Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
A Blizzard 2007. május 19-én a Blizzard Worldwide International keretein belül bejelentette, hogy fejlesztik minden idők egyik legsikeresebb RTS-ének folytatását, a StarCraft II-t. A játék alapjaihoz nem nyúltak, a második részben is három fajjal szállhatunk harcba: a rovarszerű zerg-gel, a kolonizáló földlakó terran-nal és a hi-tech űrlény protoss-szal. Rengeteg új egység mellett régi ismerősökkel is fogunk találkozni, a történet pedig a Brood War után veszi fel a fonalat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rt06
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
nem igy ertettem, lehet maskent ertelmezzuk az eredeti kerdest
szoval az en kerdesem igazabol az, hogy biztosan fog kelleni hots, vagy annak megjelenese utan is lehet mezei wol-lal jatszani? (furcsallanam az elobbit, eddigi jatekaiknal nem igy volt) -
oxox
addikt
jaja dio-t hanyagolom...unalmas (Peti oromere
)
nincs nagy oka amugy a fejlodesunknet...gyakorlunk, es gyorsultunk egy kicsit (Peti mar van, hogy 80 fele megy)....mondjuk vicc, hogy tegnap is 6 jatekbol 4-ben cannon a maradek kettoben, vagy 6-poolt bunker rush-al, vagy 1base roach-t probaltak....sokkal tobb itt a sajt, mint platina top-ban pl....annyi a kulonbseg, hogy itt egy hiba (pl nem indulunk el ellentamadasba a kello pillanatban, csak fel percel kesobb, es a mutak megesznek minket, vagy szembol tamadunk, es nem kuldunk elore semmit vision-re, es mire a tankok letalpalnak addigra az mm odarohan es szetkap minketm, mert pont egymasba szaladtunk az ellenfellel.....tegnapi eset....nahh az ilyenek bosszantoak...scout, es vision a titka a jateknak -
AlyArkhon
őstag
Amúgy Kislekivel tolom de mind 1

Jah és igen hát nah . ha egyszer mondom hogy állítgatom az Xsplitet akkor állítgatom nem tudom máshogy lerajzolni hogy miért nem játszok ,,,teee........

Szerk...: de már megint csak irogatsz ahelyett hogy jönnél gamelni ....
és nem , nem érdekel hogy dolgozol ha van időd facebookozni akkor lenne sc2-őzni is .... 
-
oxox
addikt
tegnapi ket tanulsagos meccsunk masterben....az all in taktikaknal a visszanyalo fagyira

PZ vs TP (mi az utobbi) master ellenfelek.
scoutoltam...zerg nem expelt...gyanus...meg egy kor scout...1base roach tossnal gate-ek.
nekunk ugrottak, 2 bunker mar lent volt Petitol, tank keszuloben... 1 void kesz nehany roach + stalker megjelent...fogtuk oket, ellentamadas mar tankokkal...kis allo haboru. A blink stalkerek sokra nem mentek, de figyelni kellett, mert nem voltak ugyetlenek...nyertunk.kovetkezoben ugyanoket kaptuk (nem szokott velunk ilyen elofordulni, meg sosem volt) kis lelki hadviseles...megkerdeztem, hogy megint blink lesz-e...megkerdeztek muter, hogy van

reszemrol void helyett robo...csakhogy kis valtozatossag legyen/meg biztos ami biztos...blink ellen jobb, meg huncutkodasoknal sem art....scout semmi extrat nem mutatott, zerg expelt, tossnal gate...majd kinyirtak a probe-m. 5 perc korul egy stalkerrel gondoltam korbenezek (lingeket lattunk korabban, mikor mentek a nagara)...szoval stalkerrel korbenezes lent a rampank alatt, phat nem ont alakultak at a lingek > bling-e
...Peti szethuzta a marinokat fent keszulve a berobbanasra, nalam mass sentry...meg is jott a bling csapat...majd vissza is fordult a ff miatt
....obs keszult (pylonok oldalra szetrakva, nehogy overlord+pylo warp legyen)...meg is erkezett 2-3dt a falunkhoz
..innen instant winre voltunk itelve 
Alyr -bezzeg Szekivel jatszol?!?!
-
AlyArkhon
őstag
Itt van egy replay [arról amikor a cannon fagyi visszanyal méghozzá nagyon keményen ]
Érdemes megnézni mennyire koncentrál a gyerek a cannon rushra közbe mit nem vesznek észre ..

-
freelanced
addikt
Amúgy a StarCraftnál jó, ha magyar fiókot csinálok vagy van valami hátránya (olyanra gondolok mint a WoW-nál) ?
-
csuszi
aktív tag
aaahhaaahhaa

nekem attól függően mennyire vagyok edzettségben, van hogy 80, ha hetek óta rendszeresen játszok akár felmegy 2kiló környékére is.
vert már meg 60-as egér, olyan szépen játszott - gyönyörűen, hatékonyan, sehol egy idegbeteg mozdulat...persze egy pro 300ast nem verne meg, de szerintem 100-150 különbség áthidalható. úgy mondanám, van egy szint, ami felett kell az apm, egyszerűen nem lehet nélküle boldogulni. én speciel nem ezen a szinten vagyok, sose leszek, szerintem itt a fórumon senki.
-
freelanced
addikt
válasz
Ghoosty
üzenetére
Üdv! Köszi, te jól értetted, a többiek kicsit félre

Igen ez volt a kérdés, hogy aki csak multizna tesz hozzá annyit a kiegészítő, hogy érdemes legyen egyből megvenni vagy ráér mivel lehet tovább játszani az alappal és nem ad különös pluszt a HotS.
Köszönöm Ghoosty, adrian360, és a többieknek is még ha félre is értették

Hát igen én is ilyen 2 in 1 akcióban reménykedek

Nagyon mérges vagyok, hogy nem vettem meg akkor mikor 4.000 volt a PlayON rendezvényen
Kedvenc játék és még nem is multiztam vele... annyi ideje szeretném már megvenni most beruházok szerintem mindkettőre, csak sajnos nem filléres tételek habár a játékipar gyöngyszemei amire megéri költeni egyelőre nincs bevételforrásom, szóval nem könnyű. De most már igazán be kell rá ruháznom. Ha megveszem amúgy számíthatok innen valakire aki játszana velem, mutatna ezt azt?Üdv!
-
Ghoosty
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Szerintem félreértetted a kérdést. Arra vonatkozott, hogy ad-e a multihoz valamit, vagy hogy megtartják-e WoL-t is külön.
Játszani lehet majd más játékok tapasztalatai alapján a HOTS nélkül is Starcraft 2-t. Tehát aki nem veszi meg, annak marad a WoL. Én sem vesszem meg indulásnál, hacsak addig bele nem futok valami extra akcióba, mert sajnos nincs annyi időm, mint régebben, így egy darabig jó lesz a WoL is. -
zob
csendes tag
válasz
freelanced
üzenetére
En a helyedben megvennem es felaron eladnam magamnak ha nem jatszol neten vele.
-
adrian360
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
milyen warez? az a kérdés hogy a sc2-höz kell a HotS kiegészitő ha multizni akar. lehet multizni kiegészítő nélkül is.
-
adrian360
őstag
válasz
freelanced
üzenetére
a kérdés hogy mennyire akarsz multizni, ha csak néha néha havi pár mecs, és nem top szinten, sokáig elég lehet neked akár a sima WoL-is, menni fog továbbra is az a ladder. ha érdekelnek az új egységek, a naprakész taktikák, akkor kell HotS, szép lassan minden nagyobb liga át fog térni arra. Biztos lesz akció ha kijön a HotS, ilyen 2in1 akció mindig van
-
zob
csendes tag
Hello!
Mobil nettel valaki probalt mar sc-zni 3g-n?
-
rt06
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Érdemes, mivel máshogy nem is tudsz játszani.
ez biztos? -
Winner_hun
félisten
válasz
freelanced
üzenetére
Én csak multizok. Érdemes, mivel máshogy nem is tudsz játszani. SC2 kell hozzá, voltak akciók, szerintem lesznek is még.
-
freelanced
addikt
Hello! Aki csak multizna a StarCraft-al annak érdemes megvennie a Heart of The Swarmot? Illetve ad valami pluszt? Ja és még azt szeretném megkérdezni, hogy várható most leértékelés a sima SCII-re? Üdv, és köszi!

-
csuszi
aktív tag
sehol nem személyeskedtem. nem kell képzelegni.
csak felhívtam a figyelmed, hogy mivel mindenki egy "hibás" koncepció alapján volt mérve, tök lényegtelenhogy ezután több lesz.
ha usian bolttal közlik hogy szarul mérték a 100 métereit, de mindenki másét is a történelem folyamán, semmi nem történik.
azt szimplán nem hiszem el, hogy Te osztottál szoroztál, és nem a mások apm-jéhez lőtted be magad.
ez nem futás, nem reflex, nem tömeg. sehol máshol nem mérik az apm-et csak rts-ben. abban meg sc az etalon. életemben először azt monják nekem, hey az apm-ed 80-100-300. erre mindenki, oké, oszt az jó vagy rossz? minden eredményt egy rendszerbe, táblázatba illesztesz be. itt egy rendszer volt, ami mindemkit alulprezentált. ha azt mondták neked, hogy figy icons az apm-ed 50 és erre Te hátradőltél hogy aha, kb oda gondoltam, most meg kiderül hogy nem, mégse annyi hanem 70, akkor is a "gondolatod" az eddigi téves táblázat alapján jött létre.kurvára nem fontos ez, az sem hogy értesz-e vagy sem, nem vérre menő, csak szimplán egyszerű logikai bukfencre hívtam fel a figyelmed. még minidg nem azért írok hogy nekem legyen igazam, hanem hogy érts.
ha ezután se jön át, akkor hagyom annyiban oszt have a nice day.
nem kell minden bokorban farkast látni, ha személyeskednék vagy veszekednék vagy vért akarnék látni, azt nem így tenném. -
icons
addikt
válasz
csuszi
üzenetére
Nem feltétlenül vagyok híve az efféle személyeskedésnek, de képességeim megengedik, hogy egy bizonyos számot elosszak 60-nal, és így megkapjam azt, hogy másodpercenként hány parancsot adnam ki.
Amit írsz, ráadásul nem is logikus.
"ne mondd hogy kigondoltad minden prekoncepció nélkül, hogy nekem már pedig az apm-em 50..."
Nem kellett semmit kigondolnom, hiszen képes voltam mérni a replayek alapján.Azt, hogy mennyire vagyok "jó" APM-ben, kétségtelenül a szintemhez mértem.
De azt, hogy ez úgy a való világban mennyit jelent, képes voltam végiggondolni és kiszámolni. Nem hiszem, hogy én lennék különleges abban, hogy ilyet is tudok (300 APMes átlag minden másodpercben 5parancsot jelent, ami elképesztő. Az én 80anam pedig 1,2őt, amit még mindig nem hittem volna magamról
)A mind jobbak vagyunk-at egyébként inkább vicces beszólásnak szántam, mint hogy itt vérre menj velem, hogy mennyire nincsen ebben igazam.
-
csuszi
aktív tag
"szerint mindenkinek magasabb az APM-je, mint amennyit eddig gondolt"
és mi alapján lőtted be eddig gondolatban a magadét, ha nem a pro repek és ytube meg társai alapján?
ne mondd hogy kigondoltad minden prekoncepció nélkül, hogy nekem már pedig az apm-em 50...
magyarán a véleményed magadat illetően is az alapján jött létre, ami az eddigi "téves" mérés. -
icons
addikt
(#35772) csuszi
Félreértettél. Nem arra céloztam, hogy másokhoz képest vagyunk jobbak, hanem az én véleményem szerint mindenkinek magasabb az APM-je, mint amennyit eddig gondolt. Tehát én pl azt hittem, hogy egy perc alatt 50 parancsot tudok kiadni, most meg kiderült, hogy 69-et. A proknak meg 200 helyett 278 van pl.
D1Rect pontosan leírta, amire gondoltam. "hihetetlennek tűnik a 200 fölötti átlag APM egy játék alatt." Teljes mértékben egyetértek, hogy hihetetlen, hogy ennyi van
Főleg hogy akkor a GMeknek mennyi a valós APMje.(#35773) oxox
Hmm, nézd meg a replayt, amit felraktam. Szerintem HTk nélkül már az elején elolvadtam volna. Sajnos biztos nem vagyok benne, mert sentry-ket nem használtam, illetve néhány colom volt, de nézd meg az ellent, hogy hogy makrózik és mikrózik. Mindezt silver league-ben (lehet hogy ő már arany, vagy diamond volt. De őt kaptam)!!
Egyébként a toss labdát én is úgy szeretem, hogy minden van benne
Terran ellen azért mass air-re nem megyek, főleg ha hoz gostokat is
, de általában minden földi egységet használok. -
oxox
addikt
nem tudom milyen ligaban vagy most, de platinaig ht sem kotelezo terran ellen...persze az csak elony ha hasznalod ill. ha megtanulod hasznalni (en nem forditottam ra eleg figyelmet...most gyakorolgatom...de pl. csapatban ugy vagyunk masterben, hogy nagyon ritkan hozok azt...altalaban addigra eldol a csata, ill. void, robo az alaptaktikank)
lenyeg a lenyeg platina alatt 1v1-ben gw units + colo + rakas sentry, siman eleg terran bio ellen....senrtyvel splittelgeted a sereget, a colokkal hatrebb mesz, elcsalva a vikingeket, amiket a stalkerek pikk-pakk leszednek...10 terran-bol 8 nem figyel erre, csak magyaraz utana a colo, vagy a sentry miatt...
de termeszetesen a ht brutal bio labda ellen..igazsag szerint toss labda akkor a legjobb ha minden van benne
-
csuszi
aktív tag
"Tehát mindannyain jobbak vagyunk, mint gondoltuk"
mindenkinek így kalkulál, a pro-knak is, ergo ha eddig lehidaltál hogy egy pro-nak 300 az apm-e, neked meg csak 100, ne csak a sajátod szorozd 1.38-al, hanem a pro-ét is, magyarán pont ugyanolyan vagy mint voltál, mert a skálán ez nem változtat, mindenkinek "lassítva" van. -
icons
addikt
válasz
killerjohn
üzenetére
Teamliquid wikiről::
"In replays you can see how many APM a player is having in average and in real time. The APM in StarCraft II is calculated from Normal Game Speed. If you want to know the APM of a player that has played on the Faster game speed, you must therefore multiply the APM shown in the replay with 1.38. E.g. a player is shown to have 100 APM in the replay but if he played on faster game speed, it is therefore 100*1.38 = 138."Tehát ha jól értelmezem, akkor WoLban több APMed van (ha a valós időt vesszük alapul), mint amit mutat. Én arra tippelnék, hogy itt lehet eltérés a WoLban és a HotSban. A HotS-ban valós idő alapján számolja az APMet, míg a WoL-ban a játékidő szerint.
Ha valakinek nem lenne világos: WoLban mivel gyorsabb a játékmenet, ezért 1 játékperc kb 0.724 valós percnek felel meg, így ha 1 valós perc alatt 100 action-t adtál ki, az a játékban kb 72 APMnek felel meg. Visszafelé, ha a játék 72-t mutat, az azt jelenti, hogy 100 actiont adtál ki valós időben.
Gondolom a HotS-ban ezt "javították", és ezért mostmár beszorozzák (Faster game speed) / (Normal game speed)-del, tehát nagyobb APMet fogsz látni. Én még nem néztem meg, de ha jól láttam, több helyen is arról írnak, hogy az APM magasabb (és nem kisebb), tehát ez is azt támasztja alá, hogy ez lehet a valóság
. Úgyhogy van egy jó hírem: szvsz a HotS APM számítási módszere reálisabb
Tehát mindannyain jobbak vagyunk, mint gondoltuk 
-
icons
addikt
válasz
föccer
üzenetére
Igen, a Faster miatt

Ha jól rémlik, egyszer már tárgyaltuk, hogy máshogy számolják az APMet (meg ugye van már EPM is), és valaki meg is mondta a tutit. De már nem emlékszem. A lényeg, hogy én azt mondtam, valahogy szűrik a spamelést. Erre azt hiszem valaki leírta, hogy nincs igazam, mert az az EPM. De Husky említett valamit

-
A hots-ban mennyire hihető ez az APM számláló a meccs végén meg az átlag?
Szerintem nekem hazudik. -
Alg
veterán
Stream Lássuk mire megyünk...
Szerk: sztárvendég: Billy Talent

-
zuzu000
őstag
válasz
killerjohn
üzenetére
Borderlands 2?
-
föccer
nagyúr
válasz
killerjohn
üzenetére
Filmszereplő lettél, vagy mi a szösz

A tegnapi és mai 2v2-ő mérleg: 18-ból 14 győzelem. Köszi Winner_hun és DarthPeeter.

üdv, föccer
-
killerjohn
addikt
Uraim, visszatértem Sanctuaryból
Fájt, sokáig, mégtovább, még mindig, nagyon, aztán elvonón kikúráltattam magam mazochizmusból, és visszatérben a pure racionality világába, Aiur-ba. Kíváncsi vagyok hányan lettetek (grand-)masterek az elmúlt egy évben 
Holnaptól indul (nálam, ismét) az SC2 idény, csak hogy Blizzard játéknál maradjak... Ha valakinek van kedve, tolhatjuk napközben 2v2-ben (jelenleg masterben vagyok, de alig játszottam pár meccset a héten, lesz ez még rosszabb is
). Gyakorlás címén pár hét 2v2, visszarázódás a hotkeyek és APM világába, aztán cél 1v1-ben a master liga 
De jó itthon!
-
icons
addikt
válasz
zuzu000
üzenetére
Ja, a te replayedben is láttam, hogy nélkülük is elég jól (talán még jobban) el lehet boldogulni
Eddig elég stalker heavyn játszottam, de már szerintem képes lennék jó FF, zealot sereg segítségével csatába menni!Igen, akkor gyanús volt, hogy elég jól állok, de nem voltam biztos magamban (még nincs meg az a képességem, hogy ránézésre megmondjam, van-e esélyem megnyerni a csatát
).
Ja, úgy éreztem, hogyha támadok, le tud győzni , de hogyha ő támad, akkor FF-fel van esélyem, úgyhogy gondoltam kinyitom a bejáratot, aztán meglátjuk. Legrosszabb esetben hazamegyek, ő meg sokat költ védelemre
Ja, silver, köszi! Szerintem se rossz, de még vétek nagyon alap hibákat. Az idő és a gyakorlás majd megteszi a hatását
(meg nincs nagyon kivel 2v2, 3v3, 4v4znem, mert vagy mindenkinek van csapata, vagy a szobatársam és barátai nagyon rosszul játszanak 1000 meccs után is
Amivel semmibaj nincs, hétvégi játékosok, csak így nekem nem túl nagy élmény
) -
zuzu000
őstag
Megnéztem a replayedet. Kevesebb stalkert. Szinte semmit sem érnek. Olyan 7-8 max 10 legyen a seregben, medievac snipe-ra vagy vikingek ellen. Dupla forge simán mehetett volna. Illetve az elején olyan 7-8 perc körül, amikor megindult a csapatával. Akkor volt néhány sentryd, immod, és stalkereid. Simán legyőzhetted volna az övét, és nyerted volna a játékot. De felmentél a bázisodra, mert nem tudtad, /gondolom/ hogy esélyes vagy-e ellene.
Amúgy ahhoz képest, hogy silver(?)-ben vagy, nagyon jól játszottál. -
icons
addikt
válasz
zuzu000
üzenetére
Na, akkor ebben kell még fejlődnöm!
Mindig egy csomó idő, mire beállítom, hol scoutoljon...
Jaigen
az igaz! Egyébként akartam is írni, hogy a DT-jeid nagyon hatásosak voltak
Nem azt mondom, hogy azok miatt nyertél, de legalábbis amiatt sokkal egyszerűbb volt, hogy nem gyártott új SCVket. -
icons
addikt
Végignéztem most a játékom replayét, és így már nem is vagyok olyan büszke rá... Ha valaki segít, hogy miben kellene fejlődnöm, szívesen fogadom (még mindig csak 180 lejátszott meccsnél vagyok. Ami persze nem a legjobb kifogás)
1. Xel'naga tornyokat végig ő uralta, ezért látta a droppomat, a seregemet mindig...
2. Amikor az első Stalkerrel (talán Billnek nevezte Husky) végignézem a bázisomat, akkor nem A-val nézem végig, ezért hiába vette észre, hogy ott az SCV, nem bántotta
Így nem sok értelme van...
3. expelésre jobban kell figyelnem, egy picit bátortalan vagyok benne még mindig...
4. upgrade, upgrade, upgrade... 3/3 nál volt, én meg 2/0/3 körül... így nem csoda, hogy elolvadt a seregem. Egyébként egy sorban álltak a nagyobb csatáknál az egységei, és nagyon jól használta a ghostokat...(#35744) zuzu000
Nagyon tetszett a replay
Tudom, hogy az APM nem minden, de 140körül volt neked végig, bárcsak nekem is lehetne egyszer annyi
Amikor az első probe-bal scoutoltál, akkor nem mentél oda a képernyővel, ahova kattintottál (mineral line-ja mögé), azt gondolom minmappal csináltad? (tehát ott adtad ki az utasítást) Ezt nekem is meg kellene tanulnom
(ráérezni, hogy pontosan hova kell küldenem).
Egyébként nem makrózott rosszul szerintem.A 2-3HT szerintem kevés, te is 5-6ot vittél a seregeddel! Vagy vehetjük úgyis, hogy a nagy csatákban a 3 Warp Prism-ös is velük volt
Egyébként szép droppok voltak, HTvel nagyon szeretek én is droppolni (ha sikerül), mert elég 1 storm! -
zuzu000
őstag
A HTk-hoz:
2-3 legyen a sereggel, és 1-1 elszórva a pályán. Mondjuk rámpa tetején /persze a te bázisodon/, expeknél. Ezek drop ellen, vagy counter attack ellen is hasznosak. Illetve egy speed warp prism, és benne megint 2-3 HT, ezek mindig hatásosak, ha nem figyel a seregére.
Replay
Itt elég hatásosan használtam a HT-kat, bár az ellen makrója nem volt a legjobb. -
icons
addikt
válasz
Tuco Ramirez
üzenetére
Ja, általában az a taktikám (ami silverben mindig bejött
), hogy hozok 2 colot, megmutatom neki, erre lehoz egy sereg vikinget/corruptort, stb, és már hátul csinálom a HTket. Eddig bejött.200/200as seregnél kb mennyi az ideális HT? Nyilván játéktól függ, mondjuk van 60probe-om. Én olyan 6körülre szoktam belőni, de lehet hogy kevés. Ezen a meccsen azért nem volt túl hatásos, mert jól splittelt. Utána mindig archonok lesznek belőle, csak ahhoz ugye kell x idő. hatásos lehet, csak akkor kell még sereg, aki felfogja addig a dmg-t, amíg elkészülnek (vagy elég sebzést kell ahhoz adnom, hogy visszavonuljanak addig
.
Hát ő sajnos hátul tartotta a ghostokat
Egyébként a halut eddig nem használtam ki, de azt érzem, hogy elég nagy potenciál rejlik benne
mondjuk nem árt, ha van 1-2 igazi colom, és 2-3 halum mellé, küllönben könnyen kiszúrják, hogy nem nagyon veszítenek az egységei az életükből
(azért nem használtam, mert féltem ,hogy elég jó az ellen ahhoz, hogy átlásson a trükkön. Mondjuk sokat akkor sem vesztek
)DTnél nem főleg a turrettel van a gond? Ha beviszek 3 DTt a három bázisára, kettőt talán leszed, mert van scanje, de egy megmarad, és ha hozok még, egy jó ideig nem tud velük mit kezdeni, tehát tudom rendesen hátráltatni a nyersanyag utánpótlást. Ha meg látom, hogy turreteket gyárt, akkor visszahozom őket, és mehet az archon

-
Tuco Ramirez
őstag
Bio terran ellen szerintem jobb a HT mint a colo. A colokat viszonylag hamar lehet counterelni néhány vikinggel (a bio mellé kötelező a medivac, tehát úgyis mindenképp lesz legalább egy reaktoros starportja), a HT-kat kiszedni viszont sokkal macerásabb, mert általában a sereg végén jönnek. Hiába a sok medivac, ha rádobsz 4-5 jól helyezett stormot a bioball-ra, azzal le is radíroztad a térképről. Ha mégsem, akkor csinálsz archonokat az energia nélkül maradt HT-kból, azok befejezik a munkát. Ghostok ellen szerintem a colo mellett jók a chargelotok is, ha a sereg előtt mozgatja őket, observert persze vigyél a sereggel. Jó trükk, ha csinálsz pár halu colot, és "megmutatod" a terrannak. Erre jó eséllyel azonnal leállítják a medivac gyártást és elkezd ezerrel vikingeket hozni, teljesen feleslegesen.

A DT szerintem felejtős terran ellen, mert mindig lesz 1-2 scanre energia a OC-kben. Esetleg a late game-ben, ha hátrányban vagy és időt szeretnél nyerni, beválhat. De akkor is inkább egyesével szétszórva használd őket. -
icons
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
DTt csak harrasolni gondoltam. Nem volt Ravenja, se turret. Ha bemegyek 3 bázisra 3DTvel, akkor azzal egy jó ideig ellett volna (kevés ember tartogat 3 scannt
)Hmm... mothershipre nem is gondoltam, köszi!
-
icons
addikt
Hello!
Egyik ismerősöm, aki Tvel játszott mesélte, hogy ha lehoz pár ghostot, akkor sok esetben veri a protosst. Eddig alsóbb ligákban senki nem hozta le őket ellenem, de most megörtént, és nem tudtam vele mit kezdeni

Gateway unitokkal nyitottam, hoztam hozzájuk 3 darab colot, erre lehozott 4-5vikinget. Hoztam HTkat a serege ellen, majd ezekből nyilván archonokat csináltam. Viszont ezek elolvadtak a ghostok ellen.
Mit kellett volna csinálnom? Volt 4-5HTm, de elég jó upgradjei voltak, és egy tonna medivac, amivel simán felhealelte őket.
Szerintem: 200as pop limitje van. Tehát nem tud mindenre felkészülni. Ha sok medivacot csinál, nem lesz elég dmg-je. Ha sok vikinget hoz, akkor nem a HTkkal tudom legyőzni. Ha sok ghostot hoz, akkor colokat kell csinálnom. Ha mindenből egyenletesen hoz, akkor vagy colo vagy HT, de abból sok.
Lehet, hogy alapvetően a gondolkodásommal van a baj, de bio ellen ez a két egység az, ami durva dmg outputot tud tolni. Archon se rossz, de relatíve hamar elfogy, ha van pár ghost, akkor el is tűntek.Köszönöm a segítséget!
Egyébként zseniális meccs volt, ha valakit érdekel feltöltöm a replayt. Próbáltam harrasolni, de még annyira nem megy a játék, bioval simán fogta őket. DTre gondoltam, de nem éreztem, hogy lenne időm még arra is menni, pedig bejött volna szvsz.
-
Tuco Ramirez
őstag
Messze nem vagyok ZvT mester, de azért pár gondolat:
Az első roach-hydra pusht túlerőltetted. Ha nem mész be velük a naturalra, szerintem még jó ideig megakaszthattad volna a seregeddel a termelést a harmadikon.
Az első BL push nem a roach utánpótláson úszott el, hanem ott, hogy hagytad meglógni a seregét, miután az sarkonfordult amint meglátta a BL-okat. Pedig voltak infestoraid, pár jól helyezett fungal és a serege fele ott marad.
Egy kísérlettől eltekintve nem próbáltad kiszedni az expjeit. Emiatt rengeteg bevétele volt, annyiból meg akkora full extrás mech-légi sereget hozott, amekkorát nem szégyellt. Mech terran ellen szerintem amúgy is érdemesebb az expekre rámenni mint a seregére.
Ha ennyi thor van, akkor a T sereg ellen az ultrák már nem sokat érnek. Viszont a planetary fortressek ellen nagyon jók.
Egyébként nagyon jó terrant fogtál ki, jól makrózott és mindig időben hozta a countereket. A ravenek hozása a SM-ekkel zseniális húzás volt.
Amúgy meg GG!
-
AlyArkhon
őstag
Én néztem ezt a bestbye os vásárlást , és igen dvd tokot adnak de olyat nem olvastam hogy béta kulcsot is . [Activision Blizzard StarCraft II Heart of the Swarm stratégia PC játék szoftver előrendelő doboz]
-
törölt tag
valamit nagyon nem értek a ladder-en.
silver 10. voltam, és miután kilaggolt a játék elején egy gold emberke, berak gold 6.-ra.
következő kilaggolásnál berak platina top10-be?
nóóóórmááális?!
11 nyert játék után nem érzem magam húdeskillednek. megmutatták a 4gate taktikát, és kb itt megállt a tudomány. -
Alg
veterán
most lattam bestbyte-ban 1500ert aruljak a beta kulcsokat, rendesen eredeti dvd tokkal

-
execute93
őstag
Megyek is át koreába

-
AxBattler
félisten
Üdv!
Napi láma kérdés következik!
SC2 starter-t próbálnám ki, de a belépéskor kér megadni egy usernevet, ami később nem változtatható. Ez mi, nem elég a BattleTag? Ez látható is más játékos által? Több user-t is lehet kreálni ugyanazon játékkal?
-
JSaN
addikt
Hali, hotsban is el a hun-1 chanel? most csak en vagyok fent per pil ott.
Am majd lesz zartabb PH group? kb max szazan lehetunk benne, kene majd ilyet letre hozni magunk kozott a hotsban majd.
Szep lassan majd en is vissza terek, meg fun meccsek, kozos meccs nezes stb. Persze en maradok a legalja aluminium ligaban.
-
Wolverine
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
Pontosan. A béta szerverek az USA-ban vannak; azokon játszani mindig is lagos lesz.
-
Alg
veterán
Oooké, Erre a replay-re ránézne valami ZvT mester? Úgy éreztem jól megy, ment a tech, ment a gazdaság, mégis kikaptam... ravenre nem volt válaszom, illetve jobban figyelhettem volna a bal szélső expeket, plusz ha az első BL push-t folyamatosan utánpótolom roach-okkal akkor ott talán meg lehetett volna nyerni... hirtelen ennyi jutott eszembe.
Szerk: + elszállt a makróm mikor a roach-hidrával bementem hozzá... jó asszem kb ennyi elég is lesz

Ja, és mily meglepő, a mass ultra megintcsak semmirejó, kb ugyanannyi supply-nyi roach jobban teljesített volna ott. 3-4 ultra és annyi, többet nem éri meg hozni úgy tűnik.
-
icons
addikt
válasz
execute93
üzenetére
Én most játszottam vele először, de okés volt. mci#561 szívesen fogadom, ha valaki felvesz: D
Egy 2v2-t játszottam, 140 supply nál voltam, a társamnak volt 3 Void Ray-e, meg 4 zealotja
Hát elég gyorsan eltűnt a seregem: D Élmény az, amikor az ember jó tudásúakkal kerül össze: D (jó, tudom, most kezdtem) -
netpeti98
addikt
A HU-s SC2 wiki nem működik.

Tud helyette valaki hasonló oldalt? Lehetőleg magyar nyelven.Üdv netpeti98
-
Alg
veterán
Nah... végre összejött rendesen a Roah-hydra ZvT, megfogtam a marine-marauder push-t, időben kijöttek az infestorok, hive, BL, win (meg 10 perces fogócska a végén mert jó mókának találta szanaszét reptetni minden épületét...)
-
icons
addikt
válasz
kovsol
üzenetére
Az előbb általam linkelt honlapon ez áll:
"Infernal Pre-Igniter no longer affects the Hellbats damage, but will still change the color of the Hellbat's attack. Please take note of the Hellbat's buffed damage"
Tehát én nemre szavazok, de minden patch-csel balancolnak, úgyhogy ez bőven lehet, hogy változik. Az se biztos, hogy ez a jelenlegi állapot!
De én azt mondanám, hogy ez, tehát nem profitál a fejlesztésből! -
icons
addikt
válasz
kovsol
üzenetére
Hellbat a másik neve. Itt meg tudod nézni a Helliont, és rákattintva a Hellbat-ra annak is a tulajdonságait a pontos adatokért.
A lényege:
Hellion:
- mech
- gyors
- "egy egyenesben van sebzése"
Hellbat:
- bio (medivac tudja healelni)
- lassabb
- erősebb a támadása, és területet támad. Tehát Tier1es unitokat ellen nagyon jó, illetve nagyobb csatákban is megéri ezt a formát használni (zerglingeket, zealotokat is gyorsan öl (hellionnál gyorsabban legalábbis), és a több élet miatt fel lehet fogni vele a dps-t)
- több élete van (tán 130 90 helyett)Ahogy én láttam:
Hellion harras-ra jó, illetve arra hogy gyorsan mozogj valahova. Minden egyéb esetben a Hellbat formát érdemes választani.Szerk.: látom megelőztek

-
adrian360
őstag
válasz
kovsol
üzenetére
alapvető különbség hogy a firebat bio egység barackból jön és healelhető, a hellion mechanikus egység factoryból jön és javítható. a firebatnál kisebb az attackrange (2), a hellion 5-ös rangével sokkal jobban érzékelhető, hogy egyvonalban sebez.
szerk. közben javítottál teis, a hots-os cuccra gondolsz? annak Hellbat lett a neve.
a hellion 8-at sebez 5-ös rangeben
a hellbat 18-at sebez 2-es rangeben -
kovsol
titán
Firebat és a hellion sebzése között van valami eltérés ? Mi pontosan a különbség a két egység között? A helion tud gyorsan haladni, de azon kívül ? Remélem jól emlékszem a nevére, igazából arra az egységre gondolok ami oda vissza tud alakulni helion és valami két lábon járó lángszórós között.
-
execute93
őstag
Még mindig laggos a hots? Patch semmit sem segített?
-
icons
addikt
válasz
kovsol
üzenetére
Hm... akkor vagy valamit elrontottak és újra leszedi, vagy valami nagyon nagy dologgal készültek, amit patch-el nem nagyon lehet "javítani" (legalábbis nagynak kell lennie, ha ezt tartották egyszerűbb megoldásnak
)Ez lehet a titok.
Mindenestere köszi a megerősítést, akkor hagyom futni, és nem kezdek el aggódni

-
icons
addikt
????
Valaki tud esetleg valami értelmes okot a következőre:
Leszedtem a HotS bétát, mint a 8 vagy 10 gigáját, tehát 100%ig! Ugye nem működött a bejelentkezés, de elindult.
Most elindítottam megint, és elkezdett 8,xy gigát leszedni... Megnéztem a mappáját, és még mindig 8,24 gigás.Most vagy jött egy játékméretű patch, vagy szarik a pápa az erdőben.
Valami tipp, hogy mi lehet, esetleg hogyan tudom megnézni, hogy hova ír? (elvileg a C-re, de ez elég kevés infó
) -
icons
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Hmm, erre nem is gondoltam, de tényleg. Ha az összes ilyen pending process-t mutatná, akkor valóban tökéletes lenne
(pl épülő épületek életével sem tudom, hogy mi van... nade majd ha végre menni fog a HotS beta, akkor majd kiderítem
)
Dehát így van ez. Amíg az ember nem tudja, hogy mi jöhet még, addig örül annak, amit kap
-
icons
addikt
ÓÓÓó, Husky mesélt erről valamelyik commentary-ban, de azt hittem, csak fantáziálgat

Egyébként király! Nagyon sok valóban hasznos feature lesz a HotS-ban (egyik kedvencem az, hogy lehet olyan status bar-t választani az egységeknek, hogy csak a sérültek életét mutassa, nekem ez rendkívül hasznos lesz
). Bár Blizzardról beszélünk, tehát ez trivialitás 
-
Alg
veterán
In Heart of the Swarm, we’re introducing three powerful new replay features: Watch with Others, Take Command, and Recover Game.
Szerk: a take command viccesnek ígérkezik, lehet majd pro meccsek közepén átvenni a kedvencünk helyét

-
execute93
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Értem, name change nektek még elérhető? Nekem nincs ott a battle.neten. Sc2 ikon mellett az Upgrade Available a hots-ra vonatkozik?
Új hozzászólás Aktív témák

- Telefon tokok, telefon fóliák kedvezményes áron!
- Dell latitude 5330 i5-12.gen/8gb ddr4/250gb ssd/magyar Bill./új akku (Esztétikai hibás)
- Erőmű Magyar! Lenovo P16 ( Core I9 12950HX 32Gb DDR4 512Gb SSD Nvidia RTX 4Gb video) laptop!
- SONY PLAYSTATION 5 PRO KONZOL, 2TB
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 29 hónap gyártói garanciával
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- Minden szoftver mellé teljesen audit és NIS2 biztos, jogilag hiteles licencigazolást adunk át!
- RTX 5090-es, 5080-as stb... GAMER laptopok + dokkolók + licencek
- Samsung Galaxy S20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
jaja dio-t hanyagolom...unalmas (Peti oromere
)

nem mondom, hogy nincs igazsag abban amit irsz, mert van...majd este remelhetoleg...replayt otthon megnezem

és nem , nem érdekel hogy dolgozol ha van időd facebookozni akkor lenne sc2-őzni is ....
...Peti szethuzta a marinokat fent keszulve a berobbanasra, nalam mass sentry...meg is jott a bling csapat...majd vissza is fordult a ff miatt

). Gyakorlás címén pár hét 2v2, visszarázódás a hotkeyek és APM világába, aztán cél 1v1-ben a master liga

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)