre silanyabb...
-
Qru
MODERÁTOR
Belém égett, mikor jöttem le, 1-es motorfék. Mondom így is túl nagy a tempó és ráléptem a fékre... Na az nagy hiba volt az ABS darált én meg nyíl egyenesen csúsztam a kanyarcsúcspont felé. Szerencsére volt annyi lélekjelenlétem, hogy húztam egy kettest és kis gázzal kihúzta magát a szánkázásból de ott egy életre megtanultam, hogy a féket felejtsd el ilyenkor.
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark #14987 üzenetére
Az szerencsére nem nyiszog (még).
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark #14982 üzenetére
Megkentem szilikon olajjal (Lidl W5), azota csendben van.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
czanga #14984 üzenetére
Hammerite az nalam is bevetesre kerul mar.
Lassan nalam is olajcsere meg a nyikorgo kuplunggal kell vmit kezdenem. De sajnos mar a kinyomocspagy is szol hidegen szoval lassan megint rakoltos lesz a tema.
Klimat toltettem mert mar erzesre nem hutott ekeg erosen. Kb fele gaz vt benne... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark #14982 üzenetére
Koszi! Ranezek.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark #14965 üzenetére
Termeszetesen hidraulikus, neked vt igazad. A Jazz-el kevertem.
Vajon mi nyikorog akkor? Motorterbol jon es csak kinyomaskor. Munkahenger?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Petester #14979 üzenetére
Sokat költöttél rá, ne herdáld el az tuti. Ha más nem, kezdő autónak jó lesz a srácoknak. Esetleg néha szívesen kikormolom ha nincs rá időd.
Amúgy tetőcsomagtartót néztem én is és meglepődve láttam, hogy koppra ugyanaz (a tetőkialakítás) az enyém meg az mk1 XV/Crosstrek...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark #14969 üzenetére
Írok pü-t.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark #14965 üzenetére
Az enyémben nem, már egyszer kenve volt úgy 3-4 éve de megint kéri, mert nyiszog ahogy mozgatom a kuplungpedált.
Közben kigúgliztam, hogy szilikonolajjal kenjem meg. Sajnos amikor a szerelő megkente anno nem kérdeztem meg mivel fújta be.
-
Qru
MODERÁTOR
Elkezdett nyiszogni a kuplungbovden. Azt mivel kéne megkennem?
Megvan. Szilikon olaj lesz a befutó.
-
Qru
MODERÁTOR
A kuplungfolyadék az sima DOT4-es fékfolyadék. Arra mi a javasolt csereintervallum?
3-4 év mint a féknél?A szervóban ATF olaj van, annál mi a javasolt periódus?
Ezekről a manual egy mukkot sem ír.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark #14142 üzenetére
Jah ezt nem tudom írtam-e de jó ha megvan: az akksi csere után azonnal megszűnt az ékszíj/hosszbordás csúszása hidegen. Ezek szerint már tényleg nagyon gatya volt a régi akksi.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark #14945 üzenetére
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Petester #14943 üzenetére
Ez a Boxer Crew ugye?!
Seibiko.... Ott is erősen hullámzik a minőség azt már több helyről hallottam/olvastam.Az az enyémben is volt olyan pár éve. Igaz csak 5k km-ig mert aztán rájöttem, hogy nem belevaló. Az csak API SL nekem meg legalább SM kell.
Vörösvárra járok Viktorhoz a nagyobb dolgokkal (pl vezérléscsere), a kicsikkel meg van egy nagyon precíz autószerelő fórumtársunk aki Érden rendel. Most pl lengőkarokat meg a féket is ő cserélte. A fékkel mondjuk szívott szegény, mert nagyon rá volt gyógyulva a tárcsa. Még a gyári volt fent... Pedig nem azért cseréltettem mert elkopott, hanem mert hullámosra fékeztem és már nagyon zavart. Autópályán ha fékeztél, rendesen érezted, hogy szitál a kormány.
Egy chipszen én is gondolkozom, lehet szülinapra meglepem magam vele.
A mérés/írás hol lenne? Csepel? Eddig az LA-t néztem Oroszlányban...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Petester #14940 üzenetére
Hol voltál vele szervizben? Milyen olajat kapott?
Háriék engem jól megszívattak. Váltóolajcserekor bepasztázták a csavart. Alig tudtuk most leszedni mikor megint csere volt. Hátul muszáj volt lerobbantani de a váltón már nem szarakodtunk, a nívón keresztül lett cserélve az olaj.
Ó azt hittem, kapott egy kis szíverősítést is. Engem vitt chippelés után, nagyon baba lett csak bátorítani tudlak, hogy meglépd te is.
-
Qru
MODERÁTOR
Brutális összegért kelhet el a legkeményebb Subaru Impreza
Azért a 2,8 sec-es 0-100 még egy villanyautótól is szép lenne...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom #14933 üzenetére
Az igen, gyertek haza itt hawaii van ehhez kepest.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom #14930 üzenetére
Itt 10 ev alatt esett ennyi ho kb.
Kivancsi lennek manualissal mennyire lenne kuplungszag.
Be kene rakni az uj stabpalcakat, de sztwm megvarom vele az olajcseret.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom #14928 üzenetére
Remek!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom #14926 üzenetére
Bim-bammol is jó hangosan legalább mellé?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
BLUE TORNADO #14924 üzenetére
Huh azt így fejből passzolom... Valószínűleg igen de ha más nem lehúzod a csatlakozóját akkor tuti nem nyílik.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Downsampling #14922 üzenetére
A FL belseje az nekem is nagyon bejön, abban már a Levorg féle belső van. Az 1,6-os nagyon gyenge, azt ne sajnáld.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Downsampling #14920 üzenetére
0-60 az nálam 8.2 sec, nem világverő de itthonra elég ez is.
Nálam a gázpedál érzékenység csak a folytószelep pucolás után jött elő. Igaz még sztem soha nem volt pucolva (ehhez képest nem is volt annyira retkes).
A kormányzás is direkt mint nálad, jó vezetni összeségében. Sok céges német lom után öröm beülni és menni vele. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Downsampling #14916 üzenetére
Euro 6-on belül több lépcső van azért.
Passat-al játszottuk el az Euro4 és Euro5 között semmi különbség nincs. De az amelyiket az szabvány életbelépése előtt gyártottak az a régi besorolást kapta. Nekem kellett volna bizonyítani, hogy tudja az EU5-öt is, így annyiban hagytam a dolgot.
Igen alacsony tempónál jól gyorsul z enyém is, az awd miatt még az enyémnél erősebb fronthajtásos autóakt is simán lenyomom. Főleg, hogy manuális. Fordulatot 4400-re belövöm álló helyzetben (ott van nyomatékcsúcson) aztán csak leugrasz a kuplungról és go. Havernak volt egy 1.8 turbós Golfja ami még meg is volt írva aztán mégsem bírt el velem.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
BLUE TORNADO #14917 üzenetére
Akkor sima ügy.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark #14912 üzenetére
A tiéden van gyárilag nem? Az enyémen sincs csak a WRX-ek kaptak gyárilag szép véget.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
BLUE TORNADO #14908 üzenetére
Igen. Rozsdara az feigyelj. Ha nem volt torve a lengokarok akkor is hajlamosak a rohadasra.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Downsampling #14906 üzenetére
Levorg nekem is tetszik! Itthon sajnos azok is dragak (inkabb csak szarul keresunk). Nincs infom az 1.6T-rol nem sokiag futott gyartasban es csak itt az EU-ban arultak (tengerentulon nem). Azert eroben az se tepi fel a flasztert, nem annyira kihegyezett es a Levorg eleg nehez. 170 lora van egy 1600+ kg-os boded egy cvt-vel ami amugy is elkeni az erot. De kellemesen megy azert.
A 2.0i az a FL-el jott mert az 1.6T-vel nem tudtak tartani a szigorubb Euro normakat. Olcsobb is gyartani es hiaba a divatos downsized motor nem fogyott jol a kocsi.
Ha lehetne legozni akkor egy Levorgot kernek egy WRX-es technikaval.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Downsampling #14904 üzenetére
Nem volt nehéz dolgom, mert az a sajátja.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Downsampling #14902 üzenetére
Az egy Outback.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
BLUE TORNADO #14900 üzenetére
Itt egy jo osszefoglalo a tipusrol:
Az alkatresz eleg draga tud lenni (hatso felfuggesztes pl), bontottan van hozza eleg sokminden ha kasznielem kell mondjuk.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom #14898 üzenetére
Annyit meger!
A feher olyan mint az enyem.
Kozben kitapasztaltam, hogy csak hidegben szol. A kenoanyag megdermed gondolom a hidegben. Ha bemelegszik akkor megint elhallgat es ha melegebb van kint akkor sincs hangja.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom #14896 üzenetére
Nekem most a kuplung kinyomoja szolalt meg. Nem orulok, mert kuplunggal egyutt erdemes cserelni, igy meg nem olcso mutatvany. Es igazabol felesleges is, mert a kuplungom kb 50%-os meg.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom #14894 üzenetére
Borsos ara van. Passat-on nekem 2x is kellett cserelni ha ez vigasztal.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom #14892 üzenetére
Itt is soznak cserebe se hideg se ho nincs. Pont ma verettem le a gedvat a geprol.
Latod keves extra, keves hibalehetoseg.
-
Qru
MODERÁTOR
Megjott az olajcserehez a cucc . A Kamoka antibaci pollenszuroje meglepoen minosegi. Remeljuk meretpontos is.
Parci ez neked is erdekes lehet, mert ugyanaz a szuro kell az SH Foriba is mint az enyembe is.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom #14886 üzenetére
Ami el is romlik arra nem szoktak...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark #14880 üzenetére
3 liternel meg szivokent is van.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom #14865 üzenetére
Ez igaz.
Most egy 4x4-es Skoda van, sajnos hó hiányában nem tudom tesztelni pedig megnézném mennyire ügyes Bubi-hoz képest.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom #14863 üzenetére
VW-ek szoktak ilyet produkalni.
Hatha megjavul ha nem akkor januarban szerviz.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom #14861 üzenetére
Mosas utan jott elo vagy random?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom #14859 üzenetére
Franko! Nekem a gyari TPMS-t felesegem baratnoje hozta ugyanigy.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Acheron #14854 üzenetére
Király! Közben én is kutakodtam, mert sztem az enyém is kifúj valahol. Legalábbis hidegen mintha más hangja lenne mint eddig... Szerencsére a dob az jó, csőből meg olyat hajlítanak amilyet akar az ember.
Kaptam ajándékba egy WRX gyári kipu-t (katitól hátramenő részt csak), az nem tudom felmegy-e az enyémre de ha összereszelhető akkor az fog majd felkerülni.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Lacerta #14852 üzenetére
Köszi, akkor A3/A5 is jó (tippem nekem is ez lett volna). Bár mivel ACEA-t nem ír sosem néztem csak a API-t meg a viszkozitást. Bár egyszer véletlen SL ment bele az SM helyett (webshopban szarul vt feltüntetve Motul Eco-Nergy besorolása) de azt tudta az A5-öt is. Azért inkább 5k km után ledobtam.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Downsampling #14845 üzenetére
Ezzel is olyan 8-9 liter körül lesztek városi fogyiban.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Downsampling #14843 üzenetére
Ennyiért jó vétel. Nyilván a városi fogyija nem lesz bajnok cserébe bárhol elmész vele kb.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Downsampling #14841 üzenetére
Igen szigorúan 0W20 és csak az! Ha márkakerbe hordták akkor a motorral nem lehet nagy gond. A CVT a kérdés még akkor.
Ha M+S akkor vagy 3* vagy 4 évszakos esetleg AT gumi.
*: 3 évszakos az amelyiknek nincs teljes értékű téli minősítése.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom #14836 üzenetére
Teljesen jó!
Bp-Debrecen-Bp oda 120-130 haza fix 130 (2 ember kevés csomag): 9,35
Jah és toltam most egy full városit is: 11,44
Ezek valós/mért adatok nem BC adatok.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Downsampling #14837 üzenetére
Jó az a 2 literes motor. Ha az olajcsere el volt nagyolva és/vagy nem velevalót kapott akkor felléphet olajevés de amúgy nincs semmi különös nyűgje. A CVT-ben ha nem cserélték az olajat akkor az is le tud térdelni. De igazából semmi extra nincs benne ami miatt dobni kéne.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom #14832 üzenetére
Ez mar döfi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Summer Game Fest 2025 - Az összes bejelentés egy helyen
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Eredeti játékok OFF topik
- LEGO klub
- Reklámblokkolók topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Vicces képek
- Yettel topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Miele TRIFLEX HX2 CAT&DOG akkus kéziporszívó - ÚJ! Bontatlan - 2 év garancia
- Radon Cragger 29" L Trail Hardtail MTB
- Gree klíma AKCIÓS áron beszereléssel együtt!
- FÉLÁRON! Dr.coffee H2 Automata kávéfőző - ÚJ! Bontatlan!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest