Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
-
LOGOUT
Subaru topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
outsiders
aktív tag
Mai sztori: téli szettet terveztem feltenni végre, pakolom elő a gumikat. Mondom jó laposak, na mindegy majd felfújom a kompresszorral. Nekiállok az első kereket lecserélni, felfújom a télit közben rá. Leveszem róla a pumpát és ereszt. Van ilyen szelepállítóm, meghúzom kicsit, továbbra is. Sőt ki Lehet húzni az egész szelepet.... Valószínű az előző tulaj a gyári felniben sose cseréltetett szelepet, mind a négy egyszerre megadta magát. Na ma nem lesz kerékcsere...
Régi már az abroncs de elég jó állapotú, utolsó szezont terveztem vele, de így ugye mind a négy gumit le a felniről, szelepcsere, gumik vissza, centír. Na az nem két fillér, jövőre meg amúgy is vettem volna újat. Szerintetek is jobban járok, ha akkor már veszek új gumikat is? Tipp valami 215/60 r16 méretben? Barum és Hankook is van 25 alatt is, egyelőre azokat néztem, most falken mindkét szettem. -
Petester
senior tag
Egyik barátom mondta mindig, hogy pénz legyen és egészség, a többit megvesszük.
Jó lesz az néhány év múlva is, mire oda jutunk, megy még ennek lejjebb is az ára addig.
Meg biztos hoznak be még többet és lesz még miből válogatnunk. Bár kevés lesz az olyan mint ez, amiből alig vehető észre, hogy UDM, a BC, klíma és a műszerfal is Celsiusban és km-ben számol. Ilyenekért adnék felárat.Amúgy nekem az a fura, hogy eddig egy FL-es 4. generációs OBK-et sem láttam H6 motorral hirdetve. Csak 2010-2013 közöttiek vannak.
-
gyeniko
őstag
Írtam is a szerzőnek egy emailt, felhívtam a figyelmét néhány ténybeli tévedésre, illetve ajánlottam figyelmébe a YT Autogefühl csatornáját, ahol alapos és legkevésbé sem szubjektív teszteket lehet látni. Az új Forester a saját célközönségének készül, ha valaki nem tartozik ebbe a körbe, akkor nem is fogja érteni ezt az autót, ezért totál felesleges - és számomra visszatetsző - "megköpködnie" azt. Én sem köpködöm meg pl. a Renault Capture-t, vagy Dacia Duster-t, mert egyikük sem "nekem szól". Sok-sok százezer user viszont elégedett velük. El kellene már engedni ezt a "Subaru = turbó motor, sportosság, stb." vonalat, meg kellene érteni, hogy a mai Subaruk teljesen másról szólnak. Nálunk soha nem lesz bestseller, de ettől ők még nyugodtan alszanak.
Akinek ez nem jön be, az vegyen mást (pl. 2 m Ft-ért "sorhatos" BMW-t egymillió km-rel), oszt tolja neki, amíg egy tereptárgy meg nem állítja. -
Petester
senior tag
"Már csak motor kellene bele.
"
Én még bízok abban, hogy bele tudok ülni egy 2015 utáni H6-ba, más már nem mozgat meg a Subarutól. A 2,4-es turbós motorról nincs hír, hogy eljutna az EU-ba. Ha a mentedinamikát nézem, még egy fullos Corolla hibrid is nagyobb élmény ad.
És méretben még ez is elég lenne nekünk, nem vágyok 7 személyesbe.Pl. ezt nagyon élném: [link] Mondjuk pár évig nincs betervezve autócsere, de mire oda kerülünk, remélem lesz majd hasonló.
-
Qru
MODERÁTOR
-
TANNISTEST 2019: SUBARU FORESTER
Már csak motor kellene bele.
-
CB
senior tag
-
Qru
MODERÁTOR
Nem az hogy nem lehet, nem érdemes.
Társtulajdonos, közös fejlesztésük is van már (BRZ/GT86). Inkább az a fura, hogy a HSD rendszert még nem vették át... (pedig a Toyota ingyen odaadná nekik is).mod:
Amúgy baromi jó ár a felnikért, 50k volt nekem a felújítandó 16"-os felni és akkor nem vettem bele az utiköltséget... Most megnéztem gyáriméret az enyémre is a 18" (245/40R18). Mondjuk ebben a méretben már a gumi árak is szépek, duplája a 16-os papucsénak.
-
Acheron
őstag
Azért ezzel a formával tudnék együtt élni, kíváncsi leszek az árazására, ha egyszer megjelenik. A hibrid teljesítménye sem tűnik rossznak.
-
Qru
MODERÁTOR
Nem, a PZEV az nem villanyos.
Nagyobb katalizátor, finomabban porlasztó injektorok, dupla légszűrőbetét, és egy kibcsátási értékre optimalizált ECU (eltolja az előgyújtást, hogy a kipuff gáz melegebb legyen, így a kati hamarabb eléri az optimális hőfokot, ahol már hatákonyan szűr). -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Gub4cs_1
üzenetére
Foriból már van hibrid igaz még elég kezdetleges, érdemes megvárni a következőt belőle.
-
CB
senior tag
Én ezt már mondtam neked egyszer, hogy hideg időben van, hogy 100 l/100 km-es fogyasztásig ugrik a kijelző, vissza se akar menni. Szerintem csak városban enne ez a motor-váltó páros bőven. Ha meg sok a lámpa, ácsorogni kellene, akkor méginkább. A start-stop gombot meg sűrűn nyomkodom, mert útálom, ha folyton megáll a motor.
-
Petester
senior tag
Azért számold hozzá, hogy kisebb tömeg, kisebb motor, kevesebb ménes, kisebb dinamika. A lineatronik meg arra törekszik, hogy minden körülmény között a legoptimálisabb motorfordulat legyen. Én azon döbbentem le a múltkor, hogy CB Forija benzines létére olyan fordulaton tartja az autópálya tempót, mint egy dízel a hosszú áttételes 6. fokozatban. Pedig se turbó, se 300+ nyomaték nincs benne.
-
CB
senior tag
RNaná, hogy semmi!
Dugóban, városban tizenplusz lenne.
De a teljes átlagban azért van vidéki város bőven, és van néhany BP. is.
Én úgy gondolom, ha az Ignis nem lenne, akkor a teljes átlagom olyan 8,5 lenne itt vidéken. Mindennapos boltbajárással. Annyi volt a CR-V átlaga is egyedüli autóként. -
CB
senior tag
Igazán nem szeretném a topklakók idegeit hergelni, de akkor én is elárulom, hogy az autóm átlépte a 10000 km-t, és a teljes átlagom e távolság megtétele alatt 7,2 liter/100 km.
Ez itten pedig a legutoljára megtett Veszprém-Paks útnak az átlagfogyasztása:

Azért nem rossz, egy ekkora vastól.
Ezt Parci által említett szívó Forester margójára...... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Petester
üzenetére
Így is jól esik használni. Am az a kidörgő nem jó az enyémhez, mint utólag kiderült. Talán a végdob átmenthető...
Nagyobb a csomija mint a mostanié az XV-nek is. 350 liter elég lenne (a Jazz-é 350 és elég) De egyelőre nincs napirenden az autócsere. Mire oda jutunk meg már nem lesz csak villany.
Egyelőre a céhes eGolf-okkal barátkozom. -
Petester
senior tag
Na tessék, még az is!
Használni lehet ezekkel együtt is, sőt akkor még jobban fog esni, tessék őket a helyükre tenni, nem jó, ha porosodnak! 
XV-vel nem lennétek előrébb, az is kicsi, nem? A múltkor nézegettem azt az SH Forit, amivel elvitték a Fori XT felniket. Nem adnám oda érte az OBK-et, méretben visszalépés lenne. Mondjuk a hátsó sor kényelmét elfogadnám, de attól meg nem lesz több hely benne.
A V60 se egy hangár, ott is kicsi a csomagtartó méret, nem? Mondjuk én már más szemüvegen át nézem a méretet, még jó pár évig fontos szempont nálunk.
Parci:
Ez? [link] -
van fent megint egy 2014-es fori, igaz, nem turbós, hanem sima, nem 98e km-es, hanem 159e és nem 3,5m ft, hanem 3,95m. és sajnos még ez sem rossz ár. rohattélet, hogy a múltkori turbósra nem volt pénzem, azt nagyon szerettem volna

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Petester
üzenetére
A WRX kipuff rendszert lefelejtetted.
Az is ott van a garázsban már vagy 5 éve. Fater lomtalanításkor ki akarta dobni de mondtam, hogy ne mert kb 100k az ára, még így használtan is. Nem költök rá, csak használom így aztán kész. Szeretnék egy V60 Phev-et majd vagy egy XV/Forestert de abból se lesz semmi.

-
válasz
Petester
üzenetére
VDC sodrós/csúszós/nagysebis kanyarokban hasznos, síkosabb úton való elindulásnál, meredek poros/köves/sziklás/gyökeres emelkedőn, ahol jól jön, hogy beavatkozik, ahol úgy gondolja, de ha dagonya, nagy sár vagy nagy hó, akkor VDC OFF és akkor minden kerék együtt kapar, leszámítva, hogy elöl le tud differálni.
-
Petester
senior tag
Jártam már így, mondjuk az csak akku csere volt, de elég rosszul érintett.

Dagonyával kapcsolatban kérdezném, hogy Te ki szoktad kapcsolni a VDC-t ilyenkor? Egyszer volt egy elég sikamlós rész, ahol majdnem bent ragadtam, mert a VDC nem engedett 3000 fordulat fölé. Akkor indult csak meg, amikor valami oknál fogva elengedte és rendesen tudott pörögni minden kerék.
-
Qru
MODERÁTOR
Akkor sincs gáz ha esetleg lemerül, mert ha nincs minusz fok akkor okostöltővel nyílt terepen is rá lehet tölteni (hópihe ikon jelzi az enyémen). Ha nincs okostöltőd bármikor szívesen kölcsönadom az enyémet.
Mondjuk nem egy Ctek de ez az Aldis okos töltő jó bevált sokunknál. Ha meg nem elég, ott van nagyfater orosz töltője, az mindent feltölt mindenállapotból.
-
Petester
senior tag
Én a Bogárból nem szoktam kivenni, csak a sarukat húzom le az akkurol télre. 9 éves volt idén.
És az utóbbi 5 évben csak száraz helyen áll, tető alatt. Nem hiszem hogy sokat nyernél vele, ellenben több meló betenni, miközben szakad a hó a nyakadba és zsibbadnak az ujjaid a hidegben és még a hideg villás kulcsot is fognod kell.
-
Az akksit érdemes kivenni és beltérben tárolni? Olajcsere után, amíg nem lesz hó és/vagy nem megyünk dagonyázni, nem nagyon lesz használatban az autó.
-
MasterMark
titán
válasz
MasterMark
üzenetére
Magától elmúlt.
-
Petester
senior tag
Úgy néz ki maradok az ATE betétnél.
EF-jel nem sikerült előrébb jutni, Nyírővel viszont sikerült beszélni. Ő lebeszélt a gyári betétről, azt mondta, hogy Jurid betétek, nem leszek velük sokkal előrébb. Az EBC-ről is lebeszélt, hogy azt csak akkor tegyük bele, ha a tárcsa is az, mert az utángyártott tárcsákkal nem lesz megfelelő fékhatás. Állítólag nem tud úgy megedződni (vagy mi) az EBC betét csak a saját tárcsájával és nem fog soha jól fogni. Ha majd elkopik az Ate tárcsa, majd akkor lehet kipróbálom az EBC-t. De az, amennyit mostanában használva van, lehet 2+ év.
-
Petester
senior tag
Most látom, hogy szerkesztetted. Nem tudom, hogy a Passatot hogy hajtjátok, de nekem a Ferodoval addig nincs gondom, amíg nem kell autópályán hirtelen nagyot lassítani. Amíg "normál" használatban van, addig nem veszem észre a gyengeségét, de egy kb 50 km/h-s sebesség különbség hirtelen leküzdése olyan szinten hazavágja, hogy elkezd búgni, darálni és amíg vissza nem hűl, szinte használhatatlan. Nem csak azért mert alig fog, hanem mert rázza is a kormányt és hangos is. Ugyan ilyen volt a már kopott Ate is, de az legalább még fogott valamennyit melegen is.
(#9537) Qru
Igen, rendszeresen ezt tapasztalom. De ha meg személyesen megyek be, mindig ráérnek...
Majd megírom, ha megtudom a gyári árát, meg kíváncsiságból nyektetem a Seibikot is, de ők se veszik.
-
-
Petester
senior tag
Nagyon úgy néz ki, hogy az első fékem problémája a fos fékbetét.
Milyen betétet ajánlotok? Ate fékhatásra nagyon jó volt, de hamar (27k km után) elkopott és nagyon koszolt. Most ferodo van bent, nem koszol, de nem is fog és nagyon hamar túlmelegedik. Agyalok a gyárin, azzal tuti nem lövök mellé, ami talán nem koszol annyira és jobban is fog, mint az utángyártottak. Vélemény? -
Qru
MODERÁTOR
Nagyon jó fogyi, az enyém földszintes a tiédhez képest (bár nem burkolt az alja szóval lehet légellenállásban nem is rosszabb a tiéd) és 8,41 a nagyátlagom. Viszont kezd eltűnni a 100-as benzin adta fogyi előny a 95-höz képest. A kezdeti 3-4 deciről így 4k km után már csak 1,4 dl a 100-as előnye. Mindegy marad, egyrészt most két havonta belefér egy tank 100-as, másrészt alul érezhetően erősebb, jobban terhelhető.
Az elektronikus Vmax könnyen kiderül, mert egy ponton egyszerűen nem gyorsul tovább, mintha falnak mennél. Én ugyan nem próbáltam ki a végét az enyémnek (még) de felesleges is, mer tudom, hogy van elektronikus Vmax.
Nálam a Michlenek már öregek de a jövő nyarat még biztos lefutja, mert a profilméylságe még bőven jó csak már nem úgy tapad mint újkorában.
-
MasterMark
titán
Valami nem stimmel a bal első ajtó kilincsével. Valahogy furán nyitja, csak a legvégén teljesen felemelve a kilincset nyílik az ajtó, olyan fura érzés is.
Valaki ötlet? Szétszedem megnézem majd, csak hátha volt valakinek hasonló.

-
mmcc02
tag
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Errefelé nincs annyira meleg, reggel -7 volt. Ilyenkor is el lehet melegíteni
De inkább ez, mint a nyári.
Persze 20 fokban csak nyugisan lehet vele, használtam akkor is.
Ezért sem értem a nyáron téli gumin közlekedőket. 40 fokos aszfalton egy 100-ról állóra fékezés után szegény gumi már csak sírni fog. És még a szerkezete/anyaga is sérül, ha jól tudom. -
mmcc02
tag
Nekem 8.72-n van az elmúlt kb. 1 év és 17k km átlaga, túlnyomórészt országút (dinamikusan), valamennyi pálya, kevés város, viszont akkor max. 5 km-es etapok. [Spritmonitor link]
A BC 8-8.2-t szokott mutatni. Nem kiemelkedő, pici odafigyeléssel/türelemmel bemenne valós 8 alá.
Autópályázni más autót vennék, az biztos
140-nél 10 körül fogyaszt.
180-nál olyan 4250-et pörög a motor percenként, a 6500-as tiltás ezek szerint olyan 270+ km/h lenne
A megadott végsebessége a vasnak 187 km/h, érzésre menne többet is (180-nál gyorsult, akkor van picivel nyomatékcsúcs fölött) tehát szerintem software-es a limit. Egyszer majd ki kell próbáljam.
Felkerültek pár hete a téli gumik, háááát, a Pilot Sportok után khm.. vissza kell venni a tempóból
-
Qru
MODERÁTOR
Eledjen a topik!
Most tankoltam (agusztus ota eloszor): 8.7
Keves varos keves palya, foleg orszagut. -
outsiders
aktív tag
Kényszermegoldás minden ponyva igazából, ebben igaza van Petinek. Nem showcar a Tiéd sem, azért akad rajta karc a veretés miatt emlékeim szerint. Ideiglenesen szerintem jó megoldás tud lenni, száraz kocsira lehet tenni csak, ennyi a hátulütője. Még mindig jobb, mind ha mondjuk két hétig esik rá a fanedv meg a gedva, amit a nap jól ráéget és le se lehet kaparni adott esetben fényezésről.
-
válasz
Petester
üzenetére
Pedig jól nézett ki az outsiders által linkelt darab.
Az a baj, hogy a kocsibeállón a ház fala és a kerítés között 3 méter van, oda nem lehet építeni - elvileg - semmit.
Tavasszal meg lesz csinálva a másik utca felőli bejárat is, oda meg mehet bármilyen tető/beálló/garázs, szal addigra megoldódik. -
Petester
senior tag
Egyelőre nem bántuk meg és úgy tűnik a gyerekeknek is tetszik.
Én nem dunsztolnám be ponyva alá. A Bogárhoz vettem olcsót is és drágát is, de nem szerettem. Körülményes, karcol, ha vizes szar vele bánni és sose tudtam úgy hova tenni. A drágább néhány hónapot volt napon, elporladt, nem bírta az uv-t.
Inkább vennék valami olcsóbb tetőt: [link] -
outsiders
aktív tag
[link] ez nem rossz vétel szerintem így első blikkre, végre nincs teljesen elszállva valaki az árral.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Szétszedem és megnézem jobban. Ahol vettem az elemet ott ki is cserélték benne rögtön.
outsiders: A fotocellás ajtó is hasonló ferkin sugároz, az tud bezavarni. A trafiblokolót is meg tudja zavarni.
-
Petester
senior tag
válasz
outsiders
üzenetére
Nagy veretés nem volt, azért csak cél volt, hogy a legkisebbek aludjanak, de por annál inkább. Régóta nem esett eső sajnos.

Az ülés meg tényleg jó, szereti mindkét fiú, a kiscsajnak meg talán a harmadik útja benne. Sírdogál, mikor betesszük, de elhallgat és elalszik, ha beindul a 6 henger.

Qru:
Én meg az óra átállásig nem jutottam el. Teljesen kiment a fejemből.
A kulcsot meg elemcsere után nekem mintha "tanítani" kellett volna, ha jól rémlik, 4x nyitni és zárni kellett csere után.
Neked van visszajelző led a kulcson? Nekem nincs -
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Havernak van autóvillamosságis ismerőse azt megkérdezzük.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Az a fura, este is 2 gomb nem működött rajta a harmadik igen...
Aztán 2 perc múlva újra próbáltam akkor meg az összes működött.
Új hozzászólás Aktív témák
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen videókártyát?
- ZEN.com
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Robogó, kismotor
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- EAFC 26
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hobby rádiós topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue- 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3948
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A26 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4108, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! Samsung S27D850T 27 75Hz PLS QHD 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Régi már az abroncs de elég jó állapotú, utolsó szezont terveztem vele, de így ugye mind a négy gumit le a felniről, szelepcsere, gumik vissza, centír. Na az nem két fillér, jövőre meg amúgy is vettem volna újat. Szerintetek is jobban járok, ha akkor már veszek új gumikat is? Tipp valami 215/60 r16 méretben? Barum és Hankook is van 25 alatt is, egyelőre azokat néztem, most falken mindkét szettem.

Meg biztos hoznak be még többet és lesz még miből válogatnunk. Bár kevés lesz az olyan mint ez, amiből alig vehető észre, hogy UDM, a BC, klíma és a műszerfal is Celsiusban és km-ben számol. Ilyenekért adnék felárat.
És méretben még ez is elég lenne nekünk, nem vágyok 7 személyesbe.
)
Az is ott van a garázsban már vagy 5 éve. Fater lomtalanításkor ki akarta dobni de mondtam, hogy ne mert kb 100k az ára, még így használtan is.