Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Star Citizen

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-07-21 15:06:57

LOGOUT.hu

Az OFF-topic használata kötelező! F.A.Q. új játékosoknak!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#29801) mrfire válasza TESCO-Zsömle (#29794) üzenetére


mrfire
őstag

Na, az nem volt szép tőlük... :(

10 For the Chairman - 62

(#29802) TESCO-Zsömle válasza Szőrös  (#29798) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

SQ42 miatt a Retinek már repülhetőnek kell lennie, és a Starfarer Genesis se lehet messze...

(#29801) mrfire: Pedig, ha van valaki, aki a MadCatz-nél is szarabb botkormányokat tud gyártani, az a Logitech...

Szerintem a konzum márkák közül egyedül a ThrustMaster lett volna jó választás, de nekik nincs semmijük a 16k és 130k közötti tartományra. MadCatz-nek elég egy X55-öst átalakítania és kész is van...

Logitech még náluk is rosszabb, a Razer meg eleve vicc kategória volt, túlárazottak és 0 tapasztalatuk botkormányok terén...

A profik meg nyilván azért esnek ki, mert profik. Nem foglalkoznak ilyennel, se az árkategóriával, se a zsibvásári dizájnnal... Van, amelyik 20 éve gyártja ugyanazt és még most is komoly szimulátorok épülnek vele.

Ha lehet ezt mondani, a CIG a legkönnyebb utat választotta. Nyilván részben az eddigi együttműködés miatt, részben meg azért, mert a MadCatz-től számíthatnak leghamarabb kész termékre.

[ Szerkesztve ]

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#29803) Drenadar válasza Menthirist (#29800) üzenetére


Drenadar
Topikgazda

Hát, ha október környékén megkapjuk az jó lenne... én ironikusan írtam, azért is van ott az a haha... én se nagyon hiszem el, hogy ebben az évben a retivel fogunk repülni. (Pedig már nagyon várom).

Apropó. Azon a képen nem értem hogy a lövész miért ilyen HUD-ot lát, kb semmi értelme. Látszólag semmi sem segít neki a "tájékozódásban" vagy abban hogy lássa hol lehet enemy. (Oké tudom ez még változik pár száz ezer milliószor).

(#29804) Menthirist válasza TESCO-Zsömle (#29802) üzenetére


Menthirist
veterán

mondom, szerintem sem vészes választás a madcatz, amennyiben képesek gatyába rázni a QA részleget (vagy a CIG-nek kipréselni belőlük a minőséget). Mert ugyan nem lennének rossz hotas-aik saitekéknek, de amennyire olvastam iszonyatosan szórtak minőségben. Van akinek évekig elment kopás nélkül, másnak fél év alatt széthullott három. Nyílván a TM lett volna a legjobb választás, biztos ők is ki bírtak volna rázni magukból valamit az adott árkategóriában, de lehet hogy eleve már csak átcímkézésekről lehetett szó ilyen határidővel, emiatt pedig kiesett a TM. Szóval azért nem volt olyan sokesélyes a "csata". Még a VKB-t megnéztem volna, de egyrészt azoknak lehet hogy nincs kapacitásuk erre, másrészt meg simán lehet hogy most blokád alatt van az is :)

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#29805) TESCO-Zsömle válasza Menthirist (#29804) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

A Saitek jó márka. Még most is az. A MadCatz a trágyalé, meg amit Saitek név alatt kiad... RAT-ek is RAT-kek... Volt 7 is, 9 is, MMO is... Borzalom...

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#29806) Drenadar


Drenadar
Topikgazda

Majd meglátjátok milyen lesz, ha gagyi, akkor nem kell beszerezni. Én maradok az egér bill párosnál...

(#29807) mrfire válasza TESCO-Zsömle (#29802) üzenetére


mrfire
őstag

Ja, végül is ha megnézzük, akkor náluk is minden asztalon saitek joystickok vannak. Amerikában meg lehet még javítják is őket, de ha nem, őket akkor sem vágja haza annyira, ha újat kell venni a garancia után, mint minket.

[ Szerkesztve ]

(#29808) HwAdokVeszek


HwAdokVeszek
aktív tag

Mi a probléma a Saitek joyokkal?
Nekem egy X52 Pro van és eddig semmi problémám nem volt vele.
Nagyon szeretem amióta meg van. (2 éve kb)

(#29809) Yllgrim válasza mrfire (#29807) üzenetére


Yllgrim
őstag

Hat azert nem ugy van az :) Azert mert tobb marad meg a fizubol nem olyan jo erzes ujra kiadni azt a penzt am ugyanazert a termekert :)

Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.

(#29810) TESCO-Zsömle válasza HwAdokVeszek (#29808) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

A Saitek-ekkel semmi, még most is találni 10+ éves, tökéletesen működő Cyborg-okat... Probléma azzal van, amiket a MadCatz árul Saitek név alatt. Konkrétan a rossz minőség és a még rosszabb minőség-ellenőrzés. Rengetegen panaszkodnak arra, hogy a vadonatúj X55-ösükön nem működnek gombok... Gyárilag... Mert csomagolás előtt nem derült ki, hogy valami gubanc van...

Az X52 Pro-ra is panaszkodtak, hogy meg se közelíti a régi X52-esek masszívságát, sokan kényszerből váltottak, mert bizonyos szükséges funkciók csak az újon érhetőek el...

PS38 aka Cyborg X aka F.L.Y.5 például eldobálja a hüvelyk-gombjait. Egyszerűen leesnek/törnek/akármi... Ráadásul oda kell ragasztani az asztalra, mert nincs az egész fél kiló... Pedig nagyon jó kis cucc lenne az is...

[ Szerkesztve ]

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#29811) Menthirist


Menthirist
veterán

Mivel állásvadászatra hasznos lenne ha lenne felmutatható alkalmazásom (amit a cégnél 3 éve fejlesztek az értelemszerűen nem publik mindenki számára), így úgy gondoltam hogy egy Star Citizenes iOS appba kezdek bele, ami alapvetően az INN-nek és a Star Citizen fő oldalának (+ devtracker) az rss feedjén fog élni és megpróbálja abból kiollózni megfelelő formában a híreket. Megpróbálom csilivilire csinálni, igazi parasztvakítósra :) Persze aztán meglátjuk hogy mire megyek :)

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#29812) ttamashu válasza Menthirist (#29811) üzenetére


ttamashu
aktív tag

Álláskereséshez én nem játékkal kapcsolatost csinálnék. :B
Nagyon sok helyen az ilyesmit negyedébe veszik mint bármi mást sajnos. (és a 'it's not a game, it's a universe' sem hiszem, hogy meghatja őket :D )

Még zsenge koromban (még ennél is zsengébben) én is beleraktam portfólióba klánweboldalt is, nem kajálták.

[ Szerkesztve ]

Tea az élet!

(#29813) Menthirist válasza ttamashu (#29812) üzenetére


Menthirist
veterán

Nem az a lényeg hogy miről szól (a hozzánk felvételiző emberek 90%-a játékot mutat ha van mit, egyetlen ember mutatott nekem eddig KRESZ kikérdező progit). A technikai megoldásokat szűrjük le belőle (az esetek egy részében eleve csak a kódot látjuk). Ebbe viszont bele lehet tenni mindent, egyedi képernyő navigációkat, animációkat, hálózatkezelést, multithreadinget, xml feldolgozást, egyedi táblázatkezelést, ÉS még nagyobb értelme is lenne mint egy 1000i+1-edik naptár, ébresztő, to-do-list, vagy időjárás appnak. Ezen kívül nekem benne szerepel az önéletrajzomban is hogy az egyik hobbim a játék (számítógépes és társas), hogy érdeklődöm a játékmotorok iránt, stb... Eddig mindenhol bekerültem interjúra, ahova beadtam. Szóval szinte lényegtelen miről szól, mert az adott cégnél úgysem azzal fogsz foglalkozni, a lényeg hogy ha belenéznek a kódodba, vagy meglátják a technikai megvalósításokat, győzze meg őket, lássák hogy nem vagy amatőr, tisztában vagy a dolgaiddal, ugyanakkor nem fogok olyan appot választani, amit 1-1,5 év lenne lefejleszteni. Gondolkodtam sima showcase appon, de egy dolog jobb a showcase appnál, egy értelemmel rendelkező showcase app :)

amúgy meg a teszt feladat amit akkor kapnak ha nem mutattak semmit, az sem egy nagy valami, abban is hálózatkezelés, json feldolgozás, táblázatok, autentikáció és ehhez hasonló alap dolgok vannak. Az hogy ott banki dummy adatokat kell megmutatni (belogolni mint xy, kiírni a számlaszámát, a pénzt, megszólítani 1-2 service-t), vagy mást, oly mindegy.

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#29814) TESCO-Zsömle válasza ttamashu (#29812) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Az a cég biztos magyar volt...

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#29815) Menthirist válasza TESCO-Zsömle (#29814) üzenetére


Menthirist
veterán

Jah, a CIG oldala nem a webdesign szent grálja, de ha webfejlesztőket keresnénk és elém raknál azt az oldalt, én (jó, mondjuk laikusként) elhinném hogy tudják mit csinálnak (persze miután belenéztünk a kódba is). Van benne minden, mobilokra is skálázódó kinézet, látvány, csicsa, funkcionalitás (az meg hogy a user experience olyan, amilyen, nem a webfejlesztő a hibás)

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#29816) TESCO-Zsömle válasza Menthirist (#29815) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

És ennek mi köze a tipikusan magyar, lenéző hozzáálláshoz? Munka-munka, ne érdekelje, hogy kinek és hova, csak az elvégzett munkát, a megoldásokat nézze, ha szakmai akar lenni...

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#29817) vaakuum válasza Menthirist (#29811) üzenetére


vaakuum
addikt

ööö, valami olyan appot nem lehetne, ami a híreket gazdasági szempontból nézi, és figyeli, hogy hol mi olcsó, amit máshol jópénzért megvesznek? Mennyi a fuvarköltség, mekkora idő a szállítás ... és mekkora hasznot lehetne fogni rajta? :DDD :C
starcitizen.hu tagok szerintem szívesen tesztelnének neked egy ilyet :C

[ Szerkesztve ]

"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}

(#29818) Menthirist válasza vaakuum (#29817) üzenetére


Menthirist
veterán

ehhez a CIG-nek kellene biztosítani API-t. Az ED-ben is addig működött, amíg memory scraperrel ki nem nyerték közvetlenül a ramból, helyileg (vagy kézzel kellett beírni), de ez itt nem hiszem hogy működne.

Szóval csak olyan játék-erőforrásra alapozva tudok appot gyártani, ami a rendelkezésemre áll és a CIG/INN biztosít, ez pedig perpill csak pár szabvány RSS feed. Másféle adatot nem tudok kinyerni tőlük (vagy legalábbis szerintem nincs másuk)

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#29819) Szőrös  válasza Menthirist (#29818) üzenetére


Szőrös 
veterán

Még anno azt mondták, hogy lesz ilyen API de azért ez még messze van.

Amúgy pluszban a starcitizen.hu rss-t is beletehetnéd ;)

https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban

(#29820) Menthirist válasza Szőrös  (#29819) üzenetére


Menthirist
veterán

majd opcionálisra teszem, ahogy az INN-t is... Azaz hát mind opcionális lesz, de még majd ki kell találni rendesen az egészet, mert ez még tegnap éjfél körül jutott csak az eszembe az egész :)

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#29821) ttamashu válasza TESCO-Zsömle (#29814) üzenetére


ttamashu
aktív tag

Igen magyar cégekről beszélünk.
Tartalmilag átszabtam ugyanazt a belsőt egy sportegyesületnek és úgy teljesen más volt a fogadtatása.

Tea az élet!

(#29822) TESCO-Zsömle válasza ttamashu (#29821) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Erről beszéltem... Szakmaiság lvl9000...

UFF

[ Szerkesztve ]

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#29823) Emirates777


Emirates777
tag

Caterpillar külső belső szerkezeti képek.
[link]

[ Szerkesztve ]

(#29824) Emirates777


Emirates777
tag

Ez meg úgy bónusznak! :)
[link]

(#29825) Menthirist


Menthirist
veterán

Wing Commander Academy

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#29826) Emirates777


Emirates777
tag

Freelancer Max
[link]

(#29827) Menthirist válasza Emirates777 (#29826) üzenetére


Menthirist
veterán

elírtad a linkben a kettőspontot

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#29828) Emirates777


Emirates777
tag

Ehh sorry! Akkor itt van megint. Pedig le is szoktam ellenőrizni! Köszi! :)
[link]

[ Szerkesztve ]

(#29829) Drenadar válasza Emirates777 (#29828) üzenetére


Drenadar
Topikgazda

hangulatos hajó, de ronda. nem elég részletes, főleg a belseje ami gagyi...

nem is értem minek csinált erről videót, amikor ezt is újra csinálják...

(#29830) mrfire válasza Drenadar (#29829) üzenetére


mrfire
őstag

Meg minek oda a közepére az a folyosórész ahol nincs semmi? Utána meg nyomorognak a hajó elejében, mert nem tudják mit zsúfoljanak be oda. Akkor tették volna itt is külön az ágyakat a közepére.

(#29831) Drenadar válasza mrfire (#29830) üzenetére


Drenadar
Topikgazda

talán zsilip rész? :) vagy ilyesmi?

(#29832) mrfire válasza Drenadar (#29831) üzenetére


mrfire
őstag

Elvileg az is raktér, de így a videón megnézve nem tudom mi férne oda, és akkor hogy lehet hátramenni az igazi raktérbe, ha oda is pakolnak? Amúgy is van egy torony a hajó hátuljában, azt hogy közelítik meg, hogy be tudjon ülni valaki? Remélem ha átdolgozzák akkor erre is gondolnak, de így viszont nem lesz telepakolható a raktér.

(#29833) Drenadar válasza mrfire (#29832) üzenetére


Drenadar
Topikgazda

hát gondolom marad egy embernyi hely a csomagok között vagy mellett... de szerintem ahol hely lesz rá és muszáj sem lesz...

Nem nagy hely az ott, de biztos van rá magyarázat, és több annak a raktere is mint bármelyik együléses hajójáé :D

(#29834) mrfire válasza Drenadar (#29833) üzenetére


mrfire
őstag

Egyszerűen középre kéne tenni a tornyot, pont abba az átjáróba és probléma megoldva.

(#29835) Drenadar válasza mrfire (#29834) üzenetére


Drenadar
Topikgazda

az a torony kb semmire nem lesz jó... hát nézzük már meg, mekkora valami van rajta. El nem tudom képzelni hogy az jelentős tűzerőt képviselhet, ami akár egy 90%ban sérült aurórát is eltántoríthat attól hogy seggbe lőjenek minket.

(#29836) mrfire válasza Drenadar (#29835) üzenetére


mrfire
őstag

Biztos megcsinálják értelmesre. Amíg nincs kint a hajó, és nem tudtuk tesztelni se még bármi lehet. Az a baj, hogy a hasán nincs torony, pedig az űrben nem ártana minden irányt lefedni.

(#29837) TESCO-Zsömle válasza mrfire (#29832) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Az biztos, hogy nem raktér. Nincs is akkora, mint a képen látott helység. Szerintem a másodlagos rakteret leredukálták és abból felbővítették az elsődlegest, vagy a MAX-nak ennyivel másabb a felépítése, elvégre arrafelé vannak a lövegek/szárnycsuklók. És akkor az ilyen apróságokról, mint a reaktor, pajzsgenerátor, üzemanyagtartály még nem is beszéltünk, hogy hova kerül... Annyi biztos, hogy nem a fő raktér köré, mert ott semmi hely.

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#29838) Drenadar válasza TESCO-Zsömle (#29837) üzenetére


Drenadar
Topikgazda

igen ez talán még az első fricci concept :)

(#29839) Nathan Boggs


Nathan Boggs
senior tag

Na, engem meggyőzött az új Constellation, szóval átvariáltam rá a Hornetemet, azt hiszem hivatalosan is hajószédelgő lettem :D

És már csak egy nap a gamescom, remélem tényleg valami nagy dologgal készülnek :D

1._Magyar_Kereskedelmi_és_Iparos_Szövetség robertsspaceindustries.com/orgs/HUNS Hel_Taktikai_Támogató_Flotta_CTF robertsspaceindustries.com/orgs/CTF

(#29840) k4rL^ válasza Nathan Boggs (#29839) üzenetére


k4rL^
senior tag

Sajtósok már látták a multicrew demot és eléggé dícsérték, úgy hogy sokat nem is tudnak a játékról, szóval biztos le fog esni az állunk.

#29841) Drenadar: De ök nem tudják annyira értékelni szerintem amit látnak, nekünk meg nagyobb az elvárásunk.
Elvileg többen indulnak egy bázisról külön hajókkal, van ami multicrew (képen a Tali) és egy elhagyatott lebegö hajóra mennek át amit üzembe helyeznek és repülnek is vele.

[ Szerkesztve ]

(#29841) Drenadar válasza k4rL^ (#29840) üzenetére


Drenadar
Topikgazda

Ebben a logikában kis ellentmondást vélek felfedezni.

Ők nem sokat tudnak a jelenlegi játékról, persze hogy leesett az álluk... de nekünk? Nem hiszem, hiszen mi pont ezt várjuk, szóval helyesbítés: akkor van esély hogy tetszeni fog amit látunk...

(#29842) Nathan Boggs


Nathan Boggs
senior tag

Remélem nekünk is le fog esni... :D

Amúgy arról mondtak valamit, hogy azt is megoldják, hogy menet közben mászkálhassunk a hajóban, vagy erre még ne számítsak AC2.0-ban? Nagyon szívesen kipróbálnám már, hogy megállok a broken moon pályán a bolygó felett, és csak mászkálok a hajón :D

1._Magyar_Kereskedelmi_és_Iparos_Szövetség robertsspaceindustries.com/orgs/HUNS Hel_Taktikai_Támogató_Flotta_CTF robertsspaceindustries.com/orgs/CTF

(#29843) Menthirist válasza Nathan Boggs (#29842) üzenetére


Menthirist
veterán

Ez együtt jár az AC2.0-val, szerintem együtt is jön vele. Ehhez a zóna rendszer kell (erről beszéltek hogy jön), és a lokális fizikai grid, és ez is készen van már szerintem. Illetve már egy évvel ezelőtt is promózták ugye, szóval ennyi idő után szerintem már benne lesz rendesen.

Amennyire ki tudtam venni fél füllel az eurogamer podcast-jából, valami elhagyatott hajó-megmentős/kifosztós küldetésről lesz talán bemutató.

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#29844) mrfire válasza Nathan Boggs (#29842) üzenetére


mrfire
őstag

Legutóbb arról beszélt CR, hogy az nem lesz benne, hogy a hajót érintő fizikai hatások érvényesüljenek a hajón mászkálókra, de az, hogy mászkálhassunk benne kell hogy legyen.

[ Szerkesztve ]

(#29845) bladex73 válasza k4rL^ (#29840) üzenetére


bladex73
aktív tag

Melyik Constellation hajót szerezted meg?

(#29846) bladex73


bladex73
aktív tag

Jól látom a listában? Van olyan ember akinek van Reclaimer hajója? Én később kezdtem el ismerkedni a játékkal, de soha nem láttam beárazva. Mibe fájt egy ilyen roncsvadász hajó? Én is ilyet szeretnék.

(#29847) Drenadar válasza bladex73 (#29846) üzenetére


Drenadar
Topikgazda

450 USD rémlik nekem, de lehet volt az 600 is? bár annyi csak nem :)

Mr Zsömle a te embered :)

(#29848) Nathan Boggs válasza bladex73 (#29845) üzenetére


Nathan Boggs
senior tag

Én a Taurust, nagyon nagy az ugrás a következőre :D

1._Magyar_Kereskedelmi_és_Iparos_Szövetség robertsspaceindustries.com/orgs/HUNS Hel_Taktikai_Támogató_Flotta_CTF robertsspaceindustries.com/orgs/CTF

(#29849) Drenadar válasza Nathan Boggs (#29848) üzenetére


Drenadar
Topikgazda

az Aquila szebb... a sima andromeda a jó valószínűleg :)
A taurus inkább arra lesz jó hogy a biztonságos útvonalakon kereskedjünk, másra nagyon nem.

(#29850) Nathan Boggs válasza Drenadar (#29849) üzenetére


Nathan Boggs
senior tag

Nekem az Aquilia pont, hogy nem jön be :D

A terv szerint biztonságos útvonalon szállítgatok ezzel, pénzszerzés céljából, az üresjárat alatt, vagy ha addig adódik valami jó kis átszállóhajó/dropship hasonló árkategóriában (mondjuk ezt nem tartom valószínűnek), akkor arra átpattanok :D

[ Szerkesztve ]

1._Magyar_Kereskedelmi_és_Iparos_Szövetség robertsspaceindustries.com/orgs/HUNS Hel_Taktikai_Támogató_Flotta_CTF robertsspaceindustries.com/orgs/CTF

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Star Citizen
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.