Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Subaru topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
Tadaaaa: 98
Nem taltosodott meg, de talan alul egy picit nyomatekosabb, de nem olyam egyertelmu mint anno a Jazz-nel volt. Siman lehet placebo... Meglatjuk.
-
carr
őstag
válasz
Downsampling
üzenetére
Túltoltad!

Olajból csak olyat ami a gyári specifikációt tudja.
Én csak autószerelőknél láttam ezeket a motorokat, semmi egyetemi, stb dolog nem volt.Juteszembe, nincs valakinek elfekvőben egy EJ16 a pinyóban, működőképes?
EJ20 is jöhet. mindegy. lassan ott tartok, h kicserélem a motort inkább, mint szopjak vele, h mé nem akar indulni, új gyertyákkal, stb... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
outsiders
üzenetére
Lábatlankodni nem szoktam én sem, de sokat tanulok az ilyenekből, meg amúgy is érdekel a dolog és közben szép képeket is tudok lőni a pőre technikáról.
-
outsiders
aktív tag
Itt pumpa és gyertya nélkül 130k-t mondott. Kíváncsi leszek mit teljesítenek, plusz hogy tudja-e diagnosztizálni a hibajelenségem okát. Ha beválik kisrevíziókon kívül hordom ide, de lehet arra is, azt meg lehet várni könnyedén. Egy olaj és szűrőcsere egy munkaóra nagyon max, szuttyogva.
-
outsiders
aktív tag
Eddig csak jókat hallottam róluk, meglátjuk mit tudnak. Srác szimpi volt, hozzáállása is. Pontos márkákat, árakat, mindent mondott, tételenként végig tudtam kérdezni. Nekem nincs messzebb, mint egy Seibiko vagy Hace például, de olcsóbbnak tűnik. Meg akartam nézetni a búgást már mással is, így rájuk esett a választásom, 2 in 1

-
Qru
MODERÁTOR
-
Downsampling
senior tag
Szia!
Szerintem se essünk egymásnak, nem hiszem, hogy a Subaru erről szól...

Mindemellett én nem szeretnék részt venni olyan témákban és/vagy vitákban, amik valakinek, vagy valamely csoportnak a hitéről szól, a másik oldalon pedig a józan paraszti ész és a természettudományok által képviselt kutatások állnak. Én sem fogok senkit sem téríteni, és sok témához pontosan azért nem fogok hozzászólni (nem csak, hanem pl. FB-os autós csoportokban sem), mert bizonyos dolgokhoz emberek akkor is jobban értenek, ha amúgy lövésük sincs a témáról. Ilyen pl. a milyen olajat öntsünk az autónkba, a milyen üzemanyagot tankoljunk, stb. Én senkit nem fogok győzködni, sem a saját, durván 20 éves szakújságírói, gépészmérnöki tapasztalatommal, amelyek nagy részét óriási flottákat üzemeltető cégek mindenféle kimutatásaiba való betekintéseim során gyűjthettem, illetve bizonyos márkaszerviz-hálózatoktól, akik akkor is vettek üzemanyagmintát a hozzájuk bekerülő gépjárművekből, ha az csak egy fényszóróállításra ment be hozzájuk. Ez a több ezres minta (plusz az egyetemi független vizsgálatok) számomra mindennél többet érnek. Kérésre megosztom őket, de magamtól nem fogom előhozni. És ugyanezt várom mástól is az irányomba. Ha tőlem függetlenül megy a csata üzemanyag és kenőanyagok területén, ám legyen, én biztosan nem veszek részt benne...
Szóval, tiszta lap...
-
-
carr
őstag
válasz
Downsampling
üzenetére
A beznines részre reagáltam, nem konkrétan neked, a többieknek szólt.

Nem támadás volt. Vagy nem az akart lenni.
Bocs, ha magadra vetted.
béke itt is.
(kutatás ide vagy oda, dolgoztam pár évet unixnál, láttam molos (csak és kizárólag, #területiképviselőautó #csakamolajó #molkártyámvan) üzemanyaggal járó motorokat egy skoda szervízben. Volt shell, és/vagy omv partnerautó is. Azok nem dőltek ki 200e km körül. A molosok sorra... 190-210k km körül mindig volt valami.
Mindazonáltal Hiszek neked.
-
Downsampling
senior tag
Nem tudom, miben van igazam. Mert már azt sem értettem, amit előtte nekem címeztél. Lényegében csak közöltem, hogy bár nekem szántad, ezek az infók telesen hidegen hagynak és ezt a témát semmilyen hozzászólásomban sem érintettem. Ehhez képest eljutottunk odáig, hogy olyasmiben van igazam, amiről én nem is nyilatkoztam. Érdekes...minimum érdekes... de tudod mit, peace!
-
outsiders
aktív tag
Egyértelmű, le nem cserélném a helyedben azt a kocsit. Speedlimitet vetesd ki, írass rá szoftvert jobb benyára és kész is.
VictoryMotors-hoz kocsi bejelentve, április 2-án viszem a drágát vezérléscserére minden nyalánksággal együtt. A srác a gyári görgőket és gyári beszállítók (dayco) szíjait és vízpumpáját (Aisin) teszi bele, NGK gyertyákkal természetesen. Árban ott lesz ahol saccoltam, 150-200k. Megnézi még a visító-búgó hangot is, diagolnak majd rajta egy keveset. Este hatig melóznak, plusz ott lakik a műhely mellett, később is lehet hozni-vinni a kocsit ami elég szimpi dolog, így másik kocsival tud hozni az asszony vissza. -
carr
őstag
válasz
Downsampling
üzenetére
Tudod mit? Igazad van.

-
carr
őstag
válasz
Downsampling
üzenetére
anno nézegettük, hogy lehet összelocsolni 105ös vagy közelítő oktánszámú nyálat.
Pár "alkatrész" és megvan a versenybenzin.
Ugyanaz, mint a molnál.
Bár, molt ha csak lehet kerülöm... jó messzire, és poros tankkal is inkább shell, vagy omv-ig megyek. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
outsiders
üzenetére
Én sem találtam ilyen Motul 8100 5W30-asat az A-s olajok között csak a C-s olajok között. Ezért használtam korábban az X-Clean FE-t.
5W40 simán jó bele főleg ha nem nagypapázol mint én.

Amúgy amit nagyon dicsérnek az a Shell palagázból desztillált olaja. Annyira rossz nem lehet mert a Ferrari, meg a Ducati gyári olaja...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Downsampling
üzenetére
Semmi vész.
Nálad nincs gond mert ezek visszafelé kompatibilisek, tehát az SM/SN is jó a tiédbe akkor is ha SL az előírás. Ezzel vagyok meglőve, hogy a Motul 8100-ből csak a C2/C3-as olajok tudják az SM-et ami nekem kell. Bár elméletileg a C-s olaj rakható dízelbe és benzinesbe is... de a szerelőm nem örült neki legutóbb. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Downsampling
üzenetére
Nem néztem utána. Outsiders EJ204-éről meg az én EJ253-amról beszéltem csak.
Erre írtam, hogy fura, hogy SM az előírt miközben előbb dobták piacra a gépet (2003) mint hogy kialakították volna a szabványt (2004). Azt tudom csak elképzelni, hogy utólag az új szabványhoz igazították az előírást, azaz szigorítottak rajta.
-
Downsampling
senior tag
De te hol találsz arra vonatkozó utalást, hogy az EJ201-hez SM szabványú olaj az előírás?
Amúgy az EJ201 már 1998-tól megtalálható az Imprezákban, Foresterekben, Legacykban. Az elődje, a 115 lovas 2.0 literes 1995-től volt elérhető, és egészen 2000-ig bizonyos piacokon az EJ201-gyel (a 125 lovas 2.0 literes) együtt szerepelt 1998-tól. Számomra nehezen hihető, hogy még egy nem létező szabványhoz fejlesszenek motort, bő hat évvel korábbról (pláne egy viszonylag kis gyártó esetében, mint a Subaru). Sok szabvány eleve nem hat évente változik, hanem jóval gyakrabban. Vagyis én azt valószínűbbnek tartom, hogy amikor az EJ201 piacra került, még körvonalakban sem létezett az SM szabvány...
Outsider autójának motorja viszont nem EJ201-es, hanem az EJ204-es, ami valóban jóval később jött ki. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Downsampling
üzenetére
Amúgy érdekes amit felvetsz mert ez az EJ motor ami nekem van 2003 körül debütált Európában (tehát 2000 körül kezdhették megtervezni) mégis ehhez is SM az előírás miközben ez a szabvány 2004 november 30-án debütált...
Igazából csak jobb lerakódás elleni védelmet jelent ahogy kibogoztam a dolgot de nagyon én sem mentem utána."Ez a 2004. november 30.-án bevezetett SM szabvány jobb oxidáció ellenállást, jobb lerakódás elleni és kopásvédelmet, valamint jobb alacsony hőmérsékleti teljesítményt követel meg az olaj teljes élettartama során. Néhány SM olaj megfelel a legújabb ILSAC specifikációknak is, és/vagy energiatakarékosnak számít." - [link]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
outsiders
üzenetére
Sejtettem, az enyémbe is előírás az SM (és ugye kb egyidőben fejlesztették őket) tehát az SL nem jó bele (bár attól, hogy egyszer az kerül bele még nem fog tönkremenni). Egészen pontosan nekem API SM és/vagy ILSAC GF-4 valamint 5W30 vagy 5W40-es viszkozitást ír elő a gyártó esetemben, azzal a javaslattal, hogy a mi éghajlatunkon az 5W30 a preferált (mint eco olaj). Igazából a 0W30 is jó bele (sőt az a legjobb).
mod:
Downsampling: Anno a 120-as Skodába 92-es benzin tankoltam mindig.

Az API egy amerikai olajszabvány, az ACEA meg ugye egy európai. Ezen kívül van még az ILSAC ami egy amerikai-japán közös szabvány.
-
Downsampling
senior tag
válasz
outsiders
üzenetére
Ez tök szuper, mert az én autómnak mindenhol a Motul 5W-30-at hozza fel a 8100-es szériából... Oké, írja az Eneost is, de ha a volt tulaj hosszú éveken át a Motult tette bele, akkor csak jó az bele (mindenféle káros hatás, olajfogyasztás nélkül).
Ööö, elég nehéz elhinni, hogy az én autómba SM-es olaj kell, mivel a linkelt oldalon azt írják, ezt a szabványt 2004 novemberében vezették be, és az én autóm 2004-es, a motorja pedig még korábbi konstrukció. Tehát valszeg ezért jó bele a Motul 8100-as sorozat.
-
outsiders
aktív tag
Most nézem a kiskönyvemet, API SM, ACEA A1- A2 vagy A3 sztenderd és 5W-30 az ideális olaj. Na ennek nem felel meg egy Motul termék sem
Alternatívként lehet bele rakni SL olajat is. Ami megfelel bele az pl ez Eneos
Downsampling: Olajszabványok itt például -
Downsampling
senior tag
Elvileg az oktánszám azt jelenti, hogy minimum hányas a benzin, tehát a 98-as minimum 98 oktános, de ettől az lehet 100-as. Sokáig a Molnál sem 100-as volt a neve a prémiumbenzin neve (úgy kb 10-12 éve).
Amikor még nagyon régen, kb az én gyerekkoromban volt ilyen hogy szuperbenzin (95-ös), meg normál (86-os), akkor volt 98-as, amit extrának hívtak. Sokáig ilyet csak külföldön lehetett kapni, teljesen más volt szagra is. Valószínűleg az OMV ezt szeretné visszahozni.Mi az az API SL és SM az olajnál? A régi tulaj szintén ezt a Motult használta az Imprezába, sőt, már megvette a következő cseréhez is. De erről a jelölésről nekem fogalmam sincs.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
outsiders
üzenetére
Auchan 98-as az valójában 100-as, nem tudom miért 98-as néven fut senki sem gyárt már 98-as benzint az EU-ban. Mivel az Auchan a MOL-tól veszi ugyanaz a 100-as benzin csak az adalékoláson spórolnak, azért olcsó (igazából
a magicaz adalék ami drága nem maga a 100-as nyál az előállítás terén).5W30 8100 Eco-nergy az van most az enyémben is, arra figyelj, hogy ez az olaj csak API SL-es tehát ha tiédbe SM-es kell akkor ne töltsd bele.
-
outsiders
aktív tag
Enyém 100-as MOL-t kapott, Forensis kártya és OTP bankkártya kombóval elég jutányos kedvezmény jön már össze, alig drágább a sima nyálnál.
Nálam vezérléscsere lesz jövő hónapban, májusban meg ledobatom az olajat és a szűrőket, szokásos kisrevízió. Most veszem az olajat majd magam arra jutottam, Motul 8100 ECO-nergy 5W-30 fog bele menni. Szűrőket hagyom rájuk. -
Qru
MODERÁTOR
Nem tudjatok fejbol mekkora kupak kell az alufelnihez? 60-as, ugye?
mod:
Gyári 16-os felnihez.
-
Downsampling
senior tag
válasz
blasko92
üzenetére
Igen, elvileg a gyári Brembo. De a WRX STI meg kb annyival nehezebb is...
(meg persze a papucsok is sokat számítanak, ráadásul a Lacházi reptér betonja (mert beton és nem aszfalt) igen érdes (ahogy általában a reptéri futópályák), tehát mindig jobb értékeket kaptunk ott, mint bárhol máshol. Amúgy a lap történetebén a harmadik legjobb eredményt a 7 gen. Honda Type-R produkálta.
Amúgy az a kocsi, ami 100-ról 37-38 méteren belül megáll, az a kb. 1G-s lassulás, és ez egyben már kitűnő.
Mi a Subaruval minden esetben 200-ról kezdtük meg a fékezést, éppen ezért külön kiemelendő, hogy még így sem csökkent a fékhatás mire már százra lassult, és így is hozta a kb 35 métereket 100-ról...
-
blasko92
őstag
válasz
Downsampling
üzenetére
Köszönöm!

Biztos élvezet volt az a teszt. Kaptak a tárcsák rendesen
De azokon Brembo fékrendszer volt ugye?A tieden is azt hiszem gyárilag elől 277, hátul 266, mint nekem

-
Downsampling
senior tag
válasz
blasko92
üzenetére
Szia!
Elolvastam, és lénygében ezt írtam oda is:
"Mivel erősen érintve vagyok a témában, több kérdésem is lenne (beszerzési források, költségek - ha nem is fillérre, stb.).
Amúgy anno a 2002-es és 2003-as WRX STI-vel mértünk fékutakat, nem a szokásos 100-0-át, hanem többször egymás után 200-0-kat. A lapunk történetében ez a két Impreza volt legrövidebb úton megálló autó erről a sebességről, és még a sokadik ilyen fékezés után is hozta ezt az eredményt (a negatív gyorsulás végig több volt, mint 1 G! )"
Gratula az anyaghoz!

U.I: megpróbálom előkeríteni a 200-as fékezés mérési grafikonját, és valahogy ide bevarázsolni...
Ja, és végre megtudtam a korrekt tárcsaméreteit az autómnak (elöl-hátul), eddig mindenhol más-más értékeket olvastam...

-
válasz
Downsampling
üzenetére
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Petester
üzenetére
Jó akkor nincs gond, mert ugye a sima benzinben a biokomponens bomlása okozza a hajtóanyag romlását. Az Auchan 98-asban a biokomponens arány gyakorlatilag 0% (0,5% alatti) szemben a Shell/MOL/OMV prémium (100 oktános) kb 5%-os biokomponens tartalmával. Ezért a Auchan 98-as simán eltartható 1 évig is minőségromlás nélkül.
Ennek fényében jogos a kérdés, hogy miért tesznek a nevesebb olajcégek ennyi biokomponenst a prémium termékükbe? Több okból, az egyik a környezetvédelem (kötelezően előírt a biokomponens arány az EU-ban forgalmazott üzemanyagoknál (benzin 5%, gázolaj 10%)), olcsóbb a biokomponens (bioalkohol, azaz etanol) mint a színtiszta nafta, harmadrészt az etanol oktánszáma kb 109, azaz nagyon jól fel lehet húzni vele a mezei 95-ös benzin oktánszámát.mod:
Ha emlékszel rá, egy időben próbálkoztak a jelenlegi E5 (azaz 5% etanol tartalmú) benzin helyett az E10 bevezetésével (10% etanol tartalom) Németországban de csúnyán elbukott a kezdeményezés a kereslet hiánya miatt.
-
Petester
senior tag
98-as van benne (is).

(#7636) outsiders
Ezt osztom, mondjuk nekem nagyon bejött ez a fajta megoldás az OBK esetében is, úgyhogy ha nekem megkotlik, akkor csak a gyárit fogom beletenni.
Olvasgattam én is a lehetőségek után, de nem győzött meg egyik féle sem. Ha meg megül a segge, csak pénzkidobás minden kísérletezés.
Az első KYB utángyártott gátló viszont jó, mondjuk ők is a gyári beszállítók. -
Petester
senior tag
Decemberben tankoltam én is utoljára... a Bogárba...
És nekem is van még, 1/4 alatt van. Ma reggel vele jöttem dolgozni, azt hiszem a fűtés rendszert át is kell néznem, mert valahol elfújja a levegőt. Tegnap szintén tekertünk bele egy keveset, hazafelé az M7-en jöttünk haza Anyával, fikások nélkül csavarogtunk egy kicsit, az érdi emelkedőn visszalassult 122-re GPS szerint.
Hiába, 54 LE nem nagy ménes... 
(#7633) carr
Azt a szakaszt én is szeretem, első kerekes autóval is nagyon jó!
Másik kedvencem Egerből Szilvásvárad irányába és Egercsehi felé elkanyarodva! Tavaly júliusban voltam arra, egyedül, a PDF-fel. Akkor autóztam ki szerintem először a 245 LE-t igazán. Csukott szemmel is ismerem az utat, volt, hogy Bogárral voltam arra és egy motoros ment előttem. A kanyarokban sokat lefaragtam a lemaradásból.
Kevés a hosszabb egyenes szakasz. 
-
carr
őstag
Bükkszentkereszten voltam tegnap, Eger felől... Nem bubuval, de az élmény amit az az ut4ad, kárpótol. Nézzetek el arra
Meg 24es is. Fasza. -
VajdaE
csendes tag
Helló
Subaru Forester 3 2008-as 2008-tól-2013-ig 2.0 benzin 150 le 110 kw a hátsó lengéscsillapító cserélni kellene de a gyári 160000 Ft, /db. Ha meg sima alap lengéscsillapítóra cserélem akkor kell erősebb rugó is DE milyen lengéscsillapító és rugó ? esetleg másik Subaru lengéscsillapító/rugó ami nem szintszabályzós és ebbe berakható? -
Qru
MODERÁTOR
-
CB
senior tag
Valóban igazat adok neked, mert sokszor apró kis trükkökben rejlik a lényeg.
Modok egy példát:
A "játszós" autónk egy Ignis. Annak a hűtőfolyadék leengedésekor csak a folyadék fele folyik le a rendszerből. Ha valaki arra tölti rá a megvett, előre bekevert hűtőfolyadékot, az nem végez valami profi munkát. Aki ismeri a kocsit, az tudja, hogy cserekor 5-6 alkalommal fel kell tölteni desztvízzel, meg kell járatni a vizet a rendszerben, majd leengedni, ezt mindaddig, amíg teljesen tiszta víz nem folyik le a rendszerből. Majd a végén leengedni a vizet, és erre rátölteni a tömény fagyállót (ugye a desztvíznek fele bent marad a rendszerben). Jól át kell járatni a rendszeren a közeget, mert ekkor áll be a -harmincegynéhány fokos hűtőfolyadék.Szóval hűtőfolyadéknál én sem igazán a márkát nézném, hanem hogy az hogyan lett lecserélve. Olajnál már más a helyzet, ott fontosnak tartom a márkát is, meg azt is, honnét veszi az ember.
-
Qru
MODERÁTOR
Fagyállóból ki milyent használ? Első körben Motul Inugel Optimal-t néztem.
-
Downsampling
senior tag
válasz
blasko92
üzenetére
Nem, szerintem én nem írtam a nevét: Autóteszt magazinnak voltam főszerkesztője, de volt több ms autós és nem autós lapunk is. A szerkesztőség még megvan, de amit a régi csapat nélkül csinálnak, az szerintem okádék... (bocs).
Hát igen, az finom kis szélesítés tényleg jól mutatna sima verziókon is, meg a kombin is. Amúgy is kombimániás vagyok...
Persze ebből is lehetett volna venni WRX-et, a mostani árának minimum a duplájáért. De nem is a lóvé miatt döntöttem így, hanem mert ez a kétliteres szívómotor nem egy kihegyezett versenymotor, ha odafigyelnek rá, a világból kimegy. A turbó és a hozzátartozó körítés pedig egy csomó hibaforrás hordozója... A WRX STI Type 320-ban meg egy hét után azt éreztem, hogy nem sok idő kell, hogy elhiggyem, hogy az az autó mindent tud és a fizika törvényei nem vonatkoznak rá. Na onnantól kezdve életveszély (nem az autó, hanem az ember-autó kombináció).Egyébként én nagyon meglepődtem, hogy mennyire jól megy a sima 25 lovas szívómotorral. A katalógus adatok egy dolog, de az autóban teljesen más érzés! És mivel nagy kutyás vagyok, az esetek 90 százalékában úgyis velük autóznék, utaznék. Velük meg nem tehetem meg, hogy soha többé ne akarjanak beülni az autóba. Mellém...

-
blasko92
őstag
válasz
Downsampling
üzenetére
Mindegy, szép ez is.
És az a lényeg, hogy neked tetszen. A kombinál egyedül a szélesített kasztnit hiányolom. De stinkeye-ig bezárólag az összes Impreza tetszik nekem.Lehet csak nem figyeltem. Te melyik lapnál dolgoztál?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Downsampling
üzenetére
Az enyémnek 0,34 a Cw érétke (sedan: 0,33 az STI: 0,36) az nem olyan jó de mivel ebben már benne van a változó szelepvezérlés részterhelésen elég kevés benzinnel beéri. Na meg a súlya sem tetemes, csak 1395 kg.
A másik gép amit terelgetek az egy 2.0 tdi Passat, városban az is bekér lazán 10 litert. Nincs új a nap alatt...

-
Downsampling
senior tag
válasz
blasko92
üzenetére
A volt tulaj szerint az enyém nem WRX kék, de bevallom, ebben nem vagyok teljesen biztos. Egymás mellé kéne tenni őket, mert így nehéz eldönteni. A felrakott fotók erősen javított képek, abszolút nem színhelyesen, abból nem lehet kiindulni. A lényeg az, hogy ha nem is WRX kék az enyém, de nagyon közel áll hozzá, és nekem nagyon tetszik ez a szín!

-
Downsampling
senior tag
válasz
Downsampling
üzenetére
Láttam a rengeteg tesztet a különböző Subarukról az Összefoglalóból. Kicsit szomorkodtam, hogy lényegében Totalcar-os mind... De persze érthető, hiszen ők már induláskor is online lap voltak. Mi pedig kb 2012-ig csakis nyomtatott formában léteztünk.
Ezek ellenére nekem megvan egy rakás korábbi teszt kézirata (sajnos fotókkal tördelt PDF-ek alig vannak, Subarukról egyáltalán nincsenek), ezekből pár érdekeset az FB-n felraktam a saját oldalamra (kicsit átírva az eredeti szöveget). Van köztük a 2002-es Type 320-ról egy teljes teszt menetdinamikai mérésekkel (0-100, 0-200, 400 és 1000 méterre gyorsulás, megállás 200-ról, meg hasonló finomságok), az imént linkelt WRX STI-ről két teszt is van, az egyik egy összehasonlító az Opel Speedsterrel (bizony nem mindenben verte el a 140 lóerős ECOTEC motoros Speedstert az STI).
Aztán van 2006-os Legacy tesztem (ennek csak kézirata van meg, fotóim sajnos nincsenek, jujj, de szerettem azt az autót), szintén fotók nélkül egy 2005-ös (vagy 2006-os?) Outback 3.0 vs Volvo V70 AWD összehasonító teszt (utólag olvasva, ennyi év után, hát eléggé azt érzem, hogy nem voltam elfogulatlan az Outbackkel szemben
...most ezek jutottak eszembe, és ezeket mind én írtam. Sajnos a 2002-es Forester Turbo tesztet nem én írtam, de annak is megvan a kézirata, de szerintem oltári szar lett a szöveg (fogalmam sincs, miért az akkori csapat leggyengébb tagja kapta meg azt a tesztautót?), azóta is verem a falba a fejem, hogy miért nem volt nálam az az autó, holott az egyik szívem csücske.
Utána Forestert sajnos az Emil Fray nem adott tesztautónak (habár bennünket kedveltek, mert mi mértük is őket, nekik meg ez sokat számított). A Totalcarnak pedig sokkal komolyabb háttere volt mindig is, ők más forrásokból is hozzájuthattak tesztautókhoz...Bocs, mindezt csak azért írtam le, mert talán érdekelhet benneteket ilyesmi... (habár hétfőtől már nem igazán lesz időm ilyesmiket szerkesztgetni)
-
blasko92
őstag
válasz
Downsampling
üzenetére
Obi, Tesco, Auchan, bármelyik autós részlegen. Nekem a 4 picire elég volt egy doboz bőven. Nagyon jól takar. A pirosból már nem elég.
Gyönyörű ez az STI

Ha nagy leszek, játszós/hétvégi autónak biztos lesz egy. Blolb jöhet kékben, feketében, fehérben, ezüstben.
Csak piros ne legyen
A tied nem az a wrx kék ugye? Más árnyalat?
-
Downsampling
senior tag
válasz
blasko92
üzenetére
Na, az ezüst az eddigi legjobb ötlet! Eszembe nem jutott volna! Köszi!

Az megy a felnikhez szintén, és valóban kevésbé látszik meg rajta a fékbetétből a fekete por...És igen jól néz ki a kocsi ék színéhez is (lehet, hogy megcsinálom PS-ben, hogy nézne ki...
)
Ezeket a festékeket hol lehet kapni? Azt tudom, hogy javítófestéket, spray-ket akár teszkóban is...Amúgy akkor neked ajándékba egy szintén gyári Blobeye (igaz, nem kombi) STI, ezt 2003 nyarán teszteltük, a lacházi reptéren mértük és fotóztuk. Ez csak 265 lovas volt, de nekem jobban bejött, mint az STI Type 320!

-
blasko92
őstag
válasz
Downsampling
üzenetére
Szerintem az ezüst is jó lenne, mint nekem a gyári lett. Abból tökéletes a kipuff festék is. Nekem az szépen befogta, és meg mindig szépen tart és fed, pedig lassan egy éve fent van.
De elég sok szín van kifejezetten nyereg festékből is. Azt hiszem van ecsetelős fajta is, nem csak spray-s.Fehér nem biztos hogy jó lenne, hamar koszos lesz, a sok fékportól szürke lesz.
Kiváncsi leszek ez a specko festék mennyire fog tartani. Lehet kap egy réteg radiátor lakkot is. Még meglátom

Tetszenek nekem nagyon a kombi imprezák is. Ezután szerintem nekem is az lesz. Blobeye is nagyon bejön

-
CB
senior tag
-
Downsampling
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Ezen is gondolkoztam, és nem tartom hülyeségnek, eleve jól menne a felnikhez...

-
Downsampling
senior tag
Hát igen, meg még a régi Suzuki Swiftet is kivenném a pakliból, mert az sosem képes 5-5,5 liternél többet fogyasztani, lényegében tök mindegy, milyen körülmények között
... De ez az állításom az 1,4 literes autóktól kb a 2,5 literesig mindegyikre áll. De volt olyan 2,5-ös V6-os motorral hajtott autóm, amivel a Stuttgart-Budapestet 7,5 liter/100km fogyasztással tettem meg...Amúgy igen, a 3 literes Legacy meglepően jól fogyaszt a teljesítménye és az ereje függvényében... -
MasterMark
titán
válasz
Downsampling
üzenetére
Fehér akkor.
-
Downsampling
senior tag
válasz
blasko92
üzenetére
Mint egy szőke nő, azon agyalok, hogy az én autóm kék színéhez milyen féknyereg illene a legjobban.
Tudom, a sárga, vagy az arany - de ezek nekem kicsit elcsépeltek (elnézést azoktól, akik a kék Impreza WRX-hez aranyszínű felnit, féknyerget használnak, nem őket akarom bántani). Én gondoltam, valami hasonló kékre kéne festeni, mint az autó saját színe... (egyébként akkor ez spéci féknyereg festék?)Amúgy amikor nézegettem az autókat, elsőre is ez volt a legszimpatikusabb, a színe miatt... mondom, tiszta szőke nő módján kezdek viselkedni... (de egyre inkább tehernek érzem azt, hogy az elmúlt kb 20 évben lényegében minden márkának minden típusát gyakorlatilag is megismerhettem, mert ahogy rábeszélem magam egy konkrét típusra, félórával később legalább ugyanannyi érvvel le is beszélem magam - basszus, ilyenkor örülök, hogy nem lettem nőgyógyász
) -
blasko92
őstag
Lehetséges. Meg ugye közel azonos súlyt kell cipelni a különböző teljesítményeknek. Kivéve gondolom az obk, de ott jóval nagyobb a teljesítmény is.
Közben haladtam. Csak én. Asszony csak nézett

Nem lesz elég az 1 doboz nyeregfesték. Nembaj, nem olyan drága. Most száradnak, holnap kapnak még egy réteget, aztán ennyi.
Downsampling nekem anno kapóra jött, mert tárcsa és betét csere is akkor volt. Csak az a része maradt fent a nyeregnek, amin a fékcső is van. A másikat lent pucoltam és festettem.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Downsampling
üzenetére
Igen, varosban az 1.6 G Astra is bekert 9-10-et. Mondjuk a Jazz elvan varosban 6-7-bol de ugye az 1.2i az ne is egyen 10-et.
-
-
Downsampling
senior tag
válasz
Downsampling
üzenetére
4x4-es autóknál...
10 litert kérni...
(bocs, már nem tudtam javítani - kezdenek beragadni a billentyűim a laptopon) -
Downsampling
senior tag
válasz
Petester
üzenetére
Köszi szépen!

A rendszám nem egyedi, csak nem akartam úgy megosztani a képeket, hogy a valós rendszám van rajta, mivel egyelőre még nem teljesen az enyém az autó, így nem éreztem jogosultnak magam, hogy más f...val verjem a csalánt...

Amúgy képeket is még az előző tulaj csinálta nem sokkal azelőtt, hogy először beszéltem vele, én csak picit kozmetikáztam...
#7598 Qru: Szerintem városban semmilyen autó nem fog 10 liter alatt fogyasztani, hacsak nem hibrid. x-es autóknál erre simán rájön +1-2 liter. Ugyanazon típus esetében a gyengébb motor azért fog mondjuk 1-et kérni, mert ugyanazzal a kasztnival jobban erőlködik, az erősebb meg azért, mert erősebb.

Mindezt több száz autó fogyasztásmérése után állítom...
Amúgy én vidéken lakom, kisvárosban, mondhatni faluban. Ritkán fogok igazi nagyvárosi forgalomba keveredni ezzel az autóval, nem is erre a célra vettem.
Szerettem volna még pár évig egy olyan autót a magaménak tudni, és élvezni vele az autózást, ami tényleg elsősorban örömet okoz, mielőtt eljön az önvezető járművek apokalipszise... Rengeteg autó képben volt, a kétszemélyes roadstertől kezdve a Foresterig, vagy egy nagy Legacy kombiig (sok-sok márkát ideértve).
A kétszemélyessel nyilván nem tudok a kutyáimmal kirándulni, túrázni, illetve a korábbi tapasztalatok azt mutatták, hogy szeretünk olyan helyekre is elmenni, ahova egy sima kétkerék-hajtásúval a büdös életben nem tudnánk...
-
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Kerékpárosok, bringások ide!
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Napokon belül mindenki megkapja a GeForce Now időlimitjét
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Linux kezdőknek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó D1S LED izzók Canbus 160W 25000LM 6000K 2 db
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4183, 100% Akkumulátor
- Eladó XFX Radeon 7700 2GB videokártya
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- Lenovo T450s notebookok - 14", i5-i7, 4-12GB RAM, eu vil.bill, számla, gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Végre már, jó döntés, egy próbát mindenképp megér.

Azért a 17-es sti felnikkel jobban nézett ki a verda.