- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Subaru topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacerta
aktív tag
Üdv mindenkinek. Egy ideje nem írtam, csak olvastam.

Szóval vegyél TAB-ot.
Minden autómba azt tettem, és jó. Nagyon. Nem a legolcsóbb, de ár-érték arányban igen jó. A Foriba épp most ment bele egy 75Ah-s.
Előtte 64Ah-s Tudor volt benne, azzal vettem anno a gépet a neppertől. Nem volt rossz, mert végül is 5 évet elment az is, de első pillanattól kezdve vérszegényen forgatta az önindítót 0 fok alatt. Erre most rájött a januári hideg, és -14 fokban első forgatásra nem indult be, másodikra pedig már nem forgott. Szégyenszemre az asszony régi Igniséről kellett megbikázni.
Utána, mikor már csak -10 fok volt reggel, beindult, de rendeltem gyorsan egy TAB-ot. -
czanga
őstag
Mivel kínosan ügyelek a motorterem kinézetése is, ezért a fiktív OCD-m be is kapcsolt, hogy: De miéééért piroooos az egész?!

Én voltam az aki a Swift motortetébe került ezüst aljú és kék tetejű varta akku tetejét is pl kimaszkolta nemrég, majd Montana fólia festékkel leküldte matt feketére, aztán elismerően csettintett, hogy NOJSZ. Much better!
-
ez a két éves akksim döglődik
(a generátor 14,7 volttal tölt, elvileg tök oké)mit ajánlotok helyette? bosch, ugyanez a rocket, exide premium és yuasa van. a bosch-t leszámítva a többi:
https://zsu.hu/termekeink/akkumulator/szemelyauto/azsiai/jobb_pozitiv/65ah -
NoLF
veterán
-
Qru
MODERÁTOR
Akkor ez egy megvan nap lesz. Nekem meg reggel jött az üzi, hogy megjöttek a lengéscsillapítóim és átvehetem őket.
Közben a fék vonalat sem engedtem el. Autodoc-nál találtam olcsóbban a Szlovákoknál (CentralCar). Sőt a GaFa Auto-nál még olcsóbb: [link]
-
MasterMark
titán
Lenézed a meglévőről, vagy kikeresed magadnak VIN alapján itt: https://catalogs.ssg.asia/subaru/?lang=en
-
Qru
MODERÁTOR
Az a baj, hogy telken nem tudnám tölteni jelenleg, szóval azért kéne egy bő 200 km-es hatótáv nyáron. Az se baj, ha ahhoz 90-el kell mennem végig. De az nekem nem reális, hogy egy kb 200 km-es távon megálljak útközben tölteni valahol... Ennyi erővel mehetnék lóháton is, aztán max félútnál lovat cserélnék.

-
Qru
MODERÁTOR
Ha sokkal olcsóbb lenne és/vagy sokkal gazdagabb lennék akkor telekre járósnak pont jó lenne (bár mióta van út, azóta igazából Bubi hasmagasságával is megoldom a dolgot).
A 160-as Vmax az nagyon fájna de még éppen belefér a tűréshatáromba, a 140-et be sem vállalnám. Azzal örökre a külsőben rohadnék a hazai pályákon.

A hosszútávú terv, hogy Bubi lenne nálunk a kirándulós és vmi villany meg a helyben járós (hatótáv sem kell nagy, tudjon 300 km-t az bőven sok). De ahogy nézem erre még vagy kb 10 évig marad a jó öreg Jazz.
-
Qru
MODERÁTOR
Pollenszurobol nem tudom mit hasznlasz de raprobaltam a Kamoka biocid szurore es nagyon jo. Meretpontos es nem is draga. Ez az: Kamoka 6080166
-
Qru
MODERÁTOR
Kb ugyanzok a szűrők neked is mint nekem, olaj 15k (5 liter 5W40 Motul), olajszűrő 3120 (MANN), levegő 7300 (MANN), kabinfilter 8260 (MANN) csavar alátét 320. Ez kerek 34k. Tehát minden másra cca. 50k az tényleg kicsit soknak hangzik de diaggal meg rendes átnézéssel ez kb reális manapság.
Sőt, a céges Skoda most volt kis revízión márkakerben, csak az 5,5 liter Castrol olaj volt 75k. Innen nézve olcsón megúsztad.
-
Petester
senior tag
Igen, drága. De drága minden rendes terepjáró.
Nekünk igazából annyira megváltozott az autó használatunk, hogy egy plugin hibrid lenne a legjobb, de fázok tőlük. Meg hogy azért adjak ki annyi milliót, hogy havonta spóroljunk 10-20k Ft-ot, nem látom értelmét.
Használjuk a PDF-et amíg lehet, aztán majd választunk valamit szükségből, mert szerelem autó már nem hiszem hogy lesz. -
Acheron
őstag
Szívem szerint én is választanék tőlük hibridet, mert a márkát nagyra tartom, de én jellemzően márkaszervizbe hordom szervizelni az autóimat, viszont a helyi Toyota úgy megszívatott anno az Avensissel, hogy kizárt, hogy hozzájuk bármilyen autót vigyek valaha

Így meg csak vakarom a fejem, hogy mi lesz az utód, ha egyszer cserére kerül a sor.
-
Petester
senior tag
Én meg három gyerekkel totál tanácstalan vagyok, merre mozduljunk. A nagyobb suv-ok sem annyival szélesebbek hátul, hogy előre lépés legyen, a tohonya testüket meg nem kívánom. Ha meg már tohonyaság, sokkal inkább egy Land Cruiser, annak legalább van értelme, nem csak divat cucc
-
CB
senior tag
Az enyém 130 km/h -nál biztos többet kér 10 liternél.
Olyan ritkán megyek 110-nél gyorsabban, hogy nem tudom most megmondani, pedig biztos próbáltam már. 110-nél eszik 7,4 l-t 100 km-en.
Én inkább korábban indulok, hogy spóroljak. Nagyon sóher vagyok, és szeretek nyugisan vezetni. ki egyszer rácsaphat a kocsimra, az nagyon jól jár.
Most lépem át a 40000 km-t, 6 éves a kocsi. Szerviz minden évben szigorúan novemberben, és minden csere gyárira, nem utángyártott cuccokra. Olajcsere csak hozott olajjal, ami a gyári előírt, nem amit a szerviz tolerál.
Megkap mindent, ami kell. De meg is érdemli eddig. -
CB
senior tag
Én az enyémet szinte csak hosszútávon használom (rövidke kisvárosi tötymörgés szokott benne lenni), a teljes átlag 7,4 l/100 km.
Vegyesen szerintem (sosem tudtam teljesen kimérni) 10-12 lenne, de ez csak tipp.
Szereti a hasát városban, az biztos.
A 90 km/h sebességet komálja a legjobban, ott volt már, hogy 6 l/100 km alá vittem nyáron hátszéllel
.
Én is imádom, padlógáznál a másodperc töredéke alatt adja a teljes nyomatékot. A CVT-s motorhang alig jön be az utastérbe, megkímél a bőgő motortól.
A legjobb, hogy kényelmes vezetés mellett alig kell a gázpedálhoz és a fékhez nyúlnom, szinte mindig a kormányról lassítok-gyorsítok. Ügyes vezetés mellett a féket kíméli, mikor tud, motorfékkel lassít, még lejtőn is. -
Qru
MODERÁTOR
FL utan meg kiszorjak a megmaradt technikat. A kontos uj, a technika meg a regi. Az enyem is ilyen nyugi. Szinten 2010 vegi (2010 oszen vt a FL) de meg a pfl technika van benne. Mondjuk olyan nagy difi itt nincs mint nalad (konnyitett HF, muanyag szivosor a fem helyett, konnyitett kipu rendszer (amit ugy ertek el, hogy kukaztak a kozepdobot)).
-
Lacerta
aktív tag
Olyan manualom nincs letöltve, de lehet hogy még akkor is kétféle váltóval rakták össze.
Az biztos, hogy 5 sebességes automatát SH-ból hirdetve nem is láttam, amikor keresgéltem, csak a manualból tudom, hogy létezik.
Illetve egész MY 2012-ig láttam anno a hahu-n olyan példányokat, amiken kopoltyús volt a motorháztető, vagy nem a tükrön volt az oldalsó index, szóval úgy tűnik, a subinál a faceliftes modellévváltás inkább csak afféle irányelv.
( Vagy minden hahu-s SH fori porrá volt törve.
) -
MasterMark
titán
A HSD eCVT-je nem olyan mint egy CVT, se citrom, se lánc, se szíj. Két villanymotor van benne és egy bolygóműre kapcsolva a belső égésű motorral és a 3 fordulat változtatásával oldja meg a különböző kimeneti fordulatokat.
Nagyon érdekes, ügyes, egyszerű de nagyszerű megoldás.
Nem rég néztem meg egy videót a működéséről, ezt ajánlom: [link] -
Lacerta
aktív tag
Nem lehet, hogy egyszerűen csak ilyen és kész?
-
Qru
MODERÁTOR
A Keskeny (Quashqai) J11. 1.6 TGDI-vel tetszene de még nem olvastam utána, csak pofára bejön. Kéne vmi telekre járós magasabb kocsi. Akár 4WD nélkül is, mert télen már nem igen járunk fel (
megöregedteünkelkényelmesedtünk). Bár már igazi tél sincs...
Bubi-é 301 literes, azzal is megoldjuk. Az XV-é 350 liter ha jól rémlik az már elég lenne (Jazz-é is ami kb vicc a XV-re nézve).
-
Qru
MODERÁTOR
Bőven nem, azért ezek elég drága kütyük. Figyelem a piacot az SJ-k ára is felment ami húzta magával az SH-t. Te még kb jókor vetted amúgy. SH-t nem vennék, mert az nekem nem lenne érdemi előrelépés, max egy XT. A következő generáció meg... hát nem az én árszintem.

De igazából, nekem egy XV is elég lenne a 2 literes motorral. Bár újabban a Nissan felé kacsingatok...
-
Lacerta
aktív tag
Hallottam egy fasziról, aki mérgében kihívta a tévéseket, és élő TV-adásban gyújtotta fel a Lincoln Continentalját a cég székháza előtt, olyan sz*r volt az autó.
Tokióba mondjuk nehéz és drága volna elvinni a szekereket, de szerencsére ez már nem a '80-as évek, szerintem elég lenne elmenni valami kőbányába, és kistreamelni az összes megosztó felületre a máglyát. Mit szóltok?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VR topik
- Autós topik
- War Thunder - MMO Combat Game
- Állítólag összeolvadt a OnePlus és a Realme
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gaming notebook topik
- Óra topik
- PlayStation 5
- Kiszivárgott a Xiaomi 17T és 17T Pro teljes specifikációja és eurós ára
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4493
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ!! HP Zbook Studio G8 i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1200 4GB Garis!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- 27% - ASUS Vivobook OLED Notebook! Ryzen 5 7535HS / 16GB 6400MHz / 500GB NVMe
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Utána, mikor már csak -10 fok volt reggel, beindult, de rendeltem gyorsan egy TAB-ot.

(a generátor 14,7 volttal tölt, elvileg tök oké)

LA chip-nel ki tudjak irni a katit, talan a TGV-t is...